Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΜΟΡΑ!!!! Η ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ!!!!

mora 2
Οι επιστήμονες περιγράφουν τέτοιου είδους περιστατικά ως επεισόδια της λεγόμενης υπνικής παράλυσης (sleep paralysis- σλιπ παράλυσης = υπνικής παράλυση)!!!!
Πιο συγκεκριμένα, με τον όρο υπνική παράλυση περιγράφεται η πρόσκαιρη αδυναμία κίνησης ή ομιλίας τη στιγμή που το άτομο ξυπνά ή σπανιότερα όταν το άτομο περνά από την κατάσταση απόλυτης συνειδητότητας στο πρώτο στάδιο του ύπνου!!!!
Σύμφωνα με τη Βρετανική Υπηρεσία Υγείας (NHS), αν και το άτομο είναι ξύπνιο, το σώμα του παραλύει προσωρινά!!!! Μετά το επεισόδιο, ανακτάται πλήρως η ικανότητα κίνησης και ομιλίας!!!! Ένα επεισόδιο υπνικής παράλυσης μπορεί να διαρκέσει από μερικά δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά!!!!Το επεισόδιο δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, ωστόσο καταπονεί το άτομο ψυχολογικά, καθώς προκαλεί έντονο στρες και φόβο!!!!!
Το επεισόδιο μπορεί να είναι μεμονωμένο ή να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές την εβδομάδα!!!! Η υπνική παράλυση επηρεάζει άτομα κάθε ηλικίας, είναι όμως συχνότερη σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, γιατί άραγε !;! Πλήττει εξίσου συχνά άνδρες και γυναίκες!!!!

Τι προκαλεί την υπνική παράλυση!;!
Οι μύες παραλύουν κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων σταδίων του ύπνου και η λειτουργία αυτή είναι απολύτως φυσιολογική, καθώς αποτρέπει το άτομο να κινηθεί και κατ’ επέκταση να τραυματιστεί ενώ κοιμάται λένε οι ειδικοί!!!! Η υπνική παράλυση εκδηλώνεται όταν ο μηχανισμός που ελέγχει τους μύες επιφέρει προσωρινά τη χαλάρωση ακόμη κι όταν το άτομο έχει πια ξυπνήσει….χμμμμ!!!! Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπνική παράλυση αποτελεί σύμπτωμα ναρκοληψίας( !;! ) η έλλειψη ύπνου και το ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου φαίνεται επίσης να αυξάνουν τις πιθανότητες να εκδηλωθεί επεισόδιο υπνικής παράλυσης!!!!

Πώς αντιμετωπίζεται δίνουν και οδηγίες δοκιμάστε τες….ίσως πιάσουν!!!!
Τα επεισόδια υπνικής παράλυσης μπορούν να προληφθούν εάν το άτομο υιοθετήσει ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου ( επαρκείς ώρες ύπνου και σταθερό πρόγραμμα ύπνου ) και κοιμάται σε ένα ήρεμο περιβάλλον χωρίς στρεσογόνα εξωτερικά ερεθίσματα!!!!
  1. Καρδιοπάθεια
    Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία δείχνει ότι τόσο οι άνδρες και οι γυναίκες που έβλεπαν συχνά εφιάλτες παρουσίαζαν αυξημένους δείκτες καρδιακών παλμών, αρρυθμίακαι σπασμωδικό πόνο στο στήθος… μα από την στιγμή που νιώθει τρόμο στον ύπνο του κάποιος δεν θα τα πάθει όλα αυτά!;! Τα περισσότερα εμφράγματα συμβαίνουν νωρίς το πρωί, όταν βρισκόμαστε στο στάδιο REM του ύπνου ( ύπνου γρήγορων κινήσεων των ματιών ), επειδή τότε συσσωρεύεται μεγάλη ένταση στο σώμα μας!!!! Κατά το στάδιο REM, λένε οι ειδικοί ο ρυθμός της αναπνοής επιταχύνει και γίνεται ακανόνιστος, τα μάτια κινούνται γρήγορα προς κάθε κατεύθυνση και οι μύες των άκρων παραλύουν προσωρινά!!!! Ταυτόχρονα, οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται και η πίεση ανεβαίνει!!!! Αυτή η ένταση πυροδοτεί τους εφιάλτες επειδή διεγείρεται η αμυγδαλή του εγκεφάλου, μια περιοχή που ρυθμίζει τα συναισθήματά μας!!!!
  1. Πάρκινσον και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες….
    Τρεις διαφορετικές μελέτες που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Lancet Neurology ) Λάνσετ Νευρόλοτζι ) υποδεικνύουν ότι τα άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχές στο στάδιο REM του ύπνου και βλέπουν συχνά εφιάλτες με ψυχοσωματικές εκδηλώσεις (π.χ. φωνές, κλάμα, γροθιές, κλωτσιές) αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν Πάρκινσον ή άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες!!!! Τα υγιή άτομα βιώνουν μια προσωρινή παράλυση κατά το στάδιο REM του ύπνου!!!! Ωστόσο, τα άτομα με Πάρκινσον ή σχετικές νευροεκφυλιστικές νόσους δεν αντιμετωπίζουν αυτό το σύμπτωμα κι έτσι ολόκληρο το σώμα τους αντιδρά όταν βλέπουν έναν εφιάλτη!!!!
  1. Ψυχώσεις
    Μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αγγλία δείχνει ότι τα παιδιά που βλέπουν συχνά εφιάλτες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο ψυχωτικής διαταραχής κατά την εφηβεία!!!! Η μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Sleep( ύπνος ) δείχνει την ώρα του ύπνου ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις αρνητικές εμπειρίες της ημέρας και αυτό επηρεάζει τη σωματική αντίδραση στο στρες!!!!
  1. Υπνική άπνοια
    Εάν οι εφιάλτες είναι συχνοί και κυριαρχεί σε αυτούς η εικόνα ότι κόβεται η αναπνοή, μπορεί το φαινόμενο να οφείλεται στην υπνική άπνοια!!!! Πρόκειται για μια αρκετά συχνή διαταραχή του ύπνου που χαρακτηρίζεται από το έντονο ροχαλητό και την επαναλαμβανόμενη διακοπή της αναπνοής μέσα στη νύχτα!!!! Η υπνική άπνοια διαταράσσει το στάδιο REM του ύπνου καθώς στερεί από το σώμα πολύτιμο οξυγόνο!!!!
Αυτά λένε οι επιστήμονες…Για να δουμε όμως και την άλλη πλευρά:
“Έχω καταλήξει μέσα από την έρευνά μου ότι πολλά διαφορετικά αλλά και περίπλοκα φαινόμενα συνδέονται μεταξύ τους, όπως είναι η Μόρα, όπως είναι τα κακοποιά πνεύματα ή οι έρπουσες σκιές και διάφορες άλλες περιπτώσεις, ακόμα και οι δαιμονισμοί…!!!!
Αυτή είναι μια παράξενη αλλά και αινιγματική δύναμη η οποία γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους!!!! Ένας πολύ συχνός και συνήθης τρόπος είναι η Μόρα!!!! Αλλά εκτός από αυτό γίνεται αντιληπτή και με άλλους τρόπους όπου η παράδοση ή η επιστήμη, επειδή συνηθίζουν να κατηγοριοποιούν τα φαινόμενα δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι τα καταλαβαίνουν ώστε να νοιώσουν ότι δεν τους είναι κάτι τελείως άγνωστο και βάζουν αυτές τις διακρίσεις….!!!!
Στην ουσία υπάρχει το ερέθισμα, υπάρχει η δύναμη που γεννάει αυτό το ερέθισμα το οποίο οι επιστήμονες δεν το δέχονται!!!!
mora 1
“Η Σκιά για ένα ον που έχει συγκεκριμένη βούληση και συγκεκριμένο στόχο με σκοπό να τραφεί με τον φόβο του κάθε θύματος της!!!! Είναι μια δύναμη που μπορεί με πολύ ζωώδη ένστικτα να κινείται και να έρχεται σε επαφή με τον άνθρωπο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες….!!!! Εκείνο που αντλεί από τον άνθρωπο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ενέργεια, ουσιώδης ενέργεια και ο φόβος είναι ενέργεια είτε κάποιοι το δέχονται είτε όχι!!!! Για τον λόγο αυτό πολλά θύματα της μόρας ξυπνούν και νοιώθουν ότι είναι πάρα πολλοί κουρασμένοι, σαν να έσκαβαν όλη την νύχτα αλλά έχουν και έναν απόκοσμο τρόμο για κάποια δευτερόλεπτα, βέβαια ο τρόμος, ο οποίος νοιώθουνε τη στιγμή εκείνη, οδηγεί σε απώλεια αυτής της τόσο πολύτιμης ουσίας, της ζωτικής ενέργειας του ανθρώπου!!!! Το χειρότερο που πρέπει να κάνει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να φοβάται, να τρομάζει, γιατί αυτός ο πανικός είναι εκείνος που ευνοεί τέτοιες καταστάσεις, αυτό όμως δεν είναι προνόμιο μόνο της σκιάς!!!!
Η αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων γίνεται συνήθως ενστικτωδώς και αυθόρμητα!!!! Αυτό που πολύ συχνά καταμαρτυρείται είναι ότι όταν κανείς νοιώσει ότι φτάσει στο έπακρο, εκεί που δεν αντέχει, φοβάται ότι θα πεθάνει, καταπιεσμένος, δεν μπορεί να κουνηθεί, έχει πανικοβληθεί, λέει μια προσευχή και εκεί λύνεται ο πολιορκητικός κλοιός….!!!! Πιστεύω ότι αυτό λειτουργεί, επειδή ακριβώς το άτομο επικεντρώνει όλη του τη δύναμη της αντίστασης πάνω σε ένα σύμβολο που εκείνη τη στιγμή είναι η προσευχή!!!!
Περισσότερο αυτό που βοηθάει είναι ένα σύμβολο στο οποίο μπορεί κανείς να εστιάσει και να επικεντρωθεί τη συγκεκριμένη στιγμή με όλη του τη συνείδηση….προβάλλοντας αυτή την αντίσταση!!!! Αυτό είναι κάτι που αποδεσμεύει τον μάρτυρα εκείνη τη δεδομένη στιγμή!!!!
mora 2
Περισσότερο επιρρεπείς είναι τα παιδιά, με την έννοια ότι είναι πιο ευάλωτα!!!! Από πολύ μικρά ηλικία τα παιδιά έχουν τέτοιες εμπειρίες!!!! Οι μεγάλοι, δεν δίνουν μεγάλη βάση σε αυτές τις μαρτυρίες, παρόλο που εκείνοι όταν ήταν παιδιά είχαν αντίστοιχες εμπειρίες και αυτό είναι κάτι που ξεχνιέται…. Αν και όχι από πολλούς που το έχουν βιώσει κατά πολύ…..!!!!
Τα παιδιά έχουν πάρα πολλές ανοιχτές συχνότητες, επειδή είναι πιο ανοιχτά, αθώα, αναμάρτητα!!!! Συνεπώς έχουν πολύ περισσότερες τέτοιες εμπειρίες!!!! Αυτό δεν αποκλείει τους ενήλικες οι οποίοι έχουν τέτοιες εμπειρίες.!!!! Μπορεί να συμβεί σε άτομο ηλικίας 30-40 ακόμα και 70 ή και 90 χρονών, δεν έχει σημασία!!!!
Δείτε το πρώτο βίντεο όπου έχει βιντεοσκοπηθεί μια Μόρα εν ώρα επίθεσης σε άνθρωπο που κοιμάται:
Δείτε το δεύτερο βίντεο όπου ένα κακοποιό πνεύμα ενσαρκώνεται σε ένα μωρό και δείτε την συνέχεια:
Δείτε και αυτό το βίντεο όπου ένα ταραχοποιό πνεύμα επιτίθεται σε ένα κοριτσάκι που κοιμάται και το σέρνει για πολλά μέτρα:
Αυτά τα οποία οι ειδικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν και τα λεγόμενα τους δεν στέκουν είναι τα εξής:
  • Αιφνίδιοι θάνατοι μωρών από ενός έως και δυο χρονών στον ύπνο τους χωρίς να μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση από τι πέθαναν παρά μόνο ακόμα και μετά την ιατροδικαστική εξέταση κάνουν κάποιες εικασίες!!!!
  • Αν σε όλα αυτά τα παιδιά που τους έχει τύχει κάτι τέτοιο έπρεπε να είχαν καρδιακά προβλήματα ή ακόμα και ψυχολογικά όπως λένε ένας μεγάλος αριθμός από αυτά θα έπρεπε να ήταν νεκρά μεγαλώνοντας ή σε ψυχιατρεία!!!! Όμως ευτυχώς πολλά πάρα πολλά επέζησαν και δεν έδειξαν ούτε να είχαν καρδιακά προβλήματα στην ζωή τους αλλά ούτε και κανένα από αυτά μπήκε σε κάποιο ψυχιατρείο!!!!
  • Η περίπτωση REM λένε ότι δημιουργεί εικόνες οράματα και συνάμα όνειρα στον ύπνο του κάθε ανθρώπου!!!! Μάλιστα μπορούν να διαγνώσουν σήμερα κάποιος αν είναι τρελός αν δεν υπάρχει αυτή η κίνηση ματιών στον ύπνο του!!!! Τώρα λένε αλλά…σε λίγο θα πουν και αλλά για να μπορέσουν να δώσουν κάποια εξήγηση!!!! διότι όλες αυτές οι εξηγήσεις μόνο θεωρητικός στέκουν να το γνωρίζεται αυτό!!!! Και ψάχτε το!!!!
Τι είναι όμως ή Μόρα που με αυτήν την ονομασια την γνωρίζουμε οι πολλοί Έλληνες!;! Είναι η λακωνική προφορά του << μοίρα >> που σημαίνει μερίδιο, ( πρβλ. η νόμιμος μοίρα ), σημαίνει και το πεπρωμένο ( το μερίδιο σου στα καλά και τα κακά, αυτό που σε περιμένει πρβλ. << να σου πω τη μοίρα σου, να σου πω το ριζικό σου >><< κακομοίρης >> κλπ)!!!!
Το ουσιαστικό << μοίρα >> σημαίνει και τμήμα στρατού!!!!
Τελείως ανεξάρτητα βρίσκει κανείς στη λαϊκή βιβλιογραφία την λέξη << Μόρα >> ( κύριο όνομα ) να σημαίνει μια ξωθιά, ξωτικό , νεράιδα κατάλοιπο ίσως της αρχαίας Μορμώς – Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Καρκώ ήταν γνωστή μία μορφή-φόβητρο για τα μικρά παιδιά που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα!!!! Δύο άλλα τέτοια φόβητρα ήταν η Μορμώ και η Γελλώ!!!! Εδώ είμαστε Μορμώ την ήξεραν δηλαδή και οι αρχαίοι Έλληνες…συνήθως δάγκωνε παιδιά στον ύπνο τους και τα άφηνε κουτσά!!!! Για την Καρκώ έλεγαν ότι είχε σκληρά και μυτερά δόντια, τα οποία εξείχαν προς τα έξω και έδιναν στο πρόσωπό της μια τρομακτική όψη!!!! Αυτό το Μόρα ήξερε ο λαός όταν τα αρχαία περάσαν στην αχρηστία!!!!! Με όλα αυτά μόριοκαι η συμμορία εξακολουθούν να υπάρχουν στο λεξιλόγιο του Νεοέλληνα!!!!
Η λέξη Μόρα λένε οι ποιο πολλοί ότι είναι σλαβική και σημαίνει ερωμένη, πολλοί όμως σλάβοι πιστεύουν ότι η καταγωγή της είναι ελληνική και προέρχεται από την <<Μορμώ >> όπου είναι το θηλυκό μυθολογικό τέρας με το οποίο φόβιζαν τα παιδιά οι αρχαίοι!!!! Ούτως ή άλλως η Μόρα είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους μύθους του οποίου η ιστορία χάνεται στο βάθος των αιώνων αλλά προσέξτε αμφιλεγόμενος, αλλά υπάρχει μέχρι τις μέρες μας!!!! Παρόλα αυτά αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν πως η Μόρα δεν είναι μύθος παρά μια ζωντανή πραγματικότητα…!!!!
Τι είναι τελικά η Μόρα!;! Η Μόρα φαίνεται ότι είναι ένα ανεξάρτητο πνεύμα!!!! Σύμφωνα με τις περιγραφές είναι μία γυναίκα μαυροφορεμένη η γριά κοκαλιάρα, ή χοντρή και άσχημη γριά ή ακόμα και μια ενήλικας γυναίκα με άσχημα χαρακτηριστικά, η οποία εμφανίζεται στον ύπνο κάποιου συνήθως όταν κοιμάται ανάσκελα, κάθεται ή σέρνεται στο στήθος του θύματος και τον πιάνει από τον λαιμό!!!!
Για την ακρίβεια, δεν μπορείς να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι και βάρος και κάποιες σπάνιες φορές πόνο στο στήθος σου όπου κάθεται, σου κόβει την ανάσα σε σημείο που αισθάνεσαι ότι αργοπεθαίνεις και όντως αργοπεθαίνεις, εκτός και αν την νικήσεις!!!!  Εμφανίζεται με πολλές μορφές η πιο συνηθισμένη είναι αυτή της άσχημης γριάς, αλλά πολύ είναι αυτοί που την έχουν δει σαν όμορφη κοπέλα ή ακόμα και με την μορφή φωτεινής σκιάς ή ακόμα και εξωπραγματικού δαίμονα!!!!
Μία εκδοχή είναι ότι η Μόρα είναι η Λίλιθhttps://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B8, η πρώτη γυναίκα του Αδάμ όπου πιστεύουν κάποιοι, ή μια από της τρεις κόρες της!!!! Όπως αναφέρουν τα γνωστικά κείμενα και τα απόκρυφα της Παλαιάς Διαθήκης η Λίλιθ αποχώρισε από τον κήπο της Εδέμ γιατί!;!
  • Ήταν εκείνη που μύησε τον Αδάμ ( μετά από προτροπή του Σατανιήλ ) στην απόλαυση του σαρκικού έρωτα!!!! Ήταν δηλαδή εκείνη που του δίδαξε ότι το σεξ δεν είναι μόνο για αναπαραγωγή αλλά και για ευχαρίστηση και αυτό εξόργισε τον Θεό και την εξόρισε!!!!
  • Ο Αδάμ προσπάθησε να βιάσει την Λίλιθ, κι εκείνη τρομαγμένη έφυγε από τον Παράδεισο!!!!
Ο Αδάμ, λυπήθηκε για την φυγή της Λίλιθ και ζήτησε από τον Θεό να του την φέρει πίσω.!!! Εκείνος έστειλε τους 3 αγγέλους να την βρουν και να την φέρουν πίσω, όπου την βρήκαν κάπου στην Μεσοποταμία!!!! Την παρακάλεσαν επανειλημμένα να επιστρέψει αλλά εκείνη αρνήθηκε!!!! Τους είπε επίσης ότι για τους αιώνες των αιώνων, θα επισκέπτεται τα μικρά παιδιά στον ύπνο τους και θα τα πνίγει, για να εκδικηθεί!!!! Οργισμένοι οι άγγελοι, την απείλησαν ότι θα ξεσηκώσουν την θάλασσα να την πνίξουν!!!! Η Λίλιθ άρχισε να κλαίει και να τους παρακαλάει να την λυπηθούν!!!! Όντως οι άγγελοι υπέκυψαν στα παρακάλια της και εκείνη για << ανταμοιβή >> ορκίστηκε ότι δεν θα πειράζει τα παιδιά που θα έχουν τα ονόματα των 3 αυτών αγγέλων γραμμένα πάνω στην κούνια…..!!!!
Τώρα, γιατί την άφησαν να φύγει παρόλο που δεν πήρε τον λόγο της πίσω ( ότι δηλαδή θα εκδικηθεί ), είναι ένα ερώτημα χωρίς απάντηση!!!! Αλλά η Βίβλος βρίθει από τέτοια ερωτήματα έτσι κι αλλιώς οπότε τι να το ψάξουμε ποιο πέρα….!!!! Για να ολοκληρώσω την ιστορία, στην συνέχεια λέγεται ότι ο Σατανιήλ την έκανε γυναίκα του και αρχόντισσα όλων των σκοτεινών υπάρξεων!!!! Λέγεται επίσης ότι η Λίλιθ είναι και το πρώτο Βαμπίρ!!!! Από τότε στοιχειώνει τα όνειρα των ανδρών και κάνει έρωτα μαζί τους, επιτίθεται στις έγκυες γυναίκες και τελικά τις σκοτώνει!!!! Σύμφωνα με τα εβραϊκά κείμενα εμφανίζεται και αυτή μαυροφορεμένη!!!!
Εκτός από την Μόρα ή την Λίλιθ στο εξωτερικό στις ποιο πολλές χώρες την ονομάζουν Σουκούμπους!!!! Τι είναι το Σουκούμπους =https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82υπάρχει όμως και το Ινκούμπους =https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8A%CE%BD%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82!!!!
Εδώ βλέπουμε τους ξένους λαούς να χωρίζουν την Μόρα σε θηλυκό και αρσενικό….ενώ από την αρχαία Ελλάδα ήταν θυληκιά!!!!
Η Μόρα δεν εμφανίζεται μόνο μία φορά αλλά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και για μια ολόκληρη ζωή!!!! Γνωρίζουμε ακόμα ότι το φαινόμενο αυτό είναι κληρονομικό και μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα της ίδια οικογένειας και στους απογόνους τους!!!!
Λογικά πρόκειται για τον κόσμο των σκιών!!!! Έναν κόσμο άυλο και παράλληλο, όπου κατοικεί η γριά μόρα!!!! Για το μυστήριο αυτό έχουν ερευνήσει πολλοί μελετητές του μεταφυσικού!!!!
Μεταξύ αυτών ήταν ο Γιώργος Μπαλάνος ο οποίος μάλιστα το αναφέρει σαν << έρπουσα σκιά >>!!!! Υπάρχει ωστόσο μια επιστημονική εξήγηση του φαινομένου ή πρόκειται για ένα μεταφυσικό ( μετά-την φύση ) τελικά γεγονός!;! Τι λένε στις προσωπικές τους μαρτυρίες άτομα που έζησαν τον εφιάλτη της <<σκιάς >> / της << μόρας >> και πως το αντιμετώπισαν!;!
Ο Τζόναθαν Μπράιτ, έχει ερευνήσει διεξοδικά το θέμα της Μόρας!!!! Μιλώντας στον Γιάννη Μούτσο, αποκαλύπτει τα στοιχεία των ερευνών του και τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει!!!!
“Ποια είναι η γριά Μόρα;”
“Το φαινόμενο της Μόρας είναι γνωστό από την παράδοση περισσότερο. Είναι κάτι συνηθισμένο και παρατηρείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η Μόρα είναι το φαινόμενο κατά το οποίο κυρίως όταν ήμαστε ξαπλωμένοι και σε χαλάρωση την ώρα του ύπνου ή σε υπναγωγικά στάδια, νοιώθουμε μια επίθεση από κάτι ξένο να μας πλακώνει, να μην μας επιτρέπει να αναπνεύσουμε και συχνά αυτό συνοδεύεται από οπτασίες από μορφές σκοτεινές, σκιώδεις. Αυτό είναι που έχει μείνει και στην παράδοση να λέμε σαν Μόρα ή Βραχνά. Είναι το αντίστοιχο του σαξονικού nightmare ενώ η μόρα η βαλκανική είναι το nightmare των Άγγλων”.
“Ένα πραγματικό φαινόμενο”
“Πραγματικό είναι με την έννοια του οτιδήποτε αντιλαμβανόμαστε εμείς σαν αληθινό, εγώ θα το ονόμαζα πραγματικό. Η διάκριση του πραγματικού με το αληθινό για μένα είναι λεπτή και δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος αντιλαμβάνεται κάτι με τον Α ή με τον Β τρόπο, όσο με τα αν υπάρχει κάτι πραγματικά που να προκαλεί ένα ερέθισμα ώστε ο άλλος να το αντιληφθεί με κάποιο τρόπο. Η επιστήμη το εξετάζει και το διερευνά σαν φαινόμενο το οποίο μπορεί να προκαλείται από τον οργανισμό. Η παράδοση πάλι έχει τις δικές τις ερμηνείες -ότι πρόκειται για ένα πλάσμα το οποίο έρχεται και επιτίθεται. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Υπάρχουν διάφορες μορφές που παραδοσιακά μπορεί να παίρνει αυτό το φαινόμενο, όπως, η γριά ή ένα μικρό πλάσμα με ένα σκουφί. Τέτοιες καταγραφές έχουνε γίνει από τον Νικόλαο Πολίτη από τις αρχές του 20ου αιώνα, τέλη 19ου αιώνα. Υπάρχουν παραδόσεις και παραδοσιακές ρύσεις που αφορούν αυτό το πράγμα: λένε ότι «με πλάκωσε η Μόρα» ή «έβγαλα το Βραχνά» “.
“Μόρα – μια συμφωνία σιωπής;”
“Εκείνο που περιγράφει ένας άνθρωπος που έχει έρθει σε επαφή με την Μόρα είναι ένα βίωμα του. Συνήθως όμως αποφεύγει να το περιγράψει γιατί φοβάται. Είναι συνήθως κάτι που το καταπνίγει. Δεν είναι πολλές φορές που αυτός που βιώνει κάτι τέτοιο -χωρίς κάποιο έναυσμα- θα βγει να μιλήσει αριστερά και δεξιά. Παρόλα αυτά είναι πάρα πολύς ο κόσμος που το βιώνει. Σε μια στατιστική έρευνα που είχε κάνει ο Χάφορντ πριν από 20 χρόνια, έδειξε ότι τουλάχιστον ένα 15% έχει αντίστοιχα βιώματα έστω και μία φορά στη ζωή του και αυτό είναι το βίωμα που μένει στον άνθρωπο και το οποίο θα περιέγραφε. Το βίωμα είναι αναμφισβήτητο. Δεν είναι ένα παραμυθάκι. Είναι βίωμα”.
“Το βίωμα της Μόρας”
“Αυτό που βιώνει κανείς το αντιλαμβάνεται περισσότερο σαν αίσθηση ότι κάτι του επιτίθεται, κάτι τον πλακώνει, κάτι τον δυσκολεύει να αναπνεύσει. Και συχνά αυτό το κάτι το βλέπει κιόλας με πολύ συγκεκριμένες μορφές. Μορφές σκιώδεις που συνήθως θυμίζουν κάποιον σκοτεινό κουκουλοφόρο ή -ανάλογα πως την ερμηνεύει κανείς- σαν γυναικεία μορφή με κουκούλα, μαντίλα ή κάποιος τύπος με καπέλο άλλοτε ημίψηλο άλλοτε σε στυλ καουμπόικο.
Ουσιαστικά τη σιλουέτα βλέπουνε ή και κάποιο πλάσμα που είναι καθισμένο πάνω τους ή τους πιέζει. Είναι μεγάλη συζήτηση το αν αυτό είναι γέννημα του εγκεφάλου τους ή είναι κάτι το οποίο έρχεται πραγματικά πάνω τους εκείνη τη στιγμή. Πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα. Η εναλλακτική άποψη των ερευνητών είναι ότι πραγματικά αφορά κάποια άλλα πλάσματα τα οποία μπορεί να είναι οντότητες από κάποιες άλλες διαστάσεις, μπορεί να είναι κάποια δαιμονικά πλάσματα.
Από την άλλη πλευρά η άποψη της ψυχιατρικής, ψυχολογίας κάνει λόγο για παραίσθηση ουσιαστικά που προκαλείται για τον Α ή Β λόγο από κάποιον μηχανισμό στον άνθρωπο. Ωστόσο η δική μου έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχει ένα ερέθισμα εξωτερικό το οποίο επικοινωνεί και εσωτερικά με τον άνθρωπο και η μορφή που βλέπουμε δεν έχει τόση μεγάλη σημασία. Είναι απλά ένα μέσο που επικοινωνούμε με το περιβάλλον, και έτσι το αντιλαμβανόμαστ娔.
“Οι άνθρωποι δεν κοιμούνται όταν βλέπουν την Μόρα”
“Οι περισσότερες μαρτυρίες λένε ότι η Μόρα εμφανίζεται όταν οι άνθρωποι είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους σε απόλυτο σκοτάδι. Υπάρχουν και μαρτυρίες για ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα στάδια. Βλέπουν αντίστοιχες μορφές σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.
Χμμμμμμ!!!! Λέτε να είναι έτσι!;! Καπνός έτσι!;! Έτσι!;! Κανείς δεν γνωρίζει τι είναι!!!! Πάντως επιστημονικά όσο και να θέλουν να το εξηγήσουν δεν γίνεται, σκοντάφτουν σε πολλά που δεν στέκουν όπως έθεσα ποιο πάνω!!!! Πιστεύω ότι ίσως δεν μάθουμε ποτέ….υπάρχει όμως και μια περίπτωση να μάθουμε αυτό σας το υπόσχομαι τουλάχιστον από πού ξεκίνησε….!!!! Βέβαια αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία μέσα από άλλες πολλές ιστορίες όπου κάποιοι θα πουν μόλις το ανακοινώσω ότι ή είναι φαντασία ή τελικά ξεδιπλώσαμε κάποιες αλήθειες….!!!!
Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα