Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Αν φροντίσετε τον εαυτό σας ενώσω είστε νέοι, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας όταν γίνετε γέροι




Όταν ήμουν δεκατεσσάρων ετών, ο πατέρας μου είπε κάτι που ποτέ δεν ξέχασα. Είπε, "Μέχρι τα είκοσι ένα ζήσε σαν ένας γέρος, έτσι ώστε μετά τα είκοσι ένα να γίνεσαι πάντα νέος. Μην συναναστρέφεσαι με εκείνους που παίρνουν ναρκωτικά, που πίνουν και πηγαίνουν σε πόρνες, αυτό ή εκείνο. Μην το κάνεις αυτό. Να είσαι ένας γέρος ενενήντα χρονών, σα να είσαι σωματικά ανίκανος. Να τρως λίγο· να προσέχεις τον εαυτό σου σαν ένας γέρος."

Ποτέ δεν το ξέχασα αυτό. Όταν είχα το σχολείο μου με εξακόσιους εφήβους, πολύ όμορφα αγόρια και κορίτσια, τους είπα αυτή την ιστορία. Είπα, "Ξέρετε, αν φροντίσετε τον εαυτό σας ενώσω είστε νέοι, τότε δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας όταν γίνετε γέροι."

Όταν βλέπω μια γυναίκα ή έναν άνδρα που είναι 90, 95, 110, 150 χρονών, είμαι τόσο χαρούμενος. Όταν πήγα στην Αφρική ήταν δύο κυρίες, μία που ήταν 147 και η άλλη 153 χρονών. Το δέρμα τους ήταν σαν ελέφαντα και ήταν τόσο χαρούμενες. Τις ρώτησα, "Πότε θα πεθάνετε;" Απάντησαν, "Γιατί βιάζεσαι; Ας απολαύσουμε τη ζωή λίγο ακόμα." Ήταν τόσο αστείες και ευτυχισμένες.



Αμέσως η συμβουλή του πατέρα μου ήρθε στο μυαλό μου. Τους είπα, "Μπορώ να κάνω μια ερώτηση;" "Εντάξει." "Πώς ζήσατε όταν ήσασταν μικρές;" "Δουλεύαμε από τις τέσσερις το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ. Αυτή ήταν όλη η ζωή μας μέχρι να γίνουμε τριάντα χρονών." "Αυτό είναι το μυστικό," είπα. Δεν σπαταλήσανε τον εαυτό τους, δεν κάπνισαν, δεν χρησιμοποίησαν ναρκωτικές ουσίες, δεν σπατάλησαν το χρόνο τους μπροστά στην τηλεόραση. Είναι η άσχημη τηλεόραση που μέρα και νύχτα μας δηλητηριάζει. Δεν πήγαν με κακούς φίλους, και τώρα ζούσαν στα 147, 153 τους χρόνια. Ήταν όμορφες, όμορφες κυρίες.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.2 


elenastral

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα