Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Οι πιο όμορφες στιγμές είναι δωρεάν!


Αυτή η οικονομική κρίση έχει γίνει η μόνιμη καραμέλα για όλα όσα μας συμβαίνουν. Μέχρι και τα τροχαία ατυχήματα λένε πως έχουν αυξηθεί εξαιτίας της. Ποιος θα τολμήσει να ρωτήσει στις μέρες μας κάποιον αν βγαίνει και δε θα του απαντήσει το γνωστό:«Mε τι λεφτά;». 

 
Δεν το μαθαίνεις από εμένα αλλά μάντεψε… Μπορείς να περάσεις καλά και χωρίς χρήματα. Για την ακρίβεια δε θέλει κόπο θέλει τρόπο και λίγο περισσότερο ψάξιμο.

Γυμναστική δωρεάν
Ξέρεις πως η μόδα του τζόκινγκ, του ποδηλάτου και των rollers έχουν φτάσει προ πολλού στη χώρα μας και αν πας μια βόλτα στα πάρκα θα δεις πολλούς να τρέχουν χωρίς να τους κυνηγάνε. Πρόκειται κυρίως για ατομικά αθλήματα που πολλοί όμως βαριούνται να τα κάνουν μόνοι τους. Για το λόγο αυτό δημιούργησαν διάφορα γκρουπάκια στα Social Media και κανονίζουν από εκεί εβδομαδιαίες κυρίως συναντήσεις σε διαφορετικά σημεία της πόλης για να γνωριστούν και να κάνουν καλό στο σώμα τους.

Πικ - νικ
Δεν έχω αντίρρηση καλές και οι ταβέρνες, αλλά τώρα που ανοίγει ο καιρός τα υπαίθρια πάρκα και οι παραλίες έχουν άλλη χάρη. Πολλά από αυτά διαθέτουν δικά τους τραπεζάκια και πάγκους και αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις πρέπει να πας λίγο νωρίτερα από τους υπόλοιπους να καβαντζώσεις ένα. Διότι βλέπεις εδώ δεν υπάρχει μετρ για να κάνεις κράτηση. Ωστόσο εγώ είμαι φαν της κλασικής κουβερτούλας που στρώνεις κάτω και κάθεσαι αναπαυτικά να απολαύσεις ό,τι καλό έχεις βάλει το πρωί στο βαλιτσάκι σου. Το πικ-νικ αρέσει φυσικά στα παιδιά γιατί μπορούν να παίξουν ελεύθερα γύρω γύρω και οι γονείς ήσυχοι απολαμβάνουν τα μεζεδάκια τους και την καλή παρέα.

Δωρεάν Ξεναγήσεις
Όσο καλά και αν θεωρείς πως γνωρίζεις την πόλη σου σίγουρα υπάρχουν μέρη που δεν έχεις ακόμα ανακαλύψει. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σου παρέχει αυτή την ευκαιρία με τις δωρεάν ξεναγήσεις σε σημαντικά τμήματα της Αθήνας. 

Δωρεάν Σεμινάρια
Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο δεν πίστευα πόσα μπορεί κανείς να μάθει χωρίς να διαθέσει χρήματα. Και όμως ψάχνοντας ανακάλυψα από σεμινάρια μελισσοκομίας και πηλοπλαστικής μέχρι δωρεάν εκμάθηση γερμανικών. Οπότε αν έχεις όρεξη μπορείς να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου σε κάθε τι που σε ενδιαφέρει. Εξάλλου το λέει και ο σοφός λαός… Μάθε τέχνη και άστηνε!

Εξασφάλισε προσκλήσεις για θέατρα και συναυλίες
Πλέον δεν είναι λίγοι οι σταθμοί (ραδιοφωνικοί και διαδικτυακοί) που χαρίζουν δωρεάν προσκλήσεις σε εξαιρετικές εκδηλώσεις για τους ακροατές τους. Ψάξε να βρεις κάποιον του γούστου σου και ύστερα μείνε συντονισμένος και σίγουρα κάποια στιγμή θα κερδίσεις.

Την επόμενη φορά που θα ψάξεις δικαιολογία για να μιζεριάσεις σκέψου λίγο καλύτερα… Ξέρεις πως για να συνεχίσεις να πηγαίνεις σε εστιατόρια, μπαράκια και σινεμά χρειάζεσαι αρκετά χρήματα, όμως μπορείς να ελιχθείς έξυπνα. Το ό,τι περνάμε όλοι λίγο στενάχωρα ίσως κάνει τα πράγματα περισσότερο απλά και μπορούμε να χαρούμε πιο αληθινά.

Δε χρειάζεται να σου κάνω επίδειξη πετώντας λουλούδια σε μια πίστα. Μπορώ να σε κάνω να με ερωτευτείς οργανώνοντας ένα ρομαντικό πικ-νικ σε μια παραλία το ηλιοβασίλεμα… κι αυτό θα έχει μια αξία ανεκτίμητη. 


Ράινα Μελισσηνού



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα