Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

“Οι βάζοντες φόβους”…



10ΦΕΒ.
Την έκφραση αυτή την έχω διαβάσει σε ένα βιβλίο του Samael Aun Weor. Θέλει να μας πληροφορήσει για το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας, που με την θέλησή τους ή όχι, μας δημιουργούν αισθήματα ανασφάλειας και τρόμου.
Πραγματικά φίλοι μου. Εάν είμαστε λίγο παρατηρητικοί και ελαφρώς υποψιασμένοι, θα διαπιστώσουμε αυτήν την μεγάλη αλήθεια.

Ας αρχίσουμε από τα ΜΜΕ.

Όσο περνάει ο καιρός, βλέπουμε ότι οι δημοσιογράφοι μας εμφανίζουν τις ειδήσεις από τον κόσμο, με τρόπο εντονότερο του συνήθους, ακόμα και αυτά τα νέα που κάποτε περνούσαν απαρατήρητα. Μας κρατούν μονίμως εγκλωβισμένους μέσα σε αγωνιώδεις καταστάσεις για το αύριο, με σκοπό να είμαστε υποχείρια αρνητικών εξουσιαστών που κινούνται από ιδιωφελείς σκοπούς.

Ας συνεχίσουμε με άλλους ανθρώπους, γνωστούς ή άγνωστους.


Επειδή κάποιοι άνθρωποι είναι δηλητηριασμένοι από διαφόρων ειδών φόβους, βλέπουμε ότι προσπαθούν να παρασύρουν και εμάς στον δικό τους τρόπο σκέψης και να μας ποτίσουν το ίδιο δηλητήριο που αυτοί χρησιμοποιούν εν γνώσει ή εν αγνοία τους.
Αυτά τα δύο φίλοι μου θα έπρεπε να μας προβληματίσουν. Θα έπρεπε να μας κάνουν να σκεφτόμαστε λίγο πιο ανοικτά και με μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Γιατί οφείλουμε να θυμόμαστε ότι ο κάθε ένας από εμάς, πέρα από τα προσωπικά προβλήματα πάσης φύσεως που αντιμετωπίζει, είναι ένα ΟΝ με τεράστιες δυνάμεις και δυνατότητες εξεύρεσης λύσεων παντός είδους.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε να μας κατευθύνουν οι άλλοι. Οι όποιοι άλλοι. Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ότι η αξία που έχουν οι άλλοι, είναι αυτή που εμείς τους έχουμε δώσει. Δηλαδή, εάν μέσα στο κεφάλι μας έχουμε πειστεί ότι ο Α ή ο Β είναι ο επαΐων, ο κατάλληλος να μας καθοδηγεί, τότε αυτός θα είναι ο κατάλληλος και έτσι θα γίνεται. Εάν όμως μέσα στο κεφάλι μας έχουμε πειστεί ότι Αυτός που είναι μέσα μας είναι ο μοναδικός Επαΐων, τότε όλα αλλάζουν!!!

Γιατί τότε, άλλοι ορίζοντες ανοίγουν μπροστά στην όρασή μας!!! Αποδεσμευόμαστε από τα προβλήματα, γιατί βλέπουμε μόνο λύσεις!!! Οι φόβοι παύουν να υφίστανται, όπως παύουν να υφίστανται και οι Σειρήνες!!! (Όλα βεβαίως συμβαίνουν μέσα στην δική μας αντίληψη).

Και γιατί Αυτός που αποτελεί την πραγματική μας Ύπαρξη, το Είναι μας, έχει όλα τα “προσόντα” να μας οδηγεί, να μας προσανατολίζει, να μας προστατεύει και μάλιστα χωρίς απαιτήσεις ανταπόδοσης!!! Και όλα αυτά μόνο και μόνο γιατί Τον έχουμε επιλέξει σαν Οδηγό!!! Και αυτό Του είναι αρκετό!!!
Σκεφτείτε το φίλοι μου!!!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα