Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Παύεις να υπάρχεις, όταν παύεις να ονειρεύεσαι




Ποιο είναι το πιο παρορμητικό πράγμα που έκανες ποτέ σου; Έχεις τολμήσει να κάνεις πραγματικότητα μερικά μόνο από εκείνα τα όνειρα που έκρυβες μέσα σου; Θα μου πεις τώρα, είναι καιρός για όνειρα ενώ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο; Μπορείς να κάτσεις στο κρεβάτι σου αδρανής και να μην κάνεις τίποτα.

Μην στεναχωριέσαι, θα περάσει γρήγορα ο καιρός κι όλα θα τελειώσουν. Θα φύγεις από αυτόν τον κόσμο, να είσαι σίγουρος. Το σώμα σου θα γεράσει και μαζί με αυτό και η ψυχή σου. Οι αντοχές σου θα λιγοστέψουν, το ίδιο και η όρεξη που θα μπορούσες να είχες κάποτε, όμως εσύ επέλεξες να μην την ζήσεις την ρημάδα την ζωή στο έπακρο, ίσως γιατί πίστευες ότι θα υπάρξει και επόμενη.
Αν υπήρξε, ενημέρωσε με!

Υπάρχουν όμως κι εκείνα τα πλάσματα, τα εντελώς διαφορετικά από σένα, τα παράξενα, που αν κι έχουν τα ίδια προβλήματα που έχουμε όλοι μας, ταξιδεύουν, ονειροπολούν και κατορθώνουν το ακατόρθωτο, όχι γιατί μπορούν αλλά γιατί το θέλουν.


Ζουν το τώρα χωρίς να σκέφτονται το αύριο, ερωτεύονται, ελπίζουν και το σημαντικότερο κάνουν πράξη όλα τους τα όνειρα. Ονειρεύονται μέρη, καταστάσεις, ζουν πρωτόγνωρες εμπειρίες, συνάπτουν σχέσεις ουσιαστικές.


Ανακαλύπτουν προορισμούς ξένους, μέχρι την στιγμή που θα τους επισκεφθούν. Από 'κει και στο εξής τους κάνουν πατρίδα τους.


Αυτά τα ταξιδιάρικα πλάσματα δεν νιώθουν ότι ανήκουν κάπου συγκεκριμένα, αλλά τόπος τους είναι όλος ο κόσμος, όλα τα μέρη που γνώρισαν και όλα εκείνα που πρόκειται να γνωρίσουν.

Μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσεις από τον λήθαργο στον οποίο βρισκόσουν και να θυμηθείς το νόημα της ζωής; Γίνε αυτό που φοβάσαι και δεν θα το μετανιώσεις.
Ταξίδεψε μόνος ή με παρέα, τρέξε, φώναξε, ανακάλυψε, γέλα, κάνε όποια τρέλα σου ‘ρθει και το σημαντικότερο ζήσε!


Ξεκόλλησε από το βολεμένο και το οριοθετημένο και κάνε την αλλαγή. Άνοιξε την πόρτα από το καβούκι σου και βγες στον κόσμο σαν να τον αντικρίζεις για πρώτη φορά.


Ο μόνος σου εχθρός είναι ο ίδιος σου ο εαυτός...


enfo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα