Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7.....Η ΑΔΕΡΦΑΡΑ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΓΥΡΙΖΕΙ


Φτιάχνω θρησκεία. Τι είναι αυτό; Ένα καλαμπούρι, ένα παιχνιδάκι, να περνάμε την ώρα μας; Όχι, βέβαια. Θρησκεία σημαίνει πρώτα προκαλώ το φόβο, το φόβο Θεού, τον τρόμο της Κολάσεως, τον εφιάλτη τι σε περιμένει στην Άλλη Ζωή, στη μετά θάνατο.
Αυτό θα πει θρησκεία. Κι όλοι, από τα πρεζόνια της Θύρας 7 μέχρι τα πιο ανοιχτά μυαλά της τέχνης και της διανόησης, να τη σέβονται. Να προσκυνούν.
Δεν περιμέναμε από τον προφέσορα Γαλιλαίο να μας πληροφορήσει ότι η Γη είναι γλόμπος και περιστρέφεται γύρω από τον ακίνητο Ήλιο. Το ξέραμε. Ο κόσμος, όμως, δεν ήταν ακόμα σε θέση να δεχθεί τη χριστιανική πίστη. Έπρεπε πρώτα να βιδώσουμε στο μυαλό των ζώων, των πιστών ότι ο Θεός είναι επάνω στον Ουρανό και ο Διάολος κάτω, χωμένος στη Γη, και ότι εμείς ελέγχουμε την κατάσταση. Θα ήταν λάθος ο Πάπας της Ρώμης, που έχει το Αλάθητο, να παραδεχθεί ότι ο Βόρειος Πόλος κάνει τούμπες και αλλαξοκωλιές με τον Νότιο Πόλο. Ο κοσμάκης, άσε ότι δεν θα μας πίστευε, θα σκεπτόταν πως του λέγαμε ανοησίες, και θα βρισκόταν σε μία διαρκή ανασφάλεια. Δεν θα μπορούσαμε να τον μαντρώναμε στο λούκι της θρησκείας.
Μιλάμε για τον Γαλιλαίο με αφορμή ότι σα σήμερα 10 Φεβρουαρίου, το 1634, ''παραδέχθηκε'' το...λάθος του και κάτω από την απειλή της Ιεράς Εξετάσεως συμφώνησε με την Αλήθεια του Βατικανού, η Γη είναι ένα τεράστιο γήπεδο, μία απέραντη αλάνα, όχι μπάλλα.

Η ΑΔΕΡΦΑΡΑ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΓΥΡΙΖΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα