Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Άφθες; Δοκιμάστε 4 φυσικές θεραπείες

thrush
Οι άφθες είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί περιστασιακά ή να επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά, ακόμη και σε διάστημα ολίγων ημερών. Στην τελευταία περίπτωση είναι σημαντικό να εντοπιστεί η αιτία που τις  προκαλεί. Αυτή μπορεί να είναι μια διαιτητική ανεπάρκεια (ιδίως των βιταμινών της ομάδας Β ή σιδήρου), μια τροφική δυσανεξία ή ακόμη και το στρες.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω απλές και αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες

❶ Έλαιο Τεϊόδεντρου (tea tree oil)

Αυτό το αιθέριο έλαιο είναι  εξαιρετικό συγκεκριμένο πρόβλημα. Μπορεί να εφαρμοστεί με δύο διαφορετικούς τρόπους: χρησιμοποιώντας το ως στοματικό διάλυμα (3 ή 4 σταγόνες  σε μισό ποτήρι νερό) ή  κατευθείαν πάνω στην άφθα  με τη βοήθεια μίας μπατονέτας στην οποία θα έχετε ρίξει δύο σταγόνες αιθέριου ελαίου.

❷ Μαγειρική Σόδα

Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια ακριβώς διαδικασία χρησιμοποιώντας  σόδα ως απολυμαντικό και καταπραϋντικό. Αφού  διαλύσετε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα σε ένα ποτήρι νερό, κάνετε μπουκώματα  κρατώντας το στο στόμα για λίγα λεπτά.

❸ Σακουλάκι τσαγιού

Φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος. Βάλτε ένα σακουλάκι τσαγιού να μουλιάσει σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τρίψτε το στην άφθα. Το ταννικό οξύ  έχει επουλωτικές ιδιότητες.

❹ Εκχύλισμα φασκόμηλου και μολόχας με λεμόνι

Το φασκόμηλο και η μολόχα  είναι δύο φυτά  με καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα εκχύλισμα χρησιμοποιώντας 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φασκόμηλου και μολόχας (μπορείτε να τη βρείτε σε κατάστημα με βότανα) αφήνοντάς τα για περίπου δέκα λεπτά σε βραστό νερό. Στη συνέχεια σουρώστε το νερό. Αφού κρυώσει, προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού χρησιμοποιείστε το ως στοματικό διάλυμα αρκετές φορές την ημέρα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα