Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ OSHO ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΝΤΡΙΚΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΝΤΡΑ...Μέρος Δεύτερο


Η Τάντρα έχει εμπιστοσύνη σε σένα – στο σύνολό σου  
΄΄Αυτό το όραμα της Τάντρα είναι ένα από τα πιο σπουδαία οράματα που ονειρεύτηκε ποτέ ο άνθρωπος: μια θρησκεία δίχως ιερέα, μια θρησκεία δίχως ναό, μια θρησκεία δίχως οργάνωση΄ μια θρησκεία που δεν καταστρέφει το άτομο, αλλά το σέβεται εξαιρετικά, μια θρησκεία η οποία έχει εμπιστοσύνη στον απλό άντρα και την απλή γυναίκα. Και η εμπιστοσύνη αυτή πάει πολύ βαθιά. Η Τάντρα έχει εμπιστοσύνη στο σώμα σου΄ καμιά άλλη θρησκεία δεν έχει εμπιστοσύνη στο σώμα σου. Κι όταν οι θρησκείες δεν έχουν εμπιστοσύνη στο σώμα σου, δημιουργούν ένα διχασμό ανάμεσα σε σένα και το σώμα σου. Σας κάνουν εχθρούς του σώματός σας, αρχίζουν να καταστρέφουν τη σοφία του σώματος.
΄΄Η Τάντρα έχει εμπιστοσύνη στο σώμα σου. Η Τάντρα έχει εμπιστοσύνη στις αισθήσεις σου. Η Τάντρα έχει εμπιστοσύνη στην ενέργειά σου. Η Τάντρα έχει εμπιστοσύνη σε σένα – στο σύνολό σου. Η Τάντρα δεν αρνείται τίποτε, αλλά μεταμορφώνει τα πάντα.
΄΄Πώς να φτάσει κανείς σε τούτο το όραμα της Τάντρα; Αυτός είναι ο χάρτης που θα σε ενεργοποιήσει και που θα σε στρέψει προς τα μέσα σου και θα σε στρέψει προς το πέραν.
΄΄Το πρώτο πράγμα είναι το σώμα. Το σώμα είναι η βάση σου, είναι το έδαφός σου, είναι το σημείο στο οποίο είσαι γειωμένος. Αν σε κάνουν ανταγωνιστικό προς το σώμα, σε καταστρέφουν, σε κάνουν σχιζοφρενή, σε κάνουν δυστυχισμένο, δημιουργούν μια κόλαση. Είσαι το σώμα. Ασφαλώς είσαι κάτι περισσότερο από το σώμα, αλλά εκείνο το ΄περισσότερο΄ θα ακολουθήσει αργότερα. Πρώτα, είσαι το σώμα. Το σώμα αποτελεί τη βασική σου αλήθεια, μην είσαι λοιπόν ποτέ εναντίον του σώματος. Όποτε είσαι εναντίον του σώματος, είσαι εναντίον του Θεού. Όποτε δείχνεις ασέβεια προς το σώμα σου, χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα, γιατί το σώμα σου αποτελεί την επαφή σου, το σώμα σου αποτελεί τη γέφυρά σου. Το σώμα σου είναι ο ναός σου.
΄΄Η Τάντρα διδάσκει ευλάβεια προς το σώμα, αγάπη, σεβασμό προς το σώμα, ευγνωμοσύνη προς το σώμα. Το σώμα είναι θαυμάσιο, είναι το πιο μεγάλο μυστήριο.΄΄


 Η Τάντρα λέει, πρώτα να καθαρίσεις το σώμα
΄΄Η Τάντρα λέει, πρώτα να καθαρίσεις το σώμα – να το καθαρίσεις από κάθε τι το καταπιεσμένο. Άφησε την ενέργεια του σώματος να κυλάει, απομάκρυνε τα μπλοκαρίσματα. Είναι πολύ δύσκολο να συναντήσεις άνθρωπο που δεν έχει μπλοκαρίσματα, είναι πολύ δύσκολο να συναντήσεις άνθρωπο που το σώμα του δεν είναι σφιγμένο. Χαλάρωσε το σφίξιμο αυτό΄ αυτή η ένταση μπλοκάρει την ενέργειά σου, δεν μπορεί να υπάρξει ροή με αυτή την ένταση. Γιατί είναι όλοι τόσο τεντωμένοι; Γιατί δεν μπορείς να χαλαρώσεις; Έχεις δει τη γάτα που κοιμάται το απόγευμα; Πόσο απλά και πόσο όμορφα χαλαρώνει η γάτα. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις με τον ίδιο τρόπο; Στριφογυρνάς στο κρεβάτι σου΄ δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Και η ομορφιά που έχει η χαλάρωση της γάτας βρίσκεται στο ότι χαλαρώνει εντελώς αλλά είναι τελείως σε εγρήγορση. Με την παραμικρή κίνηση στο δωμάτιο, ανοίγει τα μάτια της, αναπηδά και είναι έτοιμη. Δεν κοιμάται απλώς. Ο ύπνος της γάτας είναι κάτι που πρέπει να το μάθεις΄ ο άνθρωπος το έχει ξεχάσει.
΄΄Η Τάντρα λέει: Μάθε από τις γάτες – πώς κοιμούνται, πώς χαλαρώνουν, πώς ζουν με τρόπο δίχως ένταση. Και ολόκληρος ο ζωικός κόσμος ζει με αυτό τον δίχως ένταση τρόπο. Ο άνθρωπος χρειάζεται να το μάθει αυτό, διότι ο άνθρωπος έχει διαπλαστεί με λάθος τρόπο, έχει προγραμματιστεί με λάθος τρόπο.΄΄

Η Τάντρα δεν αποτελεί φιλοσοφία
΄΄Η Τάντρα δεν αποτελεί φιλοσοφία, η Τάντρα είναι απολύτως υπαρξιακή. Και να θυμάσαι, όταν λέω ότι η Τάντρα είναι υπαρξιακή, δεν εννοώ τον υπαρξισμό του Σαρτρ, του Καμύ, του Μαρσέλ και άλλων. Εκείνος ο υπαρξισμός αποτελεί επίσης φιλοσοφία, φιλοσοφία για την ύπαρξη, όχι όμως με τον τρόπο της Τάντρα. Και η διαφορά είναι πελώρια.
΄΄Οι υπαρξιστές φιλόσοφοι της Δύσης σκόνταψαν απλώς τυχαία πάνω στα αρνητικά: το άγχος, την αγωνία, την κατάθλιψη, τη λύπη, την ανησυχία, την απελπισία, την έλλειψη νοήματος, την έλλειψη σκοπού – όλα τα αρνητικά. Η Τάντρασκόνταψε τυχαία πάνω σε όλα όσα είναι όμορφα, χαρούμενα, μακάρια. Η Τάντρα λέει: η ύπαρξη είναι ένας οργασμός, ένας αιώνιος οργασμός που συνεχίζεται πάντα. Είναι ένας οργασμός για πάντα, μια έκσταση.
΄΄Μάλλον κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο Σαρτρ σκέφτεται συνεχώς την ύπαρξη. Η Τάντρα λέει: η σκέψη δεν αποτελεί την πύλη. Δεν οδηγεί πουθενά, είναι ένας κλειστός δρόμος΄ σε φέρνει μόνο σε ένα αδιέξοδο. Η φιλοσοφία είναι σπουδαία – αν απλώς περνάς την ώρα σου, τότε η φιλοσοφία είναι σπουδαία΄ μπορείς να κάνεις τα μικροπράγματα βουνό και να απολαμβάνεις τη διαδρομή...
΄΄Η φιλοσοφία αποδείχτηκε πως είναι η πιο μάταιη προσπάθεια... όμως ο άνθρωπος εξακολουθεί, ξέροντας πολύ καλά ότι δεν θα του προσφέρει ποτέ τίποτε. Γιατί; Υπόσχεται συνεχώς, αλλά δεν προσφέρει τίποτε ποτέ. Τότε γιατί συνεχίζει ο άνθρωπος την προσπάθεια αυτή; Γιατί είναι φτηνή. Δεν απαιτεί καμιά συμμετοχή, δεν πρόκειται για κάποια δέσμευση. Μπορείς να κάθεσαι στην καρέκλα σου και να σκέφτεσαι συνέχεια. Πρόκειται για ένα όνειρο. Δεν απαιτεί να αλλάξεις ο ίδιος προκειμένου να δεις την πραγματικότητα.
΄΄Εκεί ακριβώς χρειάζεται θάρρος, χρειάζεται το θάρρος για περιπέτεια. Για να γνωρίσεις την αλήθεια, μπαίνεις στη μεγαλύτερη περιπέτεια που υπάρχει. Μπορεί να χαθείς, ποιος ξέρει; Μπορεί να μην ξαναγυρίσεις, ποιος ξέρει; Ή μπορεί να γυρίσεις τελείως αλλαγμένος και ποιος ξέρει αν θα είναι για καλό ή όχι;΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα