Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Η επιχειρηματική ευφυΐα του David Bowie

Η μοναδικότητα του David Bowie και η ικανότητά του να προηγείται της εποχής του, τον κατατάσσουν στις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες του δευτέρου μισού του εικοστού αιώνα.
Τον David Bowie οι περισσότεροι τον λατρέψαμε για τη μουσική του. Όμως αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι δεν ήταν πρωτοπόρος μόνο στον κόσμο της μουσικής και της μόδας, ήταν επίσης πρωτοπόρος και στον επιχειρηματικό τομέα.
Τελικά τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο!

Το 1997 επινόησε ένα προϊόν που δεν είχε προηγούμενο για την εποχή του: εξέδωσε ομόλογο έναντι των εσόδων που θα είχαν εφεξής οι 25 δίσκοι του που είχε κυκλοφορήσει μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90, με δεκαετές επιτόκιο ύψους 7,9%. Το παράδειγμά του ακολούθησαν και άλλοι καλλιτέχνες, ελάχιστοι όμως με επιτυχία. O David Bowie κατέφερε έτσι μέσω του συγκεκριμένου ομολόγου-που αργότερα έγιναν γνωστά ως pop bonds- να έχει έσοδα $55 εκατ., τα οποία στην συνέχεια επανεπένδυσε προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματα προηγούμενων τραγουδιών του, τα οικονομικά δικαιώματα των οποίων ανήκαν σε πρώην manager του.
Το 2000 ίδρυσε τη δική του online τράπεζα, την BowieBanc, ενώ απώτερος σκοπός ήταν να ιδρύσει μετέπειτα την Bowie’s Trading Desk. Το όνειρο δεν μακροημέρευσε, αλλά γεγονός είναι ότι ο Bowie δεν ξεχώρισε μόνο στο χώρο της μουσικής και της showbiz αλλά και για τις καινοτομίες του στο business και finance.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα