Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥ…. ή ΒΑΣΑΝΟ….ΣΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ…..

Μέσα από την μέχρι τώρα περιπέτεια της υγείας μου κατάλαβα ότι όταν έπαθα το συμβάν…. και μάλιστα στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή… το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μου… έχασε την ενεργειακή του κατάσταση. Ο τρόπος που ήμουν συνδεδεμένος συναισθηματικά εκείνη την περίοδο δεν ήταν φυσικά και ο καλύτερος και είχα χάσει τη γενική μου ευεξία και ενώ νόμιζα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση έχασα την μπάλα…! Παρόλα αυτά δεν έχασα όμως την ψυχραιμία μου… και το πάλεψα… κι έφτασα στο Νοσοκομείο οδηγώντας… και ήμουν ασφαλώς και πολύ τυχερός…. διότι με πρόλαβαν στο τσαφ….
Πιστεύω ότι για κάθε ασθένεια ευθύνεται και σχετίζεται η ενέργεια του σώματός μας και η κάθε συχνότητα των ανισορροπιών που υπάρχουν μέσα μας… μας επηρεάζει αντίστοιχα θετικά ή αρνητικά. Αν καταφέρουμε λοιπόν από πιο πριν και αποκαταστήσουμε την ασθένεια… αυτή θα εκλείψει και δεν θα υπάρχει πλέον. Όλα όμως μέσα μας προβάλλονται με τα συναισθήματα του φόβου και της αγάπης. Ο φόβος και το άγχος είναι δυστυχώς μεταδοτικά και μας προκαλούν μία συστολή… διότι καταφέρνουν και αναστέλλουν τη δημιουργικότητα μας, την εγκεφαλική μας δραστηριότητα, το ίδιο το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μετά από εκτεταμένες χρονικές περιόδους… μας οδηγούν στην κατάρρευση.
Η αγάπη… η οποία μας περιβάλλει από θετικές πεποιθήσεις και συναισθήματα… έχει ένα μεγάλο αντίκτυπο και μας προκαλεί μία διαστολή… δημιουργικότητας, σωματική και ψυχική αντοχή, μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε μικρότερο χρονικό διάστημα… διότι στη τελική παίρνουμε αποφάσεις πιο γρήγορα… αφού τελικά είμαστε πιο δεκτικοί και ιδιαίτερα πιο διορατικοί. Δηλαδή…. όταν κάποιος άνθρωπος διαθέτει ακριβείς πληροφορίες… σίγουρα παίρνει και τις καλύτερες αποφάσεις. Άρα η ποιότητα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δημιουργεί γύρω του ένα άτομο με την καρδιά του επηρεάζει… τις εμπειρίες και την πραγματικότητά του.  
Η όλη συναισθηματική αντίδραση του σώματος μας στα διάφορα γεγονότα δεν συμβαίνει πάντα μέσω της διαδικασίας που ξεκινά από «πάνω προς τα κάτω»… δηλαδή ο εγκέφαλος μας στέλνει σήματα στην καρδιά και σε διάφορα άλλα όργανα και το σώμα μας αντιδρά ανάλογα. Αντίθετα έχει πλέον αποδειχτεί ότι πολλές φορές η συναισθηματική μας κατάσταση πυροδοτεί την καρδιά να στείλει το δικό της σήμα στον εγκέφαλο και σε άλλα όργανα και στη συνέχεια το σώμα μας αντιδρά αναλόγως. Ενώ η αμφίδρομη επικοινωνία ανάμεσα στα γνωστικά και συναισθηματικά συστήματα είναι καλωδιωμένη στον εγκέφαλο μας, ο πραγματικός αριθμός των νευρικών μας συνδέσεων που ξεκινά από τα συναισθηματικά κέντρα… φτάνει στα γνωστικά κέντρα και είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των νευρικών συνδέσεων της αντίστροφης κατεύθυνσης.  
Σίγουρα μπορεί να έχουμε πάρει μια βιαστική απόφαση. Σίγουρα μπορεί να κάναμε παρορμητικά κάτι επικίνδυνο. Σίγουρα μπορεί να πήραμε κάποιο ρίσκο στη ζωή μας και πιστέψαμε σε αυτό. Όμως υπάρχει επίδραση των συναισθημάτων στην ικανότητά μας να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε και δείχνει ότι στην πραγματικότητα η φυσιολογία και τα νευρικά κέντρα της καρδιάς μας είναι τόσο πολύπλοκα και ενεργά, ώστε αποτελούν από μόνα τους έναν «εγκέφαλο» που ονομάζεται…«μίνι-εγκέφαλος».
Η καρδιά περιέχει τα κύτταρα που παράγουν και απελευθερώνουν την ντοπαμίνη και την νορεπινεφρίνη δηλαδή… δύο νευροδιαβιβαστές που κάποτε θεωρούνταν ότι παράγονται μόνο από τον εγκέφαλο και τα γάγγλια που βρίσκονταν έξω από την καρδιά. Η καρδιά επίσης παράγει την οξυτοκίνη, δηλαδή… την «ορμόνη της αγάπης», σε συγκεντρώσεις τόσο υψηλές… όσο κι εκείνες που παράγονται από τον εγκέφαλο…. εάν αυτό λέει κάτι….
Στην τελική… εκείνο που έχω να σας μεταδώσω… μέσα από πέρασμα της υγείας μου είναι:
1. Να σκεφτόμαστε θετικά όλους εκείνους που μας βοήθησαν σήμερα… και να τους ευχαριστήσουμε από τα βάθη την καρδιά μας.
2. Να σκεφτόμαστε τις τρέχουσες δουλειές της καθημερινότητας που έχουμε να κάνουμε, να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και καλό είναι να εργαστούμε σε αυτήν την οπτική.
3. Να σκεφτόμαστε τι θέλομε κα κάνουμε και να προσπαθούμε να το πραγματοποιήσουμε άμεσα.
4. Να αγκαλιάσουμε την αίσθηση της χαράς που αναβλύζει από μέσα από την καρδιά μας… και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να συμβεί αυτό.
5. Να βρούμε τους κατάλληλους τρόπους για να βοηθήσουμε τους γύρω μας ή να τους κάνουμε να νιώσουν ότι ενδιαφερόμαστε γι’ αυτούς.
6. Να κάνουμε μια ορατή πράξη καλοσύνης κάθε μέρα.
7. Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε την καθημερινή μας δουλειά να νιώσουμε ευγνωμοσύνη και οραματιστούμε τον τρόπο με τον οποίο θα θέλαμε να γίνει.
8. Όταν τελειώσουμε τη δουλειά μας να νιώσουμε ευγνωμοσύνη και να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα …που συνήθως προέρχονται από τον φόβο που πλέον γνωρίζουμε ότι αποτελεί μία ψευδαίσθηση.
9. Να μην κουβαλάμε μαζί μας τα προβλήματα στο σπίτι μας και να μην τα κρατήσουμε στην πλάτη μας και την επόμενη μέρα.
10. Οφείλουμε να χαμογελάμε…..
Η ώρα της κρίσης βρίσκεται κυριολεκτικά εδώ: είναι ο γρήγορος ρυθμός με τον οποίο προχωρά ο κόσμος μας και η πίεση ότι έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε σε τόσο λίγο χρόνο και με μικρή βοήθεια. Το να είμαστε παρόντες στην κάθε στιγμή που ζούμε αποτελεί απλώς μια έννοια για τους περισσότερους από εμάς, έχει όμως μια μικρή εφαρμογή στην καθημερινή μας ζωή. Ο φόβος εξαπλώνεται ευρέως και μας μολύνει σε κυτταρικό επίπεδο: υπέρταση, αυτοάνοσες ασθένειες, καρκίνος, στειρότητα, χρόνια προβλήματα στη μέση, άγχος και κατάθλιψη. Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα. Η διαφορά είναι ο τρόπος που ερμηνεύουμε την κρίση, διότι μπορούμε να είμαστε σε απόλυτη ηρεμία ακόμα και μέσα σε ένα χάος.
Μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε;
Μπορούμε να μιλήσουμε αληθινά;
Μπορούμε να εντοπίσουμε και να απελευθερώσουμε τις υποβόσκουσες περιοριστικές πεποιθήσεις μας έτσι ώστε να αφιερωθούμε σε μια καινούρια δέσμευση που θα περιλαμβάνει γνήσια συμπόνια, αφθονία, αγάπη και επικοινωνία;
Δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε αληθινά τις πράξεις μας;
Η δέσμευσή μας αυτή… σίγουρα μπορεί και θα γίνει ορατή στο σώμα και τις προθέσεις μας. Ας έχουμε καλές προθέσεις και ας πράξουμε τα ωφέλιμα για εμάς και για ολόκληρη την κοινωνία.
Ο καθένας…. ας βάλει το σποράκι του… για να ανθίσουν οι καρδιές και να μοσχοβολίσουν….με αγάπη.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα