Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ

Κυριακος Μ
Βλάκες. Είναι γνωστοί εδώ και αιώνες. Επισταμένως όμως και ενδελεχώς, η πολυτιμότητά τους  μόλις τα τελευταία 50 χρόνια έχει ερευνηθεί και διαπιστωθεί. Ενα «εργοστάσιο» δυσανάλογο της έκτασής του σε σχέση με αυτό του αριθμού παραγωγης βλακών, είναι και η χώρα μας. Η λουσμένη στον ήλιο. Ποιος ξέρει. Να είναι το αλάτι. Να φταίει το ούζο το καταμεσήμερο. Να ευθυνεται η μόλυνση της ατμόσφαιρας . Τα αντιλιακά. Το χώμα..το κρασί… ποιος ξέρει. Αλλά έχουμε τα καλύτερα δείγματα. Πρέπει να τους θωρακίσουμε νομικά ως  Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Σαν τη φέτα.
Μετά από ένα διάλειμα μερικών μηνών από την απομάκρυνση του τελευταίου ηλίθιου αρχηγού από την ΝΔ,του Σαμαρά και την ολιγόμηνη παραμονή του ταβερνιάρη Μειμαράκη,σήμερα έχουμε λευκο καπνό. Ενας ακόμα μαλακότερος, ο ορισμός του τεμπέλη-βλάκα, ο γιος του Τέρυ, ο Κυριάκος «ΜΗ-τσοτάκης» εχρήσθει μετά από αδιάβλητο μαγείρεμα ως αρχηγός της Ν.Δ.
Ενος  κόμματος το οποίο είναι εδώ και δεκαετίες «όμηρος» στα χέρια της οικογένειας των (και) αρχαιοκάπηλων από τη Κρήτη. Ολα σωστα καμωμένα φυσικά και όλα υπό έλεγχο. Για να φάει ο αριστερός-σοσιαλιστής,πρέπει ο Δεξιος-βασιλικός να είναι μακρύτερα. Να ειναι δεμένος στην καρέκλα.
Και ποιος καλύτερος από το να δίνει το «βήμα» στην κλεψιά,τον ρυθμό δηλαδή το με ποια σειρά θα τρώνε οι πτέρυγες της βουλής,από τον γερο-Μητσοτάκη. Ο οποιος είναι και το ιδανικό, η «Ιθάκη»  κάθε συνταξιούχου σήμερα. (άλλωστε ο μέσος όρος ηλικίας των ψηφοφόρων που πήγαν στις κάλπες για λογαριασμό της Ν.Δ ήταν τα εξήντα χρόνια) Τι ονειρεύονται όλοι αυτοί; Μα να φτάσουν τον Μητσοτάκη στα χρόνια και στις συντάξεις. Ειναι το πρότυπο ο «Δράκουλας».

Η κουζίνα του ταβερνείου της Βασιλίσσης Σοφίας  δούλεψε σωστά-μετά το «λάθος» που πήγε να γίνει με την πρώτη εταιρεία,ανέλαβε η παλιά καραβάνα, η Vodafon, και όλα πήγαν κατ ευχήν. Ο μπεκροκανάτας Βαγγέλας παραδίδει βιαστικά-βιαστικά  σε ένα «σπίρτο» το οποιο είναι καθ όλα άγνωστος ως όνομα στις ξένες πρεσβείες. Ψάχνουν να βρουν από που ξεφύτρωσε και έκανε την έκπληξη αυτός ο άγνωστος νεος αστήρ με το ονομα Μητσοτάκης.
Πραγματική έκπληξη. Και με «ανατροπή» 11 μονάδων. Ακόμα και στην Ουγκάντα,θα ξεροκατάπιναν από την ανησυχία. Δύσκολα θα βρεις χώρα με απανωτές 3-4-5-6 εκλογές και δημοψηφίσματα κάλπικα όλα. Ουτε στον Αμαζόνιο δεν το διακινδυνεύουν  για τόσο μακρύ διάστημα. Εδώ,μάλλον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλωστε δεν έχουμε καν πιράνχας.
Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος ώστε να σιγουρέψουν  τον Τσίπρα στην πρωθυπουργική καρέκλα για τα επόμενα χρόνια. Οποιος άλλος και να ήταν πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οσο νά’ναι υπήρχε κίνδυνος για την πρωθυπουργία του Τσίπρα. Με την «ανάδειξη» (χα) του Κυριάκου, πλέον όλα είναι υπό έλεγχο. Η Δεξιά, η κεντροδεξιά, παραμένει μια  κατσίκα «τραπουτσωμένη». Παραμένει στο κρεβάτι του Προκρούστη Μητσοτάκη, ο οποίος την άλλη εβδομάδα είναι προσκεκλημένος στο  Κάρφαξ για να τιμηθεί ως επίτιμος δημότης.
Και η κυτταρική αποφλοίωση των πολιτικών γενεών συνεχίζεται. Μετά και την γνωριμία μας-την σοκαριστική είναι αλήθεια- με τους δυο προηγούμενους πανίβλακες συγγενείς των προηγούμενων άφιλων και λαοπλάνων, Καραμανλή και Παπανδρέου, τον  άνθρωπο-πιττόγυρο και το αστροπελέκι τον ΓΑΠ,μετά και την γνωριμία μας με το πολιτικό εξώγαμο του Μητσοτάκη,τον  αστήρ από την Πύλο τον Σαμαρά, ήρθε η σειρά να γνωρίσουμε από ακόμα ¨κοντύτερα» τον Κυριάκο. Για να τεταρτώσει το σοκ αλλά και για να επαληθευτεί το αλάνθαστο Δογμα της Φύσης πως όταν υπάρχει αλληλο-ενδογαμία μέσα στα «τζάκια», με την πάροδο του χρόνου τα αποτελέσματα αυτών είναι τραγικά,έως και σοκαριστικά.
Αρνουνται ρε παιδί μου τα μιτοχόνδρια να συμμετασχουν εργωδώς στην εξύφανση πυρετωδους βλακοπάθειας. Δεν αναπτύσοναι σου λεει. Στηλώνουν τα πόδια. Ενα περίεργο πράγμα. Αντ αυτών αναπτύσοναι εντός των εγκεφαλικών κυττάρων τους, αρχιδότριχες. Κατσαρές. To αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη όχι D.N.A  αλλά ενός  B.M.A. (Blako-ilithioMalako-kathysterimeno-Acid).Μάλλον πρέπει να κινήσουν το ενδιαφέρον του Νοσοκομείου John Hopkins αυτες οι ογκούμενες περιπτώσεις αρχιδώδους εγκεφαλοπάθειας. Πρέπει να δημιουργηθεί νέα έδρα.
Μερικές γενιές ακόμα,δυο-τρεις ακόμα και τα επόμενα όντα θα μοιάζουν με  ξωτικά. Κάτι ανάμεσα σε λάμα και βραδύποδα. Τραγωδία.
Ανθρωποι που σε μια χώρα με ανεπτυγμένο Προνοιακό  Σύστημα-στην Σουηδία ας πούμε- θα νοσηλεύονταν  στα τοπικά «Μαρκομηχελάκεια» επιτηρούμενοι, εν τούτοις, εδω στο μπουρδέλο της τρελής, άμα λάχει γίνονται και πολιτευτές. Και αρχηγοί κομματων. Και πρωθυπουργοί άμα λάχει.
Ευτυχώς που μας έχουν το νού τους και μας προσέχουν «very closely» οι αρμόδιες Πρεσβείες, της Αμερικής, του Ισραήλ και της Γερμανίας κλπ. Και δεν το λέω για πλάκα. Το εννοώ. Αν αφήνανε τα πράγματα αποκλειστικά στους Κυριάκους τους ΓΑΠoΣαμαράδες, τους ανεψιούς, τους Αδώνιδες,τους Λοβέρδους, τους Βενιζέλους, τους  Στρατούληδες και τους Σταθάκηδες ακόμα θα περπατάγαμε σε χωματόδρομους και θα κρατάγαμε σπαρματσέτα τα βράδυα.
Πάλι καλά να λέμε.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα