Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Φιλοσοφία του Νίτσε


Ήταν μόνος και δεν έκανε τίποτα άλλο
Απο το να βρίσκει τον εαυτό του.

Λοιπόν, απολάμβανε τη μοναξιά του και σκεφτόταν πολύ ωραία πράγματα για ώρες ολόκρηρες..Στα αστικά κέντρα υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι singles (μόνοι)και άνθρωποι που νιώθουν απομονομένοι. Για να αποφύγουν να ακουστεί η μοναξιά τους, ανοίγουν την τηλεόραση όλη μέρα, συνδέονται πολλές ώρες στο internet  ή επιδίδονται σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μεταμφιέζει την σιωπή τους.

Υπάρχει, ωστόσο, μια δημιουργική μοναξιά που προσφέρει στο άτομο τεράστια ποσότητα θετικής ενέργειας. Με το να  αποσυνδεόμαστε για κάποιες ώρες απο τον κόσμο, συνδεόμαστε με την εσωτερική μας πηγή σοφίας. Είναι ένα ταξίδι - προσκύνημα στον εαυτό μας, που τρομάζει όσους δεν το έκαναν ποτέ.


Συνηθισμένοι στον θόρυβο του κόσμου που όλα τα μπερδεύει, πολλοί φοβούνται να μείνουν με τον εαυτό τους . Για να αποφύγουν αυτήν την εσωτερική συνάντηση, αναζητούν κάθε μέσο για να "ξεχαστούν" λιγάκι. Όμως, απο τί θέλουμε να ξεχαστούμε; Υπάρχει κάτι που θα 'πρεπε να φοβόμαστε;

Ίσως να είναι απλώς για να μη σκεφτούμε, φια να καθυστερήσουμε ερωτήσεις που χρειάζεται να κάνουμε στον εαυτό μας. Κάθε μεταμόρφωση μας φοβίζει. Και η μοναξιά είναι, δικαίως, η πίστα απογείωσης των μεγάλων αλλαγών, η σκηνή όπου εφοδιαζόμαστε για να ξαναγεννηθούμε σε ένα καινούριο ταξίδι της ζωής.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα