Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΑΚΟ


Όταν λες Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος ζητάς επέμβαση τρίτων πίσω από τα άστρα. Μη μας βρουν πλημμύρες, σεισμοί, καταποντισμοί. Εκτός κι αν δεν γνωρίζεις ποια είναι η σημασία των λέξεων που χρησιμοποιείς. Εκτός κι αν δεν πιστεύεις στη δύναμη της ευχής σου. Αν όχι τότε γιατί την κάνεις; Γιατί την εκφράζεις.
Λες μια κουβέντα διότι έχει κάποιο νόημα αυτή. Και απευθύνεται σε κάποιον υπεράνω από εσένα για να την ακούσει. Σε ποιον, λοιπόν, απευθύνεσαι, στις δυνάμεις του καλού ή, του κακού, όταν κάνεις μία ευχή, όχι μία κατάρα;
Τα ζώα του χριστιανισμού άλλαξαν την ουσία της λέξεως Δαίμων, Δαιμόνιο. Λένε Έχει τον Διάολο μέσα του, δηλαδή είναι δαιμόνιος. Δεν λένε Έχει τον άγιο Φανούριο, τον άγιο Σουλπίκιο μέσα του.
Χριστιανό θα πεις αυτόν που κυνηγάει τα εξαπτέρυγα στους επιτάφιους, ετοιμάζει την κολυμπήθρα στα βαπτίσια, σβήνει κεριά στον όρθρο και τον εσπερινό.
Εννοούμε ότι είσαι ήρεμος, άχρωμος, ουδέτερος. Ενώ ο δαιμόνιος βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Το ‘χω μέσα μου το καλό δαιμόνιο, όπως και το κακό. Δεν υπάρχει μόνον κακό, υπάρχει και το καλό δαιμόνιο.
Εωσφόρος τι θα πει;
Ο φέρων το φως, το έως, την αφύπνιση, τη δημιουργία. Και τον αφυπνίζοντα τον κάνανε με τρία κέρατα, με ρουθούνια τεράστια, να βγάζει φωτιές από πίσω...
Φοβερά πράγματα. Εφιάλτη κάνανε, πνεύμα του κακού, της καταστροφής, ποιον; Αυτόν που φέρνει την εγρήγορση, τη δράση. Τον φίλο και προστάτη τον κάνανε εχθρό. Και λαμογιάρουν χριστιανικά μ’ αυτόν που φροντίζει το φάρδος, την κωλοφαρδία.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα