Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Μένουμε Βουλγαρία

Vasilis Papakonstantinou

Σάλος έχει ξεσπάσει στο προτεκτοράτο μετά την αποκάλυψη πως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πληρώθηκε μέσω Βουλγαρίας, για συναυλία που έδωσε στην Ξάνθη, αν και αυτό δεν είναι παράνομο.
Προφανώς, οι κάτοικοι του προτεκτοράτου δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις έφυγαν από την Ελλάδα και πήγαν στην Βουλγαρία –ιδιαίτερα μετά τα capital controls-, ενώ πολλές ακόμα ετοιμάζονται να το κάνουν.
Δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις που φεύγουν για την Βουλγαρία αλλά και τα ΑΦΜ.
Μόνο τους τελευταίους μήνες, έφυγαν για την Βουλγαρία 60 χιλιάδες ΑΦΜ.
Επίσης, 10 χιλιάδες ΑΦΜ έφυγαν για την Κύπρο.
Στην πραγματικότητα, αυτά τα ΑΦΜ δεν έφυγαν μόνα τους. Είναι η Ελλάδα –με την απίστευτα υψηλή φορολογία και την βλακώδη οικονομική πολιτική- που διώχνει πολίτες και επιχειρήσεις από την Ελλάδα.
Και βέβαια, μαζί με τις επιχειρήσεις, φεύγουν και οι θέσεις εργασίας σε μια χώρα με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη.
Όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να φύγουν τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό, με τον ίδιο τρόπο και όλοι αυτοί που έχουν ακόμα τις επιχειρήσεις τους ή τις δουλειές τους στην Ελλάδα, προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να επιβιώσουν.
Αν ο τρόπος να επιβιώσεις στην Ελλάδα είναι να μεταφέρεις την επιχείρηση και το ΑΦΜ σου στην Βουλγαρία, αυτό θα κάνεις.
Αν ο τρόπος να σώσεις τις καταθέσεις σου είναι να τις καταθέσεις στην Βουλγαρία, αυτό θα κάνεις.

Όχι θα κάτσεις να κοιτάς τον απατεώνα Τσίπρα να παίζει τον πρωθυπουργό και να παίρνεις με το σταγονόμετρο τα χρήματα από την δική σου δουλειά εξαιτίας των capital controls.
Βέβαια, οι Βούλγαροι δεν έχουν ευρώ αλλά λέβα, οπότε κάτσε εσύ να κοκορεύεσαι πως έχεις ευρώ και να θαυμάζεις το ευρώ, και κοίτα όλους αυτούς που ούρλιαζαν πως «Μένουμε Ευρώπη», να μεταφέρουν επιχειρήσεις και ΑΦΜ στην Βουλγαρία.
Άλλωστε, και η Βουλγαρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήκει. Ευρωπαίοι και οι Βούλγαροι.
Οπότε, όποια ελληνική επιχείρηση πάει στην Βουλγαρία, μένει στην Ευρώπη.
Ξέρουμε πως το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Βέβαια, τώρα η πατρίδα δεν έχει κεφάλαιο αλλά ας πρόσεχε η πατρίδα, που κυβερνιέται αποκλειστικά από απατεώνες και κατοικείται από ραγιάδες.
Ελεύθερη οικονομία δεν έχουμε; Όχι, δεν υπάρχει ελεύθερη οικονομία -διαβάστε και κάνα βιβλίο- αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεν κάνουν κάτι παράνομο αυτοί που μεταφέρουν επιχειρήσεις και ΑΦΜ στην Βουλγαρία.
Αν επιστρέψει η Ελλάδα στην δραχμή, θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και οι επιχειρήσεις τους.
Μέχρι τότε, οι Έλληνες στο ευρώ και οι ελληνικές επιχειρήσεις στην Βουλγαρία με το λέβα.
Μια χαρά. Ευτυχώς που μείναμε Ευρώπη.
Αν και θα ήταν προτιμότερο να πηγαίνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα ΑΦΜ στην Κύπρο.
Οι Κύπριοι είναι Έλληνες, οπότε, στο επόμενο Μνημόνιο, που θα έχει ως όρο να εγκαταλείψουν οι Έλληνες την Ελλάδα, μπορεί οι Κύπριοι να μας λυπηθούν και να επιτρέψουν σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλαδίτες να εγκατασταθούν στην Κύπρο, για να την μολύνουν με τον ραγιαδισμό τους και να την διαλύσουν κι αυτήν.
Πάντως, είναι ωραία φάση που, μετά από 4 Μνημόνια, δεν έχει οδηγηθεί κανένας πολιτικός στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, οι Έλληνες πληρώνουν το χρέος χωρίς να έχουν δει την «απόδειξη», η κυβέρνηση κατάργησε την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η χώρα έχει διαλυθεί, Παιδεία και Υγεία έχουν πάει στον διάολο, η ανεργία κοντεύει το 30%, το χρέος μεγαλώνει διαρκώς, η Ελλάδα ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι, επιχειρήσεις και ΑΦΜ μεταναστεύουν στην Βουλγαρία και στην Κύπρο, οι Έλληνες εγκαταλείπουν μαζικά την χώρα τους και όσοι έμειναν κοιτάνε παθητικά και ατάραχα έναν απατεώνα πρωθυπουργό και έναν βουλιμικό στρατόκαυλο –που αν ακούσει ντουφεκιά θα τα κάνει πάνω του-, να παίζουν το έργο «Ο Καραγκιόζης στην κυβέρνηση του προτεκτοράτου».
Οι Έλληνες ανέκαθεν σπούδαζαν στο εξωτερικό, πήγαιναν για θέματα υγείας στο εξωτερικό, έκαναν διακοπές στο εξωτερικό, πήγαιναν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, οπότε τώρα πάνε και τις επιχειρήσεις τους και το ΑΦΜ τους στο εξωτερικό.
Κατά τα άλλα, Μένουμε Ευρώπη. Μένουμε Βουλγαρία. Ελλάδα δεν μένουμε.
Ελάτε τώρα να κάνουμε τους έξαλλους με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που έκανε αυτό που κάνουν χιλιάδες Έλληνες και σύντομα θα το κάνουν όλοι όσοι μπορούν, γιατί η χώρα έχει τελειώσει.
(Το πιο ωραίο είναι που το θέμα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου το παίζουν με λύσσα ΜΜΕ που ανήκουν σε εφοπλιστές που δεν πληρώνουν φόρους, τα κανάλια τους δεν είχαν ποτέ άδεια, και έχουν ξένες σημαίες στα καράβια τους. Τέλειο;)


pitsirikos



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα