Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ο Θησαυρός όλων των αγαθών!!!


Η προσευχή είναι σαν τη χροιά της φωνής σου. Ο καθένας έχει τη δική του χροιά η οποία προέρχεται από 3 εκπομπές:
1. του μυαλού
2. της καρδιάς
3. της ψυχής.


Ο συνδετικός κρίκος για την προσευχή είναι η καρδιά. Η οποία καρδιά με τον τρόπο που τη χειριζόμαστε, την οποία την έχουμε αναγκάσει να γίνει συλλέκτης πόνου, δίνει και ανάλογη χροιά, δόνηση στην προσευχή. Στην πραγματικότητα δηλαδή προσεύχεται το εγώ μας, το οποίο είναι δεμένο με όλες της γήινες μας καταστάσεις.
Οπότε η προσευχή θα λέγαμε, ότι είναι ένα «καλούπι» το οποίο ανάλογα με το πώς είμαστε παίρνει και το ανάλογο σχήμα. Είναι ο πηλός που εκείνη την ώρα αναπλάθεται για να πάρει το σχήμα και τη μορφή του σήμερά μας. 

Η προσευχή όμως οφείλει να πάρει, λάβει το αποτύπωμα μας, το οποίο είναι μοναδικό δικό μας. Το αποτύπωμα αυτό το έχει η ψυχή μας.
Γι αυτό η προσευχή είναι η άσκηση που κάνει ο κάθε Πνευματικός για να φτάσει στο σημείο να λάβει το χάρισμα από τον Πατέρα μας Θεό, να προσευχηθεί από το αποτύπωμα της ψυχής του.
Αυτό το Θείο Χάρισμα το δίνει ο Θεός, όταν η καρδιά ετοιμαστεί, καθαριστεί.
Η προσευχή όπως λέει και ο ίδιος ο Ιησούς στο κατά Μάρκο είναι μία προσωπική κατάσταση του κάθε ενός. Είναι η στιγμή του, αυτή που θα τον ενώσει με την καρδιά του. Θα τον οδηγήσει η προσευχή να ενωθεί με τον χτύπο της καρδιάς, να την αφουγκραστεί και έτσι να μπορέσει να την οδηγήσει στην κάθαρση. Η άσκηση της προσευχής λοιπόν, είναι ανάλογη με την άσκηση που κάνει ένας αθλητής για να βρίσκεται πάντα σε φόρμα. Το ίδιο κάνει και ο Πνευματικός. Έτσι η προσευχή είναι ένας μοναχικός δρόμος. Είναι η δική μας στιγμή εσωτερικής διεργασίας. Οπότε επιλέγουμε όπως λέει και ο Κύριος μας, να είμαστε μόνοι μας σε αυτή την άσκηση.
Με την πάροδο του χρόνου γίνονται σιγά- σιγά τα «αποκαλυπτήρια», δηλαδή τα κομμάτια του εγώ- πόνου που βρίσκονται στην καρδιά μας και σιγά – σιγά βρίσκουμε τον δρόμο της θεραπείας της. Το πώς θα το αναφέρουμε παρακάτω στο κείμενο.
Ο Θεός περιμένει από εμάς να φτάσει η μέρα που θα ενεργοποιήσουμε αυτό το αποτύπωμα και τότε μας ετοιμάζει τον Θρόνο εκεί μέσα στην καρδιά μας, όπου εκεί είναι και η Βασιλεία Του.
Έτσι ετοιμάζεις τον δρόμο για το δικό σου κομμάτι άσκησης για να βρεις το δικό σου ψυχικό αποτύπωμα, με το δικό σου μουσικό στερέωμα δηλαδή με την δική σου δόνηση. 

Ξεκινάμε με ένα προσευχητάρι, το οποίο ξεκινά με το Εις το όνομα του Πατρός και φτάνουμε μέχρι το Άγιος ο Θεός .., το οποίο το λέμε τρεις φορές. Μέσα σε αυτό το πρώτο κομμάτι υπάρχει το Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε. Το οποίο αφορά το κεφάλι μας, δηλαδή το μυαλό μας.
Ύστερα το επόμενο κομμάτι στο προσευχητάρι είναι το Δόξα Πατρί… και το φτάνουμε μέχρι το επόμενο Δόξα Πατρί… δηλαδή πριν το Πάτερ Ημών.
Αυτό το μεσαίο τμήμα της προσευχής αφορά το σώμα μας, τον κορμό μας, δηλαδή το σημείο που κατοικεί η καρδιά μας. Εκεί σε αυτό το σημείο και πριν περάσουμε στο Πάτερ Ημών, μπορούμε να βάλουμε τη μελέτη της Καινής Διαθήκης. Τα Ευαγγέλια των Αποστόλων. Γιατί μέσα εκεί είναι όλη η διδασκαλία, τροφή που θα δώσει στην καρδιά μας την ανακούφιση που χρειάζεται.
Ύστερα θα περάσουμε στο Πάτερ Ημών, το οποίο έχει να κάνει με τα πόδια μας, δηλαδή τα βήματά μας στη ζωή. Όπου αν μέχρι χθες ήταν βήματα «τραμπάλα», δηλαδή πότε ήταν του Θεού και πότε της ύλης. Τώρα θα επιλέξουμε να έχουμε οδηγό την διδασκαλία του Πάτερ Ημών.
Έτσι μέσα από την σωστή κυκλική αυτή επανάληψη, θα αποκτήσουμε έναν κύκλο ενότητας προς το Θεϊκό μας κομμάτι και το δικό μας ψυχικό αποτύπωμα. 

Όταν ενώσουμε δηλαδή τα βήματα – πόδια του Οδηγού Πάτερ Ημών με τη σωστή επανάληψη του πρώτου βήματος, δηλαδή του Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε. Όπου είναι ο Πρωτομάστορας- Αναπλάστης , ο Παράκλητος, για να διορθώσει το μέσον μας, τον κορμό μας με την καρδιά μας. Με τη σωστή αυτή επανάληψη ο Πρωτομάστορας, καθώς είναι ο Θησαυρός των Αγαθών και ζωής χορηγός, Εκείνος θα αναλάβει όλα μας τα βάρη και τις υποθέσεις. Έχουμε στα «χέρια» μας έναν τεράστιο θησαυρό, όπου δεν τον γνωρίζουμε. Απλώς μπορεί να τη λέμε αυτή την προσευχή, χωρίς να καταλαβαίνουμε το πόσο μεγαλείο είναι να είσαι τελικά κληρονόμος μία τόσο τεράστιας περιουσίας.
Για να καταλάβουμε την διαδρομή αυτή και για να μπορέσει να μας δώσει τους καρπούς της καλό είναι να μη βιαστούμε να περπατήσουμε σε μία μέρα όλα τα βήματα. Μπορούμε για παράδειγμα, να παραμείνουμε στο πρώτο βήμα, δηλαδή το σημείο με το Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε, για μέρες, ίσως για βδομάδες ή και για μήνες. Γιατί για ένα σωστό οικοδόμημα, σημασία έχουν τα γερά θεμέλια.
Έτσι μπορεί να επιλέξετε να επαναλαμβάνετε το Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε ξανά και ξανά. Τον ρυθμό της άσκησης θα τον δώσετε εσείς. Μπορεί να επιλέξετε να αρχίσετε με 3 φορές επανάληψη και να το φτάσετε 10 και 20 και ίσως και παραπάνω. 

Το Βασιλεύ Ουράνιε Παράκλητε σμιλεύει με πολύ αγάπη όλο το επάνω μέρος, δηλαδή το μυαλό μας έτσι ώστε όταν συναντήσει το τρίτο μέρος, δηλαδή τα βήματα- πόδια – Πάτερ Ημών θα μπορεί να καταλάβει ακριβώς γιατί αυτό είναι το Χρυσό Κλειδί. Το Χρυσό Κλειδί το οποίο μας προετοιμάζει για την διδασκαλία της Καινής Διαθήκης.

Η οποία Καινή Διαθήκη είναι η σωστή αναδόμηση του Παλιού Ανθρώπου σε Νέο. Όπου θα έρθει η μέρα να ενεργοποιηθεί ο σπινΘύρας Ιησούς εκεί μέσα στην καρδιά μας. Και τότε η Αγία Τριάδα είναι όλη στο σώμα μας, στις πράξεις μας και εμείς ζούμε κατά Θεό. Με όλο αυτό το πλάνο άσκησης η καρδιά αναθερμαίνεται και αρχίζει η θεραπευτική της διαδρομή. Καθώς τα πέπλα του εγώ αρχίζουν να αλλάζουν, αφού ο πηλός μας πια αρχίζει να παίρνει το δικό μας ψυχικό αποτύπωμα.

Δωροθέα  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα