Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΤΗΝ ΕΘΑΨΕ ΣΤΟ ΧΩΜΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ


Και το έγκλημα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το πιο βαρύ έγκλημα, αυτό της αφαίρεσης ζωής. Δεν έχεις δικαίωμα, και ποιος είναι αυτός που σου έδωσε την άδεια να σκοτώσεις, να στείλεις στον άλλον κόσμο κι ένα κοπρόσκυλο του δρόμου, μια κατσαρίδα που βολτάρει στον καμπινέ σου.
Στον άλλον κόσμο. Βεβαίως, υπάρχει κι αυτός. Και εκεί πάνε όλα τα πλάσματα του Θεού, όχι μονάχα οι άνθρωποι. Όλα τα πουλιά, όλα τα ερπετά, όλα τα θηρία της ζούγκλας. Στον τρίτο κόσμο. Στην τρίτη στάση, που είναι και το τέρμα(;). Ένας, ο πρώτος κόσμος είναι αυτός από τον οποίο ερχόμαστε, ο δεύτερος είναι αυτός που ζούμε και ο τρίτος το κρεββάτι, το αιώνιο κρεββάτι που μας περιμένει στον λεγόμενο «άλλον κόσμο».
Είπα κρεββάτι. Καθόλου τυχαίο. Ένας τύπος στο Βελβεδό Κοζάνης που δεν είναι εγκληματίας, μάλιστα ανθρωποκτόνος, στραγγάλισε την γυναίκα του. Δεν θέλω να μάθω το γιατί. Αυτή είναι η κουβέντα μου. Για ποιο λόγο ο δυστυχής πέρασε τη γραμμή. Αντί να πάρει την 37χρονη γυναίκα του στην αγκαλιά, να την οδηγήσει στο κρεββάτι, όταν έπεσαν για ύπνο τα τρία παιδιά τους και να κάνουν έρωτα, αυτός της πήρε τη ζωή. Και μετά το φονικό την έθαψε σε χωράφι. Κι όλοι έχουν στο στόμα το φρικτό «Γιατί».

Επειδή ο 40χρονος δολοφόνος μπήκε στο γάμο αδιάβαστος. Το είπα. Επειδή δεν είχε διδαχθεί πως συμπεριφέρεται ο σύζυγος, ο εραστής, ο σύντροφος, ο πατέρας. Την σκοτωμένη δεν την κρίνω.
Έτσι που λες. Κάποια στιγμή θα γίνει το κακό όταν δεν γνωρίζει το άτομο να διαχειρίζεται τη γήινη παρουσία του και κυρίως τη σχέση του με την σύζυγό, με τον σύζυγο, δηλαδή το πρόσωπο με το οποίο παίζει διαρκώς ο γαμημένος ανοικτός λογαριασμός, το σου δίνω, το μου οφείλεις.
Παντρεύονται χωρίς να γνωρίζουν την τέχνη της ζωής, της συμβίωσης. Και γι' αυτό δεν μπορούν να διώξουν το τέρας που γεννιέται και θεριεύει ανάμεσά τους.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα