Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Θεραπεία με βότανα για ξηροδερμία

 θεραπεία με βότανα για ξηροδερμία

Το δέρμα μας, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, χρειάζεται διαρκή  περιποίηση για τυχόν διάφορες παθήσεις όπως είναι η ξηροδερμία. Οι λόγοι που προκαλούν την ξηροδερμία ( εκτός από παθολογικούς παράγοντες) είναι κυρίως από φυσικές επιθέσεις όπως για παράδειγμα η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, η θερμότητα, το κρύο και φυσικά οι πλύσεις με χημικά προϊόντα. Η ξηροδερμία μπορεί να εμφανιστεί σε όλο το δέρμα, μα κυρίως επηρεάζει τα χέρια και τα πόδια. Παρακάτω θα σας δείξουμε με φυσικούς τρόπους πως μπορούμε να φροντίσουμε το δέρμα μας.
Για να αποφύγουμε το ξηρό δέρμα, θα χρειαστεί να το ενυδατώνουμε συχνά. Και πώς γίνεται αυτό; με τρεις απλούς τρόπους!

1. Αύξηση της εσωτερικής ενυδάτωσης: η εσωτερική ενυδάτωση γίνεται μόνο όταν πίνουμε πολύ νερό. Θεωρείται πηγή ενέργειας και έχει πάρα πολλές ιδιότητες. Για το δέρμα αυξάνεται η πρόσληψη νερού από τα αγγεία του δέρματος.

2. Ενυδατικές κρέμες: Το δέρμα μας αποτελείται από λιπιδικό φράγμα ( εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας), το οποίο με την ηλικία και τα λάθος καθαριστικά προϊόντα καταστρέφεται καθημερινά. Για αυτό το λόγο χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή μιας ενυδατικής κρέμας. Για να επιδιορθώσετε λοιπόν την ξηροδερμία μπορείτε ή να περιορίσετε την χρήση καλλυντικών προϊόντων που περιέχουν οινόπνευμα ή μπορείτε πολύ απλά και ανέξοδα να φτιάξετε μόνες σας μια βιολογική ενυδατική κρέμα με όποιο έλαιο επιθυμείτε. Τα βιολογικά έλαια είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα για το λιπιδικό φράγμα. Μια απλή συνταγή και ταυτόχρονα θρεπτική κρέμα για το δέρμα μας είναι η εξής:

Θεραπεία με βότανα για ξηροδερμία

Συστατικά για 100ml:
  • Εμφιαλωμένο νερό -65ml
  • Βούτυρο καρύδας ή βούτυρο καριτέ -25ml
  • Γαλακτωματοποιητής -8ml
  • Βιολογικό συντηρητικό -2ml
Βάζουμε σε ένα μπεν μαρί δύο μπρίκια που το πρώτο να περιέχει μόνο το νερό και το δεύτερο το βούτυρο με τον γαλακτωματοποιητή. Τα βράζουμε στους 65°C και έπειτα τα βγάζουμε από την φωτιά. Τοποθετούμε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο και μετά το νερό και με ένα μιξεράκι χειρός τα ανακατεύουμε για δύο λεπτά. Όποτε κρυώσει και φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε το βιολογικό συντηρητικό και η κρέμα μας είναι έτοιμη. Τόσο απλά!


3. Θεραπεία με βότανα για την ξηροδερμία:

Α. Θεραπεία με βότανα για ξηροδερμία για το τριχωτό της κεφαλής

Για την ξηροδερμία στην περιοχή του κεφαλιού προτείνουμε το πιο αγνό υλικό, το ελαιόλαδο. Πριν κοιμηθείτε απλώστε ελαιόλαδο στο κεφάλι σας και χτενίστε τα. Ύστερα, μαζέψτε τα μαλλιά σας σε μια μεμβράνη και κρατήστε το όλη νύχτα. Την άλλη μέρα λούστε τα μαλλιά σας με σαμπουάν πάρα πολύ καλά ώστε να μην αφήσετε ίχνος λαδιού. Το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό! Μπορείτε να το επαναλάβετε μετά από δύο εβδομάδες.

Β. Θεραπεία με βότανα για ξηροδερμία στο πρόσωπο

Τα βότανα που προτείνουμε για το ξηρό πρόσωπο είναι η γλυκόριζα που είναι καταπραϋντική και η τσουκνίδα. Τη χρησιμοποιείτε είτε σαν αφέψημα είτε σε εξωτερική λήψη καθώς θεωρείται ευεργετική και έχει τονωτικές ιδιότητες.

Γ. Θεραπεία με βότανα για ξηροδερμία στα χέρια

Τις περισσότερες φορές τα χέρια μας είναι εκτεθειμένα στον ήλιο καθώς επίσης είναι το μόνο μέρος που δέχεται πλύσεις ημερησίως με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πολλά κύτταρα. Για αυτό το λόγο το πιο ιδανικό βότανο είναι το χαμομήλι το οποίο έχει αντισηπτικές και τονωτικές ιδιότητες. Απλά βράστε το σαν αφέψημα και κάντε πλύσεις με το χαμομηλόνερο. Επίσης μπορείτε να το προμηθευτείτε έτοιμο από ένα βιολογικό κατάστημα.

Δ. Θεραπεία με βότανα για ξηροδερμία σε σκασμένες φτέρνες

Πολλά νεκρά κύτταρα μαζεύονται σε αυτή την περιοχή του δέρματος. Είναι ενοχλητικό να φαίνεται η ξηροδερμία στη φτέρνα και για αυτό προτείνουμε δύο υλικά που τα έχουμε στο σπίτι μας. Το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Αφού πρώτα έχουμε χρησιμοποιήσει ελαφρόπετρα ή πίλινγκ τοποθετούμε στα 10ml ελαιόλαδου πέντε σταγόνες λεμονιού ή αιθέριο έλαιο λεμονιού και κάνουμε μασάζ στις φτέρνες. Εκτός από υπέροχο άρωμα, θα χαρίσει και μια αίσθηση ανακούφισης.

Ε. Θεραπεία με βότανα για ξηροδερμία σε σκασμένα χείλη

Το χειμώνα κυρίως αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Το υλικό που προτείνουμε είναι το βούτυρο καριτέ. Αν το βάλουμε πριν τον ύπνο, την επόμενη μέρα θα έχουμε υγιή χείλη.

Με τους σωστούς τρόπους η ξηροδερμία αντιμετωπίζεται. Εννοείται όμως ότι αν επιμένει η ξηρότητα του δέρματος μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τον γιατρό σας ή να τον ρωτήσετε για οποιαδήποτε απορία.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα