Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΤΑΙΗΒΙΝΤ ΜΠΟΟΥΙ


Πέθανε ο Νταίηβιντ Μπόουϊ. Μπόουϊ κι όχι Μπάουϊ, όπως τον λένε και γράφουν όλοι. Αυτοί που δεν πέθαναν, αυτοί που είναι πεθαμένοι είναι οι κύριοι και οι κυρίες των μήντια. Αυτή είναι η κουβέντα μου. Και ευθύς να εξηγήσω.
Να περιοριστώ στην Ελλάδα. Πολλοί, πάρα πολλοί αυτόν τον Νταίηβιντ Μπόουϊ τον ξέρουν διότι απλά τον έχουν... ακουστά. Και επειδή τον έχουν δει σε φωτογραφίες με περίεργα ντυσίματα και βαμμένο το πρόσωπό του. Τίποτα το συγκεκριμένο δεν γνωρίζουν γι' αυτόν, ούτε θα πουν ότι «Αυτός είναι» εάν ακούσουν ένα τραγούδι του.
Μεγάλος, λέει, ο Νταίηβιντ Μπόουϊ. Καμμία αντίρρηση. Για να το λένε οι ειδικοί, ότι είναι σπουδαίος, μια προσωπικότητα της ροκ, της σύγχρονης μουσικής, της μοντέρνας, της μεταμοντέρνας, έτσι θα είναι. Και το παλληκάρι πέθανε, πριν τα 70 του. Να, όμως, που τα μήντια δεν έχουν να μου πουν τίποτα το συγκεκριμένο και υπεύθυνο γι' αυτόν.

Πέθανε ένα ταλέντο της μουσικής, ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης, αυτός ο Νταίηβιντ Μπόουϊ και τα ΜΜΕ στη σύνθεσή τους, στην ενδεκάδα τους δεν έχουν κάποιον να μου πει δυο λόγια. Να μου τον περιγράψει μουσικά. Να τον τοποθετήσει μουσικά. Να κάνει το πορτραίτο του.
Φτώχεια. Δεν μας φωτίζουν τα μήντια από τα γεγονότα που σκάνε δίπλα μας. Σαράντα χρόνια στην πρώτη γραμμή ο Νταίηβιντ Μπόουϊ, κάποιοι και είναι πολλοί αυτοί που δεν τον είχαμε πάρει πρέφα και ούτε μας τον «δείχνουν» μετά το θάνατό του.
Μιλάω μουσικά, όχι κουτσομπολίστικα. Το παιδί στην προσωπική του ζωή τα έκανε όλα. Πανηδονιστής. Κραιπαλιστής. Δεν υπήρχαν σ’ αυτόν κόκκινες γραμμές, όχι μόνον στο σεξ, στα πάντα όλα. Λέμε για τη μουσική. Για το ποιο ήταν το προσωπικό του στίγμα στη δουλειά του.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα