Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Θεραπεία με βότανα για ραγάδες – 5 Βότανα



θεραπεία με βότανα για ραγάδες 


Οι περισσότερες γυναίκες ανησυχούν για το πρόβλημα που ονομάζεται ραγάδες. Εμφανίζεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών είτε από ταχεία ανάπτυξη, είτε από εγκυμοσύνη, είτε από απότομη αύξηση ή απώλεια βάρους. Οι ραγάδες έχουν κοκκινωπές ή λευκές γραμμές και βγαίνουν στην περιοχή της κοιλιάς, των μηρών, των γοφών και του στήθους. Υπάρχουν αρκετές θεραπείες για την αντιμετώπισή τους αλλά εξαρτάται από την ηλικία μιας γυναίκας και από την διατροφή της. Εκτός από χειρουργικές θεραπείες (λέιζερ, χημικό πίλινγκ) υπάρχουν και αποτελεσματικές θεραπείες με βότανα για ραγάδες.

Θεραπεία με βότανα για ραγάδες

Α. Θεραπεία με βότανα για ραγάδες με σπιτικό λάδι

Για την πρόληψη και την καταπολέμηση των ραγάδων πρέπει να τροφοδοτούμε το δέρμα μας με βιταμίνες Ε και Α που αυξάνουν το κολλαγόνο και τα αντιοξειδωτικά που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες. Για αυτό το λόγο το ιδανικό έλαιο είναι το βερικοκέλαιο σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο λεβάντας. Το βερικοκέλαιο τρέφει την ξηρή επιδερμίδα και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και το αιθέριο έλαιο λεβάντας διορθώνει τις μικροβλάβες του δέρματος και καταπολεμά την ξηρότητα. Έτσι, σε 100ml βερικοκέλαιο προσθέστε δέκα σταγόνες από το αιθέριο έλαιο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε έως και 20 σταγόνες για πιο ωραίο άρωμα. Απλώστε στην περιοχή της κοιλιάς, του στήθους, των γλουτών ή των μηρών.

 
Β. Θεραπεία με βότανα για ραγάδες με βούτυρο κακάο

Το βούτυρο κακάο είναι κατάλληλο στο να συσφίγγει και να τονώνει το δέρμα κρατώντας το ενυδατωμένο. Επίσης, βοηθάει στη μείωση βλάβης στον ιστό του δέρματος. Μπορείτε ακόμα να βράσετε ελαφρώς το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να προσθέσετε δέκα σταγόνες (για 100ml βούτυρο) από αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο το οποίο εκτός από υπέροχο άρωμα χαρίζει τόνωση στο δέρμα.

Γ. Θεραπεία με βότανα για ραγάδες με βιταμίνη Ε

Είναι απαραίτητη για τον ιστό του δέρματος καθώς αυξάνει και το κολλαγόνο. Την βιταμίνη Ε, εκτός από τροφές (δημητριακά,λαχανικά), μπορείτε να την βρείτε και σε αμπούλες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε τις αμπούλες και να επαλείψετε την περιοχή που έχετε τις ραγάδες αφού πρώτα πλύνετε πολύ καλά το σημείο.

Δ. Θεραπεία με βότανα για ραγάδες με έλαιο καλέντουλας

Το έλαιο καλέντουλας βοηθά στην θεραπεία κατά των ραγάδων αφού βοηθά τους δερματικούς ερεθισμούς και καταπραΰνει το δέρμα. Ιδανικός συνδυασμός είναι το έλαιο καλέντουλας με τζελ αλόης όπου είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Απλά αναμίξετε 50ml από το τζελ αλόης και στη συνέχεια βάλτε 15 σταγόνες λάδι καλέντουλας. Χρησιμοποιήστε το κάθε βράδυ και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Ε. Θεραπεία με βότανα για ραγάδες με αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο περιέχει βιταμίνες Α, Ε, Β1 και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και είναι καταπραϋντικό, αντιφλεγμονώδες και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Μπορείτε εύκολα να το προμηθευτείτε είτε σε φαρμακείο είτε σε βιολογικά καταστήματα. Το αμυγδαλέλαιο από μόνο του κάνει καταπληκτική δουλειά αλλά σε συνδυασμό με κάποιο αιθέριο έλαιο (όπως αχιλλαία) θα έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείτε να το αναμίξετε και με άλλο έλαιο όπως το βαλσαμέλαιο ή το βούτυρο κακάο που απορροφάται εύκολα και βοηθά στην πρόληψη των ραγάδων. Απλά ζεσταίνετε ελαφρώς μέχρι να λιώσουν και κάντε δύο φορές την ημέρα επαλείψεις με ελαφρύ μασάζ.
Αυτές είναι οι θεραπείες με βότανα για ραγάδες! Είναι αποτελεσματικές με πολλά οφέλη στο δέρμα. Και μην ξεχνάτε το νερό! Είναι το παν για την υγεία μας και για κάθε τι πρόβλημα. Το νερό θα πρέπει να συνοδεύει οποία θεραπεία με βότανα για ραγάδες και αν επιλέξετε.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα