Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Πανσέληνος 24.01.2016 στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου λαμβάνει χώρα στις 24 του μήνα και στις 03:45 τα ξημερώματα. Ολοκληρώνεται στις 3 μοίρες και 29 λεπτά του άξονα Λέοντα-Υδροχόου (Σελήνη στον Λέοντα, Ήλιος στον Υδροχόο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει; 
Από την Πανσέληνο του Ιανουαρίου επηρεάζεται ο σταθερός σταυρός (Ταύρος-Λέων-Σκορπιός και Υδροχόος) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 22-26/1, από 20-25/4, από 23-28/7 και από 23-28/10 αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την πρώτη μέχρι την πέμπτη μοίρα των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 17/5 και 19/11 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 26η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  

Στα μισά του κύκλου 
Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 10 του μήνα. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη. 

Η Πανσέληνος συμβαίνει στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Ο άξονας Λέοντα-Υδροχόου έχει ομοιότητες με τον άξονα Κριού-Ζυγού με την έννοια ότι αναφέρεται στο Εγώ και στην σχέση του ατόμου με τους άλλους ανθρώπους. Ο Λέοντας έχει ως ρόλο του να εγκαταστήσει έναν βασικό πυρήνα έκφρασης της προσωπικότητας μέσα στο άτομο, ενώ ο Υδροχόος έχει ως ρόλο την ένταξη αυτής της προσωπικής έκφρασης μέσα σε ένα σύνολο ατόμων, μια ομάδα ή μέσα σε μια μεγαλύτερη ιδέα με τρόπο τέτοιο όμως ώστε το άτομο να μην χάνει τη  μοναδικότητά του. 

Η περίοδος αυτή λοιπόν αναφέρεται σε θέματα ένταξης του ατόμου μέσα στην ομάδα και ίσως για την δυσκολία που υπάρχει σε αυτή την ένταξη. Οι εποχές μας καλούν να συμμορφωθούμε όλοι μέσα σε ένα ομοιογενές πλαίσιο και η ανάγκη της ατομικής και δημιουργικής έκφρασης γίνεται ακόμη πιο έντονη και βασική. Έρχονται στην επιφάνεια θέματα που σχετίζονται με το ατομικό απέναντι στο συλλογικό, με το δημιουργικότητα και την φαντασία σε αντίθεση με την αλήθεια και την παρατήρηση, με τον εγωισμό σε αντίθεση με τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη, με το αυθόρμητο σε αντίθεση με την λογική.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο του Ιανουαρίου
  • ανάγκη να βρούμε εσωτερική σταθερότητα για να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές δυσκολίες
  • αντιμέτωποι με τα στοιχεία της φύσης
  • συλλογική προσπάθεια θέτοντας την ατομική θέληση υπό έλεγχο
  • παρόρμηση για άσκηση του σώματος
  • συναγωνιστική διάθεση
  • απελευθέρωση από τα περιττά και αναζήτηση νοήματος.

Η γεύση των επόμενων ημερών
Η Πανσέληνος δεν κάνει καμία κύρια όψη και πέφτει στον άξονα 2ου-8ου οίκου φωτίζοντας θέματα οικονομικά, εθνικού πλούτου και αγοραστικής δύναμης. Κινεί θέματα που έχουν να κάνουν με τράπεζες, οικονομικούς θεσμούς και το χρηματιστήριο. Σε ατομικό επίπεδο κινούνται θέματα που έχουν να κάνουν με την αίσθηση της αυτοαξίας που έχουμε με αφορμή τα οικονομικά μας ή την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η σχέση μας και που τώρα αναγνωρίζουμε. 

Και ο Χίτλερ άνθρωπος ήταν..
Ο χάρτης είναι νυχτερινός και ο πλανήτης που έχει δύναμη να λειτουργήσει θετικά είναι η Αφροδίτη, ενώ η Σελήνη και ο Άρης λόγω του ότι βρίσκονται πάνω από τον ορίζοντα δεν λειτουργούν θετικά. Η Αφροδίτη που μόλις έχει περάσει στον Αιγόκερω και δεν κάνει ούτε δέχεται όψεις, αποκτά μια ιδιαίτερη δυναμική. Απολαμβάνουμε και μας ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο η δουλειά μας και δοκιμάζουμε έναν καινούργιο τρόπο προσέγγισης στα προσωπικά μας θέματα, κινώντας εμείς τα νήματα και θέτοντας οι ίδιοι όρια, αυτή την φορά πιο εύκολα και με λιγότερους συναισθηματικούς μελοδραματισμούς. Θα πρέπει να αποφύγουμε το να είμαστε απόλυτοι και ψυχροί εκτελεστές όμως. Η Σελήνη που δεν είναι δυνατή σε αυτόν τον χάρτη μπορεί να μας οδηγήσει σε εξάρσεις εγωισμού, κάτι που το σιγοντάρει και η Αφροδίτη χωρίς όψεις και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η επιτυχία σε αυτό που θέλουμε, αλλά να έρχεται μέσα από τελείως απάνθρωπες μεθόδους και τακτικές που τελικά μας κάνουν λιγότερο ανθρώπους από ό,τι είμαστε.

Σκέψου μεγαλόπνοα!
Ο κυβερνήτης του χάρτη βρίσκεται ανάδρομος ακριβώς πάνω στο μεσουράνημα του χάρτη, πράγμα που δηλώνει ότι η επόμενη περίοδος είναι σίγουρα σημαντική σε σχέση με εξελίξεις που προετοιμάζονται από την πλευρά της κυβέρνησης. Πέρα από αυτό, είναι περίοδος που ξανασκεφτόμαστε ένα μεγάλο ή ένα σημαντικό όνειρο ή σχέδιο ζωής που έχουμε και προσπαθούμε να δούμε τι χρειάζεται να αλλάξουμε ή να προσαρμόσουμε ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Επίσης επαναπροσδιορίζουμε την θέση μας μέσα στον κοινωνικό ιστό και αναθεωρούμε πιθανώς την δημόσια ταυτότητά μας.

Επαγγελματικά-Οικονομικά
Η καθημερινότητα και η συνηθισμένη μέχρι τώρα λειτουργία και ο τρόπος διεξαγωγής της εργασίας μας επανεξετάζονται από εμάς τους ίδιους αρχικά, καθώς επιθυμούμε πλέον να έχουμε πιο πρακτικά και πιο σταθερά αποτελέσματα στον κόπο και τον χρόνο που επενδύουμε στην εργασία μας. Γίνονται δοκιμαστικές αλλαγές μέχρι να δούμε ότι λειτουργούν σωστά και σύμφωνα με αυτό που επιθυμούμε. Από την άλλη η καθημερινή ροή και ο τρόπος που διεξάγεται η εργασία μας αλλάζει και μέσα από επεμβάσεις ανωτέρων που προσπαθούν να διευρύνουν, να επεκτείνουν ή να μεταμορφώσουν ριζικά την επιχείρησή τους, χρησιμοποιώντας όμως αυτή την περίοδο πλάγιους και έμμεσους τρόπους προσέγγισης των υπαλλήλων τους.

Αισθηματικά
Μια δυναμική περίοδος για τα αισθηματικά μας, καθώς οι εντάσεις, οι παρανοήσεις και τα παιχνίδια δύναμης έχουν το πάνω χέρι και καταναλώνουν τον καλύτερο μας εαυτό. Φροντίζουμε να μην υποκύψουμε στις σειρήνες του θυμού και της ζήλιας γιατί μετά την επίδραση της Πανσελήνου θα φανεί πιο καθαρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάμπολλες ευκαιρίες για εξέλιξη της σχέσης μας και για επέκταση της οικογένειάς μας. Προσέχουμε λοιπόν τις εξάρσεις και τα νεύρα μας και αποφεύγουμε να κινηθούμε πλαγίως επηρεάζοντας καταστάσεις εξαιτίας της δικής μας ανασφάλειας ή του εγωισμού.

Μυαλό σε σύγχυση και λέξεις που πληγώνουν
Το πρώτο που θα παρατηρήσουμε στον χάρτη της Πανσελήνου είναι φυσικά η σύνοδος του Ερμή με τον Πλούτωνα. Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα που μας απασχόλησε τα τελευταία χρόνια είναι ενεργό ακόμη παρότι δεν έχουμε ιδιομοιρία πλέον και θα είναι ενεργό μέχρι και τον Φλεβάρη, οπότε κάθε σύνοδος πλανήτη με τον Πλούτωνα ή με τον Ουρανό ξαναζωντανεύει την δυναμική και τα θέματα του τετραγώνου. Ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και θα ξαναπεράσει πάνω από τον Πλούτωνα όταν θα γυρίσει ευθύδρομος. Η πάλη για δύναμη και ο αγώνας για αλλαγή μεταφέρεται αυτή την περίοδο στο νοητικό επίπεδο, δημιουργείται σύγχυση στην σκέψη μας και στην λογική μας και οι συζητήσεις τις επόμενες ημέρες πρόκειται να είναι έντονες και απώτερο στόχο θα έχουν την επικράτηση του δυνατού. Τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν είναι τα ψέματα, οι απειλές, η κατάχρηση και ο εκφοβισμός. Δημιουργείται πάλι ένα κλίμα αβεβαιότητας για το πού στοχεύουν οι άλλοι και τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν. Ευτυχώς, η Πανσέληνος δεν κάνει όψεις με αυτή την σύνοδο οπότε τα ΄΄χειρότερα΄΄ αποφεύγονται.

Ενεργά Μεσοδιαστήματα

Κρόνος= Άρης/Πλούτωνας
Άξονας σύγκρουσης, πολέμου και υπεράνθρωπης ή ανώτερης δύναμης. Με τον Κρόνο να ενεργοποιεί αυτό το μεσοδιάστημα, η τάση για αυτοκτονία ή για βίαιη απομάκρυνση είναι ορατή μιας και η συγκεκριμένη Πανσέληνος σχετίζεται και με τον 8ο οίκο του χάρτη. Γενικότερα όμως θα λέγαμε πως το μεσοδιάστημα ενεργοποιεί την τάση να υπερβούμε τις δυσκολίες καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Ουρανός= Σελήνη/Αφροδίτη
Ο άξονας των συναισθημάτων, της αγάπης της στοργής και της αφοσίωσης αναστατώνεται από τον Ουρανό και η περίοδος μπορεί να έχει εκδηλώσεις έντονα συναισθηματικές χωρίς να υπάρχει όμως η συνείδηση και η λογική μέσα σε αυτή την έξαρση και την υπερβολή, πράγμα που φέρνει ανισορροπία. 
Ουρανός= Άρης/Δίας και Ουρανός= Άρης/ΒΔ 
Η ενεργοποίηση του άξονα της πετυχημένης δημιουργικής δραστηριότητας από τον Ουρανό μπορεί να δώσει εμπόδια, ξαφνικές αποφάσεις ή ξαφνικά επεισόδια μεταξύ συνεργατών στις επιχειρήσεις ή μεταξύ των συντρόφων σε έναν γάμο. Επίσης αναστάτωση και απρόσμενες εξελίξεις μέσα σε μια ομάδα, σύλλογο, οργανισμό ή κοινότητα.

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες. 
Athan. 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα