Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Tο ταντρικό σεξ ένα ολόκληρο μυθιστόρημα- Είναι τεχνική, είναι η αγάπη ή διαλογισμός;

Ποια είναι η επίδραση που μπορεί να έχει μια εσωτεριστική διδασκαλία του 10ου αιώνα από τις μακρινές Iνδίες στα ερωτικά και σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι άνθρωποι του χαοτικού 21ου αιώνα; 

Όσοι ξέρουν κάτι γι’ αυτήν, βεβαιώνουν ότι όχι μόνο θέτει τις βάσεις της ευτυχίας και της αρμονίας στα δύσκολα μονοπάτια της ζωής, αλλά παράλληλα δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα τόσο γήινα όσο και μεταφυσικά, που μπορεί να βασανίζουν κάποιους από εμάς. 
«Φάε με!»

«Mε είχε προβληματίσει για χρόνια
 η εικόνα που αντίκρισα κάποτε σε μια συναυλία. Mια εικοσάχρονη νεαρή ούρλιαζε δίπλα μου στις κερκίδες του γηπέδου, σε έναν παροξυσμό λαγνείας κατευθυνόμενης προς τον ροκ σταρ - “φάε με”, φώναζε, ενώ τα σάλια της έτρεχαν κυριολεκτικά από το στόμα. Nέα και εγώ τότε, προβληματίστηκα αν αυτή η κατά τη γνώμη μου φρενίτιδα ήταν μια φυσιολογική κατάσταση και η δική μου κρυάδα και απάθεια μπροστά στο είδωλο του σεξ, μια νευρωτικής φύσης ψυχρότητα. O προβληματισμός μου κράτησε χρόνια, αφού ο άκρατος φεμινισμός εκείνης της εποχής οργάνωνε τη σεξουαλικότητά μας με τον τρόπο των ανδρών: εγωιστικά, βιαστικά, με ελάχιστη έως καθόλου συμπόνια για το “θύμα”. H προπαγάνδα αυτή, το μόνο που μου προκάλεσε ήταν μια ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση! Tι ήταν τελικά σωστό... να ζήσω σαν την αχαλίνωτη ηρωίδα της Φρανσουάζ Σαγκάν, χρησιμοποιώντας τους άνδρες σαν εργαλείο, ή να δημιουργήσω μια συμβατική οικογένεια με παιδιά, σύζυγο, ρουτίνα, πλήξη; Δεν έκανα τίποτα από αυτά τα δύο. Ήξερα ότι η απάντηση βρισκόταν κάπου αλλού.» 
Tο σεξ, πηγή της ζωής

Η Αγάπη και το Σεξ


Η Αγάπη και το Σεξ
Η σεξουαλική ή οργασμική απόκριση είναι μία από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στον πλανήτη
Κάνει να δουλεύουν τα πάντα, να συνεχίζουν τα πάντα, να ζουν τα πάντα. Είναι μια Δύναμη μεγάλης Χαράς και μεγάλου Πόνου, για τον πλανήτη και για τους κατοίκους του. Είναι η πηγή του θανάτου, του πόνου, της δυστυχίας και των βασάνων. Είναι η πηγή της γέννησης, της χαράς, της δημιουργίας και της ευτυχίας. Έχει ρυθμιστεί, καναλιζαριστεί, συζητηθεί, αποκρυφτεί, διαμελιστεί, διαχωριστεί, λατρευτεί, από την αρχαιότατη εποχή που οι άνθρωποι ανακάλυψαν για πρώτη φορά τις ηδονές της, τις δυνάμεις της και τους τρόμους της, μέχρι σήμερα. Το Σεξ πάντα συσχετιζόταν με τον θάνατο, τη βία, την αναγέννηση, το καλό και το κακό. Αυτοκρατορίες ολόκληρες έχουν χτιστεί πάνω του, και αυτοκρατορίες ολόκληρες έχουν καταστραφεί εξαιτίας του.
Περιουσίες έχουν κερδηθεί και έχουν χαθεί εξαιτίας του. Ζωές, συλλογικά και προσωπικά, έχουν χτιστεί πάνω σε αυτό ή γκρεμιστεί από αυτό. Γάμοι έχουν φτιαχτεί από αυτό και έχουν χαλάσει από αυτό. Οι δυνάμεις του ενώνουν και αποχωρίζουν. Συνδέουν και ξεσχίζουν.
Δεν περνάει ούτε μία ώρα που να μην το θυμόμαστε και ταυτόχρονα να μη μας λέει κάτι να μην παρασυρθούμε από αυτό. Η έλξη μεταξύ των δύο φύλων έχει δημιουργήσει γιγάντιες βιομηχανίες, και χωρίς αυτήν δεν θα υπήρχε τίποτα. Όλες οι θρησκείες, μυστικά, είναι βασισμένες σε αυτό, στο σεξ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ο Φρόιντ βάσισε τη θεωρία του σε αυτό. Η ψυχολογία είναι βασισμένη σε αυτό. Οι Φυσικοί συζητούν την έλξη και την απώθηση των φορτισμένων σωματιδίων.
Τί είναι αυτή η δύναμη που οι άντρες και οι γυναίκες επιθυμούν, λατρεύουν και φοβούνται; Γιατί είναι τόσο σημαντική; Πώς μπορεί μία στιγμή ευχαρίστησης, μόνο μία στιγμή ευχαρίστησης, να έχει προκαλέσει τόση πολλή θλίψη και τόσο μεγάλες έγνοιες; Και, έχει κάνει τις γυναίκες και τους άντρες ταυτόχρονα αντιπάλους και φίλους.

Οι τράπεζες πουλάνε τα δάνεια σε funds? Τότε πουλήστε τα κι εσείς σε αχυρανθρώπους!! . Διαλύουμε τον νόμο !




Πριν λίγες μέρες δημοσίευσα και δήλωσα τεκμηριωμένα ότι η πώληση των δανείων στα ξένα και ντόπια funds ΔΕΝ μπορεί έγκυρα νομικά και νόμιμα να γίνει χωρίς την υπογραφή συναίνεσης του δανειολήπτη, πρόταση που έγινε ήδη δεκτή από όλους τους έγκριτους δικηγόρους.

Η πρότασή μου αυτή ισχύει και αντίστροφα: 

Εφόσον ο πρόσφατος νόμος επιτρέπει στις τράπεζες να πουλήσουν τα δάνεια σε ξένα funds, προκύπτει ότι και οι δανειολήπτες μπορούν -σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας και ισότητας των αντι-συμβαλλομένων- να πουλήσουν κι αυτοί το δάνειό τους σε έναν έμπιστο (συγγενή σας) αχυράνθρωπο που δεν έχει τίποτα στο όνομά του! και να ακυρώσουν και την υποθήκη που έχουν υπέρ της τράπεζας, δεδομένου ότι οι πρώην δανειολήπτες δεν έχουν πλέον και δεν χρωστάνε τίποτα στην τράπεζα.
Η δυνατότητα αυτή προκύπτει κι από τον ίδιο τον παραπάνω νόμο, που λέει ότι σε περίπτωση πώλησης των δανείων σε ξένα funds, οι δανειολήπτες δεν έρχονται σε δυσμενέστερη θέση από αυτή που ήταν πριν την πώληση. Συνεπώς, επειδή πριν την πώληση, ούτε η τράπεζα ούτε ο δανειολήπτης μπορούσαν να πουλήσουν τα δάνειά τους σε άλλους, τώρα μπορούν και οι δύο !

Ο Θεός δεν είναι μεγάλος

Ο Θεός δεν είναι μεγάλος
«Στους σκοτεινούς χρόνους, οι άνθρωποι καθοδηγούνταν καλύτερα από τη θρησκεία, όπως στην κατασκότεινη νύχτα ο τυφλός είναι ο καλύτερος οδηγός· γνωρίζει τους δρόμους και τα μονοπάτια καλύτερα από κάποιον που μπορεί να δει. Όμως, στο φως της ημέρας, είναι παράλογο να χρησιμοποιείς έναν τυφλό για οδηγό» -Χάινριχ Χάινε
To φθινόπωρο του 2001 βρισκόμουν στην Καλκούτα με τον λαμπρό φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, τον μεγαλοφυή Βραζιλιάνο που με τη φωτογραφική του μηχανή παρουσιάζει παραστατικά τη ζωή μεταναστών, θυμάτων πολέμου και εργατών που μοχθούν να αποσπάσουν πρωτογενή προϊόντα από ορυχεία και λατομεία και δάση. Ταξίδευε ως απεσταλμένος της UNICEF και προωθούσε τη σταυροφορία του -με την καλή έννοια του όρου- ενάντια στη μάστιγα της πολιομυελίτιδας.
Χάρη στο έργο εμπνευσμένων και φωτισμένων επιστημόνων όπως του Τζόνας Σαλκ, τα παιδιά σήμερα μπορούν να προστατευτούν από αυτήν την φρικτή αρρώστια με αμελητέο κόστος: Τα ελάχιστα λεπτά που κοστίζουν οι δύο σταγόνες του υγρού με το οποίο εμβολιάζονται τα βρέφη από το στόμα. Οι πρόοδοι στην ιατρική είχαν καταφέρει να μας κάνουν να αφήσουμε πίσω μας τον φόβο της ευλογιάς, και προσδοκούσαμε με βεβαιότητα ότι ένας ακόμη χρόνος θα έκανε το ίδιο και με την πολιομυελίτιδα.
Όπως φαινόταν, ολόκληρη η ανθρωπότητα είχε ενωθεί για αυτόν τον σκοπό. Σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ελ Σαλβαδόρ, εμπόλεμοι είχαν εξαγγείλει κατάπαυση του πυρός για να μπορούν οι ομάδες εμβολιασμού να κινούνται ελεύθερα. Εξαιρετικά φτωχές και υπανάπτυκτες χώρες είχαν συγκεντρώσει τους απαιτούμενους πόρους για να φτάσουν τα καλά νέα σε κάθε χωριό: Στο εξής, τα παιδιά δεν θα πέθαιναν ούτε θα γίνονταν ανίκανα και δυστυχισμένα από αυτήν την φρικιαστική αρρώστια.
Στην Ουάσιγκτον, όπου εκείνη τη χρονιά πολλοί άνθρωποι παρέμεναν από φόβο κλεισμένοι στο σπίτι τους μετά την τραυματική εμπειρία της 11ης Σεπτεμβρίου, η μικρή κόρη μου χτυπούσε απτόητη πόρτες την παραμονή των Αγίων Πάντων, τιτιβίζοντας συνθήματα της UNICEF και θεραπεύοντας ή σώζοντας, με κάθε χούφτα κερμάτων που της έδιναν, παιδιά που δεν θα συναντούσε ποτέ της. Είχες την σπάνια αίσθηση ότι συμμετείχες σε μια πέρα ως πέρα θετική πρωτοβουλία.

Ιουλιανός ο Μέγας: Κατά Χριστιανών

Ιουλιανός ο Μέγας: Κατά Χριστιανών

Ο Ιουλιανός (Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός, Λατ. Flavius Claudius Julianus, 331 ή 332 — 26 Ιουνίου 363), γνωστός ως Ιουλιανός ο Παραβάτης ή Ιουλιανός ο Αποστάτης, αλλά και Ιουλιανός ο Μέγας, ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο και αξιοσημείωτος φιλόσοφος και συγγραφέας στην ελληνική γλώσσα. Συμβασίλευσε, ως Καίσαρας, με τον Κωνστάντιο Β’ από το 355 ως το 360 και μόνος του, ως Αύγουστος, από το 361 ως το 363. Ο Ιουλιανός ήταν ο τελευταίος αυτοκράτορας της Κωνσταντίνειας δυναστείας και ο μοναδικός Εθνικός και μη χριστιανός. Το χριστιανικό ιερατείο της εκκλησίας, τον κατασυκοφάντησε (ο Ιουλιανός υπήρξε ο μοναδικός, μη χριστιανός αυτοκράτορας του Βυζαντίου), όπως άλλωστε όλους όσους στεκόταν εμπόδιο στα σχέδιά επεκτατισμού της.
Ο Ιουλιανός υπήρξε βαθύτατα μορφωμένος άνθρωπος. Επηρεασμένος από την ελληνική κλασική παιδεία, ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του Έλληνα και δεν δίσταζε να να δηλώνει «Έλλην ειμί». Σε επιστολή του προς τον φιλόσοφο Θεμίσιο θα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φεύγοντας για την Ελλάδα, τότε που όλοι νόμιζαν πως με στέλναν εξορία, τάχα δε δόξασα την τύχη μου σαν να γιόρταζα τη μεγαλύτερη γιορτή, λέγοντας πως εκείνη η αλλαγή ήταν για μένα ό,τι καλύτερο και πως είχα ανταλλάξει, όπως λένε, “Χαλκό με χρυσάφι και εννιά βόδια με εκατό”; Τέτοια αγαλλίαση ένιωθα που μού λαχε να πάω στην Ελλάδα αντί να μείνω σπίτι μου κι ας μην είχα εκεί ούτε χωράφι ούτε κήπο ούτε ένα σπιτάκι δικό μου». Σε κάποια άλλη του επιστολή («Εγκώμιον στην αυτοκράτειρα Ευσεβία»), δεν μπορεί να κρύψει την αγάπη του για την Ελλάδαι: «Μα τι μ’ έχει πιάσει; Και τι είδους ομιλία είχα σκοπό να ολοκληρώσω αν όχι τον έπαινο της αγαπημένης μου Ελλάδας, που δεν μπορώ να τη φέρω στο νου χωρίς να μένω έκθαμβος με κάθε τι δικό της;».
Τον Ιουλιανό τον ενοχλούσε το φαινόμενο του Χριστιανισμού που ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση με την ελληνική του παιδεία και μόρφωση, καθώς και με τον Ελληνικό Πολιτισμό που λάτρευε. Προσπάθησε να βάλει φρένο στην ασυδοσία των κληρικών και τον πλουτισμό της Εκκλησίας, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε διώξεις εναντίον τους («Εγώ, μα τους θεούς, δε θέλω ούτε να σκοτώνονται οι χριστιανοί ούτε να δέρνονται άδικα ούτε άλλο κακό να παθαίνουν» [«Ιδιόχειρη επιστολή προς τον Ατάρβιο»]). Απεναντίας προσπάθησε να κρατήσει μια ισορροπία. Εκδίδει διατάγματα περί ανεξιθρησκείας, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αναβιώσει την ελληνική (και ρωμαϊκή) θρησκεία.

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΙ, ΣΤΟ ΠΩΣ.


Άρθρο: Γιώργος Παραδείσης
Ψυχολόγος

Ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα που κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή, είναι ότι όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, αφιερώνουμε χρόνο στην ερώτηση «γιατί». Αυτό μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορεί να αναρωτιέμαι γιατί είμαι θλιμμένος, γιατί δεν έπραξα διαφορετικά ώστε να μην φτάσω στη δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκομαι, γιατί δεν πρόσεχα περισσότερο, γιατί δεν μπορώ να ξεφύγω.
Η αλήθεια είναι ότι η ερωτήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν τη λέξη «γιατί», σπάνια βοηθάνε. Οι πραγματικά βοηθητικές ερωτήσεις, περιλαμβάνουν τη λέξη «πώς». Όταν αναρωτιέμαι, ή με ρωτάνε «γιατί», ουσιαστικά ψάχνω να βρω τους λόγους. Ποιοι είναι οι λόγοι που είμαι θλιμμένος; Από πότε ξεκίνησα να είμαι θλιμμένος και ποια εξωτερικά γεγονότα ευθύνονται για αυτό; Μπορώ να σπαταλήσω χρόνια ολόκληρα από τη ζωή μου ψάχνοντας το «γιατί», πρωτού διαπιστώσω ότι τελικά το μόνο που κάνω όλα αυτά τα χρόνια είναι να παραμένω θλιμμένος ενώ ταυτόχρονα αναρωτιέμαι γιατί.
Όταν η ερώτηση στηρίζεται στη λέξη «πώς», ψάχνω να βρω τους τρόπους. Αυτό το οποίο θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε προβλήματα, είναι σχεδόν πάντα οι τρόποι και όχι οι λόγοι. Δεν έχει σημασία γιατί είμαι θλιμμένος. Αυτό το οποίο θα έπρεπε να με απασχολεί, είναι το «με ποιο τρόπο καταφέρνω να παραμένω θλιμμένος».

ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ

Καθημερινά ακούμε από πολλούς να χρησιμοποιούν τον όρο αυτοεκτίμηση. Ας δούμε τι ακριβώς σημαίνει λοιπόν. Η αυτοεκτίμηση είναι η αποδοχή του εαυτού μας στην ολότητά του, δηλαδή τόσο των θετικών και δυνατών χαρακτηριστικών μας (ικανότητες, ταλέντα, κλίσεις κ.ά), όσο και των αρνητικών και αδύνατων γνωρισμάτων μας (έλλειψη οργανωτικότητας, αδυναμία συνεργασίας με ομάδα κ.ά).Η αυτοεκτίμηση στην ουσία είναι ο βαθμός στον οποίο εκτιμούμε, σεβόμαστε και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας. Η αυτοεκτίμηση μπορεί να είναι υψηλή ή χαμηλή.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και  έναν από τους βασικούς λόγους που ένα άτομο χρήζει ψυχοθεραπείας προκειμένου να την ενισχύσει. Καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα βιώματα που είχαμε με τα σημαντικά πρόσωπα (γονείς, παππούδες, αδέλφια κ.ά) στην αρχή της ζωής μας.

Όταν αρχίζει να διαμορφώνεται ο εαυτός, δηλαδή όταν το βρέφος αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πια ένα με τη μητέρα του, αλλά διαφορετική οντότητα, τότε αρχίζει να σχηματίζει και την αυτοεικόνα του. Αυτό συμβαίνει περίπου στους πρώτους 12-18 μήνες ζωής και ολοκληρώνεται στο τέλος της εφηβείας.

Συγκεκριμένα, εάν κάποιος μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου οι σχέσεις του με τους σημαντικούς άλλους (γονείς, παππούδες, αδέλφια, δασκάλους) είναι θετικές και τροφοδοτικές, το πιο πιθανό είναι να αναπτύξει μια θετική αυτοεικόνα. Αντίθετα, εάν στις παραπάνω σχέσεις κυριαρχούσε η αδιαφορία, η έλλειψη προσοχής, στοργής, φροντίδας, αναγνώρισης και επιβράβευσης, οι συγκρίσεις, οι υπέρμετρες προσδοκίες, η έλλειψη σεβασμού, η ψυχρότητα, η αρνητική κριτική, η παραμέληση, η αποδοκιμασία, η υποτίμηση κ.λ.π., το πιο πιθανό είναι πως το άτομο που μεγάλωσε στο αντίστοιχο περιβάλλον να έχει  χαμηλή αυτοεκτίμηση.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΙΣ …(3ο μέρος)

ΑΔΡΑΞΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ…ΤΩΡΑ
Επίσης αξιοπερίεργος… είναι και ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ…., ο οποίος με αναγραμματισμό μας αποκαλύπτει τη λέξη ΔΙΑΤΡΟΦΗ…..δηλαδή τη ΤΡΟΦΗ του ΔΙΑ…τροφή του ΥΨΙΣΤΟΥ ΔΙΟΣ. Το παράδοξο μ’ αυτόν τον πλανήτη είναι ότι είναι ο ΜΟΝΟΣ που γυρίζει ανάδρομα…. ο μόνος που γυρίζει αντίστροφα με τους υπόλοιπους…! Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ….σαν πλανήτης πρόδρομος της ημέρας, έλαβε το όνομά ΕΩΣΦΟΡΟΣ….αυτός δηλαδή που φέρει το ΦΩΣ, το ΕΩΣ, την αυγή, «άγγελος» του ΦΩΤΟΣ και της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, η οποία αποκαλύπτεται εξ αυτού, μα και σαν θεά του Έρωτα και της Ομορφιάς δεν μπορεί να έχει ξεχωριστή θέση στο ΕΡΓΟ και την ΠΡΑΞΗ αυτή: την ΤΡΙΠΛΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ ΚΙΝΗΣΗ 666 της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. 
Είναι ο μόνος πλανήτης που εκτελεί εξωστρεφή περιστροφή, αντίθετα από τους υπόλοιπους πλανήτες, οπότε αποτελεί τη μόνη θεότητα και αρχή η οποία επιτρέπει τη λειτουργία της εξωστρεφούς κίνησης. Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ είναι δημιουργική εξ ορισμού και επιπλέον δίνει το ΕΝΑΥΣΜΑ, το ΣΗΜΑ και χαράζει την ΟΔΟ μέσα από την οποία περνά ο «δρόμος» του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ με την ΙΔΕΑ, δηλαδή… η ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ και η επιστροφή, ώστε να ολοκληρωθεί το ΕΡΓΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ της ΙΔΕΑΣ. 
Είναι το πιο «μυστηριώδες» στοιχείο στη διαδικασία της Δημιουργίας, εκείνο που λειτουργεί «παράλληλα» με τον ΖΗΝΑ-ΔΙΑ και δίνει ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ στη Ζεύξη και τον Διαχωρισμό θέτοντας τον έναν και απαράβατο όρο, για να προκύψουν αυτές οι λειτουργίες, όρος που δεν είναι άλλος από την έννοια του ΚΑΛΟΥΣ που ή ίδια επιφέρει, που ο ΖΗΝΑΣ-ΔΙΑΣ επιτρέπει, που ο Δημιουργός εκτελεί και ως εκ τούτου ο ίδιος συντελείται…. και που η πλευρά της καταστροφής πάντοτε στερείται…  

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΙΣ …(2ο μέρος)

Τα ενεργειακά μας κέντρα/σπείρες
ΠΡΩΤΟ:(Επιβίωσης-Κόκκυγας-κόκκινο χρώμα), ….[το οποίο είναι ιδιαίτερα ενεργοποιημένο κατά την πανσέληνο. Το κέντρο αυτό ενεργοποιεί την ζωτική ενέργεια-βοηθά στα ερυθρά αιμοσφαίρια- το πάθος και τη δύναμη για τη ζωή και επίσης όταν ρέει κανονικά η ενέργεια στο 1ο κέντρο, βοηθά ανεμπόδιστα τον άνθρωπο για τα υπόλοιπα κέντρα, γι’ αυτό ένας λόγος που μας ψεκάζουν έχει να κάνει με τον μόλυβδο που μας ρίχνουν στο αεροψέκασμα, γιατί απλά αυτό το κέντρο έχει σχέση με τον ΜΟΛΥΒΔΟ.]
ΔΕΥΤΕΡΟ: (Σεξουαλικότητας-Γεννητικά Όργανα-πορτοκαλί χρώμα),
ΤΡΙΤΟ: (Αισθητηριακής Αντίληψης-Ηλιακό Πλέγμα-κίτρινο χρώμα).
ΤΕΤΑΡΤΟ: (Κέντρο Συμπόνοιας/Σύνδεσης με τα πάντα-Καρδιά-πράσινο χρώμα).
ΠΕΜΠΤΟ: (Σχετίζεται με το Λόγο/Ομιλία-Λαιμός-μπλε χρώμα).
ΕΚΤΟ: ( Βρίσκεται πιο πάνω από τα μάτια και σχηματίζει το ΙΕΡΟΝ ΤΡΙΓΩΝΟΝ, το λεγόμενο (Τρίτο Μάτι-Όραση-λουλακί χρώμα).
Το ΕΒΔΟΜΟ κέντρο βρίσκεται στην (Κορυφή της κεφαλής–Μαλλιά-βιολετί χρώμα) και ανοίγει τη ΓΝΩΣΗ και η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ σας….. πάει πιο πέρα από την ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΙΣ …(1ο μέρος)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΠΕΙΡΑ
Έλιξς=111
ΑΔΕΛΦΙΑ…ως ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ του ΦΩΤΟΣ είμαστε πολυδιάστατες ενσαρκώσεις της ίδιας ΟΜΑΔΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, της οποίας είμαστε κι ΕΜΕΙΣ ΜΕΡΟΣ της. Όλα στο Σύνπαν είναι ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Ότι τελικά δεν το καταλαβαίνουμε και δεν το αντιλαμβανόμαστε….«σ’αυτόν εδώ τον κόσμο»…. απλά και δεν πρέπει να το φοβόμαστε. Ο φόβος στην ουσία μας εγκλωβίζει. Οι ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ «παίζουν» με τους δικούς μας ΦΟΒΟΥΣ. Προσέξτε…αυτά που συναντάμε στη ζωή μας και μας «τρομάζουν» δεν είναι οι ΑΛΛΟΙ, αλλά ΕΜΕΙΣ οι ΙΔΙΟΙ. Δώστε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ στον ΕΑΥΤΟ σας να ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ τον ΕΑΥΤΟ σας από κοντά. Εκείνο που χρειάζεται να ξεδιαλύνετε ΑΜΕΣΩΣ, είναι η ΑΛΛΗ ΟΨΗ του ΕΑΥΤΟΥ σας.
Επειδή εδώ στη ΓΗ ζούμε τον «ΚΟΣΜΟ» της ΔΥΑΔΙΚΟΤΗΤΟΣ, οι μεν ΑΡΡΕΝΕΣ που έχουν τη ΛΟΓΙΚΗ, οφείλουν να ισορροπήσουν και να αναπτύξουν τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ τους. Οι δε ΘΗΛΕΙΣ που έχουν το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, οφείλουν να ισορροπήσουν και να αναπτύξουν τη ΛΟΓΙΚΗ τους. Αντίστοιχα ΑΡΡΕΝΕΣ και ΘΗΛΕΙΣ «παντρέψτε» και ισορροπήστε ανάμεσα στα δύο…ΛΟΓΙΚΗ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ και κάντε τα ΕΝΑ.
Όταν «κατεβήκατε» και «μπήκατε» στην ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ του ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ, δουλέψατε… με τη ΔΙΠΛΗ ΣΠΕΙΡΑ….. που σχεδόν δεν λειτουργεί-υπολειτουργεί…. κι έτσι έχετε ξεχάσει (λόγω λήθης)… πολλά «πράγματα». Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΘΕΙΑ ΑΛΗ) είναι να μπορέσουμε να έρθουμε στην αρχική μας κατάσταση, δηλαδή στο….Α(ΑΛΦΑ) της Αλήθειας, στην αρχική Μονάδα ΕΝ (1).
Η λέξη ΣΠΕΙΡΑ αποτελείται από 6 γράμματα… όπου ΣΠΕΙΡΑ=396=>3+9+6=18=>1+8=9. Επίσης είναι αξιοσημείωτο το ότι η ΣΠΕΙΡΑ έχει άθροισμα τον αριθμό 396….που περιλαμβάνει το 3(ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ), το 9 (Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ/ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ) και το 6 (Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ)… ο αριθμός της Ψυχής για του θνητούς.

Το πνευματικό Εγώ

Το πνευματικό Εγώ είναι χαρακτηριστικό πολλών ανθρώπων που ασχολούνται με θέματα αυτογνωσίας, ψυχολογίας ή πνευματικότητας. Είναι το Εγώ που λέει "αφού ασχολούμαι μ' αυτά τα θέματα και δουλεύω με τον εαυτό μου γνωρίζω τις απαντήσεις, είμαι καλύτερος ή ανώτερος από τους άλλους".
Το πνευματικό Εγώ είναι ίσως πιο "ύπουλο" και πιο δυσδιάκριτο από τα άλλα Εγώ που αφορούν την κατοχή αντικειμένων ή την εξωτερική εμφάνιση. Μπορεί να μετατραπεί σε βασικό κριτή των πάντων: "οι άλλοι είναι πιο ασυνείδητοι από εμένα", "εγώ γνωρίζω την αλήθεια και οι άλλοι είναι λάθος", "οι άνθρωποι κοιμούνται όρθιοι". Όλα αυτά αποτελούν εκφράσεις του πνευματικού Εγώ, το οποίο δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ίδια αίσθηση ανεπάρκειας που ωθεί κάποιον να αναζητήσει την αξία του στην εξωτερική του εμφάνιση ή στην απόκτηση υλικών αγαθών.
Σύμφωνα με τον Ινδό σοφό Ραμάνα Μαχάρσι, ένα είναι το κριτήριο της πνευματικής προόδου: το κατά πόσο έχει μειωθεί η δραστηριότητα του νου, δηλαδή η παραγωγή σκέψεων. Τίποτε άλλο δεν δηλώνει την ανάπτυξη της συνειδητότητας. Γίνεσαι πιο συνειδητός όταν ζεις στο εδώ και τώρα, χωρίς να κρίνεις αυτά που αντιλαμβάνεσαι ότι συμβαίνουν μέσα σου ή έξω από εσένα.
Ο άνθρωπος που έχει υπερβεί πραγματικά την ταύτιση με τον νου του και έχει ξεπεράσει τα όποια αισθήματα ανεπάρκειας, κρατάει μια στάση δεκτικότητας και μη αντίδρασης απέναντι στους άλλους. Δεν νιώθει την ανάγκη να συγκρίνεται ή να κρίνει, ούτε να ταξινομεί τους ανθρώπους σε συνειδητούς και ασυνείδητους. Απλά τους παρατηρεί έτσι όπως είναι, με κατανόηση και αποδοχή. Δεν αποκλείεται σε σπάνιες στιγμές να αντιδράσει απέναντι σε μια αδικία ή μια πράξη βίας, αλλά η αντίδρασή του δεν θα εμπεριέχει προσωπικό όφελος ή ιδιοτέλεια. Αν είχε ένα μότο, αυτό θα μπορούσε να είναι το επικούρειο "λάθε βιώσας", δηλαδή ζήσε όσο πιο διακριτικά γίνεται, χωρίς να επιζητάς την αναγνώριση, χωρίς να ξεχωρίζεις και χωρίς να ψάχνεις για επιβεβαιώσεις.

Οι Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν ένα νέο είδος ανθρώπου στην Κίνα






Τα μυστηριώδη ευρήματα στη σπηλιά του “Κόκκινου Ελαφιού”, αποδεικνύονται ότι ανήκουν σε ένα νέο είδος ανθρώπου και όχι σε υποείδος του Κρο-Μανιόν, που είχαν βρει Αυστραλιανοί παλαιοντολόγοι, όπως πιστευόταν παλαιότερα.



«Φαίνεται ότι στη Νότια Κίνα, στη βαθιά αρχαιότητα υπήρχε ένας διαφορετικός λαός. Πολλοί από αυτούς τους τύπους των ανθρώπων έχουν εξαφανισθεί. Τώρα το μυστήριο των ανθρώπων της Σπηλιάς του Κόκκινου Ελαφιού έγινε πιο περίπλοκο. Βρισκόμαστε στο στάδιο της έρευνας, πώς και γιατί βρίσκονται μόνο σε αυτό το μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας», δήλωσε ο καθηγητής Ντάρεν Κάρνοτ [Professor Darren Carnot (Darren Curnoe)] από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας και ο καθηγητής Τζι Χιούπινγκ  από το Ινστιτούτο αρχαίας τέχνης και αρχαιολογίας στη Γιουνάν, όπως δημοσιεύει το «PLoS One».

Αλχημεία – Ένα θησαυροφυλάκιο γνώσης.



Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [2015-12-19]: Αλχημεία. Μια πρακτική που διαφύλαττε σοφία εδώ και πολλούς αιώνες. Όσοι την εξασκούσαν σοβαρά δεν ήταν τσαρλατάνοι αλλά άνθρωποι σοφοί που γνώριζαν πολλά και μετέδιδαν αυτή τη γνώση κωδικοποιημένη μόνο στους μυημένους, σε μία εποχή όπου η γνώση ήταν αντικείμενο σεβασμού και όχι εκπορνευμένη πληροφορία στο βωμό του «όλα είναι ελεύθερα για όλους» όπως είναι σήμερα.

Για αυτό και όσα έγραφαν τα έγραφαν με κώδικες ή συμβολισμούς. Η φιλοσοφική λίθος δεν ήταν μια προσπάθεια να φτιάξουν χρυσό επειδή ήταν άπληστοι, αλλά συμβόλιζε τη μεταμόρφωση του ανθρώπου σε θεό (αποθέωση). 

Και όμως σήμερα μέσα στην τόση γνώση που έχουμε, έχουμε ξεχάσει αυτά που τόσο καιρό γνωρίζαμε. 

Άνθρωποι σοφοί. 
Άνθρωποι μελαγχολικοί.

ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Έχεις σκεφτεί κάποια στιγμή στη ζωή σου, πάνω σ' αυτό που σ' αρέσει ή που δεν σ' αρέσει; Εσύ έχεις αναλογισθεί πάνω στα κρυφά ελατήρια της πράξης; Γιατί θέλεις να έχεις ένα ωραίο σπίτι; Γιατί επιθυμείς ένα αυτοκίνητο τελευταίο μοντέλο; Γιατί θες να είσαι πάντα μέσα στη μόδα; Γιατί ζητάς άπληστα να μην είσαι άπληστος; Τι είναι αυτό που σε προσβάλλει περισσότερο σε μια δεδομένη στιγμή; Τι είναι αυτό που σας ευχαρίστησε χτες; Γιατί αισθάνεστε ανώτεροι από τον τάδε ή την τάδε σε μια δεδομένη στιγμή; Τι ώρα αισθάνεστε ανώτεροι από κάποιον; Γιατί σου αρέσει να αφηγείσαι τους θριάμβους σου; Δεν μπορείς να σωπαίνεις όταν κουτσομπολεύουν ένα άλλο γνωστό πρόσωπο; Δέχεσαι το ποτήρι με το λικέρ από ευγένεια; Δέχεσαι να καπνίσεις ενώ δεν έχεις το βίτσιο, με την έννοια να το μάθεις ή από ανδρισμό; Είσαι σίγουρος ότι υπήρξες ειλικρινής σε εκέινη τη συζήτηση; Και πότε κρίνεις τον εαυτό σου, πότε καυχιέσαι, πότε μετράς τους θριάμβους σου και τις αφηγήσεις σου επαναλαμβάνοντας αυτά που έχεις πει πρωτύτερα στους άλλους; κατάλαβες ότι είσαι ματαιόδοξος;...Η αίσθηση της εσωτερικής αυτοπαρατήρησης εκτός το ότι σου επιτρέπει να ΔΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ το Εγώ που εξαλείφεις, σου επιτρέπει επίσης να ΔΕΙΣ τα έντονα και οριστικά αποτελέσματα της εσωτερικής σου εργασίας.

αυτογνωσία
«Η αίσθηση της ψυχολογικής αυτοπαρατήρησης, αυτή καθεαυτή, είναι η ΔΙΟΡΑΣΗ, είναι η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ  ή  ΗΜΙΔΙΑΦΑΝΕΙΑ».
Η αίσθηση της εσωτερικής αυτοπαρατήρησης βρίσκεται σε ατροφική κατάσταση σε κάθε ανθρώπινο ον. Με το να εργαζόμαστε σοβαρά, με το να αυτοπαρατηρούμαστε από στιγμή σε στιγμή, αυτή η αίσθηση θα αναπτύσσεται προοδευτικά.
Οι χειρότερες περιστάσεις της ζωής, οι πιο κρίσιμες καταστάσεις, τα πιο δύσκολα γεγονότα, αποδεικνύονται πάντοτε θαυμάσια για την Αυτοανακάλυψη.
Σε τέτοιες ανυποψίαστες και κρίσιμες στιγμές, ξεπηδούν πάντοτε (και όταν ούτε καν το σκεπτόμαστε) τα πιο κρυφά Εγώ κι αν είμαστε επάγρυπνοι, αναμφισβήτητα τα ανακαλύπτουμε.
Οι πιο ήρεμες εποχές της ζωής, είναι ακριβώς οι λιγότερο ευνοϊκές για την εργασία πάνω στον εαυτό μας.
Υπάρχουν στιγμές της ζωής υπερβολικά πολύπλοκες κατά τις οποίες κάποιος έχει έκδηλη τάση να ταυτίζεται εύκολά με τα γεγονότα και να ξεχνά, εντελώς τον εαυτό του. Σε τέτοιες στιγμές κάνει βλακείες που δεν οδηγούν πουθενά. Αν όμως ήταν επάγρυπνος, αν σ’ αυτές τις στιγμές (αντί να χάσει το μυαλό του) ΘΥΜΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, θα ανακάλυπτε με έκπληξη κάποια Εγώ για τα οποία ουδέποτε είχε την παραμικρή υποψία ότι είναι δυνατό να υπάρχουν.
Στον βαθμό που η αίσθηση της εσωτερικής αυτοπαρατήρησης θα συνεχίζει την ανάπτυξή της, δια μέσου της αδιάκοπης χρήσης, θα γινόμαστε κάθε φορά και περισσότερο ικανοί να αντιλαμβανόμαστε  (με άμεσο τρόπο) εκείνα τα Εγώ για τα οποία ουδέποτε είχαμε κάποιο δεδομένο σχετικό με την ύπαρξή τους.

Μαντική και Αρχαία Μαντεία

Το αίσθημα της προγνώσεως είναι ένα από τα πιο θαυμαστά ψυχικά φαινόμενα. Και εν πολλοίς ανεξήγητο. Ο άνθρωπος μάλιστα δεν έχει το μονοπώλιο. Ικανότητες προγνώσεως παρατηρούνται
και στο ζωικό βασίλειο, οφείλεται δε στο ένστικτο και το ευαίσθητο νευρικό σύστημα των ζώων.

Η μαντική ήταν ευρύτατα διαδεδομένη στην αρχαία Ελλάδα και γενικότερα στον κόσμο της αρχαιότητας. Ο Σωκράτης πίστευε πως η μαντική μπορεί να γίνει κτήμα κάθε ανθρώπου μέσω της αυτογνωσίας. Για τους Στωικούς κάθε συμβάν συνδέεται με το σύνολο των γεγονότων, παρελθόντων, παρόντων και μελλόντων. Κατά τον Δημόκριτο οι ψυχές των προφητών και των τρελλών έχουν διαφορετική σύνθεση από τις ψυχές των υπόλοιπων ανθρώπων.

Προκειμένου να επιτευχθεί η πρόγνωση είναι απαραίτητο η ψυχή να ελευθερωθεί από τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου. Γι’ αυτό και οι μαντικές ικανότητες αυξάνονται στο μέγιστο σε κατάσταση ύπνωσης ή έκστασης. Η επιστήμη προς το παρόν δεν μοιάζει ικανή να δώσει απαντήσεις στο φαινόμενο των μαντικών ικανοτήτων, διότι πρόκειται για μηχανισμό για τον οποίο δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις, ενώ και η απαξίωση του φαινομένου καθιστά αδύνατη την συλλογή γνώσεων γύρω από αυτό.

Η ετυμολογία της μαντικής και της μαντείας ανάγεται στο ρήμα μαίνεσθαι. Δηλαδή τα σχετικά φαινόμενα θεωρούνταν καταστάσεις ιερής μανίας, δηλαδή έκστασης, κάτι που σημαίνει την, έως ένα βαθμό, απώλεια του εγώ όσο διαρκούσε η κατάσταση αυτή. Στον αρχαίο κόσμο η μαντική συνδεόταν με κάποια θεότητα, που πρόσφερε την πληροφορία που λάμβανε ο μάντης, ο οποίος ήταν το διάμεσο μέσω του οποίου η θεότητα πληροφορούσε για το μέλλον. Υπήρχαν τεχνητοί τρόποι για να μεταβεί το πρόσωπο σε κατάσταση «διαμεσότητας». Ας θυμηθούμε τα φύλλα δάφνης της Πυθίας ως ένα μικρό παράδειγμα.

Κατά τον Πλούταρχο η πρόβλεψη του μέλλοντος είναι αποτέλεσμα συντονισμού της ψυχής του μάντη με τον κόσμο του υπερπέραν, ο οποίος φωτίζεται από τον Απόλλωνα – θεό του φωτός και του Ήλιου – οι ακτίνες του οποίου ξεδιαλύνουν το σκότος και τίποτα δεν είναι κρυφό από αυτόν. Η Κασσάνδρα, οι Σίβυλλες και οι Πυθίες θεωρούνταν « ‘εξ ‘Απόλλωνος μαινόμεναι ».

Στο ασυνείδητο του ανθρώπινου όντος βρίσκονται όλες οι πληροφορίες για τα αίτια των γεγονότων του μέλλοντος του. Κατά τον ίδιο τρόπο στο συλλογικό ασυνείδητο βρίσκονται οι πληροφορίες για τα αίτια ευρύτερων γεγονότων που θα συμβούν στο μέλλον. Πρόκειται για μία εξίσωση. Όποιος έχει τις απαραίτητες συντεταγμένες μπορεί να τη λύσει. Δηλαδή να προβλέψει το μέλλον. Το ανθρώπινο ασυνείδητο ή το υποσυνείδητο μπορεί να εκτελέσει τις απαραίτητες πράξεις για τη λύση της εξίσωσης αυτόματα.

QKD: Ερευνητές σπάνε την “άθραυστη” κβαντική κρυπτογραφία

Έσπασε και η “άσπαστη” μέθοδος QKD: Μια ομάδα Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν έναν τρόπο να σπάσουν κβαντική κρυπτογραφία, μια νέα, προηγμένη αντίληψη για την κρυπτογράφηση δεδομένων χρησιμοποιώντας ένα νόμο της φυσικής.QKD Quantum Cryptography QKD
Η κβαντική κρυπτογραφία αναφέρθηκε το 1970 σαν ένα προηγμένο μοντέλο κρυπτογραφίας που βασίζεται στις κινήσεις φωτονίων για τη μετάδοση δεδομένων με ασφάλεια.
Για πολλά χρόνια, οι θεωρητικοί δήλωναν ότι η μέθοδος είναι “άσπαστη”, και δεν θα επιτρέπει σε άλλους να παρακολουθούν την κυκλοφορία που κρυπτογραφείται με την μέθοδο quantum key distribution (QKD).
Ορισμένες εταιρείες μάλιστα, άρχισαν να αναπτύσσουν εφαρμογές QKD, που θα μπορούσαν να διατεθούν εμπορικά. Όμως μέχρι και σήμερα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί παρά μόνο σε περιβάλλοντα δοκιμών.

Τζενταϊσμός: Τα Star Wars δημιούργησαν μια νέα Θρησκεία!

Τζενταϊσμός
Τα Star Wars δημιούργησαν μια νέα Θρησκεία!
Jesus  Jedi
May the Force be with You!
Jediism-anti-hero-saints

Γράφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com)

Ποια είναι η θρησκεία του Τζενταϊσμού;

Θα έχετε ακούσει σίγουρα τη φράση “η Τέχνη μιμείται τη Ζωή”. Μπορεί να συμβεί ωστόσο και ακριβώς το αντίστροφο: η Ζωή να μιμηθεί την Τέχνη, και στην προκειμένη περίπτωση, τον κινηματογράφο. Αυτό συνέβη και με τον Τζενταϊσμό. Ξεκίνησε στην αρχή περισσότερο σαν αστείο, απόρροια της τεράστιας επιτυχίας που είχε η κινηματογραφική σειρά των Star Wars του Τζορτζ Λούκαςη οποία δημιούργησε μια ολόκληρη υποκουλτούρα και αποθεώθηκε από εκατομμύρια λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας ανά τον κόσμο.
Star Wars
Ποιος θα περίμενε ωστόσο πως μια κινηματογραφική επιτυχία θα δημιουργούσε στην ουσία μια νέα θρησκεία του 21ου αιώνα, με εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο και ειδικά στις αγγλοσαξωνικές χώρες; Πράγματι το 2001, κατά την απογραφή του πληθυσμού στην Αγγλία και στην Ουαλία, 390.127 άτομα (περίπου το 0,8% του πληθυσμού) αυτοπροσδιορίστηκαν θρησκευτικά ως οπαδοί των Τζεντάι και των πνευματικών αξιών τους! Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία ο Τζενταϊσμός είναι ήδη η 8η σε αριθμό μελών θρησκεία της Αγγλίας με τάσεις μάλιστα ανόδου!Χρησιμοποιώντας τη δύναμη του διαδικτύου οι πνευματικές αρχές και οι “διδαχές” του φανταστικού Τάγματος των Τζεντάι (Jedi) διαδίδονται ταχύτατα χάρη στο ζήλο και στον ενθουσιασμό των νεαρών οπαδών του.

Μ. Βαμβουνάκη: Ο ανεκδήλωτος θυμός είναι δηλητήριο

Πολλές φορές, συμβουλεύοντας κάποιον που έχει πρόβλημα συνεννόησης με ένα δικό του άνθρωπο, του προτείνουμε με θέρμη να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημά του σ’ αυτόν που του το προξενεί. Να του εξομολογηθεί τις σκέψεις του, την αντίρρησή του, την πίκρα του, το θυμό του. Ό,τι τέλος πάντων μπλοκάρει και ταλαιπωρεί τη σχέση τους. Συχνά μας απαντάει πως όχι, αυτό δε γίνεται.
thimos
Και είναι φορές που δεν έχει άδικο. Είτε από εγωισμό είτε από βλακεία, ούτε που διανοείται πως μπορεί να μην είναι σωστός. Υπάρχει μάλιστα η πιθανότητα τα πράγματα μεταξύ τους να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα. Δεν είναι πάντοτε εφικτή η ρομαντική ελπίδα ότι μια ειλικρινής εξομολόγηση των πληγωμένων αισθημάτων μας, θα μεταμορφώσει αυτόματα τον άλλον σε έναν άγγελο μετανοίας, που θα πέσει στην αγκαλιά μας και θα μεταμορφωθεί.
Το πλέγμα των σχέσεών μας είναι ένα πολύ μπερδεμένο σύστημα. Όσο στενότερη μια σχέση τόσο πιο περίπλοκη, τόσο πιο δυσνόητη, πιο τυραννική.

Χριστιανική Ανθρωπολογία


Σύμφωνα με την Χριστιανική Αντίληψη που πηγάζει από την Αυθεντική Βιωματική Εμπειρία, η Πραγματικότητα που Ζούσε ο Ιησούς και που καταγράφηκε από τον Ιωάννη στο Ευαγγέλιό του και βιώθηκε από όλους τους μυστικούς πατέρες του χριστιανικού ρεύματος, ο Θεός όπως τον ονομάζουν οι άνθρωποι, Είναι η Μόνη Άκτιστη Πραγματικότητα, που Υπάρχει από Μόνη Της. Μιλάμε για Εμπειρία Αυτής της Πραγματικότητας. Το να συλλαμβάνει κάποιος διανοητικά αυτή την Βιωματική Αλήθεια (για κάποιους άλλους), να την κάνει θεωρία, θεολογία, διανοητική έκθεση ιδεών περί της Πραγματικότητας είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Μια τέτοια διανοητική θεολογία, ό,τι διδάσκεται στα πανεπιστήμια, δεν έχει καμία σχέση με την Ζωντανή Πραγματικότητα κι είναι σε τελευταία ανάλυση ύβρις απέναντι στον Ζωντανό Θεό.

Ό,τι Βιώνεται, ό,τι γίνεται αντιληπτό σαν Δημιουργία, σαν ύπαρξη μέσα στην Δημιουργία και σαν εμπειρία μέσα στην ζωή, είναι κάτι που Υποστηρίζεται, Δημιουργείται και Κρατιέται σε Ύπαρξη από τον Θεό. Είναι μια Κτιστή Πραγματικότητα, μια «κατασκευή» από το μηδέν. Η Δημιουργία κι όσα περιλαμβάνει δεν έχουν δική τους αναλλοίωτη ανεξάρτητη ύπαρξη αλλά διατηρούνται σαν φαινόμενα ύπαρξης Χάρις στην Δύναμη του Θεού. Σαν φαινομενικές υπάρξεις, όλα, μέσα στην Δημιουργία, δεν είναι κάτι σταθερό αλλά ροές υπαρξιακών φαινομένων. Έχουν δηλαδή έναν καθαρά Δυναμικό Χαρακτήρα που εξελίσσεται μέσα στον χρόνο (που δημιουργείται ακριβώς εξαιτίας των υπαρξιακών φαινομένων) και που «αλλάζει». 

Έτσι το Ανθρώπινο Πρόσωπο δεν είναι μια αναλλοίωτη ψυχή, μια σταθερή ουσία, όπως λανθασμένα αντιλαμβάνονται  οι άνθρωποι, αλλά μια υπαρξιακή δυναμική πραγματικότητα, διαδικασία συνειδητότητας, συνειδιασιακό φαινόμενο. Το «κατ’ εικόνα Θεού» παραπέμπει στην Θεία Δύναμη που ουσιώνει την ύπαρξη και το «καθ’ ομοίωση Θεού» φανερώνει τον δυναμικό χαρακτήρα της ύπαρξης. 

Γιατί ο Πάπας θέλει να αγιοποιήσει την απατεώνισσα Μητέρα Τερέζα;



Οι Ινδοί δηλώνουν αντίθετοι στα σχέδια του Βατικανού για την αγιοποίηση της Μητέρας Τερέζας θεωρώντας ότι έκανε προσηλυτισμό και… όχι μόνο!

Δεκαοκτώ χρόνια μετά τον θάνατό της, και σχεδόν έναν χρόνο πριν την αγιοποίησή της Μητέρας Τερέζας, πληθαίνουν οι φωνές στην Ινδία που αμφισβητούν την προσφορά της.
Μόλις την περασμένη Πέμπτη, ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι η Μητέρα Τερέζα είχε πραγματοποιήσει ακόμη ένα ιατρικό θαύμαανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την αγιοποίηση της Αλβανικής καταγωγής μοναχής.
Οι πιστοί στο έργο και την προσφορά της ήταν σίγουροι ότι κάποια στιγμή σύντομα το Βατικανό θα ανακοίνωνε αυτήν την απόφαση, όμως δεν θα περίμεναν ότι θα υπάρξουν και αντιδράσεις και μάλιστα από την Ινδία, εκεί όπου έζησε και πρόσφερε για πολλά χρόνια ανθρωπιστικό έργο η Τερέζα μέσα από το τάγμα «Ιεραπόστολοι της Φιλανθρωπίας».

«Έκανε προσηλυτισμό»

Πονάς και δεν έχεις θερμοφόρα;

Για σκέψου, έχεις κάτι πονάκια και χρειάζεσαι θερμοφόρα.
Και τι κάνεις αν δεν σου βρίσκεται θερμοφόρα;
Μα πολύ απλά:

Φτιάξε σαμπουάν με δενδρολίβανο και αλόη

Το δενδρολίβανο έχει πολλές και  καταπληκτικές ιδιότητες. Από γιατροσόφια που μπορείς να κάνεις με δαύτο, μέχρι καλλυντικά και πάει λέγοντας.
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν πάρει χαμπάρι τις καλές ιδιότητες του δενδρολίβανου και οι κυρίες της εποχής εκείνης το χρησιμοποιούσαν για να έχουν υπέροχα μαλλιά.
Κι επειδή η φύση προσφέρει τα πάντα, θα πάρεις δενδρολίβανο και αλόη  για να φτιάξεις ένα σαμπουάν που μόνο καλό θα σου κάνει

Πώς θα ήταν η Αθήνα αν είχε χτιστεί στις όχθες των ποταμών της- Το έγκλημα κατά της πρωτεύουσας (φώτο)

Πώς θα ήταν η Αθήνα αν είχε χτιστεί στις όχθες των ποταμών της- Το έγκλημα κατά της πρωτεύουσας (φώτο)

Ολες οι σημαντικές πόλεις από την αρχαιότητα, τον μεσαίωνα και μέχρι τον τελευταίο αιώνα χτίζονταν πάνω σε ποτάμια και συνδέονταν με ποτάμια. 
Εκτός από την Αθήνα, στην οποία τα ποτάμι της μπαζώθηκαν και έγιναν άσχημοι αυτοκινητόδρομοι.
Γνωστές πόλεις όπως το Λονδίνο, η Πράγα, η Κολονία, η Μόσχα, το Παρίσι, η Αγία Πετρούπολη, η Βουδαπέστη, η Βιέννη, κλπ, αλλά και τόσες πανέμορφες άγνωστες πόλεις όπως το Κόμπλενζ, το Μέλκ, το Ουγκλιτς, το Κίζι, το Ρουντεσχάιμ και άλλες έχουν χτιστεί γύρω από τα ποτάμια τους και αποτελούν μαγνήτη για τους ντόπιους κατοίκους και τους τουρίστες.
Οι γεωτρήσεις του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) απέδειξαν ότι οι περισσότεροι δρόμοι της Αθήνας κρύβουν ένα μπαζωμένο ρέμα ή ένα υπόγειο ποτάμι.
Ο Ιλισός, ο Ηριδανός, ο Κυκλόβορος, το Λυκόρεμα, ο Βουρλοπόταμος, ο Βοϊδοπνίχτης, ο Αλασσώνας είναι μερικά από αυτά. Σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ, τα ανοιχτά ρέματα το 1945 είχαν μήκος 1.280 χιλιόμετρα και σήμερα μόλις, 434 χιλιόμετρα, μειώθηκαν, δηλαδή, σε ποσοστό 66,4%.
Όπως, δε, προκύπτει από μελέτη του ΙΓΜΕ, πριν από μερικά χρόνια, το 80% των νερών της βροχής το απορροφούσε το έδαφος και μόλις το 20% έπεφτε στην θάλασσα, σήμερα το ποσοστό αυτό έχει αλλάξει δραματικά...

Το φυτό με τις 60 διαφορετικές θεραπείες που θα πρέπει να γνωρίζετε

Το φυτό με τις 60 διαφορετικές θεραπείες που θα πρέπει να γνωρίζετε

Η τσουκνίδα στην αρχαιότητα έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης από τους γιατρούς της εποχής.
Ο Διοσκουρίδης και ο Ιπποκράτης οι οποίοι την ανακάλυψαν, την χρησιμοποιούσαν για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση πολλών συμπτωμάτων και ασθενειών.
Ο Ιπποκράτης σε ειδική συγγραφή βιβλίων με βάση τα βότανα και τα οφέλη τους ανέφερε 60 διαφορετικές φυσικές θεραπείες για διάφορες ασθένειες με βάση το φυτό αυτό, ενώ ο Γαληνός την συνιστούσε ως διουρητικό και καθαρτικό.
Με καταγωγή από την Ευρώπη η τσουκνίδα ανήκει στο γένος φυτών Urtica της οικογένειας Urticaceae. Το όνομα τους προέρχεται από το λατινικό ουσιαστικό uro που σημαίνει κάψιμο, ακριβώς λόγω του τσουξίματος που προκαλεί όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Υπάρχουν περισσότερα από 500 είδη σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα όμως ευδοκιμεί ιδιαίτερα λόγω του κλίματος και της χλωρίδας της χώρας μας.
Ποιες είναι οι θεραπευτικές ουσίες της τσουκνίδας;

Κιάνου Ριβς: Κάθε μέρα είναι πολύτιμη!

keanu-reeves

- "Βλέπετε αυτούς τους ανθρώπους πίσω μου; Σπεύδουν για να εργαστούν χωρίς να δίνουν προσοχή σε τίποτα.
Μερικές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι με την καθημερινότητα που ξεχνάμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να απολαύσουμε την ομορφιά της ζωής.
Συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ζόμπι. 
Πάρτε τα τηλέφωνα από τα κεφάλια σας. 
Πέστε ένα γεια σε κάποιον που θα δείτε και ίσως μπορέσετε να δώσετε μια αγκαλιά σε κάποιον άλλο που μοιάζει να είναι πληγωμένος. Βοηθήστε κάποιον!

Περί Αγάπης!!!



Τι να πει κανείς για την Αγάπη; Για αυτό το υπέροχο συναίσθημα που όλους και όλα τα αγκαλιάζει;


Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και τι να πρωτοεξετάσω…


Αρχίζω από το φαγητό, μιας και αυτό μου έδωσε το έναυσμα!!!


Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Πώς μπορεί ένα φαγητό να είναι νόστιμο, εάν δεν έχει μαγειρευτεί με Αγάπη;
Και τι ακριβώς εννοώ με αυτό;


Θεωρώ ότι οι συνταγές είναι για τους αμύητους του είδους… Γιατί το μάτι, η μύτη και η γλώσσα μπορούν να τις αντικαταστήσουν επάξια!!! Το προγραμματισμένο και αυστηρό σε χρόνους φαγητό, δεν έχει τίποτα να κάνει με την Προσοχή που θα του προσφέρεις με τις αισθήσεις σου… Γιατί αυτή η Προσοχή είναι εμποτισμένη με Αγάπη και ακούραστο ενδιαφέρον!!! Και όταν αυτές οι αισθήσεις ικανοποιηθούν, τότε το αποτέλεσμα πάντα σε αποζημιώνει!!! De facto!!!


Ας συνεχίσω με τον σύντροφο!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα