Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ…


Άρθρο: Μένη Κουτσοσίμου
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
ΜΔΕ στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων στην Ποιότητα Υπηρεσιών

… αφήνοντας πίσω μας τη χρονιά που φεύγει, σκέφτομαι έντονα αυτή τη φράση… όχι τυχαία όμως. Μου αρέσει να την αξιοποιώ ως ερέθισμα, στην έναρξη κυρίως σεμιναρίων σε ενήλικες όλων των ειδικοτήτων. Δίνει το έναυσμα για την πρώτη συζήτηση και τη γνωριμία με το ακροατήριο, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα τους συμμετέχοντες, σπάζοντας τον πάγο, αφού τους τραβά την προσοχή η κόκκινη μουτζούρα, προσπαθώντας να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ του «περιμένουν» και του «περιμένεις». Το όχι τυχαία όμως που προανέφερα, μου υπενθύμισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να με αφήνουν εμβρόντητη, μπροστά στον απόηχο της συμπεριφοράς τους.
Η καθημερινότητά μας είναι πλούσια σε συμπεριφορές στο κόκκινο… ακόμη και στο φάσμα της σιωπής… όταν για παράδειγμα εκείνος ή εκείνη με τον οποίο έχετε στενή σχέση, επιλέγει να κόψει κάθε επικοινωνία μαζί σας, συνήθως τίποτα καλό δεν προμηνύεται… Όσο για τον εξοστρακισμό, τη στάση δηλαδή του αποκλεισμού, αποτελεί πλέον πάγια κοινωνική πρακτική, καθώς στον εργασιακό χώρο εφαρμόζεται με σκοπό να σε κάνουν να νιώθεις ανεπιθύμητος, ώστε να συμμορφωθείς εγκαίρως – το γνωστό mobbing – ενώ στις διαπροσωπικές σχέσεις, η τιμωρία δια του αποκλεισμού θεωρείται ένα κοινωνικά αποδεκτό μέσο ρύθμισης των ανθρωπίνων σχέσεων, και αποτελεί ένα ισχυρότατο εργαλείο ελέγχου και καταναγκασμού στα χέρια ατόμων και ομάδων που, συνήθως, βρίσκονται σε θέση ισχύος.
Τι νοηματοδοτεί λοιπόν η εσκεμμένη σιωπή; 

ΕΙΜΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ..


Ειρήνη Κωνσταντοπούλου
Ειδική παιδαγωγός
Επιμέλεια : Ίριδα Γουδέλη
Φιλόλογος

«Ο χειρότερος εχθρός δεν μπορεί να σε βλάψει τόσο, όσο οι σκέψεις που κάνεις απρόσεκτα.. Όταν όμως κυριαρχήσεις πάνω τους , τίποτε άλλο δεν θα είναι περισσότερη βοήθεια.»
– 
The Dhammapada
Κάνοντας μια εκ βαθέων αναζήτηση , το να αποδεχτείς πως εσύ και μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις και πως ίσως αυτά που θεωρούσες ότι σου έκαναν κακό δεν είναι οι βασικές αιτίες που σε κρατάνε πίσω, είναι δύσκολο. Οι σκέψεις που κάνεις και τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν είναι εκείνα τα οποία σε κρατάνε στάσιμο.
Η ευτυχία και η δυστυχία είναι καταστάσεις του μυαλού ανάλογα με το πώς ερμηνεύει τα γεγονότα που βιώνει. Κι αυτή την επιλογή την κάνεις εσύ και κανένας άλλος. Κάθε τι που σκέφτεσαι εκδηλώνεται μέσω των επιλογών που κάνεις και σε ωθεί ή αντίστοιχα σε εμποδίζει να αναλάβεις δράση.
Ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού σου,  είσαι εσύ ο ίδιος. Σπάνια θα τον επαινέσεις , προτιμάς να τον κρίνεις  σε καθημερινή βάση, πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να γίνει καλύτερος. Έχεις σκεφτεί όμως κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στην κριτική που του ασκείς;

Τι είδους χώρα είναι η Συρία των Άσαντ;

Τί εἴδους χώρα εἶναι ἡ Συρία;
  • Ἡ οἰκογένεια Ἄσαντ ἀνήκει στὴν ἀνεκτικοῦ Ἰσλὰμ Alawid προσανατολισμό.
  • Οἱ γυναῖκες τῆς Συρίας ἔχουν τὰ ἴδια δικαιώματα μὲ τοὺς ἄνδρες γιὰ νὰ σπουδάσουν, στὴν ὑγεία καὶ στὴν ἐκπαίδευση.
  • Οἱ Σύριες γυναῖκες δεν εἶναι ἀναγκασμένες να φοροῦν μπούρκα.
  • Ἡ Σαρία (ἰσλαμικὸς νόμος) εἶναι ἀντισυνταγματική.
  • Ἡ Συρία εἶναι ἡ μόνη ἀραβικὴ χώρα μὲ ἔνα κοσμικὸ Σύνταγμα καὶ δὲν ἀνέχεται τὸν ἰσλαμισμὸ ἐξτρεμιστικῶν κινημάτων.
  • Περίπου τὸ 10% τοῦ πληθυσμοῦ τῆς Συρίας ἀνήκει σὲ μία ἀπό τις πολλὲς χριστιανικὲς ὁμολογίες, πλήρως ἐνσωματωμένη στὴν συριακὴ πολιτικὴ καὶ κοινωνικὴ ζωή.
  • Σὲ ἄλλες ἀραβικὲς χῶρες ὁ χριστιανικὸς πληθυσμὸς εἶναι λιγότερο ἀπὸ τὸ 1%, λόγῳ τῆς παρατεταμένης ἐχθρότητος.
  • Ἡ Συρία ἔχει ἀπαγορεύσει τοὺς γενετικὰ τροποποιημένους (ΓΤΟ) σπόρους, δηλώνοντας τὴν ἀπόφασή της «διατηρήσῃ τὴν ὑγεία τοῦ ἀνθρώπου».
  • Ἡ Συρία ἔχει ἕνα ἄνοιγμα στὴν δυτικὴ κοινωνία καὶ τὸν πολιτισμό. Δὲν μοιάζει μὲ κάποιαν ἄλλη ἀραβικὴ χώρα.

ΓΙΓΑΝΤΙΟΙ ΚΡΙΚΟΙ 30.000.000 ΕΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ!!!!!


ANCIENT CYRCLES 2

Θα πείτε ότι βάλθηκα να σας τρελάνω με όλα αυτά τα αρχαία ευρήματα τα οποία σας ανακοινώνω κάθε τόσο, όχι δεν θέλω να σας τρελάνω μα να σας αφυπνίσω, και να μην πιστεύετε ότι σας λέει το σύστημα!!!!
Ερευνητές διαπίστωσαν 30.000.000 χρόνων γιγάντιων μεταλλικών κρίκων στα βουνά της Βοσνίας!!!! Σύμφωνα με τον τοπικό πληθυσμό, πιστεύεται ότι αυτά τα “αντικείμενα” χρονολογούνται από την εποχή της Παννονίας  θάλασσας –https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1  , και τους θρύλους όπου προτείνουν ότι αυτοί οι κρίκοι χρησιμοποιήθηκαν από  γιγάντια όντα που κατοικούσαν την περιοχή στο μακρινό παρελθόν!!!!
Πρόσφατες ανακαλύψεις δείχνουν μια εποχή που οι γίγαντες περιπλανιόταν στη Γη!!!! Οι μυστηριώδεις αυτοί γιγάντιοι κρίκοι που βρέθηκαν στην κορυφή των βουνών δείχνουν ότι αυτοί χρησιμοποιήθηκαν από γιγαντιαία όντα που κατοικούσαν στην περιοχή πριν από εκατομμύρια χρόνια!!!!
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μικτά συναισθήματα για αυτούς τους μυστηριώδεις κρίκους!!!! Κάποιοι έχουν προτείνει μια ιδιαίτερα απλή εξήγηση!!!! Σύμφωνα με ορισμένους κατοίκους της περιοχής, αυτά τα “γίγαντα” δαχτυλίδια ανήκουν στην Αυστρο-ουγγρική αυτοκρατορία  που τεθεί σε εφαρμογή για να βοηθήσει τη μεταφορά της ξυλείας σε όλα τα σκληρά βουνά της περιοχής!!!! Είναι όμως έτσι!;!

ΤΟ FBI ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ!!!!

Το παρόν άρθρο αφιερώνεται στον Saman Lycan όπου πολλές φορές έχει κάνει λόγο για το ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν στοιχεία για εξωγήινους, εσωγήινους αλλά και για άλλα μυθικά όντα!!
Επίσης δίνω την απάντηση για το λίνκ σε αυτούς που ζητούσαν ειρωνικά τις αποδείξεις από τον Saman Lycan:
Το FBI παραδέχεται ότι έχουμε δεχθεί επισκέψεις όπου κάποιες από αυτές έχουν μείνει μόνιμα στην γη από << όντα από άλλες διαστάσεις  >>.
Ο επίσημος σύνδεσμος από την ιστοσελίδα του FBI μπορεί να τον βρείτε εδώ, καλό θα ήταν να τις αντιγράψετε τις σελίδες αν μπορείτε διότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να τις κατεβάσουν:
Είναι έκπληξη το γεγονός ότι το FBI έχει δείξει ενδιαφέρον για τη μελέτη των φαινομένων ΑΤΙΑ!!!! Είναι πιθανό ότι πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, ή καλύτερα ονομάζονται << διαρροές >> που δόθηκαν από την κυβέρνηση από άτομα άξιου εμπιστοσύνης προκειμένου να αυξηθεί σκόπιμα ευαισθητοποίηση του πληθυσμού!!
Το 2011 μετά από ορισμένα έγγραφα  << αποχαρακτηρισμένα >> όπου πρόκειται για μια έκθεση που γράφτηκε από έναν ειδικό πράκτορα του FBI το 1947 έφθασαν στο κοινό!!!! Ο ειδικός πράκτορας του FBI, αντισυνταγματάρχης του οποίου η ταυτότητα, διατηρεί την ανωνυμία του λόγω της << εθνικής ασφάλειας >> συγκέντρωσε πολλά στοιχεία σχετικά με τα φαινόμενα των ΑΤΙΑ μετά από συνέντευξη και μελετώντας τα φαινόμενα για πολλά χρόνια!!
1
Σύμφωνα με τις εκθέσεις και τα << αποχαρακτηρισμένα >> έγγραφα, έχουμε δεχθεί επισκέψεις από εξωγήινα είδη μου, ορισμένα από αυτά, δεν είναι μόνο από άλλους πλανήτες, αλλά και από άλλες διαστάσεις όπως η Μέση Γη!! Μερικά από αυτά τα όντα προέρχονται από ένα αιθέριο επίπεδο που συνυπάρχουν με το φυσικό μας σύμπαν!! Αυτές οι << οντότητες >>, που θα μπορούσαν να << υλοποιηθούν >> στον πλανήτη μας εμφανίστηκαν ως γιγαντιαία ημιδιαφανή στοιχεία( !!!;;;!!! )
2
Εδώ είναι μερικά έγγραφα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της έκθεσης:

Προκαταλήψεις, Θετικές Ή Αρνητικές (Μέρος Β')

Προκαταλήψεις για Ζώα




* Μαύρη γάτα Όλοι ξέρουμε όσα μύρια έπονται μετά τη θέασή της.

* Μία γάτα σε καράβι θεωρητικά φέρνει καλή τύχη.

* Αν δείτε μαύρη γάτα από πίσω αυτό είναι κακός οιωνός.

* Αν μία γάτα φτερνιστεί μία φορά σημαίνει πως θα βρέξει.

* Αν σκοτώσετε μία γάτα θα έχετε δεκαεφτά χρόνια γρουσουζιάς. γενικά το να την σκοτώσεις συνεπάγεται την θυσία της ψυχής σου στον διάβολο.

* Αν αγοράσεις με χρήματα γάτα μην περιμένεις να πιάσει ποτέ ποντίκια.

* Αν δείτε μία γάτα πάνω σε τάφο να είστε σίγουροι πως η ψυχή του νεκρού ανήκει στον διάβολο. αν δε, δείτε δύο γάτες να τσακώνονται κοντά σε σημείο κηδείας ή δίπλα σε τάφο που είναι φρέσκος να ξέρετε πως είναι ο άγγελος του φωτός και ο άγγελος του σκότους που παλεύουν για την ψυχή του νεκρού 

* Όταν πλένεται  η γάτα κοιτάζοντας κατά το Βοριά, σήμαινε ότι έρχεται κακοκαιρία, προφανώς βροχή. 

* Γάτες – Μικρά φυλαχτά με την μορφή μιας γάτας φοριούνται για καλή τύχη. Αν δεις μαύρη γάτα στον δρόμο, είναι γρουσουζιά.

Προκαταλήψεις, θετικές ή αρνητικές (Μέρος Α')


Δείτε τις μεγαλύτερες προκαταλήψεις, θετικές ή αρνητικές, και μάθετε την ερμηνεία τους!





Για καλό…

Μια γλάστρα με βασιλικό στην είσοδο του σπιτιού εξασφαλίζει καλή τύχη στον νοικοκύρη .

Το πέταλο του αλόγου φέρνει οικονομική ευημερία (στην εποχή της οικονομικής κρίσης άραγε να ισχύει;)

Ύφασμα που έχει επάνω του γάλα από μητέρα που θηλάζει ισοδυναμεί με δυνατό γούρι και ο ιδιόκτητης πρέπει να το φυλά ως κόρη οφθαλμού.

Το αλάτι διώχνει τα σκοτεινά πνεύματα και τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Εάν δεις ουράνιο τόξο ποτέ, καλό θα σε έβρει. Ο θρύλος επιτάσσει πως στο τέλος του τόξου υπάρχει καλά κρυμμένος θησαυρός ανεκτίμητης αξίας!

Όταν εμφανίζεται βούισμα στα αυτιά, συνήθως το άτομο ρωτά από ποιο πηγάζει ο θόρυβος. Εάν ο άλλος το βρει, σημαίνει ότι την είδηση θα την ακούσουν μαζί ή κακολογούνται και οι δυο. Εάν δεν το βρει, η είδηση ή το κακεντρεχές κουτσομπολιό αφορά τον ιδιοκτήτη τους.

Ο ιστός της αράχνης στις γωνίες του σπιτιού εξασφαλίζει καλή τύχη.

Μια μουτζούρα από κάρβουνο πίσω από το αυτί, προστατεύει από το κακό μάτι.

Το “πέταγμα” του δεξιού ματιού σημαίνει ευχάριστη είδηση ενώ του αριστερού δυσάρεστη.

Το φυλαχτό σε σχήμα βατράχου, η μπλε χάντρα και το λαγοπόδαρο προστατεύουν από τη βασκανία.

Η Γενιά των Δράκων

Η Γενιά των Δράκων

«Τέρατα: Δεν τα βλέπουμε πια», έγραφε ο Γκυστάβ Φλωμπέρ μέσα στο περίφημο Λεξικό των Καθιερωμένων Ιδεών κι όμως, τα τέρατα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Η παγκόσμια μυθολογία και οι παραδόσεις των λαών είναι γεμάτες από τέρατα και δράκους, που σήμερα υπάρχουν μόνο στη φαντασία των παραμυθιών και των μυθιστορημάτων ή μήπως όχι !
«HERE BE DRAGONS»
Ο Αη Γιώργης ο δρακοκτόνος και η καταγωγή των μύθων
Πιο εύκολα πεθαίνει ο λύκος αλλά γούνα δεν αλλάζει, πιο εύκολα αλλάζει ο άνθρωπος ιδεολογία παρά συνήθειες. Αλωλστε τα meme είναι αυτά που κρατούν την δημιουργία στην θέση της. Γι’ αυτό κάθε θρησκεία που σέβεται το δόγμα της και τους πιστούς-πρόβατα της και για να τους επιβληθεί πρέπει να ενστερνίζεται παλιότερα ήθη, έθιμα, δοξασίες και μύθους.
Δεν γιορτάζει λοιπόν, ο Άη Γιώργης ο Δρακοφονιάς.
Γιορτάζει ο Μαρντούκ που σκοτώνει τη δράκαινα Τιαμάτ στους Σουμέριους.
Γιορτάζει ο Ρα που σκότωνε κάθε πρωί τον Άποφι, δράκοντα του σκότους στην Αίγυπτο.
Ο Περσέας που σκοτώνει το δράκο και σώζει την Ανδρομέδα.
Ο Ηρακλής που σκοτώνει τη Λερναία Ύδρα.
Ο Ιάσονας που σκότωσε το δράκο που φύλαγε το Δέρας.
Ο Ηρακλής, ξανά, που σκότωσε το δράκο που φυλούσε τα μήλα των Εσπερίδων.
Ο Κάδμος που σκότωσε το Δράκο που φύλαγε την Αρεία Πηγή.
Ο Δίας που φυλάκισε τον δράκοντα Τυφώνα κάτω απ την Αίτνα.
Ο Απόλλωνας που σκότωσε τον Πύθωνα στους Δελφούς.
Κι ο Νιμπελούγκεν που σκότωσε το δράκο και πήρε το θησαυρό.
Δράκοι παντού στο κόσμο, στο Μεξικό, στη Νέα Ζηλανδία, στην Δυτική Αφρική, στο Βόρνεο, στη Κίνα. Στην Ανατολή ο δράκος είναι όμορφος, φιλικός, γεμάτος θετική ενέργεια. Στη Δύση είναι χθόνια θεότητα, κατα-χθόνιος, πηγή δεινών, αρνητική ενέργεια. Όλοι οι λαοί στις Μυθολογίες τους αναγνωρίζουν όμως τη σοφία των δράκων, ξέρουν πως ο όφις και ο δράκος (όφις +πουλί) είναι αρχαιότερος απ’  αυτούς και τον τιμούν ή τον φοβούνται. Ακόμα και στη σύγχρονη λογοτεχνία του μυθικού τρόμου, ο Λόβεκραφτ τους αρχέγονους θεούς που κοιμούνται και περιμένουν να ανακαταλάβουν τη γη στην Κθούλου Μυθολογία, σαν φίδια και δράκοντες ή θαλάσσια τέρατα φιδόμορφα τους παρουσιάζει. Μην ξεχνάμε και την εβραϊκή μυθολογία με το πάνσοφο αλλά δόλιο φίδι που δίδαξε στους ανθρώπους τη γνώση που τους «κατέστρεψε». Ε, τι να κανε κι ο Χριστιανισμός; Έφτιαξε τον δικό του φιδοκτόνο ή δρακοφονιά. Χρόνια καλά ευτυχείτε κι ευδαιμονείται όποιοι γιορτάζετε.
Η λέξη «δράκος» βγαίνει απ το αρχαιοελληνικό δέρκομαι που σημαίνει βλέπω, παρατηρώ, άρα ο δράκοντας ήταν ο άγρυπνος φύλακας -φρουρός μιας περιοχής, μιας θεάς, ενός θησαυρού ή μιας Γνώσης.

Η απάτη του «φωτός»

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες. Δυο μεγάλες και σημαντικές ανακαλύψεις της επιστήμης του ανθρώπου είναι η μεταξύ άλλων λεγόμενη zero point energy, ή θάλασσα φασματικών σωματιδίων, ή κβαντικό κενό, ή πάψτε να μας ζαλίζετε...

Η απάτη του «φωτός»
Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες
Δυο μεγάλες και σημαντικές ανακαλύψεις της επιστήμης του ανθρώπου είναι η μεταξύ άλλων λεγόμενη zero point energy, ή θάλασσα φασματικών σωματιδίων, ή κβαντικό κενό, ή πάψτε να μας ζαλίζετε και πέστε το Αιθέρα να τελειώνουμε, που αναφέρεται στον μικρόκοσμο και η ανακάλυψη της λεγόμενης Σκοτεινής Ύλης και Σκοτεινής Ενέργειας. Που αναφέρεται στον μακρόκοσμο της κοσμολογίας. Η πρώτη ανακάλυψη, μας φανέρωσε πως αφ’ ενός μεν το κβαντικό κενό έχει ασύλληπτη –για την ώρα, και απίστευτη –για πάντα, ενεργειακή πυκνότητα, αφ’ ετέρου δε, οι «οντότητές» του είναι κυριολεκτικά αφανείς. Εάν, και μόνο ΕΑΝ, καταφέρουν να παραμείνουν στον αφρό της κβαντικής θάλασσας για περισσότερο από το κβάντο του χρόνου, τότε γίνονται φανερές, δηλαδή έρχονται στο Φάος (από το Χάος).
Η Δημοκρατία του Σκότους
Όσον αφορά την κοσμολογική ανακάλυψη, αυτή μας δείχνει ότι η σε συντριπτικό ποσοστό «φυσική» κατάσταση του σύμπαντος κόσμου είναι σκοτεινή!!! Και δημοκρατικά να το δει κανείς, ένα 96% ποσοστό είναι πέρα για πέρα αδιαμφισβήτητο. Σαρωτική κυριαρχία. Το σύμπαν δηλαδή κατά την στιγμή του Big Bang, που ειρήσθω εν παρόδω, ήταν η στιγμή της ετυμηγορίας, αποφάσισε δημοκρατικά και με συντριπτικό ποσοστό 96% να είναι σκοτεινό. Σκοτεινής Υλης! και κυρίως Σκοτεινής Ενέργειας!
Δεν γίνεται συνεπώς να μας έρχεται ο Εωσφόρος (ο φέρων την αυγή) και να δηλώνει πρέσβης της γνώσης, βλέπε διάνοια (Διός Νους), βλέπε πνευματικότητα, βλέπε New Age τελεολογία περί οντοτήτων φωτός. Δεν γίνεται να μας έρχεται και ο Χριστός ως «εγώ ειμί το φως» για τους ίδιους λόγους. Δεν γίνεται σ’ ένα σύμπαν το οποίο δημοκρατικά αποφάσισε να είναι σκοτεινό να μας έρχονται κάποιοι και να μας κηρύττουν ως τελικό σκοπό – η τελεολογία που λέγαμε- την ανέλιξή του σε φωτεινό ον.
Διότι το Φάος, το φανερό και φωτεινό σύμπαν διέπεται από νόμους και κανόνες ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ!!

Γιατί το κόκκινο μας σαγηνεύει


Ιδιαίτερη επίδραση στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα έχει το κόκκινο χρώμα που όπως έχει αποδειχθεί λειτουργεί αφροδισιακά για τον άντρα.
Κόκκινα φορέματα, κόκκινα εσώρουχα, κόκκινο κραγιόν εξιτάρουν τον αρσενικό πληθυσμό.
Αντιστοίχως το ροδαλό χρώμα στο πρόσωπο του άντρα αλλά και η επιλογή κόκκινων ρούχων επηρεάζει θετικά και τη γυναίκα.
Και αν κάποιος αναρωτηθεί το γιατί, οι επιστήμονες υποστηρίζουν τα εξής:

Το κόκκινο είναι το χρώμα του αίματος, κι αυτό αρκεί για να παρέχει μια ξεκάθαρη συσχέτιση από μόνο του: η σεξουαλική διέγερση περιλαμβάνει τη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα, κάνοντάς τα περισσότερο κόκκινα απ' ό,τι συνήθως. Το κόκκινο λοιπόν συνδέεται ευθέως με τη σεξουαλική πράξη.
Αυτό ωστόσο δεν αρκεί. Και είναι ακριβώς οι φυσικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αναπαραστάσεις του κόκκινου που το κάνουν ακαταμάχητο.
Είναι τα φρούτα, για παράδειγμα, πολλά εκ των οποίων γίνονται κόκκινα όταν ωριμάσουν, κι αυτό εξηγεί ίσως την ικανότητα που έχουν κάποια πρωτεύοντα θηλαστικά να διακρίνουν το κόκκινο χρώμα.
Από την άλλη, το κόκκινο στη φύση σηματοδοτεί πολλές φορές δηλητηριώδη φυτά, με το χρώμα να αναπαριστά πλέον τον κίνδυνο. 

ΜΟΝΑΞΙΑ


Της Δημοσιογράφου Κατερίνας Ράγιου.

Αγαπητέ αναγνώστη το θέμα μας αυτή τη φορά είναι η μοναξιά. 

Είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό για κάθε άνθρωπο, ο καθένας μας τη βιώνει διαφορετικά.

 Για διαφορετικούς λόγους και αιτίες. 

Άρα δεν θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τίποτα με ιατρικούς όρους , απλά θα προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε βαθύτερα μέσα μας.

Το άρθρο αυτό το γράφω με το έναυσμα που μου έδωσε μια φίλη μου, όταν την ρώτησα τι έχεις μου απάντησε είμαι «μόνη» και σταμάτησε εκεί δεν μου είπε τίποτα άλλο.

Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα τον πόνο που πιθανόν ένιωθε και την απογοήτευση, απλά δεν μου είπε το λόγο. 

Μίλησα με πολλούς ανθρώπους και λίγο πολύ στην πλειοψηφία το συμπέρασμα ήταν ότι ένιωθαν μοναξιά, χωρίς να το παραδέχονται έμμεσα. 

Τότε αναλογίστηκα ποιος δεν έχει νιώσει αυτό το πικρό συναίσθημα έστω και για μια χρονική περίοδο την ζωής του. 

Ποιος έχει τολμήσει να το ξεστομίσει σε κάποιον, σπάνια άραγε υπάρχουν δίπλα μας άνθρωποι για να μας ακούσουν και να μας καταλάβουν, χάσαμε επαφή λόγο της τεχνολογίας , λόγο της εργασίας, γιατί να υπάρχει κόσμος που να αισθάνεται τόσο μόνος. 

Τελικά γιατί να νιώθουμε μοναξιά ίσως γιατί πρόσφατα χωρίσαμε η χάσαμε από τη ζωή ένα δικό μας άτομο. 

Σημάδια στο σεξ ότι άρχισες να "γερνάς"

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Είμαι 48χρόνων και τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον μου για το σεξ έχει μειωθεί πολύ. Επίσης έχω προβλήματα στον ύπνο και γενικά νιώθω μια κούραση και πεσμένη διάθεση. Ένας φίλος μου μου είπε ότι περνάω κλιμακτήριο. Πρώτη φορά άκουσα ότι και οι άντρες περνούν κλιμακτήριο. Είναι αλήθεια; Τι μπορώ να κάνω;

Δεν σε θέλει; Ξύπνησε του το ενδιαφέρον ξανά


Πόσες φορές έχει συμβεί να απορείς και να αναλύεις με τις φίλες σου τι έχει συμβεί και γιατί άλλαξε συμπεριφορά.

Υπάρχουν τεχνικές αρκετά ριψοκίνδυνες που όμως είναι το τελευταίο σου χαρτί για να του φουντώσουν το ενδιαφέρον πρόσεχε όμως γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς τα πάντα με μέτρο, διαφορετικά ίσως έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

1. Γίνε εντυπωσιακή
Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή να νιώθεις σέξι, περιποιημένη και σίγουρη για τον εαυτό σου είναι σίγουρο ότι θα μετανιώσει που σε αγνόησε και στην τελική θα έχεις τόσο ενδιαφέρον από άντρες που δεν είμαι και πολύ σίγουρη στη περίπτωση που θα γυρίσει με την ουρά στα σκέλια αν θα επιστρέψεις εσύ.

Όταν αναρωτηθείς ποιος πραγματικά Είσαι μην περιμένεις ποτέ απάντηση.



Αναρωτιέμαι νοερά ποιος είμαι και γεμίζει ο νους μου με φωνές. 

Μόνο μια παραμένει σιωπηλή. Χιλιάδες εαυτοί διεκδικούν την κυριότητα της προσωρινής προσωπικότητας παριστάνοντας την αληθινή προέλευση μου. 

Η Αληθινή ταυτότητα περιμένει στωικά να αποκαλυφθεί όταν η συνειδητότητα θα διευρυνθεί τόσο όσο είναι απαραίτητο να την ανακαλύψει. 

Ο άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του Κύριο του προσωρινού οχήματος με το οποίο ταξιδεύει άχρονες εποχές πάνω στη γη. 


Νομίζει ότι παίρνει εκείνος τις αποφάσεις για τις επιλογές του. 

Πιστεύει ότι το "όνειρο" του το έχει πλάσει με συνείδηση κι επαγρύπνηση. 

Για έναν περίεργο όμως λόγο όταν τα σχέδια του αποτυγχάνουν πάντα αναζητεί τον φταίχτη κάπου απέναντι του. 

Φυσιολογικά όμως ο φταίχτης βρίσκεται μέσα του, εκεί που ποτέ δεν έψαξε και θα αργήσει πολύ να ψάξει.

Ακόμα και το τίποτα γίνεται κάτι χάρη σε σένα...


Το φεγγάρι ερωτοτροπεί μόνο τη νύχτα. Αναζήτησε με πόνο ψυχής τον Αγαπημένο που λαχταράς κι όχι με τίποτ' άλλο.
Εσύ όμως άφησες τον Ιησού κι έθρεψες, ανέπτυξες τον γάιδαρο. Έτσι, έμεινες σαν τον γάιδαρο, πίσω από το πέπλο.
Η γνώση, η σοφία, είναι ιδιότητες του Ιησού, ω εσύ με το χαρακτήρα του γαιδάρου, δεν είναι ιδιότητες του γαιδάρου.
Ακούς το γκάρισμα του γαιδάρου και νοιώθεις λύπη....Καλά δεν ξέρεις ότι ο γάιδαρος σου υπαγορεύει γαιδουριές;
Εσύ να λυπάσαι τον Ιησού κι όχι το γάιδαρο. Μη κάνεις τη φύση κορόνα στο κεφάλι σου.
Άφησε τη φύση να κλαίει γοερά. Εσύ απομακρύνσου απ' αυτήν και ξόφλησε το χρέος της ψυχής σου.
Φτάνει πια! Έγινες δούλος του γαιδάρου εδώ και τόσα χρόνια, γιατί αυτός που γίνεται δούλος του γαιδάρου τον ακολουθεί από πίσω του.
Η σημασία της φράσης " άφησέ τες πίσω" είναι το ναφς σου (το εγωιστικό σου στοιχείο). Ο νους πρέπει να προηγείται και το ναφς να έπεται.
Κι αυτός ο ευτελής νους απέκτησε τις συνήθειες του γαιδάρου κι όλη η σκέψη του περιορίζεται στο: Πως θ' αποκτήσω χόρτα;
ΑΛΛΑ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΛΟΓΙΚΩΝ.
Γιατί ο νους ήταν ανώτερος, ο γάιδαρος ισχνός..,.Όταν ένας παχύς, εύσωμος, ανέβει στο γάιδαρο, το ζώο εξασθενεί περισσότερο.

Η Μαστογραφία "στέλνει" τις γυναίκες πιο γρήγορα στο φέρετρο και αυξάνει το ρίσκο για καρκίνο του μαστού μέχρι και 30%!!


Επιμέλεια
Δρ.Κων/νος Μουρούτης

Ακόμη και με τα πάγια στοιχεία που στηρίζουν τους μακροπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία και τον κίνδυνο των μαστογραφιών, η ιατρική κοινότητα σπρώχνει ακόμα τη θεωρία αυτή σαν τα πρόβατα προς σφαγή. Εκτός της υπερδιάγνωσης και την περιττή θεραπεία των καρκίνων, οι μαστογραφίες λόγω της ακτινοβολίας μπορεί να επιφέρει τον ίδιο τον καρκίνο του μαστού, αυξάνοντας έτσι πολλούς παράγοντες κινδύνου για την ασθένεια.

Η μαστογραφία είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος τρόπος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού και με καλό λόγο για την ιατρική κοινότητα. Τους δίνει περισσότερους ασθενείς. Οι προβολές του καρκίνου του μαστού ως αποτέλεσμα την αύξηση της θνησιμότητας του καρκίνου του μαστού δημιουργουν φόβο αφενός και αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν την πρόληψη αφετέρου.
Μια Διάγνωση του καρκίνου που δεν θα είχε ποτέ προκαλέσει συμπτώματα ή θάνατο στη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας μπορεί να εκθέσει μια γυναίκα στους άμεσους κινδύνους της θεραπείας (χειρουργική παραμόρφωση ή τοξικότητα από ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία ή χημειοθεραπεία), αργά επακόλουθα (λεμφοίδημα), και αργές επιδράσεις της θεραπευτικής ακτινοβολίας (νέα καρκίνους, ουλές, ή καρδιακή τοξικότητα).

Οι προσυμπτωματικοί έλεγχοι του καρκίνου του μαστού δεν παίζουν άμεσο ρόλο στην μείωση των θανάτων που οφείλονται στον καρκίνο του μαστού σε όλες σχεδόν τις περιοχές του κόσμου. Μέρος της αποτυχίας συσχετίζεται με περισσότερα από 70 τοις εκατό των μαστογραφικά, ανιχνεύσιμων όγκων είναι ψευδώς θετικά που οδηγεί σε περιττές και επεμβατικές βιοψίες και επακόλουθη θεραπεία του καρκίνου, όπως η ακτινοβολία που η ίδια προκαλεί καρκίνο.


Περισσότεροι από τους μισούς καρκίνους δημιουργούνται λόγω υπερδιάγνωσης..

Ο «Ναυτικός Κώδικας της Ρόδου»

Αποτέλεσμα εικόνας για «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ»
   «ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ»
Η Ρόδος, εκτός από τις  απαράμιλλες φυσικές και επίκτητες ομορφιές που διαθέτει, κοσμείται  επίσης και από την λαμπρή ιστορική της διαδρομή,  που εκτείνεται από τους προϊστορικούς  χρόνους,  μέχρι και την πολύ  πρόσφατη ακόμη περίοδο της ιστορίας μας.
Ο απλός μελετητής της ιστορίας της Ρόδου, γοητεύεται πράγματι από την φαντασμαγορική της πορεία δια μέσου των αιώνων, και διαπιστώνει συγχρόνως ότι η παρουσία της σε όλα τα σπουδαία γεγονότα που κατά καιρούς διαδραματίστηκαν, ήταν σημαντική  και ουσιαστική. Διαπιστώνει όμως επίσης ότι παράλληλα με τον ενεργό ρόλο που είχε η Ρόδος  στα πολιτικά και στρατιωτικά δρώμενα, ανέπτυξε συγχρόνως σε σπουδαίο επίσης επίπεδο και την  καλλιέργεια του πνεύματος, την ανάπτυξη του εμπορίου,  της ναυτιλίας, των τεχνών, της βιοτεχνίας κλπ. Όπως μάλιστα αναφέρει και ο καθηγητής Κ. Δεσποτόπουλος,  «η φιλοπονία των κατοίκων της,  η σωφροσύνη των ηγετών της,  το προχωρημένο επίπεδο της παιδείας της και  το εύφορο του εδάφους της,  είχαν καταστήσει την Ρόδο « την  καλλίστην αυτήν ελληνική νήσον», το αγλάϊσμα του Αιγαίου καθώς επίσης και διάσημο «πνευματικό σπουδαστήριο» σε όλη την Μεσόγειο».
 Επιβεβαίωση της διαπίστωσης αυτής αποτελεί και το γεγονός ότι κατά την περίοδο της αρχαιότητας,  διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος και της πολιτικής, επέλεξαν την Ρόδο για να ολοκληρώσουν την πνευματική τους κατάρτιση και κυρίως να διδαχθούν την ρητορική τέχνη που ανθούσε τότε στο νησί μας και που ιδρύθηκε από τον σπουδαίο ρήτορα Αισχίνη. Μεταξύ των διάσημων αυτών προσώπων που σπούδασαν στην Ρόδο, ήταν  και πολλοί επίδοξοι τότε πολιτικοί της Ρώμης, όπως ο σπουδαίος ρήτωρ Κικέρων, ο γνωστός Ιούλιος Καίσαρ, ο Τιβέριος Γράκχος και ο Σκιπίων ο Αφρικανός, ο Πομπήιος, ο Βρούτος, ο σπουδαίος ποιητής Λουκρήτιος, ο Κάτων  και πολλοί άλλοι.
Στο σημερινό μου σημείωμα θα προσπαθήσω να κάνω μια γενική και σύντομη αναφορά σε ένα σπουδαίο πνευματικό  επίτευγμα των αρχαίων Ροδίων, που είχε όμως μεγάλη  πρακτική χρησιμότητα,  και που αφορά το θαλάσσιο εμπόριο. Το επίτευγμα αυτό των αρχαίων προγόνων μας είναι  η ναυτική νομοθεσία των ροδίων ή για την ακρίβεια όπως επικράτησε στην επιστήμη «Ναυτικός Κώδικας της Ρόδου». Πρόκειται  για ένα σημαντικότατο νομικό επίτευγμα των Ροδίων της αρχαίας περιόδου, που είχε μεγάλη απήχηση σε όλους τους λαούς που  τότε ασκούσαν το ναυτικό εμπόριο, και που προκαλεί και σήμερα ακόμη τον θαυμασμό σε πολλούς ιστορικούς και νομικούς, γιατί η νομοθεσία αυτή έδινε εύστοχες, δίκαιες  και πρακτικές λύσεις στα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονταν στο θαλάσσιο εμπόριο, που δεν ήσαν και λίγα.
Στο παρόν πρόχειρο σημείωμα,  δεν πρόκειται  βεβαίως να γίνει τεχνική ή νομική ανάλυση του  σπουδαίου και διαχρονικού αυτού επιτεύγματος της Ρόδου [ αναλυτικές μελέτες έχουν γίνει πολλές, όπως επίσης και  διάφορες ομιλίες και παρουσιάσεις ],  αλλά θα επιχειρηθεί μια απλή και γενική ιστορική κυρίως περιγραφή του,  και στο τέλος θα αναφερθώ και σε μια  προσωπική μου ανάμνηση που έχει άμεση σχέση με την αρχαία αυτή νομοθεσία του νησιού μας.

Το Κύριο Σύμπτωμα Του Καρκίνου Που Όλοι Αγνοούν!

Ξεκίνησα αυτή την ημέρα, όπως κάθε άλλη ημέρα. Ξύπνησα στις επτά, βούρτσισα τα δόντια μου και  προετοίμασα το αγαπημένο μου smoothie. Εν τω μεταξύ, ο σύζυγός μου ετοίμασε τηγανίτες με μπανάνες κι έτσι είχαμε ένα υπέροχο πρωινό. Ρώτησα τον άντρα μου αν υπήρχε ζάχαρη στις τηγανίτες, αλλά αρνήθηκε και είπε ότι έβαλε κανέλα και μέλι αντί ζάχαρης αφού προσπαθούμε να κρατήσουμε μια υγιεινή διατροφή.

Όταν τελειώσαμε με το πρωινό μας, άρχισε να διαβάζει κάποιο άρθρο που βρήκε στο διαδίκτυο. Ήταν για τον καρκίνο, κάτι που υποθέτω ότι δεν σας εκπλήσσει, δεδομένου ότι είναι η πιο κοινή ασθένεια στις μέρες μας. Αλλά το θέμα του ήταν παράξενο, ήταν μια εξήγηση για το πώς θα μπορούσε να διαγνωστεί ο καρκίνος ή να προσδιοριστεί μέσα από τα χέρια μας. Αυτή η θέση με ανησύχησε, γιατί κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πολλοί άνθρωποι δεν είναι ενημερωμένοι και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να γράψω γι 'αυτό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα