Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Νυχτερινός οργασμός: Πόσο συχνός είναι για άντρες και γυναίκες

Νυχτερινός οργασμός: Πόσο συχνός είναι για άντρες και γυναίκες
Η σεξουαλική διέγερση και η επίτευξη οργασμού κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν αποτελούν αντρικό... προνόμιο, σύμφωνα με νέα δεδομένα που ήρθαν στο φως από Αμερικανούς ερευνητές.
Αν και το φαινόμενο της νυχτερινής κορύφωσης, γνωστό ως ονείρωξη, είναι αρκετά συχνό στον αντρικό πληθυσμό και κυρίως στα αγόρια εφηβικής ηλικίας, η νέα μελέτη που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Kinsey δείχνει ότι στις γυναίκες είναι πολύ πιο συχνό απ’ ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, ποσοστό 37% των γυναικών έχουν βιώσει την εμπειρία της ονείρωξης τουλάχιστον μία φορά έως την ηλικία των 45 ετών.
Μάλιστα, τα στοιχεία υπέδειξαν ότι για τις περισσότερες γυναίκες ο νυχτερινός οργασμός είναι αρκετά συχνός, ξεκινά από την εφηβεία και συνεχίζεται έως και την πέμπτη δεκαετία της ζωής, ασχέτως εάν η γυναίκα είναι ελεύθερη ή παντρεμένη.

Αυνανισμός: Ό,τι ντρέπεστε να ρωτήσετε...

Αυνανισμός: Ό,τι ντρέπεστε να ρωτήσετε...
Η έρευνα στον τομέα της σεξουαλικής υγείας είναι ακόμη και σήμερα αρκετά περιορισμένη ως προς την επίδραση του αυνανισμού στην πρώιμη σεξουαλική ανάπτυξη και στην ικανότητα του ατόμου να διατηρεί υγιείς σεξουαλικές σχέσεις στην ενήλικη ζωή.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που ιστορικά περιβάλλεται από στίγμα και παρά το γεγονός ότι οι «ιατρικές θεραπείες» έχουν εγκαταλειφθεί εξακολουθεί να αποτελεί ένα επικίνδυνο και άβολο θέμα προς συζήτηση. Το γεγονός ότι δεν συμβάλλει στην αναπαραγωγική διαδικασία έχει ως συνέπεια να θεωρείται κάτι το μη φυσιολογικό ενισχύοντας τους μύθους και την σιγή γύρω από αυτό. Ωστόσο η σιωπή επηρεάζει έντονα την σεξουαλική ανάπτυξη των νέων ανθρώπων.
Θεωρήσεις, ιστορική αναδρομή και μύθοι γύτω από τον αυνανισμό
Κατά τον 18ο αιώνα ο αυνανισμός θεωρούνταν μια ιατρική νόσος, που μπορούσε να οδηγήσει στην παραφροσύνη και να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία. Οι μύθοι σχετικά με τις καταστροφικές του επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία ήταν καλά εδραιωμένοι μέχρι και τις αρχές του 1900. Στην πορεία των χρόνων οι ερευνητές αποσύρθηκαν από αυτή την ωμή καταδίκη και άρχισαν να εξετάζουν την ύπαρξη πιθανών ωφελειών. Αρχικά, έγινε μια προσπάθεια να αποδειχθεί η χρησιμότητά του ως ενός μέσου μείωσης των περιπτώσεων ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Τα αποτελέσματα, όμως έδειξαν ότι όσοι αυνανίζονταν στη πραγματικότητα εμπλέκονταν και σε επικίνδυνες σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως ήταν η επαφή με πολλούς συντρόφους. Από την άλλη, βρέθηκε να προτιμάται από τα ζευγάρια που οι σύντροφοι ήταν παρθένοι, ως υποκατάστατο της πρωκτικής συνουσίας ή της πεολειχίας. Ταυτόχρονα, φάνηκε ότι προωθεί την θετική εικόνα για το σώμα σε μερικές γυναίκες, ενώ όταν συνδεόταν με αισθήματα ενοχών αυτό είχε ως συνέπεια την μείωση της λήψης μεθόδων αντισύλληψης και την αποτροπή της ενασχόλησης με τα γεννητικά όργανα.

Τα 6 χαρακτηριστικά που σε κάνουν άνθρωπο-μαγνήτη!

Τα 6 χαρακτηριστικά που σε κάνουν άνθρωπο-μαγνήτη!
Πάντα υπάρχει ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος ή κλέβει την παράσταση σε μια παρέα. Απολαμβάνει ειδική μεταχείριση από το αφεντικό του και πάντα τον καλούν πρώτο-πρώτο σε σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις.
Είναι ένα άτομο που δεν γίνεται να μην συμπαθήσεις και φυσικά να μην ζηλέψεις έστω και λίγο.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του χαρισματικού ανθρώπου-μαγνήτη;
Η Επιστήμη έχει την απάντηση.

Υπάρχουν δυο όψεις του ίδιου κόσμου



Αν ρωτούσες μια μύγα, αν έχει δει κανένα λουλούδι στα μέρη που συχνάζει, θα απαντούσε ως εξής:
“Δεν έχω δει κανένα λουλούδι. Αλλά από την άλλη δεν υπάρχουν και πολλά ωραία πράγματα στον βούρκο.”
Το περισσότερο που μπορείτε να ακούσετε από την μύγα είναι ιστορίες σκουπιδιών, αφού έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής, ψάχνοντας μέσα στα σκουπίδια.
Αν, όμως, ρωτήσετε μια μέλισσα αν έχει δει καθόλου βρωμιά στο περιβάλλον της, θα απαντούσε το εξής:
“Βρωμιά; Όχι δεν έχω δει καθόλου βρωμιά πουθενά. Το μόνο που έχω δει εδώ τριγύρω είναι όμορφα αρώματα λουλουδιών.”

ΑΙΡΕΤΙΚΑ: Στο «ματς» Τουρκίας – Ρωσίας, «σημειώσατε 1»…

Οι Ρώσοι αντιδρούν με ένα αρκετά παιδικό και φτηνό επικοινωνιακά τρόπο απέναντι στην Τουρκία, που μπορεί να περπατάει στο εσωτερικό της κοινό και απέναντι στους θιασώτες του «Ξανθού Γένους», αλλά χάνει κάθε αξιοπιστία και σοβαρότητα σε διεθνές επίπεδο γιατί αποδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.
Η ιστορία αυτής της αντιπαράθεσης τείνει να εξελιχθεί σε Φιλιππινέζικη Σαπουνόπερα με νέα επεισόδια κάθε μέρα. Είναι σαφές ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο νικητής είναι η Τουρκία, απέδειξε ότι οι αντιδράσεις και τα μέσα που διαθέτει η Ρωσία για να την πιέσει είναι πολύ περιορισμένα στην πραγματικότητα.
Αυτό φαίνεται και από τις διάφορες Τουρκικές ανακοινώσεις όπου το ύφος είναι εξόχως συγκαταβατικό ( η υπομονή μας έχει όρια κ.λπ.) απέναντι στη Ρωσία. Αυτό βεβαίως εξαγριώνει ακόμη περισσότερο τη Μόσχα η οποία αναγκάζεται να καταφύγει σε φτηνούς βερμπαλισμούς χωρίς πρακτικό αντίκρισμα.
Αυτό καθαυτό το γεγονός θα έπρεπε να ξυπνήσει στην Ελλάδα όλους αυτούς που πιστεύουν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας αξιόπιστος σύμμαχος / αντίβαρο της Ελλάδας έναντι της Αμερικής που μονίμως παίρνει άμεσα η έμμεσα το μέρος της Τουρκίας.
Μπορεί να θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε μαγαζί γωνία αλλά δεν είμαστε μαγαζί γωνία και πλατεία όπως η Τουρκία. Κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε το χάρτη και τότε ίσως συνειδητοποιήσουμε κάποια απλά πράγματα.

Ξεκινάει η κατάρρευση των αγορών και της παγκόσμιας οικονομίας;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξεκινάει η κατάρρευση των αγορών και της παγκόσμιας οικονομίας;

Του Κωνσταντίνου Βέργου*

Η ισοτιμία του κινέζικου νομίσματος (Yuan Renminbi) έναντι του Αμερικάνικου δολαρίου σχεδόν κατέρρευσε μέσα σε μια μέρα, χάνοντας 1,5%, δηλαδή το 50% της ετήσιας μεταβολής του! Η εξέλιξη αυτή θορύβησε τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές που άρχισαν να κατρακυλάνε. Είμαστε στα πρόθυρα, άραγε, μιας νέας παγκόσμιας κατάρρευσης;
Προφανώς υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οδεύουμε προς μια νέα παγκόσμια κατάρρευση. Οι κινέζικες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 6,8% τον Νοέμβριο, αυτό σηματοδοτεί τον πέμπτο στη σειρά μήνα πτώσης αλλά παράλληλα ήταν περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, που ήδη είχαν λάβει υπόψιν τους τις πτωτικές τάσεις των προηγούμενων μηνών! Η γιγαντιαία αυτή οικονομία, που κατά το ήμισυ στέκεται στις εξαγωγές, είναι αμφίβολο αν θα μείνει ανεπηρέαστη πλέον από αυτήν την εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που αργά η γρήγορα θα επηρεάσει την αγορά εργασίας, τους μισθούς και τα ενοίκια στην Κίνα. Μείωση πωλήσεων, από τα προσδοκώμενα, οδηγεί σε μείωση παραγγελιών, απολύσεις και μειώσεις μισθών, πράγματα πρωτόγνωρα για την Κίνα των συνήθως διψήφιων ρυθμών ανάπτυξης κατά τα τελευταία 20 χρόνια.

Αγάπη: Η μόνη δημιουργική δύναμη



«Σκόρπισε την αγάπη όπου κι αν πας: Πρώτα-πρώτα στο σπίτι σου. Δώσε αγάπη στα παιδιά σου, στη γυναίκα ή στον άντρα σου, στο γείτονα σου… Μην αφήσεις κανέναν απ’ όσους έρχονται σε σένα να φύγει, χωρίς να νιώθει καλύτερα και πιο ευτυχισμένος. Γίνε η ζωντανή έκφραση της καλοσύνης του Θεού, καλοσύνη στο πρόσωπο σου, καλοσύνη στα μάτια σου, καλοσύνη στο χαμόγελο σου, καλοσύνη στο ζεστό χαιρετισμό προς το συνάνθρωπο σου.»
Αδελφή Τερέζα
Ένας καθηγητής κολεγίου ζήτησε από τους μαθητές του της κοινωνιολογίας να πάνε στις φτωχογειτονιές της Βαλτιμόρης και να εξετάσουν το ιστορικό 200 νεαρών αγοριών. Τους ζήτησε, επίσης, να κάνουν μια γραπτή εκτίμηση σχετικά με το μέλλον του καθενός από τα αγόρια αυτά. Σε όλες τις περιπτώσεις οι φοιτητές έγραφαν: «Δεν έχει καμιά πιθανότητα εξέλιξης». Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, ένας άλλος καθηγητής κοινωνιολογίας έτυχε να ανακαλύψει αυτήν την παλιότερη έρευνα. Ζήτησε από τους μαθητές του να τη συνεχίσουν και να ψάξουν να βρουν ποια εξέλιξη είχαν αυτά τα παιδιά. Με εξαίρεση είκοσι που είτε είχαν ξενιτευτεί είτε είχαν πεθάνει, από τους υπόλοιπους 180, σύμφωνα με ότι ανακάλυψαν οι φοιτητές, οι 176 ήταν επιτυχημένοι δικηγόροι, γιατροί και επιχειρηματίες, με βαθμό επιτυχίας μάλιστα πολύ πάνω από τον μέσο.

Θερίζουμε αυτό που σπέρνουμε!




Είναι εύκολο να περνάμε την ημέρα μας χωρίς να έχουμε επίγνωση των αποφάσεων που παίρνουμε. 
Το τι λέμε, τι αγοράζουμε και τι σκεφτόμαστε αποφασίζονται με ένα καπρίτσιο, ένα συναίσθημα ή μια αυθόρμητη αίσθηση.
Καθώς μεγαλώνουμε, αρχίζουμε να βλέπουμε τις συνέπειες από τις αποφάσεις που πήραμε όταν ήμασταν νεότεροι. 
Ίσως χρόνια αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών έχουν βλάψει την υγεία μας, ή την εμπιστοσύνη της οικογένειας μας στο πρόσωπο μας.

Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα: Τρεις προϋποθέσεις για εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας- Τουρκίας




Δεκέμβριος 15, 2015.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ (Андрей Карлов), αναφέρθηκε σε τρεις προϋποθέσεις για να ξεπερασθεί η κρίση στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Hurriyet DailyNews, επικαλούμενη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Σύμφωνα με τον Καρλόφ, η Τουρκία θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη για την επίθεση στο ρωσικό Su-24, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο Ρώσων στρατιωτικών, καθώς να βρει και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για το περιστατικό.


Επιπλέον, η Τουρκία θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη η ρωσική πλευρά.


 "Αν οι προσδοκίες μας δεν πληρωθούν, οποιεσδήποτε άλλες δηλώσεις, δεν θα έχουν μεγάλη επιρροή  για την έκβαση των σχέσεων με την Τουρκία»  είπε ο πρέσβης σε συνέντευξη του σε τοπική εφημερίδα. 

Για να ζήσει το πλυντήριό σας περισσότερα χρόνια

Για να ζήσει το πλυντήριό σας περισσότερα χρόνια
Οι περισσότερες οικιακές συσκευές έχουν... προσδόκιμο επιβίωσης περίπου 8-10 χρόνια, ανάλογα βέβαια με τη χρήση που τους κάνουμε, τη φροντίδα και τη συντήρηση που δέχονται.
Πώς μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου των ρούχων σας;
1.    Αφήνετε ανοιχτή την πόρτα μεταξύ των πλύσεων. Ο στεγνός κάδος αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας.
2.    Κάνετε μια φορά το μήνα μια πλύση με άδειο τον κάδο στους 90 βαθμούς με μαγειρική σόδα: καθαρίζει, καταπολεμά τα άλατα, απολυμαίνει και εξαφανίζει τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον κάδο.
3.    Μην παραφορτώνετε το πλυντήριό σας. Γεμίστε τον κάδο με τα ρούχα τόσο ώστε να μένει στο επάνω μέρος μία παλάμη κενό.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

 ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ
.


          ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ


Ανάλυση κειμένου

ΠΟΙΑ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΕΔΙΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΘΝΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ
..................
......................................
................................................................


ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ 

Ερμητικά κείμενα - Η Θεία αποκάλυψη ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ


Εδάφ. 1. ΕΡΜΗΣ, απολογούμενος: 

Καθώς συλλογιζόμουν μια μέρα το θέμα της δημιουργίας των όντων, με τις δυνάμεις μου μετέωρες σα να είχα πάθει βαρύ ύπνο ή σωματικό κάματο, με τις αισθήσεις μου παράλυτες, άκουσα ένα υπερμέγεθες απεριόριστο ον να με καλεί ονομαστικά λέγοντάς μου:

- Τι θέλεις να ιδείς, να μάθεις και να γνωρίσεις Ερμή;



- Συ ποίος είσαι; του είπα,



Εδάφ. 2. - ο Ποιμάνδρης, ο αυθεντικός νους. Ξέρω αυτό που θέλεις να μάθεις, και θα σου το διδάξω θα σου συμπαρασταθώ παντού για να σε βοηθήσω. Μου απάντησε.



Εδάφ. 3. ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη.

- Θέλω να μάθω για τα όντα , να εννοήσω τη Φύση, να γνωρίσω το Θεό.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή: - Το ξέρω ότι αυτό θέλεις να μάθεις και θα σε διδάξω.
...............


Σχόλια δικά μου: ο Ερμής, αναζητώντας την αλήθεια περί δημιουργίας του κόσμου, και έχοντας τις αισθήσεις του παράλυτες, ζει νοερά ένα όραμα πέραν του αισθητού μας κόσμου. 
Του παρουσιάζεται στο όραμα ο Ποιμάνδρης, ο αυθεντικός Νους, ο Νους της αυθεντίας.

Η έννοια της λέξης Νους μας παραπέμπει ότι πρόκειται για την ίδια την νόηση, αυτός που διανοείται, νοείται ιδέες, ο ποιητής, αυτός που ποιεί, νοεί, γεννά τις ιδέες, η διάνοια, ο Νους! μέσα από σκέψεις αυθεντικές, αληθινές, είναι ο Νους της διανόησης, ο ποιητής o Nους της αυθεντίας! αυτός που ποιεί, γεννά τις ιδέες, αυτός που γεννά τον κόσμο μέσα στον Νου..τις εικόνες.

Ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει και κάποιος "άλλος" που υποδύεται τον Νου ..ενώ δεν είναι!..ποιος να είναι άραγε;

Τι είναι το πνεύμα; είναι νους; η το αντίθετο του Νου;
πνεύμα δεν είναι τα αγγελικά όντα; 
Τι είναι η ψυχή; Νους; σώμα; η πνεύμα;

Θα το αναλύσουμε αυτό..

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ; ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ;




Γνώρισε τον ιδεατό εαυτό σου
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι όσο περισσότερο απέχουμε από την ολότητα και γινόμαστε ένα με το εγώ μας, τόσο περισσότερο δεν θα μπορούμε να κατανοήσουμε τι είμαστε εμείς αλλά και τι είναι ο Θεός.


Η αρμονία φέρει την άνοδο, μέσα από την αγάπη προς όλα που έχουν φως!

Διότι πως να αγαπήσουμε κάτι το οποίο είναι ξένο για εμάς; 
όταν δεν έχει την ίδια ουσία από Φως; 
πως να αγαπήσουμε το σκοτάδι; απλά κατανοούμε τι είναι το σκοτάδι αναζητώντας συνεχώς την αλήθεια του Φωτός, τον αληθινή μας ουσία, και αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το Φως, τον Ουσιωδώς αληθινό εαυτό μας, και πλέον δεν θα φοβόμαστε ποτέ οτιδήποτε αρνητικό, διότι και ο φόβος είτε προς τον Θεό είτε προς το σκοτάδι προέρχεται από το σκότος.

Άρα αυτό που μας έλκει είναι και η ουσία που μας οδηγεί.
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν δύο ειδών ουσίες, ο Ιδεατός Νους και το πνεύμα.

Ο Νους αντιλαμβάνεται την ουσία του, αναζητώντας την συνεχώς για να την κατανοήσει.
Το πνεύμα απλά πιστεύει, χωρίς να προσπαθήσει να αντιληφθεί την ουσία του.
Ποιος πιστεύει αληθινά;
Αυτός που αντιλαμβάνεται αναζητώντας την ουσία του;
Η αυτός που πιστεύει χωρίς να αντιληφθεί την ουσία του;

Ο Νους είναι η ουσία από Φως.
Το πνεύμα είναι η ουσία που προέρχεται από το σκότος.
....

ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ; Η ΠΡΟΒΑΤΟ; (ΖΩΟ)




Πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος να προσκυνά το πνεύμα;
Πνεύμα δεν είναι τα αγγελικά όντα; πως είναι δυνατόν να εκπροσωπούν το Φως, και να επιδιώκουν να προσκυνούν οι άνθρωποι μπροστά τους; είναι δυνατόν το αγαθό να ζητά την υποταγή;

Το Άπλετο Φως κύριοι δεν ζητά από κανέναν να το προσκυνήσει! αλλά να το κατανοήσει!! και όποιος προσκυνά, απλά γίνεται ένα με την άγνοια του! και όποιος έχει άγνοια δεν έχει Νου! και όποιος δεν έχει Νου απλά προσκυνά το σκότος! γιατί μόνον το σκότος ζητά την υποταγή σου και όχι την ελευθερία σου!
............


Υποτάσσεται το κακό; το πολεμάς; το σκοτώνεις; το αποστρέφεσαι; η γίνεσαι ένα μαζί του χάριν της αρμονίας;

Το να υποτάσσεσαι στο κακό γίνεσαι δούλος του κακού.
Διότι όταν το κάνεις χάρην της ταπεινοφροσύνης, σημαίνει ότι ταπεινώνεις τον ίδιο τον Θεό απέναντι στο κακό.
Και ο Θεός δεν ταπεινώνεται μπροστά στο κακό, ειδάλλως θα είχε ήδη απορροφηθεί από το σκότος.
Δεν φοβόμαστε το κακό, ειδάλλως γινόμαστε ένα με αυτό, διότι και η ταπείνωση δηλώνει φόβο, και ο φόβος ανήκει στο κακό.

H σεξουαλική συνεύρεση: Τα σημαινόμενα της ερωτικής πράξης

Το σεξ είναι πολλά περισσότερα από ένα μέσο σωματικής απόλαυσης, ή χρήσης του άλλου για επιδίωξη ατομικής ικανοποίησης.
Μέσα από τις φαντασιώσεις που οι εραστές εκδραματίζουν κατά την σεξουαλική πράξη, από τον τρόπο που κάνουν έρωτα φανερώνουν –συγκεκαλυμμένα απ’ τα μάτια του αμύητου- όλα τα προσωπικά εμπόδια, την απωθημένη θλίψη, τα τραυματισμένα τους όνειρα.
Εκφράζουν σωματικά τις εξελικτικές τους ασυνέχειες, όλα τα ψυχικά τους μπλοκαρίσματα, ενός εαυτού που πασχίζει να έρθει σε επαφή με τα ασυνείδητα του τραύματα, προβάλλοντας τα στο ερωτικό σύντροφο.
Ερωτοτροπώντας με τον άλλον, ο εραστής επιδιώκει να συναντήσει πληγωμένα και προδομένα του κομμάτια, με την προσδοκία πως η ερωτική και φυσική εγγύτητα θα τα θεραπεύσει.
Πάνω απ’ όλα, ο τρόπος που σχετίζεται ερωτικά το ζευγάρι αποκαλύπτει την ικανότητα των δύο συντρόφων να σχετίζονται στενά και αυθεντικά, πρώτα με πρωτογενή κομμάτια του εαυτού τους, και στην συνέχεια με τον σημαντικό άλλον, τους άλλους και την ζωή.
Κατά την σεξουαλική πράξη δεν είναι δυνατόν να αποσιωπηθεί ο φόβος του υποκειμένου για την εγγύτητα, την δέσμευση σε κατά πρόσωπο σχέση, και την αυθεντική αυτοαποκάλυψη.
Όταν οι άνθρωποι κάνουν έρωτα, λέει ο ένας στον άλλον την ιστορία της ζωής τους.

Τι ζητάς μέσα από τις σχέσεις σου;...

Όταν δίνεις από πλεόνασμα αγάπης, γιατί έχει ξεχειλίσει το ποτήρι σου από πληρότητα, τότε πραγματικά δεν σε νοιάζει πως θα χρησιμοποιήσουν οι άλλοι την προσφορά σου. 

Κι αυτό γιατί ελάχιστα έως καθόλου σε ενδιαφέρει η ανταπόκριση ως στόχος της σχεσιακής δοσοληψίας, αλλά περισσότερο η πραγμάτωση της κυρίαρχης ανάγκης σου να δοθείς...

Η αίσθηση της κακοποίησης, της αδικίας, της απογοήτευσης από τους άλλους προϋποθέτουν την ύπαρξη ενός ψυχικά & υπαρξιακά ασθενέστερου κι εξαρτημένου από την ανάγκη να πάρει πλάσματος, ενός ανεπαρκούς ατόμου που από μια μειονεκτική κι απλήρωτη, γεμάτη ελλείψεις θέση "συνεργάζεται" στις σχέσεις του, ενός θυμωμένου "παιδιού" που προσδοκά ως τελική ανταμοιβή των ανταποδοτικών του σχέσεων την δικαίωση της ύπαρξης του από τον "ενήλικα" άλλον.

Μια τέτοια όμως θέση μοιάζει περισσότερο με έναν βαρέλι δίχως πάτο, που όσο και να το γεμίζεις πάλι άδειο θα μένει.

Χρειάζεται να "χάσεις" τον εαυτό σου για να τον βρεις...

Ακούς την λέξη «μετάνοια» και «ξενερώνεις». Λες μπουχτισμένος στον εαυτό σου:
«Πάλι τα ίδια.. πάλι ο συντηρητισμός μιας πεπαλαιωμένης γλώσσας, της εκκλησίας. Που δεν αγγίζει τις καρδιές των σύγχρονων ανθρώπων, αφού μιλάει για ενοχή, αμαρτία, τιμωρία, υποταγή, άσκηση και πειθαρχία, απομακρύνοντας μας από αυτό που λαχταράει η ψυχή μας την ελευθερία και την αγάπη!......». Κι όσο εσύ –δικαιολογημένα- δυσανασχετείς, η αλήθεια δακρύζει μέσα σου, άγρυπνη κι αξεκούραστη στην απόλυτη διαστρέβλωσή της.
Σε περιμένει να ξυπνήσεις από τον ύπνο σου.
Η αλήθεια σε περιμένει, δίνοντάς σου αναρίθμητες ευκαιρίες να την συναντήσεις, την στιγμή που εσύ ψάχνεις λυσσαλέα να βρεις άπειρους λόγους να την σκοτώσεις.

Ούτε που καταλαβαίνεις πως βρίσκεσαι σε άρνηση.
Άρνηση της ασθένειά σου.
Άρνηση του φυσικού ανθρώπου που θέλει να σε συναντήσει. 

Άρνηση του προσώπου σου.
Χίλιες φορές άκουσες κάποιον στην πόρτα να σου να χτυπά, και ψιθύρισες στον καθρέφτη πως είναι κάποιος ξένος. Κι έκανες πως δεν είσαι μέσα. 

Ο «ηθοποιός»


Ο Όσκαρ Ουάιλντ είχε πει: «Θες να δεις ποιος στ’ αλήθεια είσαι;! Δοκίμασε όσο γίνεται περισσότερες μάσκες!».
Ήδη φέρεις από γεννησιμιού σου εν δυνάμει όλα τα προσωπεία. Όλες τις εκδοχές και της δυνατότητες που σε τέρπουν και σε τρομάζουν.
Εκούσια φορώντας τες, τις δίνεις χώρο να υπάρξουν. Το απαγορευμένο, επιθυμητό και φαντασιακό γίνεται απτό και πραγματικό.
Μεγάλο μέρος της ενέργειας και τις ισχύος του σαρκώνεται, και γι’ αυτό βγαίνει απ’ πίστα των δυνατοτήτων, δίνοντας την σκυτάλη σε νέες αβίωτες ακόμη «μάσκες».
Αφήνει χώρο για να ευδοκιμήσουν νέα προσωπεία, νέες δυνατότητες και προοπτικές μετουσίωσής τους στις βιωμένες τους εκδοχές.

Εισέρχεται το ηφαίστειο Κοπάουε στη Χιλή σε μια νέα εκρηκτική φάση ;

Το ηφαίστειο ''χτυπήθηκε'' από 103 σεισμούς μεταξύ 12ης Δεκεμβρίου και ώρα 10:17 τοπική ώρα (13.17 GMT) και 13ης Δεκεμβρίου στις 1:09 τοπική ώρα (4.09 GMT), δηλαδή σε λιγότερο από 1 ημέρα. Παρανοϊκό.

earthquake swarm copahue volcano december 2015, more than 100 quakes rattle copahue volcano in chili, eruption copahue volcano december 2015, Copahue volcano earthquake swarm december 2015, 100 quakes at copahue volcano, Volcán Copahue en Chile registra más de 100 temblores en un día, 100 earthquakes in a day at Copahue volcano chile
AFP PHOTO / Antonio Huglich

103 σεισμικά γεγονότα ταρακούνησαν το ηφαίστειο Κοπάουε κατά τη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, όπως αναφέρθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Ορυχείων της Χιλής (Γεωλογικού Ινστιτούτου της χώρας).

σμήνος σεισμό Κοπάουε ηφαίστειο Δεκεμβρίου 2015, περισσότερα από 100 σεισμοί κουδουνίστρα Κοπάουε ηφαίστειο στην τσίλι, έκρηξη Κοπάουε ηφαίστειο Δεκεμβρίου 2015, Κοπάουε σεισμό ηφαιστείου σμήνος Δεκεμβρίου 2015, 100 σεισμοί σε Κοπάουε ηφαίστειο, Volcán Κοπάουε en Χιλή registra Mas de 100 temblores en un Δία, 100 σεισμοί σε μια μέρα Κοπάουε ηφαίστειο της Χιλής
AFP PHOTO / Αντόνιο Huglich

Οι σεισμοί σημειώθηκαν 12 χιλιόμετρα από τον κεντρικό κρατήρα σε βάθος περίπου έξι χιλιομέτρων.

«Φθόριο»: Οι κίνδυνοι και τα οφέλη

Η Μαρία Σκουλάτου, χειρουργός-οδοντίατρος της Advanced Dental Clinicsμας εξηγεί όλη την αλήθεια για το φθόριο, τα οφέλη του καθώς και τους κινδύνους που κρύβει για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η υπερβολική λήψη «Φθορίου» που έχει ως στόχο την προστασία των δοντιών από την τερηδόνα, έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει:
Α) Λευκές κηλίδες στην αδαμαντίνη των δοντιώνΒ) Τοξική δράση στον οργανισμό
«Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το φθόριο είναι ένα από τα δεκατέσσερα στοιχεία που θεωρούνται απαραίτητα για την κανονική ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού. Αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό μέσο που διαθέτει η οδοντιατρική για την πρόληψη της τερηδόνας. Γι’ αυτό εξάλλου λέμε ότι οι θεραπείες με φθόριο πρέπει να ξεκινούν ήδη από την ηλικία των δύο ετών, τότε που έχουν βγει τα νεογιλά δόντια» αναφέρει η κ. Σκουλάτου, ενώ η συχνότητα των τοπικών εφαρμογών εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε παιδιού, αλλά συνήθως συνίσταται η τοπική εφαρμογή,  κάθε έξι μήνες.

Πότε το «Φθόριο» δεν αποτελεί κίνδυνο
Ακόμα και αν πραγματοποιηθεί υπερβολικός αριθμός τοπικών εφαρμογών φθορίου στα δόντια (φθορίωση στο ιατρείο), δεν υπάρχει επιβλαβής επίδραση ούτε στα δόντια, αλλά ούτε και στον οργανισμό, όμως για τα παιδιά κάτω των έξι ετών,υπάρχουν οι παιδικές φθοριούχες οδοντόκρεμες και τα φθοριούχα στοματοπλύματα, τα οποία περιέχουν μικρότερη συγκέντρωση, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάποσης μεγάλης ποσότητας.

Πειθαρχία: Το ακριβότερο δώρο, μετά την Αγάπη

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και «πειθαρχία», ο νους μας να πηγαίνει σε παλιότερες και αυστηρότερες εποχές, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι επιβάλλοντας ήρεμα και σταθερά την πειθαρχία, ουσιαστικά προστατεύουμε το παιδί μας.

Η πλειοψηφία των γονέων, συμφωνεί ότι τα όρια  είναι σημαντικά, αλλά δυσκολεύονται στο να τα θέσουν και να τα τηρήσουν διότι:
Α) 
Φοβούνται μη «χάσουν» την αγάπη του παιδιού τους.
Β) Ανησυχούν μην περιορίσουν την ελευθερία έκφρασης και το πνεύμα του.
Γ) Δεν θέλουν να εφαρμόσουν τους κανόνες πειθαρχίας που δέχτηκαν οι ίδιοι ως παιδιά από τους γονείς τους.
Δ) Απουσιάζουν πολλές ώρες από το σπίτι και τις ελάχιστες ώρες που περνούν μαζί τους δεν θέλουν να βάζουν κανόνες πειθαρχίας.  Με αποτέλεσμα, να χαθεί η σταθερότητά στο μεγάλωμα του παιδιού και εκείνο να καταλήγει, ανεξέλεγκτο και συγχυσμένο.  

Πότε μπορούμε να ξεκινήσουμε να βάζουμε όρια;
Σύμφωνα με τους ειδικούς,όσο το συντομότερο, τόσο καλύτερα. Από τον όγδοο κι άλας μήνα, πρέπει να δείξουμε  στο μωρό ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται ή να μη γίνονται. Όταν αρχίσει, για παράδειγμα, το μωρό να μας γρατζουνάει ή να μας τραβάει τα μαλλιά (εξερευνώντας στην ουσία τόσο εμάς όσο και τις κινήσεις του), εμείς οφείλουμε να του δείχνουμε ότι αυτό δεν μας αρέσει. Πώς; Κρατώντας απαλά τα χέρια του και λέγοντας ήρεμα: «Αυτό δεν μου αρέσει, σε παρακαλώ μην το κάνεις».
Βέβαια είναι απόλυτα σίγουρο και φυσικό να το ξανακάνει, όμως εμείς πρέπει να δείξουμε τη δυσαρέσκεια μας χωρίς ένταση και εκνευρισμό.
Όσο νωρίτερα διδάξετε στο παιδί σας ποιοι είναι οι κανόνες που ισχύουν στο σπίτι σας (οι οποίοι ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως), τόσο πιο εύκολα θα τους κατανοήσει και θα τους ακολουθήσει.

Μαλβίνα: Η γυναίκα με το καυστικό χιούμορ και τη μεγάλη καρδιά



Η Μαλβίνα Κάραλη ήταν ένα αερικό που ήρθε πατώντας στις μύτες σʾ αυτόν τον κόσμο. Κούνησε το χέρι της και πέταξε λίγη αστερόσκονη απʾ αυτή που έσφιγγε στη χούφτα της κι έφυγε αθόρυβα, χωρίς να τη νοιάζει αν κέρδισε τις εντυπώσεις. Άφησε, όμως, πίσω της κάμποσα βιβλία με ξόρκια. Έτσι για να βρίσκουν ένα καταφύγιο οι άνθρωποι, κάθε φορά που νιώθουν πως ξεγλιστράει η μαγεία απʾ την αγκαλιά τους. 

Παρακάτω παραθέτονται λίγες απ' τις μυστικές συνταγές της που κλείδωνε καλά μέσα στις σελίδες των γραπτών της.



1. Εγώ τον έρωτα τον αντιλαμβάνομαι σαν την πιο φοβερή χειραψία προς τη ζωή.

2. Πρώτη απ’ όλους εγώ το ξέρω πως κάνω την έξυπνη και πως είμαι τσάμπα μάγκας και πάντα θα είμαι τσάμπα μάγκας.

3. Αν είναι κακό να σκοτώνεις τον πλησίον σου δίχως λόγο, είναι χίλιες φορές πιο κακό να ερωτεύεσαι και να αγαπάς τον πλησίον σου δίχως λόγο.

4. Κάθε θηλυκό πλάσμα έχει τη μοιραία σφραγίδα της μάνας του. Και καμιά δεν γλιτώνει τον κανόνα.

5. Άνδρας που δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ.

Πώς οι γονείς μειώνουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών

Όλοι οι γονείς αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να έχουν τα παιδιά τους αυτοεκτίμηση και να πιστεύουν στο εαυτό τους και τις ικανότητες τους. Ωστόσο πολλές φορές άθελα τους κάνουν ορισμένα λάθη που έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Ας δούμε τα πιο συνηθισμένα από αυτά:lathi-poy-meionoyn-thn-aytoektimhsh-ton-paidion
  • Τα επιβραβεύουν υπερβολικά. Η αυτοεκτίμηση είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας, είναι αυτό που νιώθουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Οι υπερβολικοί έπαινοι και οι συνεχείς επιβραβεύσεις έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να χρειάζονται συνεχώς κάποιον άλλο για να τους επιβεβαιώνει πόσο καλά και ικανά είναι. Επίσης σταδιακά αγχώνονται, αφού το κυνήγι του επαίνου γίνεται αυτοσκοπός, ενώ όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρξει έπαινος, τα παιδιά νιώθουν αποτυχημένα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα