Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Στη ζωή και στο θάνατο, ο άνθρωπος πρέπει να είναι ασυμβίβαστος

ea399ee2162946d1843485c3b7de0e86
 Της Στεύης Τσούτση.
Έφυγε…
Και πότε θα γυρίσει;
Πέθανε.
Πότε θα τον ξαναδώ; Τι θα πει ποτέ; Τι θα πει σε μια άλλη ζωή; Κι αυτή η ζωή πως θα περάσει;
Απώλεια…
Ανθρώπου οικείου κι αγαπημένου.
Ανθρώπου που σημάδεψε με κάποιο τρόπο τη ζωή σου. Και που πια δεν υπάρχει.
Αέρας που φύσηξε, δρόσισε κι ύστερα χάθηκε αφήνοντας σε να σκας μέσα σε λιοπύρι.
Δύσκολοι οι αποχωρισμοί.
Δύσκολο να συνειδητοποιήσεις πως αυτόν τον άνθρωπο, που μπορεί να μοιράστηκες λίγα, πολλά ή ακόμη και τα πάντα, δε θα τον ξαναδείς παρά μόνο σε μια ξερή φωτογραφία ή ένα βίντεο.
Απομεινάρια καιρών περασμένων. Μνήμες από γέλια, από κλάματα, θυμούς και κ0ινές στιγμές.
Πως μπορεί ένα κομμάτι της ζωής σου να πεθάνει; Πως μπορεί να γίνει ξέθωρες φωτογραφίες σε ένα άλμπουμ στο ράφι;
Και που πάει η μυρωδιά του ανθρώπου; Που πάει η φωνή;
Απώλεια.
Κι άρνηση να τη δεχτείς.

Η Κύπρος ενδέχεται να παραχωρήσει στρατιωτική βάση στη Ρωσία



Νοέμβριος 24, 2015.

Ο επικεφαλής του κυπριακού Ορθόδοξου Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μάριος Φωτίου προέβαλε ένα αίτημα προς τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη,  να εξετάσει στο νησί την ανάπτυξη ρωσικής στρατιωτικής βάσης, αναφέρει η  ‘Βεντομόστι’ (Ведомости).


Το αίτημα έχει ως κίνητρο την επιθυμία να διασφαλισθεί η ασφάλεια των Ελλήνων της Κύπρου,  από πιθανές επιθέσεις  του ισλαμικού κράτους.

Self - Love Day: Νέο Σεμινάριο

Κυριακή 29 Noέμβρη 2015, στις 10.30 η ώρα το πρωί.

Καλώς όρισες σε σένα! Καλώς όρισες στον  Υπέροχο Εαυτό σου  και στην πιο σημαντική σχέση της ζωής σου. Στη σχέση σου με τον εαυτό σου ! Μένεις πιστή σε αυτή τη σχέση και την κάνεις προτεραιότητα σου. Επιλέγεις εσένα και γίνεσαι το πάθος της ζωής σου. Σε θαυμάζεις, σε εκτιμάς, βλέπεις την ομορφιά σου, απολαμβάνεις την παρέα σου., σε κάνεις χαρούμενη, σε στηρίζεις, σε νοιάζεσαι, γιορτάζεις τις εμπειρίες σου και χαίρεσαι που είσαι γυναίκα. Επιλέγεις τον Εαυτό σου και τον τιμάς!
Αγάπησε βαθιά τον εαυτό σου. Σου αξίζει να αγαπιέσαι έτσι όπως είσαι και δεν προδίδεις  τον εαυτό σου,  αλλάζεις τα λόγια σου και την συμπεριφορά σου για να αρέσεις στους άλλους. Δεσμεύσαι να "ερωτευτείς" τον εαυτό σου και αυτός ο έρωτας μαγνητίζει τους άλλους επειδή δεν έχεις την εξάρτηση να τους αρέσεις .  "Γουστάρεις" τόσο πολύ τον εαυτό σου που οι  άλλοι μαγνητίζονται από την αυτοπεποίθηση σου,  την ανιδιοτελή αγάπη σου για σένα   όχι μόνο όταν γιορτάζεις όμορφες εμπειρίες μα κυρίως όταν σε αγαπας και σε αποδέχεσαι και νιώθεις ότι αξίζεις ό,τι και αν βιώνεις ,ό,τι και αν βίωσες στη ζωή σου.
Στο νέο σενάριο της ζωής μας .                                                                             Δουλεύουμε με το εσωτερικό παιδί ! 

11 Ιδέες για να Διατηρήσετε τη Θετική σας Στάση

Βιταμίνη… Ψ! Από τη Λίζα, για Καλύτερη Ζωή!




Γκρινιάρης, κατσούφης, ξινός άνθρωπος;  Ευχαριστώ, δε θα πάρω!  Και όπως εσείς βλέπετε έτσι κάποιους, έτσι σας βλέπουν κι εσάς (αν είστε έτσι!).
Η θετική στάση ζωής δίνει ποιότητα στην καθημερινότητά μας, στις σχέσεις μας αλλά και μας βοηθάει να πετύχουμε αυτά που θέλουμε.
Να πώς να έχουμε θετική στάση ζωής!

1. Οι λέξεις διαμορφώνουν τις σκέψεις μας
Μήπως όταν σας ρωτάνε «πώς είσαι;» απαντάτε με εκείνο το συγκαταβατικό και μίζερο «εε, ας τα λέμε καλά;».  Διαγράψτε το!  Οι λέξεις διαμορφώνουν το πώς σκεφτόμαστε και το πώς φερόμαστε!  Δοκιμάστε να αλλάξετε τη μίζερη φράση με ένα «είμαι πολύ καλά!» «σούπερ!» ή κάτι ανάλογα θετικό.  Θυμηθείτε, η ζωή είναι ωραία, παρά τις δυσκολίες της!

2. Οι σκέψεις μας καθορίζουν την πραγματικότητά μας
«Αυτό είναι δύσκολο, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου για να πετύχω» σε αντίθεση με το «Αδύνατον!  Δεν πρόκειται να τα καταφέρω ποτέ!»: σκεφτείτε κάτι που έχετε να κάνετε και αντιδράστε σε αυτό αρχικά με την πρώτη πρόταση και στη συνέχεια με τη δεύτερη.  Τι παρατηρείτε;  Ότι όταν λέτε «δεν μπορώ» το πιστεύετε και επίσης δεν κινητοποιήστε να κάνετε το οτιδήποτε.  Αντίστοιχα, όταν κανείς λέει «τα πράγματα είναι χάλια» και άλλες αντίστοιχες σκέψεις, χρωματίζει τον κόσμο του αρνητικά και δεν κάνει τίποτα για να βρει λύσεις και τρόπους διαχείρισης σε ότι είναι δύσκολο ή άσχημο.  Έτσι, όταν μας συμβαίνει κάτι, έχουμε τη δύναμη να αποφασίσουμε αν είναι κάτι που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε και να το δούμε θετικά ή αν είναι κάτι αρνητικό.  Έτσι, ένας χωρισμός μπορεί να είναι λόγος για θρήνο και τελμάτωση ή να το δει κανείς σαν ευκαιρία να κάνει μια νέα, καλύτερη σχέση.

Αν ξέρεις ότι είσαι η επίγνωση, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα


Ο νους μας έχει προγραμματιστεί λάθος. Έχει μάθει να δικαιολογεί και να προστατεύει τις αυτόματες σκέψεις, να δημιουργεί ταυτότητες και σχέσεις εκεί που δεν υπάρχουν, να κρίνει ενώ δεν χρειάζεται, και γενικότερα να μας κάνει τη ζωή δύσκολη σε κάποιους τομείς, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.
Οι σκέψεις συνοδεύονται από τα αντίστοιχα συναισθήματα. Εμφανίζεται ο φόβος, η θλίψη και ο θυμός, ως αποτέλεσμα των όσων κάνει ο νους εξαιτίας του προγραμματισμού του. Υποφέρουμε από παρερμηνείες, αναμνήσεις, πεποιθήσεις και άλλα προϊόντα της φαντασίας, και η ζωή μας πολλές φορές μάς φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη ή αβίωτη. Και μάλιστα, όποιος έχει προσπαθήσει να τα αλλάξει όλα αυτά, θα γνωρίζει ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία. Αυτά είναι τα "κακά" νέα.
Τα "καλά" νέα είναι ότι τόσο οι σκέψεις, όσο και τα συναισθήματα, είναι απλώς φαινόμενα που εμφανίζονται μέσα μας. Γι' αυτό εξάλλου και αναγνωρίζονται από εμάς, την επίγνωση. Αν μεταθέσουμε την αίσθηση του εαυτού (αυτό που αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε) από τα παροδικά φαινόμενα στην επίγνωση, διαλύεται η κυριαρχία των ψευδαισθήσεων και η δυστυχία.
Η μετάβαση αυτή δεν γίνεται στο επίπεδο του νου, γιατί τότε θα παραμέναμε εγκλωβισμένοι στην ψευδαίσθηση ότι κάποιες σκέψεις είναι πιο σωστές και πιο αληθινές από κάποιες άλλες. Η μετάβαση γίνεται μόνο με το να έχουμε επίγνωση της ύπαρξης των φαινομένων που εμφανίζονται μέσα μας και αναγνωρίζοντας τον εαυτό μας στη θέση της επίγνωσης.

H ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΩΣ ΟΠΛΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Η θρησκευτική πίστη ως όπλο υποταγής και μαζικής καταστροφής1

(Η μόνη πίστη που χρειάζεται ο άνθρωπος είναι η πίστη στον Άνθρωπο) 


Imagine_No_Religion

Γράφει ο Κώστας Λάμπος

«Φοβηθείτε λοιπόν τη φωτιά που θα έχει για τροφή τους ανθρώπους και τις πέτρες,
τη φωτιά την προετοιμασμένη για τους άπιστους.», Κοράνι

«Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την Γην, ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην,
αλλά μάχαιραν», Ιησούς Χριστός

«Ο θεός μας είναι Φωτιά που κατακαίει», Παύλος, προς Εβραίους 12.29

«Κανένα βασίλειο δεν έχει χύσει ποτέ περισσότερο αίμα από το βασίλειο του θεού»,
Σαρλ Λουί ντε Μοντεσκιέ

«Η πίστη είναι μια κράμπα, μια παράλυση, μια ατροφία του μυαλού σε
ορισμένες θέσεις», Έζρα Πάουντ

«Πίστη σημαίνει να μη θέλεις να μάθεις την αλήθεια», Φρειδερίκος Νίτσε

«Η πίστη σε μια ιερή υπόθεση είναι σε μεγάλο βαθμό υποκατάστατο για μια χαμένη αυτοπεποίθηση», Erich Hoffer
imagine-no-religion
Ως θρησκευτική πίστη ορίζεται η άκριτη παραδοχή για την ‘εξ αποκαλύψεως’ ύπαρξη παράλογων και ανεπιβεβαίωτων μεταφυσικών δυνάμεων, καταστάσεων και πραγμάτων, όπως θεών, δαιμόνων, θαυμάτων, μεταθανάτιας ζωής, κόλασης και παραδείσου που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη Γνώση που προκύπτει από την εμπειρία, από την έρευνα και την απόδειξη με τη βοήθεια των αισθήσεων, της λογικής και της επιστήμης. Πηγή της αυθόρμητης πίστης σε υπερφυσικές δυνάμεις στους πρωτόγονους ανθρώπους υπήρξε η άγνοια και ο φόβος του αγνώστου. Με την εμφάνιση της πατριαρχικής οικογένειας της ατομικής ιδιοκτησίας, της ατομικής και κρατικής εξουσίας η πίστη μετακινείται σε υποτιθέμενες μεταφυσικές, ‘θεϊκές’ δυνάμεις και με τη βοήθεια εξουσιαστικών και σκοταδιστικών ιερατείων και σκηνοθετημένων μυστηριακών τελετουργιών εξελίσσεται σε σκοταδιστικές-εξουσιαστικές θρησκείες. 

Θεωρία του Πραγματικού

By Wholemind


Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι έννοιες-λέξεις φανερώνουν δραστηριότητες, διαδικασίες, καταστάσεις, πράγματα, ιδιότητες, κλπ. Συχνά όμως οι άνθρωποι, ακόμα κι αυτοί που θεωρούνται «μορφωμένοι», αγνοούν το περιεχόμενο των εννοιών-λέξεων ή το αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου κι έτσι το αρχικό νόημα αλλοιώνεται ή χάνεται.

Η πράξη της αντίληψης της πραγματικότητας (και για εσωτερικές καταστάσεις και για εξωτερικά φαινόμενα), το αντιλαμβάνομαι σαν πράξη, περιγράφεται με διάφορους όρους. Οράω (-ω), είδω και οίδα και είδομαι, θεάομαι (-ώμαι), θεωρώ… Οράω (-ω), από την ρίζα «όρα», (μελλ. όψομαι, αορ. β΄ είδον, παρακ. εόρακα, όπωπα), σημαίνει βλέπω, παρατηρώ, διακρίνω, προσέχω, έχω στραμμένη την προσοχή μου, κοιτάζω προσεκτικά, φροντίζω, ενδιαφέρομαι, ερευνώ, κι από αυτό, όραμα, όραση, ορατά, όψη, όμμα, κλπ. Είδω, σημαίνει το βλέπειν, το οράν. Οίδα (παρακ. του είδω, βλέπειν, οράν) σημαίνει γνωρίζω, κατανοώ, αντιλαμβάνομαι, είμαι έμπειρος για κάτι, έχω δει. Είδομαι, (από το είδα, βλέπειν, οράν) είμαι ορατός, φαίνομαι, εμφανίζομαι, κι από αυτό είδος, ειδητικός, ιδέα. Θεάομαι (-ώμαι), σημαίνει βλέπω, θεωρώ, παρατηρώ, κι από αυτό θέα, θέαμα, θεατής, θέατρο, κλπ. Θεωρέω (-ω), από το θέα+όρα, σημαίνει βλέπω, παρατηρώ και σχετικοί όροι, θεώρημα, θεωρία (σαν πράξη και σαν αποτέλεσμα). Θεωρία είναι η Πράξη της Παρατήρησης, η Εξέταση, η Έρευνα και το αποτέλεσμα της πράξης, το θέαμα.

Εσωτερική ή εξωτερική θαλπωρή



Θαλπωρή. Τι όμορφη λέξη. Είναι μία κατάσταση, ένα συναίσθημα πληρότητας και αρμονίας. Που τώρα τα τελευταία χρόνια μοιάζει με την καρέτα – καρέτα, δηλαδή με είδος προς εξαφάνιση. 


Η εξωτερική θαλπωρή έχει αρχίσει να χάνεται σχεδόν από παντού. Νιώθουμε ότι χάνουμε κομμάτια από τη ζωή μας. Είτε αυτό έχει να κάνει με τη δουλειά μας, είτε με τις σχέσεις μας, είτε με τη θαλπωρή και ασφάλεια που υπήρχε στα σπίτια μας και συναισθηματικά αλλά και πρακτικά. Μέσα από τις κούφιες και κρύες σχέσεις. Αλλά και μέσα από το ότι φτάσαμε το απλό και συνηθισμένο, για παράδειγμα ένα πιάτο φαγητό να μην είναι εφικτό. Καθώς έχουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα για την απλή καθημερινότητα. Η εξωτερική θαλπωρή χάθηκε και χάνεται γιατί εμείς χάσαμε όλη την εσωτερική υποδομή της.  

Όταν η αγάπη πονάει

Ένας χωρισµός δεν είναι ποτέ ευχάριστος. Aκόµη και στην περίπτωση που η απόφαση για το τέλος µιας σχέσης έχει ληφθεί από κοινού, είναι αναπόφευκτο να βιώσουµε πένθος για ό,τι χάσαµε, ακόµη και αν αυτό για το οποίο πενθούµε δεν είναι παρά η φαντασίωση µιας καλής σχέσης. Στην περίπτωση όµως που χωρίζουµε από έναν άνθρωπο µε τον οποίο εξακολουθούµε να είµαστε ερωτευµένοι ή τον αγαπάµε ακόµη, τότε η στενοχώρια, ο θυµός, η απογοήτευση και η απελπισία γίνονται οι νέοι συναισθηµατικοί µας σύντροφοι.
dissociationΗ ψυχική κατάσταση που βιώνουµε δεν αφήνει αµέτοχο το σώµα µας. Γνωρίζουµε πλέον ότι το σώµα και η ψυχή είναι αλληλένδετα -το ένα επηρεάζει το άλλο- και ό,τι συµβαίνει στη σφαίρα των συναισθηµάτων έχει αντίκτυπο στο σώµα και τις λειτουργίες του. Με άλλα λόγια, ο χωρισµός πονάει κυριολεκτικά και όχι µόνο µεταφορικά, κάτι που πλέον αποδεικνύεται και µε επιστηµονικές µελέτες. Ας δούµε, λοιπόν, τι προκαλεί στο σώµα ο χωρισµός και γιατί µια καρδιά µπορεί πραγµατικά να ραγίσει.
 O σύντροφος φεύγει, το στρες έρχεται…

Αυξάνοντας Την Ενέργεια Σας

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Η κάθε σκέψη που έχετε έχει μία ενέργεια η οποία είτε θα σας ενδυναμώσει ή θα σας αποδυναμώσει. Είναι προφανώς καλή ιδέα να εξαλείψετε τις σκέψεις που σας αποδυναμώνουν, καθώς αυτές οι σκέψεις σας εμποδίζουν να συνδεθείτε με την συμπαντική ενέργεια. Για ένα λεπτό σκεφτείτε το νόημα πίσω από την παρατήρηση του Anthony de Mello στο «One Minute Wisdom” emoticon smile «Ενός Λεπτού Σοφία»):
«Γιατί όλοι εδώ εκτός από μένα είναι τόσο ευτυχισμένοι;»
«Διότι έχουν μάθει να βλέπουν την καλοσύνη και την ομορφιά παντού», είπε ο Δάσκαλος.
«Γιατί εγώ δεν βλέπω καλοσύνη και ομορφιά παντού;»
«Διότι δεν μπορείς να δεις έξω από σένα αυτό που δεν μπορείς να δεις μέσα σου».
Αυτό που ίσως δεν καταφέρνετε να δείτε μέσα σας είναι αποτέλεσμα του πως επιλέγετε να επεξεργαστείτε όλα και όλους στον κόσμο σας. Προβάλετε στον κόσμο αυτό που βλέπετε μέσα σας, και δεν μπορείτε να προβάλετε στον κόσμο αυτό που δεν μπορείτε να δείτε μέσα. Αν γνωρίζατε ότι είστε έκφραση του συμπαντικού Πνεύματος, αυτό θα ήταν αυτό που θα βλέπατε. Θα αυξάνατε το επίπεδο της ενέργειας σας πέρα από κάθε δυνατότητα συνδεόμενοι με την συμπαντική ενέργεια. Μόνον η διχόνοια των δικών σας συναισθημάτων θα σας στερήσει ποτέ κάθε καλό πράγμα από αυτά που σας επιφυλάσσει η ζωή! Αν καταλαβαίνετε αυτήν την απλή παρατήρηση θα περιορίσετε τις παρεμβολές με την συμπαντική ενέργεια.

ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Το να μάθουμε να αναγνωρίζουμε το πώς εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τα δικά μας εμπόδια είναι φοβερά διαφωτιστικό αν επιθυμείτε να διερευνήσετε αυτόν τον τομέα της ζωής σας. Υπάρχουν τρεις τομείς που μπορεί να μην έχετε αναγνωρίσει σαν εμπόδια στην σύνδεση σας με την συμπαντική δύναμη. Αυτοί είναι: ο εσωτερικό σας διάλογος, το επίπεδο της ενέργειας σας, και η έπαρση σας. Εδώ θα εξετάσουμε το επίπεδο της ενέργειας.
Το Επίπεδο της Ενέργειας σας
Ένας επιστήμονας θα σας πει ότι η ενέργεια μετράται σε ταχύτητα καθώς και το μέγεθος του κύματος το οποίο δημιουργείται. Το μέγεθος του κύματος μετράται από χαμηλό σε υψηλό, και αργό σε γρήγορο. Οτιδήποτε άλλο που αποδίδουμε στις συνθήκες που βλέπουμε στον κόσμο μας είναι μια απόφαση που επιβάλλεται στις παλλόμενες συχνότητες. Τούτου λεχθέντος, θα ήθελα να αναφέρω μια απόφαση δική μου εδώ: Η υψηλότερη ενέργεια είναι καλύτερη από την χαμηλότερη ενέργεια. Γιατί; Διότι αυτή τη στιγμή σας γράφει ένας άνθρωπος που έχει επιλέξει την γιατρειά, την αγάπη, την καλοσύνη, την υγεία, την αφθονία, την ομορφιά, την συμπόνια, και παρόμοιες εκφράσεις. Και οι εκφράσεις αυτές συνδέονται με υψηλότερες και ταχύτερες ενέργειες.
Η επίδραση των υψηλότερων και ταχύτερων συχνοτήτων στις χαμηλότερες και πιο αργές συχνότητες μπορούν να μετρηθούν, και είναι από αυτή την άποψη που μπορείτε να έχετε τεράστιο αντίκτυπο στην εξάλειψη των ενεργειακών παραγόντων στη ζωή σας που εμποδίζουν τη σύνδεσή σας με το Σύμπαν. Ο σκοπός του να ανεβείτε τη σκάλα της συχνότητας είναι να αλλάξετε το δονητικό επίπεδο της ενέργειάς σας, ώστε να είστε σε υψηλότερες συχνότητες και πιο γρήγορες όπου το επίπεδο ενέργειάς σας ταιριάζει με τις υψηλότερες συχνότητες όλων: την ενέργεια του ιδίου του Πνεύματος που έχει δημιουργήσει τα πάντα. Ήταν ο Άλμπερτ Αϊνστάϊν ο οποίος παρατήρησε, «Τίποτα δεν συμβαίνει, μέχρι κάτι να κινηθεί».

Ο ΔΑΝΑΟΣ, ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


Της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου
Φίλες και φίλοι,
Ο μύθος του Δαναού, που συνδέεται με την επινόηση ειδικών τεχνικών οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την άμεση βελτίωση των συνθηκών ζωής του ανθρώπου, έχει να κάνει με την σημασία του νερού. Ας τον δούμε διεξοδικά.
Ο Δαναός ήταν βασιλιάς της Λιβύης και είχε πενήντα κόρες από διαφορετικές γυναίκες, τις Δαναϊδες. Ένας χρησμός τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει τη χώρα του και να πάει στην Ελλάδα. Εκείνος διέσχισε τη θάλασσα και βγήκε στην περιοχή της Αργολίδας.
Η περιοχή ήταν ερημική, κατάξερη, ο ήλιος την έκαιγε και ένα μοναδικό ποτάμι, ο Ίναχος δεν είχε σταγόνα νερό. Αυτό συνέβαινε επειδή ο Ίναχος βρέθηκε στη θέση του διαιτητή σε μια φιλονικία Αθηνάς-Ποσειδώνα για την επικράτησή τους στην Αργολίδα. Βέβαιος ότι θα βρει το μπελά του, επέλεξε την Αθηνά. Έξαλος ο Ποσειδώνας, ξέρανε την κοίτη του και όλες τις πηγές της περιοχής.
Ο Δαναός, λοιπόν, έστειλε τις κόρες του να βρουν κάποια πηγή. Η Αμυμώνη, μία από τις κόρες του, αφού περπάτησε όλη την ημέρα χωρίς να βρει τίποτε, έπεσε το σούρουπο να κοιμηθεί. Ένας Σάτυρος της επιτέθηκε, εκείνη έβαλε τις φωνές, την άκουσε ο Ποσειδώνας και έρριξε την τρίαινά του στο Σάτυρο, σώζωντας την κόρη. Στο σημείο που έπεσε η τρίαινα ανάβλυσε αμέσως νερό.
Χάρη σ’ αυτή την πηγή το νερό επανήλθε στην Αργολίδα και ο Δαναός κατάφερε να εγκατασταθεί. Μετά από λίγο καιρό, αποβιβάστηκαν εκεί τα πενήντα ξαδέλφια των Δαναϊδων, γιοί του Αιγύπτου, αδελφού του Δαναού, και τις ζήτησαν σε γάμο.
Σύμφωνα με τον μύθο, η πραγματική αιτία που ο Δαναός εγκατέλειψε τη Λιβύη ήταν η επιμονή του αδελφού του να παντρέψουν τα παιδιά τους. Ο Δαναός που απέρριψε με τα βδελυγμίας μια τέτοια αιμομιξία, προτίμησε να φύγει- να γλυτώσει.
Τώρα, οι κόρες του προσποιήθηκαν ότι δέχονταν να γίνουν οι γάμοι. Τη νύχτα, όμως, αφού φρόντισαν να είναι όλοι μεθυσμένοι και κοιμισμένοι, τους αποκεφάλισαν και παράχωσαν τα κεφάλια τους στην Λέρνα. Όλους πλην ενός, του συζύγου της Υπερμήστρας, η οποία δεν βρήκε το κουράγιο να κάνει ό,τι και οι αδελφές της.
Οι σαράντα εννέα Δαναϊδες τιμωρήθηκαν και στάλθηκαν στα Τάρταρα να γεμίζουν αιωνίως ένα πιθάρι δίχως πάτο( τον γνωστό «πίθο των Δαναϊδων»).

Τι σημασία έχει;

na plirosete gia auta

Τι σημασία έχει;
Η απάντηση στο ερώτημα απλή και εύκολη. Καμία. Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί. Κι όπως πολύ σωστά επισημαίνεις κι εσύ, Πιτσιρίκο, η γραμμή μετά την οποία δεν υπάρχει πια επιστροφή έχει μείνει πίσω μας.
Το χρέος δεν είναι πιά μόνο δημόσιο. Το χρέος είναι και ιδιωτικό.
Χρόνια μνημονιακής ανομβρίας δημιούργησαν μια οικονομία-κοινωνία ζόμπι που δύναται να τραφεί μονάχα από το δικό της το αίμα.
Οι κομιστές «σωτήριων λύσεων» που έρχονται από τα αριστερά κι από τα δεξιά φτηνοί τσαρλατάνοι που ξεπουλούν την τελευταία πραμάτεια τους.
Ο κόσμος δεν τους έχει καταλάβει ακόμα, νιώθει όμως ξεκάθαρα πως κάτι σάπιο υπάρχει από άκρη σε άκρη στο βασίλειο της Δανιμαρκίας του Νότου.
Κανείς δεν εμπιστεύεται κανένα κι αυτό είναι αναμφίβολα βασικό υλικό της κάθε συνταγής αποτυχίας ακόμα και της κάθε συνταγής για πολεμική σύγκρουση.
Διαβάζω τις αγωνιώδεις προσπάθειες πολλών αναγνωστών του blog να βρουν μια λογικά αποδεκτή ερμηνεία της σημερινής κατάστασης και των καθημερινών ιλαροτραγικών εξελίξεων.
Όσοι σκέφτονται και προβληματίζονται ακόμα, αρνούνται πεισματικά να δεχτούν το προφανές: Η χώρα έχει σαπίσει. Από την κορφή μέχρι τα νύχια.
Η χώρα διοικείται από μια διακομματική ανίκανων σαλτιμπάγκων που εκλέγονται από μια μάζα αμόρφωτων και ακαλλιέργητων ψηφοφόρων.
Μονάχα νησίδες μιας διαφορετικής αντιμετώπισης των πραγμάτων που μοιάζουν με σκόρπιες πυγολαμπίδες μέσα στο βαθύ σκοτάδι της νύχτας.
Τώρα, ξεθάβουν ξανά από τα σκονισμένα τους σεντούκια τις ίδιες ανοησίες: Ανάπτυξη, προστασία των αδυνάτων, πάταξη της φοροδιαφυγής, επιστροφή στις αγορές, μεγάλοι ηγέτες, καίρια ερωτήματα σχετικά με το «αν ο βασιλιάς Αλέξανδρος», κλπ, κλπ.
Κι αναρωτιέται, μέσα στην απελπισία του, ο άνθρωπος που σκέφτεται ακόμα: «μα είναι δυνατό να καταπιούν ξανά τις ίδιες μαλακίες;».
Η απάντηση σε αυτό, τρομακτικά απλή: Ναι!
Θα το κάνουν γιατί δεν επιθυμούν κάτι διαφορετικό. Θέλουν να ακούσουν τα ίδια ξανά παραμύθια με τον κακό τον λύκο και την Κοκκινοσκουφίτσα, με το βάτραχο που ξανάγινε πρίγκηπας μόλις το φίλησε στα χείλη η πεντάμορφη Ανάπτυξη.
Το περιέγραφαν ξεκάθαρα στα κείμενα τους οι μεγάλοι τραγωδοί. Ο άνθρωπος μισεί την αλήθεια. Ιδίως ο ακαλλιέργητος άνθρωπος.

Τουρκία και Ρωσία δουλεύουν για την Ελλάδα

russian

Χαρμόσυνα τα νέα για την Ελλάδα μετά την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία, η οποία ισχυρίζεται πως το ρωσικό αεροσκάφος είχε παραβιάσει τα σύνορά της.
Μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέπτονταν την Τουρκία θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα.
Πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες είχαν επισκεφθεί την Τουρκία το 2015, ενώ τους εφτά πρώτους μήνες του 2015 επισκέφτηκαν την Τουρκία 1,4 εκατ. Ρώσοι τουρίστες.

Οι Ρώσοι τουρίστες που έβλεπαν την Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο ως εναλλακτική τουριστική επιλογή -μετά και την πρόσφατη κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου στην Αίγυπτο-, δεν θα κάνουν πια τουρισμό στην Τουρκία, γιατί δεν λέει να είσαι Ρώσος, να λιάζεσαι στην παραλία και να σου έρθει στο δόξα πατρί κάνα ρωσικό αεροσκάφος και αυτός που βλέπεις στον ουρανό να μην είναι κάποιος τουρίστας που κάνει kitesurfing αλλά ο πιλότος συμπατριώτης σου που έχει εκτοξευτεί επειδή τον κατέρριψαν οι Τουρκαλάδες.

Αμυγδαλίτιδα: Πέντε γιατροσόφια που θα σας ανακουφίσουν

αμιγδαλιτιδα

Η αμυγδαλίτιδα είναι μία κοινή πάθηση που προκαλείται από κοινούς ιούς αλλά και από ορισμένες βακτηριακές λοιμώξεις.
Στα βασικά συμπτώματα της περιλαμβάνονται οι πρησμένες αμυγδαλές, ο πονόλαιμος, αλλά και η δυσκολία στην κατάποση.
Μάθετε πως θα ανακουφιστείτε από τον πόνο.
Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή η αμυγδαλίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με εναλλακτικές θεραπείες.

Αδιαφορία στην σχέση – Λόγοι

αδιαφορία στην σχέση

Πολλές φορές οι γυναίκες παραπονιόμαστε και προβληματιζόμαστε νιώθοντας αδιαφορία στην σχέση μας. Ψάχνουμε τις αιτίες, αναρωτιόμαστε ποιος φταίει και πού βρίσκεται η λύση για να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Οι γυναίκες βιώνουμε πολύ πιο έντονα τέτοιου είδους καταστάσεις και δίνουμε πολύ περισσότερη σημασία. Η αλήθεια είναι πως πιο σπάνια θα ακούσεις έναν άντρα να παραπονιέται πως η σύντροφός του αδιαφορεί. Αν λοιπόν κι εσείς νιώθετε αδιαφορία στην σχέση αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ψάξετε τους πιθανούς λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο ώστε να ασχοληθείτε στην συνέχεια με την λύση του. Για παράδειγμα η ρουτίνα στις μακροχρόνιες σχέσεις, η έλλειψη ενδιαφέροντος και η σιγουριά ανήκουν στους λόγους που οδηγούν στην αδιαφορία. Δεν μπορούμε όμως να παραλείψουμε και την περίπτωση που ένας άντρας απλά δεν μπορεί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του όπως επίσης και την «γυναικεία υπερβολή»!
Αδιαφορία στην σχέση – Πιθανοί λόγοι

Λίπος στα πόδια – Πώς να απαλλαγείς

λίπος στα πόδια
Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικό σωματότυπο και διαφορετικό τρόπο κατανομής των κιλών που βάζει στο σώμα της όταν παχαίνει αλλά και του λίπους που συσσωρεύεται. Άλλες εμφανίζουν τοπικό λίπος στην κοιλιά, άλλες στα μπράτσα, άλλες περισσότερο λίπος στα πόδια, κλπ. Το πού συσσωρεύεται το λίπος έχει να κάνει με το σώμα σου, την κληρονομικότητα και άλλους παράγοντες όπως η διατροφή και ο τρόπος ζωής (αν γυμνάζεσαι, αν κάνεις καθιστική ζωή, κ.ά.)
Στο παρόν άρθρο θα μιλήσουμε για το τοπικό λίπος στα πόδια και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό. Όπως φαντάζεσαι, οι κύριοι άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθείς είναι η κατάλληλη διατροφή και η σωματική άσκηση. Αλλά ας δούμε στη συνέχεια πιο αναλυτικά τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το τοπικό λίπος στα πόδια.
Πώς να απαλλαγείς από το τοπικό λίπος στα πόδια – 4 Συμβουλές

Τα Όπλα του Πολεμιστή

Τα όπλα του πολεμιστή   είναι όλα τα εργαλεία που έχουν εφευρεθεί, άμα τη εμφανίσει του ανθρώπου πάνω στη γη, ξεκινώντας από  μία πέτρα, την Λίθινη Εποχή.
Πέτρες, ξύλα, μαχαίρια, τροχοί,  η φωτιά,  τόξα, βέλη, σπαθιά, πηρούνια, κουτάλια,  ασπίδες, αντιβιοτικά μέχρι ένα υπολογιστή, ακόμη και ένα ραβδί.
Η εξέλιξη του ανθρώπου περιλαμβάνει  και την εξέλιξη των αμυντικών και επιθετικών μηχανισμών ξεκινώντας από  τα χέρια , τα πόδια του,το σώμα του, σε πρώτη δεύτερη και τρίτη  γραμμή άμυνας,  την επιδερμίδα, βλεννογόνοι, σάλιο, ιδρώτας, λευκά αιμοσφαίρια και αντισώματα στα αντιγόνα , χωρίς την ύπαρξη των οποίων δεν μπορεί να υπάρξει  ζωή και συνέχεια της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα