Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ


Γράφει η Amodini Κωστάκη
H επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία ήταν μες τα προαπαιτούμενα για την δόση ρευστού (λέγε με 3ο Μνημόνιο)...Σε απλά ελληνικά:

«Τσίπρα είσαι καλό αγοράκι, για το θεαθήναι τα ψιλοβρίσκεις, τάχα μου, με τους Τούρκους, παρασκηνιακά δημιουργούμε τον κυματοθραύστη για τους πρόσφυγες με σας τους δυο, σας δωροδοκούμε και τους δυο για να το καταπιείτε αμάσητο, και σας χρησιμοποιούμε για τις επιθέσεις που ετοιμάζουμε για ισοπέδωση των Τζιχαντιστών όποτε...μας βολεύει».
Eτσι ο «σύμμαχος» και δανειστής μου, με κεφαλοκλείδωμα με σέρνει στην Ιστανμπούλ, όπου ο γείτονας μου, που φοράει μακρύ λουρί, απ' το οποίο τον σέρνει ο «σύμμαχος» μου, και εγώ, υποτίθεται, θα τα «φτιάξουμε»...

Πώς ο καφές θα σας κάνει να ζήσετε περισσότερο

A cup of latte is pictured at a cafe in Sydney

Είναι ο καφές πηγή μακροζωίας;  


Μια ακόμα έρευνα ήρθε να επιβραβεύσει την επιλογή σας να… πίνετε καφέ! Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση καφέ – άτομα δηλαδή που καταναλώνουν λιγότερο από πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα , έχουν χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από διάφορες αιτίες.
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο καφές είναι η λύση στη μακροζωία, όμως, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που πίνουν καφέ σε τακτική βάση έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από προβλήματα, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, παθήσεις του εγκεφάλου ή και να αυτοκτονήσουν. Τα ευρήματα της 30ετούς έρευνας έδειξαν απλά μια ένδειξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο καφές ευθύνεται άμεσα για τη μείωση του κινδύνου θανάτου από αυτές τις αιτίες. Παρόλ’ αυτά, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι ενώσεις του καφέ είναι γνωστό ότι βοηθούν στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη ή στην φλεγμονή – παράγοντες που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία.

Πόσες φορές την εβδομάδα κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια - Δεν θα το βρείτε...



Ουκ εν τω πολλώ το ευ, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και φαίνεται πως η συμβουλή τους είναι διαχρονική, ισχύοντας ακόμη και για το σύγχρονο σεξ, αφού μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολύ σεξ δεν κάνει κατ' ανάγκη τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους.
Τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα κατά μέσο όρο, φαίνεται πως είναι τα πιο ευτυχισμένα. Προηγούμενες μελέτες έτειναν στη διαπίστωση ότι περισσότερο σεξ ίσον περισσότερη ευτυχία.
     
Οι ερευνητές -με επικεφαλής την κοινωνική ψυχολόγο Έιμι Μούιζ του Πανεπιστημίου του Τορόντο- που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας «Social Psychological and Personality Science», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 40.000 άτομα, που συλλέχθηκαν σε διάστημα άνω των τεσσάρων δεκαετιών.
     
«Μολονότι το συχνότερο σεξ έχει συσχετιστεί με την μεγαλύτερη ευτυχία, αυτό δεν ισχύει, όταν το σεξ γίνεται συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα», σύμφωνα με την Μούιζ. «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι είναι σημαντικό να διατηρεί κανείς μια βαθιά σχέση με τον/τη σύντροφό του, αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνει σεξ κάθε μέρα, από τη στιγμή που έχει αυτή τη σχέση», προσέθεσε.

ΜΥΘΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ: Το άλογο στα αγάλματα...

ΜΥΘΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ: Το άλογο στα αγάλματα...

Υπάρχει μία ιστορία σχετική με τα άλογα σ’ ένα άγαλμα και τον έφιππο που παρουσιάζουν. Αυτή η ιστορία αναφέρει:
• Αν τα δύο μπροστινά πόδια του αλόγου είναι στον αέρα, τότε ο έφιππος σκοτώθηκε στη μάχη.
• Αν στον αέρα είναι μόνο το ένα πόδι τότε ο άνθρωπος στην πλάτη του αλόγου τραυματίστηκε στη μάχη και πέθανε από αυτά αργότερα.
• Αν πάλι το άλογο έχει και τα τέσσερα πόδια στη γη, τότε ο άνθρωπος πέθανε από φυσικά αίτια.
ΜΥΘΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ: Το άλογο στα αγάλματα...
Ενδιαφέρουσα ιστορία. ΜΥΘΟΣ Ή ΑΛΗΘΕΙΑ;
Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Οι πέντε πιο «ύπουλες» αιτίες της υψηλής πίεσης

πιεση

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού

Η υψηλή πίεση όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι μπορεί να οφείλεται στο αλάτι, στο καπνίσμα αλλά και στο άγχος.

Ωστόσο υπάρχουν και μερικές «ύπουλες» αιτίες που ενοχοποιούνται για την υψηλή πίεση.

Είναι ωφέλιμο να προσευχόμαστε για τους νεκρούς;



Η προσευχή διεγείρει και τονώνει τον πυρήνα των ατόμων στα σώματα να στραφούν προς την εξελικτική ατραπό, επειδή δίνετε θετική ενέργεια σε αυτά. 

Η προσευχή είναι μια επιστήμη· είναι φυσική· είναι χημεία. 

Αλλάζετε τη χημεία των ανθρώπων με την προσευχή, το οποίο σημαίνει ότι δίνετε θετικές ενέργειες σε αυτούς. 

Μπορούν οι εκλιπόντες να επικοινωνήσουν μαζί μας;



Καμία αστρική οντότητα, αν ζει, δεν έρχεται στο φυσικό πεδίο. 

Αυτό είναι απολύτως απαγορευμένο. 

Δεν είναι αστρικές ή νοητικές οντότητες που βλέπουμε. 

Μπορεί να είναι είτε ένα αστρικό πτώμα ή σκοτεινές δυνάμεις, ή ακόμα και άτακτα devas που παίζουν αυτά τα παιχνίδια. 

Χρησιμοποιούν το αστρικό σώμα ενός νεκρού και έρχονται στο δωμάτιό σας για να προσποιηθούν ότι είναι ιδιοκτήτες του αστρικού σώματος. 

Μπορούν να εισέλθουν σε ένα αστρικό κέλυφος και να σας κάνουν να νομίζετε ότι ένα αγαπημένο πρόσωπο εμφανίστηκε στο όνειρό σας. 

Το deva ενεργοποιεί την εγγραφή στο αστρικό κέλυφος και το παίζει πίσω σε σας, και πιστεύετε ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο επικοινωνεί μαζί σας.

Ένας άνθρωπος αφήνει το αστρικό του σώμα στο αστρικό επίπεδο και δεν μπορεί ποτέ να έρθει στο φυσικό επίπεδο. Κανένα νεκρό άτομο δεν επανέρχεται στο φυσικό επίπεδο. 


Μπορείτε να πάτε σε αυτούς, αλλά δεν μπορούν να έρθουν εκείνα σε σας. 

Απαγορεύεται· τα πέπλα είναι κλειστά.

Αναπνεω.....

Και να που εφτασα σε μια ηλικια που τα πραγματα ολα μετρανε αλλιως. Εχουν αλλες διαστασεις, αλλα μεγεθη, αλλες ερμηνειες. Αυτα που χρωματιζουν πια τη ζωη δεν ειναι για μια ωρα αναγκης, δε χαιδευουν ψευτικα, δεν αγοραζονται, δεν πωλουνται. Και κυριως δεν δανειζονται. Μπορουν να χαριστουν ως πολυτιμα δωρα, γιατι ειναι οι στιγμες πλεον μετρησιμες. Και ως πανακριβα δωρα, με τα χρονια αποκτουν αλλη αξια, καμια φορα και αμυθητη.....
Εφτασα πια σε μια ηλικια που οι σχεσεις εχουν βαθος μα δεν βαραινουν τη ψυχη. Αφησα προ πολλου πισω τη ρηχοτητα, την επιφανεια, το λουστρο και το φαινεσθαι. Ετσι κι αλλιως απορριπτεα, ποτέ δικα μου μα ωστοσο γνωριμα........
Ακομα και ο καφες δεν εχει την εννοια μιας ξεπετας, μια υποχρεωση κι εξω απο τη πορτα. Ειναι αναγκη. Ειναι θελω. Θελω να ακουμπησω λιγο τη ψυχη μου στο φλυτζανι. Θελω να στη δειξω και θελω να τη δεις. Θελω να ρουφηξω το τσιγαρο μου και να παρω και τη θλιψη σου αν μπορω. Το προβλημα σου. Τη στεναχωρια σου. Δεν ειναι πια «για πες, τι αλλα...». Δεν ειναι ο χρονος μου αυτος. Δεν ειμαι εγω. Δεν θα με βρεις ποτε ξανα εκει.....

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΠΟΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΟ 1940

    Στην τελευταία του συνέντευξη επί της Κοσμικής Αποκάλυψης στην Gaiam TV, ο πληροφοριοδότης Corey Goode περιγράφει λεπτομερώς τις προσπάθειες από ένα Γερμανικό μυστικό διαστημικό πρόγραμμα να καθιερώσει βάσεις στον Άρη κατά την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της μετέπειτα προσπάθειας αποικιοποίησης, οι Γερμανοί πολέμησαν σκληρές μάχες με τους εδαφικούς κατοίκους του Άρη, είδη που κατοικούσαν σε μεγάλες σήραγγες λάβας που βρίσκονται σε όλες τις υπόγειες περιοχές του Άρη.
Ο Goode λέει ότι κατά τη διάρκεια των αρχών της δεκαετίας του 1940, ενώ ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ακόμα μαινόταν, Γερμανικές μυστικές κοινωνίες -Thule, Vril και Μαύρος Ήλιος - είχαν καθιερώσει με επιτυχία μια βάση στο φεγγάρι, και την χρησιμοποιούσαν ως εφαλτήριο για τις αποστολές στον Άρη. Η διάρκεια του ταξιδιού μεταξύ της Σελήνης και του Άρη ήταν αρκετές ώρες για τους Γερμανούς. Ο Goode φέρνει σε αντίθεση αυτό με το σύγχρονο μυστικό διαστημικό πρόγραμμα που έχει μειώσει αυτή την πορεία ταξιδιού σε ένα θέμα λεπτών!
Ο Goode περιγράφει πως τις πληροφορίες από τις πρώτες διοργανώσεις του Γερμανικού αποικισμού τις απέκτησε από τα "έξυπνα γυάλινα σημειωματάρια" (smart glass pads) στα οποία είχε πρόσβαση στη διάρκεια της υπηρεσίας του στο διάστημα ως ένας «διαισθητικός εμπαθητικός» από το 1987 έως το 2007. Λέει ότι τα Γερμανικά έγγραφα και οι φωτογραφίες, που επεξηγούν αυτές τις αποστολές στη Σελήνη και στον Άρη, τέθηκαν σε αρχείο στα «έξυπνα γυάλινα σημειωματάρια».

ΕΠΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗN ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ

Όχι βιαιότητα, Φιλαλήθεια, Ταπεινοφροσύνη, Αγνότητα, Σωστή διαβίωση, Ανιδιοτελής προσφορά και Πνευματικές Ασκήσεις
Για σας, τους αναζητητές της Αλήθειας
Ένας μικροσκοπικός σπόρος περιέχει μέσα στην καρδιά του μια ισχυρή βελανιδιά που μπορεί να καρποφορήσει πλήρως με κατάλληλη τροφή και προστασία. Όλα τα νεαρά και τρυφερά βλαστάρια έχουν ανάγκη από πότισμα, περιοδικό καθάρισμα από τα αγριόχορτα, λίπανση και προστα- τευτικούς φράκτες για τα προστατεύουν από τα περιπλανώμενα ζώα που βόσκουν, έτσι ώστε να μην βλαφτούν τα νεαρά βλαστάρια τους. Με την πάροδο του χρόνου το δέντρο φτάνει σε πλήρη ωριμότητα, προσφέρει σκιά και καταφύγιο στους περαστικούς και γίνεται για πολλούς μια πηγή βοήθειας, προστασίας και έμπνευσης. Ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο, ο Ιερός Σπόρος της μύησης ευδοκιμεί καλύτερα μέσα σε ένα πλούσιο και γόνιμο έδαφος που αποτελείται από υψηλές ηθικές αξίες όπως η τρυφε- ρότητα και η ευσπλαχνία. Μια θεία συγκίνηση της ψυχής του ανθρώπου, που προκαλείται από τον ζωντανό Διδάσκαλο, είναι η ευτυχισμένη αρχή για το πνευματικό ταξίδι που βρίσκεται μπροστά του. Γι’ αυτό το λόγο δίνεται η συμβουλή στους αναζητητές να κάνουν αυτοέλεγχο, που βοηθά στην ανάπτυξη πνευματικής γονιμότητας μέσα τους και στη βλάστηση της θεότητας μέχρι την πλήρη της άνθιση. Τα επτά βασικά «απαιτού- μενα» που είναι καταχωρημένα στο ημερολόγιο αυτοελέγχου βοηθούν πάρα πολύ στο να καλυφθεί ολόκληρος ο τομέας της ηθικής διαβίωσης και συντελούν σημαντικά στην επίκληση της θείας Ευσπλαχνίας. Όλα αυτά συζητούνται σε συντομία στις επόμενες σελίδες κάτω από διάφορες επικεφαλίδες.
ΚΙΡΠΑΛ ΣΙΝΓΚ

O ρόλος της δυαδικότητας στην κοσμική εξέλιξη



Λέγεται ότι η δυαδικότητα του ανθρώπου, αυτό που έχουμε μάθει να λέμε άνω και κάτω, πνεύμα και ύλη, κλπ, είναι ένα παιχνίδι του θείου για να επιταχύνει την εξέλιξη. 

Μία τεχνητή διαίρεση που πολώνει την ύπαρξη ώστε να γίνει πιο γρήγορα συνειδητή. 

Πώς γίνεται αυτό; 

Δημιουργείται μία πόλωση σε κάποιο πεδίο, που λειτουργεί ως "κατώτερο" και "ανώτερο" και καλείται ο άνθρωπος να "επιλέξει" ανάμεσα στο ένα και το άλλο. 

Αδιάφορο είναι για το Σύμπαν, ποιο από τα δύο θα επιλέξει κανείς. 

Πιο σημαντικό είναι να επιλέξει. 

Γιατί το Σύμπαν "σιχαίνεται" τους αναποφάσιστους. 

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις στο Παρίσι, είναι μέρος της συνεχιζόμενης κίνησης προς την κατεύθυνση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης

Η γιγάντια επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου, όπου οι ‘’τρομοκράτες του ISIS’’ φέρονται να σκότωσαν πάνω από εκατό άτομα στο Παρίσι, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, ήταν απλά μέρος των εν εξελίξει σκληρών και πονηρών διαπραγματεύσεων για μια παγκόσμια κυβέρνηση.
Για να γίνει αυτό κατανοητό, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά βασικά γεγονότα σχετικά με τα γεγονότα στο Παρίσι.
Πρώτα απ 'όλα, το γεγονός και μόνο ότι χιλιάδες μάρτυρες που σχεδόν όλοι έχουν σμάρτφονς δεν ήταν σε θέση να καταγράψουν τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, αποδεικνύει ότι ήταν απλά μια μαζική εκδήλωση προπαγάνδας, η NSA και άλλες πηγές συμφωνούν. Επιπλέον, όλες οι κάμερες ασφαλείας στις περιοχές όπου έλαβαν χώρα οι υποτιθέμενες σφαγές ήταν εκτός λειτουργίας, υποδεικνύοντας υψηλό επίπεδο συνεργασίας από τη γαλλική αστυνομία ασφάλειας, λένε πηγές της CIA.
(σημ. μεταφραστή) Αυτό το τελευταίο (περί CIA) μπορεί να μας ξενίσει αν δεν έχουμε πληροφόρηση για το τι ακριβώς συμβαίνει στις ΗΠΑ. Έτσι λοιπόν όσοι θέλουν να ψάχνουν τα πράγματα (και καλά κάνουν) θα ανακαλύψουν πως οι ΗΠΑ εδώ και καιρό έχουν εμφύλιο πόλεμο εντός των κρατικών, των στρατιωτικών και των μυστικών υπηρεσιών. Με δύο λόγια οι πατριώτες Αμερικανοί παλεύουν να ξαναπάρουν την πατρίδα τους από την συμμορία Bush (Bush Crime Cabal- BCC), και την συμμορία Rothschild (Rothschild Khazarian Mafia – RKM) , αλλά και (κυρίως) από τους διπλούς πολίτες, (Israeli First Dual Citizens – Το Ισραήλ Πάνω απ΄όλα, Διπλοί Πολίτες). Οι πατριώτες αυτοί αποκαλούνται ‘firsters’ από το ‘America First’.
Στη συνέχεια, ας δούμε τι έχει προκύψει από αυτό το γεγονός. Η Γαλλία έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο και έκλεισε τα σύνορά της. Αυτό είναι η κλασική στρατηγική Gladio με την οποία κατασκευάζεται ένα περιστατικό τρομοκρατίας και χρησιμοποιείται για να εφαρμοστεί μια στρατιωτική κυβέρνηση.
Επιπλέον, οι Γάλλοι πιέζουν, μέσω της πληρεξούσιου τους Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, να αντικαταστήσουν το δολάριο ΗΠΑ με SDR του ΔΝΤ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασιστεί σε συνεδρίαση στις 30 Νοεμβρίου.

ΣΕΞ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΕΞ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz


ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ τους ανθρώπους από τη δημιουργία του σύμπαντος, θα βλέπαμε ότι ολόκληρη η δημιουργία -τα αστέρια, το φεγγάρι,  τα φυτά, τα ζώα, τα πάντα- είναι τέλεια ακριβώς όπως είναι. Η ζωή δεν χρειάζεται να δικαιολογηθεί ή να κριθεί` χωρίς εμάς, συνεχίζει όπως είναι. Αν προσθέσουμε τους ανθρώπους στο πλαίσιο της δημιουργίας, αλλά τους αφαιρέσουμε την ικανότητα να κρίνουν, θα ανακαλύψουμε ότι είμαστε ακριβώς όπως η υπόλοιπη φύση. Δεν είμαστε καλοί ή κακοί, δεν έχουμε δίκιο ή άδικο` είμαστε όπως είμαστε.

 Στο Όνειρο του Πλανήτη, έχουμε την ανάγκη να δικαιολογούμε τα πάντα — να τα κάνουμε καλά ή κακά, σωστά η λάθος, ενώ είναι απλώς όπως είναι, τελεία και παύλα. Συσσωρεύουμε πλήθος γνώσεων. Μαθαίνουμε όλες αυτές τις πεποιθήσεις, τα ήθη και τους κανόνες από την οικογένεια μας, την κοινωνία, τη θρησκεία. Και στηρίζουμε το μεγαλύτερο μέρος της συμπεριφοράς μας, των συναισθημάτων μας, σε αυτή τη γνώση. Δημιουργούμε αγγέλους και δαίμονες, και φυσικά το σεξ γίνεται ο μεγαλύτερος δαίμονας στην κόλαση. Το σεξ είναι η μεγαλύτερη αμαρτία των ανθρώπων, ενώ το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για σεξ.

 Είστε ένα βιολογικό, σεξουαλικό ον και αυτό είναι όλο. Το σώμα σας είναι σοφό.

 Όλη αυτή η ευφυΐα βρίσκεται στα γονίδια, στο DΝΑ. Το DΝΑ δεν χρειάζεται να κατανοήσει ή να δικαιολογήσει τα πάντα- απλώς γνωρίζει. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο σεξ. Το πρόβλημα βρίσκεται στον τρόπο που χειραγωγούμε τη γνώση και τις κρίσεις μας, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα να δικαιολογήσουμε. Ο νους δυσκολεύεται να παραδοθεί, να αποδεχτεί ότι είναι απλώς όπως είναι. Έχουμε ένα σύνολο πεποιθήσεων σχετικά με το πώς θα πρέπει να είναι το σεξ, πώς θα πρέπει να είναι οι σχέσεις, και οι πεποιθήσεις αυτές είναι εντελώς διαστρεβλωμένες.

 Στην κόλαση, πληρώνουμε υψηλό τίμημα για μια ερωτική συνεύρεση, αλλά το ένστικτο είναι τόσο ισχυρό που το κάνουμε ούτως ή άλλως.

Μετά, νιώθουμε όλη αυτή την ενοχή, όλη αυτή την ντροπή` ακούμε όλα αυτά τα κουτσομπολιά σχετικά με το σεξ. «Κοίτα τι κάνει αυτή η γυναίκα, ωωω...! Κοίταξε αυτό τον άνδρα». Έχουμε ολόκληρη σειρά ορισμών για το τι είναι μια γυναίκα, τι είναι ένας άνδρας, πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται η γυναίκα στο σεξ, πώς ο άνδρας.

Μπορείς να επιλέγεις την αγάπη αντί για το φόβο

Τι σημαίνει "να επιλέγεις την αγάπη"; Σημαίνει ότι αποφασίζεις πως η γαλήνη και η ευτυχία είναι σημαντικότερες για σένα από το να έχεις "δίκιο". Σημαίνει άμεση επίλυση παρά συνεχή αγώνα. Ευτυχία παρά απογοήτευση.
Η επιλογή του δρόμου της αγάπης σημαίνει ότι καταλαβαίνεις πως σου αρκεί το απλό, γαλήνιο αίσθημα της υγιούς λειτουργίας σου, ότι αυτό αντιπροσωπεύει ουσιαστικά ό,τι θέλεις από τη ζωή σου. Η ζωή δεν είναι τίποτα περισσότερο από την απλή εμπειρία της δικής σου ψυχικής υγείας. 
Ο μόνος λόγος για να επιλέξεις έναν αρνητικό τρόπο σκέψης θα ήταν κάποια δική σου λανθασμένη προσδοκία ότι αυτό θα σου χάριζε κάποια ικανοποίηση. Ξέχνα το! Η ικανοποίηση που αναζητάς είναι στη διάθεσή σου μόνο όταν αποφασίζεις συνειδητά ότι εκείνη τη στιγμή προτιμάς την ψυχική σου ηρεμία από τις σκέψεις που σε απομακρύνουν από αυτήν. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να ανακαλύψεις την υγιή λειτουργία σου είναι να παρατήσεις τη σκέψη που σου στέκεται εμπόδιο.

Επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα περιστέρια μπορούν να "διαγνώσουν" τον... καρκίνο.



Επιστήμονες στις ΗΠΑ, μετά από μια σειρά πρωτότυπων πειραμάτων, παρατήρησαν ότι ένα περιστέρι είναι σε θέση να διακρίνει μια μαστογραφία ή μία βιοψία με όγκους, από μια χωρίς καρκίνο. 


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρίτσαρντ Λέβενσον του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, έβαλαν 16 περιστέρια να «διαγνώσουν» αν οι εικόνες από τις μαστογραφίες και τις βιοψίες, που εμφανίζονταν σε μια οθόνη μπροστά στα πουλιά, έδειχναν ύπαρξη κακοήθους όγκου.


Οι επιστήμονες εκπαίδευσαν αρχικά τα πουλιά, ανταμείβοντας τα με τροφή κάθε φορά που έκαναν σωστή διάγνωση, τσιμπώντας με την μύτη τους την οθόνη, όταν εμφανιζόταν κάποια εικόνα με καρκίνο. Καθώς τα πουλιά εξοικειώνονταν με τη διαδικασία, το ποσοστό επιτυχούς διάγνωσης αυξανόταν συνεχώς.

Ανατροπή δεδομένων. Επεμβαίνοντας στον εγκέφαλο, αντέστρεψαν τις γλυκές γεύσεις σε πικρές.



Επιστήμονες στις ΗΠΑ κατάφεραν για πρώτη φορά να αντιστρέψουν τις γεύσεις των τροφών κατά βούληση, επεμβαίνοντας στον εγκέφαλο πειραματόζωων, έτσι ώστε αυτά να νιώθουν πικρή γεύση, όταν έτρωγαν κάτι γλυκό και το αντίστροφο.
Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι οι βασικές γεύσεις (γλυκό, πικρό, ξινό, αλμυρό) γίνονται αρχικά αντιληπτές από τη γλώσσα, η οποία μετά στέλνει τα ανάλογα σήματα στον εγκέφαλο.
Όμως η νέα έρευνα ανατρέπει αυτή την πεποίθηση, καθώς δείχνει ότι είναι δυνατό να αλλάξει κανείς το είδος της γεύσης, αν «χειραγωγήσει» τα κατάλληλα εγκεφαλικά κύτταρα.

“Μη μου φωνάζεις εμένα!!!”….

-7-728
“Μη μου φωνάζεις εμένα!!!”….λέει η μαμά στο παιδί κουνώντας επικριτικά το δάχτυλο και υψώνοντας ακόμα περισσότερο τον τόνο της φωνής της! Πόσο οικεία ακούγεται η παραπάνω φράση; Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να ανακαλέσουμε μια τέτοια εικόνα από την μαμά ή τον μπαμπά μας, σε μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξουν.
Ποιο είναι το μήνυμα που τελικά παίρνει το παιδί μας με αυτή τη συμπεριφορά μας; Αν αναλύσουμε λίγο την παραπάνω συμπεριφορά, θα δούμε ότι αποτελείται από ένα λεκτικό κομμάτι που “προτρέπει” το παιδί να μην φωνάζει και από ένα μη λεκτικό κομμάτι, όπου ένα ισχυρό γονεϊκό πρότυπο (η μαμά στην προκειμένη περίπτωση) φωνάζει ακόμα πιο δυνατά, κουνάει επικριτικά το δάχτυλο και το σώμα της είναι γερμένο προς το παιδί με μια διάθεση εξουσιαστική. Αυτά τα δύο μηνύματα είναι αντιφατικά και αντικρουόμενα και προκαλούν σύγχυση στην παιδική ψυχούλα.
Ποιο από τα 2 μηνύματα όμως είναι πιο ισχυρό;

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΝΟΥ


Αντί να καταφεύγεις στον καφέ και τα γλυκά, απόκτησε διατροφικές συνήθειες που κρατάνε την κούραση μακριά.
Για να ξυπνήσεις από αυτήν τη χειμερία νάρκη, το πρώτο που θα σκεφτείς είναι καφές και γλυκά. 
Αυτά μπορεί να σου δώσουν μία άμεση δόση ενέργειας, αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα μακροχρόνια ή τουλάχιστον όσο διαρκεί ο χειμώνας. 
Αντί λοιπόν να καταφεύγεις σε μεσοβέζικες λύσεις, απόκτησε κάποιες καθημερινές συνήθειες, που θα κρατάνε την κούραση μακριά και σένα δραστήριο.

Απειλούν τώρα τον κόσμο με χημικά και βιολογικό πόλεμο;

    Ανησυχία προκαλούν οι νέες δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος «προειδοποιεί» ότι υπάρχει κίνδυνος οι τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν χημικά αλλά και βιολογικά, όπως και θανατηφόρα βακτήρια

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος οι τρομοκράτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων.
    Επιθέσεις με “χημικά ή βακτηριολογικά όπλα” είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν στη Γαλλία, τόνισε ο πρωθυπουργός ζητώντας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη γαλλική εθνοσυνέλευση, έξι ημέρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις, την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες.
    “Μπορεί επίσης να υπάρχει ο κίνδυνος των χημικών ή βακτηριολογικών όπλων. Είναι η ώρα ‘περισσότερο από ποτέ’ να υιοθετηθεί ο ευρωπαϊκός φάκελος επιβατών αεροπορικών εταιριών”, τόνισε ο Βαλς. “Είμαστε σε πόλεμο, όχι σε έναν πόλεμο στον οποίο η Ιστορία μας έχει κατά τραγικό τρόπο συνηθίσει. Αλλά σε έναν νέο πόλεμο, εξωτερικό και εσωτερικό, όπου ο τρόμος είναι ο πρώτος στόχος και το πρώτο όπλο“, τόνισε.

    Ο νέος τρόπος να μη τα παρατάς!

    Ο ιδανικότερος τρόπος να μη τα παρατάς, ίσως είναι ένας συνδυασμός, ενθουσιασμού με λίγο από εξωτερικό και εσωτερικό κίνητρο. Δοκίμασέ το!
    Κάθε φορά που ξεκινούμε κάτι, ο ενθουσιασμός του νέου μας τροφοδοτεί. Η ενέργεια που μας δίνει η νέα ιδέα, το νέο περιβάλλον, οι αλλαγές στην καθημερινότητα, τα αποτελέσματα που θα έρθουν και το πώς θα νιώθουμε τότε, έρχεται και δίνει κίνηση στις πράξεις μας και στην διάθεσή μας.
    Η ενέργεια αυτή, όπως κάθε είδους ενέργεια μας τροφοδοτεί ως ένα σημείο. Από κάποια στιγμή και έπειτα, αυτή σταματάει να υπάρχει και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνεχίσουμε αντλώντας δύναμη από αλλού. Θα το έχεις δει σαν παράδειγμα και σε σένα σίγουρα. Η νέα εταιρεία που τελικά την κλείνουμε, η νέα ιδέα που σταματάμε λίγο πριν την υλοποίηση, το γυμναστήριο που παρατήσαμε στα μέσα της συνδρομής ή η δίαιτα που ξεκινήσαμε για 2 μέρες και τελικά μας νίκησε η μυρωδιά από τα ψητά της διπλανής οικίας.
    Και ενώ έχεις μαζέψει τα κουράγια σου να ξεκινήσεις και να βάλεις σε μια σειρά την σκέψη σου και να πείσεις τον εαυτό σου να ξεκινήσει τη δύσκολη προσπάθεια, έρχεται μια μέρα που τα παρατάς και δεν ξέρεις καν το γιατί.
    Γιατί τα παρατάμε:

    Χειραγώγηση και η τέχνη της απάτης: Πως μπορείς να ξεγελάσεις τα Starbucks με ένα τηλεφώνημα!

    Όσοι αξιοποιούν την χειραγώγηση, ενεργοποιούν τους εγγενείς μηχανισμούς μας, που μας επιβάλλουν το να πάρουμε μια απόφαση για αλλαγή συμπεριφοράς.
    Το 2012, εκπρόσωπος μιας ομάδας νεαρών στην Αμερική, ονόματι PhoneLosers, κάνει μια εκπληκτική φάρσα σε μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές. Καλεί τα καταστήματα και βάζει τους υπαλλήλους της να κάνουν πράγματα για αυτόν, υποδυόμενος  κάποιον από τα κεντρικά τους. Η εταιρεία που έπεσε θύμα αυτής  της φάρσας ήταν ο κολοσσός Starbucks και αυτό συνεχίστηκε για πολλά τηλεφωνήματα, αρκετά να γεμίσουν ένα video στο youtube, διάρκειας περίπου μισής ώρας όπου οι άνθρωποι με τους οποίους συνομιλεί, οικιοθελώς του παρέχουν απλόχερα εμπιστευτικές πληροφορίες για τους ίδιους, για τα καταστήματα που δουλεύουν αλλά και για την ίδια την εταιρεία. Πληροφορίες που μόνοι οι υπάλληλοι μιας εταιρείας μπορούν αλλά και πρέπει να γνωρίζουν. Το πόσο εύκολα τους έπειθε, δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος. Τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια της φάρσας είναι χαρακτηριστικά.

    ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΕΜΕΙΣ «ΑΠΟΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ»!

    Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
    Αποτέλεσμα εικόνας για Chemtrails! They Live, We Sleep!
    Αυτό το βίντεο αφιερώνεται σε όλους όσους επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας.
    Τις τελευταίες μέρες με την εύνοια και του καιρού, οι ουρανοί έχουν γίνει κόσκινο από κυριολεκτικά αμέτρητα αεροσκάφη που αφήνουν τις χαρακτηριστικές εκείνες λευκές ουρές.
    Μας ψεκάζουν, μας βομβαρδίζουν, μας «υπνωτίζουν». Αυτοί ζούνε και εμείς κοιμόμαστε!
    Chemtrails! They Live, We Sleep!

    Πέντε ψυχαναλυτικές απόψεις για τον άνθρωπο διαφορετικές από του Φρόιντ


    Οι περισσότεροι επιστήμονες της συμπεριφοράς συμφωνούν στη διαπίστωση ότι οι εμπειρίες που ο καθένας και η καθεμιά μας αποκτάμε μέσα στις πρώτες δύο δεκαετίες της ζωής συμβάλλουν καθοριστικά στην παγίωση σταθερών τρόπων σκέψης, συναισθηματικών αντιδράσεων και συμπεριφοράς. Τα ώριμα άτομα, σε αντίθεση με τους εφήβους που βρίσκονται σε κατάσταση εξέλιξης – «στο γίγνεσθαι» – επιδείχνουν σημαντική σταθερότητα στον τρόπο, στο στυλ, ζωής και δράσης.
    psychiatrics
    Ας δούμε πέντε ψυχαναλυτικές απόψεις για τον άνθρωπο κα την ανάπτυξη του παιδιού από τους: Alfred AdlerKarl JungOtto Rank, Karen Horney και Erich Fromm.

    Η αγάπη προς τον εαυτό

    blue sky hole in a wooden wall background; Shutterstock ID 62342308; PO: The Huffington Post; Job: The Huffington Post; Client: The Huffington Post; Other: The Huffington Post
    Όταν προσφάτως με ρώτησαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να αγαπήσει τον εαυτό του, ενδόμυχα χαμογέλασα. Σκέφτηκα πως ζούμε σε μία εποχή που ζητάει «οδηγίες χρήσεως», έτοιμες συνταγές και σαφή βήματα, προκειμένου να φθάσει από το σημείο Α στο σημείο Β με ταχύτητα, ευκολία και κυρίως, ασφάλεια. Τέτοιου είδους «οδηγίες», χρήσιμες και σκόπιμες στον κόσμο της τεχνολογίας, των αντικειμένων, της παραγωγής ή των μαθηματικών, συνήθως δεν έχουν εφαρμογή στο πεδίο του ανθρώπου και της ψυχολογίας του. Το πρόβλημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πολυδιάστατο: Κατ’ αρχάς, εξ’ ορισμού η αγάπη προς τον εαυτό μας δεν είναι ούτε μία εύκολη, ούτε μία γρήγορη διαδικασία και, οπωσδήποτε, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ασφαλής. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι κάτι που εξαρτάται απολύτως από εμάς τους ίδιους. Το γνωστό κλισέ, ότι «για να αγαπήσεις τον άλλο θα πρέπει πρώτα να έχεις αγαπήσει τον ίδιο τον εαυτό σου», έχει μία προϋπόθεση που ίσως φανεί παράδοξη: για να μπορέσεις να αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα πρέπει πρώτα να έχεις αγαπηθεί. Ως εκ τούτου και επιλέγοντας, όπως πάντα, να μείνω σε απόσταση από κάθε είδους έτοιμο συνταγολόγιο για την ανθρώπινη συμπεριφορά, στο παρόν κείμενο θα εστιάσω σε αυτά τα δύο κεντρικά σημεία και μέσα από αυτά, θα σκιαγραφήσω την πορεία προς μία βελτιωμένη αυτοεκτίμηση και φροντίδα του εαυτού.
    Τι εννοούμε άραγε λέγοντας «αγαπώ τον εαυτό μου»; Πιο συγκεκριμένα, τι εννοούμε λέγοντας «εαυτός μου»; 

    Έρωτες πτερόεντες

    bauman

    Όσα κι αν έχεις μάθει για τον έρωτα και πώς να αγαπάς, η σοφία σου μπορεί να καταφθάσει – όπως ο Μεσσίας του Κάφκα – μόνο μια μέρα μετά τον ερχομό του.
    Όσο ζει, ο έρωτας ισορροπεί στο χείλος της ήττας. Όσο προχωρά, διαγράφει το παρελθόν του∙ δεν αφήνει πίσω του οχυρά χαρακώματα στα οποία θα μπορούσε να ανατρέξει ψάχνοντας για καταφύγιο σε δύσκολες στιγμές. Και ούτε ξέρει τι τον περιμένει και τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Ποτέ δεν θα έχει αρκετή αυτοπεποίθηση για να διαλύσει τα σύννεφα και να υπερνικήσει το άγχος. Ο έρωτας είναι δάνειο που συνάπτεται με υποθήκη ένα αβέβαιο και ανεξιχνίαστο μέλλον.
    Ο έρωτας μπορεί να είναι, και συχνά είναι όντως, τόσο τρομακτικός όσο και ο θάνατος∙ μόνο που αυτός, σε αντίθεση με το θάνατο, συγκαλύπτει τούτη την αλήθεια με τον τάραχο της επιθυμίας και της αναστάτωσης. Είναι εύλογο να σκεφτόμαστε τη διαφορά ανάμεσα στον έρωτα και το θάνατο ως διαφορά έλξης και άπωσης. Σε μια δεύτερη ματιά, ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε και τόσο βέβαιοι. Οι υποσχέσεις του έρωτα είναι κατά κανόνα λιγότερο αμφίσημες από τα δώρα του. Ο πειρασμός επομένως να ερωτευθούμε είναι μεγάλος και ακατανίκητος, το ίδιο όμως και η παρόρμηση να δραπετεύσουμε. Και το δέλεαρ της αναζήτησης ενός ρόδου χωρίς αγκάθια ποτέ δεν απέχει πολύ και είναι πάντα δύσκολο να του αντισταθούμε.

    ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; 14 χώρες της Αφρικής αναγκάζονται από τη Γαλλία να πληρώνουν Αποικιακό Φόρο για τα “οφέλη” της δουλείας και του αποικισμού

    French-military-bases-in-africa

    Μπορεί το άρθρο της Mawuna Remarque KOUTONIN να είναι παλιό (πρωτοδημοσιευτηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου του 2014, http://www.siliconafrica.com/france-colonial-tax/), να αφορά την Γαλλική πολιτική στην Αφρική και να μην έχει να κάνει με την γεωγραφική προέλευση των σημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα Σίγουρα δεν ταυτίζεται στην ολότητά του με τις απόψεις του μεταφραστή για τον ρόλο των αφρικανικών χωρών και των προέδρων τους, δείχνει όμως ένα μέρος απο το πραγματικό πρόσωπο της θηριωδίας του γαλλικού κράτους που αυτές τις μέρες προσποιείται ότι πενθεί τα 130 άδικα δολοφονημένα θύματα της τζιχαντιστικής επιδρομής, και φωτίζει λίγο τις κατά καιρούς αιτίες που στρέφουν τα πυρά προς το έδαφός της.
    Africa-France-relationship
    Ξέρετε άραγε ότι πολλές αφρικανικές χώρες εξακολουθούν να καταβάλλουν αποικιακό φόρο στη Γαλλία μετά την ανεξαρτησία τους και μέχρι σήμερα;
    Όταν ο Sékou Touré της Γουινέας αποφάσισε το 1958 να βγει από την γαλλική αποικιακή αυτοκρατορία, και επέλεξε την ανεξαρτησία της χώρας, η γαλλική αποικιακή ελίτ στο Παρίσι έγινε τόσο έξαλλη, και σε μια ιστορική πράξη μανίας η γαλλική διοίκηση στη Γουινέα κατέστρεψαν τα πάντα στη χώρα που αντιπροσώπευαν αυτό που ονομάζεται τα “οφέλη” από το γαλλικό αποικισμό.
    Τρεις χιλιάδες Γάλλοι έφυγαν από τη χώρα, λαμβάνοντας όλη την περιουσία τους και καταστρέφοντας οτιδήποτε το οποίο δεν μπορούσε να μετακινηθεί: σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κτίρια δημόσιας διοίκησης είχαν θρυμματιστεί, αυτοκίνητα, βιβλία, ιατρεία, τα εργαλεία του ερευνητικού ινστιτούτου, τα τρακτέρ καταστράφηκαν ή  σαμποταρίστηκαν, άλογα, αγελάδες στα αγροκτήματα σκοτώθηκαν, και τα τρόφιμα σε αποθήκες κάηκαν ή δηλητηριάστηκαν.
    Ο σκοπός αυτής της εξωφρενικής πράξης ήταν να σταλεί ένα σαφές μήνυμα σε όλες τις άλλες αποικίες ότι οι συνέπειες της απόρριψης στη Γαλλία θα ήταν πολύ υψηλές.

    Ακουλουθείτε χορτοφαγική δίαιτα? Πώς να πάρετε περισσότερο ασβέστιο χωρίς να καταναλώσετε γαλακτομικά



    Είναι το πιο διαδεδομένο μέταλλο στον οργανισμό και το 99% από αυτό βρίσκεται στα οστά και τα δόντια. Ο οργανισμός μας δεν μπορεί να το συνθέσει μόνος του και το λαμβάνει από τις τροφές.
    Υπάρχουν πολλά στοιχεία ερευνών που δείχνουν πώς το γάλα δεν κάνει καλό στο σώμα μας. Γενικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν σχέση με όλα τα είδη των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, των αυτοάνοσων νοσημάτων, του καρκίνου, των αλλεργιών, του άσθματος, των παθήσεων του πεπτικού συστήματος, της οστεοπόρωσης, των προβλημάτων του θυρεοειδούς, των νευρολογικών ασθενειών, κλπ. 
    Ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το ασβέστιο είναι ασήμαντο για τον οργανισμό μας. Το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας, κυρίως, για την υγεία των οστών, η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη και χρειάζεται και άλλα πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, φώσφορο, βιταμίνη D καθώς και φυσική δραστηριότητα. 
    Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να καταναλώνουμε τουλάχιστον 500 mg ασβεστίου καθημερινά από χορτοφαγικές τροφές. Μια τροφή πλούσια σε ασβέστιο δεν δυναμώνει μόνο τα οστά και τα δόντια, αλλά δρα ενάντια στην οστεοπόρωση, μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο, ελέγχει την πίεση και ηρεμεί τα νεύρα. 
    Πρόσφατες μελέτες έδειξαν επίσης ότι το ασβέστιο βοηθά στην καύση του λίπους. 
    Σε μια ευρωπαϊκή μελέτη, οι ακραίοι χορτοφάγοι είχαν 30% μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν κατάγματα σε σχέση με τους κρεατοφάγους και είχαν επίσης σημαντικά χαμηλότερη πρόσληψη ασβεστίου από όλες τις άλλες ομάδες. 
    Όταν όμως οι ερευνητές παρατήρησαν τους vegans που κατανάλωναν τουλάχιστον 525 mg ασβεστίου την ημέρα διαπίστωσαν ότι δεν είχαν αυξημένο κίνδυνο κατάγματος. 

    Η βία φέρνει βία και η αγάπη φέρνει αγάπη


    Όσο υπάρχουν ταυτότητες, οποιουδήποτε τύπου, οποιουδήποτε περιεχομένου, θα υπάρχει πόνος, δυστυχία και σύγκρουση. 
    Ο κόσμος, το σύμπαν και η ζωή θα ερμηνεύονται μέσα από τα φίλτρα "εγώ είμαι ο σωστός, εσύ ο λάθος", "εγώ ξέρω, εσύ δεν ξέρεις", "εγώ είμαι ο καλός, εσύ ο κακός".
    Τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία αποτελούν άλλη μία έκφραση του Εγώ. Ο φανατισμός και η βία είναι άλλες δύο μορφές του, οι εκφράσεις της ταύτισης με κάποιες σκέψεις, η ασυνείδητη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ακόμα η ανθρωπότητα.
    Η ταυτότητα (η ταύτιση με σκέψεις, ιδέες, ιδεολογίες, πεποιθήσεις - όλα σκέψεις είναι) δεν διαλύεται με άλλες ταυτότητες. Διαλύεται με την αναγνώρισή της, με την επίγνωση της ύπαρξής της, την αποδοχή και την κατανόηση.
    Όταν θέλεις να αποδυναμώσεις ένα σύστημα (μία χώρα, μία ιδεολογία, μία ταύτιση, ένα σύμπτωμα, έναν ζωντανό οργανισμό, ή οτιδήποτε άλλο), κόβεις την κύρια τροφοδοτική πηγή του συστήματος. 
    Στην περίπτωση του φανατισμού, η τροφοδότηση γίνεται μέσω της ταύτισης. 
    Και η ταύτιση διαλύεται μόνο αν την παρατηρήσεις τη στιγμή που εκδηλώνεται, χωρίς να την τροφοδοτήσεις με σκέψεις επίκρισης, θυμού, απόρριψης ή μίσους. 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα