Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

" Αφθονία , η έλλειψη του φθόνου "

Και ποιο είναι το αίτιο του κακού , ποιά είναι η ρίζα του ,ρώτησαν έναν δάσκαλο.

Ο φθόνος , απάντησε εκείνος , είναι το κατώτερο σκαλοπάτι του ανθρώπου,το σημείο που φονεύεται ο Θεός ...

Φ(θ)ονος είναι ο φόνος του Θεού μέσα μας...
Απο κει ξεκινούν όλα τα δεινά του ανθρώπου...
γίνεται έρμαιο των παθών του ο άνθρωπος χωρίς Θεό...
αποδυναμώνεται, όταν φθονεί ότι έχουν οι άλλοι...
αισθάνεται κατώτερος, ελλειματικός , ζει σε μόνιμη στέρηση κι απαξίωση...

Νομίζει ότι οι άλλοι έχουν πάντα κάτι περισσότερο απο κείνον...
οι αλλοι είναι ανωτεροι , πιο άξιοι, πιο ικανοί,
πιο πλούσιοι, πιο χαρούμενοι, πιο ευτυχισμένοι, πιο πλήρεις.
Οι άλλοι είναι οι εκλεκτοί κι εσυ δεν είσαι.

Όταν κάποιος φθονεί , διαπράττει φόνο, σκοτώνει τον Θεό μέσα του.

Όταν φθονείς ,φονεύεις το θεό...σκοτώνεις τον θεό που σε δημιούργησε...
σου έδωσε όλα όσα χρειαζοσουν να έχεις...όλα όσα ζητησες...
αλλά δεν το εκτιμησες..ζήλεψες αυτά που είχαν οι άλλοι...
ξέχασες  πως εσυ τα είχες ζητήσει...γιατί αυτά χρειαζόσουν ...
ξέχασες πως εσύ ζήτησες να είσαι έτσι όπως είσαι...
δεν σου έδωσε τιποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ οτι μπορούσες και ήθελες να είσαι...

 Ο θεός είσαι εσύ...

Οποιαδήποτε προβλήματα λύσετε μέσα σας, τα λύνετε αυτά τα προβλήματα σε άλλους



Οποιαδήποτε προβλήματα λύσετε μέσα σας, τα λύνετε αυτά τα προβλήματα σε άλλους.

 Όταν λύσετε τα προβλήματα μέσα σας, θα διαλυθούν αυτόματα παρόμοια προβλήματα σε άλλους.

 Όταν διαλυθούν τα προβλήματά σας, αυτά τα προβλήματα θα διαλυθούν σε άλλους, επειδή δεν υπάρχουν "άλλοι".

 Όλοι οι άλλοι είστε εσείς.

Ο λόγος που ο κόσμος είναι σε μια τέτοια άθλια κατάσταση, δεν είναι επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν Δασκάλους



Ο λόγος που ο κόσμος είναι σε μια τέτοια άθλια κατάσταση, δεν είναι επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν Δασκάλους. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει έλλειψη πραγματικών, αληθινών σπουδαστών και μαθητών. Οι Δάσκαλοι είναι διαθέσιμοι όταν κάποιος θέλει να τους βρει.

Inner Peace


Όταν οι δοκιμασίες και οι προκλήσεις της ζωής έρχονται στο δρόμο μας και μας κατακλύζουν, ευχόμαστε και προσευχόμαστε να αποκατασταθεί η ειρήνη στη ζωή μας.

Αναζητούμε να καταλήξουμε σε συμφωνίες για μια διαρκή ειρήνη μεταξύ όλων των ανθρώπων και όλων των εθνών. Επιθυμούμε την ειρήνη για εμάς και για όλο τον κόσμο.

Μπορούμε να βοηθήσουμε στην συν-δημιουργία ενός ενεργειακού πεδίου ειρήνης καθώς επιλέγουμε την ειρήνη μέσα από την καρδιά μας. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώνονται μέσα από Διαδίκτυο σε απευθείας σύνδεση για να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για την παγκόσμια ειρήνη.

Η δημιουργία και η επέκταση της ειρήνης είναι εσωτερική εργασία

Όταν ένα εγγόνι φεύγει από τη ζωή



Κανένας γονιός δεν περιμένει να ζήσει περισσότεροαπό το παιδί του, πόσο μάλλον να χάσει έναπολυαγαπημένο εγγόνι.
Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις οικογένεια, παιδιά, στη συνέχεια να δεις τα παιδιά σου να κάνουν δικά τους παιδιά και …ξαφνικά ο κύκλος να σπάει με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο. Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για τον πόνο που ακολουθεί. Ως παππούς ή ως γιαγιά ζείτε ένα διπλό πόνο. Πενθείτε για το εγγόνι που τόσο πρόωρα ‘έφυγε’, αλλά πονάτε πολύ καθώς νιώθετε και τον πόνο του παιδιού σας που πενθεί το παιδί του. Όχι μόνο πονάτε και θλίβεστε αλλά νιώθετε αβοήθητος και απογοητευμένος που δεν μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας στον πόνο του.

Ίσως βοηθάει να γνωρίζετε ότι για τον πόνο του πένθους δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Μην περιμένετε πολλά από το παιδί σας ή από τον σύντροφό του. Γιατί, πρώτα-πρώτα, κανένας δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Όταν η πραγματικότητα ‘χτυπήσει την πόρτα’ ο καθένας νιώθει απελπισμένος. Είναι σημαντικό να μπορέσετε να αναλογιστείτε τις ανάγκες σας καθώς και εκείνες του παιδιού σας. Αναγνωρίζοντας και δουλεύοντας το πένθος σας θα βοηθήσετε τον εαυτό σας και εμμέσως το παιδί σας που πενθεί, επίσης.

Μην εκπλαγείτε αν στην αρχή δεν μπορέσετε να προσεγγίσετε το παιδί σας. Να έχετε υπομονή. Κάποια στιγμή θα καταφέρετε να μιλήσετε, να ακούσετε και να βοηθήσετε. Αν δείτε ότι δεν μπορείτε να βοηθήσετε εξαιτίας του πόνου που νιώθετε, μια λύση είναι να στείλετε κάρτες και να δείξετε την αγάπη σας με αυτές. Εξηγείστε ότι επιθυμείτε να προσφέρετε περισσότερη βοήθεια, αλλά δεν γνωρίζετε πώς.

Αν έχεις ένα όνειρο...





Αν έχεις ένα όνειρο, προστάτεψέ το !


Ανέθρεψέ το με τη μουσική που αγαπάς, με ποίηση ερωτική, με εμπνευσμένη λογοτεχνία. Γαλούχησέ το με προσοχή, με φροντίδα, υπομονή κι επιμονή… όπως θα μεγάλωνες ένα μικρό παιδί. Εννιά μήνες περιμένουμε ένα παιδί να έλθει στον κόσμο, άλλα εννέα χρόνια για να μπορέσει να μιλήσει λογικά και ακόμα εννιά χρόνια για να γίνει ώριμος ενήλικας, έτοιμος να υπηρετήσει τον κόσμο. Το όνειρο χρειάζεται λιγότερο επίπονη δουλειά και συντομότερο χρονικό διάστημα για να ωριμάσει. Μα οφείλεις να του αφιερώσεις κάποιο χρόνο… και να το προστατέψεις απ’ το θανάσιμο μικρόβιο που ονομάζεται δυσπιστία.   

Η απελευθέρωση από το άγχος


Η ζωή μας, ας το παραδεχτούμε, απλώς συμβαίνει. Συμβαίνει και συνοδεύεται από αμείλικτες ευθύνες. Χρειαζόμαστε χρήματα για να επιβιώσουμε, για να φροντίσουμε τα παιδιά μας, για να διατηρήσουμε την υγεία μας και για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς που η κυβέρνηση χωρίς καμία λύπηση ακατάπαυστα μας ταχυδρομεί. Συνέχεια πρέπει κάτι να φροντίσουμε, κάτι να κυνηγάμε, με κάτι να αγχωθούμε. Και μόλις διανοηθούμε να ξεστομίσουμε ότι επιτέλους τα έχουμε όλα δρομολογήσει, ότι όλα τα έχουμε βάλει σε μια σειρά, εμφανίζεται σαν από μηχανής θεός ένας οικογενειακός φίλος μπροστά μας, να μας περιγράψει γλαφυρά την τελευταία καταστροφή που του χτύπησε την πόρτα και να μας ζητήσει τη συνδρομή μας στο πρόβλημά του. Μοιάζει σαν να έχει γίνει το άγχος, τρόπος ζωής για τους περισσότερους από μας.



Στην πραγματικότητα το στρες έχει ενσωματωθεί τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας που αν κάποιος τολμήσει να πει πως η ζωή είναι σε γενικές γραμμές όμορφη και πως δεν έχει λόγο να παραπονιέται για όσα δυσάρεστα πιθανόν να του συμβαίνουν, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει πιστευτός. Ο περίγυρος θα αποφανθεί ότι εσκεμμένα εθελοτυφλεί  ή θα χαρακτηριστεί ανεπανόρθωτα ρομαντικός. Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε καταχωρήσει στη μνήμη μας την λανθασμένη πεποίθηση ότι το άγχος στη ζωή μας είναι απόλυτα φυσιολογικό και ότι το να βιώνουμε στρεσογόνες καταστάσεις πολλές φορές είναι τιμητικό γιατί δηλώνει ότι είμαστε ζωντανοί, ότι έχουμε φιλοδοξίες για τη ζωή, ότι νοιαζόμαστε αληθινά για την οικογένεια και τη δουλειά μας, ότι είμαστε σημαντικοί και επιτυχημένοι και αυτή τη σημαντικότητα προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να προασπίσουμε. 

Φυσικοί τρόποι για λευκά και όμορφα δοντάκια!





Υπάρχει κάτι πιο ομορφο από ένα υπέροχο χαμόγελο; Και όπως υπάρχει.. Το όμορφο χαμόγελο που συνοδεύεται με όμορφα λευκά δοντάκια! Ε μα ή χαμογελάς ή δε χαμογελάς..

:):)

Είναι γεγονός πως με το πέρασμα των χρόνων τα δόντια μας χάνουν την φυσική τους λευκότητα και την υγιή εμφάνιση που κάποτε είχαν. Το κάπνισμα, το αλκοόλ οι διάφορες τροφές έχουν σαν αποτέλεσμα να αφήνουν στα δόντια κίτρινα σημάδια και έντονο αποχρωματισμό κατά τόπους. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να δώσουν στα δόντια μας λάμψη και υγιή εμφάνιση χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούμε σε κάποια επίπονη και ακριβή διαδικασία! Τα μυστικά της φύσης μας δίνουν και εδώ κάποιες  λύσεις! Πάμε να δούμε κάποιες από αυτές λοιπόν:

  •  Κλασσική και παλαιά συνταγή: στύβετε μισό λεμόνι και το ανακατεύετε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προσοχή αν έχετε σκασμένα χείλη, θα τσουξει!). Τρίψτε το μείγμα αυτό πάνω στα δόντια. Στη συνέχεια βουρτσίστε με την οδοντόκρεμά σας. Το λεμόνι θα διώξει το ασβέστιο που έχει καθίσει στην επιφάνεια των δοντιών, η οποία προκαλεί και την κιτρινίλα ενώ το αλάτι θα σφίξει τα ούλα σας. Προσοχή: δεν καταπίνουμε το μείγμα.

2. ΠΩΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ

1. ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ




Τα σύμβολα του Ρέικι εργάζονται με παρόμοιο αλλά πιο δυνατό τρόπο με την ως άνω διαδικασία που περιγράψαμε. 
Λόγω των εμπλεκομένων ενεργειών και με την άνεση με την οποία η διαδικασία έχει διαποτιστεί, μπορεί να πει κάποιος ότι από την στιγμή που ενεργοποιούνται μέσα από τους συντονισμούς τα σύμβολα του Ρέικι είναι υπερβατικά στην φύση. 
Και καθώς εργάζονται, έχουν επιρροή στην προσωπική ενέργεια αυτού που τα χρησιμοποιεί, η κύρια επίδρασή τους έρχεται από τον τρόπο που ενεργοποιούν μία ανταπόκριση από υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας, η οποία είναι συνήθως πίσω από το φάσμα του προσώπου που χρησιμοποιεί το σύμβολο. 
Η αξία τους επίσης έρχεται από τον τρόπο που πετυχαίνουν αυτή την επίδραση, χωρίς να χρειαστεί ο μαθητής να διαλογιστεί ή να αναπτύξει την ικανότητα να φθάσει σε συνειδητότητα και να συνδεθεί με τις ενέργειες που ενεργοποιούν τα σύμβολα. 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ 

1. ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ





ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ

Τα σύμβολα είναι ένα σημαντικό μέρος από την πρακτική του Ρέικι και είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι δεν είναι απαραίτητα για να δώσετε σε κάποιον θεραπεία. Στην πραγματικότητα στο Ρέικι 1, δεν δίνεται κανένα σύμβολο και ο μαθητής μαθαίνει να δίνει θεραπεία απλά με την επίθεση των χεριών. Τα σύμβολα του Ρέικι διδάσκονται στο Ρέικι 2 και πάνω.

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΕΝΙΚΩΣ

Τα σύμβολα του Ρέικι εργάζονται διαφορετικά από τα περισσότερα άλλα σύμβολα, έτσι είναι σημαντικό να καταλάβετε πως δρουν τα σύμβολα γενικά πριν εξηγηθεί πως δρουν τα σύμβολα του Ρέικι. 

Τα σύμβολα δρουν σε διαφορετικά επίπεδα της συνειδητότητας. Κάποια σύμβολα δρουν περισσότερο στο νοητικό επίπεδο του ανθρώπου, μεταφέροντάς του το μήνυμα που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο σύμβολο που βλέπει. 

Γαϊδουράγκαθο, ένα βότανο που αποτοξινώνει το συκώτι, κάνει καλό στις δίαιτες, στην μείωση του σακχάρου, αλλά και ως αντίδοτο σε δηλητηριάσεις



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

Το γαϊδουράγκαθο (Silybum marianum) ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών και πήρε την ονομασία του από τα αγκαθωτά φύλλα του. 
 Το γαϊδουράγκαθο, βρίσκεται παντού στον κόσμο. Είναι θα έλεγε κανείς ένα κοινό βότανο. Αγαπάει όμως ιδιαίτερα τα μεσογειακά εύκρατα κλίματα και το συναντάμε σε μορφή θάμνου. Είναι ανθοφόρα μονοετή, διετή ή πολυετή φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των μαργαρίτων (Asteraceae ή παλαιότερα Compositae). Χαρακτηρίζονται από φύλλα και βλαστούς που φέρουν αγκάθια. Λέγεται ότι αυτά τα αγκάθια είναι μια προσαρμογή που προστατεύει το φυτό από τα φυτοφάγα ζώα. Τα κεφάλια των λουλουδιών τους, ακτινικά συμμετρικά, βρίσκονται στα άκρα των βλαστών και έχουν χρώμα συνήθως μωβ, ροζ τριανταφυλλί, κίτρινο ή λευκό. Οι σπόροι τους, αγαπημένο έδεσμα για τις καρδερίνες και άλλα μικρά πουλιά, είναι πολυάριθμοι, έχουν πάππους στα περισσότερα είδη, ή τούφες με μικροσκοπικά τριχίδια που θα τους βοηθήσουν να εγκατασταθούν μακρύτερα (σπόροι με πτητικά εξαρτήματα) δημιουργώντας νέα εποίκιση με νεαρά φυτά. 

11 μύθοι για τη δίαιτα

Έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει τα πάντα όσον αφορά τη δίαιτα. Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε ορισμένους μύθους για την απώλεια κιλών.


11 μύθοι για τη δίαιτα


Όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά, οι περισσότεροι συμβουλευόμαστε το διαδίκτυο για να μάθουμε τι ακριβώς πρέπει να βγάλουμε από τη ζωή μας μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας. Και, όπως κάθε τι που διαβάζουμε στο διαδίκτυο, κάποια πράγματα αποτελούν μύθους χωρίς καμία βάση. Ώρα να καταρρίψουμε τους πιο γνωστούς από αυτούς.

Μύθος: Το βραδινό φαγητό παχαίνει

Δεν υπάρχει καμία έρευνα που να υποστηρίζει ότι το βραδινό φαγητό θα μας κάνει να πάρουμε παραπανίσια κιλά. Αυτό που όντως συμβαίνει είναι πως οι υπερβολικά πολλές θερμίδες, μας παχαίνουν. Και, δυστυχώς, το νυχτερινό φαγητό σχετίζεται με τις υπερβολικά πολλές θερμίδες, επειδή τείνουμε να μην τρώμε σωστά την υπόλοιπη μέρα και καλύπτουμε την πείνα μας με λιπαρά, παχυντικά τρόφιμα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι σημαντικό να μην προσπερνάμε τα γεύματα της μέρας.

Μύθος: Κάποια είδη ζάχαρης είναι χειρότερα

Η λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη, το μέλι, η φρουκτόζη, όλα αυτά τα γλυκαντικά περιέχουν θερμίδες (μεταξύ 48 και 64 ανά κουταλιά της σούπας) και το σώμα μας τις απορροφά με παρόμοιο τρόπο. Αν πραγματικά θέλουμε να χάσουμε κιλά, πρέπει να περιορίσουμε κάθε είδος ζάχαρης όσο περισσότερο γίνεται.

"Γιατί δεν πρέπει να βασίζεις την ευτυχία σου στους άλλους!"

του Ανδρέα Κόλλια


Η επιθυμία του να είμαστε ευτυχισμένοι είναι συνήθως η περισσότερο κοινή φιλοδοξία της κοινωνίας μας σήμερα. Αλλά για πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα τις γυναίκες, την ικανότητά τους να αισθάνονται ευτυχισμένες την έχουν τοποθετήσει σε άλλους ανθρώπους - στην παρουσία τους, την έγκριση τους ή την ευτυχία τους. Οι ειδικοί το αποκαλούν με τον όρο «εξωτερική πηγή ελέγχου".

Το να είναι όμως κάποιος ευτυχισμένος προέρχεται από το συναίσθημα εκείνο της βαθιάς εσωτερικής γαλήνης και της ικανοποίησης που νιώθει ο καθένας με τον εαυτό του. Αυτή η αίσθηση της προσωπικής ικανοποίησης, στην ιδανική περίπτωση, επιτυγχάνεται μέσω μιας σταθερά διαδεδομένης πεποίθησης ότι ο καθένας αποτελεί ένα αξιοπρεπές άτομο που ενεργεί σύμφωνα με τις προσωπικές του ηθικές αξίες"

Το να έχει κάποιος μια  "Εσωτερική πηγή ελέγχου" - και να στηρίζετε αποκλειστικά στον εαυτό του για την επίτευξη της ευτυχία του - είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο όσον αφορά αυτό το ζήτημα γιατί τους δίνονται πάρα πολλά μηνύματα, από πολύ νεαρή ηλικία, για να δίνουν έμφαση και προσοχή σε εξωγενείς παράγοντες - που αφορούν την εξωτερική εμφάνιση. Έτσι, αφού είναι καλά εκπαιδευμένες να επικεντρωθούν σε όλους αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες, δεν είναι εύκολο να αντέξουν αυτά τα μηνύματα και να πουν,« Ω, βέβαια, είναι η ψυχή και η προσωπικότητα μου που πραγματικά έχει σημασία». "

Νέα Σελήνη στον Σκορπιό

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (4)

Μια μοιραία Νέα Σελήνη... 11.11.2015

Το Πετράδι της Σοφής Γυναίκας


Μια σοφή γυναίκα που ταξίδευε στα ορεινά, βρήκε σε ένα ποτάμι ένα πολύτιμο πετράδι και το πήρε. 
Την επόμενη μέρα συνάντησε έναν ταξιδιώτη ο οποίος ήταν πολύ πεινασμένος και η σοφή γυναίκα άνοιξε την τσάντα της για να μοιραστεί μαζί του το φαγητό της.
 Ο πεινασμένος ταξιδιώτης είδε το πολύτιμο πετράδι μέσα στην τσάντα της σοφής γυναίκας, το θαύμασε και της ζήτησε να του το δώσει. 
Η σοφή γυναίκα του το έδωσε χωρίς δισταγμό.
Ο ταξιδιώτης έφυγε, χαρούμενος για την καλή του τύχη. 
Ήξερε ότι το πετράδι άξιζε τόσα πολλά, που θα του έδιναν ασφάλεια για το υπόλοιπο της ζωής του.

Δωρεάν παρουσίαση της τεχνικής ThetaΗealing στη Ρόδο


Σας προσκαλούμε στην όμορφη ΡΟΔΟ, στην παρουσίαση της Τεχνικής ThetaHealing με την Άννα Κυριακίδου- Σύμβουλο και Eκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing της Vianna Stibal.

Η παρουσίαση θα γίνει στη Ρόδο, στην αίθουσα παρουσιάσεων στο ΑΚΤΑΙΟ το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6-8 μ.μ.
Στην παρουσίαση αυτή θα μάθετε όλα όσα αφορούν την Πρωτοποριακή Τεχνική ThetaHealing και θα κατανοήσετε πως ακριβώς λειτουργεί.
Θα βιώσετε πώς να φέρετε τον εαυτό σας στη συνειδησιακή κατάσταση των εγκεφαλικών κυμάτων Θήτα, τι μπορείτε να επιτύχετε όταν είστε σε αυτή τη κατάσταση και πως η μέθοδος βοηθάει στην αυτογνωσία, στην αυτοθεραπεία καθώς και στη θεραπεία τρίτων. Με ποιο τρόπο να βελτιώσετε την υγεία σας σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο, πώς να υλοποιείτε καταστάσεις ισορροπίας και αφθονίας στην καθημερινή σας ζωή. Πώς να αλλάζετε τις θεμελιακές πεποιθήσεις που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο πολλών ασθενειών.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, χωρίς δηλώσεις συμμετοχής
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα