Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΣΤΕ ΟΧΙ…. Για να πετύχετε!

Να τα 10 πράγματα στα οποία πρέπει να πείτε ‘ΟΧΙ’ και να σταματήσετε να κάνετε, αν θέλετε να πετύχετε οτιδήποτε!



Τι σημαίνει για εσάς ΕΠΙΤΥΧΙΑ;  Μπορεί να είναι χρήματα, καλή καριέρα, μια ωραία σχέση, γάμος, οικογένεια, δημιουργικότητα, οτιδήποτε…  Το πώς ορίζετε την ευτυχία για εσάς είναι δικό σας θέμα και δική σας ευθύνη.  Πώς, όμως, μπορείτε να πετύχετε σε αυτό που είναι σημαντικό για εσάς;


Αλήθεια, τι είναι ‘επιτυχία, -δηλαδή σημαντικό- για εσάς;
Ø  Καταρχήν, θα πρέπει να ορίσετε τι είναι σημαντικό για εσάς (και όχι για το τι θα πει η κοινωνία, η μητέρα ή ο πατέρας σας, κλπ).
Ø  Το δεύτερο στοιχείο είναι να θέσετε την επιτυχία με τρόπο που φαίνεται ότι έχετε τον έλεγχο τον πραγμάτων.  Έτσι, το ‘να μου πέσει το λαχείο’ δεν είναι θέμα επιτυχίας, αλλά τύχης.  Αλλά το να πείτε ‘επιτυχία για μένα είναι να είμαι δημιουργική’ είναι κάτι που μπορείτε να το ελέγξετε.
Ø  Ένα τρίτο σημαντικό σημείο είναι βάλετε κάποιους αντικειμενικούς και μετρήσιμους στόχους για την επιτυχία, οι οποίοι να εξαρτώνται από το χέρι σας.  Το να πείτε ‘θέλω να είμαι ζωγράφος’, ‘θέλω να γίνω συγγραφέας’, ‘θέλω να έχω μια ωραία σχέση’, είναι πράγματα τα οποία μπορείτε να ελέγξετε, αλλά εκφρασμένα έτσι είναι τόσο γενικά και αόριστα που δε σας βοηθάνε.  Είναι προτιμότερο λοιπόν να πείτε ‘επιτυχία για εμένα είναι να πάρω μια σειρά μαθημάτων ζωγραφικής και να ολοκληρώσω 10 πίνακες’, ή ‘να γράψω το μυθιστόρημά μου’ ή ‘να βρω έναν άνθρωπο με τον οποίο να έχω κοινά ενδιαφέροντα και να μοιραζόμαστε τη ζωή μας’.


Το πρόβλημα
Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές οι φόβοι και οι πράξεις των ανθρώπων είναι τα εμπόδια στην ίδια τους την επιτυχία!  Σας φαίνεται περίεργο;  Κι όμως, η συμπεριφορά μας είναι αυτή που μας μπλοκάρει ή μας ανοίγει τους δρόμους προς την επιτυχία.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Με το παρόν άρθρο θέλω να αναφέρω τους λόγους του σημερινού πολέμου στην Συρία και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής,τον οποίον ξεκίνησαν οι Ισραηλινοί και στην συνέχεια οι Σιωνιστές των HΠA με τους συμμάχους τους,Σαουδάραβες και Καταριανούς.Σκοπός τους ήταν να ανατρέψουν τον 

πρόεδρο της Συρίας "Μπασάρ Ασαντ" καθόσον δεν υπάκουε στις προσταγές τους για να περάσουν αγωγό πετρελαίου-φυσικού αερίου,ο οποίος θα ξεκινούσε από το Κατάρ και μέσω Συρίας θα 
τροφοδοτούσε την Ευρώπη.Με αυτόν τον τρόπο θα εξουδετέρωναν τους αγωγούς της Ρωσίας προς την Ευρώπη.

Εκτός όμως του λόγου που προανέφερα,υπάρχει ακόμη πιό σοβαρός λόγος,ο έλεγχος των "αστρικών πυλών"που υπάρχουν στην Συρία και το Ιρακ !Ετσι για να πετύχουν καλύτερα τους σκοπούς τους,δημιούργησαν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS),με τις γνωστές θηριωδίες του.

Οσον και αν φανεί περίεργο σε πολλούς από τους αναγνώστες του άρθρου,ο πόλεμος αυτός καθοδηγείται από τις "φωτεινές δυνάμεις"του σύμπαντος,τους Ανδρομέδιους-Ολύμπιους και τις συμμαχικές τους φυλές,με σκοπό την απελευθέρωση της ανθρωπότητος από την "σκλαβιά" την οποία έχουν επιβάλει οι λεγόμενοι "αποστάτες",καθοδηγούμενοι από  "σκοτεινές δυνάμεις" γήϊνες και εξωγήϊνες.

Καλόν είναι όσοι δεν γνωρίζουν για τις δυνάμεις που προανέφερα,να διαβάσουν το άρθρο μου:
"Η Απόκρυφη Ιστορία του Πλανήτη μας"(http://perseasorion.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html).

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (IS)

Τον Μάιο του 2014 μουσουλμάνοι "τζιχαντιστές" με την ονομασία ISIS ή ISIL,πλήρως εξοπλισμένοι,ακόμη και με βαρύ οπλισμό, επιτίθενται και καταλαμβάνουν περιοχές στην Συρία και στο βόρειο Ιράκ και ιδρύουν το κράτος του "Ιράκ και του Λεβάντε(=ανατολή)" εν μέσω σφαγών και λοιπών φρικαλεοτήτων εις βάρος του πληθυσμού των περιοχών αυτών και ιδίως των Χριστανών.Τον Αύγουστο του 2014 το ISIS μετονομάσθει σε IS(Ισλαμικό Κράτος).Η δύναμη του υπολογίζεται σε 100.000 μαχητές.

Το Ισλαμικό Κράτος (αραβικά:Αντ-Νταουλάτ αλ-Ισλαμίγια),είναι μία ενεργή 

"τζιχαντιστική"εγκληματική οργάνωση.Στις 29 Ιουνίου 2014 ανακήρυξε μονομερώς την ίδρυση χαλιφάτου, σε μια έκταση που περιέχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, ορίζοντας στην θέση του "χαλίφη" και "ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων" τον επικεφαλής της, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (γνωστός έκτοτε ως "Χαλίφης Ιμπραήμ").Στους στόχους της οργάνωσης είναι η περαιτέρω εξάπλωση του χαλιφάτου μελλοντικά σε περιοχές στον Λίβανο,όπου έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τρομοκρατική επίθεση,την Ιορδανία,το Κουβέιτ, την Τουρκία,την Κύπρο και σε άλλες χώρες της Ασίας,Αφρικής και Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Βρετανικής υπηρεσία πληροφοριών ΜΙ15,το IS ελέγχεται από την CIA και την RAND Corporation ( μια μη κερδοσκοπική παγκόσμια πολιτική δεξαμενή σκέψης που δημιουργήθηκε για να προσφέρει την έρευνα και την ανάλυση για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ από την Douglas Aircraft Company).Χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ,από ιδιωτικό κληροδότημα.

Δεν φταίει κάποιος εκεί έξω … πάντα φταίει κάποιος εκεί μέσα…



Πάντα κάποιος εκεί έξω φταίει… πάντα κάποιος εκεί έξω δεν σε υπολογίζει, σε αδικεί, σε θυμώνει, σε προδίδει, σου αναιρεί το χαμόγελο, σου χαρίζει στεναχώρια…

Δεν βαρέθηκες τόσο καιρό τα ίδια και τα ίδια… πάντα κάποιος εκεί έξω… 


Ως πότε θα μεταφέρεις τις ευθύνες σου σε κάποιον εκεί έξω; 


Ως πότε θα αρνείσαι να μεγαλώσεις;

Όταν δε μας υποστηρίζουν οι καιροί





Όταν δε μας υποστηρίζουν οι καιροί
πρέπει να βρούμε 
εμείς τον τρόπο
να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας ….

Όταν δε μας υποστηρίζουν οι καιροί
πρέπει να βρούμε 
εμείς τον τρόπο
ν’ ανακαλύψουμε τη χαμένη ψυχική μας πληρότητα.

Επαναστατική Αγάπη



Η αγάπη είναι η απόλυτη αλχημεία, η ανώτατη μεταστοιχείωση, η ουσιαστική μεταμορφωτική δύναμη. Το μην μπορείς να είσαι ερωτευμένος με τίποτα λιγότερο από ολόκληρο τον κόσμο, απ’ όλα όσα σε περιβάλλουν, αυτό είναι πραγματική αγάπη. Το να μπορείς να ερωτευτείς τα πάντα, ό,τι εμπεριέχει η ίδια η ζωή σου, το ανώτερο και το κατώτερο, το τραγικό και το μαγικό, την πείνα και τον τρόμο, αυτό είναι η αληθινή αγάπη, η άπειρη αγάπη, αυτό που σωστά αποκαλείται αγάπη άνευ όρων. Αν βάζεις όρους  για v’ αγαπήσεις, τότε σίγουρα δεν αγαπάς αληθινά. Η αληθινή αγάπη δεν αναζητά λόγο ή επιβεβαίωση για να υπάρξει.


Όπως είπε ο συγγραφέας και ποιητής Stephen Levine

“Η αληθινή αγάπη δεν έχει αντικείμενο. Πολλοί μιλούν για την αγάπη άνευ όρων προς κάποιον άλλον. Η αγάπη άνευ όρων όμως είναι η εμπειρία της ύπαρξης. Δεν μπορείς να αγαπήσεις ανεπιφύλακτα κάποιον άλλον. Μπορείς μόνον να βρίσκεσαι σε ανεπιφύλακτη αγάπη. Δεν είναι ένα δυαδικό συναίσθημα. Είναι μια αίσθηση ενότητας με όλα όσα υπάρχουν. Η εμπειρία της αληθινής αγάπης προκύπτει μόνον όταν έχουμε παραδώσει την ξεχωριστότητά μας στο σύμπαν. Είναι μια αίσθηση ενότητας. Δεν αγαπάς κάποιον άλλον, γίνεσαι αυτός ο άλλος.”

Να είσαι ερωτευμένος με αυτό τον τρόπο σημαίνει να είσαι ερωτευμένος με την ίδια τη ζωή και με ολόκληρη την πλάση. Είναι μια ανώτερη, πνευματική αγάπη που ξεπερνά όλες τις θρησκείες, όλες τις ιδεολογίες, όλες τις πολιτικές και πηγαίνει πέρα από το καλό και το κακό. Κανένα μεμονωμένο πράγμα δεν μπορεί να την περιέχει απορρίπτοντας τα υπόλοιπα. Εμπεριέχεται μέσα σε όλα τα πράγματα διαφορετικά γρήγορα ξεφτίζει. Αυτοί τελικά που είναι πραγματικά ερωτευμένοι, είναι ερωτευμένοι με την ίδια την Αγάπη!

Ο εγκέφαλος, το δεξί βουβό ημισφαίριο και η γραφή




Η εργασία αυτή παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής που έγινε από 4 έως 6 Οκτωβρίου του 2013 σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ΠΜΣ (μεταπτυχιακό τμήμα Δημιουργικής Γραφής) και το ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα: Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού.

Εισαγωγή

Η γνώση της νευροφυσιολογίας σχετικά με τις λειτουργίες του εγκεφάλου, είναι ίσης αξίας με τη γνώση της γλώσσας όπου χρησιμοποιείται η γραμματική, η σύνταξη, η ορθογραφία.


Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται τα βασικά πέντε μέρη του εγκεφάλου, δηλαδή, αριστερό και δεξί ημισφαίριο, μεσολόβιο (ή αλλιώς κεντρικός νευρώνας), αμυγδαλή και ιππόκαμπος, με στόχο να δούμε πώς μπορούμε συνειδητά να βοηθήσουμε τη συνεργασία των ημισφαιρίων, να χρησιμοποιήσουμε το βουβό δεξί ώστε το αριστερό να εκφράσει με λόγια τα συναισθήματά μας άρα και τη δημιουργικότητά μας, να μειώσουμε την ένταση της πρωτόγονης αμυγδαλής και να αυξήσουμε τις πιθανότητες δημιουργίας και διατήρησης νέων εγκεφαλικών κυττάρων μέσω του ιππόκαμπου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ακολουθεί μια περιληπτική ανάλυση των πέντε βασικών δομών του εγκεφάλου ώστε να δούμε πώς αυτά επηρεάζουν τη σκέψη και το συναίσθημα.

Ο εγκέφαλός μας αναπτύσσεται και δομείται σύμφωνα με ένα γενετικό σχέδιο (DNA) που υπάρχει στα γονίδιά μας και είναι κοινό για όλους τους ανθρώπους. Ένα σχετικά ομοιογενές σύνολο κυττάρων δημιουργεί νευρώνες σε διαφορετικές αλλά διακριτές περιοχές του εγκεφάλου, με στόχο διαφορετικές δεξιότητες. Τα θεμέλια της συμπεριφοράς μας έγκεινται στη δημιουργία των διαφορετικών νευρώνων, στις διασυνδέσεις τους και στην αλληλοσύνδεση των περιοχών του εγκεφάλου. Η κληρονομικότητα επηρεάζει κατά ένα 25% τη διαμόρφωση της προσωπικότητας, ενώ το 75% αυτού που τελικά γινόμαστε, εξαρτάται από αλληλεπιδράσεις με το περιβάλλον (οικογένεια, σχολείο, κοινωνία, θρησκεία και γεωγραφικός ντετερμινισμός). Η ατομικότητά μας, η προδιάθεσή μας, οι φυσιολογικές ή μη, συμπεριφορές μας καθώς και οι διαταραχές, οι ασθένειες, η δημιουργικότητα και κυρίως η χαρά για τη ζωή, εξαρτώνται από τη λειτουργία του εγκεφάλου μας και τη σωστή συνεργασία των πέντε τμημάτων του εγκεφάλου που αναλύονται καθώς και πολλών άλλων. (Υπάρχουν πολλές άλλες δομές στον εγκέφαλο που ωστόσο δεν θα αναλυθούν στην παρούσα μελέτη).

Η Αληθινή Όραση, πέρα από την σκέψη

By Brimful



Πραγματικότητα (αν μπορεί να συλληφθεί και να περιγραφεί κατά προσέγγιση) είναι Άμεση Αντίληψη αυτού που είναι, αυτού που συμβαίνει, χωρίς παραμορφώσεις. Με αυτό το Νόημα η Πραγματικότητα Ταυτίζεται με το Αληθινό, με την Αλήθεια. Αν λοιπόν Πραγματικότητα είναι η Άμεση Ανόθευτη Επαφή με το «πραγματικό» κι αυτό είναι κάτι που ζούμε, που βιώνουμε, η Πραγματικότητα (με αυτό το Νόημα) είναι η Ίδια η Ζωή, Αυτό που Ζούμε, Εδώ, Τώρα. Το «Βάθος της Πραγματικότητας» Αποκαλύπτεται σταδιακά σε κάποιον που βιώνει την πραγματικότητα.

Όλα τα όντα λοιπόν που είναι εν ζωή βιώνουν την Πραγματικότητα, μια Άμεση Επαφή με το πραγματικό σαν Αρχικό Αντιληπτικό Βίωμα, σαν βάση της συνειδητής ζωής, σαν βασικό περιεχόμενο της επίγνωσης. Τα πράγματα λοιπόν είναι εξαιρετικά απλά όταν απλά ζούμε. Αλλά αυτό το Πρωταρχικό Βίωμα της επαφής με την πραγματικότητα δεν μένει καθαρό. Δεν ζούμε απλά. Δεν πορευόμαστε απλά με το Ρεύμα της Ζωής. Παρεμβαίνουμε βίαια στο Αληθινό Βίωμα της ζωής. Εσωτερικεύουμε («εννοούμε» η νοητικοποιούμε, δηλαδή μεταφέρουμε την «εμπειρία» στο αφηρημένο συμβολικό επίπεδο των εννοιών) την αρχική αντίληψη (που είναι πλήρης σύλληψη των πραγμάτων, εσωτερικών κι εξωτερικών) και φτιάχνουμε εσωτερικές αφηρημένες εικόνες-έννοιες των πραγμάτων, «σταθερές εικόνες» ζωντανών ρευστών πραγμάτων ή καταστάσεων. Νομίζουμε ότι «ακινητοποιώντας» τα ζωντανά πράγματα μπορούμε έτσι να τα «γνωρίζουμε» καλύτερα, να τα «ελέγχουμε» καλύτερα. Με αυτό τον τρόπο αντικαθιστούμε (στην σκέψη μας) όλα τα ζωντανά ρευστά πράγματα «με «σταθερές εικόνες-έννοιες» των πραγμάτων και αντί να ζούμε την ζωντανή πραγματικότητα απλά σκεφτόμαστε την ζωή και τρέχουμε πίσω από στόχους και φαντασιώσεις. Νομίζουμε ότι έτσι μπορούμε να διερευνούμε καλύτερα την πραγματικότητα, να διαχειριζόμαστε καλύτερα την ζωή και να βρίσκουμε απαντήσεις στα ερωτήματά μας. Είναι όμως έτσι;

Μια κοπέλα που την έλεγαν Αράχνη

Diego_Velazquez_The_Fable_of_Arachne
Diego Velazquez, The Fable of Arachne - commons.wikimedia.org
Η Αράχνη ήταν ένα φτωχό κορίτσι, που ζούσε στην Κολοφώνα της Λυδίας, σ’ ένα μικρό και άσημο χωριό. Η μητέρα της είχε πεθάνει και ο πατέρας της, Ίδμων, ήταν βαφέας ρούχων. Η νεαρή κοπέλα δεν μπορούσε να υπερηφανευτεί ούτε για τα πλούτη ούτε για την καταγωγή της. Μπορούσε όμως να καμαρώνει για το ταλέντο της στην υφαντική τέχνη. Τα υφαντά της ήταν τόσο εντυπωσιακά, που ακόμα και οι Νύμφες ταξίδευαν συχνά από τον ποταμό Πακτωλό ως το χωριό της Αράχνης, για να τα θαυμάσουν. Πολλές φορές έμεναν εκεί με τις ώρες παρατηρώντας τα επιδέξια δάχτυλα της κοπέλας την ώρα που ύφαινε.
Έγινε τόσο διάσημη και τόσο μεγάλος ήταν ο θαυμασμός του κόσμου που σύντομα κυκλοφόρησε η φήμη πως δασκάλα της ήταν η ίδια η θεά της υφαντικής τέχνης, η Αθηνά. Η Αράχνη όμως, που είχε φουσκώσει από υπερηφάνεια για τα επιτεύγματά της, δεν ήθελε να μοιραστεί την φήμη της ούτε με τη θεά. Δεν παραδεχόταν πως το ταλέντο της ήταν δώρο της θεάς και μάλιστα την προκάλεσε σε διαγωνισμό υφαντικής. «Ας διαγωνιστεί μαζί μου, και αν αποδειχτεί πως είναι πιο ικανή από μένα, τότε ας τα χάσω όλα», πρότεινε.

Η αρχέγονη πηγή της αθανασίας

Enrique_Simonet_El_Juicio_de_Paris_-_1904
commons.wikimedia.org
Από τα προϊστορικά χρόνια ο άνθρωπος προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τη θνητότητά του. Έτσι, άρχισε να αναζητά τον μυστικό της αθανασίας των θεών.
Όταν μιλάμε σήμερα για αθανασία, αυτόματα σκεφτόμαστε την αθανασία της ψυχής, δοξασία γνωστή ήδη στον προϊστορικό άνθρωπο. Ο θάνατος ήταν και είναι ο εχθρός που προσπαθούμε να ξεγελάσουμε, και αν το υλικό σώμα πεθαίνει οπωσδήποτε, αναζητούμε την αθανασία στον κόσμο του πνεύματος.
Πριν όμως οι αρχαίοι Έλληνες διατυπώσουν μία θεωρία για τον διαχωρισμό του υλικού σώματος από την άυλη ψυχή, (link Ορφεύς2)πίστευαν απλώς πως κάποια όντα γεννιούνται θνητά και κάποια αθάνατα. Θνητοί ήταν οι άνθρωποι και τα υπόλοιπα όντα του ζωικού βασιλείου. Αθάνατοι ήταν μόνο οι θεοί.
Η πηγή της αθανασίας
Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τους θεούς αθάνατους;

Αυτοί που είπαν OXI χαλάσαν την πιάτσα

no

Έχουν περάσει 70 χρόνια από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά οι Έλληνες τσακώνονται ακόμα για το αν το ΟΧΙ του 1940 το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς ή ο ελληνικός λαός.
Το ΟΧΙ δεν το είπε ούτε ο Ιωάννης Μεταξάς ούτε ο ελληνικός λαός.

Δεν μπορούσαν να το πουν γιατί δεν τους έπεφτε λόγος.

 Ξέρουμε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου πως και ΟΧΙ να πουν οι Έλληνες, σε μια εβδομάδα έχει γίνει ΝΑΙ, και οι Έλληνες κάνουν τουμπεκί.

Το ΟΧΙ του 1940 το είπε η Βρετανία. Οπότε, θα έπρεπε να γιορτάζουμε το No του 1940.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα