Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Συνηθίζονται όλα!



Συνηθίζεις χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά, με απλήρωτους λογαριασμούς, με χρέη παντού, χωρίς ευρώ στην τσέπη.

Συνηθίζεις να μη σηκώνεις το τηλέφωνο, να μη βγαίνεις από το σπίτι και να μην έχεις τίποτ' άλλο να συζητήσεις με γνωστούς και φίλους, παρά μόνο τα προβλήματά σου.

Συνηθίζεις να περιμένεις απάντηση για τα βιογραφικά που έχεις στείλει, να περιμένεις άδικα ένα τηλεφώνημα για μια δουλειά που σου έχουν πει, να ξεφυλλίζεις τις εφημερίδες και τα σάιτ με αγγελίες και να μην υπάρχει τίποτα για σένα.

Έτσι ακριβώς συνηθίζεις και τα καινούρια εργασιακά ήθη.

Οι Πλούσιοι και Ισχυροί Τρέχουν Πανικόβλητοι ! Τι Γνωρίζουν που Εμείς δεν Γνωρίζουμε;


Οι Πλούσιοι και Ισχυροί Τρέχουν Πανικόβλητοι

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ…
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε όλη την υδρόγειο, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων έντονων καιρικών συνθηκών, του οικονομικού χάους, μιλάμε για πόλεμο, και πολλά άλλα. Φαίνεται πως πλέον δεν περνά μέρα χωρίς κάποιο γεγονός που να δείχνει προσεχώς το «τέλος του χρόνου» για την ανθρωπότητα. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος μας οδεύει ολοταχώς προς την κόλαση… Και Τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου καλά για εκείνους που ζουν εδώ στον πλανήτη Γη.
Στην πραγματικότητα, η Αγία Γραφή αναφέρει ότι θα υπάρξει μια αυξανόμενη ποσότητα του φόβου στις έσχατες ημέρες, τόσο πολύ έτσι ώστε οι καρδιές των ανδρών θα απογοητεύονται καθώς θα αντιμετωπίζουν τα γεγονότα που εκτυλίσσονται… Το αίσθημα του προσωπικού φόβου έχει ήδη αναπτυχθεί καθώς τα πράγματα συμβαίνουν επί της γης, και πιστεύεται ότι είναι αυτό ακριβώς που βλέπουμε τώρα.
Οι υπερ-πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, και πολλοί έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες για την «έξοδο» σε περίπτωση κάποιας καταστροφής. Έχουν αγοράσει εργαλεία επιβίωσης, γη, αγροκτήματα, σπίτια αντιπυρηνικά, πολυτελή υπόγεια καταφύγια, και μίνι-υποβρύχια για να προετοιμαστούν πλήρως. Γνωρίζουν επίσης πως κάτι βρίσκεται στον ορίζοντα και είναι πάρα πολύ φοβισμένοι, αλλά δεν είναι οι μόνοι που παρακολουθούν και περιμένουν….

5 Λόγοι που Αυτός δε θα αφήσει τη σύζυγό του για το ‘άλλο’ πρόσωπο

Είστε λοιπόν η κοπέλα, η μεγάλη του αγάπη, αλλά, δυστυχώς, είναι παντρεμένος…  



Σας υπόσχεται αιώνια αγάπη, σας δείχνει ότι είστε μοναδική, αλλά θα αφήσει τη γυναίκα του για εσάς;  Το πιθανότερο είναι ότι «όχι», δε θα φύγει από το γάμο του.  Εννοείται ότι πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας είναι ότι ο παντρεμένος άντρας δε θα αφήσει τη γυναίκα του για την «άλλη», ακόμα και αν τη διαβεβαιώνει ότι είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της.
Νομίζετε ότι αυτός έχει σοβαρούς λόγους να αφήσει τη σύζυγό του- αλλά δεν το κάνει!  Γιατί;  Να οι πέντε συχνότεροι λόγοι που τελικά ο παντρεμένος φίλος σας θα μείνει με τη γυναίκα του και δε θα ζήσει για πάντα τον έρωτά του μαζί σας.  Σωστότερα, θα τον ζήσει τον έρωτα μαζί σας αλλά εξωσυζυγικά, χωρίς να χωρίσει για να σας παντρευτεί.

Λόγος #1. 

Εσείς βλέπετε έναν λόγο που θα την αφήσει:

Η σύζυγος έβαλε 15 κιλά τα τελευταία χρόνια 
Η σύζυγος του φίλου σας δε συγκρίνεται εμφανισιακά μαζί σας ούτε στο μικρό σας δαχτυλάκι!  Εσείς είστε πιο όμορφη/λεπτή/καλοντυμένη/γυμνασμένη/σέξι…  Γιατί λοιπόν να διαλέξει τη σύζυγό του;


Αυτός βλέπει

Πιάσε μια "αυτονόητα" γιατρέ μου


γράφει ο Legion

Εποχή για "σφαλιάρες"....

Σφαλιάρες ξανά και ξανά μέχρι να βάλουμε ΟΛΟΙ ξανά την καρδιά σε λειτουργία. 


Πατρίδα σου είναι η οικογένεια σου, οι αναμνήσεις σου και τα ΠΡΟΣΩΠΑ που μεγάλωσες μαζί, που πόνεσες μαζί, που αγάπησες και που μοιράστηκες ΑΛΗΘΕΙΕΣ ανύπωτες μαζί τους. Για αυτά πολεμάς στην ζωή. Κι αν δεν πολεμάς για αυτά, τότε είσαι ένας ακόμη πουθενάς, απο τα εκατομμύρια που κυκλοφορούν εκει έξω. 

Οι εχθροί του φίλου σου, είναι εχθροί σου ; Αν ναι, τότε και μόνο τότε, είναι φίλος σου.

Αυτή είναι η βασική αρχή κάθε αληθινής σχέσης. Η τυφλή εμπιστοσύνη.

Μέχρι ο Φίλος να κλονίσει την εμπιστοσύνη σου. Τότε μόνο εχεις το ηθικό δικαίωμα της "αναθεώρησης" , κι αφού πρώτα αγωνιστείς ξανά και ξανά για τον Φίλο, αν ήταν ποτέ Φίλος πραγματικός. Αν υπήρξε ποτέ φίλος για εσένα. 

Οι σχέσεις συμφέροντος , είναι νόμος άγραφος, πως αργά η γρήγορα θα διαλυθούν, οσο ισχυρά κι αν είναι τα συμφέροντα που ενώνουν. Οι σχέσεις αγάπης, οι φλεγόμενες, κρατάνε αιώνια, ακόμα κι αν καταντήσουν εχθροί , αυτοί που κάποτε αγαπήθηκαν βαθιά. 

Η ζωή δεν είναι δημόσιες σχέσεις. Η ζωή είναι επιλογές και υπεράσπιση επιλογών μέχρι τέλους.

Για αυτό να επιλέγεις σοφά και προσεκτικά τους φίλους. Γιατί είναι η δεύτερηοικογένεια σου.

Κι αλίμονο βαρύ, σε οσους δεν πιστεύουν στην Φιλία.

Η Αληθινή Θρησκεία στις θρησκείες

By Wholemind




Όλες οι Θρησκείες μιλούν για Μια Απόλυτη Πραγματικότητα, για το Υπέρτατο, για τον Θεό, (όπως κι αν το Ονομάσουμε είναι το ίδιο). Για την Αληθινή Θρησκεία Αυτό το Υπέρτατο Είναι Κάτι που Υπάρχει από Μόνο του, ανεξάρτητα αν το αντιλαμβανόμαστε ή πως το αντιλαμβανόμαστε. Δεν είναι μια νοητική σύλληψη, ή μια ιδέα, δημιούργημα της σκέψης. Αυτό το Υπέρτατο δεν Είναι Κάτι που Απλά Υπάρχει, αλλά η Ίδια η Ουσία, η Βάση της Ύπαρξης, κάθε ύπαρξης και κάθε φαινομένου. Είμαστε Εξαρχής σε Σχέση Μαζί Του. Η Αναγνώριση αυτής της Σχέσης, η Εμβάθυνσή της και η Πλήρης Κατανόησή της, είναι ακριβώς η Ουσία της Θρησκείας. Αυτό είναι η Αληθινή Θρησκεία.

Η Αληθινή Θρησκεία είναι Βιωματική Προσέγγιση της Πραγματικότητας, κάτι που ζούμε, κάτι που μας Ανυψώνει σε μια Ανώτερη Πραγματικότητα, ανώτερη από αυτήν που αντιλαμβανόμαστε συνήθως, κάτι που μας μετουσιώνει και μας Οδηγεί τελικά στην Αναγνώριση της Μιας Ουσίας σαν Ουσίας μας, σαν Ουσίας των πάντων. Είναι η Υπέρτατη Κατάσταση, η Φώτιση, η Ένωση με τον Θεό.

Η Ανύψωση στην Πραγματικότητα προκύπτει από την Άμεση Επαφή με την Πραγματικότητα, δηλαδή από την Αναγνώριση αυτού που συμβαίνει πραγματικά, μέσα από την Πλήρη Προσοχή, την Ανόθευτη Παρατήρηση της ζωής, στην οποία δεν εισχωρεί η σκέψη, η μνήμη, ο χρόνος, και δεν παραμορφώνεται από δικές μας δραστηριότητες. Είναι μια Αντίληψη που υφίσταται σε Πραγματικό Χρόνο, στο Παρόν και δεν στηρίζεται στην σκέψη και στον χρόνο.

Ο Νίκος Καζαντζάκης για την αποστολή του συγγραφέα, για την Κρήτη και την Ελλάδα

kazantzakis7
Σαν σήμερα, πριν από 58 χρόνια (26 Οκτωβρίου 1957), πέθανε στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας ένας απ” τους σπουδαιότερους και πολυγραφότατους Έλληνες λογοτέχνες στην ιστορία, ο Νίκος Καζαντζάκης. Με έργα τα οποία έγραψαν ιστορία και με τη λυρικότητα με την οποία είναι γραμμένα να τα πασπαλίζει με «χρυσόσκονη» που μόνο διαχρονικά αριστουργήματα έχουν και λάμπουν, ο Καζαντζάκης ανήκει στο πάνθεον των λόγιων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ενώ ο αντίκτυπος τους επιβεβαιώνει πως η αξία του ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας ή των Βαλκανίων και αναγνωρίσθηκαν από πλήθος κόσμου.
Στα βιογραφικά στοιχεία του έχει γίνει αναφορά στο παρελθόν. Τούτη τη φορά κρίνεται χρήσιμο να μεταφέρουμε λεγόμενα του ίδιου του Καζαντζάκη, ώστε να γίνει κατανοητό το πως αντιλαμβανόταν ο ίδιος ο συγγραφέας βασικούς νοηματικούς πυρήνες του έργου του. Είναι όσα είπε ο ίδιος σε συνέντευξη του συνέντευξη του στον Pierre Sipriot και στον Κρατικό Σταθμό Γαλλικής Ραδιοφωνίας στο Παρίσι, στις 6 Μαΐου 1955.
για την αποστολή του συγγραφέα: «Ένας πραγματικός μυθιστοριογράφος δεν μπορεί παρά να ζει μέσα στην πραγματικότητα του καιρού του και, ζώντας αυτή την πραγματικότητα, συνειδητοποιεί την ευθύνη του. Προσπαθεί λοιπόν να βοηθά τους ομοίους του, ν” αντιμετωπίζει και να λύνει, κατά το δυνατόν, τα πιεστικά προβλήματα της εποχής του. Το λογοτεχνικό έργο σήμερα, αν καθρεφτίζει την εποχή μας, είναι αναγκαστικά μια από τις πιο λεπτές και πιο αποτελεσματικές μορφές δράσης. Ή μάλλον μπορεί το ίδιο να γίνει το σπέρμα της δράσης.

Τον Ερντογάν δεν θα τον βρίζεις, τον Ερντογάν…

erdogan
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει καθόλου καλή σχέση με την ελευθερία λόγου. Το διαπιστώσαμε για τα καλά πέρυσι, όταν και έκανε την απειλή του πράξη, απαγορεύοντας την πρόσβαση στο Twitter στην Τουρκία. Ήταν η περίοδος που η μία αποκάλυψη διαδεχόταν την άλλη για την εμπλοκή του Τούρκου προέδρου σε οικονομικά σκάνδαλα και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις τα social media είχαν πάρει φωτιά.
«Η διεθνής κοινότητα μπορεί να λέει το ένα ή το άλλο. Δε με νοιάζει καθόλου. Θα μάθουν όλοι πόσο ισχυρή είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας», είχε πει, απαντώντας στον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσαν οι ενέργειες του στον υπόλοιπο κόσμο. Σ’ έκανε να αναρωτιέσαι για ποια δημοκρατία ακριβώς μιλά, όμως στην πραγματικότητα έδινε ξανά το στίγμα της κυβερνώσας πολιτικής. Από τη μία στοχεύει σε μια Τουρκία που θα ανήκει στη Δύση, από την άλλη δεν διστάζει να παραβεί ακόμη και βασικές δυτικές αρχές, με υπεροψία που απορρέει από το αρκετά μακρινό πια αυτοκρατορικό παρελθόν. Έχει αποδειχτεί ότι η στάση της Τουρκίας σε ποικίλα ζητήματα, που παραπέμπει σε άτακτο μαθητούδι, την εμποδίζει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέλιξη που δεν μποδίζει από την άλλη τον πρόεδρο της να συνεχίζει στο δρόμο του αυταρχισμού.
Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από την επίθεση 200 υποστηρικτών του Ερντογάν στην κεντροδεξιά εφημερίδα Χουριέτ στις αρχές του Σεπτέμβρη. Στην επίθεση πρωτοστάτησε ο επικεφαλής της Νεολαίας και βουλευτής του ΑΚΡ (το κόμμα του Ερντογάν), που είχε δηλώσει μετά την επίθεση: «Aνεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, ο Ερντογάν θα γίνει πρόεδρος στην χώρα με διευρυμένες εξουσίες».  Για να πάρει τηναπάντηση από τον εκδότη της Χουριέτ ότι «Σε μια δημοκρατία τα κόμματα θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις από την βία. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, εξαιτίας αυτών των γεγονότων, εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία». Σημειώνεται ότι η εφημερίδα είχε καταδικαστεί λίγους μήνες νωρίτερα για «εξύβριση» του Ερντογάν. Η διευθύντρια της εφημερίδας και δημοσιογράφος του άρθρου υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν αποζημίωση 20.000 τούρκικων λιρών (6.950 ευρώ).

Το δράμα μίας αναποφάσιστης


Η κοινή λογική μας λέει ότι το να έχουμε επιλογές είναι καλό πράγμα γιατί σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις τον έλεγχο. Καμία σχέση. Αυτό που κάνουν οι πολλές επιλογές σε έναν αναποφάσιστο είναι να χάσει τη μπάλα. Αρχικά σε παραλύουν, δεύτερον σου προσθέτουν έξτρα άγχος και τρίτον σε αφήνουν ανικανοποίητη αφού πάντα αναρωτιέσαι αν έκανες/ πήρες/διάλεξες το σωστό. Πολλές επιλογές σημαίνει, πολλά διαφορετικά πιθανά αποτελέσματα για κανένα από τα οποία δεν είσαι σίγουρη.
decisionsΤο δράμα που δεν μπορείς να πάρεις απόφαση, ακόμα και για τα ΠΙΟ ΑΠΛΑ
1.  (Παρόλα αυτά) οι μπουφέδες μου φαίνονται παράδεισος
Αρχικά επειδή είμαι κοιλιόδουλη. Και δεύτερον γιατί το αιφνιδιαστικά καλό με τον μπουφέ όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να αποφασίσεις. Κανείς δεν σου λέει "Τώρα πρέπει να επιλέξεις  αν θέλεις κρέας ή κοτόπουλο". Δεν χρειάζεται να επιλέξεις ένα από τα δύο ή 5 από τα 10. Μπορείς να τα επιλέξεις όλα και ποιαδήποτε στιγμή να ξαναγεμίσεις το πιάτο σου.

Οι μύθοι για το σεξ που γεννά το πορνό

Οι μύθοι για το σεξ που γεννά το πορνό

Αυτά που βλέπετε - τόσο εσύ όσο και ο φίλος σου – και μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή.

Οι τελευταίες γενιές φαίνεται να έχουν μάθει πολλά για το σεξ, μέσα από τις ταινίες πορνό. Μέσα από τις εικόνες που προβάλλονται, όμως, δημιουργούνται παρεξηγήσεις σχετικά με το σεξ οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ενάντια στη σεξουαλική ευχαρίστηση τόσο τη δική σου όσο και του φίλου σου. Καλό είναι, λοιπόν, να έχεις το νου σου για τους έξι παρακάτω μύθους που γεννούν οι ταινίες πορνό και την ανησυχία που μπορεί να προκαλέσουν.
Μύθος #1
Οι άντρες είναι υπερσεξουαλικοί και φοβερά προικισμένοι.
Τα πέη που πρωταγωνιστούν στις ταινίες πορνό συνήθως απέχουν από το μέσο μέγεθος. Η εικόνα αυτή προκαλεί άγχος και αγωνία κυρίως στους έφηβους και νέους άντρες, για το αν τελικά εκείνοι που  δεν έχουν ένα τόσο μεγάλο πέος αποτελούν την εξαίρεση ή τον κανόνα.

Τι είναι η οξεία και η χρόνια βρογχίτιδα; Σε τι οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται; Ροφήματα που κάνουν καλό



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Η βρογχίτιδα είναι η φλεγμονή των κύριων αεραγωγών των πνευμόνων, των βρόγχων και εκδηλώνεται με βήχα και συνήθως με απόχρεμψη. 
Μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια, που σημαίνει ότι μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα και συχνά να υποτροπιάσει.

Η οξεία βρογχίτιδα μπορεί να είναι υπεύθυνη για το βήχα και την παραγωγή πτυέλων που συνοδεύουν κάποια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού. Είναι συνήθης ασθένεια που τις περισσότερες φορές προκαλείται από ένα απλό κρύωμα ή οποιαδήποτε λοίμωξη του αναπνευστικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις (90%), η μόλυνση είναι ιογενής αλλά σε κάποιες άλλες προκαλείται από βακτήρια. Συνήθως υποχωρεί σε λίγες ημέρες χωρίς να αφήνει υπολειπόμενα συμπτώματα. Αν κάποιος ασθενής παρουσιάζει επαναλαμβανόμενα περιστατικά οξείας βρογχίτιδας, ενδέχεται να πάσχει από χρόνια βρογχίτιδα. Τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια οξείας βρογχίτιδας  αποδυναμώνουν και ερεθίζουν τους αεραγωγούς, οπότε με την  πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσουν σε χρόνια βρογχίτιδα. 

Δέκα μέρη του σώματός σας, τα οποία ΔΕΝ τα χρειάζεστε! (ΒΙΝΤΕΟ)



Όλοι έχουμε κάποια μέρη του σώματος που μας είναι απολύτως απαραίτητα, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες, τα νεφρά, το στομάχι, κλπ, αλλά έχουμε επίσης μέρη του σώματος που είναι λίγο-πολύ... άχρηστα! 
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά μέρη του ανθρώπινου σώματος που δεν εξυπηρετούν κάποιον σημαντικό σκοπό και θα μπορούσαμε κάλλιστα να τα... ξεφορτωθούμε:
 
1. Plica semilunaris (τρίτο βλέφαρο)
 
Όλοι μας έχουμε κάποια “υπολείμματα” ενός τρίτου βλεφάρου, με επιστημονική ονομασία semilunaris plica, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον δακρυϊκό πόρο. Αυτό το κομμάτι δεν μας είναι απαραίτητο για την επιβίωση ή την όραση και δεν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό.
 
2. Το σημείο του Δαρβίνου (η επάνω πτυχή του δέρματος στο αυτί)
 
Το σημείο του Δαρβίνου είναι μια μικρή πτυχή του δέρματος που υπάρχει στο 10% των ανθρώπων και συγκεκριμένα στο πάνω μέρος του αυτιού τους. Η προέλευσή του δεν είναι σαφής, όμως, έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να ήταν μια άρθρωση που επέτρεπε κάποτε στον άνθρωπο να περιστρέφει η να κατεβάζει τα αυτιά του προς τα κάτω.
 
3. Τρίχες στον κορμό
 
Οι τρίχες στο κεφάλι μας παίζουν ρόλο μόνωσης για τη τη θερμότητα, τα φρύδια μας κρατούν τον ιδρώτα μακριά από τα μάτια μας και οι τρίχες του προσώπου στους άνδρες θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ένα ρόλο στην σεξουαλική έλξη, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε τρίχες στον κορμό του σώματος.

Σεξ και κολπίτιδα: Τι πρέπει να γνωρίζουν γυναίκες αλλά και άντρες



Κολπίτιδα σημαίνει φλεγμονή του κόλπου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό οφείλεται σε μόλυνση από μύκητες. Η γυναίκα έχει συνήθως κολπική έκκριση, φαγούρα, κάψιμο, και, ενδεχομένως, πόνο. Είναι μια κατάσταση που συχνά συνδέεται με ερεθισμό ή μόλυνση του αιδοίου. Σε γενικές γραμμές η κολπίτιδα είναι μια πολύ συχνή πάθηση, αλλά ακόμα πιο συχνή σε γυναίκες με διαβήτη.
Οι πιο κοινοί τύποι κολπίτιδας είναι:

Έρευνα-ΣΟΚ στις ΗΠΑ: Τα χοτ-ντογκ περιέχουν ανθρώπινο DNA!



Σίγουρα έχετε ακούσει και εσείς πολλές την φράση ότι “καλύτερα να μην ξέρεις από τι φτιάχνεται” το κρέας στα λουκάνικα που καταναλώνουμε μαζικά, κυρίως σε αυτά τα οποία μας σερβίρουν ως χοτ-ντογκ.
Η αμερικανική εταιρεία Clear Foods, η οποία επαίρεται ότι “χρησιμοποιεί γονιδιωματική τεχνολογία για να αναλύσει οποιαδήποτε τροφή σε μοριακό επίπεδο και συστατικό-προς-συστατικό”, δημοσίευσε μία έρευνα, η οποία είχε σκοπό να αναλύσει πλήρως τι ακριβώς περιέχουν τα προϊόντα χοτ-ντογκ από τις περισσότερες μάρκες αλλαντικών στις ΗΠΑ.
 
Η εταιρεία ανέλυσε συνολικά 345 προϊόντα και λουκάνικα για χοτ-ντογκ από 75 διαφορετικές μάρκες αλλαντικών στις ΗΠΑ και ανακοίνωσε ότι “εντόπισε ανθρώπινο DNA στο 2% των κανονικών προϊόντων, αλλά και στο 66% των προϊόντων που απευθύνονται σε χορτοφάγους”.

Ένα βήμα από την πλήρη εκτύπωση καρδιάς – Εκπληκτικό βίντεο



Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon χρησιμοποίησαν μια νέα, χαμηλού κόστους μέθοδο τρισδιάστατης (3D) βιοεκτύπωσης για την ανάπτυξη λειτουργικών μοντέλων καρδιάς και αρτηριών από βιολογικά υλικά.
Η τελευταία εξέλιξη θα μπορούσε μια μέρα να οδηγήσει σε έναν κόσμο, στον οποίο οι μεταμοσχεύσεις δεν θα είναι πλέον απαραίτητες για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων οργάνων, είπαν οι ερευνητές.
 
“Καταφέραμε να πάρουμε εικόνες μαγνητικής τομογραφίας στεφανιαίων αρτηριών και 3D εικόνες εμβρυϊκής καρδιάς και να δημιουργήσουμε πιστές 3D βιοεκτυπώσεις τους με πρωτοφανή ανάλυση και ποιότητα από πολύ μαλακά υλικά, όπως κολλαγόνα, αλγινικά υλικά και θρόμβους”, δήλωσε ο Adam Feinberg, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο.

Ανανέωση και εσωτερική αναδόμηση εδώ και τώρα

Petalouda1

penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
Χρόνια υπέφερα από έλλειψη ξεκούρασης, ενέργειας και οι διακοπές φάνταζαν ένα ευχάριστο διάλειμμα, μια ανάπαυλα από τα καθημερινά άγχη και τους προγραμματισμούς. Υπήρχαν φορές που έπιανα τον εαυτό μου να ζει για τα σαββατοκύριακα που οι ρυθμοί ήταν πιο χαλαροί και το καθημερινό πρόγραμμα άλλαζε σημαντικά. Σαν άνθρωπος που ήθελα να τα έχω τα πάντα υπό έλεγχο, αγχωνόμουν πολύ και είχα ανάγκη να έχουν όλα μια σειρά, ένα πρόγραμμα και να γίνονται με ένα τρόπο που να μην χρειάζεται να σκεφτώ και να πράξω κάτι παραπάνω ή διαφορετικά. Το αποτέλεσμα ήταν να βγαίνουν πολλά αναπάντεχα στην πορεία και φυσικά να εξαντλούμαι στην προσπάθεια μου, να τα προγραμματίσω όλα εξ αρχής για να κερδίσω και πάλι τον έλεγχο.
Ήταν τότε, μετά από μια ανελέητη μάχη με την κούραση και την εξάντληση, που πήρα την απόφαση να αφήσω την ανάγκη μου να τα έχω όλα υπό έλεγχο. Όταν δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις κάτι μέσα από την εμπειρία, έρχεται η ασθένεια και σε οδηγεί βάρβαρα να πάρεις το μάθημα που επιμένεις να αγνοείς. Οι δικαιολογίες πολλές για να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που κάνεις και να μην θες να αλλάξεις τίποτα. Όμως πέρα από τις δικαιολογίες υπήρχε ο φόβος, ο φόβος να βαδίσεις πιο ελεύθερα, ο φόβος να αφεθείς να ζήσεις και να αφήσεις την ζωή να σου ξεδιπλώσει το μυστήριο της αβεβαιότητας της.
Όσο μεταθέτουμε την αίσθηση της ξεκούρασης, της ανανέωσης, το να ζήσουμε με ουσία την κάθε στιγμή για κάποια άλλη στιγμή, σε μια ιδανική κατάσταση, ιδανικές συνθήκες όπου θα μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά που επιθυμούμε, τότε κατά ένα πολύ περίεργο και οδυνηρό τρόπο, αυτή η στιγμή όλο και ξεμακραίνει, όλο και ξεγλιστράει από το προγραμματισμό μας και η πικρία και η απογοήτευση μας σαρώνει ξανά και ξανά.

Κυρίαρχοι στο Όνειρο της Ζωής μας, Μέρος 2ο

Petalouda

Όλα βρίσκονται εκεί για μας, αλλά πρώτα πρέπει να έχουμε το θάρρος να ανοίξουμε τα μάτια μας, να χρησιμοποιήσουμε την αλήθεια και να δούμε τι υπάρχει πραγματικά. Οι άνθρωποι είναι τυφλοί, και είναι τυφλοί επειδή δεν θέλουν να δουν. Ας χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα.
Μια νεαρή γυναίκα συναντά έναν άνδρα και νιώθει αμέσως μια έντονη έλξη. Οι ορμόνες της ανεβαίνουν στα ύψη και τον θέλει οπωσδήποτε. Όλες της οι φίλες μπορούν να δουν τι είναι πραγματικά αυτός ο άνδρας. Παίρνει ναρκωτικά, δεν έχει δουλειά, διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν μια γυναίκα να υποφέρει. Εκείνη, όμως, τον κοιτάζει, και τι βλέπει;
Βλέπει μόνο αυτά που θέλει να δει. Βλέπει ότι είναι ψηλός, όμορφος, δυνατός, γοητευτικός. Δημιουργεί μια εικόνα του και προσπαθεί να αρνηθεί αυτά που δεν θέλει να δει. Λέει ψέματα στον εαυτό της. Θέλει πραγματικά να πιστέψει ότι η σχέση τους θα πετύχει. Οι φίλες της, της λένε: «Μα παίρνει ναρκωτικά, είναι αλκοολικός, δεν έχει δουλειά».
Και εκείνη απαντάει: «Ναι, αλλά η αγάπη μου θα τον αλλάξει».
Φυσικά, η μητέρα της τον απεχθάνεται και ο πατέρας της το ίδιο. Οι γονείς της ανησυχούν γι’ αυτήν επειδή μπορούν να διακρίνουν ποια θα είναι η κατάληξη. Της λένε: «Δεν είναι καλός για σένα».
Η νεαρή γυναίκα απαντά:
«Μου υποδεικνύετε τι να κάνω». Πηγαίνει ενάντια στη Μαμά και τον Μπαμπά της για να ακολουθήσει τις ορμόνες της και λέει ψέματα στον εαυτό της προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις επιλογές της. «Δική μου είναι η ζωή και θα κάνω αυτό που θέλω εγώ».
Μήνες αργότερα, η σχέση την επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Οι φόβοι: της Αποτυχίας και της Διαφορετικότητας

Sxesis2

Ο Φόβος Της Αποτυχίας
Ο φόβος αυτός έχει να κάνει με την αξία σου. Μήπως έχεις οικοδομήσει την αξία σου πάνω σε επιτεύγματα και κατορθώματα που έχεις κατακτήσει; Αν ναι, τότε η παραμικρή αποτυχία ταρακουνάει ολόκληρο το οικοδόμημα της αξίας σου. Μήπως πασχίζεις για την επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σου και με οποιοδήποτε κόστος;
Τι σημασία έχει αν αποτύχεις; Θα μπορούσες να μην προσπαθείς για τίποτα και έτσι δεν υπάρχει και ο φόβος να αποτύχεις. Τότε όμως δε θα έχεις και τη δυνατότητα να επιτύχεις.
Η ζωή θέλει ρίσκο. Η ζωή θέλει τόλμη. Δεν έχει σημασία αν πετύχεις ή αποτύχεις, η προσπάθεια μετράει. Ακόμα και αν αποτύχεις, προπονείσαι για μια πιο μεγάλη επιτυχία και αυτό θέλει θάρρος. Μόνο οι δειλοί δεν προσπαθούν, αλλά αυτοί είναι και οι χαμένοι.
Αν εσύ θέλεις να είσαι με τους νικητές, θα πρέπει να μάθεις ότι δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς.

Η ηρεμία του δασκάλου

IREMIA


-Πως μπορείς Δάσκαλε, ενώ σε βρίζουν και σε κατηγορούν τόσο, εσύ να παραμένεις τελείως ήρεμος;
-Εφαρμόζω το Κουνγκ-Φου της Καρδιάς.
Πρώτα από όλα, αναγνωρίζω ότι αυτός που έχω απέναντί μου, είναι ένας καθρέφτης της αδυναμίας μου, όπως και εγώ είμαι καθρέφτης της δικής του. Επέτρεψα μέσα από το φόβο μου, τη σύγκρουση. Οπότε, αλλάζω οπτική, και βλέποντας τη συνυπαιτιότητά μου, αντιλαμβάνομαι ότι και οι δύο μας, εκείνη τη χρονική στιγμή, είμαστε παραπλανημένοι θύτες του φόβου.
Κάνω ένα βήμα πλαϊνό λοιπόν, και τοποθετούμαι στην πλευρά της αγάπης. Και τον αφήνω να λέει, χωρίς να απαντάω. Αν από τη λεκτική επίθεση κάτι έχει να κάνει με εμένα και τη δική μου αλήθεια, το κρατάω. Σπάνιο αυτό, γιατί αν έχει να κάνει με εμένα, τότε δεν θα μου ειπωθεί με επίθεση! Έχω βεβαίως πάντα το συναισθηματικό μου δείκτη, που θα μου το δείξει αυτό! Αν λοιπόν κάτι είναι για μένα, τότε έχω λόγους για περισυλλογή και όχι για καβγά!

Β' Παγκόσμιος: Η μεγαλύτερη ναυμαχία στην ανθρώπινη ιστορία!

Β' Παγκόσμιος: Η μεγαλύτερη ναυμαχία στην ανθρώπινη ιστορία!

Η Ναυμαχία του Leyte Gulf (Ναυμαχία στον κόλπο της νήσου Leyte), έγινε από 23 έως 26 Οκτωβρίου 1944 και ήταν η μεγαλύτερη ναυμαχία του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου. Κατά πολλούς υπήρξε η μεγαλύτερη ναυμαχία που έγινε ποτέ στην ιστορία και έγινε στα νερά των Φιλιππίνων νήσων μεταξύ του Ιαπωνικού Αυτοκρατορικού Ναυτικού και των Αμερικανό-Αυστραλιανών δυνάμεων.f0
Ξεκίνησε από τους Ιάπωνες, που είχαν σκοπό να μεταβούν στο νησί Leyte, όπου από τις 20 Οκτωβρίου αποβιβάζονταν Αμερικανικά στρατεύματα. Έτσι σχεδόν όλος ο Ιαπωνικός Αυτοκρατορικός Στόλος στράφηκε προς τα εκεί για να εμποδίσει την εισβολή και να αντιμετωπίσει τον Αμερικανικό Στόλο που υπερτερούσε κατά πολύ σε αριθμούς. Η Ναυμαχία του Leyte Gulf, ή κατά άλλους Δεύτερη Ναυμαχία της Θάλασσας των Φιλιππίνων, απαρτίζεται από 5 επί μέρους Συρράξεις ή Ναυμαχίες:
1) Ναυμαχία του Palawan Passage (23 Οκτωβρίου 1944)
2) Ναυμαχία της Sibuyan Sea (24 Οκτωβρίου 1944)
3) Ναυμαχία του Surigao Strait (24-25 Οκτωβρίου 1944)
4) Ναυμαχία της Samar (25 Οκτωβρίου 1944)
5) Ναυμαχία του Cape Engano (25-26 Οκτωβρίου 1944)
Αρχηγοί των Συμμαχικών δυνάμεων ήταν οι Ναύαρχοι William Halsey Jr και Thomas C.Kinkaid. Αρχηγοί των Ιαπωνικών δυνάμεων ήσαν οι Ναύαρχοι Takeo Kurita, Shοji Nishimura, Kiyohide Shima και Jisaburο Ozawa. Αρχηγός των Ιαπώνων καμικάζι ήταν ο πλωτάρχης Yukio Seki, ο οποίος στις 25 Οκτωβρίου 1944 οδήγησε το σμήνος του από πέντε μαχητικά Mitsubishi Zero Α6Μ2 και τέσσερα Α6Μ5, εναντίον Συμμαχικών πλοίων σε επίθεση αυτοκτονίας.

Βελτίωση διάθεσης με 5 τρόπους

βελτίωση διάθεσης

Η διάθεση μας εξαρτάται και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Ειδικά για εμάς τις γυναίκες το θέμα διάθεση είναι κάπως πιο πολύπλοκο σε σχέση με τους άντρες και αυτό γιατί σημαντικό και καθοριστικό  ρόλο στην διατήρηση αλλά και την βελτίωση διάθεσης παίζουν οι ορμόνες μας οι οποίες κάθε μέρα του κύκλου μας είναι και διαφορετικές. Η βελτίωση διάθεσης λοιπόν πρέπει να μην προσεγγίζετε από μια μόνο σκοπιά αλλά να γίνεται με τρόπους οι οποίοι να εμπεριέχουν και να συνδυάζουν πολλές παραμέτρους οι οποίες είναι υπεύθυνες για την διάθεση μας.
Στην σύγχρονη δύσκολη και αγχωτική εποχή που ζούμε είναι λογικό κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα να νιώθουμε ότι η διάθεση μας είναι πεσμένη. Οι πολλές υποχρεώσεις, τα πρέπει και όλα αυτά που μας στερούν την ηρεμία, την χαρά και την ξεγνοιασιά που έχουμε όλες μας ανάγκη μέσα στην μέρα είναι κάποιοι ακόμα λόγοι για τους οποίους δεν έχουμε καλή διάθεση. Εάν το τελευταίο διάστημα νιώθεις ότι έχεις χάσει την διάθεση σου και ψάχνεις τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρεις να δεις επιτέλους βελτίωση διάθεσης αλλά και προσπαθείς να καταλάβεις πως ακριβώς επηρεάζεται η διάθεση μας τότε αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα πάντα γύρω από την διάθεση. Το άρθρο αυτό άλλωστε γράφτηκε για να σου λύσει όλες τις απορίες σχετικά με την βελτίωση διάθεσης.

Ερωτεύτηκα ενώ είμαι σε σχέση

ερωτεύτηκα ενώ είμαι σε σχέση

Μπερδέματα και περίεργες καταστάσεις που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε έχουν την τιμητική τους σε κάποιες σχέσεις και πολλές φορές στις μακροχρόνιες. «Ερωτεύτηκα ενώ είμαι σε σχέση», σκέφτεσαι και νομίζεις πως σου έχει συμβεί το χειρότερο από όλα. Όταν ερωτευόμαστε νιώθουμε μία ευφορία και πολλά θετικά συναισθήματα στον μέγιστο βαθμό αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μπερδεύεται με τις ενοχές, τις τύψεις και της ανασφάλειας. Ουσιαστικά βρίσκεσαι με το ένα πόδι μέσα στην ήδη υπάρχουσα σχέση και με το άλλο πόδι στον χωρισμό. Η αλήθεια είναι πως όταν μια γυναίκα νιώσει πως ερωτεύτηκε ενώ είναι σε σχέση είναι έτοιμη να βάλει μία βόμβα μέσα σε ένα λεπτό και να τα διαλύσει όλα. Πιστεύεις πως δεν μπορείς να το διαχειριστείς και ίσως μέχρι τώρα θεωρούσες πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ σε εσένα γιατί δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία γυναικών. Τελικά όμως ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις και δεν αφορά μόνο συγκεκριμένες γυναίκες!
Ερωτεύτηκα ενώ είμαι σε σχέση! Μέχρι τώρα το άκουγες σαν ιστορία και ίσως να πίστευες πως είναι μία ψυχοφθόρα κατάσταση και πως εσύ ελέγχεις την ζωή σου απόλυτα. Είναι όμως έτσι; Η ζωή πολλές φορές έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα μας και αυτό που πρέπει αρχικά να μάθουμε είναι να διατηρούμε την ψυχραιμία μας! Όταν η σκέψη μας έχει μπερδευτεί τόσο πολύ χρειαζόμαστε μερικές καλές συμβουλές. Φυσικά και όχι για το τι αποφάσεις θα πάρουμε αλλά συμβουλές που θα μας κάνουν να δούμε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά και από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Βρισκόμαστε μέσα σε μια κατάσταση και ίσως να μην έχουμε το καθαρό μυαλό που χρειάζεται για να τις αντιμετωπίσουμε σωστά. «Ερωτεύτηκα ενώ είμαι σε σχέση και δεν ξέρω τι να κάνω, είμαι σε απόγνωση»! Δεν χρειάζεται να τα χάνεις αλλά να καταλάβεις τι πραγματικά σου συμβαίνει την στιγμή που τα συναισθήματά σου δεν σου επιτρέπουν να σκεφτείς. Ίσως όντως απλά να ερωτεύτηκες κάποιον άλλον. Μήπως όμως είναι άλλοι οι λόγοι που νιώθεις έτσι; Παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους για να διαχειριστείς σωστά την κατάσταση πριν πάρεις τις τελικές σου αποφάσεις!

Βελτίωση αυτοπεποίθησης – 6 Πρακτικές συμβουλές

βελτίωση αυτοπεποίθησης

Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλλου. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση δηλαδή πίστη και σιγουριά για τον εαυτό μας. Όλοι μας θα πρέπει να έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας να είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε και φυσικά να αναγνωρίζουμε όλα μας τα προτερήματα. Δυστυχώς εμείς οι γυναίκες είμαστε οι πιο αδύναμες όσο αφορά στο θέμα της αυτοπεποίθησης ή για να το θέσουμε καλύτερα φαινομενικά δείχνουμε να έχουμε λιγότερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με τους άντρες. Η βελτίωση της αυτοπεποίθησης είναι κάτι που πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο και καθημερινό μέλημα όσων ανθρώπων νιώθουν ότι η αυτοπεποίθηση τους είναι χαμηλή και τις περισσότερες φορές ανύπαρκτη. Άλλωστε έχει διαπιστωθεί από έρευνες και μελέτες ότι οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση ζουν μια ημιτελή ζωή, δεν κάνουν τα πράγματα που θέλουν ενώ τις περισσότερες φορές δεν πραγματοποιούν καμία από τις επιθυμίες τους ή δεν διεκδικούν τις ευκαιρίες  που τους δίνονται επειδή πολύ απλά δεν πιστεύουν στις δυνάμεις τους. Πέρα από αυτό όμως για εμάς τις γυναίκες η βελτίωση της αυτοπεποίθησης παίζει καθοριστικό ρόλο και στην εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και στις προσωπικές και ερωτικές μας σχέσεις. Εάν λοιπόν νιώθεις ότι έχεις χαμηλή ή ανύπαρκτη αυτοπεποίθηση ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση και να προσπαθήσεις να κάνεις βελτίωση αυτοπεποίθησης με 6 πρακτικές συμβουλές που θα σου δώσουμε σε αυτό το άρθρο.

Σήμερα πες στον εαυτό σου ότι τον αγαπάς


Σήμερα πες στον εαυτό σου ότι τον αγαπάς
Θα μπορούσα να γράψω για οτιδήποτε άλλο σήμερα, αλλά έρχονται μέρες που μπουχτίζεις να αναμασάς πάλι τα ίδια και τα ίδια. Σήμερα λοιπόν, βάζω το πιο στραβοχυμένο χαμόγελο θετικής ενέργειας και παίρνω ρεπό από την γκρίνια μου. Σήμερα φίλοι και φίλες (εδώ χρειάζεται μια πινελιά Βέφας Αλεξιάδου για πιο πλήρες αποτέλεσμα), θα μιλήσουμε για τον εαυτό μας.
Ναι, για το βασικό μας περιουσιακό στοιχείο που συνήθως το ταλαιπωρούμε περισσότερο απ' όσο πρέπει και όσο χρειάζεται για χίλιους χαζούς λόγους. Γι' αυτό λοιπόν, παιδιά (και αυτό σας το λέει άνθρωπος που αν το άγχος ήταν ένσημα, θα είχε στείλει καρτ ποστάλ από τις Μπαχάμες), κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και φροντίστε να περάσετε καλά. Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε μπλέξει: κακές εργασιακές συνθήκες, ακόμη και για δουλειές που είναι δικές μας, πίεση, στρες, οικονομική ασφυξία, και άλλα πολλά.
Όπως έλεγε και ένας φίλος μου που βρεθήκαμε χτες: «χαλαρά, ψηλέ, γιατί θα πάθουμε έμφραγμα στα 50 και δε θα έχουμε και λεφτά για την αποκλειστική.» Επειδή λοιπόν όντως η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει δραματικά στα επόμενα χρόνια -και το σταυρό μας να κάνουμε αν δεν χειροτερέψει κιόλας-, χρειάζεται να πάρουμε μέτρα αυτοπροστασίας. Ας δούμε λοιπόν μερικές προτάσεις.

Πως η "ανυπακοή" ενός στρατηγού οδήγησε στο Έπος του 40! Η διαταγή Κατσιμήτρου

Image
Το καλοκαίρι του 1940, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με την κλιμά κωση των ιταλικών προκλήσεων, η αληθινή δύναμη του Αξονα, η Γερμανία του Χίτλερ, προχωρούσε ακάθεκτη έχοντας καταλάβει χωρίς ουσιαστική αντίσταση σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη.

Ομως η Ιταλία του άλλου παρανοϊκού δι κτάτορα, του Μουσολίνι, δεν είχε να επιδείξει επιτυχίες, παρά το πολύ σημαντικό μέγεθος της πολεμικής μηχανής της. Ο πραγματικός φόβος του Μουσολίνι ήταν ότι ο Χίτλερ θα κυριαρχούσε παντού και ότι για τη Ρώμη δεν θα έμενε τίποτα στη μοιρασιά της νέας τάξης πραγμάτων, όταν αυτή, όπως ήταν βέβαιοι οι δύο δικτάτορες, θα νικούσε.

Ετσι ήταν που οι Ιταλοί άρχισαν τις προκλή σεις εναντίον της Ελλάδας. Για περισσότερο από ένα μήνα πριν από τον τορπιλισμό της Ελλης, ιταλικά αεροσκάφη σε αρκετές πε ριπτώσεις έβαλλαν σποραδικά εναντίον ελ ληνικών πολεμικών πλοίων, επιχειρώντας να προκαλέσουν νευρικότητα και φόβο Ο ελληνικός εναέριος χώρος παραβιαζόταν συστηματικά. Ομως, σταθμίζοντας και το γεγονός ότι η Αγγλία δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει πραγματικά -κανείς άλλος δεν πολεμούσεεκείνη τη στιγμή τον Αξονα, η Αθήνα του Μεταξά επιχειρούσε να διατηρήσει την ουδετερότητα της. Αλλά οι Ιταλοί αποφάσισαν να κλιμακώσουν. Στις 15 Αυγούστου τορπιλίζουν την Ελλη στην Τήνο, στους εορτασμούς της Παναγίας. Δύο ακόμα τορπίλες στόχευαν στα επιβατηγά πλοία που είχαν φέρει προσκυνητές από την Αθήνα, αλλά τελικά αστόχησαν, Ιταλικά αεροπλάνα επιχείρησαν ξανά να τα χτυπήσουν στο ταξίδι της επιστροφής, αλλά μονάδες του ελληνικού στόλου τα προστάτευσαν. Οι Ιταλοί δεν παραδέχθηκαν ότι ήταν εκείνοι που είχαν χτυπήσει. Φυσικά, όλοι γνώριζαν τα πάντα. Μα η Ελλάδα αποφάσισε να μη μιλήσει.

Ομως, στις 28 Οκτωβρίου του 1940, ο Μουσολίνι δεν άντεξε άλλο. Κρυφά από τον Χίτλερ, ο οποίος διαφώνησε πλήρως με την απόφαση του, επιτέθηκε μέσω της Αλβανίας στην Ελλάδα.

Ενα νέο σύγχρονο ελληνικό έπος, έπος που θα θάμπωνε τον κόσμο, ξεκινούσε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα