Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Λίγη ευγένεια, παρακαλώ!

Στην Ελλάδα δυστυχώς τις μικρές, όμορφες ευγενικές χειρονομίας και κουβέντες δεν τις συναντάμε όσο συχνά θα ‘θελα. , βλέπετε, την ευγένεια δεν την αγαπάμε. Την υποτιμάμε, την απαξιώνουμε, σχεδόν την απορρίπτουμε συνδέοντάς τη με την υποκρισία, το συμφέρον, τη δουλοπρέπεια. Κι έτσι, για ακόμα μία φορά, το αυτονόητο, μια καλή συμπεριφορά δηλαδή, αντί να είναι ο κανόνας είναι η εξαίρεση.
politiness
Δεν θα ισχυριστώ ότι ένας άνθρωπος με καλούς τρόπους είναι και ευγενική ψυχή ούτε όμως θα δεχτώ ότι αυτός που μοστράρει απλόχερα στους γύρω του την κακή του διάθεση είναι «αυθεντικός», όπως λένε κάποιοι προσπαθώντας να με πείσουν ότι η αγένεια είναι ένα κάποιο είδος (σαδιστικής;) ντομπροσύνης τύπου «νιώθω χάλια-φέρομαι στους γύρω μου χάλια».
(Και σε αυτό το σημείο να κάνω την εξής παρατήρηση: έχετε προσέξει με πόση χαρά σε χαιρετάνε οι ηλικιωμένοι σε κάτι ξεχασμένα χωριά στην άκρη της Ελλάδας, άνθρωποι που ζούνε μέσα σε ανείπωτες δυσκολίες. Αλλά δυσκολίες όχι αστεία, κι όμως σε κερνάνε καλημέρες με απίστευτη μεγαλοσύνη).

Ακόμη και στα μεγαλύτερα σκοτάδια υπάρχει φως..!!



Κι αν βρεθείς στο σκοτάδι για πολύ καιρό, είναι πιο εύκολο να δεις το φως...είναι όμως πολύ πιο δύσκολο να το πλησιάσεις...γίνεται τόσο τρομακτικό κι άγνωστο..τόσο ξένο...τόσο άπιαστο....Ποιος θα άλλαζε την ευκολία και την ρουτίνα του, ρισκάροντας για όποια αλλαγή;;;Ποιος θα μπορούσε μόνος του να ανακτήσει τον έλεγχο του μυαλού του, ενός μυαλού αποδιοργανωμένου από αρνητικά συναισθήματα, ουσίες η ψυχικές καταστροφές;;;Εσύ που βλέπεις το φως, που το αγγίζεις, που το επιλέγεις, εσύ μόνο μπορείς να οδηγήσεις κάποιον στο δρόμο της ζωής...,

Ήλιος στον Σκορπιό* Κάνε την Στιγμή σου Υπέροχη*






  

22. 10. 2015




*~ O Ήλιος στον Σκορπιό ~*



(Αν Σκεφτόσουν κάθε μέρα

πως κάποια στιγμή θα πεθάνεις

τότε η Ζωή σου θα ήταν πολύ καλύτερη*

Και τα Συναισθήματα σου πιο Αγνά*


Και πιο Όμορφα*

Και Χαρούμενα*

Και οι Σκέψεις σου επίσης*)




******




Αύριο Παρασκευή στις 20:47

ο Ήλιος μπαίνει στον Σκορπιό*

Μπαίνει στην Χώρα του Πλούτωνα και του Άρη

αφού και οι δύο αυτοί Πλανήτες

είναι Κυβερνήτες Του*




Ο Ήλιος λοιπόν από αύριο 

μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου

θα βρίσκεται στην Χώρα του Θανάτου*

Και σε όλο αυτό το Διάστημα

η Εργασία που έχεις να κάνεις είναι μία*

Να κάνεις κάθε μέρα στον Εαυτό σου

την εξής Ερώτηση:

''Σκέψου πως αύριο Πεθαίνεις*

Θα έχουν την ίδια σημασία

και την ίδια βαρύτητα

όλα όσα σε απασχολούν σήμερα

και σε κάνουν να νιώθεις άσχημα,

μίζερα, γκρινιάρικα, άσχημα;

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ… «ΠΑΡΑΚΟΙΜΩΜΕΝΩΝ»

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Συχνά θα παρατηρήσουμε στους καταγάλανους ουρανούς της πατρίδας μας, ένα όργιο από αγνώστου προέλευσης αεροπλάνα να διασχίζουν τους αιθέρες αφήνοντας μια χαρακτηριστική λουρίδα καπνού, πολλές λουρίδες άσπρου καπνού, οι οποίες σε λίγο κυριολεκτικά θα γεμίσουν τον ορίζοντα. Αλλά τι στην πραγματικότητα συμβαίνει ;
Διάφορα τεστ έχουν δείξει ότι φτάνουν μόνο 5 mg/l σκόνη αλουμινίου για να φέρουν δυσλειτουργία στα πνευμόνια. Σχεδόν κανένας δεν ξέρει τι σοβαρές ζημιές προκαλούν καθημερινώς σε όλους εμάς αυτά που αναπνέουμε. Άραγε έχουμε συνειδητοποιήσει τι αναπνέουμε από αυτούς τους εγκληματικούς ψεκασμούς ;
Υπάρχουν πιλότοι στη Γερμανία που επειδή ψεκάζουν αυτή την σκόνη αλουμινίου, έρχονται και οι ίδιοι σε επαφή με αυτές τις ουσίες και ομολόγησαν ότι τους κάνουν μετά συγκεκριμένες θεραπείες γιατί ξέρουν αυτοί που δίνουν τις εντολές για τους ψεκασμούς το πόσο καταστρεπτικοί είναι για την υγεία τους. Έτσι η οργανωμένη επιχείρηση ψεκασμού της Νέας Τάξης με στόχο την εξόντωση των ψεκαζόμενων συνεχίζεται.

Πώς Δυσκολεύουμε τη ζωή μας Χωρίς Λόγο

freed


Προσπαθώντας να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα του «Ποιοί Είμαστε», συνειδητοποιώ πως χαθήκαμε στο δρόμο της επίλυσης αυτού του μπλεγμένου κουβαριού και κάναμε τη ζωή μας πιο δύσκολη απ’ όσο είναι.
Οι νεότεροι –κυριολεκτικά- εαυτοί μας θα γελούσαν αν τους δείχναμε τη τωρινή ψυχοσωματική κατάστασή μας.
Αλήθεια, έχετε βάλει ποτέ το νεότερο εαυτό σας, ως κριτή αυτού που είστε τώρα;
Σίγουρα, η εμπειρία, η πνευματική εξέλιξη και τα καθημερινά βιώματα έχουν διαμορφώσει μια πιο στέρεα και δυνατή ύλη για να αντιμετωπίσουμε τη καθημερινότητά μας.
Όμως, μήπως, ο τρόπος που χρησιμοποιούμε αυτά τα αποκτήματα είναι κατά ένα μέρος «ανώριμος», με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε διαρκώς σε ένα δρόμο με αρκετές αδιέξοδες διεξόδους; Ακούγεται οξύμωρο, αλλά τις περισσότερες φορές βρίσκουμε προβλήματα στις λύσεις και όχι λύσεις σε –πιθανά- προβλήματα.
Ως μικρά παιδιά αποφεύγαμε όσους ήταν μουτρωμένοι, ενώ πλησιάζαμε όσους χαμογελούσαν. Αντίθετα, ως «ενήλικες» θεωρούμε παράλογο και ύποπτο το χαμόγελο κάποιου, κάνοντας τα πάντα για να φιλτράρουμε, να διυλίσουμε, να απομυζήσουμε και τελικά να σπαταλήσουμε άσκοπα όση θετική ενέργεια θα μπορούσαμε, διαδραστικά, να εκμεταλλευτούμε αμφότεροι, ενώ θεωρούμε ενδιαφέρον και ευπρεπές ένα πρόσωπο αγέλαστο και ανέκφραστο, ευελπιστώντας να κερδίσουμε κάτι από τη σοβαροφάνειά του.

Μη ζηλεύεις ξένες ευτυχίες. Φτιάξε τη δική σου!




Πάντα έβλεπα την ευτυχία των άλλων και την ζήλευα. Από μικρό παιδί. Όμως, κακία δεν έτρεφα μέσα μου, για κανέναν. Τί έφταιγαν εκείνοι που ήταν ευτυχισμένοι; Τι έφταιγαν που εγώ τους ζήλευα. Τι έφταιγαν που εγώ ήμουν δυστυχισμένος;

Ήμουν ένα μικρό παιδί που καθώς μεγάλωνε προσπαθούσε να φτάσει την ευτυχία μα εκείνη τον προσπέρναγε ειρωνικά.

Στην καρδιά μου μόνο θλίψη υπήρχε. Θλίψη και ένα σωρό από αναπάντητα γιατί; Τα οποία καθώς μεγάλωνα μεγάλωναν και αυτά.


Γιατί οι άλλοι να έχουν περισσότερη ευτυχία από εμένα; Τι έκαναν περισσότερο για να την αξίζουν;

Γιατί εγώ να μην έχω μία οικογένεια ενωμένη όπως των άλλων;
Γιατί να μην είμαι άριστος μαθητής;
Γιατί οι γονείς μου να αγαπούν περισσότερο τον αδερφό μου;

Γιατί να μην έχω έναν φίλο αληθινό;
Γιατί η σχέση μου να μην είναι ιδανική όπως των άλλων;
Γιατί να μην έχω μία δουλειά που να αγαπώ;
Γιατί να μην είμαι ικανός να με θαυμάζουν;

Γιατί να μην έχω το θάρρος της γνώμης μου;
Γιατί να φοβάμαι τόσο;
Γιατί να πονάω τόσο;

Γιατί; Γιατί; Γιατί;

Η Νέα Εποχή είναι η εποχή της γυναίκας



Μας λένε ότι η Νέα Εποχή είναι η εποχή της γυναίκας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι στη Νέα Εποχή η γυναίκα πρέπει να αφυπνιστεί και να ελευθερωθεί από τη σκλαβιά που της επέβαλε ο άνδρας.
Η γυναίκα στον εικοστό αιώνα νομίζει ότι είναι ελεύθερη. Οι άνθρωποι την ξεγελούν, της λένε ότι είναι ελεύθερη· αλλά επειδή ο άνδρας ελέγχει τη ζωή της ψυχολογικά, υποσυνείδητα, υπνωτιστικά και την χρησιμοποιεί για τα δικά του συμφέροντα, η γυναίκα δεν είναι αληθινά ελεύθερη.
Ελευθερία της γυναίκας δεν σημαίνει να πάρει τη θέση του άνδρα. Αυτή είναι μια πολύ λαθεμένη ιδέα την οποία διαδίδουν ορισμένοι άνθρωποι. Μερικές γυναίκες λένε, “Οι άνδρες απέτυχαν, ας αναλάβουμε εμείς και ας τους κρατήσουμε κάτω από τα πόδια μας”.
Μας λένε ότι την παλιά καταβυθισμένη ήπειρο της Λεμουρία την έλεγχαν ολοκληρωτικά οι άνδρες και τελικώς καταστράφηκε. Την Ατλαντίδα την έλεγχαν ολοκληρωτικά οι γυναίκες και αυτή επίσης καταστράφηκε. Η Άρια φυλή ελέγχεται από τους άνδρες και πρόκειται να καταστραφεί, αν οι γυναίκες δεν φέρουν την ισορροπία.

Παγίδες ζωής: τι είναι (ΙΙ)


Βασική ασφάλεια. Παγίδες: Εγκατάλειψη, Δυσπιστία, ΚακοποίησηΟι παγίδες αυτές είναι οι πιο σοβαρές και μπορούν να δημιουργηθούν πολύ νωρίς, ήδη από τη βρεφική ηλικία, όπου το αίσθημα ασφάλειας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για ένα βρέφος και σχετίζονται με την αντιμετώπιση του παιδιού από την ίδια του την οικογένεια. 
Όσοι έχουν πέσει σ’ αυτές τις παγίδες, πιστεύουν ότι οι ανάγκες τους για σταθερότητα, ασφάλεια, στοργή, αγάπη και το αίσθημα του ανήκειν δε θα ικανοποιηθούν. Ως ενήλικες τείνουν να εμπλέκονται σε αυτοκαταστροφικές σχέσεις ή να αποφεύγουν τις στενές σχέσεις.
Επαφή με τους άλλους. Παγίδες: Συναισθηματική Στέρηση, Κοινωνικός Αποκλεισμός
Για να αναπτύξουμε το αίσθημα της κοινωνικότητας, έχουμε ανάγκη από αγάπη, κατανόηση, σεβασμό, στοργή και καθοδήγηση, που τα αντλούμε από την οικογένεια και τους συνομηλίκους μας. Υπάρχουν δύο είδη σχέσεων με τους άλλους, οι στενές σχέσεις (οικογένεια, εραστές, πολύ καλοί φίλοι) και οι κοινωνικές (κύκλοι φίλων, ομάδες κοινότητας). Στις πρώτες οι συναισθηματικοί δεσμοί είναι πιο άμεσοι και στενοί, όπως αυτοί, που δημιουργούμε με τους γονείς μας. Στις δεύτερες καλύπτεται η ανάγκη του ανήκειν, ότι είμαστε μέλη του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος.
Σε κάποιες περιπτώσεις τα προβλήματα επαφών μπορεί να είναι πιο σοβαρά, όπου κάποιος είναι πάντα μόνος του, ενώ σε άλλες δεν είναι τόσο εμφανή. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να έχει οικογένεια, φίλους, να ανήκει σε ομάδες και παρόλα αυτά να νιώθει αποκομμένος, να νιώθει μοναξιά και να επιθυμεί ένα είδος σχέσης που δεν έχει, κρατώντας απόσταση απ’ τους άλλους.
Αυτονομία. Παγίδες: Εξάρτηση, Ευαλωτότητα
Αυτονομία είναι η ικανότητα να αποχωριστούμε τους γονείς μας και να λειτουργήσουμε ανεξάρτητα. Να έχουμε τη δική μας ζωή, μια ταυτότητα, στόχους και κατευθύνσεις που δε στηρίζονται ή δεν εξαρτώνται από την καθοδήγηση των γονιών μας. Η ικανότητα να δρούμε ως αυτόβουλα άτομα, να έχουμε έναν εαυτό. Το αίσθημα της ασφάλειας για ένα ξεκίνημα στη ζωή, το αίσθημα της επάρκειας, καθώς και μια ισχυρή αίσθηση του εαυτού, συνιστούν τα βασικά συστατικά της αυτονομίας.
Οι εξαρτημένοι άνθρωποι έχουν μια μη αναπτυγμένη ή μπερδεμένη αίσθηση του εαυτού. Η ταυτότητά τους συγχωνεύεται με την ταυτότητα των γονιών ή των συζύγων τους. Ακόμη κι αν φύγουν από το πατρικό σπίτι, βρίσκουν ένα σύντροφο ή ένα αφεντικό, που λειτουργούν ως γονικά υποκατάστατα.

Παγίδες ζωής: τι είναι (Ι)

Μήπως μπλέκετε σε σχέσεις χωρίς κατανόηση; Φοβάστε να δείξετε τον πραγματικό εαυτό σας, μήπως και σας απορρίψουν; Βάζετε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σας; Μήπως αισθάνεστε ότι πρέπει, με κάθε κόστος, να αγωνίζεστε για το καλύτερο, κι αυτό αποδεικνύεται συνεχώς λιγότερο καλό;
Οι έντεκα πιο συνηθισμένες «παγίδες ζωής», οι στερεότυποι εκείνοι τρόποι με τους οποίους ανακυκλώνουμε τα σενάρια της ζωής μας και εξαιτίας των οποίων βιώνουμε μια συνεχή δυσφορία ή δυσλειτουργούμε σε διαπροσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο,  αποτέλεσαν το αντικείμενο μελέτης των ψυχολόγων Jefrey Young και Janet Klosko, οι οποίοι εισήγαγαν την έννοια των σχημάτων και τη Θεραπεία Σχημάτων.
Τι είναι μια παγίδα;
Οι παγίδες (ή αλλιώς σχήματα) αναπτύσσονται κατά τον Young ως αποτέλεσμα τοξικών εμπειριών της παιδικής μας ηλικίας. Ένα σχήμα είναι δηλαδή:
  • ένα ευρύ, διάχυτο πρόβλημα ή μοτίβο
  • αποτελούμενο από μνήμες, συναισθήματα, σκέψεις και σωματικές αισθήσεις
  • που αφορά τον εαυτό και τις σχέσεις με τους άλλους
  • που δημιουργήθηκε στην παιδική ηλικία ή στην εφηβεία
  • που αναπτύχθηκε σε όλη τη διάρκεια της ζωής και
  • που είναι δυσλειτουργικό σε σημαντικό βαθμό.
Οι δυσλειτουργικές συμπεριφορές αναπτύσσονται ως απάντηση στις παγίδες.

Ιλίου Αλληγορίες




Giovanni Battista Tiepolo, 1757

Minerva Preventing Achilles from Killing Agamemnon


Ο χαρακτήρας του Αγαμέμνονος,  υπερβολικά σε μία θέση και με εμμονή  εγωιστής εμμένων αυτοκαταστροφικά.

Ποιος είναι ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ , ποιος είναι ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ;
 Σύγχρονη διαχρονική ερμηνεία των Ομηρικών Ονομάτων και των χαρακτήρων τους.

Τα Ομηρικά Έπη λειτουργούν σε πολλά επίπεδα και η ανθρώπινη ζωή σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο είναι πάντα...μια Ιλιάδα και Οδύσσεια. Όλοι οι χαρακτήρες σκιαγραφημένοι από την οξυδερκή ματιά,αλλά,και την εσωτερική όραση του ποιητή, είναι κάτι παραπάνω από διάφανοι με την συμπεριφορά τους τις αντιδράσεις τους, τις επιλογές τους.Και είναι αναγνωρίσιμοι εύκολα, ευδιάκριτοι και μαζί...το πεπρωμένο τους,
γιατί, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου ορίζει και την μοίρα του.

Ποιοι είναι οι ΤΡΩΕΣ ;
Τιτρώσκω, κατατρώγω, τρωκτικό. Σε προσωπικό επίπεδο είναι ο κάθε άνθρωπος που θα φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας, στην ιστοσελίδα μας στον χώρο μας στην ομιλία μας και θα φύγει κλέβοντας  τους θησαυρούς μας, τα χρήματα μας , τις γνώσεις μας, την "γυναίκα" μας την ψυχή Σελήνη, Ελένη.Οι έχοντες και οι κατέχοντες που  τρώνε πολλά και  χτίσανε και κλειστήκανε μέσα στα καβαφικά  ΤΕΙΧΗ τα ψηλά.Σε συλλογικό είναι αυτοί που θα φιλοξενηθούν από μία χώρα και φεύγοντας θα πάρουν τα μάρμαρα τα γλυπτά την γνώση τους θησαυρούς  την ιστορία της, τα ονόματα της,  την ομορφιά, τον χρυσό, όλα τα λεφτά.

Ποιος είναι ο ΕΚΤΩΡ;
Έκτωρ, ο κτήτωρ,  ο έχων και ο κατέχων της άρπαγης  Τροίας. Καλό παιδί, μεγάλος πολεμιστής αλλά σε λάθος στρατόπεδο και τον Πάτροκλο τον αδικεί πολύ μαζί με το ΚΛΕΟΣ μιας πατρίδος  που αγανακτεί.

“για ένα πουκάμισο χρωματιστό…”


ιστορίες της διπλανής πόρτας
…στην οποία δεν ξέρεις ποιος μένει!
“για ένα πουκάμισο χρωματιστό…”
γράφει ο Νίκος Μήτσας
Και ξυπνάς πρωί-πρωί για τη δουλειά και έχεις να φτιάξεις τον καφέ σου, να ανάψεις θερμοσίφωνο, να κάνεις το μπανάκι σου κι ύστερα να βρεις τι θα φορέσεις. Βγάζεις παντελόνι (τζηνάκι κλασικό που δε χωράει σκέψη) και ψάχνεις για πουκάμισο. Το μπλε το σκούρο που είναι σοβαρό καθότι και καθηγητής ή το κιτρινάκι με τα σιελ τα λουλουδάκια που είναι πιο χαρούμενο και πάει με το καλοκαίρι; Μονόχρωμο ή χρωματιστό; Ε, ρε, πρωινιάτικα διλήμματα που έχει ο κόσμος…
Μπαααααααααα…
Ο κόσμος δεν έχει διλήμματα. Ούτε πρωινιάτικα ούτε απογευματιάτικα ούτε σε άλλες ώρες της ημέρας. Στο μυαλό του είναι όλα. Ποτέ μου δηλαδή δεν μπόρεσα να καταλάβω ειλικρινά την έννοια του διλήμματος. Όχι την ετυμολογική (δύο+λαμβάνω), αλλά την ουσιαστική. Μπορεί να μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ, να προβληματιστώ και να φάω το κεφάλι μου σε σχέση με το ποιο πουκάμισο είναι προτιμότερο να βάλω σήμερα, αλλά ξέρω εξ αρχής και ποιο θέλω και ποιο πρέπει. Δεν έχω δίλημμα. Ξέρω ότι για να πάω στη δουλειά μου, καλύτερο θα ήταν να βάλω το μπλε το σκούρο που είναι σοβαρό. Γιατί έτσι τους έχω συνηθίσει, γιατί έτσι θέλουνε κι εκείνοι να με δουν, γιατί έτσι «προστάζουν» οι κανόνες ενός σχολείου ή ενός φροντιστηρίου τέλος πάντων…!

Σεξ στην περίοδο: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν γυναίκες ΚΑΙ άνδρες



Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται για το αν μπορούν να έχουν σεξουαλικές επαφές τις ημέρες της περιόδου τους. Άλλες πάλι, απέχουν από το σεξ εκείνες τις ημέρες ούτως ή άλλως, επειδή θεωρούν ότι με κάποιον τρόπο κινδυνεύει η υγεία τους.
Η δρ Tara Ford από το Ιατρικό Κέντρο Γυνααικείας Σεξουαλικότητας στην περιοχή Purchase της Νέας Υόρκης, απαντάει και δίνει διευκρινίσεις σε 5 βασικά θέματα που σχετίζονται με τ σεξ και την έμμηνο ρύση της γυναίκας...
 
Οι γιατροί λένε “κάντε το”
 
Εάν η γυναίκα νιώθει άνετα με αυτό, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να έχει σεξουαλικές επαφές στην περίοδό της. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και ασφαλές τόσο για εκείνη, όσο και για τον σύντροφό της”.
 
Και μην ανησυχείτε αν δείτε σκούρες κόκκινες ή καφέ μικρές μάζες αίματος κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. Αυτό είναι απλά παλαιότερο αίμα και κύτταρα του ενδομητρίου σας, και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Προσοχή στις πατάτες που μαγειρεύετε - Ένας κίνδυνος που σίγουρα δεν τον ξέρετε



Αν και ακούγεται σαν θα μπορούσε να είναι ένας “μύθος”, όπως εκείνη η παλιά, λανθασμένη πεποίθηση ότι οι ντομάτες που μπορεί να αποδειχτούν ένα θανατηφόρο δηλητήριο, εντούτοις οι επιστήμονες διατροφολόγοι επιβεβαιώνουν ότι οι πατάτες που έχουν πάρει πράσινο χρώμα είναι επικίνδυνες. 
Περιέχουν υψηλά επίπεδα σολανίνης, μιας τοξίνης που μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πονοκέφαλο και νευρολογικά προβλήματα.

Προσοχή: Τι σημαίνει αν δείτε αυτό το σημάδι στο νύχι σας (Εικόνες - ΒΙΝΤΕΟ)



Έχουμε όλοι διδαχθεί ότι οποιεσδήποτε αλλαγές σε κάποια κρεατοελιά ή σε άλλες σημάδια στο σώμα μας, όσον αφορά το χρώμα, το μέγεθος, ή το σχήμα, θα πρέπει να μας θορυβήσουν και να σπεύσουμε άμεσα να κάνουμε εξετάσεις, αφού υπάρχει πιθανότητα να πρόκειται για πρώιμα σημάδια καρκίνου του δέρματος.
Αλλά ένα μελάνωμα δεν είναι απαραίτητο να εμφανιστεί μόνο στα “προφανή” σημεία του σώματος, αλλά ακόμα και κάτω από τα νύχια. Το “υπονύχιο μελάνωμα”, όπως ονομάζεται είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου του δέρματος, που αντιστοιχεί σε έως και το 3% των περιπτώσεων μελανώματος στους λευκούς ανθρώπους, Καυκάσιας προέλευσης, ενώ είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο (15-35%) σε εθνοτικές ομάδες με πιο σκούρο δέρμα. 
 
Πάνω από το 75% των υπονύχιων μελανωμάτων εκδηλώνεται είτε στο μεγάλο δάκτυλο στα πόδια ή στον αντίχειρα του χεριού. Το πιο χαρακτηριστικό σημάδι αυτού του τύπου μελανώματος είναι η εμφάνιση μιας σκουρόχρωμης λωρίδας, εγκάρσια στο νύχι.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ

 (Από το βιβλίο, "Ο Κοσμος μέσα μας", που μεταφράζεται.



«Ο Β., που ήρθε από πολύ μακριά, ρώτησε: «Τι είναι επίγνωση και πώς αποκτά κανείς επίγνωση»;


Για να απαντήσει κανείς σε μια ερώτηση αυτού του είδους, χρειάζεται να βρει πώς σκέφτεται εκείνος που κάνει την ερώτηση, γενικώς τα φόντα του· γι’ αυτό συζητήσαμε για τη ζωή του, για τις πολυπλοκότητες της ζωής και τις οδύνες της και για την ομορφιά των βουνών.


Η επίγνωση έρχεται μέσα από ξεκαθάρισμα και κατανόηση. Δεν είναι κάτι που το δέχεσαι στα τυφλά, ούτε είναι δημιούργημα κάποιας αυθεντίας. Είναι το ουσιαστικό αποτέλεσμα και η αρχή της αυτογνωσίας· μέσα από την αυτογνωσία γεννιέται η ένταση της φλόγας της επίγνωσης. Η σωστή σκέψη έρχεται μέσα από την αυτογνωσία, και η σωστή σκέψη είναι τα καύσιμα για την ένταση και το βάθος της επίγνωσης. Χωρίς σωστή σκέψη δεν υπάρχει εκείνο το εσωτερικό ξεκαθάρισμα που δεν έρχεται με ορολογίες ή με την απλή επιβολή της θέλησης. Γιατί η σκέτη θέληση δυναμώνει τις τάσεις του εαυτού, τις συνήθειες και την άγνοια· ενώ η κατανόηση, το ξεκαθάρισμα, έρχονται μέσα από τη σωστή σκέψη που γεννάει η αυτογνωσία.


Καθώς υπάρχει σύγχυση και σύγκρουση στις σκέψεις και στα συναισθήματά μας, εξαιτίας της απληστίας, του φόβου και της άγνοιας πρέπει να φέρουμε διαύγεια και κατανόηση με την αυτεπίγνωση. Αυτή η διαύγεια απορρίπτεται, θολώνει, όταν υπάρχει απλώς κριτική ή αρνητικότητα ή αποδοχή, αντί της παρατήρησης των σκέψεων και των συναισθημάτων, αντί να μελετάμε και να νοιώθουμε προσεχτικά τα πράγματα όσο πιο πλατιά και βαθιά γίνεται. Για να μελετάς και να νοιώθεις βαθιά, πρέπει να υπάρχει αυτεπίγνωση και αυτή η επίγνωση κουτσουρεύεται με την κριτική.

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

ΕΙΚΟΝΑ---γενική,-υποταγή

«Η αδυναμία μας να παραλύσουμε το μηχανισμό που παράγει διεφθαρμένα κόμματα και πολιτικούς, εύλογα θα μας οδηγήσει κάποια στιγμή σε απολυταρχικά καθεστώτα – αφού, όταν δεν αντιδρούμε, το σαθρό σύστημα που τυραννάει την πατρίδα μας για πολλές δεκαετίες διαιωνίζεται, αλλάζοντας απλά χρώματα, έως ότου υπερβεί τις αντοχές του».
.

Άποψη

Η κυβέρνηση, κατανοώντας ή απλά διαισθανόμενη πως οι Έλληνες, όπως η πλειοψηφία άλλωστε των ανθρώπων, αγαπούν τις ψευδαισθήσεις, ενώ απεχθάνονται την αλήθεια, κατάφερε στις αρχές του έτους να ανέλθει στην εξουσία. Στη συνέχεια, θέλοντας να αποδείξει πως θα τηρήσει τουλάχιστον την υπόσχεση της να αγωνισθεί εναντίον της πολιτικής λιτότητας και των μνημονίων, διεξήγαγε δημόσια τις μάχες, επειδή πίστευε εκ των προτέρων πως θα τις χάσει – χωρίς να διαστάσει να χρησιμοποιήσει το δημοψήφισμα για να εδραιωθεί, όπου όμως την απογοήτευσαν οι Έλληνες ψηφίζοντας ΟΧΙ.
Αμέσως μετά, θέλοντας να αποδείξει πως το ΟΧΙ ήταν λάθος, δεν επιδίωξε την επέκταση της συμφωνίας, αφήνοντας την να λήξει στο τέλος Ιουνίου – με αποτέλεσμα να κλείσουν οι τράπεζες, καθώς επίσης να επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων. Έτσι κατάφερε αριστοτεχνικά να πείσει τους Έλληνες σπαταλώντας πολλά δισεκατομμύρια ότι, τα μνημόνια είναι μονόδρομος – πως δεν υπάρχει άλλη λύση δηλαδή, εάν θέλουν να επιβιώσουν.
Η επόμενη «επιτυχία» της ήταν η δολοφονία της ελπίδας, με την οποία κέρδισε η ίδια τις εκλογές, διαφημίζοντας την – ενώ οι Έλληνες που συμμετείχαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ελλείψει εναλλακτικής επιλογής, έκαναν το μεγάλο λάθος να επιβραβεύσουν τις αποτυχίες της με την ψήφο τους. Η μη τιμωρία όμως ενός εγκλήματος, αποτελεί ένα ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα – το οποίο συνήθως πληρώνεται πάρα πολύ ακριβά.

Να με αγκαλιάζεις για να ακούω την καρδιά σου

casirelaciones
Της Στεύης Τσούτση.
Μια αγκαλιά.
Αυτή ζητώ.
Για εκείνες τις ώρες που όλα πάνω μου φωνάζουν πως σε χρειάζονται. Για εκείνες τις στιγμές που η ανάγκη σου γίνεται επιτακτική και η καρδιά μου χτυπά παρακαλώντας.
Λίγη τρυφερότητα. Λίγη στοργή. Και παρουσία.
Να απλωθεί στο χώρο το άρωμα σου κι εγώ αυτόματα να ηρεμήσω. Να νιώσω πως ακόμη κι αν όλα πάνε κατά διαόλου, ο από μηχανής Θεός μου θα βοηθήσει να λυθούν τα πάντα.
Εσύ είσαι αυτός.
Μη με ρωτάς πως έγινε. Δεν ξέρω να σου πω.
Εγώ ήξερα να τα αντιμετωπίζω όλα μόνη. Τα πάντα απόλυτα ανεξάρτητα για να μην υποχρεώνομαι, να μη δένομαι, να μη διακινδυνεύω.
Φόβο το λες. Μπορεί και να ήταν.

Θα μείνουμε μαζί ως τα βαθειά γεράματα;

couple-love-feelings-love-padlock-1024x682
Σκέφτηκες ποτέ ότι το σενάριο “γερνάω με κάποιον” φαίνεται κάπως αρχαϊκό στον σημερινό κόσμο;
Εννοώ πως σίγουρα η εξερεύνηση των ρομαντικών και σεξουαλικών οριζόντων σου, είναι μια σημαντική τελετή ενηλικίωσης αλλά στο τέλος της ημέρας δε θέλεις να μεγαλώσεις και να γεράσεις με κάποιον;
Οπότε πως μπορείς να ξέρεις ότι ο σύντροφος σου είναι εκείνος που θα γεράσεις μαζί του; Εφόσον δεν υπάρχει κάποιος σίγουρος τρόπος να το επιβεβαιώσεις, εδώ είναι κάποια σημάδια που θα μπορούσαν να σου δείξουν πως ο σύντροφος σου είναι εκείνος πρέπει.
  1. Μπορείς να βγάλεις τον πιο περίεργο εαυτό σου μαζί του.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απελευθερωτικό σε μια σχέση από το να μη χρειάζεται να φοράς μάσκα σε κάθε σας συνάντηση. Σκέψου να πρέπει ένας από τους δύο να κρύψει μια ενοχλητική συνήθεια η οποία βραχυπρόθεσμα φαίνεται σα μικρό εμπόδιο και αργότερα να σε οδηγήσει στην τρέλα. Οπότε αν είσαι σε μια σχέση όπου μπορείς να κουβαλάς την τρέλα σου και να μη κρίνεσαι/επικρίνεσαι/διασύρεσαι τότε μάλλον βρίσκεσαι στη σωστή.

Το θεμέλιο της μακροχρόνιας αγάπης!


Ο άντρας δεν αγαπά μία γυναίκα για το σεξ. 
Ούτε επειδή είναι καλή μαγείρισσα. 
Ούτε επειδή είναι καλή μητέρα. 
Την αγαπά επειδή μπορεί να τον τραβήξει έξω από τα εγκόσμια.
.
Θέλει από την γυναίκα να τον τοποθετήσει σε μία κατάσταση
"ύπαρξης" ή σε μία υπερβατική κατάσταση που θα απομακρύνει τη σύγκρουση από τον νου του και θα του προσφέρει ηρεμία. 

Γιατί ορισμένες σχέσεις επιβιώνουν μετά την απιστία;

Ένας είναι ο παράγοντας που καθορίζει την τύχη τους ύστερα από ένα τέτοιο τραυματικό γεγονός, σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα.

Φωτογράφος: Andrew Soule
Γιατί ορισμένες σχέσεις επιβιώνουν μετά την απιστία;

Θεωρείται ό,τι πιο καταστροφικό μπορεί να συμβεί σε ένα δεσμό – και σε πολλές περιπτώσεις, πράγματι, είναι. Όμως η απιστία δεν οδηγεί πάντα στο χωρισμό. Όλοι μας, άλλωστε, έχουμε κάποια παραδείγματα από ζευγάρια στο στενό περιβάλλον μας –ή ακόμη και από τη δική μας προσωπική ζωή– που παρέμειναν μαζί μετά από αυτή τη δοκιμασία. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους; Ή, αλλιώς, ποια παράμετρος εξασφαλίζει βιωσιμότητα σε μια σχέση ακόμη και αν η εμπιστοσύνη κλονιστεί;

Η Ερωτική Ιεροτελεστία....!



Η Μυστική Ερωτική Παράδοση (Δύσης και Ανατολής) μας μεταφέρει ότι το ζευγάρι όταν είναι έτοιμο να κάνει έρωτα βοηθάει στην αρχή της ερωτικής τελετουργίας η γυναίκα να κάθετε στα δεξιά του άντρα και όταν ολοκληρωθεί η ερωτική πράξη στα αριστερά του και αυτό έχει να κάνει με συμπαντικές αρχές αφού η δεξιά πλευρά είναι συνδεδεμένη με την ηλιακή αναπνοή, και η αριστερή πλευρά με τη σεληνιακή αναπνοή. 

Η ερωτική συνεύρεση ...........θα πρέπει να διαποτίζεται με αμοιβαία τρυφερά συναισθήματα, τρυφερότητα, αισθησιασμό. 

Οι δύο ερωτικοί σύντροφοι με το Λίνγκαμ και το Γιόνι ενωμένα προσπαθούν να φτάσουν σε επίπεδα υψηλής ερωτικής διέργεσης, χωρίς όμως να φτάνουν σε οργασμό. 

«Θα βυθιστείς σαν τον κεραυνό μάσα στο καυτό μου σκοτάδι, όπου θα φλογιστούμε και θα καούμε για πάντα…», («Ένας παλμός στην παγκόσμια καρδιά», Κ. Ντών). 

Με αυτόν τον τρόπο η ερωτική εμπειρία φτάνει σε υπερβατικά επίπεδα. 

Απιστία, φύλο και σύγχρονα ζητήματα

Άρθρο:Λευτέρης Ανέστης
Φοιτητής Ψυχολογίας
Επιμέλεια: Μαρία Κασσεροπούλου
Φιλόλογος
934901_10151509127914412_1188871534_n
Καθώς μεγαλώνουμε, το νοητικό σχήμα που έχουμε αναπτύξει για τις ερωτικές σχέσεις κλονίζεται. Η σύναψη μιας ιδανικής σχέσης μοιάζει σήμερα σαν ένα σχεδόν ακατόρθωτο εγχείρημα έως και «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» για μερικούς από μας. Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό έχει διαδραματίσει η δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια  στο να δημιουργήσουν μία υγιή δέσμευση χωρίς τις παθογένειες της κτητικότητας, γεγονός που εκφράζεται με τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά απιστίας μεταξύ συντρόφων. Η απιστία ορίζεται ως η παράβαση των σιωπηρών ή συμφωνημένων κανόνων που έχει αναπτύξει ένα ζευγάρι σχετικά με τη συναισθηματική και σωματική επαφή με άτομα έξω από τη δυάδα και μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στον ψυχισμό του απατημένου και το μέλλον της σχέσης.
Άντρες και γυναίκες φαίνεται ότι απατούν τους συντρόφους τους, σε γενικές γραμμές, παρακινούμενοι από διαφορετικά κίνητρα. Οι γυναίκες που απατούν αναφέρουν σημαντικά μεγαλύτερη δυσαρέσκεια από το γάμο τους σε σχέση με τους άνδρες. Ως συχνότερες αιτίες απιστίας στην περίπτωσή τους επισημαίνονται τα σεξουαλικά κίνητρα και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επιβολή του ανδρισμού τους και τη συμμόρφωση με αναχρονιστικές κοινωνικοπολιτικές νόρμες που απενοχοποιούν και καθιστούν αναμενόμενη την ανδρική απιστία. Παλαιότερα ερευνητικά δεδομένα έδειχναν, λοιπόν, ότι οι άνδρες απατούν περισσότερο συγκυριακά (one night stand) ενώ οι γυναίκες προτιμούν τη σύναψη εξωσυζυγικών σεξουαλικών σχέσεων που εμπεριέχουν και συναισθηματικό δέσιμο σε κάποιο βαθμό. Ενδιαφέρον μάλιστα εύρημα αποτελεί το γεγονός ότι οι άνδρες θυμώνουν και ερμηνεύουν περισσότερο αρνητικά τη σεξουαλική προδοσία παρά τη συναισθηματική, ενώ στις γυναίκες ισχύει το αντίθετο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα