Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Να βρεις ανθρώπους

navreisanthrwpous
Illustration: Manuel Rebollo

Να βρεις ανθρώπους που σε σέβονται και σε εκτιμούν πραγματικά γι’ αυτό που είσαι.
Να βρεις ανθρώπους που σου κάνουν χώρο στη ζωή τους και δε σε βάζουν να στριμωχτείς.
Να βρεις ανθρώπους που δεν προσπαθούν να σε αλλάξουν για να μοιάσεις σε αυτό που εκείνοι έχουν ονειρευτεί.
Να βρεις ανθρώπους που σε κοιτάνε λες και είσαι κάτι το μαγικό.
Να βρεις ανθρώπους που δεν κουτσομπολεύουν, που δε θέλουν το κακό κανενός, που δε χαίρονται με τα προβλήματα των άλλων.
Να βρεις ανθρώπους που στις σχέσεις τους έχουν μόνο σκηνή και ποτέ παρασκήνιο.
Να βρεις ανθρώπους διάφανους. Που λένε αυτό που νιώθουν και που νιώθουν αυτό ακριβώς που λένε.

Μπορείτε να έχετε ωορρηξία δύο φορές σε ένα κύκλο;

Σπάνια εικόνα ανθρώπινου αυγού (ωαρίου) που συνελήφθει με κάμερα




Μπορείτε να έχετε ωορρηξία δύο φορές σε έναν κύκλο;
 Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι μετρίως πολύπλοκη και εξαρτάται σχετικά με τον ορισμό του "ωορρηξία." Αν ψάχνετε για πληροφορίες που να αναζητάτε  «αν έχετε ωορρηξία δύο φορές σε ένα κύκλο," είναι πιθανό να βρείτε αντικρουόμενες απόψεις, γι 'αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς ακριβώς λειτουργεί η ωορρηξία.
 Μπορεί πράγματι να απελευθερώσετε δύο ή περισσότερα ωάρια κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας - αν και κάτι τέτοιο είναι σπάνιο. 
Πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις ωορρηξίες 

 Μια γυναίκα γεννιέται με ένα συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων που περιμένει να απελευθερωθεί κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. 
Μια γυναίκα μπορεί να:
 *έχει έμμηνο ρύση, χωρίς να έχει παράξει ένα ωάριο.
 *ωορρηξία χωρίς να έχει έμμηνο ρύση.
 *απελευθερώσει δύο ή περισσότερα ωάρια κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας.
 *έχει δίδυμα από δύο πατέρες όταν πάει με δύο διαφορετικούς άνδρες.

Η εκδίκηση είναι ξεκάθαρη ηλιθιότητα



Ο Μαχάτμα Γκάντι είχε πει: «Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει το «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» είναι ότι θα καταλήξει να κάνει όλο τον κόσμο τυφλό». Και πώς να διαφωνήσεις σε αυτό;
Στον κόσμο, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να επιστρέφουμε κακές συμπεριφορές.
Αυτό συμβαίνει, γιατί είμαστε πιο πρόθυμοι να ανταποδώσουμε το κακό, παρά το καλό που μας έκαναν. Αφού η ευγνωμοσύνη είναι βάρος (καθώς θεωρείς, λανθασμένα, ότι χρωστάς σε όποιον σου έκανε καλό), ενώ η εκδίκηση είναι ευχαρίστηση. 
Σου προσφέρει μια ευχαρίστηση να βλέπεις να υποφέρει αυτός που σε πλήγωσε και σε πόνεσε.

Ας είμαστε ειλικρινείς.
Όσο καλοί και αγαθοί να το παίζουμε, αν έχουμε την ευκαιρία να ξεπληρώσουμε σε κάποιον το κακό που μας έκανε, πιθανότατα θα το κάνουμε. 
Κι αν δεν το κάνουμε, θα φλερτάρουμε ακραία με την ιδέα της εκδίκησης.
Αλλά ρε συ, πόσο σε τσούζει για να θες να εκδικηθείς;

Τι γίνεται όταν οι διαφορές μας ξεπερνούν;




Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες ακριβώς επειδή οι άνθρωποι είναι απρόβλεπτα όντα. Είναι τόσες πολλές οι διαφορές μεταξύ μας που αρκετά συχνά δημιουργείται ένα χάος στην ζωή μας γενικότερα και στις σχέσεις μας ειδικότερα.


Οι διαφορές αυτές μπορεί να αφορούν την νοοτροπία και την αντίληψη για τον κόσμο, την ιδιοσυγκρασία, καθώς επίσης και πιο γενικά και απλά πράγματα όπως τις καθημερινές συνήθειες. Όταν λοιπόν όλα αυτά υπερβαίνουν τις ανάγκες που έχουμε ως άνθρωποι δημιουργείται μια ρήξη, μια απόσταση, ένα κενό στις σχέσεις μας(ερωτικές, φιλικές). Λένε πως οι άνθρωποι βρίσκουν το νόημα της ζωής όταν αποκτούν μια θέση στην ζωή των άλλων.

Επομένως η ανάγκη για κατανόηση, αποδοχή, αγάπη, αλληλεγγύη και σεβασμό είναι έντονη και πολλές φορές καταπιέζεται λόγω της διαφορετικότητας. Είναι όντως δύσκολο δύο άνθρωποι να συμβιβαστούν, να κάνουν θυσίες, να αλλάξουν ορισμένα πράγματα στην ζωή και τον εαυτό τους, για να μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά και να αξιοποιήσουν όλα όσα μπορεί να προσφέρει «το διαφορετικό».

Γίνε εσύ το διαφορετικό


Ξεκινάμε τη ζωή μας αναζητώντας το διαφορετικό, αυτό που θα μας κάνει να νιώσουμε πληρότητα και αρμονία.


Κάθε μας στόχος, κάθε μας όνειρο αυτό το διαφορετικό αναζητά. Έτσι περνά η ζωή από μπροστά μας, κι εμείς σαν να μην υπάρχουμε, ζούμε αντανακλαστικά και αποσπασματικά. Τελικά αυτό το διαφορετικό έρχεται αλλά φτάνει σε πολλές περιπτώσεις να ξεπεράσει τα όρια της αντοχής μας και της υπομονής μας. Νιώθουμε σαν κάποιος να μας έχει βάλει στο «μάτι» και εμείς να μη μπορούμε να ξεφύγουμε.
Κάνε μία λίστα λοιπόν, με όλα τα διαφορετικά που θέλεις είτε από τις σχέσεις σου, είτε από τη δουλειά σου, είτε από τη ζωή σου γενικά.
Αφού τελειώσεις τη λίστα, κοίταξέ τη, διάβασέ την δυνατά να την ακούσεις. Προσπάθησε να αναζητήσεις αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν είσαι σίγουρος. Ύστερα στρέψε αυτή τη λίστα προς τα μέσα.
Αναζήτησε όλο αυτό το διαφορετικό που εσύ έχεις ανάγκη, το οποίο το έχεις καταγράψει στη λίστα σου, εσύ πως το υποστηρίζεις. 

Φυσικοί τρόποι για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση

blood-presure


Η υψηλή αρτηριακή πίεση που αναφέρεται επίσης ως υπέρταση, είναι μία από τις πιο τρομακτικές συνθήκες υγείας παγκοσμίως, καθώς ευθύνεται για σοβαρές ασθένειες, όπως η καρδιακή προσβολή και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Επειδή οι ασθένειες που σχετίζονται με την υψηλή αρτηριακή πίεση προκαλούν πολλούς θανάτους, είναι αναγκαίο για όλους να αναλάβουν δράση και να ξεκινήσουν τη θεραπεία των αιτίων τους.
Είναι γεγονός ότι έχει αφιερωθεί πολύς χρόνος και πόροι στην έρευνα που θα βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες από τις θεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης έχουν αποτύχει τρομερά.
Μια φυσική θεραπεία για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης φαντάζει περισσότερο ελκυστική, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους γιατρούς.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 50 ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!


Γι' αυτό είναι μαλάκες οι άνδρες. Επειδή σνομπάρουν την «καλύτερη» ηλικία στις γυναίκες. Και δεν αναζητούν στις 50αρες και 55αρες την ιδανική ερωτική σύντροφο. Εκείνη που έχει ήδη κάνει τη ζωή της, έχει ολοκληρώσει τη γήινη αποστολή της, έγινε σύζυγος, μητέρα και αισθάνεται εντελώς ελεύθερη, χωρίς τον κίνδυνο να γκαστρωθεί.
Δεν μιλάμε για άνδρες 60αρηδες, και 65αρηδες, και βάλε. Μιλάμε για 40αρηδες, γιατί όχι και 25αρηδες! Τι το καλύτερο να ζευγαρώσουν σεξουαλικά με την «γριά», την 55αρα, μόνον για το κρεββάτι. Καμμία σκέψη για δέσμευση, καμμία αγωνία για γάμο, ακόμα και για μόνιμη σχέση διαρκείας.
Η γυναίκα που είχε κανονική σεξουαλική ζωή στα 30 και στα 40, αυτή είναι που γουστάρει περισσότερο να κάνει έρωτα και μετά τα 50, και μετά τα 55! Όταν, δηλαδή, έρθει η εμμηνόπαυση, το τέλος στα «μηνιάτικά» της. «Τα ρούχα της» κάθε μήνα, συγκεκριμένα κάθε 28 ημέρες.

Έμοιαζαν όλα Τέλεια μεταξύ μας μέχρι που Φάνηκαν οι Ατέλειές σου

Έμοιαζαν όλα τέλεια μεταξύ μας...
Όσοι έχουμε δυσκολία να συμβιβαστούμε με οτιδήποτε λιγότερο από το «τέλειο», είμαστε καταδικασμένοι να δυστυχούμε στις σχέσεις μας, ακριβώς επειδή οι άνθρωποι και τα πράγματα δεν είναι ποτέ τέλεια.
Ο πυρήνας του προβλήματος της τελειοθηρίας είναι η ανάγκη να κατασκευάσουμε μια «τέλεια» εικόνα για τον εαυτό μας, ώστε να αναπληρώσουμε την αίσθηση χαμηλής αυτοεκτίμησης που νιώθουμε και να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα να θεωρηθούμε ελαττωματικοί και άρα μη αποδεκτοί[1].
Ως συνέπεια αυτού του σκεπτικού, η προσέγγιση που διαμορφώνουμε για τις σχέσεις μας αφορά σχεδόν αποκλειστικά την κάλυψη τελειοθηρικών αναγκών. Όπως θα δούμε, η ικανότητα να υπάρχουμε με τους άλλους με έναν τρόπο αυθεντικό, δεν είναι μέρος της τελειοθηρικής εξίσωσης.
Για μία σε βάθος παρουσίαση της έννοιας της τελειοθηρίας και των τρόπων με τους οποίους διαμορφώνεται και εκδηλώνεται στη ζωή μας, δείτε το άρθρο: Πασχίζεις να τα Κάνεις όλα Τέλεια ενώ στο Βάθος Νιώθεις ένα Τίποτα

Ο ΤΕΛΕΙΟΘΗΡΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΧΕΤΙΖΕΣΘΑΙ


Όταν μπορούμε να σχετιστούμε με τους άλλους μόνο μέσω της τελειοθηρίας μας, οι σχέσεις μας διαμορφώνονται ως εξής:

Πώς μπορώ να ξέρω ότι είσαι ο κατάλληλος για μένα;

Καταρχάς, οι άνθρωποι με τους οποίους σχετιζόμαστε, πρέπει να είναι και να φαίνονται «τέλειοι».
Αν αντιληφθούμε ένα ελάττωμα σε κάποιον, οσοδήποτε μικρό, με μεγάλη ευκολία απορρίπτουμε το ενδεχόμενο σχέσης μαζί του.
Στην αρχή κάθε νέας γνωριμίας, για την ακρίβεια στα πρώτα πέντε λεπτά της γνωριμίας, μπαίνουμε στη διαδικασία να αναρωτηθούμε αν ο άνθρωπος απέναντί μας είναι ο «κατάλληλος» άνθρωπος για εμάς και αν θα μπορούσαμε να ζήσουμε μαζί του για πάντα (!).
Αντί να δούμε τη συναναστροφή ως κάτι μεμονωμένο, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να την προβάλουμε στο μέλλον και να αναλογιστούμε τις πιθανές της συνέπειες, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την αλληλεπίδραση στο εδώ και τώρα.

Ο πραγματικός λόγος που το Playboy εγκαταλείπει το γυμνό

An October 13, 2015 photo shows a November 2015 issue of Playboy magazine in Washington, DC. Playboy said Tuesday it will stop publishing nude photos in its iconic magazine for men, throwing in the towel in the face of rampant online pornography. AFP PHOTO/MANDEL NGAN        (Photo credit should read MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

Φυσικά και το σεξ πουλάει. Αλλά μόνο όσο είναι δωρεάν.


Πριν λίγες ημέρες το περιοδικό «Playboy» ανακοίνωσε πως θα σταματήσει τα γυμνά εξώφυλλα, σε μία προσπάθεια να ανασυγκροτήσει την αυτοκρατορία του. Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «το πολιτικό και σεξουαλικό κλίμα του 1953-της χρονιάς που ο Χιου Χέφνερ σύστησε στον κόσμο το Playboy-δεν θυμίζει σε τίποτα το σήμερα». Φυσικά, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το περιοδικό έλαβε αυτή την απόφαση δεν σχετίζεται σε τίποτα με τον φεμινισμό.
Ο Χιου Χέφνερ θεωρείται από πολλούς ο πατέρας της σεξουαλικής επανάστασης της δεκαετίας του ’50, όμως το επιχειρηματικό του μοντέλο είναι ξεπερασμένο. Για τους άνω των 40, το Playboy αποτέλεσε μία απαγορευμένη, σχεδόν μυστικιστική γοητεία. Σήμερα, όμως, η πορνογραφία είναι ευρέως διαθέσιμη και μάλιστα δωρεάν στο διαδίκτυο.
Ευτυχώς για το Playboy, αυτό που προσέλκυε τους άντρες δεν ήταν μόνο το γυμνό. Πέρα από τα ανέκδοτα για τα άρθρα του, υπάρχει η αλήθεια σχετικά με το γεγονός ότι το περιοδικό προσέλκυε ανέκαθεν μία μερίδα ανδρών, οι οποίοι είναι μορφωμένοι και καλλιεργημένοι και απολαμβάνουν παράλληλα τις γυμνές φωτογραφήσεις. Παράλληλα, το περιοδικό έχει φιλοξενήσει συνεντεύξεις-σταθμούς που έμειναν στην ιστορία.

«Χτυπήστε» τον πονοκέφαλο εναλλακτικά

«Χτυπήστε» τον πονοκέφαλο εναλλακτικά

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ταλαιπωρείτε σε κάποια φάση της ζωής του από έντονο πονοκέφαλο.
Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που ένα απλό παυσίπονο δεν μπορεί να κάνει τίποτα με συνέπεια, ο πόνος να είναι επίμονος και βασανιστικός.
Δείτε τι να κάνετε για να μην υποφέρετε
Προσοχή στη διατροφή
Δεν είναι καθόλου σπάνιο να ευθύνεται μια τροφή για τον έντονο πονοκέφαλο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καταγράψετε τις τροφές που καταναλώνετε και έτσι να διαπιστώσετε ποια είναι αυτή που σας ενοχλεί ώστε να την περιορίσετε στη συνέχεια.

Πραγματεία περί συνήθειας



Πόσο καιρό χρειάζεται για να εδραιωθεί μια συνήθεια;

Πόσο καιρό χρειάζεται για να εδραιωθεί μια συνήθεια;Ο Αριστοτέλης έλεγε πως είμαστε αυτό που επαναλαμβάνουμε, πόσο όμως χρονικό διάστημα χρειάζεται για να εδραιωθεί μια πράξη μας σε συνήθεια;  Έρευνες που έχουν γίνει, έχουν αποδείξει πως αρκούν 21 συναπτές μέρες για να πετύχουμε το στόχο μας.  Κάποιοι άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν πως το χρονικό διάστημα ποικίλει ανάλογα με τη σοβαρότητα της συνήθειας. 
Για παράδειγμα, σε μια έρευνα που διεξάχθηκε στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και πήραν μέρος 96 συμμετέχοντες, τα αποτελέσματα ήταν ενδιαφέροντα.  Οι συμμετέχοντες έπρεπε να διαλέξουν μια συμπεριφορά  που ήθελαν να μετατρέψουν σε συνήθεια και να την επαναλάβουν καθημερινά.  Χρειάστηκε κατά μέσο όρο 66 μέρες για να γίνει αυτή η αλλαγή, φυσικά υπήρχες και πολλές διακυμάνσεις στο χρονικό όριο.  Αν ένας συμμετέχοντας ήθελε να του γίνει συνήθεια ένα ποτήρι νερό μετά το πρωινό, χρειάστηκε 20 μέρες, ενώ για κάποιον που ήθελε να γυμνάζεται επί δέκα λεπτά μετά το πρωινό ξύπνημα, μέτρησε 84 μέρες κι ακόμη δεν τα είχε καταφέρει.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αν θέλεις να τρως ένα φρούτο κάθε απόγευμα, σου αρκούν 21 μέρες, αν όμως θέλεις να αντικαταστήσεις το τσιγάρο με μια καραμέλα, αυτό μπορεί να διαρκέσει και έναν ολόκληρο χρόνο, για να σου γίνει βίωμα.
Ας υποθέσουμε πώς να σκεφτόμαστε θετικά είναι εύκολο κι ας κάνουμε μια άσκηση θετικότητας που έχει διάρκεια μόνο 21 μέρες:
Για να νιώθουμε θετικά και αισιόδοξα, να αρχίσουμε να νιώθουμε πετυχημένοι, να εργαζόμαστε καλύτερα και να αλλάξουμε τον αρνητικό τρόπο σκέψης σε θετικό. Ας κάνουμε μια άσκηση, θα μετρήσουμε μαζί 21 μέρες.

Η επανάληψή μου, η αλλαγή μου, εγώ

Η επανάληψή μου, η αλλαγή μου, εγώΈπιασα τον εαυτό μου να κάνει το ίδιο λάθος για άλλη μια φορά. Άλλες φορές πάλι άκουγα το ίδιο τραγούδι ανελλιπώς και πέρασα μια φάση κατά την οποία παρακολουθούσα την ίδια ταινία ξανά και ξανά. Και αναρωτήθηκα: Τι μου συμβαίνει, άραγε;
Ανατρέχοντας στον Φρόιντ μάς μιλά για τον καταναγκασμό της επανάληψης, ο οποίος ορίζεται ως «η επιθυμία να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση των πραγμάτων». Ο ίδιος μάλιστα επικεντρώθηκε κυρίως στα αρνητικά πράγματα που επαναλαμβάνουμε, και θεωρεί ότι η επανάληψη αυτή μπορεί να συνδέεται με ένα βαθύτερο ένστικτο, την «ενόρμηση θανάτου», ή με μια κίνηση προς τη μη ύπαρξη.
Και σκέφτομαι επιφανειακά και συνειρμικά ότι δεν θέλω να πεθάνω σύντομα, και λέω δεν μπορεί κάτι άλλο θα συμβαίνει. Ίσως είμαστε τόσο συνηθισμένοι να κάνουμε πράγματα με έναν ορισμένο τρόπο, τόσο εξοικειωμένοι με ορισμένα γεγονότα, αντικείμενα και εμπειρίες στη ζωή μας με αποτέλεσμα να έχουμε αναπτύξει ένα πρότυπο για πολλά χρόνια.
Η εκτροπή λοιπόν από αυτό το πρότυπο -δεν έχει σημασία αν είναι θετικό ή αρνητικό- προκαλεί βαθιά ανησυχία, επειδή είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μας. Το πρότυπο ζωής που έχει υιοθετήσει ο καθένας μας ξεχωριστά αποτελεί τον μικρόκοσμό του, κατά τον οποίο θέτουμε προσδοκίες και αναμένουμε να εκπληρωθούν. Νιώθουμε ανακούφιση ακόμα κι αν είναι αρνητική η έκβαση της κατάστασης, επειδή είμαστε συνηθισμένοι σε αυτή. Σε περιόδους στρες, θυμού ή ανησυχίας επαναλαμβάνουμε μία οικεία και ασφαλής αντίδραση, ό, τι πληροί τις προσδοκίες μας. Ωστόσο, αυτή η πεπατημένη μπορεί να προκαλέσει μια ολόκληρη σειρά από αρνητικά πρότυπα συμπεριφοράς, καθώς και μεμψίμοιρες σκέψεις.

Παγάκι: Ένα ψυχρό καλλυντικό ομορφιάς

Παγάκι: Ένα ψυχρό καλλυντικό ομορφιάςΓια τις θερμές καλοκαιρινές ημέρες τα παγάκια αποτελούν μονόδρομο για την ανακούφιση. Βέβαια, είναι γνωστό ότι επιδρούν αρνητικά στον λαιμό πολλών ατόμων. Ακόμα κι αν προκαλούν πονόλαιμο και βήχα σε πολλούς, τα παγάκια έχουν αξιέπαινα οφέλη για το δέρμα όλων. Αναρωτιέστε πώς; Λοιπόν, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ψυχρό αυτό καλλυντικό ομορφιάς.
  • Μετά την πολύωρη εργασία στον υπολογιστή απλώς πάρτε μερικά παγάκια και τοποθετήστε τα στα μάτια σας. Τα μάτια σας γρήγορα θα ανακουφιστούν.
  • Πριν από την εφαρμογή μακιγιάζ, δεν έχετε παρά να στραφείτε προηγουμένως στα παγάκια ως μέρος προετοιμασίας του δέρματος. Η πρακτική αυτή θα δώσει διάρκεια στο μακιγιάζ σας.
  • Υπάρχουν φορές κατά τις οποίες δεν έχετε χρόνο για μακιγιάζ. Σε αυτήν την περίπτωση, τα παγάκια αποβαίνουν σωτήρια χαρίζοντας μία φρέσκια και δροσερή ματιά σε μια στιγμή.
  • Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, το δέρμα και δη το πρόσωπό σας αφυδατώνεται. Σε τέτοιες περιπτώσεις, εφαρμόστε μερικά παγάκια στην αφυδατωμένη περιοχή.

Η πιο όμορφη καρδιά του κόσμου

omorfikardia
Ένας νεαρός άνδρας στάθηκε μία μέρα στην μέση μιας πλατείας της πόλης διακηρύσσοντας ότι είχε την ομορφότερη καρδιά στην πόλη.
Πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν γύρω του και όλοι θαύμαζαν την καρδιά του που ήταν τέλεια. Δεν υπήρχε κανένας λεκές, κανένα σημάδι και ήταν πραγματικά αψεγάδιαστη. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφωνούσαν με τον νεαρό άντρα πως ήταν η πιο όμορφη καρδιά που είχαν δει ποτέ. Ο νεαρός ήταν πολύ περήφανος για αυτό και καυχιόνταν δυνατά για την όμορφη καρδιά του.
Ξαφνικά, ένας γέρος εμφανίστηκε και είπε: «Η καρδιά σου δεν είναι τόσο όμορφη όσο η δική μου.» Το συγκεντρωμένο πλήθος και ο νεαρός κοίταξαν την καρδιά του γέρου. Η καρδιά του χτυπούσε έντονα, αλλά ήταν γεμάτη ουλές. Είχε περιοχές όπου τμήματα είχαν αφαιρεθεί και είχαν αντικατασταθεί από άλλα που δεν ταιριάζανε απολύτως σωστά και υπήρχαν αρκετές ουλές, μεγάλες σχισμές και γδαρσίματα.

Ο κόσμος απόρησε και μονολογούσε: »Μα πώς μπορεί να λέει ότι η καρδιά του είναι πιο όμορφη;»

Γιατί δεν πρέπει να μοιράζεστε τη χαρά σας

                  

Η συζήτηση για μια επώδυνη εμπειρία συνήθως βοηθά τους ανθρώπους να την αντιμετωπίσουν και να βρουν κάποιο νόημα σ? αυτή. Δεν είναι λοιπόν παράλογο να υποθέτετε ότι το να αναλύετε με λεπτομέρειες ένα ευτυχές γεγονός αυτό θα μεγιστοποιήσει τη χαρά σας. Εξάλλου έχουμε την τάση να μιλάμε για τις θετικές εμπειρίες πιο πολύ από τις αρνητικές. Δυστυχώς, οι ερευνητές διαπιστώνουν πλέον ότι η διήγηση των χαρούμενων αναμνήσεων μπορεί να μειώσει τη χαρά σας.Ακόμα και η αναφορά του γεγονότος μπορεί να: Αμβλύνει τα συναισθήματα

Περνάει το φυσικό μας σώμα στις 4η και 5η διάσταση;


Κανένα φυσικό υλικό σώμα δεν περνάει στην 4η και 5η διάσταση ως έχει!
Υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων που πιστεύουν οτι θα φύγουν με διαστημόπλοια! Θα το πω απλά! Αν μια οντότητα της 3ης διάστασης που έχει φυσικό υλικό σώμα και δεν έχει αναληφθεί στην 5η , μπει σε διαστημόπλοιο που κινείται υπερδιαστατικά, απλά θα εγκλωβίσει την ενέργειά της ανάμεσα στις διαστάσεις! Αυτή είναι η μεγάλη παγίδα!

Γιατί;

2. ΚΑΡΜΑ (Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ)


Επειδή μεγάλος σάλος γίνεται τα τελευταία χρόνια, όπως άλλωστε και πολύ συχνά μετά τους πρώτους μετά χριστιανικούς αιώνες, για το αν υπάρχει ή όχι μετενσάρκωση του ανθρώπου, έκρινα σκόπιμο να αφιερώσω μια μεγάλη έκταση της μελέτης αυτής στην ανάλυση αυτού του επίμαχου θέματος.
Ο όρος Μετενσάρκωση  αναφέρεται στη διαδικασία κατά την οποία η ψυχή του ανθρώπου, μια μη υλική ουσία, που κατοικεί μέσα σε ένα σώμα και μετά το θάνατο αποχωρεί απ’ αυτό, επιστρέφοντας αργότερα σ’ ένα άλλο σώμα.
Μέχρι σήμερα έχουν επικρατήσει, για την Ύπαρξη της ψυχής, τρεις βασικές θεωρίες :

Δεσμεύομαι να αγαπώ τον εαυτό μου!




Δεσμεύομαι να γνωρίσω τον αληθινό μου εαυτό βαθειά.

Δεσμεύομαι να εκφράζω τον αληθινό μου εαυτό , τα συναισθήματα μου και να μην κρύβω αυτό που είμαι.

Δεσμεύομαι να είμαι ειλεικρινής με τον εαυτό μου.

Δεσμεούμαι να αγαπώ τον εαυτό μου για αυτό που είμαι.

Δεσμεύομαι να κάνω την ευτυχία μου προτεραιότητα.

Δεσμεύομαι να συγχωρώ τον εαυτό μου όταν δεν είμαι τέλεια.

Ο ΚΟΣΜΟΣ … ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε σχέσεις…. το μυαλό μας πηγαίνει σχεδόν πάντα  στις σχέσεις των δυο φίλων, στις σχέσεις μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας , είτε πρόκειται για πρόσκαιρη ερωτική σχέση, είτε σχέση που επεκτείνεται και στη δημιουργία οικογένειας.
Οι σχέση των δυο φίλων είναι αναμφισβήτητα  πολύ- πολύ σημαντική, όμως είναι μόνο ένα κομμάτι από την συνολική εικόνα  από  όλα αυτά με τα οποία ο άνθρωπος σχετίζεται .

Ο άνθρωπος έχοντας αυτό το θαυμαστό δώρο της…. ζωήs ,…………….να υπάρχει δηλαδή σαν οντότητα σε έναν φυσικό και υλικό  κόσμο, …….. έχει την ευκαιρία να σχετίζεται με πολλά- πολλά πράγματα και καταστάσεις ,και με πολλούς και διαφορετικούς  τρόπους .
Έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται και να σχετίζεται με έναν…… εξωτερικό κόσμο, υπέροχο, πανέμορφο, φτιαγμένο και  δημιουργημένο, με πολλά διαφορετικά πρόσωπα, μορφές, άλλους ανθρώπους ,γεγονότα , και πλούσια φαινόμενα .

Και επίσης σχετίζεται και με τον  εσωτερικό του  κόσμο, γεμάτο με πλούσια συναισθήματα , σκέψεις, ιδέες,   και φαντασία.

Ο άνθρωπος φαίνεται ότι βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο αυτών των δυο φαινομενικά διαφορετικών κόσμων, και έχει την τάση να τους ξεχωρίζει ,και να τους ονομάζει….σαν
Εξωτερικός η αισθησιακός  κόσμος      [ ότι υπάρχει έξω από το φυσικό  σώμα του ],και
εσωτερικός η ψυχολογικός  κόσμος     [ότι αντιλαμβάνεται μέσα του ]…!

Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος  ,κατά βάθος …….δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς τους δυο κόσμους ……

Αδελφές ψυχές και δίδυμες ψυχές( δίδυμες φλόγες)

Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ακούσει για τις "αδελφές ψυχές" και τις δίδυμες ψυχές (αλλιώς δίδυμες φλόγες). Αυτές οι δύο έννοιες μοιάζουν ίδιες, αλλά στην ουσία όμως είναι εντελώς διαφορετικές.
Οι περισσότεροι από εμάς σίγουρα έχουμε αναρωτηθεί, "τι είναι η αδελφή ψυχή?...υπάρχει?...και αν υπάρχει που βρίσκεται?..

Osho Η Αγάπη είναι σαν ένα πουλί που πετάει!




Η αγάπη είναι σαν ένα πουλί που πετάει. Η αγάπη φέρνει την ελευθερία. Και μια αγάπη που δεν φέρνει ελευθερία δεν είναι αγάπη. Η αγάπη δεν είναι επιβολή. Πως μπορείς να επιβληθείς σε εκείνον που αγαπάς; Πως μπορείς να τον έχεις εξαρτημένο και να εξακολουθείς να τον αγαπάς; 

Αλλά αυτό συμβαίνει συνέχεια στον κόσμο, στο όνομα της αγάπης. Μια απληστία για δύναμη, για το πώς θα επιβληθείς στον άλλον. Φυσικό είναι να μην επιτρέπεται η ανεξαρτησία. Γίνεται κάθε προσπάθεια, ώστε ο άλλος να είναι το αντίγραφο σου. 

Φοβάσαι την ελευθερία του άλλου, γιατί η ελευθερία δεν ελέγχεται και την ελευθερία δεν μπορείς να την προβλέψεις. Γι’ αυτό, οι υποτιθέμενες αγάπες προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταστρέψουν την ελευθερία. Και από τη στιγμή που η ελευθερία καταστρέφεται, η αγάπη πεθαίνει.

Οι 17 Αξίες της προσωπικής επιτυχίας...Μέρος Τέταρτο

 
Napoleon Hill



Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΣΚΕΨΗ



Οι κανόνες της Ακριβής Σκέψης είναι πολύ ξεκάθαροι και απλοί. Και είναι απορίας άξιο γιατί μόνο ελάχιστοι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να μάθουν αυτούς τους κανόνες καθώς η Ακριβής Σκέψη είναι το θεμέλιο όλων των Επιτυχημένων Κατορθωμάτων.
Παρακάτω ο Hill μας παρουσιάζει μια λειτουργική περιγραφή των κανόνων της ακριβής σκέψης που όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι ακολουθούν.
Πρώτα απ’ όλα η Ακριβής Σκέψη βασίζεται πάνω σε 2 απλούς βασικούς τύπους λογικής την Επαγωγική Λογική και την Αφαιρετική Λογική:
1-        Η Επαγωγική Λογική χρησιμοποιείται όταν τα απαραίτητα στοιχεία στα οποία βασίζεται η σκέψη σας δεν είναι διαθέσιμα. Σε αυτή τη περίπτωση δράτε υποθετικά ή με βάση τι πιστεύετε ότι είναι αυτά τα δεδομένα
2-        Η Αφαιρετική Λογική χρησιμοποιείται όταν έχετε τα απαραίτητα στοιχεία ή ότι φαίνονται να είναι στοιχεία πάνω στα οποία μπορείτε να βασίσετε τη σκέψη σας.
Το επόμενο βήμα της Ακριβής Σκέψης είναι ξεχωρίσετε τα δεδομένα αυτά από τους μύθους ή τις φήμες. Και έπειτα να καθορίσετε εάν ασχολείστε με υποθέσεις ή πραγματικά γεγονότα.
Όταν είστε σίγουροι ότι έχετε αξιόπιστα δεδομένα πάνω στα οποία μπορείτε να βασίσετε τη σκέψη σας, μπορείτε να κάνετε το δεύτερο βήμα με το να χωρίσετε αυτά τα δεδομένα σε 2 κατηγορίες. Η μια κατηγορία είναι τα Σημαντικά Δεδομένα και η δεύτερη κατηγορία είναι τα Ασήμαντα Δεδομένα. Όταν το κάνετε αυτό θα εντυπωσιαστείτε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ασήμαντων γεγονότων με τα οποία ασχολείστε καθημερινά σε αντίθεση με τα σημαντικά γεγονότα.

Οι 17 Αρχές της Προσωπικής Επιτυχίας...Μέρος Τρίτο



 
 Napoleon Hill
ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ



Κάποιος είχε πει ότι η γνώση είναι δύναμη. Αυτή είναι μόνο η μισή αλήθεια. Η γνώση γίνετε δύναμη μόλις τη βάλουμε σε δράση για συγκεκριμένο σκοπό μας. Ο ενθουσιασμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα με το οποίο μπορούμε να βάλουμε σε δράση τη μόρφωσή μας, την εμπειρία και τη γνώση μας. Λέξεις χωρίς ενθουσιασμό είναι συνήθως αναποτελεσματικές και μερικές φορές μπορούν να είναι βαρετές. Έτσι θα έχετε παρατηρήσει ότι ένας ομιλητής χωρίς ενθουσιασμό δε μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού του.
Ο Ενθουσιασμός είναι σα τον ατμό στο λέβητα που ξεκινάει τη μηχανή.
Ο Ενθουσιασμός έχει τόσο μεγάλες επιπτώσεις στα μυαλά αυτών που απευθυνόμαστε. Ξεκινώντας την ανάλυσή του ο Hill πιστεύει ότι θα μας φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι το μυαλό μας καθώς και το μυαλό κάθε ανθρώπου είναι σταθμός που λαμβάνει και στέλνει μηνύματα. Με αυτό τον τρόπο το μυαλό μας αισθάνεται τις δονήσεις των σκέψεων και επιλέγει αυτές που φτιάχνουν οι άλλοι άνθρωποι. Όταν ενεργοποιείτε τον Ενθουσιασμό σας, εντείνετε τις δονήσεις των σκέψεων σας που βγαίνουν από το μυαλό σας με τέτοιο τρόπο μου θα φτάσουν και θα επιδράσουν στους άλλους ανθρώπους πιο γρήγορα.

Οι 17 Αρχές της Προσωπικής Επιτυχίας...Μέρος Δεύτερο

Napoleon Hill




ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΙΣΤΗ



Εφαρμοσμένη Πίστη είναι η Ψυχική Διάθεση κατά την οποία μπορείτε να καθαρίσετε το μυαλό σας απ’ όλους τους φόβους και τις αμφιβολίες και να το κατευθύνετε σε οτιδήποτε επιθυμείτε στη ζωή σας.
Η Εφαρμοσμένη Πίστη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αρνητικό ή θετικό τρόπο.
Θα λάβετε τα αποτελέσματα σε ότι συγκεντρώνετε το μυαλό σας.
1 σημαντική διαφορά μεταξύ ενός επιτυχημένου ανθρώπου και ενός αποτυχημένου: Το χαρακτηριστικό της Επιτυχίας τους είναι η πολύ μεγάλη πίστη τους σε αυτό που κάνουν.
Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη καλύτερα το Αρχή του Donut (λουκουμά):
·           Οι άνθρωποι που αποτυγχάνουν βλέπουν μόνο την τρύπα στο κέντρο του λουκουμά.
·           Οι Επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν ολόκληρο το λουκουμά μαζί με την τρύπα του.
Ένα δυνατό παράδειγμα μεγάλης Εφαρμοσμένης Πίστης είναι ο εφευρέτης Τόμας Έντισον ο οποίος έκανε 10.000 αποτυχημένα πειράματα μέχρι να καταφέρει να κάνει την εφεύρεσή του να πετύχει. Και αυτό το κατάφερε γιατί πίστευε πάρα πολύ ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Οι 17 Αρχές της Προσωπικής Επιτυχίας...Μέρος Πρώτο

 
 Napoleon Hill
«Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και θα τον ταΐσεις μια ημέρα.
Μάθε σε κάποιον να ψαρεύει και θα τον ταΐζεις ολόκληρη τη ζωή του.»

Λάο Τσέ (Laozi)

«Δεν είναι ποτέ πολύ αργά ή πολύ νωρίς.
Είναι εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι.»
Mitch Albom

«Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις κρατάει το θησαυρό που αναζητάς»
Joseph Campbell


 
Έπειτα από μελέτες πολλών ετών ο Napoleon Hill, σχετικά με τις πνευματικές δυνάμεις με τις οποίες είμαστε όλοι μας ευλογημένοι, κατέληξε στο παρακάτω συμπέρασμα με το οποίο κατάφερε να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν το γήινο σκοπό τους.
Η βασική ανακάλυψη του Hill είναι ότι «Οτιδήποτε το μυαλό μπορεί να σκεφτεί και να πιστέψει, το μυαλό μπορεί να το πραγματοποιήσει» («Whatever the Mind can conceive and believe, the Mind can achieve».), άσχετα από το πόσες φορές έχετε αποτύχει στο παρελθόν ή πόσο μεγάλες ελπίδες και όνειρα έχετε.


Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Hill επιλέχθηκε από τον Andrew Carnegie, που τότε ήταν ο μεγαλύτερος και πλουσιότερος επιχειρηματίας της εποχής του, προκειμένου να οργανώσει τη συγκεκριμένη μελέτη. Αρχικά ο Hill αρνήθηκε, λέγοντας του ότι έχει διαλέξει το λάθος άτομο για να του αναθέσει τη συγκεκριμένη μελέτη γιατί ήταν πολύ νέος, ήταν αγράμματος και δεν είχε τα χρήματα για να κάνει κάτι τέτοιο.
Εκείνη τη στιγμή ο Carnegie είπε κάτι στον Hill που του άλλαξε ολόκληρη τη ζωή του, κάνοντας τον εν τέλει να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους πάνω στον πλανήτη, πολλοί από αυτούς μάλιστα δεν είχανε γεννηθεί ακόμη.
«Επέτρεψε μου να σου να σου πω για μια δύναμη, η οποία είναι κάτω από το έλεγχό σου. Μια δύναμη που είναι μεγαλύτερη από τη φτώχεια, μεγαλύτερη από την έλλειψη σπουδών, μεγαλύτερη απ’ όλους τους φόβους και τις προκαταλήψεις σου μαζί. Είναι η δύναμη του να πάρεις τον έλεγχο του μυαλού σου και να τον κατευθύνεις προς κάθε τέλος εσύ επιθυμείς »
Συνεχίζοντας ο Carnegie λέει στον Hill:

Θέλω να σκέφτομαι θετικά


Αποτέλεσμα εικόνας για Θέλω να σκέφτομαι θετικά

Θέλω να σκέφτομαι θετικά σημαίνει πως μετατρέπω το αρνητικό σε θετικό πως η δύναμη μου φαίνεται όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά ,πάρα όταν όλα είναι καλά…
   Σκέφτομαι θετικά σημαίνει πως αναγνωρίζω πως όλα στην ζωή έχουν δυο όψεις όπως το νόμισμα και επιλέγω την θετική πλευρά των πραγμάτων… Αναλύω μια κατάσταση μέχρι να ανακαλύψω το θετικό και να πάρω την εμπειρία…


    Σκέφτομαι θετικά γιατί αυτό μου δίνει δύναμη και αν κάτι δεν μου αρέσει στην ζωή μου απλά προσπαθώ να το αλλάξω. Προσπαθώ να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι. Κάνω ότι καλύτερο μπορώ μα πάντα με χαμόγελο και αισιοδοξία…


    Σκέφτομαι θετικά γιατί έτσι θέλω να αρχίζει η μέρα και έτσι να τελειώνει. Διότι σε όλους μας έχει τύχει να φύγει ο ύπνος μετά από αρνητικές σκέψεις… Και ξέρετε τι λένε.. Όπως κοιμάσαι το βράδυ έτσι και θα ξυπνήσεις το πρωί…

ΠΛΑΤΩΝ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ - Κάθε άνθρωπος δημιουργεί με τις ασχολίες και τις σκέψεις του ολόκληρο κόσμο και ατμόσφαιρα ίδια με αυτόν

Ο Νους

Που έχεις τον νου σου; Όπου τον στέλνεις εκεί είναι. Μπορείς να συγκεντρώσεις τον νου σου σε ένα πρόσωπο που βρίσκεται στην Αμερική;. τότε και εσύ βρίσκεσαι στην Αμερική, οπουδήποτε βρίσκεται το σώμα σου.

Η πηγή ισχύος των μυών βρίσκεται στον νου σου. Υπερνικάς την αντίσταση του βάρους όχι με την απλή άσκηση των μυών, αλλά με την αποστολή νοερού ρεύματος προς τον επιτήδειο μυώνα.

Το βάδισμα, το τρέξιμο, η άρση βαρών, και κάθε μυϊκή ενέργεια είναι πράξη πνευματική και το γράψιμο ή η αγόρευση. Κανένας δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς την σκέψη η οποία κινεί το σώμα.

Ρεύμα φόβου, ο «πανικός», επιδρά σε όλα τα μέρη του σώματος, καταβάλλει όλα τα όργανα και φέρει σωματικά παθήματα. Ο «πανικός» είναι νοερό ρεύμα φόβου το οποίο δημιουργείται ή μάλλον αντλείται κατ’ αρχήν από λίγα άτομα, μεταδίδεται σε πολλά άτομα, και αυξάνεται όσο κάθε διαδοχική διάνοια ανοίγει τις πύλες της σε αυτό.


Τα σωματικά όργανα είναι ανάλογα με τους τροχούς και τους μοχλούς και στρόφιγγες της ατμομηχανής. Τα σιδερένια τούτα όργανα κινούνται μόνο και λειτουργούν όταν η δύναμη του ατμού ενεργήσει σε αυτά.

Πολλοί εξαντλούνται διότι ασυναίσθητα προσπαθούν να εκτελέσουν δύο πράγματα ταυτόχρονα. Τούτο είναι πηγή μεγάλης εξασθένησης, διότι η διανοητική αυτή έξη επεκτείνεται σε όλα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα