Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΥΡΑΣ
Προέρχονται από πλανήτες του άστρου α' του αστερισμού της Σαύρας, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των αστερισμών του Περσέα, της Κασσιόπειας και του Πηγάσου και περιλαμβάνει 23 αμυδρά άστρα.

Ανήκουν στην ουράνια αποστασία και είναι από τους πιο φανατικούς και μισάνθρωπους αποστάτες. Στο απώτατο παρελθόν οι Σαυροειδείς επεσκέφθηκαν την Γη σαν τεράστιες σαύρες έρποντας στην επιφάνεια της, επειδή η βαρύτητα ήταν μεγαλύτερη εκείνης των πλανητών τους και μόνον όταν υπήρχε ανάγκη βάδιζαν όρθιοι. Ήταν όντα αποκρουστικά που προκαλούσαν τρόμο και εφιάλτες.

Οι κόρες των ματιών τους ήσαν κάθετες για να μπορούν να καλύπτουν τη διάσταση του ύψους, επειδή σέρνονταν στο έδαφος. Η γλώσσα τους ήταν διχαλωτή και το στόμα τους τεράστιο, το δέρμα τους ήταν παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται στο κάτω μέρος των φιδιών.

Είχαν τη δυνατότητα να αλλάζουν μορφή με τη σκέψη και να παίρνουν αυτή των ανθρώπων, αλλά κάτω από τις βαρυτικές, ηλεκτρομαγνητικές και συνθήκες φωτισμού της Γης, χωρίς εξωτερική αιτία, μετέπιπταν και πάλι σε τερατώδη ερπετά. Μόνο το ιερατείο τους είχε τη δυνατότητα να παραμένει σε ανθρώπινη μορφή περισσότερο χρόνο.

Επειδή η ερπετοειδής μορφή τους δεν προσφερόταν για τις γήινες συνθήκες, δημιούργησαν υβρίδια, τα οποία είναι τμήμα του πληθυσμού των ΗΠΑ, της Μ. Βρεττανίας και του Καναδά.

Όσα δεν πρέπει να κάνετε, για να έχετε μια καλή ερωτική ζωή!

Όσα δεν πρέπει να κάνετε για να έχετε μια καλή ερωτική ζωή!Μια καλή ερωτική ζωή... θέλει και θυσίες ανεξαρτήτως φύλου! Αναρωτιέστε πως να επαναφέρετε το πάθος στη σχέση σας ή πως να γίνετε καλύτεροι ερωτικοί σύντροφοι; Λάθη πάντα γίνονται πάνω στη στιγμή... αλλά η σεξουαλική σας ζωή δεν πρέπει να επηρεαστεί από πιθανούς φόβους. Ωστόσο, καλό να αποφεύγονται ορισμένες κακές συνήθειες ή σκέψεις που έχει το κάθε φύλο ξεχωριστά... Οι παρακάτω συμβουλές είναι ικανές να βελτιώσουν τη σεξουαλική υγεία σας...
Συνήθειες που οδηγούν σε μια προβληματική ερωτική ζωή!

Η αιώνια πάλη με τους φόβους μας… η αιώνια πάλη με τον εαυτό μας…

Κείμενο: Μεγαγιάννη Παναγιώτα
louvre
Κοιτάζεις τα φώτα.. τα φώτα που απομακρύνονται και σκέφτεσαι.. τι φταίει άραγε, εγώ φεύγω μακριά από αυτά, ή αυτά απομακρύνονται από εμένα; Κι όσο αυτή η απόσταση μεγαλώνει, τόσο νιώθεις το φόβο της απώλειας να σε κατακλύζει.
Τα φώτα συμβολίζουν κάτι πολύ απλό, κάτι καθημερινό… Tις επιλογές μας. Τα φώτα είναι οι επιλογές μας. Όλα αυτά τα οποία καλούμαστε να βάλουμε σε προτεραιότητα από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Όταν έχουμε πολλές επιλογές δυσκολευόμαστε να πάρουμε απόφαση, κι ο χρόνος περνά, όμως τα πράγματα δεν παραμένουν αμετάβλητα. Είναι όλα αυτά που δεν αποφασίσαμε να κάνουμε στην ώρα τους και ενώ κάποτε φάνταζαν μια λύση, μια προοπτική, πλέον έχουν χαθεί, αποτελούν ένα φως που όλο κι απομακρύνεται από μας.
Από την άλλη υπάρχουν κι επιλογές τις οποίες απορρίπτουμε εμείς. Γιατί; Ίσως γιατί δεν μας κάλυπταν, ίσως γιατί δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή και το χειρότερο… Ίσως γιατί φοβηθήκαμε. Ο φόβος είναι πολύ δυνατό συναίσθημα. Ίσως, θα τολμήσω να πω, «κυρίαρχο συναίσθημα». Έχει τη δυνατότητα να κρύβεται καλά πίσω από άλλα συναισθήματα, να εξαπατά τους ανθρώπους, κάνοντας τους να νομίζουν πως δεν υπάρχει. Κι όμως όσο καλά και να κρύβεται, ότι προσωπείο και να φοράει, είναι εκεί πίσω από κάθε σου επιλογή. Είναι ο φόβος της μοναξιάς, ο φόβος της απόρριψης, ο φόβος της ανεπάρκειας, ο φόβος της αποτυχίας και τέλος ο μεγαλύτερος όλων, ο φόβος να ανακαλύψεις και να αποκρυπτογραφήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Κι αυτό συμβαίνει γιατί ίσως τρομάξεις με αυτό που θα αντικρίσεις, γιατί ίσως μισήσεις τον εαυτό σου όταν ανακαλύψεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και ενεργεί.

Με όλο το θάρρος που σου έχω… Οι μ@λακίες επιστρέφονται και αναδρομικά… Guarantee!

Άρθρο: Μένη Κουτσοσίμου
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
ΜΔΕ στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων στην Ποιότητα Υπηρεσιών
Φωτογραφία: Dresden Dolls
Φωτογραφία: Dresden Dolls
Πάει καιρός που ήθελα να γράψω για την αξίωση που φέρνει το πλήρωμα του χρόνου, κοινώς:
Ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει ή όλα στη ζωή, εδώ πληρώνονται…
Μάλιστα.
Στην προοπτική του να ισχύει η ανωτέρα διαπίστωση, σου δίνεται εκ των πραγμάτων η επιλογή να διάγεις το βίο σου με καλοσύνη και σε πνεύμα προσφοράς, για να περιμένεις το καλό να σου επιστραφεί… ό,τι δώσεις θα πάρεις!
Στην πιθανότητα να θεωρήσεις αφελή τη συμπαντική δυναμική, φρενάρεις με χίλια την εσωτερική σου πίστη, για τη συγκρότηση ενός καλού κόσμου, χωρίς αντιδικίες και μαχαιρώματα.
Μου αρέσει να πιστεύω ενίοτε ότι στη ζωή μας έρχονται πράγματα και καταστάσεις που συμβαίνουν για να δώσουν νόημα για κάποιο λόγο. Η νοηματοδότηση επιβάλλεται άλλωστε της ανασφάλειας. Φυσικά και δεν ερχόμαστε στον κόσμο με αυτή την πεποίθηση.
Τόσο η ανταμοιβή, όσο και η τιμωρία ενυπάρχει στον κύκλο της οικογένειας και στον τρόπο που μεγάλωσες και γαλουχήθηκες, από τη στιγμή που όταν κάνεις κάτι καλό από παιδί και ανταμείβεσαι γι’ αυτό, καταγράφεται μέσα σου, ως κεκτημένη συμπεριφορά. Και μεγαλώνοντας, συνεχίζεις να δίνεις και να πιστεύεις ότι θα ανταμειφθείς, το καλό θα σου επιστρέψει με άλλο περιεχόμενο ή νόημα.
Πρόκειται για συλλογική προσαρμοστική διευθέτηση της τάξης σε έναν κόσμο που επικροτεί τη χαοτική αρχιτεκτονική ή απλά για ελεγχόμενη ανασφάλεια με το πρόσχημα της εκλογίκευσης;
Κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό και θα σου επιστραφεί απλόχερα…
Πώς να ελέγξεις όμως το απρόβλεπτο κακό; Ένας λόγος επιπλέον να μην το προκαλέσεις, θα μου πεις… έχουν γνώση οι φύλακες.

Υποχώρει και νίκα…


 Η ζωή έχει ρυθμούς, ανεβοκατεβάσματα. 
Τίποτα δεν παραμένει σταθερό.
 Ακόμα και αυτά που είναι αμετάβλητα αλλάζουν μέσα μας ως προς τη γνώμη μας γι’ αυτά, ανάλογα με τη συναισθηματική μας κατάσταση και διάθεση απέναντί τους, με το πέρασμα των χρόνων και την απόκτηση νέων εμπειριών και πρισμάτων. 

Κάποιοι άνθρωποι βαδίζουν τον δρόμο τους φορώντας παρωπίδες ασφάλειας, άλλοι τον βαδίζουν αντιδρώντας με ποικίλους τρόπους στην έντονη φύση της αβεβαιότητας.
 Οι πρώτοι στενεύουν τον ορίζοντά τους εστιασμένοι στο δέντρο και χάνοντας το δάσος ενώ οι δεύτεροι παθαίνουν το αντίθετο. 
Υπάρχει μέση οδός;
Ο κινέζος φιλόσοφος Λάο Τσε, ο πνευματικός ηγέτης της Κίνας, έγραψε πριν 2,5 χιλιάδες χρόνια:

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ

Βάσω Δενδροπούλου
Ο Βελλερεφόντης κατάγεται από το βασιλικό οίκο της Κορίνθου. Γιος του Ποσειδώνα έχει "θνητό" πατέρα τον Γλαύκο, το γιο του Σίσυφου. Η μητέρα του, η Ευρυμέδη ή Ευρυνόμη, είναι η κόρη του βασιλιά των Μεγάρων Νίσου, Οι περιπέτειές του αρχίζουν από το συμπτωματικό φόνο ενός άντρα, τυράννου στην Κόρινθο, τον Δηλιάδη, ή Πειρήνη ή Βέλλερο (που δίνει και την ετυμολογία για το όνομά του αφού Βελλερεφόντης σημαίνει ο "φονιάς του Βέλλερου"). Ύστερα από το φόνο έφυγε από την πόλη και πήγε στην Τίρυνθα στο βασιλιά Προίτο, ο οποίος τον καθήρε. Όμως η Σθενέβοια, η γυναίκα του Προίτου, τον ερωτεύθηκε και του ζήτησε μια συνάντηση και μετά την άρνηση του Βελλερεφόντη τον κατηγόρησε στο βασιλιά ότι θέλησε να την αποπλανήσει. Ο Προίτος, υπακούοντας σ΄ έναν παλιό νόμο ο οποίος απαγόρευε να σκοτώσει κανείς έναν άνθρωπο που είχε φάει μαζί του, του έδωσε ένα γράμμα για να το πάει στον πεθερό του Ιοβάτη, βασιλιά της Λυκίας. Στο γράμμα του ζητούσε να τον σκοτώσει.
Μετά την ανάγνωση του γράμματος ο Ιοβατης τον διέταξε να σκοτώσει τη Χίμαιρα, ένα φοβερό τέρας, λιοντάρι από μπροστά, δράκοντας από πίσω, με κεφάλι κατσίκας που έβγαζε φωτιές από το στόμα. Αυτό το τέρας λεηλατούσε τη χώρα και άρπαζε τα κοπάδια. Ο Βελλερεφόντης ίππευσε τον Πήγασο το φτερωτό άλογο που ξεπήδησε απ΄το σώμα της νεκρής Μέδουσας, μετά την ένωσή της με τον Ποσειδώνα και κίνησε για τη Χίμαιρα. Τον Πήγασο τον βρήκε να πίνει νερό από την κρήνη Πειρήνη, την διπλή πηγή στην Κόριθνο η οποία ξεπήδησε ψηλά πάνω στους βράχους της Ακροκορίνθου και επίσης κάτω, στην αρχή του δρόμου που οδηγούσε στο Λέχαιον, στο λιμάνι του Κορινθιακού κόλπου, και στο ιερό του Ποσειδώνα. Ο Ποσειδώνας δώρισε τον Πήγασο στον Βελλερεφόντης, όμως δεν ήταν εύκολο να πιάσει το ζώο που έπινε νερό. Μετά από πολλές προσπάθειες αποκοιμήθηκε και τότε η Αθηνά του μίλησε σαν στην πραγματικότητα: "Κοιμάσαι βασιλικέ απόγονε του Αιόλου; Πάρε καλύτερα αυτό το μαγικό πράμα, που δαμάζει τα άλογα, και δείξτο στον πατέρα Ποσειδώνα και στο μεταξύ να του θυσιάσεις έναν άσπρο ταύρο". Πετάχτηκε ο νεαρός κι είδε πως είχε αποκοιμηθεί κοντά στο βωμό της θεάς. Στο χέρι του κρατούσε το χρυσό χαλινάρι. Έτρεξε, τότε, στον Πολύιδο, το μάντη, κι αμέσως αφού θυσίασε στον Ποσειδώνα ίδρυσε κι ένα βωμό στην Ιππία Αθηνά. Ο ήρωας καβάλησε το θεϊκό άλογο και χόρεψε μαζί του, για να τιμήσει τη θεά, αρματωμένος, το χορό των όπλων.

Πώς να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει ωραία!

Μία ωραία μυρωδιά μπορεί να μας ταξιδέψει σε αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία, σε διακοπές στο χωριό ή να μας θυμίσει την γιαγιά μας να φτιάχνει το αγαπημένο μας γλυκό. Και, τι καλύτερο από το να κάνουμε το σπίτι μας να μας φέρνει στο μυαλό αυτές τις ευχάριστες αναμνήσεις; Δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο, το μόνο που χρειάζεται είναι ν' ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.



1. Ξύδι ή αμμωνία για τη μυρωδιά του τσιγάρου


Αν υπάρχει καπνιστής στην οικογένεια ή το σπίτι μυρίζει τσιγάρο μετά από επισκέψεις φίλων, μπορείτε πολύ εύκολα να εξαλείψετε τη μυρωδιά του. Σε ένα μπολ, βάζετε λευκό ξύδι ή αμμωνία και το τοποθετείτε στο δωμάτιο που έχει το πρόβλημα. Τα προϊόντα αυτά εξουδετερώνουν πολύ γρήγορα τις δυσάρεστες οσμές.
Μόλις δείτε ότι η μυρωδιά του τσιγάρου εξαφανίζεται, απλώς πετάτε το περιεχόμενο του μπολ.

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο στο σώμα – Πώς να το καθαρίσετε



Μπορεί να κάνετε ντους κάθε μέρα και να φροντίζετε να καθαρίζετε προσεκτικά κάθε σημείο στο σώμα μας, αλλά το πιθανότερο είναι πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο που όχι μόνο δεν το καθαρίζετε όσο καλά νομίζετε, αλλά είναι πιθανό να μην το καθαρίζετε και καθόλου.
Είναι ένα σημείο στο οποίο το νερό και το σαπούνι δεν φτάνουν εύκολα και ως εκ τούτου πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, για να μην συσσωρεύονται εκεί μικροοργανισμοί, βρομιές, νεκρά κύτταρα, βακτήρια κλπ.
 
Αυτό το σημείο δεν είναι άλλο από τον ομφαλό σας (ή αλλιώς αφαλός). Επειδή το δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο έχει πολύ πυκνές πτυχώσεις, είναι δύσκολο να καθαριστούν τα σημεία ανάμεσα σε αυτές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται λοιμώξεις, ερεθισμοί και δυσοσμία από εκείνο το σημείο.
 
Πώς να καθαρίσετε τον αφαλό σας

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά



Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους για να κοιμηθούν, ενώ τα μαλλιά τους είναι ακόμα βρεγμένα. Μάλιστα, αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο το καλοκαίρι, οπότε και τα μαλλιά μας είναι πιο συχνά βρεγμένα από τη θάλασσα ή από τα περισσότερα ντους που κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη.
Ακόμα και τον χειμώνα, που τα μαλλιά στεγνώνουν πιο δύσκολα μετά το λούσιμο, πολλοί άνθρωποι απλά τα τυλίγουν με μια πετσέτα και ξαπλώνουν για να κοιμηθούν. 
 
Αν και αυτό δεν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο, εντούτοις υπάρχουν  τρεις συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους είναι προτιμότερο να μην κοιμάστε ποτέ με βρεγμένα μαλλιά:

Γιατί το μωρό μου ξυπνάει μόλις το αφήνω στην κούνια του;



Γιατί το μωρό μου ξυπνάει μόλις το αφήνω στην κούνια του;

Γιατί το μωρό μου ξυπνάει μόλις το αφήνω στην κούνια του;


Είναι μεγάλη η απογοήτευση ενός γονιού όταν μόλις έχει καταφέρει να αποκοιμίσει το μωρό στην αγκαλιά του, όταν το ακουμπάει στο κρεβατάκι του για να πάει τουαλέτα ή και για να φάει, εκείνο αμέσως ξυπνάει!
Το πιθανότερο είναι να σας έχει συμβεί το παραπάνω σενάριο ακόμα κι αν αποχωρείτε από το δωμάτιο περπατώντας στις μύτες των ποδιών σας. Δεν έχει σημασία πόσο θα προσπαθήσετε ώστε να μην ξανασυμβεί ή πόσο βαθιά κοιμάται το μωρό, αυτό θα συμβαίνει ξανά και ξανά.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για αυτό: Πρώτον είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο κύκλος του ύπνου σε ένα μωρό είναι διαφορετικός από εκείνον του ενήλικα. Δεύτερον όπως υποστηρίζουν οι παιδίατροι, χρειάζονται έως και 20 λεπτά για τα μωρά για να καταλήξουν σε βαθύ ύπνο που σημαίνει ότι το μωρό σας μπορεί εύκολα να διαταραχθεί, αν δεν περάσει αυτό το 20λεπτο.

Τολμήστε να κάνετε αυτό που αγαπάτε

dreamΟι περισσότεροι από εμάς αφήνουμε τους φόβους μας να μπουν εμπόδιο στο να αλλάξουμε καριέρα, να κυνηγήσουμε και να κάνουμε αυτό που πραγματικά αγαπάμε.
Του Sandy Schussel*
Δεκαεπτά χρόνια πριν, φοβόμουν τόσο πολύ να αφήσω την πρακτική μου στη νομική και να κυνηγήσω αυτό που αγαπούσα, που ειλικρινά πίστευα ότι απλά δεν ήξερα τι αγαπούσα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα εξαιτίας της οποίας πολλοί πελάτες μου με επισκέπτονται.
«Τι θα κάνατε αν δεν κάνατε αυτό που κάνετε;», ρώτησα τον Frank, έναν μηχανικό που πρόσφατα απολύθηκε για πέμπτη φορά και ο οποίος είναι δυστυχισμένος με το επάγγελμά του.
«Ειλικρινά δεν ξέρω», απάντησε ο Frank.
«Είναι πιθανό να έχετε ιδέες για το τι θέλετε να κάνετε, και απλά να φοβάστε να τις κάνετε κτήμα σας;», ρώτησα ξανά. Ο Frank απάντησε αμέσως ότι δεν γνωρίζει. «Δεν είναι ότι φοβάμαι ή κάτι τέτοιο», επέμεινε.

Πάνω από πόσες ελιές στο μπράτσο χρειάζεται να ανησυχείτε για καρκίνο;

elia bratso
Ο αριθμός των ελιών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους δείκτες για τον κίνδυνο καρκίνου. Στατιστικά, εκτιμάται ότι ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 2% έως 4% για κάθε πρόσθετη ελιά στο δέρμα, όμως η μέτρηση του συνολικού αριθμούς τους είναι μια χρονοβόρα ιατρική διαδικασία.
Βρετανοί επιστήμονες, με δημοσίευσή τους στο περιοδικό British Journal of Dermatology, υποστηρίζουν ότι αν ένας άνθρωπος έχει στο μπράτσο του πάνω από

Ούτε μαζί σου, ούτε χωρίς εσένα

Χρόνο με το χρόνο αυξάνεται το ποσοστό των διαζυγίων.  Όλο και πιο συχνά, όλο και πιο γρήγορα όλο και πιο «φυσικά» οι άνθρωποι λένε το «όχι» αφού πρώτα έχουν πει το «ναι» με ή χωρίς δισταγμούς κι αμφιβολίες.
Phil_TauranΘεολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι είναι ανήσυχοι μπροστά σ’ αυτό το φαινόμενο και τις πιθανές επιπτώσεις του στα ήθη, τις κοινωνικές αξίες, την ψυχική υγεία των ανθρώπων που ζουν και μεγαλώνουν μέσα σ’ αυτό.
Παράλληλα με την αύξηση των διαζυγίων παρατηρείται όμως και ένα άλλο φαινόμενο. Είναι τα ζευγάρια που ενώ η σχέση τους είναι τελειωμένη και -δείχνουν να- έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να την σώσουν, δεν χωρίζουν, εξακολουθούν να μένουν μαζί.
Κι αν αυτό σε άλλες εποχές ήταν κάτι που συνέβαινε και έμεναν ανδρόγυνα μαζί που δεν είχαν τίποτε να πουν ο ένας στον άλλο και τίποτε να μοιραστούν εκτός από την φροντίδα για τα παιδιά τους, το σπίτι ή την περιουσία τους, κανείς δεν το έβρισκε κάτι περισσότερο από λυπηρό γιατί έστω αυτά τα λίγα ήταν επαρκείς λόγοι για να παραμένουν παντρεμένοι δυο άνθρωποι αποξενωμένοι μεταξύ τους. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει προ πολλού.

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία

    Η παρατεταμένη έκθεση σε πολύ χαμηλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι δυνατόν να προκαλούν βλάβες στο DNA των εγκεφαλικών κυττάρων

    Πολύ χαμηλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία εκπέμπονται, από συσκευές, όπως οι στεγνωτήρες μαλλιών, τα ηλεκτρικά ξυραφάκια και οι ηλεκτρικές κουβέρτες.
    Παράλληλα φαίνεται ότι οι βλάβες που προκαλούνται στα εγκεφαλικά κύτταρα από έκθεση στα μαγνητικά πεδία για μικρά χρονικά διαστήματα, συσσωρεύονται και έχουν διαχρονικά αθροιστικό αποτέλεσμα.
    Οι σημαντικές αυτές διαπιστώσεις που αναζωπυρώνουν το επίμαχο θέμα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, προκύπτουν από εργαστηριακή έρευνα από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. 
    Οι ερευνητές υπέβαλαν πειραματόζωα σε μαγνητικά πεδία χαμηλής έντασης των 60 hertz για 24 και 48 ώρες. Το DNA των πειραματόζωων έδειξες βλάβες στις 24 ώρες και ακόμη περισσότερες στις 48 ώρες.
    Επίσης η έκθεση στα μαγνητικά πεδία έδειξε ότι αύξανε την απόπτωση των εγκεφαλικών κυττάρων. Η απόπτωση είναι ο μηχανισμός με τον οποίο ένα κύτταρο αυτοκαταστρέφεται διότι το ίδιο δεν μπορεί να επιδιορθώσει τις βλάβες που έχει υποστεί.

    Το Ουίσκι και τα 10 καταπληκτικά Οφέλη του για την υγεία!!

    10 Amazing Οφέλη για την υγεία του πόσιμου Ουίσκι

    Το πιθανότερο είναι να έχετε περάσει ολόκληρη τη ζωή σας ακούγοντας σχετικά με όλες τις αρνητικές συνέπειες του αλκοόλ, το οποίο είναι ο λόγος που ό, τι πρόκειται να διαβάσετε μπορεί να σας σοκάρει. Το ουίσκι κάνει πραγματικά καλό σε σας, όσο εσείς πίνετε μια μικρή ποσότητα την εβδομάδα.

    Το Ουίσκι και τα Οφέλη του για την υγεία 

    Σας παρουσιάζουμε 10 οφέλη για την υγεία της κατανάλωσης ουίσκι, κάνοντας πρώτα γνωστό ότι η αλκοόλη είναι λιγότερο πιθανό να οδηγήσει σε πονοκέφαλο (hangover).

    1. Ιδανικό για διαβητικούς

    Καθώς η αλκοόλη περιέχει μηδενικούς υδατάνθρακες, οι διαβητικοί μπορούν να πίνουν ουίσκι, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν αν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους ανέβουν στα ύψη.
     

    2. Βελτιώνει την πέψη

    Για αιώνες, το ουίσκι καταναλωνόταν για να βελτιώσει την πέψη, η οποία μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης δυσπεψίας και πόνων στο στομάχι, έπειτα από ένα μεγάλο γεύμα. Τυπικά το έπιναν στο τέλος ενός γεύματος, βοηθά επίσης στη χαλάρωση του σώματος και στη μείωση της όρεξης, κάτι που προδιαθέτει το τέλος του γεύματος αμέσως μόλις υπάρξει αίσθηση πληρότητας.

    3. Αποτροπή Αύξησης Βάρους

    Το ουίσκι δεν μειώνει απλώς την όρεξη, αλλά είναι επίσης χαμηλό σε θερμίδες αλκοόλ, ειδικά όταν συγκρίνεται με μπύρες και κοκτέιλ. Επίσης περιέχει ελάχιστη ποσότητα ζάχαρης, οπότε μην ανησυχείτε για το βάρος σας. Πιείτε όσο θέλετε.

    4. Ζείτε περισσότερο

    Το ουίσκι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία σας. Με το να παρέχουν αυξημένη προστασία στο σώμα σας, τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο νόσου. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

    Κοιτάζοντας τους Κήπους των Άλλων



    «Μπορείς να δώσεις σε έναν ανόητο χίλιες διάνοιες, αλλά την μόνη που αυτός θα θέλει είναι η δική σου», λέει μια Αραβική παροιμία.

    Όταν αρχίζουμε να φυτεύουμε στον κήπο της ζωής μας, ρίχνουμε μια ματιά στην άλλη πλευρά και παρατηρούμε ότι ο γείτονας μας είναι εκεί και μας κατασκοπεύει. 


    Ο ίδιος είναι ανίκανος να καλλιεργήσει οτιδήποτε, αλλά του αρέσει να δίνει συμβουλές σχετικά με το πότε να σπείρεις τις ενέργειες, πότε να γονιμοποιήσεις τις σκέψεις, και πότε να ποτίσεις τα επιτεύγματα. 

    Αν ακούσουμε αυτά που μας λέει ο γείτονας, θα καταλήξουμε να εργαζόμαστε για αυτόν, και ο κήπος της ζωής μας θα είναι ιδέα του γείτονα μας.

    Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ


    Είτε μπορούμε να συμφωνήσουμε με το αν υπάρχει «διάβολος» ή όχι, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει κάποια πηγή του κακού στον κόσμο.
    Αυτή η πηγή του κακού, ό, τι αυτή μπορεί να είναι, φαίνεται να περιφέρεται, καταστρέφοντας την ημέρα των ανθρώπων και σιγά-σιγά να καταστρέφει ζωές. Ένας τρόπος που μπορεί να καταστρέψει τη δική μας ζωή είναι όταν πιστεύουμε τα ψέματα που το κακό ψιθυρίζει στο αυτί μας. «Δεν είσαι αρκετά καλός. Είσαι ηλίθιος. Είσαι ανάξιος. Δεν της αρέσεις. Δεν αρέσεις σε κανέναν».
    Με την πάροδο του χρόνου, αν αμελήσουμε να αμφισβητήσουμε αυτά τα πράγματα που το κακό ψιθυρίζει στις ζωές μας, αρχίζουμε να τα πιστεύουμε. Σταματήστε να πιστεύετε τα ψέματα που σας λένε, και αντ' αυτού αρχίστε να γεμίζετε το μυαλό σας με την αλήθεια, και πείτε φωναχτά. «Είμαι άξιος. Με αγαπούν. Είμαι όμορφος, είμαι δυνατός». (Ή οτιδήποτε είναι αυτό με το οποίο είστε ανασφαλής).

    ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ POLTERGEIST



    Τι είναι αυτός ο  χαμός ,που γίνεται μέσα μας μερικές φορές, και  έχουμε άγνοια για αυτόν?
    Το μονό που καταλαβαίνουμε ,είναι μια μετακίνηση συναισθημάτων, άλλα ποιος τα κινεί αυτά τα συναισθήματα, και γιατί με τόση μανία δεν το βλέπουμε!
            Ίσως στον καθρέπτη μια μέρα να τον δούμε  τώρα τι θα δούμε είναι άλλη ιστορία.....
             Θα δούμε στοιχειό......Θα δούμε δαίμονα?
    Η απλώς μια μετακόμιση .....φύγε εσύ, έλα εσύ?

             Πάντα την νύχτα,όπως τα Poltergeist , που πετάνε πράγματα, από τον ένα τοίχο, στον άλλον, έτσι και μέσα μας, την ώρα που πέφτουμε για ύπνο, εκσφενδονίζονται,.....θύμησες παλιές,καινούργιες......μικρές αναλαμπές,της μέρας...των ανθρώπων , τα συναισθήματα, όλα αυτά αιωρούνται στο μυαλό μας!
              Ακούγοντας  πολλές φορές στο βάθος, να γρυλίζει κάτι  με λυσσά,ένας ήχος που μας ,είναι πάρα πολύ γνώριμος ,που απαιτεί από εμάς , είναι ο εγωισμός μας, σαν άλλος δαίμονας, που απαιτεί ,θυσίες και αίμα, μονό που το δικό μας αίμα, είναι που δίνουμε για να τραφεί το τέρας δαίμονας.

    ΟΙ 6 ΤΥΠΟΙ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ




    Η ποσότητα στρες και τα είδη του στη ζωή σας έχουν τεράστια επίδραση στο τι πρέπει να τρώτε και πως πρέπει να γυμνάζεστε επίσης.

    Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως υπάρχει μόνο ένας τύπος στρες στην πραγματικότητα εκεί έξω-το ψυχολογικό στρες. Δυστυχώς, σε αυτόν τον ταχύτατο κόσμο, είμαστε όλοι πολύ καλά ενημερωμένοι για την πνευματική και συναισθηματική αγωνία και κούραση. Αλλά υπάρχουν πράγματι 6 τύποι  στρεσογόνων στο ανθρώπινο σώμα και πνεύμα.

    Υπάρχει το ψυχολογικό / συναισθηματικό στρες, το στρες της στέρησης ύπνου, το στρες που προκαλείται από φλεγμονή, το χημικό στρες, το στρες της διαιτητικής  ρουτίνας και το σωματικό στρες. Αυτά όλα είναι πολύ στρες! Λοιπόν, υπάρχουν καλά νέα.
    Μπορούμε να τα μειώσουμε όλα αυτά μέσα από έξυπνες επιλογές και έξυπνες αλλαγές στη ζωή.

    Το μυστικό της επιτυχίας

    Το μυστικό της επιτυχίας

    Μία από τις πρώτες συμβουλές που μας έδιναν οι δάσκαλοι του δημοτικού αναφορικά με την έκθεση ιδεών σε γραπτό λόγο, ήταν η δημιουργία σχεδιαγράμματος, των λέξεων και γενικότερα του κειμένου. Για μένα αυτό ήταν πάντα το δυσκολότερο σημείο. Η οργάνωση ήταν και είναι μια αβάσταχτη διαδικασία ακόμα και όταν πρόκειται για τα ρούχα στη ντουλάπα μου, πόσο μάλλον για τη σκέψη μου.Πιστεύω,ωστόσο,πως δεν είμαι η μόνη που νιώθει έτσι.

    Οι στόχοι που θέτει κανείς για την ζωή του,είναι,συνήθως,παντελώς διαφορετικοί με αυτούς των γύρων του. Θέλετε έναν πετυχημένο γάμο; Επαγγελματική καταξίωση; Ίσως περισσότερα ρούχα; Οι περισσότεροι συμφωνούν μαζί σας. Ο μόνος τρόπος επίτευξης των στόχων αυτών, είναι η οργανωμένη  και συστηματική προσπάθεια.

    Τις περισσότερες φορές φθείρουμε την ψυχολογία μας μέσω ενεργειών που αποσκοπούν στην επίτευξη πραγμάτων που πιθανόν δεν θελήσαμε ποτέ πραγματικά. Οι ανεπιτυχείς μας απόπειρες μας προκαλούν απογοήτευση ,και ούτε που βάζουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία να σκεφτεί πως δεν φταίνε όσα κάναμε, αλλά το ότι υποσυνείδητα 'σαμποτάραμε' τον εαυτό μας γιατί ουσιαστικά επιθυμούσαμε κάτι άλλο,κάτι διαφορετικό.

    Αν σχεδιάζαμε τα βήματα μέσω των οποίων θα φτάναμε τελικά στην πολυπόθητη επιτυχία,πρώτο βήμα θα έπρεπε να θεωρείται η επανεξέταση των επιδιώξεών μας.

    Δεν υπάρχουν απαντήσεις πια... μόνο ιστορίες

    Δεν υπάρχουν απαντήσεις πια... μόνο ιστορίες.


    Το μυαλό μου δεν μπορεί να ρίξει άγκυρα στο παρόν. Αντίθετα, παρασύρεται στο παρελθόν και συχνά τα κύματα το βγάζουν στην ίδια παραλία.

    Σήμερα, όπως και τις περισσότερες μέρες, βρίσκομαι πίσω, στη χρονιά που ανακάλυψα τον έρωτα.

    Καθόμασταν οι δυο μας στην ακτή και βλέπαμε τη θάλασσα, ακούγαμε τα πουλιά να συνεννοούνται για να βρουν καταφύγιο από τη βροχή που ερχόταν. Κι ύστερα, πως η σιωπή απλωνόταν καθώς ο ουρανός άλλαζε το σκούρο χρώμα του σε ένα λευκόχρυσο.

    Για ώρες μείναμε ξαπλωμένοι εκεί, ανασαίναμε μαζί, βλέπαμε μικρούς κύκλους να απλώνονται στο νερό, νιώθαμε τον κόσμο να περιστρέφεται απαλά γύρω μας καθώς έγερνε ο ένας μέσα στην αγκαλιά του άλλου για να βρει λίγη ζεστασιά... αλλά και για να βρει κάτι άλλο, κάτι που δεν μπορούσα ακόμη να το ονομάσω, κάτι δοξαστικό και αξέχαστο.  

    Είμαι σχεδόν 100 χρονών.

    Υπάρχουν πράγματα που θα θελα να σου πω, αλλά θα με άκουγες αν σου έλεγα πόσο γρήγορα περνά ο χρόνος; Ξέρω πως δεν μπορείς καν να το φανταστείς.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα