Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ-ΕΝΩΣΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ

Μετά λοιπόν το φιλί…..το επόμενο βήμα είναι τα χαδάκια….τα οποία θα καταλήξουν στην σεξουαλική επαφή…η οποία είναι επίσης κι αυτή πολύ υγιεινή και για τους δύο.
Το φιλί είναι το ξεκίνημα και ο προ-οιωνός της σεξουαλικής επαφής που έρχεται…., της οποίας φυσικά τα οφέλη είναι εξίσου πολύ σημαντικά.
Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες με το φιλί αξιοποιούν κατάλληλα τη σεξουαλική τους επαφή….όμως μέσα από μια διαφορετική σκοπιά:
-οι μεν άντρες φιλάνε περισσότερο…πριν τη σεξουαλική τους επαφή.
-ενώ οι γυναίκες ακριβώς μετά.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ - ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ



1.Ανακαλύπτουμε ξανά ότι, ζούμε σε ένα βαθιά μυστηριώδη κόσμο, γεμάτο από ξαφνικές συμπτώσεις και συγχρονιστικές συναντήσεις, που φαίνονται μοιραίες.

2. Όσο περισσότεροι από εμάς αφυπνιζόμαστε σε αυτό το μυστήριο, θα δημιουργήσουμε μία εντελώς διαφορετική κοσμοθέαση – επαναπροσδιορίζοντας το σύμπαν, ως ενεργειακό και ιερό.


3. Θα ανακαλύψουμε ότι όλα γύρω μας, όλη η ύλη, αποτελείται από και απορρέει από, μία Θεία ενέργεια, την οποία αρχίζουμε να βλέπουμε και να κατανοούμε.


4. Από αυτή την προοπτική, μπορούμε να δούμε ότι, οι άνθρωποι πάντα ένοιωθαν ανασφαλείς και αποκομμένοι από αυτή την ιερή πηγή, και έχουν προσπαθήσει να πάρουν ενέργεια δεσπόζοντας ο ένας πάνω στον άλλο. Αυτή η διαμάχη ευθύνεται για κάθε ανθρώπινη σύγκρουση.


5. Η μόνη λύση είναι να καλλιεργήσουμε μία προσωπική επανασύνδεση με το Θείο, μία μυστικιστική μεταμόρφωση, που μας γεμίζει με απεριόριστη ενέργεια και αγάπη, διευρύνει την αντίληψή μας της ομορφιάς και μας ανυψώνει μέσα σε μία Συναίσθηση του Υψηλότερου Εαυτού.

Φτυσιά

Ένας άνθρωπος ήρθε στον Βούδα και τον έφτυσε στο πρόσωπο. Ο Βούδας σκούπισε το πρόσωπό του και ρώτησε:
- Μόνο αυτό; Μήπως θέλεις και κάτι άλλο;
Ο Ανάντα που τα είδε όλα, όρμησε εξοργισμένος , φωνάζοντας με κακία:
- Δάσκαλε! άφησε με να τιμωρήσω αυτό το ανθρωπάκι!
- Ανάντα, έγινες σαννυάς (άνθρωπος που απαρνήθηκε τα εγκόσμια και αφιέρωσε τον εαυτό του στον Θεό), αλλά μερικές φορές το ξεχνάς, είπε ήρεμα ο Βούδας, δεν κατάλαβες ότι αυτός ο φουκαράς υπέφερε πολύ; Κοίτα τα μάτια του που κοκκίνισαν από το θυμό. Σίγουρα δεν κοιμήθηκε όλη τη νύχτα πριν κάνει αυτή την πράξη. Η φτυσιά ήταν το αποτέλεσμα αυτής της τρέλας και τώρα ίσως απαλλάχτηκε από την κακία του. Πρέπει να δείχνεις συμπόνια, ενώ εσύ θέλεις να τον σκοτώσεις και να γίνεις παράφρων σαν αυτόν!
Ό άνθρωπος που άκουγε το διάλογο, ήταν συγχυσμένος και αμήχανος. Η αντίδραση του Βούδα ήταν απροσδόκητη. Ο άνθρωπος ήθελε να προσβάλλει, να ταπεινώσει τον Βούδα, αλλά ένιωθε ο ίδιος ντροπιασμένος και ταπεινωμένος.
Ο Βούδας του είπε:

Με τη χρήση αυτού του μεσαιωνικού ελιξήριου θα ζήσετε μέχρι τα 100 και θα έχετε τέλεια υγεία!

Αυτό το ελιξίριο που είναι γνωστό ως «Νερό Carmelite", πήρε το όνομά του από τις αδελφές Carmelite που εφηύραν την αρχική συνταγή.
Έχετε ακούσει για το νερό Carmelite; Είναι ένα από τα πιο διάσημα μεσαιωνικά ελιξήρια το οποίο είναι εμπλουτισμένο με μια σειρά από ευεργετικές, σχεδόν θαυματουργές ιδιότητες.
Με τη χρήση αυτής Μεσαιωνική Elixir θα ζήσετε να είναι 100 και θα έχετε τέλεια υγείαΠροφανώς υπάρχουν καταγραφές οι οποίες αναφέρουν ανθρώπους που έχουν συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής λόγω της τακτικής κατανάλωσης αυτού του ελιξιρίου. Πιστευόταν ότι ζέσταινε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και δρόσιζε την καρδιά και την ψυχή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία της κατάθλιψης, της ταχυκαρδίας, της ημικρανίας, για την ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου, της έντασης, της ανησυχίας, του φόβου και του άγχους, της κακής μνήμης, της κόπωσης, της λιποθυμίας και της υπνικής άπνοιας, και δεδομένου ότι έχει ένα ευχάριστο, αναζωογονητικό άρωμα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης ως άρωμα.
Αυτό το ελιξίριο ονομαζόταν «Eau de Melisse des Carmes Boyer» και το όνομά του προέρχεται από τις αδελφές Carmelite  από ένα μοναστήρι στο Παρίσι, όπου πήρε το όνομά του στα τέλη του 1611 και κύριο συστατικό του είναι το βάλσαμο λεμονιών (Melissa officinalis).
Η συνταγή κρατήθηκε με μυστικότητα, αλλά έγινε γνωστό ότι εκτός από μελισσόχορτο περιλαμβάνει επίσης λεμόνι, αγγελική, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, θυμάρι, δεντρολίβανο, λεβάντα, φασκόμηλο, χαμομήλι, γλυκάνισο, γαρύφαλλο, σανταλόξυλο ... 
Ο λόγος χρησιμοποίησης των συστατικών δεν μπορεί να πιστοποιηθεί και υπήρξε μια απλοποιημένη έκδοση αυτής της συνταγής που θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια.

Πώς να σταματήσετε το ροχαλητό με αυτόν το θαυμάσιο χυμό!

Σε περίπτωση που έχετε βρογχίτιδα ή κρυολόγημα φτιάξτε ένα φυσικό φίλτρο για τον εαυτό σας, που θα ανακουφίσει τις αεροφόρους οδούς και θα ομαλοποιήσει τις βλεννογόνες μεμβράνες σας. Με τον τρόπο αυτό τόσο εσείς όσο και τα κοντινά σας πρόσωπα θα έχετε έναν ήσυχο ύπνο.
Πώς να σταματήσετε με αυτό το υπέροχο χυμόΕάν κάποια προβλήματα υγείας, όπως  ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα ή ήσσονος σημασίας κρυολογήματα εμποδίζουν την αναπνοή σας, και σας κάνουν να ροχαλίζετε εκνευρίζοντας τους δικούς σας ανθρώπους, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. 
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι ένα φυσικό φίλτρο που θα ανακουφίσει τις αεροφόρους οδούς και θα εξομαλύνει τις βλεννογόνες μεμβράνες σας. 
Ως εκ τούτου, και οι άνθρωποι γύρω σας θα απολαύσουν ένα πιο ήρεμο ύπνο το βράδυ.
Ο θαυμάσιος χυμός γίνεται ως εξής:

Η Ατέρμονη Γραμμή Του Αίματος


«Εκείνο που παραμένει σταθερό μέσα στην Ιστορία είναι η απληστία και η βλακεία, και η δίψα για αίμα.»
Όλα τα όμορφα άλογα, Κόρμακ Μακάρθι
«Δεκατρείς όροφους πάνω απ’ τη γη
φόβοι και ψίθυροι για ανώμαλη προσγείωση»
Πάρτυ στον 13ο όροφο, Τρύπες
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δεν με ξέρεις, είπε ο Τζέρομ. Νομίζεις ότι με ξέρεις. Κανείς δεν με ξέρει.
Είχε δίκιο. Μόλις συναντάμε κάποιον κατασκευάζουμε αυτόματα στο μυαλό μας μιαν εικόνα για “κεινον. Στερεότυπα και προκαταλήψεις και τυχαίες ομοιότητες με άλλους ανθρώπους, που είχαμε συναντήσει παλιότερα.
Όμως κανείς άνθρωπος δεν είναι αυτό που βλέπεις. Κάτω απ” την επιφάνεια, πίσω απ” τη μάσκα, την περσόνα που έχει οικειοποιηθεί για να κυκλοφορεί στον κόσμο, κρύβονται πολύ περισσότερα απ” όσα μπορείς να φανταστείς.
Τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, πώς τολμάμε να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τους άλλους;
~~
Όταν συνάντησα τον Τζέρομ δούλευα μπάρμαν στον Κήπο, ένα υπαίθριο μαγαζάκι στη Χώρα της Νάξου. Ήταν Ολλανδός σερφάς. Γύρω στα τριάντα. Κοντός και νευρώδης, αδύνατος πολύ. Είχε γυρίσει όλον τον κόσμο για να κάνει wind surfing κι είχε καταλήξει στις Κυκλάδες. Μέχρι να φύγει.

Ζεις ενοχικά ή πραγματικά ?


Οι ενοχές είναι διαδρομές του μυαλού, οι οποίες μας αναγκάζουν να ζούμε κάτω από έναν ζυγό. Οι ενοχές κάποιες φορές καταφέρνουν να κρύβονται τόσο καλά και μας οδηγούν να νομίζουμε ότι εμείς επιλέγουμε. Κι όμως σε αρκετές περιπτώσεις οι ενοχές πριν καν εμείς προλάβουμε να σκεφτούμε, έχουν εκείνες δώσει τον δρόμο και τον τρόπο που θα χειριστούμε τα πράγματα.


Μορφές εξαναγκασμού και υποβιβασμού, λοιπόν που υπάρχουν μέσα στο υποσυνείδητό μας, για να μας κατευθύνουν, να μας κατατάσσουν και να μας ορίζουν.
Μέσα από τις ενοχές ζούμε αποσπασματικά και αντιδραστικά και συνήθως ξεσπούμε προς τους εαυτούς μας. Αφού νιώθουμε για μας μορφές «βίας» οι οποίες έρχονται από το ίδιο μας το μυαλό, χωρίς να μπορούμε να αντιληφθούμε το πώς. 

Παιδαγωγικές τακτικές ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης

Τι είναι η αυτοπεποίθηση;
H αυτοπεποίθηση δεν είναι η εγωκεντρική, ναρκισσιστική αίσθηση έπαρσης και ανωτερότητας. Είναι η συναίσθηση της ικανότητας να ανταποκρίνεται κανείς στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και η επίγνωση της σημαντικότητάς του ως ιδιαίτερο πρόσωπο.
confidence
Η συναίσθηση ότι ως άνθρωποι είμαστε σημαντικοί και έχουμε αξία θεμελιώνεται σε τρεις κυρίως παράγοντες:

Η "ΣΥΜΜΟΡΙΑ" (GANG)



Η "Συμμορία" αποτελεί την προέκταση της Cabal μέσα στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Αποτελείται από μια ομάδα εξτρεμιστών, ξενοφοβικών και παρανοϊκών Εβραίων στρατηγών, αλλά και ανώτερων αξιωματικών συμπαθούντων τους Εβραίους, επιφορτισμένων με την προστασία των ουρανών της Αμερικής, οι οποίοι φοβούνται και μισούν τους εξωγήινους και μιλούν για πόλεμο εναντίον τους. Η ομάδα αυτή είναι γνωστή με το όνομα "Συμμορία" (Gang) και χρησιμοποιεί το οπλοστάσιο του "Πολέμου των Άστρων", που περιλαμβάνει δέσμες ουδετερονίων, για να καταρρίψουν εξωγήινα σκάφη και να συλλάβουν επιζώντες για να τους αποσπάσουν πληροφορίες με τη βία. Η ίδια η τεχνολογία που μας εδόθη από τους εξωγήινους, χρησιμοποιείται τώρα εναντίον τους.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΤΗΝ CABAL ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ;

ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ROTHSCHILD/ΧΑΖΑΡΩΝ
russian-military-ufo-syria
- Οι Ρώσοι διαθέτουν υπερτεχνολογία στα οπλικά τους συστήματα και έχουν κάνει κίνηση "ματ" στην Μ. Ανατολή, ματαιώνοντας τα εσχατολογικά σχέδια της εβραιοσιωνιστικής κλίκας των Χαζάρων
Στις 14 Οκτωβρίου, ο Dr. Preston James, με άρθρο του στους "Veterans Today", με τίτλο “Putin’s Wild Card in Syria”, έκανε έναν εντυπωσιακό ισχυρισμό, ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί προηγμένα οπλικά συστήματα που αναπτύχθηκαν μέσω μιας μυστικής συμφωνίας με εξωγήινη δύναμη.
Ο μακρύς κατάλογος των όπλων τους περιλαμβάνει υπερηχητικούς πυραύλους, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν αόρατοι προς τον στόχο τους, χρησιμοποιώντας διαστατική τεχνολογία απόκρυψης. Οι πύραυλοι αυτοί εξαφανίζονται χωρίς την δυνατότητα εντοπισμού τους, εκτελούν περίεργα σχέδια πτήσης, αλλάζοντας την πορεία τους από ευθεία γραμμή σε ελικοειδή ή σπειροειδή και πάντοτε κατευθυνόμενοι στον στόχο τους! Μερικοί γνώστες πιστεύουν ότι οι Ρώσοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν αόρατα αεροσκάφη και πυραύλους ώστε να μην ανιχνεύονται κατά την πτήση τους, και ακόμη να διακόπτουν την λειτουργία των εχθρικών κατασκοπευτικών δορυφόρων!
Η ανάλυση του Dr Preston James, έχει αξιοσημείωτες ομοιότητες με τους ισχυρισμούς του Corey Goode, του οποίου οι πληροφορίες που αφορούν τα πολλαπλά μυστικά διαστημικά προγράμματα, αποτελούν το κύριο θέμα ενός βιβλίου που εξεδόδη πρόσφατα, και μιας ζωντανής τηλεοπτικής σειράς (Gaiam TV, με τον David Wilcock).

Η σημασία & η χρήση του μαντηλιού στον ελληνικό χορό

Η σημασία & η χρήση του Μαντηλιού στον ελληνικό χορό



Το μαντήλι παίζει μεγάλο ρόλο στην ζωή των ανθρώπων και στα διάφορα έθιμα της κάθε χώρας. Στην αρχαία Ελλάδα το λέγανε σουβάριον ή σωδάριον καθώς λέγεται, στην Δωρική γλώσσα. Ήταν ένα κομμάτι ύφασμα πού το μεταχειρίζονταν οι αρχαίοι μας πρόγονοι για να σκουπίζουν τον ιδρώτα τού προσώπου τους.
Οι Ρωμαίοι πού μιμούνταν τούς Έλληνες το χρησιμοποιούσαν επίσης για να σκουπίζουν τον ιδρώτα. Διέθεταν όμως και ειδικά μαντήλια για το στόμα και την μύτη καθώς και μεγαλύτερα μαντήλια για την προφύλαξη τού κεφαλιού. Αναφέρεται μάλιστα και περίπτωση όπου «ή αρπαγή τού μαντηλιού από της κεφαλής της κόρης υποχρεοί ταύτην να αρραβωνιασθή τον αρπάσαντα». Σιγά σιγά διαδόθηκε η χρήσις τού μαντηλιού σ” ένα σωρό περιπτώσεις πού θα μάς ενδιέφερε να τις απαριθμήσουμε εδώ.
Το μαντήλι με έχει παιδέψει για πολλά χρόνια μπορώ να πω μάλιστα απ” την αρχή. Και αυτό γιατί συνεχώς μού έκαναν σχετικές ερωτήσεις οι θεατές, είτε στην Ελλάδα, στο θέατρό μας, είτε στο εξωτερικό, τους δημιουργούσε πάντα ένα ερωτηματικό. Αλλά τα ίδια ερωτηματικά δημιουργούσε και σε μένα. Βέβαια στον ελληνικό παραδοσιακό χορό, ο πρωτοχορευτής, πού κάνει πολλά τερτίπια και επίδειξη δεξιοτεχνίας, συνήθως βασίζεται στον δεύτερο χορευτή πού τον κρατά, και τον προσέχει ιδίως στα Τσάμικα, τα Καλαματιανά, αλλά και σε πολλούς άλλους χορούς.
Κι ο πρωτοχορευτής δεν μπορεί να χορέψει με άνεση αν δεν έχει τον δικό του «βαστάζο» ας πούμε. Ιδίως στα ζεστά κλίματα Πού μπορεί εύκολα να σπάσει κανένα πόδι ή χέρι ή πλάτη κιόλας. Και ο ελληνικός χορός βασίζεται συνήθως στους άνδρες.

Έρευνα: Η κεντρική θέρμανση και τα φώτα βλάπτουν σοβαρά το DNA


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με το νυχτερινό φωτισμό και την κεντρική θέρμανση, μπορεί να βλάπτει το ανοσοποιητική σύστημα και να μας αφήνει έκθετους στα νοσήματα και τον πρόωρο θάνατο, προειδοποιούν Βρετανοί ερευνητές.
Όπως εξηγούν, ο ανθρώπινος οργανισμός έχει εξελιχθεί να ανταποκρίνεται στις εναλλαγές του 24ωρου κύκλου και των εποχών του χρόνου, ενεργοποιώντας ή αδρανοποιώντας κατά περίπτωση τα γονίδιά του .
Έτσι λ.χ. ενεργοποιούνται το χειμώνα τα γονίδια που παίζουν ρόλο στην ανοσία, για να τον βοηθήσουν να καταπολεμήσει λοιμώξεις όπως η γρίπη, ενώ όταν γίνει ηπιότερος ο καιρός, αδρανοποιούνται διότι οι πιθανότητες ιώσεως μειώνονται σημαντικά.
Η δυνατότητα, όμως, να διατηρούμε σε σχετικά άνετη θερμοκρασία τα σπίτια μας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και να παρατείνουμε τις ώρες της ηλιοφάνειας με τη βοήθεια του τεχνητού φωτισμού, «μπερδεύει» τον οργανισμό και τον κάνει να νομίζει ότι οι μέρες είναι πολύ μεγαλύτερες από το φυσιολογικό και ότι το καλοκαίρι παρατείνεται επ' αόριστον.
Έτσι, δεν ενεργοποιεί τα ανοσοποιητικά γονίδια, με συνέπεια να είμαστε απροστάτευτοι στις κάθε είδους ιώσεις και χειμερινές ασθένειες.

12ος Οίκος* Από τον Κανένα στο Είμαι τα Πάντα*






18. 10. 2015

ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 12ο ΟΙΚΟ



Οι πιο σκληρές
διελεύσεις είναι αυτές

που γίνονται στον 12ο Οίκο*

Ο 12ος Οίκος,
ο Τελευταίος
Οίκος του Ζωδιακού,
ο Οίκος του Δεν Υπάρχω,
ο Οίκος του Κανένα,
ο Οίκος που
συμβολίζει την Περίοδο της Ψυχής
πριν καν την
πρώτη της ενσάρκωση*

Η Ανυπαρξία*

Ο Οίκος του
Τίποτα και του Πάντα*

Ο Οίκος του Δεν
Είμαι Τίποτα και Είμαι τα Πάντα*

Ο Οίκος του Τέλους*

Ο Οίκος του Υποσυνείδητου*

Τα Φαντάσματα
και οι Σκιές του Υποσυνείδητου*

''Ο ΦΑΕΘΩΝ ΕΠΕΣΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ''


Ο ΗΛΙΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΗΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΦΩΤΟΣ
Ο ΦΑΕΘΩΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΥΜΟΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΙΚΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΙ ΥΛΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΗΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΤΟΙ ΝΟΗΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΕΣΤΙ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘ’ ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΩΣ ΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

<< - Μια φορά κι έναν καιρό - >>

ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΦΑΕΘΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΤΟΥ ΕΝΟΣ Α ΠΟΛΛΩΝ ΦΟΙΒΟΥ
ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ
ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕΣΟΝ ΤΩΝ ΚΡΟΝΙΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ
- ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΗΤΟ ΦΩΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ
- ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΚΑΘΩΣ ΔΙΨΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΥΛΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕ ΧΩΡΑ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΘΟΥ
ΘΑ ΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Οι ψυχολόγοι αποκαλύπτουν πότε είμαστε ευτυχισμένοι


Ως μεταπτυχιακός φοιτητής στη δεκαετία του 1960, ο ψυχολόγος Arthur Aron ήθελε να καλύψει ένα πολύ σημαντικό θέμα για την ψυχολογία: πώς γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα ότι είναι ευτυχισμένος; Ήξερε ότι ήθελε να βρει ένα θέμα τύπου «οι άνθρωποι νόμιζαν δεν θα μπορούσαν να μελετηθούν επιστημονικά και, στη συνέχεια, να αποδείξει ότι θα μπορούσε να γίνει».

Μέσα από τη μελέτη του, βρήκε το μεγαλύτερο προγνωστικό δείκτη της ανθρώπινης ευτυχίας….!

Και τότε ερωτεύτηκε… Και ο έρωτας κυρίεψε το μυαλό του χωρίς να μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο.

Ήταν δύσκολο, σε πρώτη φάση, για τους ερευνητές να σκεφτούν σοβαρά τη μελέτη του Aron για την αγάπη και τις ρομαντικές σχέσεις. «Αρχικά», μας είπε ο Aron, «ήταν ένα περιθωριακό θέμα». Αλλά έγινε γρήγορα σαφές ότι άξιζε μια πιο προσεκτική, πιο επιστημονική ματιά.

«Καθώς αρχίσαμε να πείθουμε τους ανθρώπους να μελετήσουν [την αγάπη»], είπε ο Aron στο Tech Insider, οι ερευνητές άρχισαν να βρίσκουν κάτι αξιοσημείωτο: «Ο μοναδικός και μεγαλύτερος προάγγελος της ανθρώπινης ευτυχίας είναι η ποιότητα των σχέσεων [του ανθρώπου]».

Tρόποι για να «καθαρίσουμε» το μυαλό μας

Υπάρχουν φορές που δεν μας έρχονται οι λέξεις που θέλουμε στο μυαλό μας, οι ιδέες έρχονται με ταχύτητα φωτός και μας φαίνεται πως από στιγμή σε στιγμή το μυαλό μας θα εκραγεί. Σε αυτή την περίπτωση θα σας βοηθήσουν οι συμβουλές της Βικτορίας Ναζαρέβιτς. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε στα χέρια σας ένα μολύβι, ένα χαρτί και να αρχίσετε να ζωγραφίζετε. Δεν έχει σημασία πως θα ζωγραφίσετε. Μετά από λίγη ώρα θα δείτε πως θα είστε σε απόλυτη αρμονία και ηρεμία.

Για αυτό σε κάθε περίπλοκη κατάσταση – ζωγραφίστε.
Νιώθεις κούραση – ζωγράφισε λουλούδια

Νιώθεις νευριασμένος – σχεδίασε γραμμές

Νιώθεις πόνο – φτιάξε ένα καλούπι

Νιώθεις μοναξιά – γέμισε το χαρτί με χρώματα

Αιτία θανάτου η αρνητική σκέψη (φαινόμενο nocebo)


Πολλοί γιατροί και διάφοροι επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του παρακάτω φαινομένου. Ισχύει όντως αρκεί να ανατρέξει κανείς στην παγκόσμια βιβλιογραφία και θα βρει άπειρα παραδείγματα.

Το φαινόμενο nocebo αποτελεί ένα βασικό αίτιο επιδείνωσης ή και δημιουργίας τού καρκίνου. Αντίθετα, το να σκέφτεται και να αισθάνεται κάποιος θετικά, όταν πάσχει από κάποια ασθένεια, αλλά και στον καρκίνο, αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά βήματα τής αυτοθεραπείας του.

Στις αρχές τής δεκαετίας τού ΄70, ένας Αμερικανός ασθενής, ο Σαμ Σόεμαν, πληροφορήθηκε, ότι είχε καρκίνο στο ήπαρ κι ότι δεν υπήρχε θεραπεία γι΄ αυτόν. Οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν, ότι θα πέθαινε σε τρεις μήνες.
Ο Σαμ απεβίωσε ακριβώς στους τρεις μήνες επιβεβαιώνοντας τούς γιατρούς του. Ωστόσο, η νεκροψία έδειξε, ότι η διάγνωση ήταν λανθασμένη! 

Τι γίνεται όταν…

 Ναθαναηλίδου Φανή

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες ακριβώς επειδή οι άνθρωποι είναι απρόβλεπτα όντα. Είναι τόσες πολλές οι διαφορές μεταξύ μας που αρκετά συχνά δημιουργείται ένα χάος στην ζωή μας γενικότερα και στις σχέσεις μας ειδικότερα.

Οι διαφορές αυτές μπορεί να αφορούν την νοοτροπία και την αντίληψη για τον κόσμο, την ιδιοσυγκρασία, καθώς επίσης και πιο γενικά και απλά πράγματα όπως τις καθημερινές συνήθειες. Όταν λοιπόν όλα αυτά υπερβαίνουν τις ανάγκες που έχουμε ως άνθρωποι δημιουργείται μια ρήξη, μια απόσταση, ένα κενό στις σχέσεις μας(ερωτικές, φιλικές). Λένε πως οι άνθρωποι βρίσκουν το νόημα της ζωής όταν αποκτούν μια θέση στην ζωή των άλλων.

Επομένως η ανάγκη για κατανόηση, αποδοχή, αγάπη, αλληλεγγύη και σεβασμό είναι έντονη και πολλές φορές καταπιέζεται λόγω της διαφορετικότητας. Είναι όντως δύσκολο δύο άνθρωποι να συμβιβαστούν, να κάνουν θυσίες, να αλλάξουν ορισμένα πράγματα στην ζωή και τον εαυτό τους, για να μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά και να αξιοποιήσουν όλα όσα μπορεί να προσφέρει «το διαφορετικό».

Όπως επίσης είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν όλα αυτά χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Βέβαια η μαγεία βρίσκεται στο «διαφορετικό», δηλαδή η δημιουργία δεσμών με άτομα που δεν έχουν ίδια λειτουργικότητα με εμάς είναι το ζητούμενο. 

Η ΔΟΥΛΕΙΑ




Εισαγωγή: Η πορεία της σχέσης αφέντη και δούλου από τα χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας μέχρι σήμερα.

H δουλεία υπήρξε αρχαίος θεσμός που νομιμοποιούσε την μετατροπή του ανθρώπου σε ιδιοκτησία και που απαγορεύτηκε σταδιακά για οικονομικούς και ηθικούς λόγους στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Η δουλεία συνεπαγόταν όχι μόνον τον κοινωνικό θάνατο του ατόμου, αλλά του αφαιρούσε αυτή καθαυτή την ανθρώπινη υπόσταση και το υποβίβαζε στο εξής σε αντικείμενο προς ιδιοκτησία και χρήση (ιδιώτη ή κράτους). Σε κατάσταση δουλείας ζούσε κατά καιρούς και περιοχές το 20%-40% του πληθυσμού των κοινωνιών, ενώ υπήρξαν και κοινωνίες με πολύ υψηλότερο ποσοστό δούλων.

Η δουλεία ήταν ευρέως διαδεδομένη σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου, των λαών της Ασίας της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής όπως και πολλών λαών της Ευρώπης, περιλαμβανομένου του ελληνικού και του ρωμαϊκού. Ιδιαίτερη έμφαση όμως δίνεται συχνά στη δουλεία στην Αρχαία Ελλάδα, όχι επειδή ήταν σκληρότερη, αλλά επειδή θεωρείται αυτονόητο ότι μια χώρα που διέθετε ανεπτυγμένο πολιτισμό και γέννησε τη δημοκρατία, δεν θα έπρεπε να ανέχεται τη δουλεία.

Η υποδούλωση των ανθρώπων θεωρείτο επί δεκάδες αιώνες μια απόλυτα νόμιμη κατάσταση, κατά την οποία δούλοι ή σκλάβοι γίνονταν συνήθως οι υγιείς και αρτιμελείς αιχμάλωτοι πολέμου, καθώς και οι αστικοί ή αγροτικοί πληθυσμοί που αυτοί υπερασπίζονταν. Μετά την υποδούλωσή τους, αντιμετωπίζονταν ως οικόσιτα ζώα ή αντικείμενα και παράλληλα ως εχθροί.

Η μάνα





Η μάνα αποτελεί το ανεξάντλητο κεφάλαιο των αναστεναγμών μας. Η μάνα προσδίδει την εντύπωση που έχουμε από την παρουσία μας δίπλα της. Μια παρουσία που μας κάνει βασιλιάδες, όπως μπορεί να μας κάνει επαίτες. Αυτή είναι που μας κουβαλά στα εσωτερικά τοιχώματα του σώματός της, σαν κομμάτι της, σαν ιδιοκτησία της. Η ιδιοκατοίκηση της μητέρας, δεν είναι παρά η αποικιοκρατία που εκφράζεται πάνω στο κορμί μας και αφήνει στην ψυχή μας την ευκολία ή την δυσκολία του μέλλοντος μας. Σαν κομμάτια του κορμιού της, σαν διαμορφωτές του ψυχισμού της, τρέχουμε κολλημένοι επάνω της, χωρίς να μπορούμε να απομακρυνθούμε με χαρά από κοντά της.

Πάντα χρειάστηκε μια μεγαλύτερη δύναμη για να απομακρυνθούμε από εκείνη, αλλά η απομάκρυνση δεν είναι παρά χιλιομετρική. Η ψυχική απομάκρυνση δεν επιτυγχάνεται παρά μόνο από την σύγκρουση, από τον πόλεμο που συμβαίνει μέσα μας, από την ενοχή απέναντι στην υποχρέωση που κάνει την εμφάνισή της, και αναπτύσσεται με την ανάπτυξή μας. Η ευχαρίστηση και η υποχρέωση γίνονται κεφάλαια που μας ακολουθούν στις σχέσεις μετά την μητέρα. Γίνονται τα αιώνια σύνορα της αξιολόγησης της ύπαρξή μας. Η συμμαχία μαζί της στα πλαίσια της οικογενειακής εξέλιξης, μας μετατρέπει σε όπλο για όποιον επιβουλεύεται την προσφορά της. Η αδυναμία ή δύναμή της γίνεται δική μας αδυναμία και δύναμη. Την παρατηρούμε, την μιμούμαστε προσπαθώντας να ακολουθήσουμε την πορεία της αγάπης της. Προσπαθώντας να ήμαστε εμείς η αγαπημένη και ανεξάντλητη πηγή της ζωή της.

Αλλάζει ο άνθρωπος;


Αλλάζει ο άνθρωπος;

"Ότι ακούμε είναι μία γνώμη, όχι το γεγονός αντικειμενικά, ότι βλέπουμε είναι μία οπτική γωνία, όχι πάντα η αντικειμενική αλήθεια». (Όπως νομίζουμε, μια και το μυαλό φιλτράρει αυτό που βλέπουν τα μάτια). - Μάρκος Αυρήλιος (Ρωμαίος αυτοκράτορας- Φιλόσοφος).

Τι εννοούμε με την έννοια «αλλαγή» ενός ανθρώπου;
  Προφανώς και εννοούμε την αλλαγή της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, δηλαδή των σχετικά σταθερά τρόπων με τους οποίους αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε είναι ότι όταν ο καθημερινός άνθρωπος γνωρίζει στη ζωή του ένα άτομο, έναν φίλο, ένα σύντροφο, ακόμα και για πολύ καιρό, συχνά συμβαίνει να μην βλέπει όλες τις διαστάσεις της προσωπικότητας του ατόμου αυτού, για τους εξής τουλάχιστον λόγους
Α) Είμαστε επηρεασμένοι από την δική μας οπτική γωνία (προσωπικότητα) στην κρίση του έξω κόσμου. Το μυαλό μας δηλαδή «αναλύει» υποκειμενικά. Μπορεί πχ να έχουμε «μάθει» να θεωρούμε ότι ένας πλούσιος άνθρωπος σημαίνει αυτόματα, ότι αυτός έχει κάποιες ικανότητες, ότι είναι δυναμικός ως χαρακτήρας κλπ. Η αποθηκευμένη αυτή πεποίθησή, επηρεάζει ασυνείδητα το μυαλό μας, στο «φιλτράρισμα» της προσωπικότητας του άλλου και στα συμπεράσματα τα οποία βγάζουμε. Έτσι μπορεί να παραβλέψουμε μία άλλη εκδοχή της προσωπικότητας στο παράδειγμα του πλούσιου ατόμου που γνωρίζουμε, πχ ότι κάποιες φορές οι άνθρωποι επιδιώκουν τον πλούτο ως δύναμη και ως αντιστάθμιση στην προσωπική ανασφάλεια που μπορεί να νιώθουν.
Β) Οι άνθρωποι κρύβουν συχνά αυτό που είναι και αυτό που νιώθουν, επιδιώκοντας να δείχνουν ένα συγκεκριμένο εαυτό προς τους άλλους. Πολλοί άνθρωποι ως άμυνα, κρύβουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, ακόμη και από δικούς τους ανθρώπους, καθώς έχουν μάθει να νομίζουν ότι στους άλλους αρέσει αυτή η «σκληρή» εικόνα που δείχνουν. Αυτή η συμπεριφορά συνήθως μαθαίνεται από επιδράσεις στην παιδική ηλικία. Συνήθως οι άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι υπάρχει ο παντοδύναμος, «σκληρός» άνθρωπος, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Μπορεί να βλέπουν κάποιους ανθρώπους από το περιβάλλον τους ως περισσότερο σκληρούς, γιατί βλέπουν με την σειρά τους την εξωτερική συμπεριφορά των γύρω τους, χωρίς να εμβαθύνουν σε αυτήν. Έτσι τελικά πολλοί άνθρωποι «υποδύονται» έναν ρόλο «σκληρού-δυνατού» προς τους άλλους, ακόμη και προς τον εαυτό τους, ρόλος όμως ο οποίος βαθμιαία τους «κουράζει».

Μην αδράξεις τη μέρα!

dontseizetheday
Μια μαμά διαλύει τον μύθο ότι πρέπει να απολαμβάνουμε με το ζόρι κάθε ώρα και στιγμή της οικογενειακής ζωής!
Κάθε φορά που βγαίνω έξω με τα παιδιά μου συμβαίνει το εξής: Μια ηλικιωμένη κυρία μας σταματάει, βάζει το χέρι στην καρδιά και λέει «Αχ, να απολαμβάνεις κάθε στιγμή. Αυτά τα χρόνια φεύγουν τόσο γρήγορα!». Όπου κι αν πάω, κάποιος μου λέει να αδράξω τη στιγμή, να απολαύσω κάθε δευτερόλεπτο κ.λπ., κ.λπ.
Ξέρω ότι αυτό το μήνυμα είναι σωστό και καλό. Όμως σιγά σιγά αφήνω τον εαυτό μου να παραδεχτεί ότι δεν λειτουργεί για μένα. Με ενοχλεί. Το μήνυμα «ΑΔΡΑΞΕ ΤΗ ΜΕΡΑ» με κάνει να πανικοβάλλομαι. Ειδικά αυτήν την περίοδο της ζωής μου, που μεγαλώνω μικρά παιδιά. Το να μου λένε, με εκατό διαφορετικούς τρόπους, να αδράξω τη μέρα με κάνει να ανησυχώ ότι αν δεν είμαι σε κατάσταση διαρκούς ευγνωμοσύνης και έκστασης, κάνω κάτι λάθος.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι κάποτε ανησυχούσα όχι μόνο για το ότι δεν κάνω σωστή δουλειά ως γονιός, αλλά και ότι δεν το απολαμβάνω αρκετά. Διπλή αποτυχία. Ένιωθα ένοχη γιατί δεν ήμουν εκστατική κάθε ώρα κάθε μέρας και δεν απολάμβανα ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, όπως φαίνονταν να κάνουν οι μαμάδες στα περιοδικά για γονείς. Ένιωθα ένοχη γιατί ήμουν εκνευρισμένη και κουρασμένη και πολύ συχνά ήθελα να τελειώσει επιτέλους η μέρα. Και γιατί ήξερα ότι μια μέρα θα ξυπνούσα και τα παιδιά θα είχαν μεγαλώσει και θα είχαν φύγει από το σπίτι και θα ήμουν εγώ η ηλικιωμένη κυρία με το χέρι στην καρδιά στο σούπερ μάρκετ. Θα μπορούσα να πω ότι απόλαυσα την κάθε στιγμή; Όχι.

Άθικτοι,περήφανοι Άνθρωποι

Άθικτοι περήφανοι Άνθρωποι



Γενναιοδωρία είναι να δίνεις περισσότερα απ όσα μπορείς… Περηφάνεια είναι να παίρνεις λιγότερα από αυτά που χρειάζεσαι…
Είναι κάποιοι άνθρωποι που χαράζουν μια πορεία στην ζωή τους, επιμένοντας να ακολουθούν αξίες που μπορεί να μην εκτιμούνται πια .. κάποιοι μπορεί να τους βλέπουν «μικρούς», μα μέσα τους να ζηλεύουν την δύναμή που αυτοί δείχνουν. Σαν έναν Δον Κιχώτη που τολμά να τα βάζει με ανεμόμυλους ενώ αυτοί φοβούνται.
Άλλοι όμως, κρυφά τους θαυμάζουν, και τους θυμούνται για πάντα, ως φάρους που τους ενέπνευσαν, που δεν άφησαν τις ανθρώπινες αξίες να χαθούν όταν υπήρχε τρικυμία...Έλεγε κάποτε ένας τέτοιος «άθικτος» άνθρωπος, μάρτυρας σε  αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ότι ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβίσει τον κόσμο από τα άμορφα σίδερα…κοίταξε για μια στιγμή γύρω του, είδε αρκετούς να  παρακολουθούν διστακτικά… τον παραξένεψε γιατί απλά κοιτούσαν…ίσως να δίσταζαν, ίσως να «μάθαιναν» από το παράδειγμά του.. Μακάρι να ήταν αυτό…να «μάθαιναν»…Ο ίδιος ντρεπόταν που φαινόταν «ήρωας», δεν ήθελε να «ξεχωρίζει»… Μου είπε την φράση… «ίσως πρέπει να έχεις βιώσει τον ανθρώπινο πόνο, για να μπορείς να τον καταλάβεις και να θες να τον σταματήσεις, όπου υπάρχει…»

Είναι και μέρες που θα ήθελες να μην είχες ξυπνήσει…


mood2
Είναι κάτι μέρες που πραγματικά νιώθεις ότι δεν θα ήθελες να είχαν ξημερώσει. Μέρες που δεν αναγνωρίζεις κι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου, τις αντιδράσεις σου. Συμπεριφέρεσαι σαν να ξυπνάει ένας άλλος εαυτός μέσα σου, μια σκοτεινή πλευρά σου που χρόνια τώρα προσπαθείς να καλά να κρύψεις.
Ίσως για πολλούς από εμάς να έχουν υπάρξει και τέτοιες μέρες που προσπαθούμε καλά να κρύψουμε σαν να μην συνέβησαν ποτέ. Μέρες που την προηγούμενη νύχτα εφιάλτες μας ταλαιπωρούσαν και δεν μας άφησαν να κοιμηθούμε καλά. Μέρες που οι σκέψεις της προηγούμενης νύχτας μας συντρόφευαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα ο ύπνος να είναι λιγοστός και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας να τρέχουν. Μέρες που απλά θα θέλαμε να είμαστε μόνοι εμείς και ο εαυτός μας μόνο, κάτι που θεωρείται πολυτέλεια όταν έχεις παιδιά και σύζυγο.
Εκείνες τις μέρες φτάνουμε μέχρι και να μισούμε αυτό το κομμάτι του εαυτού μας. Είναι όμως τόσο πέρα από τον έλεγχο μας και νιώθουμε τόσο αδύναμοι στο να το αποτρέψουμε να συμβεί, που βγαίνουμε εξουθενωμένοι. Πρόκειται για εκείνο το σκοτεινό κομμάτι που καταπιέζουμε χρόνια τώρα και το φιμώνουμε μην αφήνοντας το να εκφραστεί. Μάθαμε να θεωρούμε απαγορευμένες εκείνες τις πλευρές του εαυτού μας και να αφήνουμε ελεύθερες να εκφραστούν μόνο τις κοινωνικά αποδεκτές. Τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες πλευρές μας; Για πόσο ακόμα θα τις φιμώνουμε και μόνο όταν δεν είναι στον έλεγχο μας θα τις αφήνουμε να βγουν προς τα έξω;

Φύτρα από σπόρους, μια σουπερτροφή, μεγάλης διατροφικής αξίας και καλλιεργείται εύκολα στο σπίτι (Βίντεο)


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

Τι είναι τα φύτρα
Φύτρα ονομάζουμε τους νεαρούς (ωρών ή ημερών) άσπρους βλαστούς  που ξεφυτρώνουν από διάφορους καρπούς και σπόρους όταν αυτοί ξυπνάνε από τον λήθαργο για την δημιουργία ενός νέου φυτού.  Ο πολλαπλασιασμός των φυτών με σπόρο είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος πολλαπλασιασμού στην φύση αλλά και ο πιο δημοφιλής στους ανθρώπους γιατί εμπεριέχει πλήθος συμβολισμών σχετικά με την διαδικασία της εξέλιξης. Ένας σπόρος μπορεί να βρίσκεται σε λήθαργο για μήνες ή χρόνια περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να βλαστήσει. Αλλά για όσο διάστημα βρίσκεται σε αναμονή κάποια μόρια, οι αναβολείς ενζύμων ελέγχουν τον μεταβολισμό του σπόρου, ώστε αυτός να μην αποσυντεθεί και χαλάσει.
Μόλις όμως ο σπόρος έρθει σε επαφή με το νερό οι αναβολείς ενζύμων αδρανοποιούνται και τα ένζυμα αναλαμβάνουν τη δράση τους βοηθώντας την ανάπτυξη του φυτού.
Πρόκειται για τροφή εξαιρετικής βιολογικής αξίας καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία ενώ παράλληλα έχουν ελάχιστες θερμίδες.
Tο φύτρο,  λοιπόν,  δημιουργείται όταν ο σπόρος ξεκινάει να μεγαλώνει ώστε να δημιουργήσει ένα καινούργιο φυτό. Τα φύτρα ποικίλουν σε υφή και γεύση. Μερικά είναι πιπεράτα όπως τα σπόρια του κρεμμυδιού και του ραδικιού. Άλλα είναι σκληρά όπως τα όσπρια και άλλα τρυφερά. Άλλα είναι κατάλληλα για τη σαλάτα μας η για σούπα για σάντουιτς η για ροφήματα.

Ο θρυλικός τσέλιγκας που θεράπευε σοβαρά κατάγματα και μυϊκούς πόνους δωρεάν. Έξω από το σπίτι του σχηματίζονταν ουρές και από ευκατάστατους Αθηναίους. Έμαθε να γιατρεύει κάνοντας εξάσκηση στα πρόβατά του!

thanasis
Τον Ιανουάριο του 1952 οι εφημερίδες παρουσίασαν ένα πρωτοφανές ρεπορτάζ για τον τσέλιγκα.
Τον τσοπάνο φαινόμενο που θεράπευε κατάγματα, στραμπουλήγματα και ισχιαλγίες.
Ήταν ο 70χρονος μπάρμπα Θανάσης Κοντογεώργος ή βλάχος, όπως ήταν γνωστός στην περιοχή.
Βοσκός στο επάγγελμα, αλλά διάσημος για τις θεραπευτικές του ικανότητες.
Το σπίτι και η στάνη του βρισκόταν κοντά στο εργοστάσιο «Έσπερος» στη λεωφόρο Τατοίου, που τότε ήταν εξοχή και αρκετά μακριά από τις κατοικημένες περιοχές της Αθήνας.
Παρά την απόσταση και τη δυσκολία στη μετακίνηση, οι δεκάδες ασθενείς επισκέπτονταν τον μπάρμπα- Θανάση καθημερινά, καθώς η φήμη του ήταν καλύτερη και από αυτή καταξιωμένων γιατρών.
Δημοσιογράφοι που τον επισκέφτηκαν τον περιέγραψαν ως ένα παραδοσιακό βοσκό, που εμπνέει καλοσύνη, αλλά και αυτοπεποίθηση γι’ αυτό που κάνει.
Η καλοσύνη του δεν έμενε στα λόγια, καθώς προσέφερε τις υπηρεσίες του δωρεάν για όλους.

Αυτοί που έτρεξαν το Μαραθώνιο κουβαλώντας 34 κιλά και πέρασαν στην παγκόσμια Ιστορία. Ο πρώτος Μαραθώνιος είχε έπαθλο την ελευθερία της Αθήνας και την ταπείνωση των Περσών. Ο άγνωστος άθλος των μαραθωνομάχων


marathonaw
Το 490 π.Χ. 10.000 Αθηναίοι και Πλαταιείς συνέτριψαν μια υπερδιπλάσια περσική δύναμη, στον Μαραθώνα,  σώζοντας την Αθήνα, τον νεότατο θεσμό της δημοκρατίας και κατ’ επέκταση τον δυτικό πολιτισμό. Όλοι οι μελετητές της περιόδου θεωρούν ότι η νίκη οφείλεται:
-στο ευφυές σχέδιο του στρατηγού Μιλτιάδη
-στον ανώτερο οπλισμό των Αθηναίων οπλιτών
-και στην αποφασιστικότητα που έδειξαν υπερασπίζοντας την πατρίδα τους.
Οι περισσότεροι όμως λησμονούν κάτι εξίσου σημαντικό.
Τη σωματική δύναμη, την ευλυγισία, την αντοχή, την επιδεξιότητα και την συγχρονισμένη κίνηση των οπλιτών.
Όλα αποτελέσματα της αθλητικής και στρατιωτικής παιδείας στην οποία εισάγονταν οι Αθηναίοι από τα παιδικά τους χρόνια.

Η Εποχή των Τριών – Νέοι Ρυθμοί Τριαδικότητας




Χαιρετισμούς αγαπημένοι μας.
Η σημερινή ημέρα είναι χαρούμενη γιατί εισέρχεστε σε μια νέα πραγματικότητα. Σας έχουμε εξηγήσει πολλά για το πώς ζείτε σε έναν πολυδιαστασιακό κόσμο, βλέποντας όμως μόνο ένα μικρό κομμάτι του εαυτού σας και των εμπειριών σας στη Γη στο φυσικό σας σώμα. Μας συναρπάζει το ότι αρχίσατε να ανακαλύπτετε και να αποκαλύπτετε τα άλλα κομμάτια του εαυτού σας. Ξεκινήστε να συνδυάζετε και να βρίσκετε την τελειότητα με την οποία ήρθατε στη Γη. Όπως ξέρετε αγαπημένοι μας, η Γη είναι ένας πλανήτης ατέλειας. Για να μπορέσει το πνεύμα να προσποιηθεί πως είναι άνθρωπος, είναι απαραίτητο να διαιρέσει την τελειότητά του, κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχετε πολλές διαστάσεις. Βρίσκεστε στη διαδικασία να μαζεύετε αυτά τα κομμάτια του εαυτού σας για να παίξετε το παιχνίδι. Αυτό αλλάζει πολύ γρήγορα και είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση. Όλη η ανθρωπότητα ζει εστιασμένη σε μια συγκεκριμένη γκάμα. Αγαπημένοι μας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες ραδιοφωνικά σήματα που περνούν μπροστά από το πρόσωπο του Φύλακα – πολλές χιλιάδες. Τα αντιλαμβάνεται; Τα νιώθει να περνούν μέσα από το χώρο και τον χρόνο; Όχι, τουλάχιστον μέχρι να συντονιστεί με αυτά. Γενικά οι άνθρωποι δεν μπορούν να συντονιστούν με τα ραδιοφωνικά σήματα· χρειάζονται ένα ραδιόφωνο. Όμως, αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως όλες αυτές οι ενέργειες βρίσκονται εδώ ταυτόχρονα. Όπως οι δώδεκα διαστάσεις σας υπάρχουν ταυτόχρονα κι όμως εσείς είστε συντονισμένοι με μια κάθε φορά. Αυτή η διαδικασία αρχίζει να αλλάζει.
Η Ανθρωπότητα Εξελίσσεται ως Συλλογικότητα
Πριν λίγο καιρό αγαπημένοι μας, όλη η ανθρωπότητα πέρασε μια εξελικτική αλλαγή όπου περάσατε από τη μοναδικότητα στη διττότητα. Αυτή ήταν μια μεγάλη πρόοδος για τους ανθρώπους σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Ήταν υπέροχο να σας βλέπουμε να γειώνετε αυτή την ενέργεια, να την φέρνετε, να τη χρησιμοποιείτε και να βιώνετε το παιχνίδι με διττότητα. Τότε αρχίσατε να μαθαίνετε να φοβάστε το σκοτάδι και τις σκιές, γιατί βλέπατε τα πάντα ως το ένα ή το άλλο. Βλέπατε τα πάντα ως φως ή σκοτάδι, πάνω ή κάτω, καλό ή κακό, σωστό ή λάθος, μαύρο ή άσπρο. Όλα αυτά είναι μια ψευδαίσθηση του συντονισμού σας αγαπημένοι μας. Όταν κάποιος αποκτά μια νέα ιδιότητα αυτό είναι υπέροχο αλλά μόνο όταν αυτή η ιδιότητα αποκτηθεί απ’ όλους μπορεί να γίνει διαθέσιμη. Στην επιστήμη σας υπάρχει κάτι που ονομάζεται θεωρία του εκατοστού πιθήκου. Αν και είναι μόνο θεωρία, αυτή είναι η βασική έννοια: όταν ένας πίθηκος μαθαίνει μια συμπεριφορά, τότε τη μαθαίνει και ένας άλλος και πάει λέγοντας. Μέχρι να μάθει αυτή τη συμπεριφορά ο εκατοστός πίθηκος, όλοι οι πίθηκοι την έχουν μάθει. Τα στοιχεία μπορεί να διαφέρουν και το παράδειγμα αυτό είναι ενδεικτικό. Όμως, βασίζεται στην αλήθεια. Είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι εξελίσσονται συλλογικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα