Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ο Γρύπας

Τέρας με Μαγικές Δυνάμεις
(τής Αρετής Μαρκέλλου)

Είναι ο Βασιλιάς των Τεράτων, ο Μονάρχης τού Αέρα και το πιό μεγαλειώδες απ’ όλα τα μυθικά πλάσματα. 
Έχει σώμα και πισινά πόδια λιονταριού, ενώ τα φτερά, τα μπροστινά πόδια και το κεφάλι του είναι σαν του αετού. 
Τα μάτια του είναι λαμπερά σαν τη φωτιά και τα νύχια του μεγάλα σαν κέρατα βοδιού. 
Είναι τόσο δυνατός, που μπορεί να αρπάξει με ευκολία και να σκοτώσει το θανάσιμό εχθρό του – το άλογο. 
Οι Γρύπες περιπλανιούνται στις άγριες περιοχές τής Γης. 
Στα Τπερβόρεια Βουνά τής Σκυθίας ανασκάπτουν με τα νύχια τους χρυσό και σμαράγδια, με τα οποία χτίζουν τις φωλιές τους σε βραχώδεις κρημνούς. 
Οι μονόφθαλμοι κάτοικοι αυτής τής περιοχής, οι Αριμασποί, βρίσκονται σε διαρκή πόλεμο μαζί τους, γιατί προσπαθούν να κλέψουν το χρυσάφι τους. 
Και οι Γρύπες τής Ινδίας ζούν σε απομακρυσμένα βουνά πλούσια σε μεταλλεύματα. 

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΛΕΙ «ΚΙ ΑΛΛΟ»;


Είσαι μέσα της και το έργο εξελίσσεται περίφημα. Το κορίτσι στο δείχνει με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο, τις εκφράσεις στο πρόσωπό της, ίσως στο λέει και με το στόμα, ότι πλησιάζει στην κορύφωση, ότι έχει απογειωθεί τόσο ώστε «έρχεται» ο οργασμός.
Τελειώνετε μαζύ. Κανένα πρόβλημα και με διαφορά δευτερολέπτων, δυο-τριών κινήσεων ακόμα ο ένας.
Εκείνη θέλει «κι άλλο». Αισθάνεται πανέτοιμη, «το 'χει» τούτη τη μεθυστική στιγμή να ξαναφθάσει αμέσως σε οργασμό. Τι κάνεις εσύ;
Εσύ ο άνδρας. Που δεν είσαι γυναίκα και γι' αυτό ανίκανος στο τρίλεπτο, στο πεντάλεπτο να πυροβολήσεις πάλι με το υγρό πυρ. Η άλλη, όμως, έχει το προνόμιο να κολυμπήσει στον ωκεανό της ηδονής μ' έναν ακόμα καπάκι οργασμό, και μ' έναν τρίτο, και τέταρτο.
Μια στιγμή. Και η «εύκολη» σε πολλαπλούς οργασμούς δεν είναι σίγουρο ότι θα σκοράρει έστω έναν κάθε φορά. Ούτε έτοιμο θα τον βρει, ούτε θα τον εισπράξει με παραγγελία. Άλλο αυτό.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΕΞ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ


Δεν είναι εύκολο στον άνδρα να αντιληφθεί εάν η σύντροφός του προσποιείται ή, εάν πράγματι αισθάνεται την απόλυτη απόλαυση στο σεξ τις στιγμές της αποκορύφωσης, όταν εκείνη βιώνει(;) τον οργασμό. Κοντά στα άλλα το θηλυκό είναι «προικισμένο» και μ' αυτό το ατού. Η υποκρισία είναι γένους θηλυκού.
Δεδομένο. Η γυναίκα γνωρίζει ότι το magnus opum του αρσενικού παίζεται στο γαμήσι. Νοιώθει άλλος άνθρωπος αν στα μάτια και στο κορμί της είναι εραστής κλάσεως. Ότι μαζύ του, επειδή είναι γαμιάρης εκείνη ευχαριστιέται. Και χάρις αυτόν φθάνει άνετα στον οργασμό.
Για ποιο λόγο, άλλωστε, ο άνδρας σε κάποιες περιπτώσεις αγχώνεται και δεν του σηκωθεί. Το παίρνει και πολύ προσβλητικά. Καταρρέει ο ανδρισμός του. Τον σκοτώνει ψυχολογικά η υποψία ότι άλλη θα τον μετρήσει αλλοιώς. Θα τον βαθμολογήσει κάτω από τη βάση.
Στο θέμα μας. Πολύ καλά κάνει η γυναίκα και παίζει θέατρο.

Σκοτώνουν οι μαστογραφίες περισσότερες γυναίκες από ότι σώζουν;








Για κάθε ζωή που σώζει η μαστογραφία, τρεις γυναίκες πεθαίνουν πρόωρα επειδή έλαβαν περιττή θεραπεία. Φωτογραφία: Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.

Μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες υποστηριζόταν ότι οι μαστογραφίες σώζουν ζωές με την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, οι γυναίκες μαθαίνουν τώρα ότι αυτές οι εξετάσεις συχνά οδηγούν σε ψευδείς συναγερμούς, πιο τεχνικά γνωστούς ως "υπερδιάγνωση''.« Μελέτες έχουν δείξει ότι για κάθε ζωή που σώζει η μαστογραφία, δέκα γυναίκες λαμβάνουν περιττή θεραπεία. 
Πολλές γυναίκες φαίνεται ότι αποδέχονται αυτές τις πιθανότητες, επειδή το βλέπουν σαν ανταλλαγή του θανάτου με το τραύμα. Ο φόβος του θανάτου από καρκίνο είναι μεγαλύτερος από το φόβο να υποστούν μια περιττή χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία και ακτινοβολία. Τι γίνεται όμως αν οι άσκοπες θεραπείες δεν είναι μόνο τραυματικές αλλά και δυνητικά θανατηφόρες;
Αυτό το ανησυχητικό ενδεχόμενο ανέκυψε στο Harms from breast cancer screening outweigh benefits if death caused by treatment is included,”, που δημοσιεύτηκε το 2013 στο επιστημονικό περιοδικό (British Medical Journal). Με τίτλο «προσωπική άποψη», και αρθρογράφο τον Michael Baum, ομότιμο καθηγητή Χειρουργικής, Τμήμα Επεμβατικής Χειρουργικής και Επιστήμης του University College London.

Παγκόσμια Ημέρα Μυοσκελετικού Τραύματος. Κυριότερη αιτία κακώσεων και μόνιμης αναπηρίας είναι τα τροχαία ατυχήματα



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μυοσκελετικού Τραύματος εορτάζεται στο πλαίσιο της "Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις". Η Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, συνεχίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης στις 16 Οκτωβρίου, με την Παγκόσμια Ημέρα Τραύματος στις 17 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης.

Ο άνθρωπος βαδίζει, μετακινείται, αλλάζει θέση στο χώρο και με αυτό τον τρόπο χαίρεται τις χαρές της ζωής και εκπληρώνει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του.
Η δομή και η ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος του ανθρώπου παρουσιάζει μία μοναδικότητα σε όλες τις ηλικίες και πολλές ιδιαιτερότητες στην παιδική ηλικία.

Ως τραύμα χαρακτηρίζεται η κάκωση, ήσσονος ή μείζονος βαρύτητας σε διάφορα συστήματα του σώματος που οδηγεί σε προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία ή και σε απώλεια της ζωής του τραυματία.
Το τραύμα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στη δημόσια υγεία και ευθύνεται για περίπου 1 στους 10 θανάτους κάθε χρόνο. Σε ασθενείς προ της ενηλικίωσης το τραύμα αποτελεί την κύρια αιτία θνητότητας, ενώ σε ηλικιωμένους ασθενείς αποτελεί σημαντική αιτία νοσηρότητας καταρχάς, και θνητότητας κατά δεύτερο λόγο
Στατιστικά, η κύρια αιτία κακώσεων και θανάτων σχετιζόμενων με τραυματισμό είναι τα τροχαία ατυχήματα στα οποία η χώρα μας έχει λυπηρά κυρίαρχη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Το τραύμα αποτελεί εξίσου σημαντική αιτία νοσηρότητας και προσωρινής ή και μόνιμης αναπηρίας. Για κάθε νεκρό από τροχαίο ατύχημα υπάρχουν περίπου 10 σοβαρά τραυματίες οι οποίοι χρήζουν σημαντικής νοσηλείας και αποθεραπείας.
Τραυματισμοί προκαλούνται επιπλέον όπου συναθροίζονται ή δραστηριοποιούνται πολλοί άνθρωποι, όπως σε χώρους εργασίας, σε αθλητικούς χώρους αλλά και στο σπίτι. Τα περισσότερα κατάγματα ισχίου προκαλούνται σε ηλικιωμένους ανθρώπους που πέφτουν στο σπίτι τους.

Εργασιακό «χάος»: Βασιλεύει η μερική απασχόληση και οι απολύσεις

anergia

Η απόδοση της Ελλάδας στην απασχόληση τον Σεπτέμβριο ήταν η δεύτερη χειρότερη των τελευταίων 15 ετών.


Η αγορά παραμένει «παγωμένη», οι επιχειρήσεις συνεχίζουν τις απολύσεις και η μερική απασχόληση «βασιλεύει». Αυτά είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από το σύστημα «Εργάνη» σχετικά με την απασχόληση στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, μήνα κατά τον οποίο η χώρα μας σημείωσε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση των τελευταίων 15 ετών.
Συγκεκριμένα χάθηκαν 13.003 θέσεις μισθωτής απασχόλησης, που ήρθαν να προστεθούν στο ήδη αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων των προηγούμενων μηνών. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2014, που το αρνητικό ισοζύγιο ήταν στις 3.960 θέσεις εργασίας, καταγράφεται αύξηση των απολύσεων κατά 9.043 θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» δείχνουν ότι στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2015, το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 173.021 θέσεις απασχόλησης, καθώς πραγματοποιήθηκαν 1.341.392 προσλήψεις, ενώ καταγράφηκαν και 1.168.371 απολύσεις. Όμως συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2014, όταν το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 186.923 θέσεις εργασίας προκύπτει μείωση 13.902 θέσεων απασχόλησης.

Γιατί η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς την ύφεση

People look at their mobile phones while waiting for a train at a subway station in Tokyo, Japan, October 14, 2015.  Japanese manufacturers' confidence worsened for the second straight month and is expected to fade going forward, a Reuters poll showed, adding to lingering fears of a recession and keeping policymakers under pressure to deploy fresh stimulus. Picture taken October 14, 2015. REUTERS/Yuya Shino - RTS4I8I

Τα προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές αρχίζουν να επηρεάζουν τον αναπτυγμένο κόσμο.

του Κρις Μάθιους
Από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το μέσο χρονικό διάστημα μεταξύ υφέσεων είναι 58 μήνες. Ο τωρινός κύκλος κοντεύει να φτάσει τους 81 μήνες. Είναι φυσικό, λοιπόν, να αναρωτιέται κάποιος αν επίκειται η επόμενη πτώση.
Ένα σύνολο δεδομένων εκτός ΗΠΑ δείχνει ότι τα προβλήματα στις αναδυόμενες αγορές αρχίζουν να επηρεάζουν τον αναπτυγμένο κόσμο:
– Στη Γερμανία, την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 5,2% τον Αύγουστο, σε σχέση με τον περασμένο μήνα.
– Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρωταθλητή της ανάπτυξης στον αναπτυγμένο κόσμο, πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα μειώθηκε κατά 4,3% τον Αύγουστο, στην πιο ραγδαία μηνιαία μείωση από το 2012.

Η πιο ευχάριστη έκπληξη στη ζωή!

ekpliksiτου Γιάννη Αραχωβίτη
Η πιο ευχάριστη έκπληξη στη ζωή είναι να ανακαλύψεις την πραγματική σου αξία.
Ο άνθρωπος είναι προικισμένο, χαρισματικό ον, το πιο τέλειο πλάσμα του πλάστη.

Δυστυχώς όμως πολλές φορές, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν βγάζει το μεγαλείο του και τις αρετές του. 
Και εγκλωβίζεται / καταφεύγει σε μικρότητες, σε ασήμαντα και κάποιες φορές άσχημα πράγματα.

Τη μέρα που ο άνθρωπος θα πιστέψει στο μεγαλείο του και θα ανακαλύψει μέσα του το τεράστιο δυναμικό και την προοπτική του είναι όπως όταν ο τυφλός βρίσκει το φως του. 
Αλλάζουν τα πάντα.

Όλη η ιστορία του αυτοκινήτου!

Όλη η ιστορία του αυτοκινήτου!

Από όταν ο άνθρωπος άρχισε να αντιλαμβάνεται πως το να διανύει μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια ήταν κουραστικό και χρονοβόρο, έψαχνε να βρει τρόπους η μεταφορά του ιδίου αλλά και αγαθών να γίνεται με κάποιο άλλο μέσο. Αρχικά και για χιλιάδες χρόνια στράφηκε στα ζώα (κυρίως το άλογο), τα οποία έγιναν το μεταφορικό μας μέσο. Από τη βιομηχανική επανάσταση όμως και την τεχνολογική έκρηξη που έφερε μαζί της τα πάντα άλλαξαν. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το αυτοκίνητο.
Όλη η ιστορία του αυτοκινήτου!

Οι πρώτοι οραματιστές

Σύμφωνα με τον ορισμό, «αυτοκίνητο» ονομάζεται κάθε τροχοφόρο επιβατικό όχημα με ενσωματωμένο κινητήρα. Η αρχή για τη δημιουργία ενός τέτοιου οχήματος, έγινε το 1769 στη Γαλλία από τον Αξιωματικό του γαλλικού πυροβολικού και εφευρέτη Νικολά Κουνιό (Nicolas Jοseph Cugnot). Ο Κουνιό δημιούργησε ένα ατμοκίνητο όχημα το οποίο ονόμασε fardier (κάρο). Ήταν όμως τόσο ασταθές που στην πρώτη του βόλτα ανατράπησε προσκρούοντας σε ένα τοίχο, γεγονός που αποθάρρυνε τον κατασκευαστή του.

ΘΕΙΚΗ ΜΗΤΡΑ

lifehub-afieromata-48 
Νέες ανακαλύψεις υποδεικνύουν ότι ο κόσμος μας αποτελεί αντανάκλαση των πεποιθήσεών μας.
Όλα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα πρόκειται να ανατραπούν.
Η δύναμη για να δημιουργήσουμε χαρά, να θεραπεύσουμε τα δεινά μας και για να επικρατήσει ειρήνη στα έθνη βρίσκεται μέσα μας!
Τα θαύματα που βλέπουμε στον κβαντικό κόσμο, υποδεικνύουν τις επιστημονικούς μας περιορισμούς ή μήπως τις μεγάλες δυνατότητές μας;
Θα μπορούσε η αυθόρμητη θεραπεία ασθενειών, ή η ακαριαία σύνδεση με όλους και όλα, ή ακόμα και το ταξίδι στο χρόνο να αποτελεί τον πραγματικό μας προορισμό στο σύμπαν;

Δομές κατασκευασμένες από τα χέρια εξωγήινων



Δομές που μοιάζουν σαν να ανήκουν σε έναν προηγμένο τεχνολογικώς εξωγήινο πολιτισμό εντόπισε το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ. Αυτό, τουλάχιστον, πιστεύει ο Τζέισον Ρουάιτ, αστρονόμος στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, που θα δώσει στη δημοσιότητα τη μελέτη του για το παράξενο αστρικό σύστημα, με την οποία υποδεικνύει ότι αυτές οι δομές θα μπορούσαν να είναι μεγάλες κατασκευές από τα χέρια εξωγήινου.

Το αστέρι που εντοπίστηκαν οι γιγαντιαίες δομές ονομάζεται KIC 8462852 και βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον γαλαξία μας. Προσέλκυσε για πρώτη φορά το επιστημονικό ενδιαφέρον το 2009, όταν το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ αναγνώρισε ότι ενδέχεται να έχει πλανήτες που τροχιοδρομούν γύρω του, όπως η Γη. Ομως, ο KIC 8462852 εξέπεμπε ένα ιδιαίτερα παράξενο πρότυπο φωτός. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέπλερ λειτουργεί αναλύοντας το φως που προέρχεται από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του σύμπαντος. Η μείωση, όμως, στο αστρικό φως του KIC 8462852 δεν υποδείκνυε την ύπαρξη κάποιου πλανήτη.

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης: Πέντε tips για υγιή πλάτη και μέση


Η 16η Οκτωβρίου είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού επάνω στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευθούμε από τους πόνους σε πλάτη και μέση.

Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Σπονδυλικής Στήλης είναι “Your Back At Work”, δηλαδή “Η πλάτη σας επί τω έργον” και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να έχουμε λιγότερους πόνους που προκαλούνται γενικότερα από τη σπονδυλικής μας στήλη.
 
Με την πάροδο του χρόνου, οι συνήθειές σας από τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως το πώς κάθεστε στην καρέκλα του γραφείου, η θέση σας μπροστά στον Η/Υ, οι κινήσεις σας όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, το πώς κρατάτε μια τσάντα στον ώμο, η θέση οδήγησης, η παρατεταμένη ορθοστασία και άλλα σχετικά, μπορεί σταδιακά να σας κάνουν να έχετε πολύ κακή στάση σώματος.
 
Η κακή στάση του σώματος μπορεί εύκολα να γίνει “δεύτερη φύση”, με αποτέλεσμα να προκαλεί και να επιδεινώνει επεισόδια στην πλάτη και στον αυχένα και να καταστρέφει σταδιακά τις δομές στην σπονδυλική στήλη. Ευτυχώς, οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τη στάση του σώματος και την εργονομία της σπονδυλικής στήλης είναι στο χέρι του καθενός να τις αλλάξει και να τους ελέγχει για πάντα.

Το “μαγικό” διάλυμα για πιο αστραφτερά δόντια με το βούρτσισμα



Είναι γνωστό ότι αποτελεί υλικό με πολλές εφαρμογές και διαφορετικές χρήσεις, ενώ είναι φτηνό και υπάρχει σίγουρα σε κάθε σπίτι. Υπάρχουν έρευνες που πιστοποιούν την συμβολή του στην περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών, αλλά αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι μπορεί να κάνει “θαύματα” και για τα δόντια σας.
Ο λόγος γίνεται για το μηλόξυδο. Φτιαγμένο από μήλα που έχουν υποστεί ζύμωση, και πλούσιο σε πηκτίνη και βασικά μέταλλα, το μηλόξυδο εκτιμάται ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες γενικότερα. Μία από τις εφαρμογές του (πέραν της γαστριμαργικής) είναι και η λεύκανση των δοντιών.
 
Γιατί είναι το μηλόξυδο επωφελές για τη λεύκανση των δοντιών;
 
Πρώτα απ' όλα, το μηλόξυδο είναι ένα ισχυρό καθαριστικό, το οποίο βοηθά στη διατήρηση του όξινου pΗ. Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την αφαίρεση των λεκέδων και την λεύκανση των δοντιών σας, καθώς και για τη θεραπεία της ασθένειας των ούλων, που προκαλείται από βακτήρια του στόματος.
 
Πώς να λευκάνετε τα δόντια σας χρησιμοποιώντας μηλόξυδο

Το φρούτο που καταπολεμάει αρθρίτιδα και καρκίνο



Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο ανανάς είναι φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και επιδεικνύει αντικαρκινικές ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τις γυναίκες, δεδομένου ότι περιέχει ουσίες που επαναφέρουν την ελαστικότητα των ιστών και των ινών του δέρματος. Αυτό είναι κυρίως ορατό στο γυναικείο στήθος, επειδή χάνει το σχήμα του με την πάροδο των ετών. 
Το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ο καφές μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα, αλλά ο ανανάς μπορεί να κάνει “θαύματα” για αυτό και τα αποτελέσματα θα είναι αισθητά αμέσως.
 
Εκτός από θέματα... αισθητικής, όμως, ο ανανάς προσφέρει πολύ σημαντικά πράγματα στην γενικότερη υγεία του οργανισμού:

Βίντεο – ΣΟΚ με τη στιγμή του θανάτου δύο μεθυσμένων νεαρών

Δεν γίνεται απο αυτό το ατύχημα να βγεις ζωντανός

Μπορεί το ΣΟΚ της εικόνας να ευαισθητοποιήσει για την ασφαλή οδήγηση;
Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς
Δόθηκε στη δημοσιότητα το σοκαριστικό βίντεο που τράβηξαν δύο νεαροί με τους εαυτούς τους να οδηγούν σε κατάσταση υπερβολικής μέθης, είτε από αλκοόλ, είτε από ναρκωτικά.
Το δραματικό βίντεο που δείχνει τις τελευταίες στιγμές των δύο νεαρών φίλων ενώ οδηγούν προς τον θάνατό τους, στο Κρόουμπορο της Βρετανίας, φέτος τον Απρίλιο, έχει προκαλέσει σοκ όχι μόνο στους Βρετανούς αλλά και σε όλον τον κόσμο αφότου αναρτήθηκε στο YouTube από τις αστυνομικές αρχές του Σάσεξ.
Ο οδηγός Κάιλ Κέρφορντ, 20 ετών και ο φίλος του Μάικλ Όουεν, 21 ετών, υπό την επήρεια ναρκωτικών και οι δύο, σκοτώθηκαν επί τόπου τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 12 Απριλίου, όταν το αυτοκίνητό τους, που έτρεχε με ταχύτητα 144 χιλιομέτρων την ώρα σε έναν δρόμο με όριο τα 50 χιλιόμετρα, συνετρίβη στον τοίχο μιας εκκλησίας.

9 τροφές που θα εκτοξεύσουν το μεταβολισμό σας

increase-metabolism-


Το πιθανότερο είναι πως αν ασχολείστε με τη διατροφή σας και προσέχετε τη σιλουέτα σας γνωρίζετε ήδη τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να κάψετε θερμίδες.

Αν, όμως, είστε από εκείνους που θέλουν να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους, αλλά δεν γνωρίζουν τον τρόπο να δώσουν στον μεταβολισμό τους την ώθηση που χρειάζεται, ώστε να έχουν πάντα ενέργεια και να κάψουν θερμίδες, ο παρακάτω οδηγός είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει, τόσο την κατάστασή σας, όσο και τον τρόπο που αισθάνεστε.
Δείτε, λοιπόν, ποιες τροφές πρέπει να καταναλώσετε για να εκτοξεύσετε το μεταβολισμό σας:

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπόταση

ypotasi_

Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η χαμηλή πίεση του αίματος, αυτό που ονομάζουμε υπόταση, θεωρείτο ένα σημάδι καλής υγείας. Κι αυτό επειδή είναι η υπέρταση που ζορίζει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα.

Για το λόγο αυτό, τα άτομα που έχουν χαμηλή πίεση του αίματος, έχουν συνήθως χαμηλότερο κίνδυνο νεφρικής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής νόσου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η χαμηλή πίεση του αίματος μπορεί να μην είναι σημάδι υγείας και, όπως και η υψηλή πίεση του αίματος κρύβει κάποιους κινδύνους.
Με την πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση, ο εγκέφαλος, η καρδιά και άλλα ζωτικά όργανα, δεν μπορούν να πάρουν αρκετό αίμα. Και αυτό τελικά μπορεί να εμποδίσει τα συγκεκριμένα όργανα να λειτουργήσουν σωστά, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψει μόνιμη βλάβη. Η έλλειψη οξυγόνου μπορεί επίσης να προκαλέσει σε ένα άτομο σκοτοδίνη, ιδιαίτερα όταν στέκεται όρθιο ή όταν σηκώνεται πολύ γρήγορα, ενώ ήταν ξαπλωμένο. Αυτός ο τύπος υπότασης, γενικά αναφέρεται ως ορθοστατική υπόταση.
Η χαμηλή πίεση του αίματος μπορεί να είναι επίσης ένα σύμπτωμα μιας ποικιλίας συνθηκών, που θα μπορούσαν να είναι απειλητικές για τη ζωή.

Περί Εξελίξεως !!!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μαθητής με τον Δάσκαλο του , που καθώς πορεύονταν , συζητούσαν !
Σταμάτησαν να ξαποστάσουν στην κορυφή ενός βουνού και αγναντεύοντας την θέα μιλούσαν για διάφορα θέματα που απασχολούσαν τον μαθητή !
Ό Δάσκαλος εννοώντας τους προβληματισμούς του μαθητή του , είπε :
Διακρίνω μια ανησυχία στις ερωτήσεις σου , παιδί μου .
Έλα , πες μου δίχως φόβο , τι είναι αυτό που σε απασχολεί ; »
Τότε ο μαθητής , σαν να ελευθερώθηκε και με την προτροπή του δασκάλου του έκανε την ερώτηση !
Δάσκαλε , μπορείς να μου μιλήσεις για την εξέλιξη ; »
Τότε ο Δάσκαλος αφουγκράστηκε την ερώτηση , κοίταξε στα μάτια τον αγαπημένο του μαθητή και του είπε :
Χμμ … Μάλιστα , θες να σου μιλήσω για την εξέλιξη.
Λοιπόν , θα σου διηγηθώ μια ιστορία πολύ οικεία , σχετική με το περιβάλλον που έχουμε την ευτυχία να ζούμε !
Θα σου μιλήσω για το αυγό, του είπε χαμογελώντας .
Ο μαθητής ξαφνιάστηκε με την απάντηση και αυθόρμητα είπε :
Για το αυγό ;
Δεν σε καταλαβαίνω , Δάσκαλε !»
Τότε ο Δάσκαλος γέλασε δυνατά , με όλο του το είναι κι αφού ηρέμησε του αποκρίθηκε :

Το Δέντρο , η Ζεύξη και ο Ήλιος !!!

Μια φορά κι έναν καιρό , πριν από αδιευκρίνιστα χρόνια , ζούσε ένα μικρό παιδί σε έναν κήπο !
Το όνομα του δεν έχει σημασία , ο καθένας ας το ονομάσει ελεύθερα ως νιώθει.
Του είχαν δοθεί οδηγίες να τον προσέχει και να τον εξελίσσει συνέχεια .
Εκεί υπήρχαν διαφόρων ειδών λουλούδια , με ποικίλα χρώματα και ιδιότητες και στην μέση είχε ένα δέντρο αρκετά μεγάλο !
Αν κάποιο φυτό χάλαγε είχε την δυνατότητα να το ξεριζώνει και να το αντικαθιστά με ένα νέο ,
που με την σειρά του θα μεγάλωνε και θα συμπλήρωνε το κενό ομορφιάς και αρμονίας που άφηνε το προηγούμενο !!
Το δέντρο δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη περιποίηση κι έτσι δεν αφιέρωνε σχεδόν καθόλου χρόνο σε αυτό .
Αυτό γινόταν κάθε μέρα για πάρα πολλά χρόνια και είχε γίνει πλέον τρόπος ζωής για τον νεαρό μας Φίλο !!
Κάποια μέρα χάλασε ένα φυτόκαι ξάφνου του γεννήθηκε μια ιδέα !
Θα το ξερίζωνε , θα καθάριζε και θα φρεσκάριζε το χώμα και στην συνέχεια θα έβαζε τον σπόρο μέσα στην γη .
Όμως θα έκανε κάτι διαφορετικό αυτή την φορά …

Φιλοσοφώντας για τα ζώδια

zwdia1

Σύμφωνα με την αστρολογία, η ζωή των ανθρώπων επηρεάζεται συστηματικά από τα ουράνια σώματα. Από την πλευρά της επιστημονικής κοινότητας η αστρολογία είναι μια ψευδεπιστήμη. Οι θεωρίες της ποτέ δεν αποδείχτηκαν επιστημονικά και έρχονται σε σύγκρουση με βασικές αρχές της βιολογίας και φυσικής. Εμείς, καλούμαστε να πάρουμε θέση. Πιστεύουμε πραγματικά ή όχι στα ζώδια;
Ανεξαρτήτως των απόψεων μας, οι περισσότεροι συμπαθούμε ως ένα βαθμό τα ζώδια. Μας αρέσουν οι συζητήσεις για αυτά και μπορούν να μας διασκεδάσουν και να μας προκαλέσουν το ενδιαφέρον. Ακόμα και αυτοί που δηλώνουν κάθετα αρνητικοί τείνουν να βρίσκουν ενδιαφέρον σε μια σχετική αντιπαράθεση. Αλλά σπάνια έχουμε αναρωτηθεί τι σημαίνει ακριβώς να δηλώνουμε ότι πιστεύουμε στα ζώδια. Αρχικά, πρέπει να διαχωρίσουμε τα δυο επίπεδα πίστης που υπάρχουν. Το ένα είναι αυτό στο οποίο δεχόμαστε τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου και τα αναγνωρίζουμε ως μέρος της συμπεριφοράς στους ανθρώπους. Το άλλο επίπεδο της πίστης είναι αυτό το οποίο περιλαμβάνει επιπρόσθετα και την πρόβλεψη για το μέλλον.
Στο πρώτο σκαλοπάτι της πίστης στα ζώδια, αυτό που ουσιαστικά λέμε είναι ότι πιστεύουμε πως η στιγμή (μέρα και ώρα) που γεννηθήκαμε επηρέασε ή διαμόρφωσε ή επέβαλε συγκεκριμένα γνωρίσματα στον χαρακτήρα μας. Αρχικά δεχόμαστε ως στιγμή γέννησης, την στιγμή που αντικρίζουμε τον κόσμο και όχι κάποια παρελθούσα φάση στην κοιλία της μητέρας. Παραδινόμαστε στην πίστη ότι ένα ολόκληρο ηλιακό σύστημα, με τον Ήλιο του, τους πλανήτες του και τα φεγγάρια του, ίσως και πέρα από αυτό, επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό την ζωή μας, που μας προικίζει με συγκεκριμένα, βαθιά ριζωμένα, χαρακτηριστικά. Όλα αυτά τα αντιλαμβανόμαστε ως ένα απόλυτα φυσιολογικό φυσικό φαινόμενο το οποίο κυβερνάται από τις βαρυτικές έλξεις των πλανητικών συστημάτων και ίσως άλλα χαρακτηριστικά αυτών που δεν μπορούμε ακόμα να μετρήσουμε και να αναγνωρίσουμε. Έχει καθολική επίδραση σε όλους τους ανθρώπους ανά τους αιώνες της ύπαρξης του είδους μας.

Sex buddies ή κάτι παραπάνω;



Είναι πλέον διαδεδομένο τι ακριβώς χαρακτηρίζουμε με τον όρο «sex buddies», αλλά γι αυτούς που είναι καινούριοι στο club ας κάνουμε μια αναφορά.

«Sex buddies», ή αλλιώς «fuck buddies», είναι ο όρος που χρησιμοποιούν οι Αμερικάνοι προκειμένου να δηλώσουν την ακριβή σχέση που έχουν δύο ( ή και παραπάνω) άτομα μεταξύ τους. Με λόγια απλά, είναι εκείνοι που συνάπτουν ερωτικές σχέσεις (κοινώς πηδιούνται)  περιστασιακά χωρίς καμία παραπάνω δέσμευση.

Υπάρχει, ακόμα, και το φαινόμενο των «friends with benefits». Θεωρητικά χαρακτηρίζει την ίδια κατηγορία ανθρώπων με τη μόνη διαφορά πως οι δεύτεροι, το βράδυ βγάζουν τα μάτια τους και το πρωί τα λένε σαν φιλαράκια.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, ίδιο το πρόβλημα: Τι γίνεται αν πέσεις στην παγίδα και νιώσεις κάτι παραπάνω για τον εν λόγω παρτενέρ σου;

Πρόσεξε!

By Still


Πρέπει να γνωρίζεις ότι η Αληθινή Ζωή Είναι Πέρα από τον Κόσμο, την εξέλιξη, τον χρόνο. Αυτός που Φτάνει στην Φώτιση Διαλύεται Μέσα στο Άγνωστο όπως η σταγόνα διαλύεται μέσα στον Ωκεανό. Ο λόγος του κι η συμπεριφορά του, ενόσω ζει ακόμα στη γη, μοιάζουν κενά κι αδιάφορα αλλά μεταδίδουν ζωή. Όσοι είναι στην Οδό είναι ακόμα σε άγνοια. Και στην άγνοια δεν υπάρχουν υψηλές ή κατώτερες θέσεις, ούτε περισσότερη ή λιγότερη εμπειρία. Έτσι όλοι στην Οδό είναι συνοδοιπόροι. Δεν υπάρχουν Δάσκαλοι, ηγέτες, μαθητές, μονάχα αδελφοί. Αν κάποιος σου προσφέρει κάτι ένωσε τα χέρια σου σε σημείο χαιρετισμού. Αν κάποιος σε βλάψει ένωσε τα χέρια σου σε σημείο χαιρετισμού. Μάθε μόνο να ξεχωρίζεις τους γνήσιους ανθρώπους που δεν έχουν εγώ από αυτούς που έχουν γνώση κι εμπειρία και γίνονται καθοδηγητές των ανθρώπων, αλλά ποτέ μην υιοθετείς τις φαντασιώσεις των ανθρώπων. Πρόσεξε! Είναι κρίμα να σε ξεγελάσουν.

Η Αλήθεια Βρίσκεται Μέσα μας, στην Αληθινή Φύση μας. Μέσα στον καθένα. Για αυτό ό,τι σε προσανατολίζει προς τα Έσω είναι βοήθεια στην Οδό, σαν την πηγή που βρίσκει ο διψασμένος οδοιπόρος και ξεδιψάει. Ό,τι όμως σε παρασύρει έξω, σε σκέψεις και σε θολά συναισθήματα κι εξωτερικές ανώφελες δραστηριότητες είναι εμπόδιο, σαν την πηγή που έχει στερέψει κι απογοητεύει τον διψασμένο οδοιπόρο όταν φτάνει εκεί για να ξεδιψάσει. Πρόσεξε λοιπόν πως ξοδεύεις την ζωή σου. Είναι πολύτιμη για να την σκορπάς στους ανέμους της φαντασίας. Θα είναι δύσκολο μετά να την ξαναμαζέψεις.

Πρέπει να γνωρίζεις και μπορείς να το δεις παντού, γύρω σου, ότι όλα είναι προσωρινά. Ακόμα κι η πιο όμορφη μέρα φτάνει σε ένα τέλος. Ακόμα και το πιο όμορφο λουλούδι του κόσμου κάποτε θα μαραθεί. Κι αυτούς που βλέπεις γεμάτους ζωή κι όνειρα και δραστηριότητες γρήγορα θα τους συναντήσεις γέροντες, αν δεν έχουν ήδη φύγει από τον κόσμο. Πρόσεξε λοιπόν και συνειδητοποίησε ότι τούτος ο κόσμος δεν είναι μόνιμη κατοικία σου. Πρέπει να μάθεις να ζεις κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία στιγμή, σαν να είναι να πεθάνεις σε λίγο. Για αυτό φρόντισε να κάνεις ό,τι είναι πολύτιμο και χρήσιμο και μην σπαταλάς τον χρόνο σου.

Πώς μας βλέπουν οι Bαλκανιοι; ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ & Άλλες “Ιστορίες γι’ Αγρίους”…

Πώς μας βλέπουν οι Bαλκανιοι;

ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ & Άλλες “Ιστορίες γι’ Αγρίους”…

DSC_0002

Οι Αλβανοί μας ληστεύουν, οι Ρουμάνοι μας ξαφρίζουν το πορτοφόλι και μας ανοίγουν το σπίτι, οι Σκοπιανοί μας κλέβουν ονόματα και ιστορία κι οι Τούρκοι (μέχρι πρότινος, τουλάχιστον) ονειρεύονταν μέρα-νύχτα να μας σφάξουν. Πάλι καλά που υπήρχαν κι οι Βουλγάρες(“Προσεχώς Βουλγάρες”: Φανταστείτε να εμφανίζονταν το “Προσεχώς Ελληνίδες” σε στριπτιτζάδικα της Σόφιας…), κι έδωσαν διέξοδο στα αδιέξοδα της ανδρικής ελληνικής επαρχίας. Όμως, ΤΙΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ τους Έλληνες, τουλάχιστον πριν από την περίοδο που η Κρίση μας προσγειώσει και μας ξανακάνει ταλαίπωρους Βαλκάνιους;

000039

Τι πιστεύουν οι Βαλκάνιοι γείτονες για τους Έλληνες; Το ερώτημα έχει ως επί το πλείστον τεθεί για την εικόνα που τρέφουν για μας οι Δυτικοευρωπαίοι και οι άλλοι εξ Εσπερίας εταίροι μας του «Πρώτου Κόσμου», η γνώμη των οποίων εκλαμβάνεται σιωπηρά σαν -άμεσα ή έμμεσα- σημαντική για τις τύχες του έθνους.

6 λόγοι που αποδεικνύουν ότι δεν είστε ακόμα έτοιμες για την επόμενη σχέση!

Ο χωρισμός δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία. Μπορεί να πιστεύετε ότι έχετε ξεπεράσει τον πρώην σας, αλλά μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα;  Το πρώτο λάθος που κάνετε αφού χωρίσετε, είναι να προσπαθήσετε να προχωρήσετε παρακάτω ακόμα κι αν δεν είστε έτοιμες. Αν βέβαια, μένετε μόνο στο φλερτ δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού είναι πραγματικά αναζωογοννητικό.
woman
Όταν όμως βαδίζετε σε μια καινούρια σχέση, πρέπει να είστε σίγουρες ότι ο πρώην σας δεν υπάρχει στο προσκήνιο. Αν αναγνωρίζετε τα παρακάτω σημάδια, τότε σίγουρα δεν τον έχετε ξεπεράσει και πρέπει να πάρετε τον χρόνο σας για να ξεκινήσετε κάτι καινούριο:

Κάτι Επηρεάζει Ολόκληρο το Ηλιακό μας Σύστημα (ΒΙΝΤΕΟ)


Αυτή της φορά θα αναφέρουμε συγκεκριμένα γεγονότα και φαινόμενα του ηλιακού μας συστήματος που ζητούν εξήγηση. Τα φαινόμενα αυτά δείχνουν ότι κάτι επηρεάζει το ηλιακό μας σύστημα.

Τα γεγονότα είναι:

Ήλιος: Από το 1901, το συνολικό μαγνητικό πεδίο του Ήλιου έχει γίνει 230 % ισχυρότερο από ότι ήταν πριν.

Σελήνη: το φεγγάρι της Γης αναπτύσσει ατμόσφαιρα. Γύρω από το φεγγάρι, υπάρχει πλέον βαθύ στρώμα - 6.000 χλμ- Νατρίου που δεν υπήρχε πριν.

Ερμής: Απροσδόκητοι πολικοί πάγοι ανακαλύφθηκαν, μαζί με ένα εκπληκτικά ισχυρό ενδογενές μαγνητικό πεδίο.

Αφροδίτη: αύξηση 2500% της φωτεινότητας φορτισμένων σωματιδίων που δημιουργεί σέλας, και επί της ουσίας πλανητικές ατμοσφαιρικές αλλαγές σε λιγότερο από 40 χρόνια.

Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ


Στις εποχές της Ιεράς Εξέτασης χρησιμοποιούσαν ισοβίτες καταδίκους, άνδρες και γυναίκες, σε υπόγεια μεταλλεία κάτω από την επιφάνεια της γης.
Τα παιδιά που γεννιόντουσαν, μεγάλωναν μέσα στις σκοτεινές στοές και δεν έβλεπαν ποτέ το φως του ήλιου. 
Κάποτε ένα από αυτά ξέφυγε από την προσοχή των φρουρών και έφτασε μέχρι την έξοδο.
Δεν πίστευε στα μάτια του με αυτά που έβλεπε. 
Γύρισε πίσω χαρούμενο και μίλησε στα άλλα παιδιά για το φως, τον ήλιο, τον ουρανό, τα πουλιά, τα δέντρα, τον αέρα. 

Αποκαλυπτικές κατολισθήσεις και πλημμύρες παγίδευσαν πολλά αυτοκίνητα στην κομητεία του Λος Άντζελες - φωτογραφίες και βίντεο!

Κατολισθήσεις προκάλεσαν την κατάρρευση ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου Γκόλντεν Στέιτ (5) με αποτέλεσμα την παγίδευση οχημάτων στη λάσπη, οι οποίες προήλθαν από τις ξαφνικές πλημμύρες στο Castaic της Καλιφόρνια. Τα συνεργεία εργάζονται τώρα για την απελευθέρωση των οχημάτων.

κατολίσθηση πλημμυρικά επεισόδια la νομού γα, αυτοκίνητα παγιδευμένα κατολίσθηση πλημμυρικά επεισόδια la νομού 15 Οκτωβρίου του 2015, για πλημμυρικά επεισόδια la νομού φωτογραφία, για πλημμυρικά επεισόδια κατολίσθηση la νομού 15 Οκτωβρίου του 2015, Ι5 κλειστά λόγω πλημμύρες και κατολισθήσεις, πλημμύρες flash la νομού Οκτώβριος 2015
κατολίσθηση πλημμυρικά επεισόδια la νομού γα, αυτοκίνητα παγιδευμένα κατολίσθηση πλημμυρικά επεισόδια la νομού 15 Οκτωβρίου του 2015, για πλημμυρικά επεισόδια la νομού φωτογραφία, για πλημμυρικά επεισόδια κατολίσθηση la νομού 15 Οκτωβρίου του 2015, Ι5 κλειστά λόγω πλημμύρες και κατολισθήσεις, πλημμύρες flash la νομού Οκτώβριος 2015
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα