Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΥΤΥΛΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ


Οδηγάει ο μπαμπάκας και μέσα στο αυτοκίνητο είναι ο ενός χρόνου παίδαρος ασφαλισμένος με τη ζώνη στο καθισματάκι του, πίσω. Καιρός κρύος και ο καλός μπαμπάκας για να προστατεύσει τον γιόκα του έχει κλειστά τα παράθυρα. Καπνίζουν, όμως!
Όπως το λέω. Μπαμπάκας και το αγόρι καπνίζουν. Ενεργητικά ο μαλάκας, παθητικά το θύμα του, ο γιος του.
Νόμος στην Αγγλία! Φρέσκος νόμος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ!


Ε, ρε, να ΄μουνα σήμερα 20χρονος. Και 25χρονος θα πέρναγε η μπογιά μου στις 40αρες που σήμερα περισσότερο από ποτέ κάνουν κρα για τεκνό! Ξυπνήστε! Έχουν έρθει τα πάνω, κάτω. Καμμία σχέση μ' όσα ξέραμε εμείς οι παλαιότερες σειρές. Να, όμως, που στις ημέρες μας κάποια λεονταράκια κοιμούνται όρθιοι. Ξανά/μανά λέω ξυπνήστε και ορμήστε!
Είναι συγκλονιστικά τα στοιχεία επιστημονικής έρευνας ινστιτούτου σεξολογίας στην Ελλάδα για να μη ξεχνιόμαστε που αφορά τις Ελληνίδες, ηλικίας από 30 μέχρι 50 χρονών. Οι κυρίες, λοιπόν, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85%(!!!) δηλώνουν ότι θα έκαναν σεξ με νεώτερο σε ηλικία άνδρα. Και κατά πολύ νεώτερο!
Το πιο φοβερό. Το 95% από τις γυναίκες που είναι πρόθυμες να ξαπλώσουν με πιτσιρικά, θα προτιμούσαν αυτός να είναι πρωτάρης! Παρθένος. Έστω λίγο έμπειρος.

Είναι και μερικά αρσενικά που γεννιούνται άνδρες

foto222

Το ακούς από το πρώτο τους κλάμα.

Το βλέπεις από την πρώτη τους ματιά, πως κοιτούν κατάματα τη μάνα. Από τη δίψα τους να θηλάσουν όχι το γάλα, τη γνώση, τη φωτιά, την αλμύρα να θηλάσουν.

Ολάκερη τη ζωή μιά ρουφηξιά να κάνουν.

Το νιώθεις από την αγκαλιά που σου χαρίζουν, αν και μωρά, αυτά σφιχτά σε αγκαλιάζουν.

Την αντάρα τους, που μέσα τους βράζει, μόνο το χάδι, μόνο το άγγιγμα,  η Αγάπη άνευ όρων, μπορεί να γαληνέψει.

Είναι μερικά αρσενικά που γεννιούνται Άντρες, λαχταρούν τον κόσμο όλο μέσα στις μικρές τους παλάμες να χωρέσουν, σπαρταρά η πέτρα στα χέρια τους, σε όλα τα ανεξήγητα γιατί μάχονται να δώσουν ένα επειδή.

Λίγες ώρες πριν πεθάνω




Ο φύλακας έδεσε πιο σφιχτά τα χέρια του Αλέξη στην ηλεκτρική καρέκλα.
Είχε ακούσει για τα εγκλήματά του και δε θα του έδινε την ευκαιρία τελευταία στιγμή να δραπετεύσει. Ο Αλέξης τον κοίταζε με άδειο βλέμμα.
Ο διευθυντής της φυλακής συνομιλούσε με τον τεχνικό. Όλα ήταν έτοιμα. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για την εκτέλεση.

Τοποθέτησαν το βρεγμένο σφουγγάρι στο κεφάλι του κι έκλεισαν την μάσκα.
Ο φύλακας έκανε δύο βήματα μπροστά του.
«Τα τελευταία σου λόγια, πριν μας αφήσεις για τον άλλο κόσμο;»

Ο Αλέξης θυμόταν.
Η ζωή στην απομόνωση δεν ήταν τόσο άσχημα όσο είχε ακούσει. Μπορεί να είχε χάσει τον προσανατολισμό του χρόνου, μπορεί να ένιωθε ότι έχανε το μυαλό του, αλλά τουλάχιστον ήταν μόνος. Αυτός και οι σκέψεις του. Ενώπιος ενωπίω.

Δεν ήταν σίγουρος αν είχε μετανιώσει για το έγκλημα του. Κάποιες φορές ξεχνούσε και για ποιο λόγο είχε καταδικαστεί. Πάντως ακόμα κι αν το ξεχνούσε τελείως, του το θύμιζαν συχνά οι επισκέπτες του.

«Να ψοφήσεις σκουλίκι, ντρέπομαι που σε έφερα σε αυτόν τον κόσμο», ήταν τα τελευταία λόγια της μητέρας του. Πως να την αδικήσει όμως; Της είχε καταστρέψει τη ζωή με τις πράξεις του. Την είχε αναγκάσει να φύγει από το χωριό για να μην τη λιντσάρουν οι κάτοικοι. Ζούσε μόνη της πλέον, μακριά από όλους.

Μοίρα μου έγινες!



Τις προάλλες σε μια μεγάλη παρέα που βρέθηκα άνοιξε μια συζήτηση για το πεπρωμένο στον έρωτα. Το αν δηλαδή υπάρχει ένα άτομο μοναδικό και ξεχωριστό για τον κάθε ένα μας, κάτι δηλαδή σαν αδελφή ψυχή. Κάποιοι τοποθετήθηκαν υπέρ της ύπαρξής του, πολλοί κατά και κάποιοι δεν είχανε άποψη.  Ο μεγαλύτερος της παρέας, ο Γιώργος δεν πήρε σαφή θέση, όμως μας ζήτησε την άδεια να μοιραστεί μαζί μας την παρακάτω αληθινή ιστορία.

Με την Άννα μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά. Τα σπίτια τους ήταν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο. Ο έρωτας τους ξεκίνησε από τα μικράτα τους. Εκείνος 19 εκείνη 17. Ατέλειωτες συζητήσεις σε πλατείες, πάρκα, παραλίες. Κρυφά ραντεβού από γονείς και γνωστούς. Βλέπεις εκείνη την εποχή ήταν όλα αυτά απαγορευμένα. Αν και περνούσαν αρκετές ώρες μαζί, ο έρωτάς τους πάντα είχε την αίσθηση του ανικανοποίητου.

Όταν έπρεπε να χωριστούν λόγο σπουδών σε διαφορετικές πόλεις αποφάσισαν να χωρίσουν κιόλας. Το πάθος τους δεν θα μπορούσε ούτε να συμβιβαστεί ούτε να χωρέσει σε βιαστικά τηλεφωνήματα. Ήταν σχεδόν κοινή η απόφασή τους.
Όταν τέλειωσαν τις σπουδές συναντήθηκαν τυχαία στη γειτονιά και ξαναέσμιξαν σαν να μην είχε αλλάξει τίποτα. Μόνο που εκείνη είχε πλέον «σοβαρό» δεσμό. Θα χώριζε σίγουρα είπε. Μόνο που εκείνος σε λίγες μέρες θα πήγαινε στρατό.

Είχα πει πως θ' αλλάξω κι όσο αλλάζω σου μοιάζω



‘Ελεγα πολλά στη ζωή μου πριν σε γνωρίσω. Μου έταζα άλλα τόσα. Μου υποσχόμουν, ορκιζόμουν για το μεγάλο μου εγώ. Ότι είμαι αυτό που είμαι, απόλυτα, για μένα και μόνο για μένα. Πως δε θα άλλαζα τίποτε από τον πολυαγαπημένο εαυτό μου για κανέναν. Πως η ζωή μου έπρεπε να θυμίζει σε όλα το πρότυπό μου και τις επιθυμίες του. Με άλλα λόγια να είναι πιστή σε μένα και τα όνειρά μου.
Πολλά εγώ, πολλά εμένα. Σα να μη χωρούσε κανένα ξεβολευτικό συναίσθημα στην τόσο φιλόδοξη πορεία που ήθελα να χαράξω.
Τι αστείο αν το καλοσκεφτείς. Λογάριαζα χωρίς να σκέφτομαι ένα από τα λίγα πράγματα που μπορεί τελικά να ισχυριστεί κανείς πως όντως πλησιάζουν την αλήθεια. Ότι οι άνθρωποι δεν είμαστε μόνο ένα πράγμα, ο εαυτός μας δεν είναι μονόπλευρος. Ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ότι κάθε συναίσθημα κρύβει κι από ένα κομμάτι μας έτοιμο να μας κάνει να εκπλαγούμε που τελικά, ναι, έχουμε κι αυτήν την πλευρά ρε γαμώτο όταν, για παράδειγμα, ερωτευόμαστε πραγματικά. Πάλι εμείς είμαστε. Εμείς αλλά ερωτευμένοι. Εμείς που όμως ξαφνικά θέλουμε επιτέλους όσο τίποτε, ένα άλλο εγώ εκτός από το δικό μας.

ΑΠΙΣΤΙΑ ΩΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ;


Όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεται την πολυτέλεια που μπορεί να του δίνει η άγνοια.

Πόσες φορές έχουμε ευχηθεί, αν μου συμβεί καλύτερα να μην το μάθω.
Τις περισσότερες φορές αυτή η πρόταση αφορά στην απιστία.

Γιατί μια τέτοια αλήθεια εκτός του ότι είναι σκληρή, βγάζει από μέσα σου περίεργα και πρωτόγνωρα συναισθήματα και φυσικά σε αναγκάζει να αποφασίσεις για το μέλλον σου με τον σύντροφο σου.

Να πάρεις μια απόφαση που είναι ικανή να ανατρέψει την ζωή σου από την μια στιγμή στην άλλη και να σε βάλει σε απρόβλεπτες διαδικασίες.
Γιατί τελικά την απόφαση δεν την παίρνει εκείνος που απατά , αλλά ο απατημένος.

Γιατί δε με προστάτευσες, μαμά;





«Με λένε Αγάπη. Είμαι εννέα ετών. Η γιαγιά μου, μου είχε πει ότι η μαμά μου με ονόμασε έτσι γιατί ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε όταν με είδε. Με αγαπούσε η μαμά, το θυμάμαι. Και μια μέρα, απλά όλα άλλαξαν...

Περνούσαμε ωραία με τη μαμά κι ας ήμασταν οι δυο μας. Πηγαίναμε βόλτες και τρώγαμε παγωτό, ακόμα και το χειμώνα! Κοιμόμαστε μαζί στο κρεβάτι της και μου έκανε τα μαλλιά κοτσίδες κάθε πρωί, πριν πάω στο σχολείο. Φτιάχναμε κέικ και το τρώγαμε στον καναπέ κι ας έπεφταν τα ψιχουλάκια πάνω του, δεν την ένοιαζε.

Μπαμπά δεν έχω. Η μαμά μου έλεγε πάντα ότι δεν τον χρειαζόμαστε γιατί δε θα μας αγαπούσε. Και την πίστευα. Γιατί να μου πει η μαμά ψέματα; Και τι να τον κάνουμε; Αφού έχουμε η μία την άλλη.

Μέχρι που μια μέρα η μαμά ήρθε στο σπίτι με τον κύριο Αντώνη. Μου έδωσε το χέρι του και μου χάιδεψε τα μαλλιά. Μου έφερε και σοκολάτα. Καλός κύριος, η μαμά είπε ότι θα τον βλέπουμε συχνά.

Τον πρώτο καιρό περνούσα καλά μαζί του. Πηγαίναμε για φαγητό όλοι μαζί, με πήγαινε θέατρο και κινηματογράφο. Το μόνο που με ενοχλούσε ήταν ότι δεν μπορούσα πια να κοιμάμαι με τη μαμά, γιατί έμενε πολλές φορές στο σπίτι μας το βράδυ.

Ποιοι είναι οι «κακοί άνθρωποι»;

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα εγωιστές, χειριστικοί και αγενείς; Ο David Robson ζητά από έναν επιστήμονα να μιλήσει για τις πιο σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης διάνοιας.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πειράματα που εφαρμόζει ο καθηγητής Ψυχολογίας Delroy Paulhus με σκοπό να κατανοήσει τις «σκοτεινές προσωπικότητες» που υπάρχουν γύρω μας. Ουσιαστικά, προσπαθεί να δώσει απάντηση σε μια ερώτηση που όλοι ίσως θέλουμε να κάνουμε: γιατί ορισμένοι άνθρωποι ευχαριστιούνται όταν φέρονται με σκληρότητα;

Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ψυχοπαθείς δολοφόνους, αλλά και σε άτομα που επιδίδονται σε σχολικό εκφοβισμό και διαδικτυακό τρολάρισμα, ακόμη και σε φαινομενικά έντιμα μέλη της κοινωνίας, όπως είναι οι πολιτικοί και οι αστυνομικοί.

Ο καθηγητής από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κολούμπια στον Καναδά αναφέρει ότι είναι εύκολο να βγάλουμε γρήγορα και απλοϊκά συμπεράσματα σχετικά με αυτούς τους ανθρώπους: «Έχουμε την τάση να χαρακτηρίζουμε «άγγελο» ή «διάβολο» το κάθε άτομο που συναντάμε, διότι θέλουμε να απλοποιήσουμε τον κόσμο μας σε καλούς ή κακούς ανθρώπους».

Αν και ο Paulhus δεν δικαιολογεί τη σκληρότητα, η προσέγγισή του είναι πιο αποστασιοποιημένη, όπως θα έκανε ένας ζωολόγος που μελετά δηλητηριώδη έντομα, επιτρέποντάς του να δημιουργήσει μια «ταξινόμηση», όπως την αποκαλεί, με διαφορετικά είδη από τη σκοτεινή πλευρά της καθημερινότητας.

Και ξαφνικά ο ουρανός έγινε κόκκινος, σαν αίμα!

Και αυτό το παράξενο φαινόμενο συνέβη ακριβώς μετά τον τυφώνα Dujuan που χτύπησε την πόλη Ταϊτούνγκ, στην Ταϊβάν.

ουρανό Ταϊβάν αίμα, το αίμα του ουρανού Ταϊβάν φωτογραφία, ουρανός αίμα ταϊβάν βίντεο, ουρανός αίμα ταϊβάν εικόνες, ουρανός αίμα ταϊβάν Ταϊτούνγκ Typhoon Dujuan, ουρανός τυφώνα αίματος dujuan
Το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου 2015, ο ουρανός έγινε κόκκινος σαν αίμα πάνω από την πόλη της Ταϊτούνγκ, Ταϊβάν.

Μπισκότα βουτύρου

Περιγραφή

Μπισκότα νοστιμα, που γίνονται γρηγορα και ευκολα

Μπισκότα βουτύρου


Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ βουτυρο γαλακτος οχι κατ'ευθειαν απο το ψυγειο
  • 200 γρ ζαχαρη αχνη
  • 2 αυγα
  • 1 φακελακι μπεηκιν
  • 3 βανιλιες
  • το ξυσμα ενος λεμονιου
  • 500 γρ μαλακο αλευρι (περιπου)
  • ½ κ. γ. αλατι

Πώς το κάνουμε:

Το Κινέζικο Ρολόι δεν κάνει λάθη - Ανακαλύψτε ποιο όργανο στο σώμα σας δεν λειτουργεί καλά!!




Υπάρχει ένα βιολογικό ρολόι κατασκευασμένο σύμφωνα με την κινεζική ιατρική που είναι μια τέλεια ένδειξη της κατάστασης όλων των οργάνων στο σώμα σας. 

Αυτό το ρολόι διαιρεί τις 24 ώρες της ημέρα σε διαστήματα στα οποία η ενέργεια κυκλοφορεί διαμέσου των τμημάτων του σώματος.


Δηλαδή, κάθε δύο ώρες, η ενέργεια μεταβαίνει από το ένα στο άλλο όργανο του σώματος, και εκείνο το όργανο είναι στη μεγαλύτερη αντοχή του.

 Ομοίως, σε αυτό το διάστημα της ημέρας, σε περίπτωση προβλήματος, τα συμπτώματα εκείνη τη στιγμή είναι τα πιο σημαντικά.

Εκτός από το πεπτικό, το νευρικό, την κυκλοφορία και το λεμφικό σύστημα, το σώμα μας περιέχει ένα ενεργειακό σύστημα που αποτελείται από τους μεσημβρινούς. 


Αυτοί οι μεσημβρινοί είναι κανάλια, ακριβώς όπως τα αιμοφόρα αγγεία, μέσα από τους οποίους περνά η ενέργεια της ζωής. 


Ως εκ τούτου, αυτοί οι μεσημβρινοί έχουν αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και τη διαδικασία της ανταλλαγής των ουσιών σε αυτόν.


Κάθε ένας από αυτούς τους μεσημβρινούς ανήκει σε ένα όργανο του σώματος, από το οποίο πήρε το όνομά του και στο οποίο δίνει τη λειτουργία του. 

Νοητικός φραγμός




Κάποιοι επιστήμονες ανέπτυξαν τον υλικό νου σε τέτοιο βαθμό που απέκοψαν τον αφηρημένο νου και δεν μπορούν να πάνε υψηλότερα. 

Αυτή είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για έναν άνθρωπο που για ζωές δεν μπορεί να σπάσει τον υλικό τοίχο και να περάσει σε αφαίρεση.

Ορισμένες ανθρώπινες φυλές έχουν αυτόν τον φραγμό, αυτόν τον νοητικό φραγμό. 

Προσευχή με κομποσχοίνι !


 
 
Όταν λέμε το Κομποσχοίνι να σκεφτόμαστε 
αυτούς για τους οποίους θέλουμε να προσευχηθούμε, 
και κίνητρό μας να είναι η αγάπη.
« Θεέ μου, Εσύ ξέρεις πόσο αγαπώ αυτόν τον άνθρωπο. 
Η αγάπη μου αυτή δεν είναι δική μου, 
γιατί Εσύ είσαι η Πηγή της Αγάπης. 
Απ’ αυτήν την Πηγή της Αγάπης παίρνω κι εγώ, 
και Σου τον προσφέρω αυτόν τον άνθρωπο. 

Πολλά από τα επιστημονικά «δεδομένα» που εμπιστευόμασταν επί αιώνες για να εξηγήσουμε το σύμπαν και το ρόλο μας σε αυτό, είναι ελαττωματικά



Οι ανακαλύψεις έχουν φανερώσει ότι πολλά από τα επιστημονικά «δεδομένα» που εμπιστευόμασταν επί αιώνες για να εξηγήσουμε το σύμπαν και το ρόλο μας σε αυτό, είναι ελαττωματικά.
 Ένα παρωχημένο πρότυπο του Σύμπαντος και της σχέσης μας με αυτό βασίστηκε σε μια σειρά επιστημονικών παραδοχών -εσφαλμένων παραδοχών- που δε μπορούν πλέον να διδάσκονται ως δεδομένες με βάση τα νέα στοιχεία. Τέτοιες παραδοχές είναι, για παράδειγμα, οι ακόλουθες:
• Εσφαλμένη παραδοχή 1: Ο πολιτισμός έχει ηλικία περίπου 5.000-5.500 έτη.

• Εσφαλμένη παραδοχή 2: Η φύση βασίζεται στην αρχή της «επιβίωσης του πιο ευπροσάρμοστου».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Μυστική υπερ-τεχνολογία των ΗΠΑ για άκρως απόρρητο πρόγραμμα τηλεμεταφοράς της DARPA!!!


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέπτυξε  τεχνολογία  για ταξίδια στο χρόνο πριν από 40 χρόνια. Ήδη από το 1967, η κυβέρνηση των ΗΠΑ  ανέπτυξε αυτή την τεχνολογία, χρησιμοποιώντας μια πλήρως λειτουργική μονάδα χρονο-ταξιδιού βασισμένη στην κβαντική τηλεμεταφορά του Tesla

Αυτή η τεχνολογία κρατήθηκε μυστική σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και, είχε  χρησιμοποιηθεί ως πολιτικο-οικονομικό πλεονέκτημα των ΗΠΑ σε σχέση με το τι  επιφυλάσσει το μέλλον. 

Μερικοί λένε ότι πράκτορες της CIA κατέσχεσαν έγγραφα του Τέσλα για την τηλεμεταφορά λίγο μετά το θάνατό του.


Ο Michael Relfe  πρώην μέλος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι πήρε μέρος στο εν λόγω απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ. 

Πολύ λιπαρά μαλλιά – Φυσικές θεραπείες

πολύ λιπαρά μαλλιά

Τα πολύ λιπαρά μαλλιά δυσκολεύουν πολύ την καθημερινότητα όλων των γυναικών που έχουν τον συγκεκριμένο τύπο μαλλιών. Δυστυχώς στην περίπτωση των πολύ λιπαρών μαλλιών έρευνες έχουν δείξει ότι τα προϊόντα styling αλλά και τα προϊόντα περιποίησης για τον συγκεκριμένε τύπο μαλλιών δεν βοηθούν στην μείωση ή ακόμα και στην επίλυση του προβλήματος αντιθέτως κάνουν ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα. Εάν και εσύ έχεις πολύ λιπαρά μαλλιά σίγουρα καταλαβαίνεις απόλυτα όλα αυτά που σου λέμε. Το να κάνεις τα πολύ λιπαρά μαλλιά σου να δείχνουν λαμπερά, ανάλαφρα, με όγκο αλλά και καθαρά είναι σχεδόν ακατόρθωτο ιδιαίτερα εάν έχει περάσει μια μέρα από το τελευταίο λούσιμο των μαλλιών σου. Τα λιπαρά μαλλιά, πόσο μαλλιών τα πολύ λιπαρά, έχουν την τάση να λαδώνουν λίγες ώρες μετά το λούσιμο ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι το επόμενο πρωί από το λούσιμο έχεις να αντιμετωπίσεις ένα αδιέξοδο αναφορικά με το πώς θα σουλουπώσεις και θα διαχειριστείς σωστά την λιπαρότητα των μαλλιών σου. Εάν αυτή η εικόνα σου είναι γνώριμη και έχεις βαρεθεί κάθε μέρα να κάνεις αγώνα για να λύσεις το πρόβλημα με τα πολύ λιπαρά μαλλιά σου εμείς σου έχουμε όχι μια αλλά πολλές λύσεις και μάλιστα φυσικές λύσεις οι οποίες θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις επιτέλους την λιπαρότητα των μαλλιών σου σωστά και να πάψεις επιτέλους να ταλαιπωρείσαι.

Ειδικές ασκήσεις για σκολίωση. Οι ασκήσεις Schroth και η άσκηση για σωστή στάση SEAS (Βίντεο)





επιμέλεια Κασσιανή Τσώνη

Η σκολίωση είναι μια πάθηση κατά την οποία η σπονδυλική στήλη στην εφηβική ηλικία κάμπτεται και στρέφεται κατά τον άξονα της δηλαδή το παιδί εμφανίζει μια πλάτη, η οποία δεν είναι ίσια, πολλές φορές καμπουριάζει και ο ένας ώμος όταν στέκεται σε στάση προσοχής είναι πιο χαμηλά από τον άλλο. Ο όρος Σκολίωση προέρχεται ετυμολογικά από την αρχαία λέξη «σκολιός» που σημαίνει στραβός.
Αντίθετα από ότι πιστεύεται η σκολίωση δεν έχει σχέση με το σχολείο και την θέση της τσάντας που κουβαλάει ένας μαθητής. Είναι αγνώστου αιτιολογίας και κληρονομική.

H δημιουργία της σκολίωσης δεν επηρεάζεται από τις καθημερινές δραστηριότητες του παιδιού. Έτσι, λοιπόν, ο τρόπος που το παιδί κρατάει τη σάκα του ή που κάθεται στο θρανίο δεν είναι αιτίες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σκολίωση. Επίσης, σε περίπτωση σκολίωσης, η γυμναστική που συστήνει ο γιατρός δεν αποτελεί τρόπο θεραπείας, αλλά προϋπόθεση για μικρότερη επιδείνωση και καλύτερη απάντηση στη θεραπεία, λόγω της μυϊκής ανάπτυξης και τόνωσης που αυτή δημιουργεί.

Τι κατοικίδιο να πάρω – Συμβουλές και επιλογές

τι κατοικίδιο να πάρω

 

Αν είσαι ζωόφιλη, σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου θέλησες ή θα θελήσεις να αποκτήσεις ένα κατοικίδιο ζωάκι. Άλλωστε, είτε μένεις μόνη σου είτε έχεις οικογένεια τα κατοικίδια είναι η καλύτερη συντροφιά και σε γεμίζουν με ευχάριστα συναισθήματα, ακόμα και για τα παιδιά είναι πολύ καλό να μεγαλώνουν μαζί με ζωάκια. Όταν βρεθείς, λοιπόν, σε μια φάση της ζωής σου που έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να αποκτήσεις ένα ζωάκι μέσα στο σπίτι σου και αναρωτιέσαι «τι κατοικίδιο να πάρω», πρέπει να ξέρεις ότι η επιλογή σου δεν μπορεί να είναι τυχαία αλλά πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά πριν και να λάβεις υπόψη σου ορισμένα κριτήρια και διάφορους παράγοντες. Κάθε κατοικίδιο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες όπως και το χαρακτήρα του, όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Και φυσικά τα ζώα έχουν τις συνήθειές τους και τις ανάγκες τους. Επομένως, πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά κάποια πράγματα πριν επιλέξεις και απαντήσεις στο ερώτημα «τι κατοικίδιο να πάρω»;
Όποιο ζωάκι κι αν τελικά αποφασίσεις ότι θα πάρεις, πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι θα είναι μεγάλη ευθύνη και δέσμευση για σένα, μια και θα αποτελέσει μέλος της οικογένειάς σου. Η απόφασή σου πρέπει να είναι συνειδητή και να ξέρεις ότι από τη στιγμή που θα βάλεις στο σπίτι σου ένα κατοικίδιο είσαι υπεύθυνη για αυτό και δεν επιτρέπεται να το ξεχάσεις ούτε για μια στιγμή.

Δεν χρειάζεται να είσαι σύζυγος ή σύντροφος κάποιου για να είσαι καλά

Τα περισσότερα μέσα, μας βομβαρδίζουν για την ευτυχισμένη σχέση, τον ευτυχισμένο γάμο, πώς να τον σώσεις και πώς να τον γλιτώσεις.
Και ως εδώ καλά και συμφωνώ. Κι εμείς δημοσιεύουμε κατά καιρούς άρθρα αυτής της θεματολογίας διότι δεν θέλουμε να χωρίζουν οι άνθρωποι αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Από την άλλη ωστόσο, ελάχιστες είναι οι αναφορές στο πώς να είσαι ή να γίνεις ευτυχισμένος εκτός σχέσης.

Όχι, δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά και η νοοτροπία πάνω στην οποία μεγαλώσαμε οι περισσότεροι, ότι δηλαδή είσαι καλά μόνο όταν είσαι σε σχέση, δεν αλλάζει σε μια νύχτα. Αλλά η αλήθεια είναι πως όχι, δεν χρειάζεται να είσαι με κάποιον για να είσαι καλά. Γιατί αν συμβαίνει αυτό, αργά ή γρήγορα δεν θα είσαι καλά ούτε με αυτόν τον κάποιον.

Κάποτε είχα μια φίλη. Όχι τόσο καλή όπως αποδείχτηκε στη πορεία, αλλά φίλη. Πάντοτε τη θαύμαζα για την έμφυτη ανεξαρτησία της, για το ότι μπορούσε να ζεί και χωρίς σύντροφο με τόση ευκολία όπως εγώ κι εσύ πάμε και παίρνουμε γάλα στο σούπερ μάρκετ. Το θεωρούσα χάρισμα. Πήγαινε μόνη της για καφέ ή φαγητό.

O πραγματικός πρίγκιπας θα σ' αφήσει να τελειώσεις πρώτη




«Με λένε Γιώργο, είμαι 34 ετών κι έχω πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια με όλες τις ερωτικές συντρόφους που έτυχε να έχω. Τα χρόνια αυτά λοιπόν, με απέλυσαν απ' τη δουλειά μου, τα οικονομικά μου κυριολεκτικά τεμαχίστηκαν κι η ζωή μου πήρε μία απίστευτα κατηφορική τροπή. Τότε εμφανίστηκε και το «πρόβλημα». Εδώ κι έξι μήνες ξεκίνησα ψυχοθεραπεία, προκειμένου να αντιληφθώ την πηγή του. Άγχος, πίεση, στρες, βιασύνη, σχολαστικότητα σε όλα τα πλάνα της ζωής, αίσθημα ανικανότητας. Η γιατρέσα λέει πως όλα είναι αντιμετωπίσιμα. Την πιστεύω και θέλω να το αλλάξω, όχι μόνο αυτό, αλλά κι όλη μου τη ζωή. Όχι μόνο για τις γυναίκες που μπορεί να συναναστραφώ σεξουαλικά, αλλά για μένα».

Η περίπτωση του Γιώργου αγαπημένοι μου αντικατοπτρίζει σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες το 1/3 του ανδρικού πληθυσμού. Πρόωρη εκσπερμάτιση, η οποία βασίζεται σε ψυχολογικούς παράγοντες. Βεβαίως και δε θα ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη περίπτωση μιας και ειδικοί δεν είμεθα, αλλά ούτε και συμβουλάτορες πάσης φύσεως. Μη μας βγει και τ’ όνομα «πολλή μούρη, τζάμπα φράγκα», δε λέει.
Ας πάμε λοιπόν σε κάτι το οποίο είναι εξίσου συχνό και σίγουρα τραγικά λυπηρό για τις κυρίες της υπόθεσης. Ας μιλήσουμε για αυτήν τη γκάμα ανδρών, η οποία κυριολεκτικά δε δίνει δεκάρα για την ικανοποίηση της γυναίκας κι έχει ως απόλυτο σκοπό τη δική της και μόνο ικανοποίηση. Γρήγορα, αργά, έντονα, ρυθμικά, σημασία καμία δεν έχει. Ο στόχος είναι ένας: η προσωπική κορύφωση κι ύστερα,  «ύστερα, ύστερα, μα δεν υπάρχει ύστερα» που λέει και το τραγούδι.

Η γυναίκα σου δίνει αυτό που της ξυπνάς

Έχει τύχει ποτέ στη ζωή σου να ρωτήσεις για να μάθεις το προφίλ μιας γυναίκας που σε ενδιαφέρει και τελικά να πήρες διαφορετικές απαντήσεις από όλους; Απόρησες που συνέβη κάτι τέτοιο; Προφανώς η εξήγηση που έδωσες ήταν πως είτε εκείνοι που ρώτησες δεν την ξέρουν καλά, είτε εσύ ο ίδιος έχεις μαύρα μεσάνυχτα, είτε όντως έπεσες σε γυναίκα με διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας.

Τα πράγματα είναι απλούστερα, φτάνει να τα πάρουμε από την αρχή. Κάθε γυναίκα έχει την προσωπικότητά της, έχει τα προτερήματά της και τα ελαττώματά της, όπως όλοι μας εξάλλου.
Στη γυναίκα όμως συμβαίνει κάτι μαγικό, κάτι που είναι σε θέση να φέρει σύγχυση στους γύρω της. Είναι αρκετά ευμετάβλητη και πιο περίπλοκη από ότι οι άντρες. Είναι φτιαγμένη από ένα κράμα αντιθέσεων. Με τον έναν θα τη δεις τρυφερή κι όλο νάζι, με τον άλλον μέσα στην ξινίλα και την κόντρα.
Δεν είναι να απορείς τι συμβαίνει με την πάρτη της. Είναι απλό. Ο ένας τη φροντίζει και της βγάζει τον καλύτερό της εαυτό κι ο άλλος φροντίζει με την κακή του συμπεριφορά να της βγάζει κάθε ελάττωμά της στη φόρα.

Η γυναίκα λοιπόν, είναι αυτό που της βγάζει ο εκάστοτε άντρας. Είναι ο καθρέφτης του. Αν ένας άντρας κοιτάει τον καθρέφτη όλο μούτρα και κριτική, μην περιμένει το είδωλό του να του γυρίσει χαμόγελα και να του κάνει χαρές.

Οι 4 τύποι γυναικών κατά Γιούνγκ & οι αστρολογικοί παραλληλισμοί τους..

Για την επιστήμη της Ψυχανάλυσης, η σχέση του παιδιού με την μητέρα είναι καθοριστική και δευτερευόντως η σχέση με τον πατέρα. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ο Κάρλ Γκούσταβ Γιούνγκ κατατάσσει τις γυναίκες σε 4 βασικούς τύπους, ανάλογα με την προβληματική σχέση τους με το μητρικό πρότυπο. Με βάση το βιβλίο ''Psychological Aspects of the Mother Archetype'' (1939). Να σημειωθεί οτι η Μυθολογία και η Αστρολογία συμπλέκονται σε όλες τις θεωρίες του Γιούνγκ, ως φορείς αρχετυπικής ψυχολογικής γνώσης. Να τονίσω επίσης ότι οι κάτωθι περιπτώσεις προέρχονται από μητρικά συμπλέγματα, είναι ακραίες περιπτώσεις δηλαδή...

Α' Τύπος
(Γυναίκα με Υπερτροφία του Μητρικού Στοιχείου)

Απελευθέρωση..οι 10 μη εντολές του Osho..


Αν θες πραγματικά να απελευθερωθείς από κάθε είδους σκλαβιά τότε πρέπει να θυμάσαι τις 10 μη εντολές του Osho:

1. Ελευθερία

Η έκσταση είναι Ελευθερία. Δεν μπορείς να ελέγξεις τον εκστατικό άνθρωπο. Μπορείς μόνο να ελέγξεις τον δυστυχισμένο άνθρωπο. Ο εκστατικός άνθρωπος δεν μπορεί να υποβιβαστεί σε σκλάβο. Δεν μπορείς να τον καταστρέψεις τόσο εύκολα. Δεν μπορείς να τον πείσεις να ζήσει σε καμιά φυλακή.

2. Η Μοναδικότητα της Ατομικότητας

Αν δεν πετάξεις την προσωπικότητα σου δεν θα μπορέσεις να βρεις την ατομικότητα σου. Η ατομικότητα δίνεται από τη Ύπαρξη. Η προσωπικότητα επιβάλλεται από την κοινωνία. Η ατομικότητα έχει ποιότητα λιονταριού και το λιοντάρι πηγαίνει μόνο του!

Τι θα σου κάνει καλό να μυρίσεις σε μια κρίση άγχους;



Έπαθες κρίση πανικού, έχεις ανεξέλεγκτο άγχος ή φόβο; Υπάρχει ένα αρωματικό φυτό που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Είναι η λεβάντα.
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το άρωμα της λεβάντας καταπραΰνει τα συμπτώματα του άγχους και χαρίζει ηρεμία και γαλήνη.

Πώς μας θεραπεύουν τα ζώα;

Υπάρχει μια εναλλακτική θεραπεία, που είναι τετράποδη, παιχνιδιάρικη και ωφελεί ποικιλοτρόπως την ψυχή και το σώμα μας. Είναι πολύ εύκολη στην εφαρμογή της και γίνεται στη φύση ή στο σπίτι. Κοστίζει δε ελάχιστα. Ονομάζεται Θεραπευτική συντροφιά ζωών (Pet therapy) και τη χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο σε όλο τον κόσμο γιατί έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τι είναι η θεραπευτική συντροφιά ζώων

Πρόκειται για μια εναλλακτική συμπληρωματική μέθοδο θεραπείας με τη βοήθεια των ζώων. Λέγεται ότι ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που τη χρησιμοποίησε συστήνοντας στους φίλους του να καταπολεμούν την αϋπνία κάνοντας μια βόλτα με άλογο. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε επίσημα το 1940 σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης από τον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και τις υγειονομικές υπηρεσίες του Στρατού ως πρόγραμμα επανένταξης και κοινωνικοποίησης των βετεράνων στρατιωτών. Όμως πανηγυρική είσοδο στον επιστημονικό κόσμο έκανε το 1960 χάρη στον Αμερικανό ψυχοθεραπευτή παιδιών Μπόρις Λέβινσον.

Οι Άρπυιες



 της Gail Strickland
Γεια σας μυθολόγοι! Γιατί οι Άρπυιες που στον ελληνικό μύθο θεωρούνταν κάποτε όμορφες γυναικες-πουλιά, έγιναν τρομαχτικές γριές-πουλιά; Και τι μας λένε αυτές για τη δική μας σκοπιά για την φύση;
Σήμερα ελπίζω να δημιουργηθεί μια συζήτηση για όλες και όλους σας. Γιατί, βλέπετε, έχω πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με αυτόν τον μετασχηματισμό. Ίσως κάποιοι από εσάς στην κοινότητά μας να έχετε σχετικές σκέψεις!
Αρχικά, οι Άρπυιες θεωρούνταν πνεύματα του ανέμου. Κεραμική τέχνη γύρω στο 700 π.Χ. τις απεικονίζει σαν όμορφες γυναίκες με φτερά. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα μας λέει ότι δύο από τα άλογα του Αχιλλέα γεννήθηκαν από τον Ζέφυρο, τον δυτικό άνεμο, και μητέρα τους ήταν μια Άρπυια.
Ο Ησίοδος περιγράφει δυο Άρπυιες, ως κόρες του Θαύμαντα και της Ηλέκτρας, πλάσματα με «υπέροχα μαλλιά», και είχαν και αδελφή τους την Ίριδα. Οι δύο Άρπυιες του, η Αελλώ (“θύελλα") και Ωκυπέτη (“γρήγορο πέταγμα”) συμβόλιζαν τον χρήσιμο χαρακτήρα της αιολικής ενέργειας – η αιολική ενέργεια που έφερνε τους κουρασμένους ναύτες στο σπιτικό τους, μετέφερε τους Μυκηναίους εμπόρους σε μακρινά λιμάνια και - κατά τη δεύτερη περσική εισβολή υπό την ηγεσία του βασιλιά Ξέρξη 480 π.Χ. - κατέστρεψε τις δυσκίνητες πεντηκοντόρους ενώ διαφύλαττε τις ελληνικές τριήρεις.
Γιατί αυτή η αλλαγή;

Κυνίσκα...Η πρώτη και διασημότερη Ολυμπιονίκης



Γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες δε λάμβαναν μέρος στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε ως αθλήτριες ούτε και ως θεατές. 

Είναι γνωστή η ιστορία της Καλλιπάτειρας , η οποία με Ολυμπιονίκες, πατέρα, αδελφούς και γιό να παίρνουν μέρος στους Αγώνες, κατόρθωσε να μπει στο γήπεδο μεταμφιεσμένη σε γυμναστή.

Παρόλα ταύτα υπήρχαν επίσημα γυναίκες Ολυμπιονίκες. Αυτές αφορούσαν νίκες στα ιππικά αθλήματα. Ο ηνίοχος, ο οποίος ίππευε, το έκανε για λογαριασμό του ιδιοκτήτη των αλόγων.


 Εάν ο ιδιοκτήτης ήταν γυναίκα, εκείνη θεωρείτο Ολυμπιονίκης, στεφόταν νικητής και ο ηνίοχος έπαιρνε ως έπαθλο μια μάλλινη ταινία που έδενε στο μέτωπό του. Ίδια ταινία έδεναν και στα άλογα.

Η πρώτη και διασημότερη Ολυμπιονίκης ήταν η Κυνίσκα, κόρη του βασιλιά της Σπάρτης Αρχίδαμου και αδελφή του Αγησιλάου του Β’, ο οποίος και την είχε παροτρύνει να εκτρέφει άλογα και να πάρει μέρος στο τέθριππο λέγοντάς της:

«ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Πάπυρος Westcar»



Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λάτρευαν τις ιστορίες για μάγους και μαγικά κατορθώματα, φαντάσματα και δαιμονικά, υπερφυσικά πλάσματα και υπεράνθρωπες ικανότητες, ισχυρά ξόρκια, μαγικά φίλτρα και απόκρυφα βιβλία.

 Η Αίγυπτος είχε την παλαιότερη και πλουσιότερη παράδοση φανταστικής λογοτεχνίας στον αρχαίο κόσμο.

Το αρχαιότερο γνωστό αιγυπτιακό κείμενο αυτού του είδους το διασώζει ο λεγόμενος «Πάπυρος Westcar».

Ο πάπυρος, που φυλάσσεται σήμερα στο Μουσείο του Βερολίνου γράφτηκε κατά τον 17ο αιώνα π.Χ., αλλά η σύνθεση που παραδίδει φαίνεται να δημιουργήθηκε ίσαμε διακόσια ή τριακόσια χρόνια πρωτύτερα. 


Πρόκειται για την παλαιότερη συλλογή διηγημάτων στην παγκόσμια γραμματεία : πέντε επιμέρους φανταστικές ιστορίες τοποθετημένες μέσα σε ευρύτερη διήγηση-πλαίσιο. 

Ο φαραώ Χέοπας, υποφέροντας από ανία, γυρεύει από τους γιους του να του αφηγηθούν τερπνές περιπέτειες, για να διασκεδάσει. Εκείνοι, παίρνουν κατά σειρά τον λόγο, και καθένας τους εξιστορεί το υπερφυσικό κατόρθωμα κάποιου σοφού μάγου. 

Σταματήστε την αιμορραγία μέσα σε 15 δευτερόλεπτα

Μπορεί να συμβεί να έχετε κοπεί ή γρατσουνιστεί σε ένα δύσκολο σημείο, και απλά να μην μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία. Τίποτα δεν βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμα και αν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα έμπλαστρο, ή να πιέσετε ένα μαντήλι σταθερά στην πληγή .. Αλλά, μην απελπίζεστε, γιατί υπάρχει μια λύση.
σας-didnt-know-πάπρικα-σκόνης μπορεί-stop-αφαίμαξη-μέσα-15-δευτερόλεπτα
Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να χειριστείτε την κατάσταση, γιατί θα αποκαλύψει μια απλή λύση για να σταματήσει η αιμορραγία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα