Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Μαχάτμα Γκάντι: ο πολιτικός, ο επαναστάτης, ο ακτιβιστής

    Μαχάτμα Γκάντι: ο πολιτικός, ο επαναστάτης, ο ακτιβιστής

    Ο Μαχάτμα (Μεγάλη Ψυχή) Γκάντι υπήρξε Ινδός πολιτικός, επαναστάτης ακτιβιστής και η ηγετική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία

    Ήταν επιπλέον εμπνευστής και πρωτεργάτης της αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας και γι’ αυτό επηρέασε στο σύνολό του το διεθνές ειρηνευτικό κίνημα. Θεωρείται παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής διανόησης του 20ου αιώνα.
    ΓκάντιΓεννήθηκε σαν σήμερα στις 2 Οκτωβρίου 1869, στο Πορμπαντάρ και δολοφονήθηκεστις 30 Ιανουαρίου 1948, από φανατικός ινδουιστή χιντού, υπερασπιστής του διαμελισμού της χώρας. Το οικογενειακό του περιβάλλον ασπαζόταν τις απόψεις του τοπικού θρησκευτικού κινήματος το οποίο πρέσβευε τις αρχές του μη τραυματισμού οποιουδήποτε ζωντανού πλάσματος. Οι πιστοί δεν έτρωγαν κρέας και θεωρούσαν τη νηστεία ως μέθοδο αυτοκάθαρσης. Μετά το θάνατο του πατέρα του το Νοέμβρη του 1885 ο Γκάντι μετέβη στο Λονδίνο προκειμένου να ακολουθήσει νομικές σπουδές.
    Η παραμονή του στο Λονδίνο επηρεάστηκε από την υπόσχεση, που είχε δώσει στη μητέρα του, ενώπιον του μοναχού Becharji της ομάδας Τζαΐν, να απέχει από την κρεοφαγία, την οινοπνευματοποσία και την ερωτική ελευθεριότητα. Επέμεινε στη χορτοφαγία και μάλιστα συμμετείχε στην Ένωση Χορτοφάγων του Λονδίνου η οποία επιπροσθέτως επικέντρωνε τις εργασίες της στη μελέτη της βουδιστικής και ινδικής βραχμανικής λογοτεχνίας. Ο Γκάντι μελέτησε θρησκευτικά έργα και πραγματείες, ακόμη και τη Βίβλο. Από κει και πέρα στη ζωή του κυριάρχησε ο σεβασμός για κάθε θρησκεία αλλά και για την προσωπική θρησκευτική επιλογή.

    Φυσικές θεραπείες για φωτογήρανση

    φωτογήρανση
    Η φωτογήρανση είναι μια από τις κυριότερες αιτίες γήρανσης της επιδερμίδας η οποία δυστυχώς κάνει την εμφάνισή της σε βάθος χρόνου. Την λέξη φωτογήρανση αρχίσαμε να την ακούμε περισσότερο τα τελευταία  χρόνια κάτι που όπως καταλαβαίνετε δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού όλο και περισσότερες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα της φωτογήρανσης και αναζητούν φυσικές θεραπείες για φωτογήρανση και όχι μόνο. Η φωτογήρανση εάν το σκεφτούμε καλά και σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα καταλάβουμε ότι είναι λογικό να επηρεάζει όλο και περισσότερες γυναίκες μιας και η ένταση αλλά και η διάρκεια του ήλιου όλο και αυξάνονται αλλά με αρνητικό τρόπο. Φυσικά είναι λογικό να σου ακούγεται αντιφατικό όλο αυτό το φαινόμενο της φωτογήρανσης ειδικά όταν σκέφτεσαι τις επιλογές προστασίας από τον ήλιο που έχουμε όλες μας  στην σύγχρονη εποχή που ζούμε.
    Η εξήγηση όμως είναι απλή γιατί μπορεί πλέον να έχουμε πολλές επιλογές όσο αφορά το θέμα της αντηλιακής προστασίας όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρόβλημα τόσο με την ένταση όσο και με την διάρκεια του ήλιου είναι πια τόσο μεγάλο που ούτε καν το φανταζόμαστε. Η ηλιακή ακτινοβολία ειδικά στη χώρα μας είναι επικίνδυνη όλο τον χρόνο και σχεδόν όλη την διάρκεια της ημέρας για αυτό άλλωστε και όλοι οι δερματολόγοι μιλάνε συνεχώς για την σημασία της αντηλιακής προστασίας. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα μάθουμε τα πάντα για την φωτογήρανση αλλά και θα σου δώσαμε τις φυσικές θεραπείες για φωτογήρανση.

    Σεξουαλική αγωγή



    Προειδοποίηση: Αν είσαι άντρας και η λέξη περίοδος σου προκαλεί αμηχανία ή σου φαίνεται σιχαμερή και ανατριχιαστική, αν λιποθυμάς στη θέα του αίματος, ή αν δεν έχεις πάει φαντάρος (οπότε δεν έχεις γίνει ακόμα άντρας!), καλύτερα να μη διαβάσεις παρακάτω. 

    Εκεί γύρω στις αρχές της πέμπτης Δημοτικού συνέβη ένα γεγονός που μου άλλαξε τη ζωή: έγινα γυναίκα. Όχι, τρομάρα σου! Δεν έκανα σεξ στα έντεκα. Εννοώ πως αυτό που σε άλλα κορίτσια συνήθως συμβαίνει στην εφηβεία, δηλαδή η περίοδός τους, εμένα ήρθε να με ταράξει όταν ακόμα δεν με απασχολούσε καθόλου αν θα αποκτούσα βυζιά κι ενώ έβλεπα τα αγόρια ως αντιπαθητικούς και δόλιους Εγγλέζους που ο Μπλεκ -δηλαδή εγώ- έπρεπε να κατατροπώσει.

    Ένα βράδυ, λοιπόν, ενώ κοιμόμουν μακαρίως (είχε περάσει η εποχή του μεταμεσονύκτιου τρόμου και των εφιαλτών), και ονειρευόμουν τα θολά νερά του Μισισιπή και τα πονηρά γατόψαρα που περίμεναν τον Χοκ Φιν -δηλαδή εμένα- να τα ψαρέψω, ξύπνησα από φρικτούς πόνους δεξιά στην κοιλιά μου. Αφού σήκωσα τον κόσμο στο πόδι και έγινε το απαραίτητο οικογενειακό συμβούλιο, οι γονείς μου κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μάλλον είχα πρόβλημα στη σκωληκοειδίτιδα, και κατέφυγαν στο ενδεδειγμένο γιατροσόφι: μπουκάλι με παγωμένο νερό εκεί που πονούσα. Παρά την εσφαλμένη ιατρική διάγνωση και την ακόμα πιο εσφαλμένη μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος που τελικά είχα, επέζησα. Το πρωί, όταν διαπίστωσαν ότι έχαιρα άκρας υγείας, οι γονείς μου ξέχασαν το συμβάν -το ίδιο κι εγώ. 

    Εδώ που είμαι θα ΄ρθεις




    Μπήκε αγουροξυπνημένος στην κουζίνα και είδε μια μαυροφορεμένη γριά να κάθεται στην καρέκλα μπροστά στη τζαμαρία, κόντρα στο δυνατό φως του ήλιου.
    Η Βασιλική…
    Όχι, γαμώ την τρέλα μου, σκέφτηκε. Στον ύπνο της μας είδε και κουβαλήθηκε πρωί πρωί;
    Η Βασιλική ήταν χήρα, άτεκνη, κι όπως όλοι οι μαγκούφηδες είχε ανάγκη από κουβέντα. Όποτε τον πετύχαινε πουθενά τον λίγωνε στην πολυλογία. Τη λυπόταν, αλλά η βαρεμάρα του ξεπερνούσε τα φιλάνθρωπα αισθήματά του. Έτσι, κάθε φορά που ο Τάσος κατέβαινε στο χωριό να επισκεφτεί τους γέρους του, άλλαζε σοκάκι όταν την έβλεπε. Όμως η γριά ήταν πονηρή αλεπού. Κάπου κάπου, με πρόφαση ότι έφερνε δυο αβγά, λίγο κατσικίσιο γάλα, ή ένα πιάτο χωριάτικη κοτόσουπα για “το παιδί”, δηλαδή την αφεντιά του, ένα μαντράχαλο τριάντα δύο χρονών, ερχόταν στο σπίτι των γονιών του για αρμένικες βίζιτες.
    “Καλημέρα, θεια”, της είπε. Εδώ όλες τις γριές τις αποκαλούσαν θειάδες και τους γέρους μπαρμπάδες, είχαν δεν είχαν συγγένεια μαζί τους. “Τι κάνεις;”
    “Τι να κάνω, παιδάκι μου. Πέθανε ο αδερφός μου”, είπε η γυναίκα με φωνή που μόλις ακούστηκε, και σκούπισε τα μάτια της με μια χαρτοπετσέτα.
    Του ήρθε απότομο. Μετά θυμήθηκε το ξεθωριασμένο κηδειόχαρτο που είχε πάρει το μάτι του κολλημένο στον πλάτανο της πλατείας. Δεν είχε δώσει σημασία. Κάθε τόσο κάποιο σάψαλο από τα πολλά του χωριού τα τίναζε και γινόταν είδηση για μερικές μέρες.
    Τι λέγανε σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Συλλυπητήρια; Του φαινόταν τελείως τυπικό. Ψεύτικο. Να ζήσεις να τον θυμάσαι, θεια; Χειρότερο. Θα ήταν σαν να την κορόιδευε. Η γριά κόντευε τα ενενήντα, πόσο θα ζούσε ακόμα; Προτίμησε να μην πει τίποτα.
    “Πότε πέθανε, θεια; Πώς;” τη ρώτησε από ευγένεια.
    “Πάνε τέσσερις μήνες. Για μια εγχείρηση στη χολή ανέβηκε στην Αθήνα και το ξεκάνανε το παλικάρι μου”.
    Αν δεν ήταν τραγικό για τη Βασιλική, ο Τάσος θα έβαζε τα γέλια. Παλικάρι ο μπάρμπα-Θανάσης των ογδονταβάλε Μαΐων!

    Όλα όσα ξέρει η Google για μένα


    Γράφει ο Χρήστος Θ. Παναγόπουλος 
    Το Σάββατο πήγα σε μια εκδήλωση στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ύστερα για καφέ στη Στοά Σπύρου Μήλιου στο κέντρο της Αθήνας και μετά βόλτα προς το Μοναστηράκι. Θα μου πείτε: «Και τι μας νοιάζει εμάς;». Εσάς μπορεί όχι, την Google, όμως, τη νοιάζει και μάλιστα πάρα πολύ.

    Μεγάλος Αδελφός
    google1984

    Δεν είναι λίγοι οι χρήστες του Διαδικτύου, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων το παρόν πόνημα, που χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της Google μέσω κινητής (mobile) συσκευής.
    Οι λόγοι είναι καθαρά πρακτικοί: Το ψηφιακό «μπουκέτο» των mobile εφαρμογών της Google παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες για τους online χρήστες της: email, έγγραφα και φωτογραφίες στο «σύννεφο» του Google Drive και της Συλλογής για γρήγορη πρόσβαση, συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο με συναδέλφους, πρόσβαση στους χάρτες για εύκολη πλοήγηση μέσα στην πόλη.
    Όμως, τελικά, πόσο ασφαλή είναι όλα αυτά; Πόσο πραγματικά μόνος αισθάνεται ο χρήστης μιας Android smartphone ή tablet συσκευής; Και εν τέλει πόσο αυτά που κάνει παρακολουθούνται ή όχι;

    Εύκολοι τρόποι για να μάθει το παιδί να διαβάζει μόνο του!

    Εύκολοι τρόποι για να μάθει το παιδί να διαβάζει μόνο του!Από: Νινέττα Φαφούτη
    Κάποιοι γονείς είναι απλώς τυχεροί, γιατί τα παιδιά τους από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού εξελίσσονται σε επιμελείς μαθητές. Σε κάποια σπίτια όμως, το κεφάλαιο μελέτη μπορεί να φέρει σε καθημερινή βάση στιγμές έντασης.
    Ελλειμματική προσοχή, υπερκινητικότητα, προβλήματα ακοής ή ομιλίας και μαθησιακές δυσκολίες, πολλές φορές πλήττουν τις επιδόσεις. Αν έχετε υποψίες ότι το παιδί πιθανόν αντιμετωπίζει κάποιο ειδικό πρόβλημα, ακόμα και ψυχολογικό, π.χ. αυξημένος στρες ή χαμηλή αυτοπεποίθηση, απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, ο οποίος θα σας δώσει και την σωστή καθοδήγηση και οπωσδήποτε ενημερώστε και τον δάσκαλο, με τον οποίο θα πρέπει να υπάρχει και στενή συνεργασία.

    Η αλήθεια είναι ότι σαν γονείς μπορείτε να ασκήσετε εξαιρετικά θετική επίδραση, αρκεί να ενθαρρύνετε με τον σωστό τρόπο το παιδί να διαβάσει. Το σημαντικό είναι να εκπαιδεύσετε το παιδί από νωρίς ώστε να μάθει να μελετά μόνο του. Η σωστή καθοδήγηση μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική, γιατί βοηθάει το παιδί να αισθανθεί πιο σίγουρο για τον εαυτό του, πράγματα που μπορεί να έχει μόνο θετικές  συνέπειες τις επιδόσεις του.  Να, πως μπορείτε να το βοηθήσετε:

    Τα δύο «κλουβιά» της από-γνωσης


    Σωστό – λάθος. Δύο «κλουβιά» δέσμευσης, αποξένωσης που μας οδηγούν να φοράμε «λουριά» τα οποία μας καθοδηγούν. Λες και έχουμε όρια για το που και πως θα περπατήσουμε.


    Σωστό και λάθος δύο αδερφές έννοιες που ανάλογα σε ποιο σημείο είμαι θα κάνει την εμφάνισή της και η ανάλογη έννοια.
    Όλα μας τα χρόνια γίναμε κυνηγοί του σωστού και μαχητές του λάθους. Όλη αυτή η μάχη ήρθε σήμερα να μας δείξει ότι αυτό που μαχόμασταν όλα αυτά τα χρόνια έρχεται με τον τρόπο του μπροστά μας να το βιώσουμε. Όχι γιατί θέλαμε το σωστό, αλλά γιατί δίναμε μάχη για το λάθος.
    Η ανάλογη ένταση, δόνηση που θα δώσουμε ως προς το κάθε λάθος, είναι και η βασική αιτία που το «κρατά ζωντανό». Κανένα λάθος δεν θα υπήρχε αν το αφήναμε να προσπεράσει, να χαθεί και να φύγει. Όχι όμως εμείς ενώ θέλουμε το σωστό, θα συζητάμε ξανά και ξανά για το λάθος. 

    Το σύμπαν δεν έχει μέσα και έξω!

    Αποτέλεσμα εικόνας για Το σύμπαν δεν έχει μέσα και έξω!
    Αν μπορούσες να τρέξεις πολύ πολύ γρήγορα θα πρόφτανες να αγγίξεις την πλάτη σου που προπορεύεται.
    Ο χρόνος είναι μια διάσταση χώρου (διαθέτοντας πιθανότατα και αυτός τρεις διευθύνσεις, πλάτους μήκους ύψους).

    Η ψευδαίσθηση μας για τον χρόνο, δηλαδή τον χρόνο των ρολογιών και ημερολογίων, οφείλεται την ψευδαίσθηση της ύλης. Κανένα από τα δυο δεν είναι πραγματικό.

    Θυμάστε που λέμε καμιά φορά πως υπάρχουν στιγμές συνειδητοποίησης; Που όμως δεν κρατούν πολύ και είναι μονάχα στιγμές; Στιγμές πολύτιμης διευρυμένης αντίληψης; Σκέφτομαι πως δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Μόνο στιγμιαίες εκλάμψεις είναι αυτές, γιατί προέρχονται από το άχρονο. 

    Όταν το άχρονο διασταυρώνεται με την ψευδαίσθηση της ροής του χρόνου, μόνο αυτές τις εκλάμψεις μπορούμε να δούμε.

    Προκαλεί τις κινήσεις του νερού με το συναίσθημα της! - Eunoia II



    Η Λίζα Παρκ χρησιμοποιεί τις λέξεις  με τη «δύναμη του εγκεφάλου» και δίνει μια κυριολεκτική έννοια μέσω της τέχνης της. Συνδυάζει την ενεργειακή σάρωση με EEG ακουστικά και επικοινωνεί με το νερό, οπτικοποιώντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, και προκαλεί τον ήχο των ηχείων να αλλάζουν μέσα από τον τρόπο με τον οποίο προκαλεί τις κινήσεις του νερού.

    «Ξεκίνησα να δουλεύω με βιοαισθητήρες ιδιαίτερα EEG ακουστικά, επειδή ρώτησα «πώς μπορώ να εκμεταλλευτώ αυτή την αόρατη ενέργεια και τα συναισθήματα και να γίνουν ορατά» είπε η Πίζα Παρκ, δημιουργός του έργου. "Όταν αισθάνομαι ορισμένα συναισθήματα (θυμός, θλίψη, ευτυχία), πιστεύω ότι αυτό που είναι μέσα μου, πάνω από το 60% του νερού στο ανθρώπινο σώμα, θα δημιουργούν δονήσεις / ενέργεια μέσα μου. Έτσι, ήθελα να δημιουργήσω ένα έργο τέχνης που αποτελεί το εσωτερικό μέρος του εαυτού μου."! 

    "Όσο καταλαβαίνεις πιο καθαρά τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου, τόσο περισσότερο θα γίνει λάτρης του τι είσαι." - Βαρούχ Σπινόζα

    Εξωσυζυγική σχέση – Λόγοι / Πλεονεκτήματα-Μειονεκτήματα

    εξωσυζυγική σχέση

    Όλες γνωρίζουμε ότι ο γάμος και η συμβίωση δύο ανθρώπων δεν είναι εύκολη υπόθεση, άλλωστε όλες οι σχέσεις περνούν κατά καιρούς κρίση και κάποιες τα καταφέρνουν να βγουν από το αδιέξοδο ενώ άλλες όχι. Τα διαζύγια που ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια είναι τρανή απόδειξη για τη δυσκολία επιβίωσης του θεσμού του γάμου. Οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα διαζύγιο και γενικότερα στη διάλυση μιας σχέσης είναι πολλοί, εκ των οποίων ένας πολύ σοβαρός είναι η εξωσυζυγική σχέση, κοινώς η απιστία του ενός εκ των δύο συντρόφων.
    Η εξωσυζυγική σχέση κάποτε θεωρούνταν «προνόμιο» των αντρών ενώ η σύζυγος ήταν εκείνη που παρέμενε πιστή και μακριά από πειρασμούς ή τέτοιου είδους ατοπήματα. Κάποιοι απέδιδαν το γεγονός αυτό στη φύση των αντρών και υποστήριζαν ότι οι γυναίκες δεν ενδίδουν σε τέτοιες περιπέτειες γιατί δεν τις έχουν ανάγκη. Ακόμα κι αν στο παρελθόν ίσχυε κάτι τέτοιο, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως αποτελεί μύθο. Τώρα πια, όσο εύκολα μπορεί να δημιουργήσει ένας άντρας εξωσυζυγική σχέση το ίδιο εύκολα μπορεί να το κάνει και η γυναίκα. Ενδεχομένως σε αυτό έχει συμβάλλει και η γενικότερη αλλαγή στον τρόπο ζωής των γυναικών σε σχέση με το παρελθόν. Πιθανόν σε κάθε περίπτωση να διαφέρουν οι λόγοι που οδηγούν στην απιστία του ή της συζύγου, αν και μάλλον αυτό έχει να κάνει κυρίως με το άτομο.
    Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε επιγραμματικά τους συνηθέστερους λόγους που οδηγούν μια γυναίκα σε εξωσυζυγική σχέση καθώς και τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα αυτής – αν υπάρχουν.

    Έτσι θα απαλλαγείτε πιο γρήγορα από τις αιμορροΐδες

    Αιμορροΐδες ονομάζονται οι φλέβες στο τέλος του παχέος εντέρου στην περιοχή του πρωκτού, οι οποίες διογκώνονται (πρήξιμο) και παρουσιάζουν φλεγμονή.
    Μπορούν να προκύψουν από υπερβολική πίεση κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου στην τουαλέτα ή από την αυξημένη πίεση σε αυτές τις φλέβες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι αιμορροΐδες μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό του ορθού (εσωτερικές αιμορροΐδες), ή μπορούν να αναπτυχθούν κάτω από το δέρμα και γύρω από τον πρωκτό (εξωτερικές αιμορροΐδες).
     
    Οι αιμορροΐδες είναι μια αρκετά κοινή πάθηση, για την οποία, ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν να μιλούν ανοιχτά, κυρίως εξαιτίας της ευαίσθητης περιοχής που εμφανίζονται. Μέχρι την ηλικία των 50 ετών, περίπου το ήμισυ των ενηλίκων θα έχει βιώσει την φαγούρα, τη δυσφορία και την ελαφρά αιμορραγία που συνοδεύουν την παρουσία των αιμορροΐδων.

    Παστέλι με ξηρούς καρπούς

    Pasteli Xk


    Υλικά
    1½  Κούπα μέλι
    ½  κούπα λάδι
    4 κούπες κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
    1 κούπα ινδοκάρυδο
    1 κούπα φουντούκια τριμμένα(άψητα)
    ½ κούπα ηλιόσπορο
    1½ σουσάμι αναποφλοίωτο
    1 κουταλιά κανέλα

    Τα συναισθηματικά αίτια των ασθενειών

    Isoropia

    Ο χάρτης του Emotion Code του Bradley Nelson:
    -Πρόβλημα στο λεπτό έντερο ή στην καρδιά από εγκατάλειψη, απιστία, χαμό, έλλειψη αγάπης.
    -Πρόβλημα στη σπλήνα ή στο στομάχι, από ανησυχία, απελπισία, αηδία, νευρικότητα.
    -Πρόβλημα στο πνευμόνι ή στο παχύ έντερο από κλάμα, αποθάρρυνση, απόρριψη, θλίψη, πόνο.
    -Πρόβλημα στο συκώτι και στη χολή από θυμό, πικρία, ενοχή, μνησικακία, πανικό, κατάθλιψη.
    -Πρόβλημα στα νεφρά ή στην κύστη από κατάκριση, τρόμο, φόβο.
    -Πρόβλημα στους αδένες και σεξουαλικά όργανα, από ταπείνωση, ζήλια, πόθο, καταπίεση.
    Τα μάτια είναι ο δείκτης της ετοιμότητάς μας να βλέπουμε τον κόσμο. Όταν έχουμε προβλήματα όρασης αυτό σημαίνει, ότι δεν επιθυμούμε να δούμε κάτι στους εαυτούς μας και στους γύρω μας ανθρώπους. Τα προβλήματα όρασης στα παιδιά δείχνουν με βεβαιότητα, ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι τους, και τα παιδιά αρνούνται να το δουν, οπότε υποσυνείδητα χαλούν την όρασή τους για να μη βλέπουν τα δυσάρεστα.
    Καταρράκτης – Δείχνει συναισθηματική και ψυχολογική θόλωση της άποψής σας για ό,τι συμβαίνει μέσα και γύρω σας.
    Μυωπία – Φοβάστε το μέλλον και ό,τι αυτό μπορεί να σας επιφυλάσσει. Όμως η φαντασία σας προκαλεί το φόβο, όχι η πραγματικότητα.

    Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης – Τι είναι / Πλεονεκτήματα- Μειονεκτήματα

    σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

    Τα τελευταία χρόνια, πολλά είναι τα ζευγάρια που ζουν μαζί χωρίς να είναι παντρεμένα και δεν επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία του γάμου -περισσότερο εξαιτίας οικονομικών λόγων αλλά ίσως και από πεποίθηση-, αντιμετωπίζοντας όμως κάποια προβλήματα μια και μέχρι πρότινος δεν αναγνωριζόταν ως νόμιμη η συμβίωση αυτή και δεν είχαν τα προνόμια ενός παντρεμένου ζευγαριού. Πριν από λίγα χρόνια, εισήχθη στον Αστικό Κώδικα το λεγόμενο Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, το οποίο ήρθε για αυτόν το λόγο, για να προσφέρει δηλαδή προνόμια και δικαιώματα στα ανύπαντρα ζευγάρια που συμβιώνουν και να αναγνωρίσει τη σχέση τους κι ας μη σκοπεύουν να τελέσουν γάμο, θρησκευτικό ή πολιτικό.
    Τι είναι το Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

    Αποτοξίνωση και Θεραπεία με Χυλό Σιταριού

    Xylos

    Κατά αυτής της νοσηρής καταστάσεως του γαστρικού σωλήνα και της δηλητηριάσεως του σώματος από αυτή, εφαρμόζω από χρόνια με πολλή επιτυχία τη δίαιτα με χυλό σίτου, η οποία ωφελεί για τους εξής λόγους:
    • Με τον χυλό σίτου τρέφεται ο οργανισμός χωρίς να κουράζονται τα πεπτικά όργανα.
    • Χωνεύεται και απορροφάται από το στομάχι και τα έντερα χωρίς να γίνουν πολλές περισταλτικές κινήσεις.
    • οι άρρωστοι αισθάνονται με την τροφή αυτή ελαφρότητα κατά την πέψη.
    • Ο χυλός εύπεπτος, όπως είναι διηθούμενος στον γαστρικό σωλήνα συντελεί όπως δια της χολής και των εντερικών υγρών γίνεται διάλυσης των επικολλημένων αναφομοίωτων ουσιών στα έντερα, οι οποίες βγαίνουν με τις κενώσεις και με τις εκκρίσεις.
    • Δια υγροσκοπικής επιδράσεως του χυλοσίτου αυτοκαθαρίζεται ο γαστρεντερικός σωλήνας και οι εντερικοί έλικες, επανακτούν την φυσιολογική λειτουργικότητα, την περισταλτικότητά τους, γιατρευόμενοι ριζικώς.
    • Ως εκ τούτου η χυλοσιτοδίαιτα αποδεικνύεται για τις γαστρικές ασθένειες ουσιαστικής, βέβαιης ωφελείας φάρμακο.

    Οι φόβοι: Της Κριτικής, Της Ατέλειας

    Arkoudaki

    Ο Φόβος Της Κριτικής
    Συγγενής με το φόβο της γνώμης των άλλων είναι ο φόβος της κριτικής τους. Εδώ δεν επιδιώκεις τη θετική αξιολόγηση, αλλά φοβάσαι την κριτική τους. Αποφεύγεις να μπεις στη διαδικασία να κάνεις κάτι για το οποίο ενδεχομένως να σε κρίνουν.
    Όμως έχεις αναρωτηθεί τι δύναμη μπορεί να έχει η κριτική ενός άλλου ανθρώπου; Όταν κάποιος σε κριτικάρει, είναι γιατί εσύ ασκείς κριτική σε κάποιο κομμάτι του εαυτού σου. Άρα, την επόμενη φορά που κάποιος θα σε κριτικάρει ή θα αισθανθείς το φόβο της κριτικής μέσα σου, θυμήσου ότι κάτι έχεις να αποδεχτείς σε εσένα.
    Ο Φόβος Του Να Μην Είσαι Τέλειος
    Όλη η κοινωνία, η εκπαίδευση, οι δάσκαλοί σου, σε έχουν διδάξει ότι δεν πρέπει να κάνεις λάθη. Πρέπει να είσαι τέλειος σε ό,τι και αν κάνεις, γιατί μόνο έτσι θα αποκομίσεις θετικά σχόλια, επιβράβευση, θαυμασμό και επιτυχία. Μόνο έτσι θα σε προσέξουν και θα αξίζεις. Έτσι, μπαίνεις σε μια διαδικασία να επιτύχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Αυτό συχνά σε γεμίζει άγχος, νεύρα, επιθετικότητα και ανταγωνισμό.
    Άλλες φορές πάλι, αρνείσαι να μπεις στη διαδικασία να προσπαθήσεις για κάτι, από το φόβο της αποτυχίας.

    Να σε βρίσκεις

    Petalouda1

    penγράφει η Αντωνία Σοφού

    …κι όταν χάνεις τον εαυτό σου
    γύρνα το βλέμμα κοίτα γύρω
    δες τα πουλιά και τα δέντρα κι εσύ αυτό είσαι
    ελεύθερος, τα πόδια ριζωμένα στη γη η ψυχή στον ουρανό
    Στέκεσαι, ορθώνεις το σώμα
    και υπάρχεις, ένα κομμάτι του Όλου
    Να κοιτάς τον ουρανό και να θυμάσαι
    Να βρίσκεις τον εαυτό σου στον αέρα το βραδινό
    και στη δροσιά στα φυλλώματα των δέντρων το πρωί
    Ξέρεις δεν είναι απλές ωραίες λέξεις όλα αυτά

    Η "Αγάπη πονάει" και άλλες παρανοήσεις...Osho


    Η "Αγάπη πονάει" και άλλες παρανοήσεις...

    Αιώνες τώρα οι κοινωνίες αναπτύσσονται , εξελίσσονται έχοντας ακόμα την πεποίθηση ότι η Αγάπη πονάει. Ταινίες, βιβλία, τραγούδια, ιστορίες ολόκληρες μέσα στο χρόνο που μιλούν για μια αγάπη που πονάει.

    Αλήθεια πονάει η αγάπη;

    Η αγάπη δεν πονάει ποτέ κανέναν. Κι αν νιώθετε ότι έχετε πονέσει απ' την αγάπη, αυτό που νιώθει ότι πονάει μέσα σας είναι κάτι άλλο κ όχι η ιδιότητα της αγάπης.
    Αυτό που αποκαλούμε αγάπη μπορεί να κρύβει πολλά πράγματα μέσα μας, που δεν έχουν όμως σχέση με την αγάπη. Κι αν θέλουμε να καταλάβουμε τι είναι η αγάπη, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ανθρώπινος νους είναι έξυπνος, πανούργος, ξέρει να βάζει όμορφες ταμπέλες σε άσχημα πράγματα, προσπαθεί να καλύψει τις πληγές με λουλούδια.
    Η αγάπη όπως την χρησιμοποιούμαι οι άνθρωποι δεν είναι αγάπη...είναι λαγνεία, επιθυμία , πόθος και είναι επόμενο ότι θα προκαλέσουν πόνο, επειδή όταν επιθυμείς κάποιον σαν αντικείμενο, τον προσβάλλεις. Πόσο λοιπόν μπορείς να προσποιείσαι ότι αυτό είναι αγάπη; Κανένας δεν είναι αγαθό, κανένας δεν είναι μέσον για έναν σκοπό.

    Το σώμα δεν ψεύδεται ποτέ

    Αποσπάσματα από το βιβλίο της Άλις Μίλερ, Το σώμα δεν ψεύδεται ποτέ, εκδ. Ροές.
    Miller 109-w-47, acrylic

    «Από τότε που επέτρεψα στα αισθήματά μου, τα οποία επί μακρόν ήταν εγκλωβισμένα μέσα μου, να εκφραστούν και κατάφερα να τα νιώσω, απελευθερωνόμουν ολοένα και περισσότερο από το παρελθόν μου. Τα αληθινά συναισθήματα δεν αποβάλλονται δια της βίας… Προσπαθούσα να φαντασιώνομαι θετικά συναισθήματα και να αγνοώ τα αρνητικά, ώστε να βρίσκομαι σε συμφωνία με την Ηθική, με το σύστημα αξιών που αποδεχόμουν. Ομως, οι προσπάθειές μου ήταν μάταιες… Το σώμα ξέρει τι του λείπει, δεν μπορεί να ξεχάσει τις στερήσεις, το κενό είναι πάντα παρόν και περιμένει να γεμίσει… Mε έναν καλό, όχι ουδέτερο θεραπευτή μπορεί κανείς να βρει την αλήθεια του.

    Βάζει ένα μανταλάκι στο αυτί της και το αφήνει για 1 λεπτό! Ο λόγος;



    Δεν είμαι σαν αυτούς που τρέχουν στο γιατρό κάθε λίγο και λιγάκι όταν νιώσουν λίγο πόνο ή ενόχληση. Έτσι και αλλιώς όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αντιθέτως, μου αρέσει να έχω λίγο περισσότερο έλεγχο πάνω στον εαυτό μου, όπως αυτές εδώ οι τεχνικές που μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο χωρίς καν να σηκωθώ από την καρέκλα μου.

    Βέβαια όταν πρωτοείδα αυτές τις μεθόδους για ανακούφιση πόνου χρησιμοποιώντας τα αυτιά μου, σίγουρα ήμουν δύσπιστος, αλλά και περίεργος.

    Η πιστοποιημένη ρεφλεξολόγος Helen Chin Lui γράφει, «Κάθε αυτί «περιέχει» ένα ολοκληρωμένο χάρτη του σώματος, γεμάτο με νευρικές απολήξεις και πολλαπλές υποδοχές για το κεντρικό νευρικό σύστημα.»

    Κάτι τόσο απλό όπως να βάζεις ένα μανταλάκι στο αυτί; Ακούγεται τρελό, αλλά αξίζει την προσπάθεια.

    Ενώ αυτή η μέθοδος δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται αντί ιατρικών συμβουλών, θα της δώσω μια ευκαιρία – είτε με μανταλάκι ή απλά με τα δάχτυλά μου.

    Πώς σας φαίνεται αυτή η ιδέα της ρεφλεξολογίας αυτιού;

    Καθένα από αυτά τα 6 σημεία πάνω στο αυτί συνδέεται με πόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Ασκώντας πίεση σε κάθε σημείο, μπορείτε να ανακουφιστείτε από τους αντίστοιχους πόνους.

    Τέλος στους μύκητες με αυτό το σπιτικό λουτρό ποδιών



    Τα πόδια ιδρώνουν περισσότερο και πιο εύκολα από τα υπόλοιπα μέρη του σώματος, ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες, επειδή είναι “εγκλωβισμένα” για πολλές ώρες της ημέρας σε παπούτσια και κάλτσες, χωρίς να “αναπνέουν” επαρκώς. 
    Αυτό αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο μυκητιασικής λοίμωξης, αφού οι μύκητες και τα βακτήρια “ευδοκιμούν” σε σκοτεινό, υγρό και ζεστό περιβάλλον, όπως ακριβώς αυτό στο οποίο βρίσκονται τα πόδια σας μέσα στα παπούτσια. 
     
    Αν έχετε ήδη κάποια μυκητιασική λοίμωξη στα πόδια σας (συνήθως ανάμεσα στα δάχτυλα ή γύρω από τα νύχια), τότε μην διστάσετε να δοκιμάσετε τους ακόλουθους τρόπους θεραπείας. Αλλά ακόμα και αν τα πόδια σας είναι υγιή, είναι σώφρον να κάνετε ούτως ή άλλως τα παρακάτω, ως μέτρο πρόληψης πιθανών λοιμώξεων κάθε είδους στα πόδια σας.

    Πως να καθαρίσω την καφετιέρα

    Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε την καφετιέρα σας μόνοι σας εύκολα γρήγορα και οικονομικά στο άρθρο που ακολουθεί.
    Είτε πρόκειται για καφετιέρα του γαλλικού, είτε για εσπρεσιέρα, καλό είναι να την καθαρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

    Κι αυτό γιατί λίγο τα άλατα του νερού, λίγο τα υπολείμματα του καφέ, λίγο η σκόνη που εισχωρεί παντού, επηρεάζουν την γεύση και την ποιότητα του καφέ που καταλήγει στο φλιτζάνι μας.

    Αν λοιπόν παρατηρήσετε ότι ο καφές που πίνετε δεν έχει την ίδια γεύση ή το ίδιο πλούσιο άρωμα με πριν, μάλλον ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το εσωτερικό της καφετιέρας σας.

    Πως καθαρίζουμε την καφετιέρα
    Και πως θα το κάνετε αυτό εύκολα, γρήγορα και οικονομικά; Ας δούμε! 

    Γιατί δε βλέπω καλά στο σκοτάδι; Όλες οι αιτίες

    Γιατί δε βλέπω καλά στο σκοτάδι; Όλες οι αιτίες

    Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι στο σκοτάδι δεν βλέπουν σχεδόν τίποτα.
    Επιστημονικά ο όρος ονομάζεται νυκταλωπία (nyctalopia) και αφορά την ανικανότητα να βλέπουμε καλά τη νύχτα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δεν πρόκειται για ασθένεια αλλά για ένα σύμπτωμα μιας υποκείμενης πάθησης.
    Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι θεραπεύσιμη, σε άλλες δεν είναι, εξηγεί ο χειρουργός οφθαλμίατρος Αναστάσιος Κανελλόπουλος, καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αναφέροντας τις πέντε αιτίες για τις οποίες μπορεί να έχετε μείωση της όρασης την νύχτα:

    Δείτε τις τροφές που δεν έχουν θερμίδες

    Δείτε τις τροφές που δεν έχουν θερμίδες

    Σίγουρα δεν είναι αδιάφορα στη γεύση. Όμως το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι το γεγονός ότι δεν έχουν θερμίδες.
    Οι περισσότεροι αυτή την εποχή ακολουθούν κάποια δίαιτα ή υγιεινή διατροφή για να μείνουν στα κιλά τους. Δείτε τις τροφές που δεν έχουν θερμίδες

    Λάδι για μαλλιά – Θεραπείες

    λάδι για μαλλιά

    Ακούμε κατά καιρούς για διάφορες θεραπείες και μάσκες που θα μας χαρίσουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στα μαλλιά μας. Ψάχνουμε να βρούμε ποια ταιριάζει καλύτερα στον δικό μας τύπο μαλλιών και ποια θα σταθεί σωτήρια στην προσπάθειά μας να τα κάμουμε να δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά από ποτέ. Όσο διαβάζουμε όμως τόσο περισσότερο μπερδευόμαστε και όσο πιο περίεργα είναι τα υλικά μας τόσο πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη θεραπεία θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε πως οι φυσικές μάσκες μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ψάχνοντας βρίσκουμε διάφορες θεραπείες με αρκετά υλικά τα οποία πρέπει να προμηθευτούμε. Μπορεί να χρειαζόμαστε κάτι δραστικό και την φροντίδα διάφορων προιόντων για υγιή μαλλιά αλλά πάντα κάτι μας λείπει. Τα μαλλιά μας όμως είναι στοιχείο της θηλυκότητάς μας και φροντίζουμε να δείχνουν ζωντανά και λαμπερά. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως όταν κάθε άλλο παρα ζωντανά φαίνονται. Τα ταλαιπωρημένα μας μαλλιά μας κάνουν να εκνευριζόμαστε κάθε φορά που κοιτιόμαστε στον καθρέφτη!
    Για τις γυναίκες λοιπόν που δεν έχουν χρόνο να παρασκευάσουν πολύπλοκες μάσκες ή δεν μπορούν να προμηθεύονται κάθε φορά τόσα υλικά, υπάρχει η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση. Λάδι για μαλλιά! Μπορεί αρχικά να αναρωτιέστε ποιο είναι αυτό το καταπληκτικό και ειδικό λάδι για μαλλιά που θα σας κάνει να τα ενυδατώσετε, να τα μακρύνετε και να τους δώσετε ξανά ζωή! Πιστεύετε πως μάλλον θα είναι κάποια ειδική και πολύ ακριβή φόρμουλα ή ότι κάτι νέο έκανε την εμφάνισή του τον τελευταίο καιρό για να μας δώσει την λύση. Η αλήθεια όμως είναι πως αυτά τα μυστικά ταξίδεψαν ανα τους αιώνες, οι γυναίκες κάθε εποχής τα χρησιμοποιούσαν για τις ευεργετικές τους ιδιότητες! Λάδι για μαλλιά και καμία δεν θα μείνει ανικανοποίητη. Τόσο απλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γνωστό σε όλες ελαιόλαδο, δαφνέλαιο, αμυγδαλέλαιο, καστορέλαιο ή λάδι καρύδας.

    Πώς μπορείτε να βοηθήσετε εμπράκτως κάποιον που έχει κατάθλιψη



    Η κατάθλιψη ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν διαγνωστεί επίσημα με κατάθλιψη, αλλά εκδηλώνουν συμπτώματα στην καθημερινότητά τους και κάθε άνθρωπος στο περιβάλλον τους μπορεί να το αντιληφθεί αυτό.
    Συχνά, δεν ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε σε κάποιον που πιστεύουμε ότι παρουσιάζει τέτοια συμπτώματα. Ο δρ Gregory Dalack, επικεφαλής του τμήματος Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, προτείνει τα ακόλουθα που μπορεί να αποδειχτούν χρήσιμες κουβέντες σε κάποιον που έχει κατάθλιψη.

    ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΥΠΕΡΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ

    ..- "Η Ρωσία διαθέτει υπερόπλα, τα οποία οι Δυτικοί ούτε καν διανοήθηκαν ότι μπορεί να υπάρχουν!"
    Βλαντιμήρ Πούτιν, πρώην αρχηγός της KGB

    Στις 10/04/1963 ο Χρουτσιώφ επισκέφθηκε το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της ΕΣΣΔ στα Ουράλια, για να παρακολουθήσει την διεξαγωγή ενός πειράματος, που αφορούσε τα νέα Ψυχοτρονικά Υπερδιαστημικά Υπερόπλα της Σ. Ένωσης.
    Στόχος του νέου υπερόπλου, ήταν το νεοναυπηγηθέν καύχημα του Αμερικανικού ναυτικού, το πυρηνικό υποβρύχιο "THRESHER", το οποίο εκείνη τη στιγμή έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό συνοδευόμενο από πλοία επιφανείας, έξω από το Πουέρτο Ρίκο.
    Η συσκευή έπρεπε να καμπυλώσει τον χωροχρόνο και να εισχωρήσει στο υπερδιάστημα πέρα από τις συμβατικές διαστάσεις του τρισδιάστατου χώρου και χρόνου, να επιστρέψει πίσω στο σύμπαν από ένα προκαθορισμένο σημείο της Γης και από την άλλη άκρη της και να δημιουργήσει υπερδιαστημική ενεργειακή σύνδεση ανάμεσα στον φωτογραφικό "μάρτυρα" και τον στόχο.

    Μη χάνετε τον χρόνο σας παίρνοντας προσωπικά τα πράγματα που συμβαίνουν!



     Όταν μιλούν μαζί μας οι άλλοι άνθρωποι, στην πραγματικότητα μιλούν στον δευτερεύοντα χαρακτήρα του δικού τους παραμυθιού! Οτιδήποτε λένε για εμάς είναι απλώς μια προβολή της δικής τους εικόνας για εμάς! Δεν έχει να κάνει πραγματικά με εμάς!
    Don Miguel Ruiz
    *
    Η βουδιστική αλχημεία είναι η μεταμόρφωση του πόνου! 
    Ο πόνος δεν είναι εναντίον σου, απλώς εσύ δεν ξέρεις πώς να τον χρησιμοποιήσεις! Το δηλητήριο δεν είναι εχθρός σου, απλώς εσύ δεν  ξέρεις πως να φτιάξεις φάρμακο από αυτό!
    Osho
    *
    Πατέρα, σήμερα θέλω να ακούσω μόνο την Φωνή Σου. Έρχομαι σε Σένα μέσα σε βαθύτατη σιωπή, για ν’ ακούσω την Φωνή Σου και να λάβω τον Λόγο Σου. Δεν έχω άλλη προσευχή από αυτή: Έρχομαι σε Σένα για να Σου ζητήσω την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι μόνο η Θέλησή Σου, την οποία μοιράζομαι μαζί Σου σήμερα.
    Μαθήματα θαυμάτων
    *
    Έρωτας είναι η επιθυμία της ψυχής να πάει εκεί όπου ανήκει! Πλάτων
    Μόνο την αλήθεια δεν θέλει να ακούσει ο άνθρωπος! Μα καθόλου! Γι’ αυτό βαφτίζει ως "αλήθεια" τα ιδεολογήματα του νου του! 

    Κανείς δεν ακούει κανέναν! Καθένας ακούει ό,τι θέλει να ακούσει! Βασικά έχει ήδη αποφασίσει! 
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα