Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η Κατάβαση της Ινάννα



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ
Σύμβουλος ψυχικής υγείας|


10808248_10207116816818508_1594798417_n«Μόνο εκείνος που δέχτηκε τη διαδικασία του μυστικού θανάτου, που ταξίδεψε την ψυχή του στην άλλη πλευρά και άντεξε το αρμένισμα στη νυχτερινή θάλασσα μπορεί να σταθεί μπροστά στους συνανθρώπους του με αυτήν την εμπειρία, ως αλλαγμένος, ακόμα και σαν «καινούργιος άνθρωπος» και να τους φέρει τη γνώση της νέας ζωής.» – C.G. Jung.

Στη μυθολογία των λαών, ο όρος κατάβαση σημαίνει την κάθοδο του ήρωα στον Άδη, με σκοπό να επιτύχει κάποιον στόχο, να βρει κάποιον ή κάτι και να επιστρέψει πίσω στον κόσμο των ζωντανών έχοντας αποκτήσει αυτό που έψαχνε. Η κάθοδος μπορεί να λήξει σε στασιμότητα όπου ο ήρωας παραμένει εγκλωβισμένος στον Άδη, εκεί από όπου «δεν επιστρέφει κανείς» ή να κάνει την υπέρβαση και να πραγματοποιήσει την ανάβαση στον κόσμο των ζωντανών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι μύθοι σχετικά με την κάθοδο κάποιου ήρωα ή θεού στον κόσμο των νεκρών, απαντώνται στις παραδόσεις όλων σχεδόν των λαών. Μερικά παραδείγματα είναι οι μύθοι του Ορφέα και του Θησέα από την αρχαία Ελλάδα, του Οσίρι από την αρχαία Αίγυπτο, του Ιησού από τον χριστιανισμό, του Γκιλγκαμές και της Ινάννα από τη σουμεριακή παράδοση.

Πώς μπορούν, όμως, να μας αφορούν στο σήμερα, μύθοι οι οποίοι δημιουργήθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν; Τι έχουν να προσφέρουν στην ανθρώπινη εμπειρία και πώς μπορεί ο αναγνώστης να τα συσχετίσει με τον δικό του ψυχισμό;


Τι είναι Aυτοπραγμάτωση;

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ    autopragmatosi-300x200

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΥΗ ΚΑΠΑΣΑΚΑΛΙΔΗ
Σύμβουλος ψυχ.υγείας-ψυχοθεραπεύτρια|

“Αυτό που ένας άνθρωπος μπορεί να είναι, πρέπει να είναι. Την ανάγκη αυτή την αποκαλούμε αυτοπραγμάτωση”. A.Maslow|


Λίγο πριν το 1960 εμφανίσθηκε η σχολή της Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας, που ονομάστηκε ως η «Τρίτη δύναμη», καθώς προσέφερε μια εναλλακτική φιλοσοφία και νέα τεχνικά μέσα σε σύγκριση με τις δυο προγενέστερες, τη ψυχανάλυση και τον συμπεριφορισμό. Αυτή η σχολή εστίασε στη συνείδηση, στη δύναμη της θέλησης και στην αποφασιστικότητα των ανθρώπων. O άνθρωπος είναι «φύσει καλός», διαθέτει από μόνος του την ικανότητα για προσωπική ανάπτυξη και αυτοπραγμάτωση γιατί είναι ένα ον κοινωνικό, λογικό και ρεαλιστικό και προσπαθεί να κατανοήσει τη συμπεριφορά από την άποψη του ίδιου του ατόμου που από τη στιγμή της γέννησης του αντιλαμβάνεται την εμπειρία του ως πραγματικότητα.
Μεταξύ των εκπροσώπων της προσέγγισης αυτής,ο Rogers αναγνωρίζει ως θεμελιώδη τάση του ανθρώπινου οργανισμού την έμφυτη τάση για πραγμάτωση. Το άτομο δεν αντιδρά παθητικά στο περιβάλλον, αλλά προχωράει με σκοπό και κινητήρια δύναμη να πραγματωθεί, να διατηρήσει και να επεκτείνει την εμπειρία του με σκοπό να μεταβεί από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία, από τη σταθερότητα στην ακαμψία, σε μια διαδικασία αλλαγής και ελεύθερης έκφρασης. Επιπλέον, ο Maslow μίλησε για την αυτοπραγμάτωση και την έμφυτη τάση του ανθρώπου προς την υγεία και ιεράρχησε τις ανθρώπινες ανάγκες σχηματοποιώντας τες σε μια πυραμίδα, ξεκινώντας από τη βάση με τις πιο βασικές και βιολογικές ανάγκες και φτάνοντας στην κορυφή της με τις πιο «ανώτερες», όπως οι ανάγκες αυτοπραγμάτωσης. Όπως ο ίδιος αναφέρει, αυτοπραγμάτωση είναι η τάση του ατόμου να πραγματωθεί σε ό,τι δυνητικά μπορεί.

H ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ



Οι επιστήμονες διατύπωσαν την άποψη ότι οι αρχαίες πυραμίδες της Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5.000 ετών έχουν μετατοπισθεί κατά περίπου τέσσερα χιλιόμετρα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αρχαιολόγοι και γεωλόγοι σε συλλογική μελέτη. 

Η έρευνα και η επιστημονική παρακολούθηση των εμπειρογνωμόνων έδειξαν ότι οι αιγυπτιακές πυραμίδες μετατοπίστηκαν με κατεύθυνση νότια σε περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες μέτρα. Οι ερευνητές εξήγησαν ότι αυτό συνέβη ως αποτέλεσμα της μετατόπισης του φλοιού της γης.

Κατάθλιψη ή εξέλιξη;



Σε μία κοινωνία με προκαθορισμένα πρότυπα, είναι λογικό να αισθάνεσαι παράταιρος. Αυτήν την αίσθηση αναζητούν άλλωστε μέσα σου οι ψυχίατροι για να φανούν χρήσιμοι.  Φυσικά εδώ δεν μιλάμε για μια ειδικότητα ιατρών αλλά για μία αντίληψη ολόκληρης της κοινωνίας.

                Θυμάσαι τότε που νόμιζες ότι χάθηκε ο κόσμος σου; Ότι το κενό που αισθάνεσαι μεγαλώνει; Η μήπως είναι τώρα που το νιώθεις; Ξέρεις... αυτήν την αίσθηση πως δεν σε καταλαβαίνει κανείς και ότι έχει κάτι το διαφορετικό από την κοινωνία, πράγμα που σε κατατάσσει αυτόματα στους αντιδραστικούς και τους παράταιρους. (Εδώ βέβαια μιλάμε για αληθινά συναισθήματα και όχι «πολιτικά» δήθεν θυμού.

                Θυμάσαι τότε; Που νόμιζες πως γλίτωσες τα αντικαταθλιπτικά; Και τώρα φοβάσαι μήπως τελικά έχεις ανάγκη,  όχι, όχι από τα αντικαταθλιπτικά τόσο, όσο από τον ιατρό που θα σου τα χορηγεί και θα σε παρατηρεί. Κάπου να κάνεις κι εσύ τα νάζια σου. Εντάξει τα μωρά έχουν τους γονείς και κλαίγονται, εσύ; Ποιόν έχεις; Άσε που μπορεί και να έχεις . Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. 
  
                Πρέπει λές να φανείς δυνατός/η να δείχνεις στους άλλους πως είσαι δυνατός και κρυφά να νταντεύεσαι σε γιατρούς που βάζουν την ζωή σου στο μικροσκόπιο και το απολαμβάνεις. Κανείς άλλωστε δεν ενδιαφέρθηκε τόοοσο πολύ για ‘σένα!

Τα κινητά τηλέφωνα είναι καρκινογόνα !


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Όλα στον υλικό κόσμο έχουν το αντίθετό τους. Καλό-κακό, ωραίο-άσχημο, κ.λπ. Το ίδιο συμβαίνει και με την τεχνολογία. Η  άνεση που μας χαρίζει, εγκυμονεί κινδύνους.

Ο λόγος για τα κινητά τηλέφωνα, για τα οποία σας είχα μιλήσει και πάλι στο παρελθόν. Νέες έρευνες αποδεικνύουν όλο και περισσότερο πως η πολλή χρήση τους βλάπτει την υγεία. Ιδιαίτερα των παιδιών, που τα οστά του
κρανίου  τους  είναι πιο λεπτά από τους ενήλικες και η βιολογία τους, γενικά πιο ευαίσθητη.

Τα αποτελέσματα φαίνονται όλο και περισσότερο, όσο περνούν τα χρόνια, γιατί κάποιοι καρκίνοι χρειάζεται να περάσουν 30 χρόνια μέχρι να γίνουν αντιληπτοί.

Το 2011, παρά τις μέχρι τότε αντιρρήσεις, τα κινητά τηλέφωνα χαρακτηρίστηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας του Καρκίνου σαν «πιθανά καρκινογόνα». Καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα αυτού του χαρακτηρισμού!

Σε κάθε Διδασκαλία υπάρχει μια ακτίνα της Παρουσίας του Παντοδύναμου

Αποτέλεσμα εικόνας για Διδασκαλία

Κάθε φυλή, κάθε θρησκεία, κάθε παράδοση έχει το δικαίωμα να υπάρχει. 

Σε κάθε Διδασκαλία υπάρχει μια ακτίνα της Παρουσίας του Παντοδύναμου, δεν έχει σημασία τι θρησκεία είναι. 

Σε κάθε θρησκεία, αν οι άνθρωποι πηγαίνουν στα βαθύτερα στρώματα γίνεται μια θρησκεία. 

Οι αντιπαραθέσεις, η σύγχυση είναι μόνο στην επιφάνεια, αλλά αν πάμε βαθύτερα και βαθύτερα, οι άνθρωποι θα λένε, "Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στη θρησκεία μου και τη Διδασκαλία σας, έτσι το αντιλαμβάνομαι."

Κάθε βασίλειο έχει τα δικαιώματά του



Έχουμε μια πολύ λανθασμένη ιδέα και λάθος έμφαση ότι ο άνθρωπος είναι ο άρχοντας της Φύσης. 

Αυτό έχει δημιουργήσει στη συνειδητότητα της ανθρωπότητας έναν τύπο εγωισμού και χωριστικής συνειδητότητας που λέει ότι ο άνθρωπος είναι ο άρχοντας αυτού του κόσμου και αυτού του Σύμπαντος, και ότι τα πάντα πρέπει να υποτάσσονται στον άνθρωπο. 

Η εκμετάλλευση ξεκίνησε στο ανθρώπινο βασίλειο, όταν η ανθρωπότητα παρενέβη στα κατώτερα βασίλεια με το να τα χρησιμοποιεί ως πηγές διασκέδασης, ευχαρίστησης, τροφής και εκμετάλλευσής τους μέσω πειραματισμού.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να ξέρει ότι είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα της ύπαρξης. 


Ως σύνολο, η ανθρωπότητα είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα.

Ο ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ


Ο απηνής διωγμός του ανθρώπου που ανακάλυψε τον 700.000 ετών Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων Χαλκιδικής, τον πρόγονο των σημερινών Ευρωπαίων.

Από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα στο χώρο της παλαιοανθρωπολογίας, αναφορικά με την καταγωγή του ανθρώπου, είναι αν προέρχεται από την Αφρική ή αν εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Γης. Η πρώτη θέση, που είναι και η πιο διαδεδομένη, υποστηρίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες από τη δυναστεία της περίφημης οικογένειας Λήκυ. Η δεύτερη θέση, που είναι και η πιο επαναστατική, από τον διάσημο επιστήμονα και ερευνητή Άρη Πουλιανό. 

Το 1969, ο δρ. Πουλιανός, μελετώντας τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων της Χαλκιδικής, ανακοινώνει ότι είναι 700.000 ετών και ότι αποτελεί τον αρχαιότερο Ευρωπαίο. Αποδεικνύει επίσης ότι η ΝΑ Ευρώπη, και συγκεκριμένα η Βαλκανική, υπήρξε χώρος ανθρωπογένεσης ανεξάρτητα από την Αφρική. 

Πιστέψτε σε αυτό που θέλετε και θα το έχετε


Δείτε το
Αισθανθείτε το
Επιθυμείστε το
Ποθείστε το
Πλησιάστε το
Αποκτήστε το


Ο μαγνητισμός της επιθυμίας είναι ο πιό δυναμικός παράγοντας στην ζωή. 


Χωρίς αυτόν, την δημιουργική ορμή ή την δύναμη του οραματισμού, πώς θα προόδευε ο κόσμος ; 

Κάθε μέρα, τα κρυμμένα κύτταρα του μυαλού μας σπρώχνονται να έρθουν στο φώς της ύπαρξης και επιμένουν να αναγνωριστούν και να χρησιμοποιηθούν.

    Άν κάποιο από τα κρυφά εγκεφαλικά σας κύτταρα ξαφνικά μπεί σε δράση μήν αγνοήσετε με ελαφρότητα την επιμονή του.


 Πιθανόν να έχετε ήδη αναρωτηθεί κάτι. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα