Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μοναδικό Αφιέρωμα: Η Σμύρνη κάποτε…

Ιστορική εξέλιξη, Οικονομία, Πολιτισμός, Αστικό τοπίο.Μια έρευνα σε δύο μέρη, του Νικόλα Νταμόν Παπαδημητρίου
Magnify Image
Από τον ΝΙΚΟΛΑ ΝΤΑΜΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Το προσεχές Σάββατο συμπληρώνονται 92 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της Καταστροφής της Σμύρνης. Η μέρα που οι φλόγες ξεκίνησαν από την αρμένικη συνοικία και εξαπλώθηκαν μέχρι και τα πολυτελή κτίρια της προκυμαίας Quai. Τα πάντα κάηκαν στη Σμύρνη εκτός από τον μαχαλά των Τούρκων. Το χειρότερο από όλα, όπως ανέφερε ο Χένρυ Μίλλερ, ”Η Σμύρνη σβήστηκε από την παγκόσμια μνήμη”. Κανένας παραγωγός του Χόλλυγουντ δεν την έκανε ταινία – την αίγλη της και το οδυνηρό της τέλος. Δεν είναι το Χόλλυγουντ που θα προσδώσει αξία σε ένα γεγονός αλλά τελικά η Σμύρνη και το δράμα της υποτιμήθηκαν τόσο που κατά κύριο λόγο παραμένουν στη συλλογική μνήμη μονάχα όσων έζησαν τα γεγονότα και στους απογόνους τους.

Δεν αντέχω την απόρριψη..


disallowanceΟι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από αυτή την πεποίθηση, ανεξίτηλο σημάδι της παιδικής ηλικίας, της ανατροφής και των κοινωνικών αντιλήψεων. « Με απέρριψε», δηλαδή δεν θέλει άλλο την παρέα μου, τις σχέσεις μας, όποιες και να είναι αυτές, τις κοινές μας δραστηριότητες.
Έτσι κάπως καταλήγει η αίσθηση της απόρριψης και η αδυναμία διαχείρισής της να δημιουργεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που παρεμποδίζει την επικοινωνία μας με τον εαυτό μας αλλά και με τους άλλους, γίνεται αιτία να αναπτυχθούν και άλλες μορφές φόβου, δειλίες, αναστολές αλλά και ψεύτικες, μη αυθεντικές συμπεριφορές.
Συνηθισμένα τα αισθήματα αυτοαποκλεισμού: Επειδή κάθε τι που κάνει ο άλλος το ερμηνεύει ως απειλή, ότι τον θεωρεί ανάξιο να υπάρχει στη ζωή του καταφεύγει να « διαβάζει» τις σκέψεις και τις συμπεριφορές του.
Ο άνθρωπος που φοβάται την απόρριψη, την εγκατάλειψη από ένα αγαπημένο πρόσωπο δεν νιώθει αποδεκτός, δεν παίρνει επιβεβαίωση , βρίσκει πιο πολλά ελαττώματα από προτερήματα στον εαυτό του και προσπαθεί να τα καλύψει αλλάζοντας πρόσωπα και προσωπεία: Γίνεται εγωιστής, σνομπ, έχει ένα ψεύτικο αέρα νικητή και μερικές φορές γίνεται πικρόχολος, αγενής και δηκτικός. Ουσιαστικά κάθεται με την πλάτη στον τοίχο, προστατεύει τα νώτα του και παίρνει πολύ προσωπικά τις συμπεριφορές των άλλων, ξεχνώντας ότι και ο ίδιος, για προσωπικούς λόγους ή επιλογές κάποτε έβγαλε από τη ζωή του αξιόλογους ακόμα και εκπληκτικά ενδιαφέροντες ανθρώπους.

31 σημάδια ότι δεν προσλαμβάνετε επαρκή ποσότητα θρεπτικών συστατικών

31-simadia-den-proslamvanete-eparkh-posotita-threptikwn-sustatikwnΠροκειμένου το σώμα σας να λειτουργήσει, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε αρκετά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην καθημερινή διατροφή σας με πραγματικά υγιεινά τρόφιμα.
Σημάδια Ότι Χρειάζεστε Περισσότερη Βιταμίνη Α
  • Ξηροφθαλμία
  • Κακή Νυχτερινή Όραση
  • Ξηρό Δέρμα
  • Διάρροια
Η βιταμίνη Α ενθαρρύνει την παραγωγή υγιών κυττάρων για να επουλωθούν οι πληγές, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και ενισχύει την όραση σας. Να στοχεύετε σε περίπου 2.333 IU (Διεθνής Μονάδες) ημερησίως.
Πηγές: Ζωικές τροφές, όπως το συκώτι βοδιού, χοίρου, μοσχαριού, το γάλα, τα ιχθυέλαια (π.χ. μουρουνέλαιο), το αυγοτάραχο, ο κρόκος του αυγού . τα καρότα, τα βερίκοκα, το σπανάκι, η παπάγια, οι γλυκοπατάτες, το μαρούλι, το μπρόκολο, το πεπόνι, η κολοκύθα, το μάνγκο (το πιο πλούσιο φρούτο σε βιταμίνη Α), τα κόκκινα μήλα, το ροζ γκρέιπφρουτ, οι ντομάτες, τα πορτοκάλια, τα ροδάκινα και η σόγια.
Σημάδια Ότι Χρειάζεστε Περισσότερη Βιταμίνη C

7 λόγοι που παχαίνετε!

7-logoi-pou-paxaineteΥπηρετώντας το χώρο της Διαιτολογικής επιστήμης περισσότερα από 25 χρόνια και παρακολουθώντας μέσω της ερευνητικής μου εργασίας τις επιστημονικές εξελίξεις, διαπιστώνω ότι το πρόβλημα του υπερβάλλοντος βάρους και της παχυσαρκίας διογκώνεται στη χώρα μας (παρά την οικονομική κρίση) με αλματώδεις ρυθμούς.
Προσπαθώντας να συνοψίσω της βασικότερες αιτίες αύξησης βάρους κατέγραψα όλες τις επιστημονικές πληροφορίες που διαθέτω προκειμένου να σας παρουσιάσω έναν ολοκληρωμένο συνοπτικό σχέδιο που σίγουρα θα διαλευκάνει τον προβληματισμό σας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους μπορεί να παχαίνετε.
Πριν κανείς προχωρήσει στην εφαρμογή μίας ενδεδειγμένης διατροφής είναι καλό να μελετήσει τις πιθανές αιτίες που συντελούν στην αύξηση βάρους, έτσι όπως καταγράφονται στη διεθνή βιβλιογραφία, αλλά και μέσα από την εμπειρία των 25 ετών που διαθέτω. Προς την κατεύθυνση αυτή ακολούθως σας παρουσιάζω συνοπτικά τις σχετικές υποθέσεις (βλ. αναλυτικό σχεδιάγραμμα) αλλά και την προοπτική της αντιμετώπισης, η οποία και θα αναλυθεί εκτενώς στα επόμενα θέματα μου:

Αυτός που δεν ξέρει να δίνει τίποτα, δεν ξέρει και να νιώθει τίποτα



Όταν νιώθουμε ότι κάτι δίνουμε στους άλλους, συνειδητοποιούμε ξαφνικά την αξία μας. Κανένας δεν είναι πιο φτωχός από εκείνον που δεν δίνει τίποτα, αφού μόνο με το να δίνουμε μπορούμε να δείχνουμε τον πλούτο μας.

    Δε μιλάμε μόνο για υλικά αγαθά.


    Η μεγαλύτερη τσιγκουνιά που μπορεί να υπάρξει είναι η τσιγκουνιά της καρδιάς. Όσοι τριγυρνούν στον κόσμο χωρίς να κοινωνούν τα συναισθήματά τους, καταλήγουν φυλακισμένοι μέσα σε ένα θώρακα πανοπλίας, όπως συμβαίνει στο παραμύθι. Ο Ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία, Όπου στο τέλος ο ήρωας ζητάει από τα συναισθήματα να αισθανθεί.


    Ο Αλεχάντρο Ζοντορόβσκι έλεγε : "ότι δίνεις το δίνεις σε 'σένα. Ό,τι δέ δίνεις, το αφαιρείς απο σένα"

Μην Παραμυθιάζεσαι! Εσύ είσαι ο Σούπερμαν.




 Σήμερα πιστεύεις σε ένα παραμύθι που σου είπανε απο τότε που ήσουν παιδάκι. Θυμάσαι τον κόσμο όπως σου τον περιέγραφαν οι γονείς σου κι εσύ λαχταρούσες να τον ζήσεις... μέχρι που τα μή και τα όχι και οι απειλιτικές προειδοποιήσεις τύπου «Οι άνθρωποι είναι κακοί και εκμεταλευτές» έγιναν κομμάτι σου. Ένα ξένο κομμάτι που ενσωματώθηκε και ζεί μέσα από ΄σένα.  Σκέφτηκες μήπως πως οι άνθρωποι μπορεί να είναι και καλοί; Για σκέψου το ενδεχόμενο να έκαναν λάθος αυτοί που σου το είπαν και να κουβαλάς ένα λάθος σε όλη σου την ζωή!
Δέν κατάλαβες ακόμη πως μεγάλωσες! Σκύβεις το κεφάλι σου για να σε χτυπούν οι αδύναμοι, αυτοί που δέν μπορούν να ζήσουν χωρίς εξουσία. Είτε να εξουσιάζουν, είτε να εξουσιάζονται. Σήκω. Η δύναμή σου είναι ΠΑΝΤΑ στο σημείο της καρδιάς.

Κοίτα, ήρθα σήμερα να σου πώ,  πως τα πράγματα είναι άλλιώτικα.  Δέν είναι αυτοί οι «Αλήτες»όπως  χαρακτηριστικά αναφέρονται στο σύνολο της εξουσίας, ειρωνικά οι χρήστες του Facebook. Άν τους ονομάζεις έτσι, τότε τοποθετείς τον εαυτό σου σε θέση θύματος. Πίστεψέ με, θύμα είναι αυτός που του αρέσει να τραβάει την προσοχή των γύρων του με την κλάψα. Γίνε τώρα ΕΣΥ! Σε καλώ να νιώσεις την δύναμη του εαυτού σου. Όλοι κλαφτήκαμε, όλοι λυπηθήκαμε τον εαυτό μας. Το μεγαλύτερο κακό είναι αυτό: πως μάθαμε να λυπόμαστε τον εαυτό μας! Άκου! Εαν είναι δυνατόν! Τον εαυτό που αξίζει κάθε σέβας και εκτίμηση. Εσύ! Ναί σε ΄σένα μιλάω. Είσαι δυνατός, μπορεί να είσαι άνεργος αλλά δέν έχει σημασία, μπορεί να βγάζεις  όσα χρήματα θέλεις,  ούτε αυτό έχει  σημασία. Τα πράγματα αλλάζουν δραματικά μέρα με την ημέρα και το ξέρουμε όλοι μας. Όσο κι άν θέλουμε να ρίξουμε ευθύνη στους άλλους, ξέρουμε όλοι, και ο καθένας προσωπικά πως έχει την ευθύνη για την ζωή του.

Πως σταματάμε τον βήχα , την καταρροή και την δυσφορία αναπνοής όταν έχουμε κρυολογήσει..



 Σκεύασμα για τον βήχα Νο 1 : Ένα ποτηράκι του κρασιού μέλι, ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι (φρέσκο) , τσίπουρο , ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη , μαγειρική σόδα, γαρύφαλλο σκόνη . 


Όλα μαζί τα βάζουμε στο Μίξερ και τ' ανακατώνουμε καλά . 


Από το σκεύασμα αυτό πίνουμε από μισό ποτηράκι του κρασιού κάθε φορά, όσες φορές χρειασθεί για να σταματήσει ο βήχας . 

Ατονία - κακοκεφιά και δυόσμος


      
 Πόσες φορές δεν αισθανόμαστε κατά την διάρκεια της ημέρας , η μετά από το ξύπνημα , να έχουμε κακή διάθεση και πόνους και  κομμάρες .

Είναι  όμως δυνατόν όλα αυτά σε 10 λεπτά να είναι παρελθόν ? 

ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΧΕΡΙΑ -ΠΟΔΙΑ



Για να αποκτησουμε βελούδινα χέρια και πόδια δεν έχουμε παρά να αναμίξουμε στα χέρια μας

Η διδασκαλία των Αρίων

Βρισκόμαστε, σήμερα, στό τέλος ἑνός κύκλου. Ἀπό αἰῶνες, χωρίς στήν ἀρχή νά γίνη ἀντιληπτό, πολλαπλές ἐξελίξεις κατέστρεψαν στήν Δύσι κάθε φυσική καί νομική τάξι, νόθευσαν κάθε ὑψηλή ἀντίληψι γιά τήν ζωή, τήν δρᾶσι, τήν γνῶσι...

Η διδασκαλία των Αρίων

Η «γνώση» παράγει «απόσπαση»

Julius Evola [Ιούλιος Έβολα] υπήρξε ακέραιος στοχαστής και φιλόσοφος μιας πνευματικής παρακαταθήκης και ενός ηρωικού τρόπου ζωής στα πρότυπα των αρχαίων ευγενών πολεμιστών. Μιας ασκητικής διδασκαλίας, διαχωρισμένης με τον πλέον αυτάρκη τρόπο, από το μη – αυθύπαρκτο και αδρανές υλιστικό πνεύμα της σύγχρονης μαζικοποίησης, στρεφόμενης καθαρά προς ένα υπερβατικό κέντρο έξω και πέρα από την αιτιότητα και την αναγκαιότητα της εξαρτημένης δημιουργίας και καταστροφής. 

Το πνεύμα ενός Ολύμπιου, αξονικού νου ο οποίος ατάραχος και γαλήνιος φωτίζει σαν ήλιος τις πλάνες και τις ψευδαισθήσεις των απέραντων δημιουργιών και του κύκλου της ζωής.

Σ’ αυτήν την καθοδική πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού, την οποία ο Έβολα παρομοίωσε με την σκοτεινή εποχή της Ινδουιστικής Κάλι Γιούνγκα, το σιδηρούν γένος του Ησίοδου, αλλά και ως το Λυκόφως των Θεών, παρέθεσε ένα πλήθος «υπερβατικών σημείων αναφοράς» προτείνοντας στην ουσία τόσο το δρόμο της ατομικής δράσης, όσο και τον δρόμο του «Γνώθι σ’ Αυτόν».

Σκοπός του ήταν η αφύπνιση και η απελευθέρωση της ενεργητικής αρχής του ανθρώπου και το άλμα αυτού προς το εσωτερικό του κέντρο, το ενστικτώδες.

 Στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται το πρόβλημα του “απαραβίαστου της ύπαρξης”, το Είναι, η Ψυχή, πρόσωπο με πρόσωπο με το αδηφάγο κι ακόρεστο Γίγνεσθαι που μας περιβάλλει.
«Ο καθένας είναι άρχοντας του εαυτού του, δεν υπάρχει κανένας άλλος άρχοντας και με το να κυριεύσεις τον εαυτό σου θα έχεις έναν αφέντη όμοια του οποίου είναι δύσκολο να βρεις»

Αποχή;


Του Νίκου Μπογιόπουλου 

Αν η αποχή έλυνε προβλήματα, τότε στην Αμερική, όπου οι Πρόεδροι εκλέγονται με τις μισές ψήφους του μισού εκλογικού σώματος, ο λαός θα ζούσε εδώ και δεκαετίες σε παράδεισο.

Αν η αποχή εμπόδιζε τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων, τότε το 50% της αποχής στις ευρωεκλογές του 2014 θα είχε εμποδίσει την ΕΕ να κινείται στην κατεύθυνση των ομολογημένων ή ανομολόγητων Μνημονίων. 

Όσοι την Κυριακή λογαριάζουν να μην πάνε να ψηφίσουν, ας το σκεφτούν:

Η αποχή τους θα ενοχλήσει μια στάλα τον τραπεζίτη που πήρε το κομματάκι που του αναλογούσε από τα 250 δισεκατομμύρια των πενταετών «ανακεφαλαιοποιήσεων»; Με την αποχή του θα προβληματιστούν τάχα οι βιομήχανοι που αναμένουν μετεκλογικά την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων;

Πόσο αυτή η μορφή της «διαμαρτυρίας», η οποία κατά καιρούς λανσάρεται από το ίδιο το σύστημα σαν «ενδεδειγμένη», θα εμποδίσει τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόθυμους συνεταίρους τους να ερμηνεύουν την αποχή κατά το δοκούν και να την ενσωματώνουν στην προπαγανδιστική διπολική φαρέτρα;

Δείτε πως θα απαλλαγείτε από τις νυχτερινές λιγούρες

Δείτε πως θα απαλλαγείτε από τις νυχτερινές λιγούρες

Αν και περασμένα μεσάνυχτα και η σκέψη για ένα γλυκάκι σας τριβιλίζει το μυαλό.
Είναι αδύνατο να κοιμηθείτε και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ανοιγοκλείνετε το ψυγείο, για να φάτε κάτιγλυκό ή αλμυρό.
Μάθετε τι να κάνετε για να χτυπήσετε τις νυχτερινές λιγούρες.
Συχνά οι βραδινές λιγούρες, έχουν ελάχιστη σχέση με την πραγματική πείνα για αυτό προσπαθήστε να κρατήσετε τον εαυτό σας απασχολημένο μετά το δείπνο.
Μην κάθεστε πολλές ώρες μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι οθόνες…παχαίνουν.
Κρατήστε τα χέρια σας απασχολημένα

Η μαγνητική αντιστροφή των πόλων της Γης - Τι σημαίνει και κάθε πότε γίνεται.


 Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η πολικότητα του γήινου μαγνητικού πεδίου έχει αντιστραφεί πολλές φορές στην πάροδο του χρόνου. Με άλλα λόγια, αν ήσουν εν ζωή περίπου 800.000 χρόνια πριν και κοιτούσες προς το βορρά κρατώντας μια μαγνητική πυξίδα, η βελόνα θα έδειχνε το νότο. Κι αυτό επειδή η μαγνητική πυξίδα είναι ρυθμισμένη με βάση τους πόλους της Γης. Τα σημεία Β-Ν μιας πυξίδας θα ήταν λάθος κατά 180◦ αν η πολικότητα του σημερινού μαγνητικού πεδίου αντιστρεφόταν. 

Πολλοί από τους θεωρητικούς, που πιστεύουν στο τέλος του κόσμου, έχουν προσπαθήσει να...
δεχτούν αυτό το γεωλογικό γεγονός και να αποδείξουν ότι μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της Γης. Θα υπάρξουν όμως καταστροφικές συνέπειες;
 Η απάντηση τόσο από τις γεωλογικές καταγραφές όσο και από τις καταγραφές των απολιθωμάτων, τις οποίες έχουμε από τις εκατοντάδες αντιστροφές πολικότητας προηγούμενών περιόδων, φαίνεται να είναι «όχι».


 Οι αντιστροφές είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση.

UFO πάνω από την Μπανγκόκ, ίσως είναι ο Τροχός του Ιεζεκιήλ!!!



Ημερομηνία παρατήρησης: 14 Σεπτεμβρίου 2015 
Τοποθεσία παρατήρησης: Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη 



Αυτή η αγνώστου ταυτότητος σφαίρα καταγράφηκε από τον χρήστη του Youtube  DT Smile Love. 

Αυτός ο τύπος UFO θεωρείται ότι γίνεται συχνά αντιληπτό, αλλά εσφαλμένα θεωρείται ως αστέρια και πλανήτες. 

Τα UFO δεν είναι σφαίρα, αλλά ένα δίσκος, που μοιάζει σαν μια ρόδα. 

Πλαστική Μεμβράνη: 8 Καθημερινές Χρήσεις που δεν Φαντάζεστε

Μπορεί να χρησιμοποιείτε την πλαστική μεμβράνη μόνο για να τυλίγετε τα τρόφιμα αλλά σας έχουμε και άλλες 8 χρήσεις της που ίσως δεν έχετε ακούσει ξανά.


Χρησιμοποιήστε τη για να μην σας τρέχει η βαφή 
Βάψατε το μισό σπίτι σας και θέλετε να πάτε για ύπνο για να συνεχίσετε την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη όρεξη; Μπορείτε να καλύψετε με μεμβράνη τα πινέλα και τα ρόλερ σας έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος να στάξουν.

Διατηρήστε τα ράφια του ψυγείου σας καθαρά 
Για να διατηρήσετε τα ράφια του ψυγείου σας καθαρά μπορείτε να τα καλύψετε με πλαστική μεμβράνη. Έτσι, μειώνετε τον χρόνο καθαρισμού του ψυγείου σας στο μισό καθώς κάθε φορά που θα θέλετε να το καθαρίσετε θα αφαιρείτε απλά τη μία μεμβράνη και θα βάζετε μία άλλη.

Αποθηκεύστε τα μαχαιροπήρουνά σας
Αν έχετε σκοπό να μετακομίσετε ή απλά να αποθηκεύσετε κάποια από τα μαχαιροπήρουνά σας μπορείτε να τα τυλίξετε με μεμβράνη η οποία δεν σπάει εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύουν να χαθούν και θα φτάσουν σίγουρα άθικτα στον προορισμό τους.

Το μυστικό του καφέ που σας κρατάει ξύπνιους δεν είναι αυτό που νομίζετε...



Ένα φλιτζάνι καφέ αργά το απόγευμα ή το βράδυ μπορεί να σας κρατά σε εγρήγορση για περισσότερους λόγους από ό,τι έχετε συνειδητοποιήσει, λένε οι επιστήμονες.
Σύμφωνα με σχετική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science Translation Medicine, έδειξε ότι η καφεΐνη είναι κάτι περισσότερο από ένα διεγερτικό και στην πραγματικότητα επιβραδύνει το “εσωτερικό ρολόι” του οργανισμού του ανθρώπου.
 
Ένας δυνατός καφές τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο καθυστερεί την παραγωγή της ορμόνης του ύπνου, της μελατονίνης, κατά  40 λεπτά περίπου, δυσκολεύοντας πολύ την προσπάθειά σας να αποκοιμηθείτε. Η συνέπεια είναι το σώμα να νομίζει πως είναι πιο νωρίς από ό,τι είναι στην πραγματικότητα - κι έτσι να μη βλέπει το λόγο να κοιμηθεί.

Κρύα χέρια: Ποιες είναι οι αιτίες και πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό



Το να έχετε κρύα χέρια, ακόμη και όταν δεν είστε σε ένα κρύο περιβάλλον δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Τα κρύα χέρια είναι ορισμένες φορές μία μέθοδος της φυσικής αντίδραση του σώματός σας για να ρυθμίσει την εσωτερική του θερμοκρασία και δεν θα πρέπει να σας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Αλλά εάν έχετε πολύ συχνά κρύα χέρια, ιδιαίτερα όταν αυτό συνοδεύεται και από αλλαγές στο χρώμα τους, τότε θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για κάτι αρκετά πιο σοβαρό. 
 
Για παράδειγμα, τα κρύα χέρια θα μπορούσε να σημαίνουν ότι έχετε κάποιο πρόβλημα με τα νεύρα ή την κυκλοφορία του αίματος ή κάποιο πρόβλημα με βλάβη των ιστών στα χέρια ή τα δάχτυλά σας.
 
Άλλα συμπτώματα που πρέπει να προσέχετε σε περίπτωση που έχετε κρύα χέρια περιλαμβάνουν:

Η συνειδητή αποχή είναι επιλογή

Μετά την ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο και τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούμασταν σε πρόωρες εκλογές. Αν ξάφνιασε κάτι, αυτό ήταν η αλητεία του Τσίπρα να τις κάνει εξπρές, δηλαδή αφού ψήφισε το μνημόνιο αλλά προτού προλάβει να το εφαρμόσει, ώστε να εξαπατήσει τον κόσμο με την άνεσή του και μετά να έχει την άπλα να ξανακάνει εκλογές σε 4 χρόνια.

Η ενστικτώδης αντίδρασή μoυ, αυτό που μου βγήκε πηγαία και το εμπιστεύτηκα, ήταν να γράψω στη σελίδα μας ότι θα κάνω αποχή. Και εξακολουθώ να το στηρίζω.

Κατά τη γνώμη μου, οι εκλογές αυτές είναι κίβδηλες και η συνειδητή αποχή αποτελεί επιλογή. Έχω γράψει και παλιότερα σχετικά με τη συνειδητή αποχή που κάνουν οι αναρχικοί

Γενικά, κυριαρχεί η άποψη που θεωρεί την ψήφο μέγιστο δικαίωμα - άρα και υποχρέωση - κάθε δημοκράτη πολίτη. Δεν είναι μέγιστο, ούτε ιερό. Αυτά είναι ψυχαναγκασμοί. Επίσης, προϋποθέτει ύπαρξη Δημοκρατίας, αλλιώς παίζεις με τους κανόνες ενός παιχνιδιού εκ προοιμίου χαμένου.

Δηλαδή, καθήκον του κάθε πολίτη είναι να υπηρετεί μόνο τη Δημοκρατία και όχι κάθε σύστημα που αυτοαποκαλείται δημοκρατικό, χωρίς να φέρει τα χαρακτηριστικά της.

Και αφού η αποχή καταδικάζεται συχνά με επιχειρήματα παρμένα από την αρχαιότητα, ας δούμε τί λένε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι – λέμε τώρα - για τη Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον Περικλή λοιπόν, στη Δημοκρατία οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και οι πρώτοι που οφείλουν να υποτάσσονται στο νόμο είναι οι κυβερνήτες. Στη Δημοκρατία οι νόμοι είναι δίκαιοι και όλοι - πολίτες και πολιτικοί - τους τηρούν από σεβασμό και όχι από φόβο - παραθυράκια και εξαιρέσεις δεν χωρούν σε ένα πολίτευμα που θέλει να ονομάζεται δημοκρατικό.

Ρίξτε το ουρικό οξύ τρώγοντας σωστά. Φυσικά Ροφήματα που μειώνουν το ουρικό οξύ. Τι πρέπει να αποφεύγετε


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια κοινή και οδυνηρή πάθηση που προσβάλλει τις αρθρώσεις. Σχηματίζονται μικροί κρύσταλλοι μέσα και γύρω από την άρθρωση, προκαλώντας φλεγμονή, πόνο και πρήξιμο. Αυτοί οι κρύσταλλοι σχηματίζονται από ένα από τα συνήθη απόβλητα που παράγονται από τον οργανισμό, το ουρικό οξύ. Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε ορισμένες τροφές και ποτά. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως το συκώτι, τις αντσούγιες, το σκουμπρί, τα ξερά φασόλια, τα μπιζέλια και την μπύρα. Το μεγαλύτερο ποσοστό του ουρικού οξέος διαλύεται στο αίμα και φιλτράρεται στα νεφρά. Από εκεί, αποβάλλεται από τον οργανισμό με τα ούρα. Αν το σώμα σας παράγει υπερβολική ποσότητα ουρικού οξέος ή δεν απομακρύνει αρκετό μέσω των ούρων, μπορεί να σας προκαλέσει πρόβλημα. Το υψηλό επίπεδο ουρικού οξέος στο αίμα ονομάζεται υπερουριχαιμία. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει αρκετά γρήγορα σε άτομα με ουρική αρθρίτιδα. Αυτό προκαλεί αύξηση των επιπέδων ουρικού οξέος και το σχηματισμό κρυστάλλων.

Εάν η διατροφή σας αποτελείται από μεγαλύτερες ποσότητες πουρινών,υπάρχει περίπτωση να αναπτύξετε ουρική αρθρίτιδα, επειδή οι πουρίνες μεταβολίζονται σε ουρικό οξύ. Είναι προφανές ότι για ακόμη μία φορά η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία μιας νόσου.

Παράξενα σύννεφα πάνω από την Κόστα Ρίκα!

Οι κάτοικοι του Σαν Χοσέ και κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού της Κόστα Ρίκα είδαν έναν εκπληκτικό σχηματισμό νεφών στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Σύννεφα ουράνιου τόξου εμφανίστηκαν πάνω από  μια καταιγίδα.

Παρακολουθήστε τις εκπληκτικές φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθούν.

ουράνιο τόξο σύννεφα, ουράνιο τόξο σύννεφο, σύννεφο ιριδίζουσα, ουράνιο τόξο σύννεφα Κόστα Ρίκα, ουράνιο τόξο φωτιά Κόστα Ρίκα Σεπτεμβρίου 2015, για την εικόνα ουράνιο τόξο σύννεφο, καλύτερες εικόνες σύννεφο ιριδίζουσα

Κορνήλιος Καστοριάδης: Υστερογραφο στην ασημαντοτητα


Κειμενο της συζητησης με τον δημοσιογράφο Ντανιελ Μερμε στην εκπομπη La-bas si j’ y suis του ραδιοφωνικου σταθμου France Inter , οπως δημοσιευτηκε στην Ελευθεροτυπια (20.7.1998) και στην Monde Diplomatique (Αυγουστος 1998).

Απ’ ολα τα χαρακτηριστικα του συγχρονου κοσμου – κρισεις, αντιφασεις, αντιθεσεις, τομες -, εκεινο που με εντυπωσιαζει περισσοτερο ειναι η ασημαντοτητα.
Ας παρουμε τη διαμαχη αναμεσα στη Δεξια και την Αριστερα. Στις ημερες μας εχει χασει το νοημα της. Οχι επειδη δεν υπαρχει υλικο, για να τροφοδοτηθει μια πολιτικη διαμαχη, και μαλιστα μια πολυ σοβαρη διαμαχη. Αλλα επειδη τοσο η Δεξια οσο και η Αριστερα, λιγο εως πολυ, λενε τα ιδια πραγματα.
Στη Γαλλια το 1983 οι Σοσιαλιστες ακολουθησαν καποια πολιτικη. Μετα, ηρθε η Δεξια με τον Μπαλλαντυρ και ακολουθησε την ιδια πολιτικη. Μετα, ξαναρθαν οι Σοσιαλιστες με τον Μπερεγκοβουα και συνεχισαν την ιδια πολιτικη. Μετα, ξανα η Δεξια με τον Μπαλλαντυρ και ξανα η ιδια πολιτικη. Μετα, ο Σιρακ κερδισε τις εκλογες λεγοντας «εγω θα κανω κατι αλλο» και, τελικα, εκανε κι αυτος τα ιδια.
Οι πολιτικοι ειναι ανισχυροι. Αυτο ειναι βεβαιο. Το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να «πηγαινουν με το ρευμα», δηλαδη να εφαρμοζουν μια υπερ-φιλελευθερη πολιτικη, η οποια ειναι της μοδας. Κατα τη γνωμη μου, δεν προκειται για πολιτικους αλλα για μικροπολιτικους που επιδιδονται σε ψηφοθηρια με οποιοδηποτε μεσον, με το marketing, κ.λπ. Ουσιαστικα, αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν κανενα προγραμμα. Στοχος τους ειναι: ειτε η παραμονη τους στην εξουσια, ειτε η επιστροφη τους σ’ αυτην. Και για να τον πετυχουν, ειναι ικανοι για ολα. Ο Μπιλ Κλιντον, για παραδειγμα, στηριξε τη προεκλογικη του εκστρατεια αποκλειστικα και μονον στις μετρησεις· το επιτελειο του, σε καθε περιπτωση, θεωρουσε οτι η επικρατουσα γνωμη μιας μετρησης ταυτιζεται με την κοινη γνωμη…
Οπωσδηποτε, υπαρχει ενδογενης σχεση αναμεσα στη μηδαμινη πολιτικη αυτου του ειδους – ουσιαστικα, προκειται για το μη γιγνεσθαι της πολιτικης – και στην ασημαντοτητα που χαρακτηριζει τους αλλους τομεις· την ασημαντοτητα στις τεχνες, στη φιλοσοφια, στη λογοτεχνια. Ειναι το πνευμα του καιρου μας. Ολα συνεργουν προς αυτην την κατευθυνση, προς τα ιδια αποτελεσματα. Ολα οδηγουν στην ασημαντοτητα.
Περιεργο επαγγελμα η πολιτικη, ακομη κι αυτη εδω η μηδαμινη πολιτικη. Γιατι; Διοτι προϋποθετει δυο ικανοτητες που δεν συνδυαζονται μεταξυ τους.
Η πρωτη ικανοτητα ειναι η κατακτηση της εξουσιας (μπορει να εχει κανεις τις καλυτερες ιδεες, αλλα αυτο δεν χρησιμευει, εαν δεν εχει κατακτησει την εξουσια). Η δευτερη ειναι, μετα την κατακτηση της εξουσιας, να την αξιοποιησει κανεις, δηλαδη να κυβερνησει.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες ηφαιστειακών αστραπών!

Αν ένα ηφαίστειο δεν είναι αρκετά τρομακτικό ...

Απλά προσθέστε μερικές αστραπές και θα έχετε την απίστευτη αίσθηση ότι το τέλος του κόσμου είναι ακριβώς μπροστά σας.

ηφαίστειο κεραυνούς, αστραπές αστραπή έκρηξη ηφαιστείου, έκρηξη ηφαιστείου κεραυνό, εικόνες ηφαίστειο, εικόνα έκρηξη ηφαιστείου, καλύτερη εικόνα του ηφαιστείου κεραυνό, εικόνες ηφαίστειο αστραπή
ηφαίστειο κεραυνούς, αστραπές αστραπή έκρηξη ηφαιστείου, έκρηξη ηφαιστείου κεραυνό, εικόνες ηφαίστειο, εικόνα έκρηξη ηφαιστείου, καλύτερη εικόνα του ηφαιστείου κεραυνό, εικόνες ηφαίστειο αστραπή

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 8.3 έπληξε τη Χιλή στις 16 Σεπτεμβρίου 2015. Οι αρχές της Χιλής εξέδωσαν ειδοποίηση για τσουνάμι

16 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώτα σεισμός έντασης 7.9, σήμερα 8.4 επιφανειακός, 9,1 μίλια (15,7 χιλιόμετρα) κάτω από την επιφάνεια, με επίκεντρο περίπου 141 μίλια (228 χιλιόμετρα) βόρεια-βορειοδυτικά του Σαντιάγο. 

Εδώ οι πρώτες εικόνες της καταστροφής και το τσουνάμι που συντρίβεται στις ακτές της Χιλής, κοντά στο Coquimbo.

τσουνάμι της Χιλής M8.3 σεισμός 16 Σεπτεμβρίου του 2015, η Χιλή τσουνάμι Σεπτεμβρίου 2015, για το τσουνάμι του σεισμού 16 Σεπτεμβρίου 2015, το τσουνάμι της Χιλής φωτογραφία 16 Σεπτεμβρίου 2015, 8,4 σεισμό της Χιλής 16 Σεπτεμβρίου 2015, 8,4 σεισμό της Χιλής 16 Σεπτεμβρίου 2015, M8.4 σεισμός τσουνάμι, Χιλή σεισμό εικόνες Σεπτεμβρίου 2015, για τσουνάμι M8.4 σεισμός chiles Σεπτέμβριος 2015
Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στον Ειρηνικό στις 19:54 (18:54 EDT, 1154 GMT).
τσουνάμι της Χιλής M8.3 σεισμός 16 Σεπτεμβρίου του 2015, η Χιλή τσουνάμι Σεπτεμβρίου 2015, για το τσουνάμι του σεισμού 16 Σεπτεμβρίου 2015, το τσουνάμι της Χιλής φωτογραφία 16 Σεπτεμβρίου 2015, 8,4 σεισμό της Χιλής 16 Σεπτεμβρίου 2015, 8,4 σεισμό της Χιλής 16 Σεπτεμβρίου 2015, M8.4 σεισμός τσουνάμι, Χιλή σεισμό εικόνες Σεπτεμβρίου 2015, για τσουνάμι M8.4 σεισμός chiles Σεπτέμβριος 2015
Ο σεισμός των 8.3 προκάλεσε ταρακούνημα κτιρίων με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να καταφύγουν στους δρόμους.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ

ΣΤΙΣ 24-11-2014 ΕΓΙΝΕ ΕΚΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΚΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΜΑΣ - Ο ΝΕΟΣ ΜΑΣ ΗΛΙΟΣ

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ """"ΔΕΜΕΝΕΣ"""" ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ .





ΕΤΣΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΜΩΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΤΣΙ ΟΙ ΗΛΙΟΙ. 


""ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΝΤΑ, ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΘΕΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΤΕΙΑ"". 



ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΙΝΕΖΟ,  Tui Bei Tu,  ΕΖΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΟΝΓΚ ΣΤΑ 765 μΧ. 


Ο """ΤΟΥΙ ΜΠΕΙ ΤΟΥ"" ΠΡΟΦΗΤΕΥΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 56 ΣΤΟΙΧΟΥΣ. ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ 57 ΣΤΟΙΧΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ.........

In an extreme situation, things turn around. A three-feet tall kid, made all foreigners bow down.
When Blue West and Red East struggle, a son of God appears, a gentleman who brings peace and stops the killing.
This unbelievable genius is from the middle of the two, westernized and thus ended all wars for good.


Σε μια ακραία κατάσταση , τα πράγματα γίνονται γύρω (κυκλος). Ένα πολύ ψηλό παιδί , έκανε όλους τους αλλοδαπούς να υποκλιθούν .
Όταν Μπλε Δύση και Ανατολή Κόκκινο αγώνας (πολεμος) , ο γιος του Θεού εμφανίζεται , ένας κύριος που φέρνει την ειρήνη και σταματά η δολοφονία .


Αυτός ο απίστευτα ιδιοφυΐης,  είναι από τη μέση των δύο , δυτικοτροπείες και έτσι τελείωσε όλους τους πολέμους για τα καλά.
Julie Plimmyridou's photo.


ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ. ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΩΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΚΙΝΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΡΩΣΙΑ


ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, 57 ΣΤΟΙΧΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΕΙΠΕ, ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ.

 ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 700μΧ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ??? 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ.

 ΛΟΙΠΟΝ Tui Bei Tu ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΕ 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ. http://www.euro-tongil.org/swedish/english/LeeChung-FengChineseFutureProphecies.htm



ΠΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΠΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΤΟΙΧΟ 57, ΟΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΜΟΥΣ. 

Τι θέλουν οι Γερμανοί…


Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου
Οι εκλογές είναι απλή αριθμητική λένε οι αριθμολάγνοι…
Δεν έχουν πολύ άδικο, εάν λειτουγήσουν και υπερισχύσουν οι συνθήκες τις οποίες διαμορφώνουν τα εργαστήρια και τα think tank εξωτερικού…
Το βαθύ γερμανικό κατεστημένο δεν συγχωρεί στον Τρίπρα τη ρωγμή που άνοιξε στην Ευρώπη με τη στάση του…
Οι βλαβερές για την ηγενονία της Γερμανίας, συνέπειες της πολιτικής Τσίπρα, αποτυπώνονται- παρά την ήττα- καθημερινά με όλους τους όρους και σε όλα τα πεδία …
Η εκτίναξη του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του βρετανικού Εργατικού Κόμματος , μπορεί στην Ελλάδα να πέρασε απαρατήρητη για ευνόήτους λόγους, από τα συστημικά ΜΜΕ, αλλά στο γερμανικό κατεστημένο προκάλεσε πανικό. Αρκεί μια ματιά στα ΜΜΕ της Γερμανίας για να καταλάβει κανείς την ανησυχία…
Ριζοσπάστης και σκληρός πολέμιος της λιτότητας, ο βρετανός Τσίπρας, όπως έχει κατοχυρωθεί από τους ξένους αναλυτές, είναι ένας ακόμη δυνατός κρίκος στην αλυσίδα των συνθηκών ανατροπής των συχετισμών οι οποίοι επικρατούν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια …

Του ζητάς Έλεος, Απαλλαγή, Ευσπλαχνία


Δώσε έλεος ευσπλαχνικό σε όλους δίπλα σου.
Απάλλαξε τους ανθρώπους με ότι τους κρατάς, μέσα από το μυαλό σου και από τις σκέψεις σου, αλλά και με τις πράξεις σου.
Δώσε ευσπλαχνία σε κάθε πλάσμα.


Τους ανθρώπους χειρίσου τους με έλεος, με ευσπλαχνία, και απαλλαγή. Είναι η καλύτερη προσευχή, είναι η καλύτερη μετάνοια, είναι η καλύτερη εκκλησία. 

Πολιτικό Μήνυμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Πολιτικό Μήνυμα ΑΡΚΑΣ

Η Αλήθεια δεν χρειάζεται επιχειρήματα, ούτε αποδείξεις, ούτε συζητήσεις. Είναι Ολοφάνερη! Μόνο η «ερμηνεία της πραγματικότητας» χρειάζεται επιχειρήματα για να «πείσουν» ότι «τα πράγματα είναι έτσι». Αλλά μόνο ηλίθιοι «πείθονται» από επιχειρήματα. Οι αληθινοί άνθρωποι απλά «Βλέπουν».

Γνωρίζουμε ότι Υπάρχει Μια Πραγματικότητα πέρα από το Κοσμικό Όνειρο. Γνωρίζουμε ότι Υπάρχουν Ανώτεροι Πνευματικοί Κόσμοι, Αόρατοι για τους ανθρώπους. Γνωρίζουμε ότι στο Σύμπαν υπάρχουν εκατομμύρια κατοικημένοι πλανήτες με πολιτισμούς ανώτερους από αυτόν της γης. Είναι ηλιθιότητα του ανθρώπου να πιστεύει και να διακηρύττει ότι το Σύμπαν «φτιάχτηκε» για αυτόν.

Συνήθως δεν ασχολούμαστε με τον κόσμο και την γη, πέρα από το να μαρτυρήσουμε την Αλήθεια, μέχρι το βάθος που την κατανοούμε. Μερικές φορές όμως, από ιστορική άποψη (αν και η γήινη ιστορία δεν έχει και πολύ σημασία) ασχολούμαστε με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Μια «Δημοκρατία» στην οποία οι συμμετέχοντες είναι εξαρχής «άνισοι» και όπου δεν υπάρχει προοπτική να αλλάξει η κοινωνική κατάσταση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δεν είναι ένα Σταθερό Πολιτικό Σύστημα Ελευθερίας, Ισότητας, Ισονομίας. Είναι ένα Ανελεύθερο Σύστημα που επιβάλλει ακόμα και με την απειλή τιμωρίας και ποινής μια ΑΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Εμπεριέχει Αυταρχισμό, Βία, Αδικία, κι Ανισορροπία.

Ποιος είπε ότι αυτού του τύπου οι ψευτοδημοκρατίες είναι το καλύτερο πολιτικό σύστημα;. Μόνο όσοι εξυπηρετούνται από αυτή την κοινωνική κατάσταση το ισχυρίζονται και τα πρόβατα που τους ακολουθούν, είτε για να εξασφαλίσουν την βοσκή τους, είτε για να μην χάσουν την ησυχία του μαντριού.

Η Αλήθεια είναι πέρα από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ της ψευτοδημοκρατίας, έξω από την βρώμικη κοινωνία που φτιάχνουν βρώμικοι άνθρωποι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα