Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η Δύναμη της Επιλογής (Μέρος 3ο)

Η Ιστορία της Μαίρης
Κάποτε, υπήρχε μια εύθραυστη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είχε ζήσει για πολλά χρόνια σε ένα μεγάλο, όμορφο σπίτι.
Ωστόσο, καθώς τα παιδιά της είχαν μεγαλώσει και είχαν φύγει μακριά, και ο σύζυγός της είχε πεθάνει πριν από πολλά χρόνια, το μεγάλο σπίτι ήταν απλά πάρα πολύ για να μπορεί να τα βγάλει πέρα με τη φροντίδα του η μικροκαμωμένη γυναίκα. Η υγεία της μειώθηκε, το ίδιο και η όρασή της, και ο γιατρός της φρόντισε να την επισκέπτεται κάποιος από έναν οργανισμό υγείας. Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός υγείας συνέστησε στην Μαίρη να μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα υποβοηθούμενης διαβίωσης, κάτι που η Μαρία δεν ήθελε να κάνει. Με την προτροπή της νοσοκόμα (από τον οργανισμό) και του γιατρού της, η Μαίρη τελικά ενέδωσε.
Την ημέρα της μετακόμισης, η κοινωνική λειτουργός από τον οργανισμό υγείας έφτασε για να οδηγήσει την Μαίρη στο νέο της διαμέρισμά. Η Μαίρη ζήτησε από τη νεότερη γυναίκα να της περιγράψει το διαμέρισμα, και η κοινωνική λειτουργός έκανε το καλύτερό που μπορούσε για να της το περιγράψει με ειλικρίνεια, έτσι ώστε η Μαίρη δεν θα ένοιωθε έκπληξη όταν θα το έβλεπε. Η ηλικιωμένη γυναίκα χαμογέλασε και είπε: «Είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει."

Η Δύναμη της Επιλογής (Μέρος 2ο)


Η Ιστορία της Έλσας
Η Έλσα έμαθε για πρώτη φορά για τη δύναμη της επιλογής από μία σύμβουλο, την Δέσποινα. Ήταν έφηβη εκείνη την εποχή, και είχε μπει σε κάποιες φασαρίες, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να πρέπει να βλέπει μία κυρία που πήγε στο σπίτι για να βοηθήσει τη μητέρα της να καταλάβει πώς να διαχειριστεί την απείθαρχη έφηβη κόρη της (την Έλσα) . Όταν η Δέσποινα έφτασε στο σπίτι, η Έλσα ήταν κακοδιάθετη, και καθόλου ευχάριστη με την Δέσποινα, ή την μητέρα της, ή κάποιον άλλο. Ένιωθε ότι είχε δίκιο. Της είχαν συμβεί κάποια άσχημα πράγματα και ήταν θυμωμένη με τη μητέρα της που είχε κάνει μιας σειρά από λάθη.
Ένιωθε ότι η μητέρα της όφειλε να γνωρίζει καλύτερα, ή να είχε πράξει καλύτερα, ή τουλάχιστον να είχε συμπεριφερθεί όσο καλά περίμενε από την Έλσα. Είχε πει ψέματα στην Έλσα (μεταξύ άλλων), έτσι η Έλσα, πάνω απ 'όλα, θεωρούσε ότι η ανεντιμότητα της μητέρας της ήταν ασυγχώρητη. Πίστευε ότι η ανεντιμότητα της μητέρας της της έδινε επαρκείς λόγους για να μην την εμπιστεύεται, και να είναι ανειληκρινής μαζί της. Και έτσι, η Δέσποινα, η σύμβουλος, έφτασε στο σπίτι της, και εκείνη αρνήθηκε να την εμπιστευτεί. Υπέθεσε ότι ήταν με το μέρος της μητέρας της, το οποίο σήμαινε ότι ήταν «ένας από αυτούς."

Η Δύναμη της Επιλογής (Μέρος 1ο)

Ένα από τα πιο δυνατά μαθήματα που έχω μάθει ποτέ ήταν για τη δύναμη της επιλογής. Έμαθα πολλά για τη δύναμη της επιλογής από ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες ο ενδιαφερόμενος είχε μικρή ή καθόλου διαθέσιμη επιλογή. Θα ήθελα να μοιραστώ μερικές από αυτές τις ιστορίες μαζί σας εδώ.
Η πρώτη ιστορία προέρχεται από μια τρομακτική στιγμή στην ιστορία. Εκατομμύρια άνθρωποι συνελήφθησαν στα σπίτια τους και στάλθηκαν να δουλεύουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή θανατώθηκαν με μόνη αιτία την καταγωγή τους. Μπορείτε να φανταστείτε να είστε αναγκασμένος/η να εργαστείτε σε στρατόπεδο αιχμαλώτων, ακόμη κι αν δεν έχετε κάνει κανένα κακό; Πόσο απίστευτα άδικο! Όπως φαντάζομαι, αν ήμουν σε αυτή την κατάσταση, υποθέτω πως θα αισθανόμουν μεγάλη λύπη για τον εαυτό μου. Πολύ πιθανόν να θύμωνα πάρα πολύ, και ίσως ακόμη και να προσπαθούσα να αντεπιτεθώ (και πιθανώς να σκοτωνόμουν).

Η ιστορία του Δρ Viktor Flankl

Ένας από τα εκατομμύρια που κατέληξαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν ο Δρ Viktor Frankl. Όπως ήταν αναμενόμενο, στις συνθήκες που επικρατούσαν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, ο Δρ Frankl δεν είχε πολλές επιλογές. Του έλεγαν άλλοι πότε να ξυπνήσει και όταν (και που) να κοιμηθεί. Οι ώρες των γευμάτων επιλέχθηκαν για αυτόν, καθώς και το μενού. Ακόμη και η ποσότητα των τροφίμων ήταν εντελώς έξω από τον έλεγχό του. Δεν είχε επιλογή για τις συμπεριφορά των φυλάκων ή αν οι άλλοι κρατούμενοι ή αυτός ο ίδιος θα επιβίωνε του εγκλεισμού.

Η Δύση ελέγχεται από μια ομάδα δολοφόνων και γκάνγκστερ, οι οποίοι πρέπει να συλληφθούν και να απομακρυνθούν από την εξουσία το συντομότερο δυνατόν!


Χάος και συγκρούσεις στην κορυφή του δυτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, έχουν δημιουργήσει μια μοναδική ευκαιρία για την ερχόμενη Παρασκευή, επέτειο της μαζικής δολοφονίας της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, για να τεθεί οριστικά τέρμα στον έλεγχο της Δύσης από την μαφία των Χαζάρων.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΦΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ
Πηγές του Πενταγώνου αναφέρουν ότι η τράπεζα των Χαζάρων JP Morgan έχει "τεθεί υπό στρατιωτική επιτήρηση", γιατί ...
"είναι το λειτουργικό σκέλος της Federal Reserve Board." Οι πηγές του Πενταγώνου εξηγούν ότι η JPM χειρίζεται τα κουπόνια τροφίμων και τις ηλεκτρονικές κάρτες, που σημαίνει ότι με την απενεργοποίηση των θα μπορούσε να προκαλέσει ταραχές για τα τρόφιμα και γι' αυτόν τον λόγο ετέθη υπό επιτήρηση προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επιπλέον οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι πολλά από τα χρήματα της JP Morgan έχουν "εξαφανιστεί". Τώρα διεξάγεται έρευνα για το αν η Morgan Stanley και η Barclays Bank είναι υπεύθυνες για την κλοπή των χρημάτων, που αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα "λεχμανοποιηθούν", δηλ.θα πτωχεύσουν και θα διαλυθούν.

Η ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ

Imagem
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ένας μεγάλος πολυεθνικός στόλος πολεμικών πλοίων περιπολούν στα νερά του Κόλπου του Άντεν, κοντά στα σύνορα της Υεμένης.
Έχει αναφερθεί σε όλα τα κύρια ΜΜΕ ότι όλες οι χώρες που συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή ναυτική δύναμη, προστατεύουν τα συμφέροντα τους από την αυξανόμενη απειλή των Σομαλών πειρατών. Αλλά οι συνομωσιολόγοι πιστεύουν ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία.
Σε αυτό το βίντεο με τον Aaron McCollum, περιγράφει μια περίεργη μαγνητική ανωμαλία που έχει παρουσιαστεί στον ουρανό πάνω από τον Κόλπο του Άντεν. Αυτή η παράξενη μαγνητική ανωμαλία, δημιουργεί αυτό που οι συνομωσιολόγοι πιστεύουν ότι είναι μια Πύλη, ένα είδος διαγαλαξιακής Αστροπύλης, και ότι μόλις τώρα άρχισαν σιγά-σιγά να ενεργοποιούνται οι κυβερνήσεις και η "ελίτ", χωρίς να μπορούν να σταματήσουν ή να εξηγήσουν το φαινόμενο αυτό.
Η ιστορία όμως αυτή δεν ξεκινά απ' εδώ. Είναι πολύ παλιότερη. Όλα ξεκίνησαν το 2000, όταν ο ναύαρχος Maksimov, διοικητής του ρωσικού στόλου της Βόρειας θάλασσας, έστειλε μια απόρρητη αναφορά στον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, ενημερώνοντας τον ότι τον Νοέμβριο του 2000 είχε δημιουργηθεί ή ανακαλυφθεί μια μαγνητική Δίνη στον Κόλπο του Άντεν έξω από τις ακτές της Σομαλίας και πως παρά τις συνδυασμένες προσπάθειες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Κίνας για να την περιορίσουν ή να μελετήσουν τη φύση της, η οποία έδειχνε να "αψηφά" τους νόμους της φυσικής, απέτυχαν.

Τελομερή και Βιολογική Ηλικία

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II

Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M

 

Η μείωση του μήκους των τελομερών είναι ο πρωταρχικός λόγος γήρανσης και της εμφάνισης νόσων που συνδέονται με το γήρας όπως ο καρκίνος, τα αυτοάνοσα και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

 
Τελομερή DΝΑ και Χρωμοσώματα 


Το DNA είναι ο γενετικός κώδικας που περιέχει τις πληροφορίες για τη κατασκευή και την λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Μπορούμε να το παρομοιάσουμε σαν το σκληρό δίσκο σε έναν υπολογιστή που έχει αποθηκευμένα όλα τα προγράμματα που λειτουργούν μέσα σε αυτόν. 

Το DNA μας είναι ένα μακρύ νήμα διπλής έλικας τυλιγμένο στη μορφή των χρωμοσωμάτων. Σαν ένα κουβάρι που αντί να είναι στρογγυλό έχει διπλωθεί έτσι ώστε να σχηματίζει ένα “Χ”. Υπάρχουν 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων στα ανθρώπινα κύτταρα. 

Τα ακραία τμήματα των χρωμοσωμάτων ονομάζονται τελομερή. Το όνομά τους προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις τέλος- και -μέρος. 

Τα τελομερή χρησιμεύουν για την προστασία του DNA. Συγκρίνονται συχνά με το πλαστικό προστατευτικό κάλυμμα που βρίσκεται στην άκρη από τα κορδόνια των παπουτσιών που προστατεύουν το κορδόνι από το να ξεφτίσει στην άκρη. Κατά τον ίδιο τρόπο, τα τελομερή παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του DNA.

Σπιτικές λύσεις για την ξηροδερμία στο κεφάλι



Η εκτεταμένη χρήση χημικών προϊόντων, σαμπουάν και μαλακτικών για τα μαλλιά σας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής, στερώντας του τη φυσική του υγρασία και οδηγώντας σε μεγάλη ξηρότητα. 
Επίσης, η μακροχρόνια έκθεση σε ακραίες κλιματικές συνθήκες, για παράδειγμα, ένα μονίμως κλιματιζόμενο γραφείο ή η εργασία για πολλές ώρες στον ήλιο, επίσης, μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά και να προκαλέσει ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής.
 
Οι άνθρωποι που κάνουν εκτεταμένο styling στα μαλλιά τους είναι επίσης εξαιρετικά επιρρεπείς στην ξηροδερμία της κεφαλής. Πιστεύεται επίσης ότι μια διατροφή φτωχή σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής.
 
Τα συμπτώματα της ξηροδερμίας στο κεφάλι είναι συνήθως φαγούρα και νιφάδες σαν της πιτυρίδας.

Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο: Τι είναι και με τι συμπτώματα εμφανίζεται



Θυρεοειδίτιδα είναι η φλεγμονή ή το πρήξιμο του θυρεοειδούς. Υπάρχουν διάφοροι τύποι θυρεοειδίτιδας, ένας από τους οποίους είναι η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto, γνωστή και ως νόσος του Χασιμότο.
Η νόσος του Hashimoto είναι μια κατάσταση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σας σύστημα επιτίθεται στον θυρεοειδή σας, έναν μικρό αδένα στη βάση του λαιμού σας κάτω από το “μήλο του Αδάμ”. Ο θυρεοειδής αδένας είναι μέρος του ενδοκρινικού συστήματος, το οποίο παράγει ορμόνες που συντονίζουν πολλές από τις δραστηριότητες του οργανισμού σας.
 
Η προκύπτουσα φλεγμονή από τη νόσο του Hashimoto, επίσης γνωστή ως χρόνια λεμφοκυτταρική θυρεοειδίτιδα, συχνά οδηγεί σε υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα (υποθυρεοειδισμός). 
 
Η νόσος του Hashimoto είναι η πιο κοινή αιτία υποθυρεοειδισμού. Επηρεάζει κυρίως γυναίκες μέσης ηλικίας, αλλά επίσης μπορεί να συμβεί σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, όπως και σε παιδιά.

Από την τηλεόραση στον υπολογιστή: Πώς να αποκαταστήσετε την πραγματική οπτική του παιδιού

apo_tin_tileorasi_ston_upologisti_pos_na_apokatastisete_tin_pragmatiki_optiki_tou_paidiouΠολλοί γονείς παραπονιούνται σήμερα ότι τους είναι αδύνατο να «ξεκολλήσουν» το παιδί τους από την τηλεόραση και τον υπολογιστή. Πράγματι, η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη έχει επιδείξει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα όλων, μικρών και μεγάλων. Τα ερεθίσματα που λαμβάνει πια ο σύγχρονος άνθρωπος είναι πολλά και ποικίλα, συνδυάζοντας μία ευρεία γκάμα πολιτισμικών χαρακτηριστικών.

Οι σημερινοί γονείς παρατηρούν ότι ο νέος αυτός κόσμος έχει εντάξει το παιδί τους, το οποίο κινείται ανεξέλεγκτα μέσα σε αυτόν με τρόπο που οι ίδιοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν, πόσο μάλλον να περιορίσουν. Αναφέρουν πως τα παιδιά τους καθηλώνονται μπροστά σε τηλεοράσεις και υπολογιστές, χάνοντας την αίσθηση του χρόνου και παραμελώντας τα μαθήματά τους και τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Ρωτούν απεγνωσμένα, λοιπόν: «Τι να κάνουμε;»
Θα προσπαθήσω να παραθέσω μερικά βήματα που θα μπορούσατε οι γονείς να ακολουθήσετε, συνοπτικά, προκειμένου να περιορίσετε το φαινόμενο της εξάρτησης αυτής αλλά και να αποκαταστήσετε την πραγματική και όχι εικονική οπτική του παιδιού.

Τσιγαρόβηχας:Tips για να τον αντιμετωπίσετε

Τσιγαρόβηχας:Tips για να τον αντιμετωπίσετε

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος
Ο τσιγαρόβηχας είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι μακροχρόνιοι καπνιστές.
Σε αρκετές περιπτώσεις ο βήχας αυτός μπορεί να συνοδεύεται και από φλέγμα ενώ είναι πιο έντονος όταν ξυπνάτε το πρωί.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους επιστήμονες της mayo clinic η κατα΄σταση αυτή προκαλείται εξαιτίας του καπνού ο οποίος δεν αφήνει τα κύτταρα να λειτουργήσουν σωστά, με συνέπεια να δημιουργείται φλεγμονή.
Ποια συμπτώματα είναι πιο σοβαρά;
Τα ύποπτα συμπτώματα τα οποία πρέπει να σας κινητοποιήσουν είναι :

Πέντε τρικ υγείας για να »πέσει» η κοιλίτσα!

Πέντε τρικ υγείας για να »πέσει» η κοιλίτσα!

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος
Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο για να πέσει το σωσίβιο στη κοιλιά.
Κάνετε εξαντλητικές δίαιτες  ακολουθείτε κάποια διατροφή αλλά η φουσκωμένη κοιλίτσα επιμένει πεισματικά να σας χαλάει την εικόνα του σώματος σας.
Μάθετε τι προτείνουν οι ειδικοί για να πέσε το σωσίβιο στην κοιλιά!
Φάτε γιαούρτι
Όσοι κατανάλωνουν  γιαούρτι έχουν λιγότερη κοιλίτσα. Μελέτη που δημοσιευθήκε σε έγκριτο επιστημονικό περιορδικό απέδειξε ότι η συχνή κατανάλωσή του ενεργοποιεί τα «καλά» βακτήρια που κατοικούν μέσα στο στομάχι και έτσι αποφεύγεται το φούσκωμα.

Μέσα έπεσες μακάκα μετεωρολόγε!

    Χτες ήταν η πιο ζεστή μέρα όλου του καλοκαιριού. Τα είδαμε όλα. Βράσαμε κανονικά μέσα κι έξω. Φυσικά… αυτό που ξέχασαν να σας που ήταν ότι έγινε δια χειρός… μικροκυμάτων!

    Οπλοποίηση της ξηρασίας ως μέσο εξόντωσης των Παλαιστινίων

      Η οπλοποίηση του καιρού για κάποιους -ακόμα- θεωρείται ως συνωμοσιολογία. Η οπλοποίηση όμως της ξηρασίας μπορεί να γίνει και χωρίς την χειραγώγηση του καιρού

      Η Καλιφόρνια στις ΗΠΑ να βιώνει μία από τις χειρότερες ξηρασίες στην ιστορία της, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της Τζέρι Μπράουν να έχει κηρύξει το νερό σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης να έχουν στρέψει την προσοχή τους σε αυτήν,αποσιωπώντας φυσικά τη χειραγώγηση καιρού που δέχεται τα τελευταία χρόνια η περιοχή και πόσο κερδισμένη βγαίνει η Nestle απ’ όλη την κατάσταση.
      Όμως υπάρχει και μια άλλη περιοχή στον κόσμο όπου η πρόσβαση στο νερό δεν είναι εφικτή, για άλλους λόγους.
      Ο λόγος για την ξηρασία που υφίστανται σκόπιμα οι Παλαιστίνιοι ως αποτέλεσμα της επίσημης κρατικής πολιτικής που έχει εγκαθιδρύσει το Ισραήλ.
      Παρά τη θέση τους σε μια περιοχή που πιστεύεται ότι είναι παντοτινά ξηρή, οι Αγιοι Τόποι έχουν στην πραγματικότητα άφθονους φυσικούς πόρους γλυκού νερού με τη μορφή υπόγειων υδροφόρων οριζόντων και τον Ιορδάνη ποταμό.
      Οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Οχθη και οι Ισραηλινοί έποικοι ζουν σε περίπου ίση απόσταση από αυτούς τους πόρους, οι οποίοι θεωρητικά θα επέτρεπαν την ισομερή κατανάλωση. Ωστόσο, η ισραηλινή πολιτική για τα ύδατα έχει καταστήσει αυτήν την προοπτική σχεδόν αδύνατη και στην πραγματικότητα έχει δημιουργήσει μια συγκλονιστική διαφορά.

      Σταμάτα να είσαι ενεργειακή τροφή για ζόμπι που δίχως εσένα θα είχαν εξαϋλωθεί.



      Το πιο δύσκολο απ' όλα δεν είναι να οραματιστείς αυτό που επιθυμείς αλλά να καταφέρεις να διατηρήσεις εστιασμένη όλη σου τη σκέψη πάνω σ' αυτό. 


      Να καταφέρεις να συντηρήσεις άσβεστη τη φλόγα της πίστης σου για το τελικό αποτέλεσμα. 


      Να είσαι κύριος του εαυτού σου και των φαινομένων που εκτυλίσσονται γύρω σου. 


      Να ελίσσεσαι ευέλικτα ανάμεσα απ' τις εικονικές συμπληγάδες. 


      Να μπορείς να ξεχωρίσεις το πραγματικό απ' το φανταστικό γιατί είναι πολύ πιθανόν οι άλλοι να σε πείσουνε ότι η φαντασία σου δεν είναι πραγματικότητα. 


      Αν συμβεί το τελευταίο τότε θα ζήσεις τη πραγματικότητα τους κάτι που δυστυχώς είναι πιο εύκολο να συμβεί, αλλά ταυτόχρονα και πολύ οδυνηρό. 


      Να έχεις κατά νου ότι η δύναμη της σκέψης σαν μια τεράστια ενεργειακή απόχη συλλέγει αυτό που έχεις νοερά απεικονίσει. 

      "Αρχαία Αίγυπτος-Πυραμίδες"



      Η Ιστορία της Αιγύπτου έχει γοητεύσει πλήθος ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αλλά όταν ακούμε την λέξη Αίγυπτος μας έρχονται στο νου τα τεράστια μνημεία που άφησε πίσω του ο τεράστιος πολιτισμός των Αρχαίων Αιγυπτίων, τις πυραμίδες. 

      Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ. Σκοπός της πυραμίδας ήταν να «στεγάσει» το νεκρό Φαραώ κατά τη διάρκεια της μεταθανάτιας ζωής του. Οι αρχαιολόγοι λένε ότι το σχήμα της πυραμίδας προήλθε από παλαιότερους τύμβους, που συμβόλιζε τις ακτίνες του ήλιου.

      Οι πρώτοι τάφοι των Αιγυπτίων ήταν τύμβοι που φτιάχνονταν όταν κάλυπταν έναν απλό τάφο με χαλίκια, ενώ οι αξιωματούχοι και οι Φαραώ θάβονταν σε στενόμακρα κτήρια από τούβλα λάσπης, τους μασταμπάδες, για τους οποίους μιλήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Μερικοί μασταμπάδες καλύπτονταν, επίσης με τούβλα. Ωστόσο η πρώτη πυραμίδα και ο πρώτος πέτρινος τάφος ήταν η Βαθμιδωτή πυραμίδα του Φαραώ Ζονέρ. Σιγά σιγά όμως η μορφή άρχισε αλλάζει. Οι βαθμιδωτές πυραμίδες συμβόλιζαν την σκάλα με την οποία ο νεκρός θα έφτανε στα αστέρια μαζί με τους άλλους θεούς. Κατά την διάρκεια του χρόνου, όμως, ο ήλιος πήρε μεγαλύτερη σημασία από τα αστέρια, κι έτσι χτίστηκαν οι πραγματικές πυραμίδες που οι πλευρές τους συμβόλιζαν τις ακτίνες του ήλιου.

      Διώξτε τους μύκητες από τις καλοκαιρινές σας αναμνήσεις

      Διώξτε τους μύκητες από τις καλοκαιρινές σας αναμνήσεις

      Όταν μιλάμε για μύκητες των γεννητικών οργάνων συνήθως αναφερόμαστε σε έναν συγκεκριμένο μύκητα, τον Candida Albigans. Και πρόκειται για έναν μύκητα που μπορεί να εμφανιστεί τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες. Επιπλέον, όταν ο ένας από το ζευγάρι έχει μύκυτες, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα κολλήσει και ο άλλος. Γι' αυτό και οι μύκητες, παρότι δεν είναι (μόνο) σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, εντάσσονται στην κατηγορία των ασθενειών που μεταδίδονται με τη σωματική επαφή. 
      Τα συμπτώματα της μυκητίασης 
      Στις γυναίκες, τα συμπτώματά του μπορεί να συμπεριλαμβάνουν αίσθηση καύσου στα έσω ή έξω γεννητικά όργανα, μια αίσθηση "βάρους", φαγούρα, κοκκίνισμα, επώδυνη ούρηση, τσούξιμο και αυξημένες εκκρίσεις, πηχτές και λευκές ή/και δύσοσμες.

      Δαμάζοντας Τα Δύσκολα Συναισθήματα

      Δαμάζοντας Τα Δύσκολα Συναισθήματα
      Γράφει η Σύμβουλος-Ψυχολόγος  Μεραμβελιωτάκη-Simon Μαρία…
      Ένα συναίσθημα μπορεί να έχει τεράστια δύναμη. Εκδηλώνεται σε τόσα διαφορετικά  επίπεδα κι εκφάνσεις.
      Η λύπη: Βαραίνει μαζί με το στήθος μας, κι όλο τον κόσμο γύρω μας. Ξαφνικά όλα κινούνται αργά κι ανούσια. Βάζει τα μάτια,τη φωνή κι ολόκληρο το σώμα μας να την μαρτυρούν.

      Άνδρες: ξέρετε γιατί οι γυναίκες σας, σας χωρίζουν;

      Άνδρες: ξέρετε γιατί οι γυναίκες σας, σας χωρίζουν;

      Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους, για να δώσει τέλος σε μία σχέση, και φυσικά, δίνει τις ανάλογες εξηγήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα, όσον αφορά τις γυναίκες που ζητούν να χωρίσουν, οι οποίες είναι και η πλειοψηφία, οι λόγοι που τις ωθούν μακριά από τον σύντροφό τους σχετίζονται με τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών.
      Ειδικότερα, ο καθηγητής κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Michael Rosenfeld, ηγήθηκε μιας μελέτης με θέμα τον έγγαμο βίο και τα διαζύγια. Συγκεκριμένα, εξέτασε στοιχεία από το 2009 έως το 2015 σχετικά με το πώς τα ζευγάρια γνωρίζονται και συνεχίζουν στη σχέση.

      Φοβάμαι πως χάνω τον έλεγχο….!



      10559814_432815780216398_995905841300859874_n


      «Νιώθω πως η ζωή τρέχει και προσπαθώ να την προλάβω…προσπαθώ αλλά δεν καταφέρνω να την πιάσω και να τρέξουμε μαζί. γιατί στην διαδρομή κάνω στάση για παγωτό, για κουτσομπολιό, για ξεκούραση. Και η ζωή συνεχίσει να τρέχει και εγώ έχω μείνει χιλιόμετρα μακριά. Και κάπου στην διαδρομή μπερδεύομαι και πάω αλλού και την ψάχνω και δεν την βρίσκω. Και συνεχίζω μέχρι που φτάνω σε σημείο απελπισίας όπου αποφασίζω να παραιτηθώ. Κάπου εκεί ξεκινάνε τα κλάματα, η μελαγχολία, η κατάθλιψη και η μονοτονία. Και δεν έχω δύναμη να κάνω άλλη μια προσπάθεια. Ο εγωισμός δεν με αφήνει. Και αφήνομαι στην μοίρα που εγώ επέλεξα, αν και ρίχνω τις ευθύνες στη ζωή. Η ζωή φταίει που έχω αυτά τα προβλήματα, η ζωή δεν ήταν τόσο δοτική μαζί μου, η ζωή δεν μου χάρισε τίποτα, η ζωή δεν, δεν, δεν…τόσα δεν…και τόσες αποστασιοποιημένες ευθύνες… ευθύνες που μου ανήκουν αποκλειστικά…αλλά δεν θέλω να το δεκτώ. Δεν θέλω να τις αναλάβω. Και αρχίζω να φοβάμαι πως χάνω τον έλεγχο των πράξεων μου, των συμπεριφορών μου, των καταστάσεων…!»

      Τοξική Κουλτούρα (Toxic Culture)

      Τοξική Κουλτούρα

      Η Αισθητικοποίηση της τηλεοπτικής Βίας Απειλεί τους Εγκεφάλους μας!

      TOXIC ANOIGMA 3dc2550

      «Μια εικόνα της τηλεόρασης, σε αντιδιαστολή με τη λεπίδα της γκιλοτίνας, είναι δύο και τρεις και τέσσερις φορές πιο κοφτερή».  Daniel Schneidermann

      Γρέαφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com)
      toxic-culture11
      Το μέλλον του Δυτικού πολιτισμού στοιχειώνεται πάντα από τα οράματα των «προφητών» του. Πριν από μισό αιώνα περίπου ο Τζορτζ Όργουελ οραματίστηκε έναν δυστοπικό κόσμο-φυλακή, ενώ ο Άλντους Χάξλεϊ έναν «ουτοπικό» κόσμο-παρωδία. Απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα φαίνεται πως οδεύουμε περισσότερο προς το όραμα του Χάξλεϊ, παρά προς εκείνο του Όργουελ. Οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν ζουν υπό την εξουσία του πόνου, της βίας και του ολοκληρωτισμού, όπως προέβλεψε ο Όργουελ, αλλά είναι έρμαια των απολαύσεων και της αισθητικοποίησης των πάντων. Η σκλαβιά του μέλλοντος λέγεται τηλεοπτική απόλαυση: κρατώντας το τηλεκοντρόλ νομίζουμε πως ελέγχουμε την τηλεόραση αλλά στην ουσία εκείνη είναι που μας ελέγχει, μας λούζει με εικόνες και μας ναρκώνει.

      Είναι κατάλληλος για σένα; Οι 8 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις στον εαυτό σου

      Αν θες να μάθεις αν η σχέση που διατηρείς έχει μέλλον τότε πρέπει να είσαι σε θέση να απαντήσεις με ειλικρίνεια σε αυτές τις ερωτήσειςΚάνε το τώρα.
      relationships1
      “Με δέχεται πραγματικά όπως είμαι;”

      Θα υπάρχουν πάντα πράγματα που θα θες να αλλάξεις στους ανθρώπους γύρω σου, αλλά δεν θα πρέπει να βρεθείς με εκείνον ποτέ στην κατάσταση που να μη δέχεσαι την αυθεντικότητά του ή να μην τον εκτιμά ως ξεχωριστή προσωπικότητα. Και το αντίθετο φυσικά.
      “Γιατί είμαι σε αυτή τη σχέση;”
      Αν η απάντηση είναι ο σεβασμός, η αγάπη, η εμπιστοσύνη και οι αξίες που μοιράζεστε και όχι ο φόβος σου να μην είσαι μόνη και η οικονομική ανασφάλεια τότε ξέρεις πως είσαι μαζί του για τους σωστούς λόγους.

      Η άκυρη Δημοκρατία

      Είναι τρέλα να προσπαθούν να σε πείσουν όλοι ότι  η συμμετοχή στις εκλογές είναι η αρχή της δημοκρατίας και η αποχή ενισχύει τον δικομματισμό. Εδώ γελάμε τρανταχτά διότι πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι οι εκλογές στην Ελλάδα εδώ και χρόνια είναι αντισυνταγματικές και τα αποτελέσματα αυτών είναι "πειραγμένα" από πριν. Είτε ψηφίσεις κόμμα, είτε ρίξεις λευκό, είτε συμμετέχεις στις εκλογές μόλις το 1% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους μπορεί να βγάλει κυβέρνηση. Για την αποχή δεν το συζητούμε. Οι 36% απέχοντες σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα είναι για το πολιτικό σύστημα νούμερο που δεν λαμβάνεται υπόψιν διότι δε μάς συμφέρει. Το 36% των εγγεγραμμένων σε εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων, δεν υπάρχει για το Κράτος. Εξαϋλώθηκε.

      Τα πολύ παλιά χρόνια όταν έγινε το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας, το 1974 συγκεκριμένα, υπήρξαν κάποια άρθρα με τα οποία έπρεπε να έχει λόγο ακόμη και ο διαμαρτυρόμενος για την πολιτική κατάσταση ρίχνοντας λευκό στην κάλπη διότι η ψήφος ήταν και είναι υποχρεωτική (για το αύριο δεν θα ισχύει αλλάζει το Σύνταγμα σε Ευρωπαϊκό). Αυτό γινόταν διότι δεν έχει δικαίωμα το Κράτος να ωθεί το εκλογικό σώμα σε αποχή λόγω πούστικου πολιτικού σώματος. Το Σύνταγμα λοιπόν, τηρούσε την Δημοκρατία (ακόμη και την τυπική) κι αν ο λαός ήθελε να τιμωρήσει την πολιτική σκηνή, είχε το νόμιμο δικαίωμα να το κάνει. Με αυτό τον τρόπο το ποσοστό της ψήφου διαμαρτυρίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να προσμετράται ως ποσοστό εκλογών.

      10 τρόποι να του δείξεις τι σημαίνει για σένα

      10 τρόποι να του δείξεις τι σημαίνει για σένα
      Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να του δείξεις πόσο νοιάζεσαι για εκείνον. Εδώ είναι 10 από αυτά.

      1.Ζήτησε του συμβουλές για τα θέματα που σε απασχολούν-από κάτι ασήμαντο έως κάτι πολύ σημαντικό. Του αρέσει να βλέπει ότι νοιάζεσαι για την γνώμη του ακόμα κι αν είναι για κάτι εντελώς ασήμαντο και μικρό.

      2.Να είσαι ευτυχισμένη μόνο και μόνο που θα είσαι παρούσα όταν εκείνος κάνει κάτι που του αρέσει. Αν θέλει πραγματικά να περάσει το απόγευμα του βλέποντας ποδόσφαιρο θα εκτιμήσει το γεγονός ότι θες να είσαι εκεί στον καναπέ (ακόμα κι αν έχεις κολλήσει στην οθόνη του κινητού σου και μιλάς με την κολλητή σου στο WhatsApp).

      3.Να έχεις ανοιχτό μυαλό (αλλά να μην αλλάζεις και την άποψη σου). Όταν βλέπει μια κατάσταση με εντελώς διαφορετικό τρόπο δεν χρειάζεται να απορρίψεις τον τρόπο σκέψης του. Προσπάθησε να το δεις από την δικιά του οπτική γωνία- αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσεις μαζί του κιόλας στο τέλος.

      5 Λόγοι που οι άνθρωποι που κλαίνε πολύ είναι διανοητικά ισχυροί.


      klama
      Δυστυχώς, δεν είναι όλα τα συναισθήματα ίδια και ίσα.
      Το περισσότερο κοινά αποδεκτό συναίσθημα, η χαρά, είναι ένα σημάδι αυτοπεποίθησης, ασφάλειας και επιτυχίας. Ακόμα κι αν πρέπει να το προσποιηθείς σαν συναίσθημα, ξέρουμε πως το να βγάζεις προς τα έξω την εικόνα του ευτυχισμένου, είναι ένας τρόπος για να κερδίσεις ανθρώπους και φίλους.
      Η λύπη από την άλλη, είναι μια κατηγορία από μόνη της, που μοιάζει πολύ με την καινούρια ταινία της Pixar, «Inside Out». H λύπη μοιάζει να συνδέεται με την αποξένωση και όταν εκφράζεται απόλυτα, γίνεται μέχρι και κατακριτέα. Οι εκφράσεις λύπης, είναι σημάδι αδυναμίας και ανασφάλειας. Είναι άδικο για την κουλτούρα μας να τοποθετεί την λύπη σε τόσο στενά όρια. Είναι καταστροφικό, ανθυγιεινό και άδικο για την ζωή ενός ανθρώπου.
      Οι άνθρωποι που δεν διστάζουν να εκφράσουν την λύπη τους στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο υγιείς και πολύ πιο δυνατοί από αυτούς που την καταπιέζουν.

      »Εραστής της απουσίας σου»

      της Αλεξίας Κωνσταντίνου

      tumblr_nefcia3WVF1tn7w1wo1_500
      ‘’ Εκείνη τη νύχτα άδειασα τόσο, που όταν μου πέταξαν το μαχαίρι δε βρήκε πού να καρφωθεί’’ Τάσος Λειβαδίτης
      Μια πεταμένη κουβέρτα στην άκρη του καναπέ. Ατμόσφαιρα βαριά από καπνό και κλεισούρα. Μια τηλεόραση ανοιχτή με τον ήχο χαμηλωμένο. Κάτι ρούχα να χάνονται σε ένα κορμί ,που έχει αρχίσει να λιώνει πάνω στο μαξιλάρι και στο ένα χέρι το κινητό τηλέφωνο και στο άλλο το σταθερό. Κάπου υπάρχει κάποιο μπουκάλι με ποτό είτε χρησιμοποιημένο είτε απλά θεατής του πόνου. Όχι του σωματικού, μα ενός άλλου πανανθρώπινου και αιώνιου…
      Η παραπάνω εικόνα είναι μια εικόνα που έπλασε το μυαλό μου σκεφτόμενη τη λέξη χωρισμός , ή καλύτερα το βίωμα του χωρισμού. Ποια λέξη θα έβαζα δίπλα στη λέξη χωρισμός ; Πόνος. Στην αρχική του φάση τουλάχιστον. Γιατί ο χωρισμός, όπως κάθε ανθρώπινη κατάσταση είτε ψυχική είτε σωματική περνάει από πολλά στάδια μέχρι να εκπνεύσει , αν εκπνεύσει.
      Πολύ συνοπτικά θα αναφέρουμε τα στάδια που περνά κάποιος κατά τη διάρκεια του χωρισμού. Αρχικά είναι το στάδιο της της άρνησης, μετά του θυμού, ύστερα το στάδιο του παζαρέματος ,κατά το οποίο προσπαθούμε να βρούμε μια μέση οδό με τον συντροφό μας για να μη γίνει πράξη ο χωρισμός . Το τέταρτο στάδιο είναι η κατάθλιψη και τέλος η αποδοχή.
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      1

      Το Ενατο Κυμα