Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ!


Αποτέλεσμα εικόνας για '' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)


'' Μοιάζω με βομβαρδισμένο τοπίο
με ένα στιχάκι που είναι μουτζουρωμένο
στης ζωής το τελευταίο θρανίο 
και με πουλί ξενιτεμένο...

Έχω πείσμα και γερό το στομάχι
σαν το Παύλο με την κάλπικη λύρα
την αγάπη που έχω δώσει δε πήρα
έτσι το θέλησε η μοίρα....

Ο εγωισμός δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα Ιερά Δώρα


Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στον πλανήτη που να μην έχει νιώσει, ακούσει, βιώσει την Θεϊκή Παρουσία έστω και μία φορά στη ζωή του, ούτε ένας.


Σε κάθε έναν από εμάς ο Πατέρας μας έχει βάλει μέσα του την Πνοή Του. Οπότε δεν γίνεται ένας τόσο φιλεύσπλαχνος Πατέρας σαν τον Θεό που έχει τοποθετήσει μέσα μας την Πνοή Του να μην έχει προσπαθήσει να μιλήσει με εμάς. Με όλους προσπαθεί να επικοινωνήσει και κάθε μέρα κάνει προσπάθειες προσέγγισης. 

Πού θα πάνε τα νομίσματα ως το τέλος του 2015



Οι φόβοι για τις συνέπειες της μεγαλύτερης του αναμενόμενου επιβράδυνσης της Κίνας αλλά και η σύγχυση για τις προθέσεις των κινεζικών αρχών συνεχίζουν να προκαλούν αναταραχή στις αγορές κεφαλαίου και κυρίως στις ισοτιμίες των νομισμάτων

Αναλυτές μάλιστα σημειώνουν πως η Κίνα από τη μία πλευρά μάλιστα επιθυμεί το ρενμίμπι (RMB), όπως είναι η επίσημη ονομασία του κινεζικού νομίσματος, γνωστότερου ως γουάν, να κερδίσει μερίδιο αγοράς ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, ενώ από την άλλη, καθώς η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε κάμψη, διεκδικεί πλέον συμμετοχή στους παγκόσμιους νομισματικούς πολέμους, στο πλαίσιο των οποίων έλαβε χώρα μια ολόκληρη σειρά υποτιμήσεων σε διάφορα νομίσματα από την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ωστόσο, ορισμένοι οικονομολόγοι θεωρούν πως οι αγορές αντιδρούν υπερβολικά στα ασθενή μεταποιητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν (η μεταποίηση, τον Αύγουστο, σημείωσε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των τελευταίων τριών ετών) καθώς μπορεί η οικονομία να επιβραδύνει, εν τούτοις δεν αναμένεται κάποια δραματικά αρνητική εικόνα. Ο κλάδος των υπηρεσιών π.χ. αυξάνεται και τώρα αποτελεί το ήμισυ της κινεζικής οικονομίας.
Η πιθανή μετάλλαξη πάντως του οικονομικού μοντέλου της χώρας, που θα βασίζεται λιγότερο στις εξαγωγές και περισσότερο στην εγχώρια ζήτηση, στην κατανάλωση και στις υπηρεσίες, δεικνύει ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βρίσκεται σήμερα σε ένα μεταβατικό στάδιο που δεν θα περάσει δίχως κραδασμούς για την παγκόσμια οικονομία.

Η ΥΨΗΛΗ «ΤΕΧΝΗ» ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ… ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ

votes_fraud
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα είχαν εξαφανιστεί μετά τις σκανδαλώδεις αποτυχίες τους να προβλέψουν κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα, με αποκορύφωμα τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου δημοψηφίσματος όπου λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες έδιναν το λιγότερο ισοπαλία μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ.
Εδώ όμως όχι μόνο δεν έκλεισαν, ή ακόμα δεν οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για διασπορά ψευδών στοιχείων χωρίς κανένα έλεγχο διενεργείας των δημοσκοπήσεων τους, αλλά συνέχισαν ακάθεκτα το έργο τους που δεν είναι άλλο από το να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη στην γραμμή των συμφερόντων αυτών που τις χρηματοδοτούν. Με λίγα λόγια δημοσκοπήσεις για τα συμφεροντα των σπόνσορων τους, με στόχο τους αναποφασίστους και όχι μόνο ψηφοφόρους να ψηφήσουν αυτό που θέλουν να τους επιβάλουν. Και αυτό λέγεται επιστημονική έρευνα του εκλογικού σώματος! Η γελοιότητα και η άπατη με εθνικές συνέπειες σε όλο της το μεγαλείο.

Πότε προχωρούν άνδρες και γυναίκες μια σχέση

Tον χρόνο που περιμένουν γυναίκες και άντρες στην αρχή μιας γνωριμίας μέχρι να προχωρήσουν στο σεξ αναζήτησε μια νέα έρευνα που διενεργήθηκε από μια βρετανική εταιρεία.
couple-loveΜετά από ανάλυση των απαντήσεων συνολικά 2.225 αντρών και γυναικών, αποδεικνύεται ότι τα δύο φύλα έχουν διαφορετικά κριτήρια… υπομονής για την πρώτη σεξουαλική επαφή. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες γυναίκες (32%) περιμένουν τρεις εβδομάδες, ή μέχρι το πέμπτο ραντεβού προτού κάνουν σεξ με το νέο τους σύντροφο.
Οι γυναίκες βρέθηκαν επίσης να είναι πιο συγκρατημένες από ό,τι οι άνδρες με μόλις το 15% να λέει ότι θα έκανε σεξ στο πρώτο ραντεβού σε σύγκριση με το 26% των ανδρών.

Αιθέρια Έλαια- Ιδιότητες και εφαρμογές


home_0_1
1. Λεμονόχορτο (Βοτανική- INCI ονομασία: Cymbopogon citrates)
Παράγεται από το ομώνυμο αρωματικό χόρτο που φύεται στην Ινδία και την Γουατεμάλα. Έχει έντονο άρωμα λεμονιού. 
Ενδείξεις: Εντομοαπωθητικό, πολύ καλό στον πονοκέφαλο και στο κρύωμα και ιδανικό σε λάδια μασάζ για τους μυϊκούς πόνους.
Αντενδείξεις: Μη τοξικό, ελαφρά ερεθιστικό.
Συνέργεια με άλλα αιθέρια έλαια: Λεμόνι, Τζίντζερ, Λεβάντα, Μανταρίνι, Λεβαντίνη
2. Κυπαρίσσι (Βοτανική – INCI ονομασία: Cupressus sempervivens)
Παράγεται από τα φύλλα και τα κλωνάρια του ομώνυμου δέντρου. Χώρα παραγωγής αυτή τη στιγμή η Γαλλία και η Ισπανία
Ενδείξεις: Ανυψωτικό της διάθεσης, πολύ καλό καθαριστικό του αέρα, καλό σε λάδια μασάζ κατά της κυτταρίτιδας και καλό για τα λιπαρά ή με ακμή δέρματα Αντενδείξεις: Μη τοξικό
Συνέργεια με άλλα αιθέρια έλαια: Τζίντζερ, Γκρέιπφρουτ, Άρκευθος, Νεράτζι, Πεύκο, Λεμόνι, Λεβάντα

Δεν υπάρχει δρόμος για την ευτυχία, η ευτυχία είναι ο δρόμος

1012526_663103040367741_517004747_n

10 τρόποι για να τον ακολουθείτε καθημερινά

Όλοι οι άνθρωποι -ανεξαιρέτως- έχουν βιώσει περιόδους όπου «η ζωή είναι ωραία», πιθανώς ως αποτέλεσμα της αφθονίας υλικών αγαθών και δραστηριοτήτων ή της ύπαρξης κάποιων προσώπων και καταστάσεων στη ζωή τους. Δηλαδή, εξαιτίας κάποιων εξωτερικών παραγόντων.  Δυστυχώς, τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων καθιστούν όλο και πιο δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς οι περισσότεροι νιώθουν χαμένοι, απογοητευμένοι ή ακόμα και απελπισμένοι.
Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος που η ζωή μοιάζει με τρενάκι του Λούνα Παρκ, με τα πάνω και τα κάτω της και  που η ευτυχία φαντάζει εφήμερη –  και πιο σημαντικό,  τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;
Πάρα πολλά.  Πιστεύω ότι ο κύριος λόγος που δεν μένουμε σε μία κατάσταση ευτυχίας είναι απλά διότι δεν ξέρουμε πώς. Αυτό συμβαίνει, όχι μόνον επειδή δεν μας το δίδαξαν ποτέ, αλλά ακόμα χειρότερα, επειδή «εκπαιδευτήκαμε» στο πώς να είμαστε δυστυχισμένοι.
Από παιδιά, πρόσωπα που είχαν κύρος στη ζωής μας, μας απέτρεπαν -πιθανώς άθελά τους- από την ευτυχία. Μας έκαναν να νιώθουμε τύψεις αν αισθανόμασταν πολύ ευτυχείς, παρεμπόδιζαν την ανοιχτή εκδήλωση αυτής της ευτυχίας ή μας φόβιζαν ότι κάτι κακό θα ακολουθήσει. Άλλοι πάλι ήθελαν να τους μοιάσουμε και μας δίδαξαν να είμαστε  ανήσυχοι, ανήμποροι ή θύματα απέναντι στις καταστάσεις. Με τη δικαιολογία ότι θέλουν να μας προστατέψουν, μας παρότρυναν να πάρουμε τη ζωή στα σοβαρά, να δουλέψουμε σκληρά, να ξεχάσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες και επιθυμίες. Και όλα αυτά με την υπόσχεση ότι -αν ήμασταν τυχεροί- θα γινόμασταν κάποτε ευτυχισμένοι.

Σπάνε... ταμεία οι προφητείες για τον Σεπτέμβριο!

Συνεχίζοντας, το Skeptoid καταρρίπτει μία προς μία τις θεωρίες, ωστόσο αν ψάξει κανείς στο Ίντερνετ, διαπιστώνει ότι συνεχίζουν να οργιάζουν.


Το τέλος του κόσμου έρχεται (ξανά) στις 23 Σεπτεμβρίου


Οι «προφητείες» περί επερχόμενου τέλους του κόσμου αποτελούν συχνό φαινόμενο εδώ και δεκαετίες, με κάποιες ημερομηνίες να είναι πιο «δημοφιλείς» (με μεγαλύτερη απήχηση) από άλλες (χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2012).

Η νέα εσχατολογική ημερομηνία που αναμένεται είναι η 23η Σεπτεμβρίου 2015 και υποτίθεται ότι η συντέλεια θα προκύψει από μια σειρά γεγονότων (ή κάποια μεμονωμένα), από πτώση αστεροειδούς μέχρι κλιματική αλλαγή, την «προφητεία του Νεύτωνα» (βάσει ερμηνειών του πάνω σε θρησκευτικά κείμενα) και πολλά άλλα.

Σε κάθε περίπτωση, το Skeptoid συνέταξε μια λίστα των γεγονότων που, σύμφωνα με συνωμοσιολογικούς κύκλους, θα μπορούσαν να...δρομολογήσουν το Τέλος τα οποία λαμβάνουν χώρα μέσα στον Σεπτέμβριο του 2015.

Στα τσίρκα μαζί με τους υπεροπτικούς ανόητους ...


Άνθρωποι ψάξτε μεσ' τα κουρέλια σας.  Ένα λευκό ένδυμα είναι έτοιμο για όλους. Άς ξαποστείλουμε τις μαϊμουδοφορεσιές στα τσίρκα μαζί με τους υπεροπτικούς ανόητους. Είναι καλύτερα να βρίσκεσαι με άγριους παρά σ'ενα φαρμακείο κακών φαρμάκων... Μόρια



Ο πλούτος είναι μια θαυμάσια υπόσταση στη ζωή, όταν συνδυάζεται με την αίσθηση του παραδεισένιου πανανθρώπινου ονείρου σε φυσική και μεταφυσική διάσταση. Ύλη χωρίς πνεύμα, είναι μπάζα για χωματερές με πολλές τοξικές ουσίες που καταστρέφουν περιβάλλοντα και πλήθη ανθρώπων. 

Η έλλειψη του πνεύματος, μπορεί άνετα να οδηγήσει τον παράφρονα και σε μια ανοικτή αντιπαράθεση ακόμη και με το Ανώτατο Πνεύμα. Κουτή αντίληψη που έμεινε παραδειγματικά και διαχρονικά στις μερίδες εξουσιαστών από τον Λουδοβίκο τον ΙΔ΄, αλλά που ελάχιστους μπόρεσε να νουθετήσει στην πορεία του χρόνου. «Το Κράτος είμαι Εγώ», είναι ο πυρήνας όλων των αντιδράσεων και των συμπεριφορών των λογής μικρών ή μεγάλων «δικτατορίσκων», μικρών ή μεγάλων κοινωνιών. Είναι το κλασικό παράδειγμα.

Ποιος βρίσκεται όμως περισσότερο στον εκτροχιασμό της αρμονίας; Ο φέρων την εξουσιαστική αντίληψη ή εκείνοι που ασκούν δημόσια εξουσία μέσα από φορείς που διαχειρίζονται τα πλατιά συμφέροντα των πολιτών; 

Η πιθανή ύπαρξη παράλληλων κόσμων



Πόσα σύμπαντα υπάρχουν; 

Το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα το κάνει συναρπαστικό.

 Η ιστορία της φυσικής υπήρξε μία από τις διαρκώς διευρυνόμενες επιστήμες για την κατανόηση της τεράστια κλίμακας της πραγματικότητας, στο σημείο όπου οι φυσικοί τώρα θεωρούν ως δεδομένο ότι μπορεί να υπάρχουν πολύ περισσότερα από ό, τι μόνο το δικό μας σύμπαν. 

Ο Κρις Άντερσον διερευνά τις επιπτώσεις από τη συναρπαστική  ιδέα των πολλαπλών συμπάντων.

Πώς να σταματήσετε την ημικρανία σε μόλις 5 λεπτά!

Εάν πάσχετε από ημικρανίες, τότε μάλλον θα χρησιμοποιείται ακριβά και φορτωμένα με χημικά παυσίπονα. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την ανέξοδη, φυσική και σπιτική θεραπεία. Θα σας δώσει μια καταπληκτική ανακούφιση μέσα σε μόλις 5 λεπτά.
Οι άνθρωποι με ημικρανία γνωρίζουν ακριβώς πόσο ανυπόφορος και άβολος είναι αυτός ο πόνος. Η ημικρανία  κάνει τη ζωή αρκετά δύσκολη, και σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι είναι ανθεκτική ακόμη και στα ισχυρότερα παυσίπονα. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μια γρήγορη και απλή μέθοδο για να ανακουφιστείτε από τον πόνο της ημικρανίας.
how-to-stop-the-ημικρανία πόνος-in-ακριβώς-3-λεπτά
Είναι περισσότερο σαν μια παραδοσιακή μέθοδος που μειώνει τον πόνο μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμη και αν δεν είναι το πιο νόστιμο πράγμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο αλάτι Ιμαλαΐων, μερικές φλούδες λεμονιού και χυμό λεμονιού.
Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να πάρετε υψηλής ποιότητας αλάτι. 
Επιλέξτε κρυσταλλικό άλας Ιμαλαΐων, που είναι άφθονο σε μέταλλα. 
Μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα υγιεινής διατροφής. 
Περιέχει 84 ουσιώδη στοιχεία. 
Το αλάτι Ιμαλαΐων ανακουφίζει από την ημικρανία, τον πονοκέφαλο, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και ομαλοποιεί την ισορροπία του pH στο σώμα.
Η μέθοδος παρασκευής είναι αρκετά απλή. 

Κρυολόγημα: Πιο πιθανό για όσους κοιμούνται λίγο το βράδυ



Οι άνθρωποι που κοιμούνται έξι ώρες ή λιγότερο τη νύχτα είναι πιο πιθανό να κολλήσουν κάποιο κρυολόγημα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sleep.
Για τις ανάγκες της έρευνας επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια εξέτασαν τις περιπτώσεις 164 ενηλίκων, από τους οποίους συγκέντρωσαν πληροφορίες για παράγοντες υγείας όπως το στρες, την ιδιοσυγκρασία, την κατανάλωση αλκοόλ και την χρήση τσιγάρων.
 
Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις συνήθειες ύπνου των συμμετεχόντων για επτά ημέρες, μετρώντας με ειδικό αισθητήρα το πόσο κοιμόντουσαν κάθε βράδυ, αλλά και την ποιότητα του ύπνου που έκαναν.
 
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες τους απομόνωσαν σε ένα ξενοδοχείο, τους χορήγησαν τον ιό για το κρυολόγημα μέσω ρινικών σταγόνων και τους παρακολούθησαν για μία εβδομάδα, συλλέγοντας καθημερινά δείγματα βλέννας για να δούμε αν ο ιός είχε εκδηλωθεί πλήρως (δηλαδή αν είχαν αρρωστήσει από κρυολόγημα).

Πότε ο καφές είναι επικίνδυνος για την καρδιακή υγεία των νέων ανθρώπων


Οι νεαροί ενήλικες με ήπια υπέρταση πρέπει να προσέχουν την ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνουν, επειδή, όπως δείχνει νέα έρευνα, αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων, αλλά και εκδήλωσης διαβήτη αργότερα στην ζωή τους.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας από τον συγγραφέα της μελέτης, δρ Lucio Mos, καρδιολόγο στο Νοσοκομείο San Daniele del Friuli στο Ούντινε της Ιταλίας.
 
“Οι απόψεις διίστανται στις μακροπρόθεσμες καρδιαγγειακές και μεταβολικές επιδράσεις της κατανάλωσης καφέ σε ασθενείς με υπέρταση (...) Η μελέτη μας σχεδιάστηκε για να αξιολογήσει το κατά πόσον η κατανάλωση καφέ είχε επίδραση στον κίνδυνο των καρδιαγγειακών επεισοδίων, και εάν αυτή σύνδεση επιτεύχθηκε εξαιτίας της επίδρασης της καφεΐνης στην αρτηριακή πίεση και το μεταβολισμό της γλυκόζης”, είπε σχετικά ο δρ Mos.
 
Οι ερευνητές εξέτασαν τις συνήθειες κατανάλωσης καφέ συνολικά 1.201 μη διαβητικών ασθενών ηλικίας 18-45 ετών. Κάθε ένας από αυτούς είχε υπέρταση στο στάδιο 1 (συστολική αρτηριακή πίεση 140-159 mm/Hg, ή/και διαστολική αρτηριακή πίεση 90-99 mm/Hg), αλλά δεν λάμβαναν θεραπεία γι' αυτήν.

Μια γυναίκα και ένα μωρό πέφτουν από τον 5ο όροφο

ΦΩΤΟ STORY: Μια γυναίκα και ένα μωρό πέφτουν από τον 5ο όροφο

Είναι κάποιες στιγμές, που η ζωή με το θάνατο απέχει λίγα μόλις εκατοστά. Η φωτογραφία που βλέπετε, αποτυπώνει μια τραγική ειρωνία, ένα παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα σε μια 19χρονη κοπέλα και τη 2 ετών βαφτιστική της, οι οποίες απείχαν λίγο από το να σωθούν από τις φλόγες που είχαν τυλίξει το διαμέρισμά τους.
ΦΩΤΟ STORY: Μια γυναίκα και ένα μωρό πέφτουν από τον 5ο όροφο
Είναι 22 Ιουλίου του 1975. Η 19χρονη Diana Bryant και η μόλις 2 ετών Tiare Jones, προσπαθούν να ξεφύγουν από τις φλόγες που έχουν ζώσει το διαμέρισμα στο οποίο μένουν στην περιοχή Μάρλμπορο στη Βοστώνη των ΗΠΑ.
1acollapse1
Ένας πυροσβέστης τις έχει βγάλει από το καιόμενο σπίτι και τις έχει οδηγήσει στην έξοδο κινδύνου. Το σχέδιο διάσωσης προέβλεπε να ανεβούν σε μια πτυσσόμενη σκάλα της πυροσβεστικής και να κατεβούν σώες στο έδαφος.

Γιατί δεν ξέρω τι θέλω

γιατί δεν ξέρω τι θέλω

Πολλές φορές μπορεί να έχετε πιάσει τον εαυτό σας να θέλει και να ζητάει τελείως διαφορετικά πράγματα. Αναρωτιέσαι γιατί δεν ξέρω τι θέλω και τρομάζεις στην ιδέα πως με τίποτα δεν είσαι ευχαριστημένη. Η αλήθεια είναι πως όσο περνάνε τα χρόνια αλλάζει και ο τρόπος σκέψης μας και αυτά που θέλουμε και αυτά που κάνουμε. Μερικές φορές όμως παρατηρούμε πως στην συγκεκριμένη φάση της ζωής μας αυτά αλλάζουνε από την μια στιγμή στην άλλη και ενώ προσπαθούμε να βάλουμε την ζωή μας σε μία τάξη τελικά για τίποτα από αυτά που κάνουμε δεν είμαστε σίγουρες. Δεν χρειάζεται να τα χάνεις όταν μέσα στο κεφάλι σου τριγυρνά το ερώτημα γιατί δεν ξέρω τι θέλω. Οι γυναίκες συνήθως λειτουργούμε με το συναίσθημα και αγνοούμε την λογική, έτσι αυτός ο πόλεμος μας φαίνεται δύσκολος όταν προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά μας συμβαίνει.
Γιατί δεν ξέρω τι θέλω; Γιατί όταν προσπαθώ να βάλω μία τάξη στην ζωή μου οδηγούμε στα αντίθετα αποτελέσματα;

Ποιες τροφές εξουδετερώνουν την κακοσμία του στόματος;

Ποιες τροφές εξουδετερώνουν την κακοσμία του στόματος;

Έχετε δοκιμάσει τα πάντα αλλά η αναπνοή σας συνεχίζει να μυρίζει άσχημα.
Επειδή δε μπορούμε να έχουμε πάντα μαζί την οδοντόβουρτσά μας, ούτε είναι καλό να μασάμε συνέχεια τσίχλα μάθετε ποιες τροφές καταπολεμούν την κακοσμία του στόματος.
Νερό πολύ  νερό
Νεότερη μελέτη που έγινε από την κλινική mayo clinic απέδειξε ότι το νερό απομακρύνει από το στόμα και το λαιμό, όλα τα βακτήρια και τα υπολείμματα τροφών που προκαλούν δυσοσμία. Πίνετε νερό τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως.

Εγκεφαλικό: Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει όλοι να γνωρίζουν


Εγκεφαλικό: Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει όλοι να γνωρίζουν



Ο αστικός μύθος ότι το εγκεφαλικό αφορά μόνο τους ηλικιωμένους καταρρίπτεται πανηγυρικά από τους επιστήμονες

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το άγχος η οικονομική αβεβαιότητα είναι ικανοί παράγοντες για να προκαλέσουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.
Έρευνες έχουν δείξει ότι αποτελούν τη σημαντικότερη αιτία αναπηρίας στους ενήλικες και μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Για τη θεραπεία των εγκεφαλικών καθοριστική σημασία παίζει ο χρόνος καθώς κάθε λεπτό που περνάει πεθαίνουν περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα.
Για να αναγνωρίσετε τα σημάδια του εγκεφαλικού και να δώσετε τις πρώτες βοήθειες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο FAST.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αποστηθίσετε ότι η λέξη FAST σημαίνει:

Η ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών


Ο ρόλος του λόγου

Ο ρόλος του γονιού δεν είναι να καθορίζει τον ρυθμό των αναγκών του παιδιού του, πρέπει να το βοηθά να γίνει αυτόνομο.
Από τον Μιχάλη Σιάτη,  Κλινικό και Συμβουλευτικό Ψυχολόγο, MSc
Το σώμα μας βρίσκεται σε μία συνεχή κατάσταση μεταβαλλόμενης ισορροπίας, ενώ το ίδιο φθείρεται μέχρι που οι λειτουργίες του πάψουν. Καθημερινώς επέρχονται αλλαγές, ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιες λειτουργίες επαναλαμβάνονται. Συνεπώς, οι ανάγκες είναι πάντοτε οι ίδιες,γεγονός το οποίο είναι «θανατηφόρο» για το πνεύμα, το οποίο επιθυμεί. Ο άνθρωπος βρίσκεται μεταξύ δύο βασικών δυνάμεων: των ενστίκτων του θανάτου, τα οποία απειλούν όχι μόνο το άτομο, αλλά και το υποκείμενό του και, των ενστίκτων της ζωής, τα οποία διαφυλάττουν την επιβίωση όπως του ατόμου, έτσι και του υποκειμένου του.
Ενώ η ανάγκη είναι κάτι, το οποίο επαναλαμβάνεται ακατάπαυστα, η επιθυμία είναι πάντοτε κάτι καινούργιο. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν πρέπει να ικανοποιούνται όλες τις επιθυμίες του υποκειμένου. Αυτό που πρέπει ο γονιός να κάνει, είναι να στηρίζει λεκτικά το υποκείμενο, όταν εκφράζει τις επιθυμίες του, χωρίς να το μεταπείθει ή κρίνει.Η διαπαιδαγώγηση πρέπει να έχει ως στόχο την στήριξη της επιθυμίας του παιδιού για κάτι καινούργιο. Επιθυμία, η οποία ικανοποιείται επανειλημμένως, μετατρέπεται σε ανάγκη, η οποία επιβάλλει την επανάληψη και, η οποία με τη σειρά της τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από το ένστικτο του θανάτου. Η αληθινή επιθυμία δεν μπορεί ποτέ να ικανοποιηθεί πλήρως. Εάν ικανοποιηθεί, τότε σημαίνει πως ποτέ δεν ήταν αληθινή.
Για παράδειγμα, τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη από καραμέλες. Μέσω αυτού του αντικειμένου, το παιδί ζητά αγάπη και σημασία. Εάν ο γονιός, αντί να του το αγοράσει, αρχίσει να του μιλάει γι΄ αυτό, για το χρώμα, τη γεύση, το μέγεθός του, ακόμη και να του ζητήσει να το ζωγραφίσει, τότε η προσοχή του παιδιού σταδιακά θα αποσπάται από το πραγματικό αντικείμενο και θα μετατίθεται στη σφαίρα της δημιουργικής φαντασίας. Αν το παιδί επιμένει, τότε ο γονιός θα μπορούσε να του πει: «λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σου το αγοράσω, παρ’ όλα αυτά εσύ έχεις το κάθε δικαίωμα να το επιθυμείς». Το παιδί έχει ανάγκη να νοιώσει, πως ο γονιός κατανοεί τις επιθυμίες του, παρόλο που δεν μπορεί να του τις ικανοποιήσει όλες. Να ζούμε σημαίνει να υποδεικνύουμε με λέξεις αυτά που επιθυμούμε.

Όταν το μυαλό γίνεται το σύμπτωμα…


Η συμβολή ψυχιάτρου και ψυχολόγου είναι απαραίτητη
Από τον Αντώνη Κουσούλη, MD, Ερευνητή Ιστορίας & Κοινωνιολογίας της Ιατρικής
Παρότι τα ψυχοσωματικά συμπτώματα (δηλαδή σωματικά ενοχλήματα για τα οποία δεν αναγνωρίζεται υποκείμενη οργανική παθολογία) είναι γνωστά και μελετώνται από το 17ο αιώνα, εξακολουθούν σήμερα να αποτελούν διαγνωστικό γρίφο αλλά και ένα σοβαρό πρόβλημα για τα άτομα που τα αντιμετωπίζουν.
Οι ψυχοσωματικές διαταραχές είναι συχνές στους νοσοκομειακούς και εξωτερικούς ασθενείς, αλλά προκύπτουν σε ελαφρότερες μορφές και σε κάθε άνθρωπο της κοινότητας. Ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους, αυτού του τύπου τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν και με συχνότητα 10-25%.
Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα θεωρείται ότι αποτελούν μία απάντηση στο stress. Πιθανές αιτίες stress σε παιδιά και εφήβους είναι προβλήματα στο σχολείο ή την οικογένεια, καβγάδες με συμμαθητές, χρόνιες παθήσεις (ειδικά ψυχιατρικές) των γονέων, οικογενειακές μετακινήσεις σε συνδυασμό με κάποια μειωμένη ικανότητα διαχείρισης των εμφανιζόμενων προβλημάτων. Για τους ενήλικες, αιτία έκλυσης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε κοινωνικός παράγοντας ή ψυχοπιεστικό γεγονός αλλά και κάθε ψυχιατρική νόσος.
Συνήθως, οι ψυχοσωματικές διαταραχές εκδηλώνονται με συμπτώματα όπως: κοιλιακό πόνο, πονοκέφαλο, πόνο στο στήθος, στα άκρα ή στη μέση, εύκολη κόπωση, έντονη ανησυχία και δυσκολία στην αναπνοή. Οι καταστάσεις αυτές μπορούν να επιβαρύνουν πολύ το άτομο αλλά και να το περιθωριοποιήσουν από τον κοινωνικό του περίγυρο. Τόσο το ίδιο το άτομο μπορεί να αποφεύγει τις συναναστροφές, όσο και οι γνωστοί του μπορεί να αντιμετωπίζουν την ασθένειά του με επιφύλαξη. Ας μην ξεχνάμε, ότι ακόμη και στον αιώνα που διάγουμε, το κοινωνικό στίγμα για τις ψυχικές παθήσεις δεν έχει ξεπεραστεί.

Ψυχοσωματικά συμπτώματα: ο καινούριος σας σύμμαχος


Το σύμπτωμα έρχεται να μας υπενθυμίζει ότι είμαστε ανθρώπινοι.
Από την Τρανταφυλλιά Χαρίλα, Ψυχολόγο, MSc Εργασιακή Υγεία, Ειδίκευση στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία
Όλο και περισσότερο άνθρωποι ακούν από το γιατρό τους να τους λέει «Οι εξετάσεις σου είναι μια χαρά. Αυτό που έχεις είναι ψυχολογικό». Η αντίδραση των περισσότερων ασθενών είναι να κάνουν ότι μπορούν για να εξαλείψουν το σύμπτωμα, κάτι που φυσικά οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει οδηγήσει τους περισσότερους ανθρώπους να μην εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Φυσικά, για να εκφράσει κάποιος τα συναισθήματά του θα πρέπει πρώτα να τα έχει αναγνωρίσει: χρονοβόρο! Είναι τόσες πολλές οι ώρες εργασίες και τόσες πολλές οι υποχρεώσεις που έχουν περισσότεροι από εμάς, που το να «αισθανθούν» και να «βιώσουν» φαντάζει πολυτέλεια!
Έτσι λοιπόν, το σώμα καλείται να κάνει τη δύσκολη δουλειά. Να αντιδράσει ανθρώπινα σε κάτι απάνθρωπο! Να εξωτερικεύσει το συναίσθημα, που για τόσο καιρό ήταν ξεχασμένο. Καταπίεση, άγχος, συγκρούσεις, πιέσεις… όλα πρέπει να ξεχαστούν, να καταχωνιαστούν, να ξεπεραστούν. Το σύμπτωμα, λοιπόν, έρχεται να μας υπενθυμίζει ότι είμαστε ανθρώπινοι.

10 μυστικά για να είσαι χαρούμενος

Xara
Παραδέξου το! Κάποιοι άνθρωποι σου σπάνε τα νεύρα. Ενώ όλα γύρω σου είναι χάλια και εσύ είσαι μέσα στη μαυρίλα, αυτοί παραμένουν χαρούμενοι σαν να ζουν σε άλλο κόσμο. Θες να τους μοιάσεις; Δες 10 πράγματα που μπορείς να κάνεις.
1. Εστίασε στο τώρα
Έχεις δεκάδες πράγματα να κάνεις, να τηλεφωνήσεις στο γραφείο, να μαγειρέψεις, να προλάβεις deadlines, οτιδήποτε. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα στο μυαλό σου συνεχώς και να αγχώνεσαι χωρίς λόγο ούτε να νιώθεις ενοχές αν δεν προλάβεις κάτι. Προσπάθησε να εστιάζεις στο παρόν, σε αυτό που κάνεις τώρα και αφού το τελειώσεις, μετά σκέψου το επόμενο task σου.
2. Πες και κανένα “όχι”
Οι χαρούμενοι άνθρωποι ξέρουν ότι λέγοντας ευγενικά “όχι” σε κάποιον λένε “ναι” στην προσωπική τους ζωή. Δεν μπορείς να τους κάνεις όλους χαρούμενους. Και μη νιώθεις ενοχές γι’ αυτό.
3. Χαμογέλασε ακόμα και σε κάποιον που αντιπαθείς
Είναι εύκολο να αφήσεις την κακή συμπεριφορά κάποιου να σου χαλάσει τη μέρα, αλλά μην το κάνεις. Απλώς χαμογέλασέ του και φύγε. Μην αφήνεις την άποψη του καθενός να γεμίσει τη ζωή σου με μιζέρια και ενοχές.

Η ενέργεια του σπιτιού μου είναι παράξενη… Τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

Home Cleansing 7

Πετάξτε όλα τα άχρηστα αντικείμενα από τη ζωή σας!
Τα μη χρήσιμα αντικείμενα υποδηλώνουν την κολλημένη ενέργεια. Κάθε αλλαγή μπορούμε να πετάξουμε όλα όσα είναι περιττά από τη ζωή μας π.χ. δώρα φίλων που δεν έχουν καμιά χρήση και κάθε φορά θέλουμε να τα πετάξουμε και το αναβάλλουμε. Ξεκαθαρίστε αυτό το δωμάτιο με τα ατάκτως πεταμένα πράγματα. Ξεκαθαρίστε πίσω από πόρτες και έπιπλα τα αντικείμενα. Κάτω από τα κρεβάτια. Την γκαρνταρόμπα σας από όλα εκείνα που κάθε καλοκαίρι και χειμώνα πηγαινοέρχονται στις κρεμάστρες χωρίς να φοριούνται ποτέ. Σκουπίδια από το αυτοκίνητο (καθαρίστε επιτέλους αυτό το πορτ-μπαγκάζ!)
Άχρηστα αντικείμενα σε άλλους τομείς:  βιβλία που έχετε χρόνια και που δεν πρόκειται να διαβάσετε  ποτέ. Φωτογραφίες (πετάξτε πλέον τις φωτογραφίες του/της πρώην! Έρχονται καινούργιες γνωριμίες!) Σπασμένα πράγματα και ραγισμένα. Σταματήστε να μαζεύετε ό, τι πετάνε οι άλλοι!
Βαθύτερος καθαρισμός!
Ξεκαθαρίστε τις επικοινωνίες σας με το περιβάλλον σας. Μην αφήνετε παρεξηγήσεις και έχθρες να υπάρχουν. Όσο πιο πολύ αρμονία υπάρχει στη σχέση σας με τους γύρω σας τόσο πιο καλά θα νιώθετε στο βάθος της ψυχής σας. Να είστε συνεπείς στα ραντεβού σας, έτσι θα έχετε ξεκάθαρη και ήρεμη σκέψη πάντα. Δε θα χρειάζεται να απασχολείτε το μυαλό σας με ψεύτικες δικαιολογίες πια. Καθαρίστε το σώμα σας με σωστή διατροφή και νηστεία για κάποιες μέρες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα