Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΥΧΝΑ ΑΡΚΟΥΝ

Η δικαιολόγηση της αιτίας



Επιμέλεια Κειμένου Μαρίττα Σπανού

Μποτιλιάρισμα στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Βασιλείας και Φρανκφούρτης. Επισκευή του δρόμου. Νευριάζω. Επί ένα τέταρτο της ώρας πηγαίνω σημειωτόν. Ύστερα η κυκλοφορία συνεχίζεται κανονικά.Αλλά όχι για πολύ, μισή ώρα αργότερα ξανασταματαώ. Πάλι λόγω της επισκευής του δρόμου. Αλλά, περιέργως, εκνευρίζομαι λιγότερο. Κατά μήκος του δρόμου μπορείς να διαβάσεις σε πινακίδες τοποθετημένες ανά τακτά διαστήματα: <<Επισκευάζουμε τον δρόμο για την άνεση και την ασφάλεια σας>>.

Αυτά τα μποτιλιαρίσματα μου θυμίζουν ένα πείραμα που έκανε το 1971 η Έλλεν Λάνγκερ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Περίμενε μέχρι να σχηματιστεί ουρά μπροστά στο φωτοτυπικό μηχάνημα της βιβλιοθήκης και στην συνέχεια απευθύνθηκε στα πρώτα άτομα της σειράς:  <<Συγγνώμη, έχω πέντε σελίδες. Μήπως μπορείτε να με αφήσετε να περάσω μπροστά;>>. Σπανίως την άφηναν να περάσει μπροστά. 

Ύστερα επανέλαβε το πείραμα, αλλά αυτή τη φορά προβάλλοντας κάποιο λόγο: <<Συγγνώμη, έχω πέντε σελίδες. Μήπως μπορείτε να μ'αφήσετε να περάσω; Έχω αργήσει>>. Και οι άνθρωποι που στέκονταν στην ουρά την άφηναν σχεδόν πάντα να πέρασει μπροστά τους. Κατανοητό, το να είσαι βιαστικός είναι καλός λόγος. Αλλά σχηματιστεί ουρά. <<Συγγνώμη, έχω πέντε σελίδες. Παρακαλώ, μπορείτε να μ'αφήσετε να περάσω γιατί θέλω να κάνω κάποιες φωτοτυπίες;>>. Και πάλι οι περισσότεροι την άφηναν να περάσει, παρόλο που ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν γελοίος, αφού όλοι στέκονταν στην ουρά ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

Πότε ξεκινάει;


arxigramma-Piολύς λόγος τώρα τελευταία, γιά το τί θα γίνει προς το τέλος Σεπτεμβρίου, φέτος. «- Θ’ ανακοινωθεί/επιβληθεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων!», λέει ο ένας. «- Ναί, καί θα την ανακοινώσει ο πάπας από την Ουάσινγκτων!», προσθέτει ο άλλος. Κι άλλος, παρακάτω, κάνει λόγο γιά τον -υποτιθέμενο- Νιμπίρου (θα τον δούμε, λέει), κι άλλος, ακόμη παρακάτω, μιλάει γιά παγκόσμια επιβολή του τσιπαρίσματος, κι άλλος στην ουρά μιλάει γιά την επίσημη εμφάνιση του Αντιχρίστου, κτλ κτλ κτλ κτλ.
(Μη σκοτώνεστε, ρέ παιδιά! Ας είν’ καλά τα ιντερνέτια, κι ο καθένας σας θα λάβει τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας που δικαιούται! :-) )
Όλα τά ‘παν καί τά ‘γραψαν, μόνο τον συσχετισμό με τις ημερομηνίες των Ελευσινίων Μυστηρίων δεν είδα ακόμη.
Ωστόσο, κατά τη γνωμούλα μου, άλλον τι θα παιχθεί τις τελευταίες ημέρες του φετεινού Σεπτέμβρη.
Ποιό;
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η έναρξη του Γ’ ΠΠ.
Γιατί;
Διότι οφείλουμε να σκεπτόμαστε όπως «αυτοί», αν θέλουμε να τους καταλάβουμε. (Καί να προβλέψουμε τις πράξεις καί παραλείψεις τους.)
Λοιπόν. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 το πρωΐ, στον ουρανό της Ουάσινγκτων, περνάει ο Άρης ξυστά από τον Βασιλίσκο. Ιδού:
2015-09-24_Washington

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ...που ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ!



Συνήθως ξέρουμε ότι τα λουλούδια τα χρησιμοποιούμε για διακόσμηση στα ανθοδοχεία,στους γάμους,...τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται μέσα σε σαπούνια ή σε καλλυντικά,υπάρχουν αιθέρια έλαια ,ανθόνερα η σε καλλυντικά & θεραπευτικά λάδια.
Σήμερα θα σας μιλήσω για τα ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ...που ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ!
Σε σαλάτες η μαγειρεμένα η ζελέ η μαρμελάδες η ζαχαρωτά...
Φαγώσιμα λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν γαρνιτούρες (πανσές), σε σαλάτες (tulbaghia & σχοινόπρασσο), σε τσάι (χαμομήλι), ζαχαρωμένα ή σε γλυκά (τριαντάφυλλο, βιολέτα), σε ποτά και σε παντς (μποράντζα) και μερικές φορές ακόμα για να παρασκευάσουν ή να αρωματίσουν αλκοολούχα ποτά.
ΜΕΡΙΚΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ

-Δάσκαλε, τι είναι η αλήθεια;



-Δάσκαλε, τι είναι η αλήθεια;

-Να σου την περιγράψω έτσι απλά, δεν γίνεται. Αν στη σχηματοποιήσω μέσα σε λέξεις, αυτό, δεν θα είναι η αλήθεια, γιατί η αλήθεια είναι πέρα από τις λέξεις.
Να σου τη δείξω, πάλι δεν μπορώ. Τα μάτια, μόνο αυτό που μπορούν να δουν θα αγναντέψουν, και η αλήθεια είναι πέρα από εικόνες.


Να την αγγίξεις, όχι, δεν μπορείς. Είναι αερικό και ξεγλιστράει μέσα από τα δάκτυλα. Δεν θα εγκλωβιστεί στα χέρια σου, ούτε θα πάρει τη μορφή της παλάμης σου.


Σκέψου ένα υπέροχο, χρωματιστό ηλιοβασίλεμα. Αν το πάρω φωτογραφία και στο δείξω, θα δεις αυτό το ίδιο το ηλιοβασίλεμα; Όχι βέβαια, θα έχεις απλά μια καλή εικόνα του. Αν στο περιγράψω, θα έχεις την περιγραφή του, αλλά όχι το ηλιοβασίλεμα το ίδιο. Αν στο τραγουδήσω, ή στο εξυμνήσω, ίσως με τη φαντασία σου να το πλησιάσεις.


Έτσι γίνεται και με την αλήθεια. Οι αισθήσεις μας, είναι πολύ πεπερασμένες για να αντιληφτούν αυτό που υπάρχει. Αν τη νύχτα δεν βλέπεις, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει τίποτα για να δεις.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ UNISEF KAI ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ UNISEF KAI ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Ένα βίντεο που πρόσφατα κυκλοφόρησε σκόπιμα από την UNICEF και με το οποίο παρουσίασε απευθυνόμενη σε μικρά παιδιά ένα διαφορετικό πλάσμα, ίσως εξωγήινο, προκαλεί σοκ καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι μια ανώτερη κάστα ζωής υπάρχει ανάμεσα μας και μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας καθηλώσει στην δική της ανωτερότητα.
Ένα από τα βασικά στοιχεία μαζικής χαλιναγώγησης της κοινής γνώμης και παράλληλα εκφοβισμού της, που αναπτύχτηκε σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο ήμισυ του εικοστού αιώνα, είναι και το ζήτημα της ύπαρξης εξωγήινης ή κάποιας ανώτερης μορφής ζωής. Το θέμα αυτό αναζωπυρώθηκε μετά και από την δήλωση του Πάπα της Ρώμης, στις 19 Απρίλιου, ο όποιος υποστήριξε ρητά την άποψη ότι «η εξωγήινη ζωή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολλούς διαφορετικούς κόσμους, φθάνοντας σε αυτονομία και καθιστώντας έτσι ένα ζωτικό κομμάτι στο σχέδιο του Δημιουργού».
Αυτό το βίντεο που παράγεται από τη UNICEF, (Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά), έχει ως στόχο να διδάξει τα παιδιά ότι το να αποδέχονται «άλλους», (!!!), μπορεί να οδηγήσει σε «πολύτιμες εμπειρίες»!  Αλλά το σοκαριστικό ήταν ότι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται σε αυτό το σύντομο διαφημιστικό βίντεο, δηλαδή αυτός που ψάχνει για την αποδοχή, (βλέπε υποταγή), από εμάς, (τα παιδιά της Γης), είναι ένας εξωγήινος.

Μήπως μπλοκάρω την ευημερία μου ?


Και δεν επιτρέπω όμορφα πράγματα να μου συμβούν ?
Με ποιο τρόπο άραγε ? Πώς μπορεί να το κάνω αυτό ?
Ξέρω να παίρνω ? Μήπως περιμένω συγκεκριμένα πράγματα και είμαι κλειδωμένη/ος ? Μήπως η ζωή με εκπαιδεύει στο να παίρνω κι εγώ δεν τo αναγνωρίζω, δεν το αντιλαμβάνομαι? 
Έτσι πάντα περιμένω κάτι και δεν βλέπω τις ευημερίες που με πλησιάζουν ?


Η διαδρομή να μάθω να παίρνω είναι πιο δύσκολη από το να μάθω να δίνω. Έτσι η ζωή μας διδάσκει, όπως η μαμά με το χαρτζιλίκι. Δεν είναι δυνατόν η μαμά να δώσει στο παιδί της όταν είναι 6, 7 χρονών, χαρτζιλίκι 100 ευρώ. Θα του δώσει αυτά που μπορεί να αξιολογήσει και να μπορέσει να τα διαχειριστεί.
Μήπως σε κάποιους τομείς έχουμε απομονώσει τους εαυτούς μας στην «παιδική» μας κατάσταση και έτσι το «χαρτζιλίκι» μας έχει παραμείνει σε εκείνα τα επίπεδα του ενός ευρώ ? Δηλαδή μήπως δεν αναγνωρίζω την απολαβή μου ? Μήπως ενώ είναι η ώρα να λάβω τα 100 ευρώ, παραμένω σε επίπεδα χαμηλά. 
Γιατί η ζωή πάντα, κάθε μέρα μας δίνει, όμως εμείς δεν είμαστε πάντα σε θέση να αναγνωρίσουμε τι μας δίνει. Και ως μηνύματα, ως σχέσεις, ως ύλη, ως καταστάσεις.

11 πράγματα που θέλουν να μοιραστούν μαζί σας οι αισιόδοξοι άνθρωποι

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν μία πιο θετική ματιά για όσα τους συμβαίνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αιθεροβάμονες. Απλά, προτιμούν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και θα ήθελαν να μοιραστούν τα παρακάτω πράγματα μαζί σας.
OPTIMIST1. Καταλαβαίνουν ότι συμβαίνουν και άσχημα πράγματα
Δεν είναι αφελείς, απλά έχουν μία διαφορετική προσέγγιση ως προς το πως αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις. Έτσι, όταν όλοι βλέπουν τη βροχή, εκείνοι ψάχνουν για το ουράνιο τόξο.
2. Έχουν υψηλές προσδοκίες
Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ελπίζουν για το καλύτερο, αλλά δεν προετοιμάζονται απαραίτητα για το χειρότερο. Πρόκειται για μία στρατηγικοί που ακολουθείται όταν προετοιμάζονται για μία σημαντική παρουσίαση στη δουλειά ή μία κατάσταση που υπάρχει μεγάλη πίεση. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Wellesley, εάν αρχίσουν να σκέφτονται όλα τα σενάρια, το άγχος τους αυξάνεται και η απόδοσή τους υποφέρει.

S.O.S – Έρχονται οι ‘έξυπνοι’ μετρητές! (βίντεο που πρέπει να δείτε!)



Ήταν θέμα χρόνου να επιβάλλουν τη χρήση των ‘έξυπνων’ μετρητών και στην Ελλάδα κι αυτός ο χρόνος έφτασε

Οι πρώτοι θα εγκατασταθούν σε μερικές περιοχές της χώρας, με το “μεγαλεπήβολο πρόγραμμα” να θέλει την αντικατάσταση όλων των πεπαλαιωμένων ρολογιών της ΔΕΗ


Οι διάφορες αλλαγές, το ‘σπάσιμο’ της ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίηση, μύριζαν τον ερχομό τους. Ξεκινώντας πιλοτικά με 5  περιοχές -Ξάνθη, Λήμνος, Λέσβος, Λευκάδα και Αγιο Ευστράτιο- το σχέδιο προβλέπει την εξάπλωση τους στο 80% της Ελλάδας και μαζί την περαιτέρω εξάπλωση των όσων συνεπάγονται: Αρρώστιες, υπερχρεώση, παρακολούθηση.
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί με εξασφαλισμένα από παλαιά κεφάλαια του ΕΣΠΑ, κάτι που όμως δεν ισχύει για την επέκτασή του πανελλαδικά και στα 7,5 εκατομμύρια των ρολογιών της ΔΕΗ.
Το κόστος ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, όπως το αποτιμά μελέτη της ξένης εταιρείας συμβούλων Accenture που ολοκληρώθηκε προ ημερών για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ, (η θυγατρική της ΔΕΗ στο δίκτυο διανομής), προκειμένου εντός των ημερών να παρουσιαστεί στο ΥΠΕΚΑ, το οποίο και θα πρέπει να δώσει απάντηση στο ερώτημα “από που θα βρεθούν τα λεφτά”.

Πολίτικο Κιουνεφέ (künefe peyniri) – Συνταγή

Το Κιουνεφέ, ή κιουνφέ όπως το έλεγε η γιαγιά μου, είναι κανταΐφι με τυρί και σιρόπι.
Πρόκειται για ένα υπέροχο γλύκισμα που προέρχεται από τα βάθη της Μ. Ασίας κι έχει περάσει στην Κωνσταντινούπολη με το όνομα Κιουνέφε.
Το ιδιαίτερο είναι το τυρί … ναι καλά ακούσατε τυρί. Όσοι γνωρίζετε το κιουνεφέ, ξέρετε ότι έχει μέσα τυρί.
Στην Ελλάδα συνήθως παρασκευάζεται με τυρί κρέμα η μυζήθρα μαλακή  μιας και δεν υπάρχει το αυθεντικό.
Στην Πόλη χρησιμοποιούν το τυρί dil peyniri, που πωλείται σε κορδόνια.

Μια υπεροχή πολιτική συνταγή που ξετρελαίνει και δένει με όμορφο τρόπο το τυρί με το σιρόπι.

Ροδάφνον, ένα φρούτο του Πόντου άγνωστο στην Ελλάδα

Πατρίδα του, όλος ο παράλιος Πόντος. Το όνομά του ποικίλλει ανάλογα με το μέρος όπου φύεται. Ωστόσο το ροδάφνον, δοράφνον, ροδόδαφνον, δαφνοκέρασον ή ταφλάν’, καράγεμις κ.ά. του Πόντου είναι η κερασέα η δαφνοκέρασος (Prunus laurocerasus), όπως το γνωρίζουμε εδώ.
Εκείνο που δεν γνωρίζουν πολλοί όμως, είναι ότι οι πρόγονοί μας στον Πόντο θεωρούσαν τους καρπούς του εκλεκτό και συγχρόνως θεραπευτικό έδεσμα.
Νόστιμο και δυναμωτικό
Στον Πόντο πωλείται στις λαϊκές ή στις άκρες του δρόμου και συχνά οι μη γνωρίζοντες το μπερδεύουν με κεράσι. Το χειμώνα οι Πόντιοι το τρώνε αποξηραμένο σαν σταφίδα μαζί με λεφτοκάρυα, καρύδια ή αμύγδαλα, καθώς αποτελεί πηγή ενέργειας τις κρύες μέρες και νύχτες. Πόντιοι στην Ελλάδα το μαζεύουν όταν ωριμάσει, το αλατίζουν και το καταναλώνουν όπως τις ελιές.
Στην Ελλάδα, πρόσφυγες το έφεραν και το φύτεψαν μεταξύ άλλων στους Σιταγρούς Δράμας και στον Προφήτη Ηλία της Καβάλας.
Επισκέπτες το έχουν εντοπίσει στην ανατολική Θράκη σε δάση όπου υπάρχουν ελαφρά και δροσερά χώματα. Η γεύση του έχει ελάχιστη διαφορά, γεγονός που οφείλεται στα συστατικά της εκεί γης.

Οκτώ επιλεγμένες εφαρμογές διαχείρισης PDF



Η χρήση αρχείων PDF είναι πολύ διαδεδομένη και αποτελεί ένα στάνταρ πρότυπο μεταφοράς δεδομένων και εικόνας που εφαρμόζεται παγκοσμίως. Παρ΄όλο ότι υπάρχουν αρκετοί δωρεάν Readers που μπορούν να διαβάζουν τα έγγραφα αυτά, εν τούτοις τα πράγματα δυσκολεύουν όταν προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε δωρεάν εφαρμογές που μπορούν και να τα επεξεργαστούν.
Ωστοσο, υπάρχουν στο διαδίκτυο και κάποιες εφαρμογές που διατίθενται εντελώς δωρεάν και μπορεί να επιτελέσουν αρκετά αξιόπιστα τις βασικές λειτουργίες, διαχείρησης αυτών των τύπων αρχείων. Με οδηγό την απλότητα και την δωρεάν προσφορά, σας παρουσιάζουμε οκτω από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας αρχείων PDF που επιτελούν διάφορες εργασίες.
1
PDF Shaper: Συλλογή από δωρεάν εργαλεία για διαχείριση αρχείων PDF
Το PDF Shaper είναι μία ολοκληρωμένη εφαρμογή η οποία εμπεριέχει μια συλλογή από δωρεάν εργαλεία PDF και το οποίο σας επιτρέπει να συγχωνεύσετε να διασπάσετε να κρυπτογραφήσετε και να αποκρυπτογραφήσετε αρχεία PDF, να μετατρέψετε φωτογραφίες σε PDF, PDF σε Word RTF ή εικόνες, να εξαγάγετε κείμενο και εικόνες από PDF. Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας αρχείων και όλα αυτά μαζεμένα μέσα σε μία εφαρμογή, υποστηρίζει Unicode χαρακτήρες και μαζική επεξεργασία. 

Ο ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Sun a portal for space travel

Στο χθεσινό επεισόδιο της "Κοσμικής Αποκάλυψης" από τον Corey Goode στην Gaiam TV, μιλώντας στον David Wilcock:
Ο ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΥΛΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΕΡΔΙΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
- ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ "Ο ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΕΛΗΝΗ"
Ο Corey Goode υπηρέτησε για έξι χρόνια σε ένα επιστημονικό ερευνητικό σκάφος που ανήκει στο μυστικό διαστημικό πρόγραμμα "Solar Warden", όπου είχαν ξεκινήσει έρευνες για να μελετήσουν τη σύνθεση και τη συμπεριφορά του Ήλιου. Αυτό που ανακαλύφθηκε θα σοκάρει την επικρατούσα τάση στην επιστημονική κοινότητα, που πιστεύει πως ο Ήλιος είναι μια τεράστια γεννήτρια πυρηνικής σύντηξης. Αντ' αυτού, επιβεβαιώθηκε ότι Ήλιος είναι ένα σώμα ηλεκτρικής φύσης, του οποίου τα ξεσπάσματα πλάσματος ενεργούν ως Αστρικές Πύλες, τις οποίες χρησιμοποιούν πολιτισμοί για να εισέρχονται ή να κινούνται έξω από το ηλιακό μας σύστημα!

ΘΕΟΤΗΤΕΣ του ΩΚΕΑΝΟΥ


Στην Ελληνική Μυθολογία οι Ωκεανίδες ήταν θαλάσσια μυθικά πλάσματα, ενάλιες Νύμφες, με μορφή παρθένου στο επάνω μέρος του σώματος και ψαριού στο κάτω, όμοιες με τις γοργόνες.

 Σε άλλη εκδοχή εμφανίζονται με δύο ουραία πτερύγια. Τις αποκαλούσαν και Ωκεανίνες ή Ωκεανίτιδες καθώς και Ωγενίδες.

Ο Όμηρος αναφέρει δύο Ωκεανίδες, την Ευρυνόμη, που, κατά τον Ησίοδο, ήταν η μητέρα των Χαρίτων, και την Πέρση ή Περσηίδα , που και πάλι κατά τον Ησίοδο, ήταν σύζυγος του Ηλίου από τον οποίον απέκτησε τον Αιήτη(πατέρα της Μήδειας) και την μάγισα Κίρκη(Οδύσσεια). 

Τι δείχνουν τα νύχια για την υγεία μας

Το ξέρατε ότι η κατάσταση των νυχιών μπορεί να δείξει ορισμένες πλευρές της γενικότερης υγεία σας; Λίγο άσπρο εδώ, μια κόκκινη απόχρωση πιο πέρα, ένα εξόγκωμα παρακάτω μπορεί να υποδηλώνει κάποια πάθηση όπως πρόβλημα στο συκώτι, στους πνεύμονες και στην καρδιά.
Παρατηρώντας τα νύχια σας μπορείτε να κάνετε τσεκ απ στην υγεία σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ορισμένα μυστικά που μπορούν να αποκαλύψουν τα νύχια για την υγεία σας.
1. Ωχρά
nyxia1
Τα ωχρά νύχια μπορεί μερικές φορές να είναι αποτέλεσμα σοβαρής ασθένειες όπως αναιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, προβλήματα στο συκώτι και έλλειψη βιταμινών που συνδέεται με τον υποσιτισμό.

Η Τέχνη της Σαγήνης: άσε ελεύθερη τη σεξουαλική σου ενέργεια.

VIDEO-FATOYROY-H-TEXNH-THS-SAGHNHS

Η Seema Anand μας παρουσιάζει μια παραμελημένη ή και παρεξηγημένη τέχνη, εκείνη της γοητείας, της σαγήνης! Μέσα από την TEDx ομιλία της, καταγράφει το πώς συμπεριφέρονται σήμερα τα δύο φύλα μεταξύ τους, αλλά και πώς διαχειρίζονται αυτή την τάση να γοητεύουν τους άλλους.
Με αναφορές σε θρησκείες και “πιστεύω” μακρινών λαών, περιγράφει πως κάποτε, τα δύο φύλα δεν είχαν ιδέα τι να κάνουν μεταξύ τους, πώς να αναπαραχθούν, μέχρι που έλαβαν τη θεϊκή οδηγία να “γαργαλήσει ο ένας τον άλλον“! Στη συνέχεια της εξιστόρησής της, η Anand αναφέρει πως υπάρχει ολόκληρο βιβλίο με “επιταγές” σαγήνης, που μπορεί να μη συνδέονται όλες άμεσα με το στόχο-αποτέλεσμα, αλλά απευθύνονται κυρίως στη γυναίκα. Η αλήθεια είναι όμως πως και ο άντρας μπορεί να ακολουθήσει “συμβουλές” για το πώς να γοητεύσει!

Διαλογισμοί με Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες!

Ο ήχος συνδυάζεται τέλεια με την εικόνα και τις λέξεις. αυτά τα μηνύματα ανανεώνουν την εγκεφαλική λειτουργία και η συμβολή στο να έχουμε περισσότερη Ειρήνη, Αρμονία και Ισορροπία στο μυαλό μας, γίνεται σημαντική. Το επέλεξα με την πρώτη!

Η Λογοτεχνία συναντά την Τέχνη. Με φόντο τα έργα του Πάμπλο Πικάσο,
δέκα τρεις διαλογισμοί για μια καλύτερη ζωή από τον νομπελίστα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.



(1) Δεν σε θέλω γι’ αυτό που, αλλά γι’ αυτό που γι’ αυτό που είσαι, αλλά γι’ αυτό που γίνομαι όταν είμαι μαζί σου. Δεν σε θέλω γι’ αυτό που είσαι, αλλά γι’ αυτό που γίνομαι όταν είμαι μαζί σου.

(2) Κανένα άτομο δεν αξίζει τα δάκρυα σου. Εάν όμως υπάρχει κάποιο, αυτό ποτέ δεν θα σε έκανε να δακρύσεις. Κανένα άτομο δεν αξίζει τα δάκρυα σου. Εάν όμως υπάρχει κάποιο, αυτό ποτέ δεν θα σε έκανε να δακρύσεις.

(3) Επειδή κάποιος δεν σ’ αγαπάει όπως θα ήθελες εσύ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σ’ αγαπάει με όλη τη δύναμη της ψυχής του! Επειδή κάποιος δεν σ’ αγαπάει όπως θα ήθελες εσύ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σ’ αγαπάει με όλη τη δύναμη της ψυχής του!

12 θεωρίες για την ημέρα του Σεπτεμβρίου, που "θα αλλάξει τον κόσμο"

Τι θα συμβεί την 23η Σεπτεμβρίου; Το διαδίκτυο και για ανεξήγητο λόγο φαίνεται να έχει πραγματικά «φωτιά» παρουσιάζοντας θεωρίες που έχουν να κάνουν από την πτώση κομήτη μέχρι την Δευτέρα Παρουσία και την έλευση του Μεσσία. Στο ερώτημα γιατί «ξαφνικά», εδώ και 4 περίπου μήνες, κάποιοι επέλεξαν την συγκεκριμένη ημερομηνία για να ξεκινήσει αυτή η τεράστια παραφιλολογία απάντηση είναι δύσκολο να δοθεί.
 

Στην περίπτωση της προηγούμενης ανάλογης περίπτωσης αυτής της 21ης Δεκεμβρίου του 2012 υπήρχε συγκεκριμένη αιτία: Ήταν η λήξη μιας περιόδου 5.126 ετών βάσει ενός ημερολογίου των Μάγια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως λείπει αυτή η «γενεσιουργός» αιτία, καθώς για πολλούς η ημερομηνία έχει επιλεγεί σχεδόν αυθαίρετα μόνο και μόνο για τη δημιουργία ενός ακόμη διαδικτυακού αφηγήματος μέχρι το επόμενο.

Δεν είναι όμως μόνο η συγκεκριμένη ημερομηνία. Είναι όλη η περίοδος μεταξύ 22 Αυγούστου και 24 Σεπτεμβρίου ή 12 με 28 Σεπτεμβρίου, στην οποία πολλοί αποδίδουν ότι θα συμβούν γεγονότα κοσμοϊστορικής εμβέλειας και τα οποία θα αλλάξουν τον κόσμο έτσι όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ενδεχομένως και να μην το αλλάξουν αλλά να τον αφανίσουν.

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ - ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΔΥΑΔΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


                    Ερως ακαταμάχητε έρωτα της ψυχής
                                και δυαδικός κόσμος


\


Ο έρωτας είναι η πηγή ζωής σε αυτόν τον κόσμο, η έλξη του είναι γεμάτη πάθος, πόθο, και επιθυμία, αλλά μέσα από τις αρνητικές και θετικές ενέργειες, δείγμα της δυαδικότητας αυτού του κόσμου των αρνητικών και θετικών συναισθημάτων και αισθήσεων.
.........
..................
ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Στην αρχή πριν ακόμη γεννηθεί ο Άνθρωπος, και πριν εισχωρήσει σε αυτό το θνητό ενεργειακό σύμπαν, κάπου έξω και μακριά από τα Φωτεινά Πεδία, εμφανίστηκε μισογεννημένο από το σκότος, ένα άκρατο κοχλάζων σκοτάδι, τα οποία συστατικά του γεννήθηκαν από το δοχείο της γένεσης του σκότους, και τα τέσσερα αυτά στοιχεία του είναι, η γη, τα νερά, το πυρ, και το πνεύμα.

Αυτή η σκοτεινή φύση του δοχείου της γένεσης, που ενώ ακόμη βρισκόταν μισογεννημένη από το σκότος, και ενώ κόχλαζε μέσα σε μια σπειροειδή μορφή από πάνω προς τα κάτω, τότε από τα Φωτεινά Πεδία ανυψώθηκε Άγιος Λόγος του Πατέρα Νου Θεού που είναι από Φως και Ζωή , και κατέπεσε πάνω στην σκοτεινή φύση, ενώ ταυτόχρονα  από την σκοτεινή φύση, ανυψώθηκε ως ελαφρό στοιχείο από την  γη με τα νερά το πνεύμα, και ενώθηκε με το πυρ σε μία δύναμη, και συγκρούστηκε με τον Άγιο Λόγο.

Υπήρξε δηλαδή μία σύγκρουση-ένωση, μεταξύ του Φωτός και του σκότους, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεν ο Άγιος Λόγος που είναι Φως και Ζωή, πάνω στα σκοτεινά στοιχεία πυρ και πνεύμα γέννημα από το δοχείο της γένεσης του σκότους.

Osho: ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΟΧΙ ΝΑ ΡΩΤΟΥΝ



Ορίζουν την δημοκρατία ως κυβέρνηση του λαού, για τον λαό, από τον λαό. 

Δεν είναι κανένα από αυτά τα πράγματα. 

Δεν είναι ούτε από τον λαό, ούτε του λαού, ούτε για τον λαό.

 Οι άνθρωποι που κρατούσαν την εξουσία ανά τους αιώνες μπόρεσαν πάντοτε να πείθουν τον κόσμο πως ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό τους.

 Και ο κόσμος το έχει πιστέψει, επειδή είναι εκπαιδευμένος να πιστεύει. 

Πρόκειται για συνωμοσία ανάμεσα στη θρησκεία και το κράτος για να εκμεταλλευτούν την ανθρωπότητα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα