Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

15 Τρόποι για να Αναδείξετε τον Καλύτερό σας Εαυτό



Ας είναι όμορφο και φωτεινό το ταξίδι της ζωής για τον καθένα, άσχετα με τα εμπόδια και τις δυσκολίες που μπορεί να εμφανιστούν στο δρόμο του καθενός…

Ειδικά σε δύσκολες εποχές, είναι σημαντικό να βρούμε μέσα μας τον δυνατό, τον όμορφο πυρήνα που έχουμε και να αναδείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό: έτσι αυξάνουμε την προσωπική ευτυχία και εσωτερική αρμονία μας και βελτιώνουμε θεαματικά τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους γύρω μας.
Αν λοιπόν επιθυμείτε να επενδύσετε στην προσωπική σας ανάπτυξη και την αυτοβελτίωσή σας, να οι 15 καλύτεροι τρόποι που μπορείτε να δοκιμάσετε:

1. Κάθε Πρωί Κάντε ένα Κομπλιμέντο στον Εαυτό σας
Ναι, έτσι ακριβώς!  Ξεκινήστε τη μέρα σας με έναν καλό λόγο προς τον εαυτό σας!  Το κομπλιμέντο μπορεί να είναι για το ότι έχετε ωραίο χαμόγελο, καταφέρατε να τελειώσετε μια δύσκολη δουλειά, ότι έχετε ωραίο ρούχο, οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο, αρκεί να είναι κάτι θετικό! 
Με αυτή τη θετική συναισθηματική ώθηση, θα αισθάνεστε καλύτερα για τον εαυτό σας και θα έχετε την τάση να φέρεστε καλύτερα στους γύρω σας.  Να θυμάστε: η θετική ενέργεια και η χαρά είναι κολλητικές!

Η αδιέξοδη αναζήτηση του τέλειου

Αν η τελειότητα αποτελεί για σας ιδανικό, η κάθε πράξη ή σκέψη σας περιφρουρεί το μύθο της και συντελεί στην πολυπόθητη επίτευξή της, αναλογιστείτε μήπως πάσχετε από την επώδυνη διαταραχή της τελειοθηρίας.
edge1. Η τελειοθηρία ως ψυχαναγκασμός
Επειδή ο εαυτός αντανακλάται στους άλλους, σε σημείο να είναι δύσκολα διακριτός ως μεμονωμένος, η εξάρτηση από την αποδοχή και τη συναίνεσή τους είναι σύμφυτη κοινωνική προϋπόθεση. Θεμιτή, μέχρι να αρχίσει να μετατρέπεται σε πείνα για αναγνώριση, ήπια, έως ότου να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ψυχαναγκασμού και καταπίεσης.
Οι τελειοθήρες του είδους αυτού τηρούν απαρέγκλιτους κανόνες και διαδικασίες. Υπακούουν σε ιεροτελεστίες, που οι ίδιοι ή το σύστημα έχει καθιερώσει, και γίνονται καλοί στο παιχνίδι των τύπων, της γραφειοκρατίας και των κατεστημένων. Η προσήλωσή τους στο καθήκον και στο δέον γενέσθαι, για τον προσεκτικό παρατηρητή, δεν είναι παρά μία τεχνική, για να αποκρύπτουν το φόβο της προσωπικής ανεπάρκειας. Γιατί είναι γνωστό πως ένα πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον, η εμμονή για αψεγάδιαστες λεπτομέρειες δεν οδηγούν στο τέλειο (το οποίο δεν είναι το άρθροισμα των μερών αλλά το σύνολο των σχέσεων των μερών, εξ’ ού και από τους θνητούς απροσπέλαστο), αλλά σε μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, που θολώνει κάθε παραφωνία στην προσωπικότητα.

Diabrotica Virgifera: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ;

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ; 

Diabrotica Virgifera Made in USA

….KAI TO ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ «ΑΝΤΙΔΟΤΟ» ΤΗΣ  MONSANTO!

αρχείο λήψης (2)
Η επιστημονική του ονομασία είναι diabrotica virgifera. Είναι ένα κολεόπτερο που προέρχεται από το Μεξικό. Και φαίνεται ότι θα αποτελέσει το Δούρειο Ίππο για την εισαγωγή νέων ποικιλιών γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού (GMO) στην Ευρώπη.
Στην Ευρώπη πρωτοεντοπίστηκε το 1992, έξω από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, κοντά σε ένα hangar όπου γινόταν η συντήρηση των αμερικανικών μαχητικών αεροπλάνων…. Φαίνεται όμως πως είχε εγκατασταθεί εκεί δυο χρόνια νωρίτερα. Ακούραστος ταξιδιώτης. Μετά το Βελιγράδι, πήγε στην Ουγγαρία και στην Κροατία (το 1995), στη Ρουμανία (το 1996), στη Βοσνία (το 1997), στη Βουλγαρία, στο Μαυροβούνιο και στην Ιταλία (το 1998), στη Σλοβακία και την Ελβετία (το 2000), στην Ουκρανία (το 2001), στην Αυστρία και στη Γαλλία (τον Αύγουστο του 2002), φτάνοντας ακόμη ως τους κάμπους και στα καλμποκοχώραφα της βόρειας Ελλάδας…
diabrotica_map2011_r1_c2
Παίρνει όλα τα μέσα μεταφοράς, κινείται με μεγάλη άνεση και απ’ όπου περνάει καταστρέφει το καλαμπόκι, τη σόγια και άλλες καλλιέργειες. Του έστησαν παγίδες. Ράντισαν με χημικές ουσίες τεράστιες εκτάσεις. Αλλά εκείνο συνέχισε ακάθεκτο την προέλασή του. «Έχουμε δυστυχώς φτάσει στο στάδιο όπου δεν μπορούμε να το εξουδετερώσουμε», αναγνωρίζει η Σιλβί Ντερίτζ, μια Γαλλίδα επιστήμονας που έχει μελετήσει λεπτομερώς τη συμπεριφορά του εντόμου.

Η Τελευταία Κόλαση Της Ανθρωπότητας

«Δεν υπάρχει Θεός κι εμείς είμαστε οι προφήτες του»
Κόρμακ Μακάρθι
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης, χωρίς διαχωριστικό.
Οι οδηγοί βγαίνουν απ” τον αυτοκινητόδρομο με 120 και μπαίνουν σ” αυτόν, χωρίς να “χουν συναίσθηση ότι τρέχουν πιο γρήγορα απ” όσο αντέχουν. Εκεί, λίγο πριν την Ποτίδαια, το αντιλαμβάνονται. Κάποιες φορές πολύ αργά.
Καθώς φτάνουμε στο σημείο συναντάμε μποτιλιάρισμα.
Τι έγινε τώρα; Κολλήσαμε; λέω στην Νέλλη.
Βλέπουμε τα φώτα απ” το περιπολικό.
Πάλι κάποιο ατύχημα, κάνει εκείνη.
Τα αυτοκίνητα είναι διαλυμένα. Μετωπική, με 120. Οι αστυνομικοί μας κάνουν νόημα να περάσουμε.
Μην κοιτάς! της λέω.

ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΠΛΑ ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΟ ΡΚΚ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


04Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μορφή άγριας εσωτερικής πολεμικής σύγκρουσης έχει αρχίσει να παίρνει η αναμέτρηση των Τούρκων με τους Κούρδους του ΡΚΚ, ενώ οι συγκρούσεις εξαπλώνονται σε όλο και περισσότερο περιοχές.
Οι τελευταίες πληροφορίες που προβάλλονται από τον ίδιο τον τουρκικό τύπο, κάνουν λόγο για τεράστιες ποσότητες όπλων που έχουν περάσει από τα σύνορα μέσα στην Τουρκία και έχουν διανεμηθεί στα ένοπλα τμήματα των Κούρδων που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, αριθμός περίπου ογδόντα χιλιάδων καλάσνικωφ έχουν διανεμηθεί στους αντάρτες του ΡΚΚ, γεγονός που δείχνει και την έκταση που αρχίζει και παίρνει η ένοπλη σύγκρουση με πολλά θύματα και από τις δυο πλευρές.

Ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι κότες που γέννησαν τα αυγά που ρίξανε στον Καμμένο!


Αίσιο τέλος προμηνύεται για το αστυνομικό θρίλερ που ξέσπασε χθες στο Νησί της Κω λίγα λεπτά μετά την επίθεση αγνώστων με αυγά εναντίον του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Αμέσως μετά την αιφνιδιαστική επίθεση στον Υπουργό, και με εντολή του Υπουργού Προστασίας Πολίτη Γιάννη Πανούση εξαπολύθηκε πραγματικό κοτοκηνυγητό με τις αστυνομικές δυνάμεις να πραγματοποιηθούν όλο το βράδυ της Παρασκευής αιφνιδιαστικές εφόδους σε ύποπτα κοτέτσια του νησιού.
Οι επιχειρήσεις της Ε.ΛΑ.Σ. είχαν ως αποτέλεσμα 10 προσαγωγές κοτών και 1 ενός κόκκορα που εικάζεται πως είχε πρωταγωνιστική συμμετοχή στην γέννηση των δολοφονικών όπλων από την τετράποδη σύζυγό του.

Σελήνη ή Λεβάν το Σκάφος Ελέγχου της Γης

Σελήνη ή Λεβάν το Σκάφος Ελέγχου της Γης

Ένας κουφωμένος αστεροειδής 5 δισεκατομμυρίων ετών, με πάχος φλοιού 30 χλμ και κοιλοδοκούς εσωτερικής κατασκευής 1.000 μιλίων. Ένα κατεστραμμένο Death Star, για αυτό δεν μας δείχνει πότε την πίσω πλευρά του. Ενώ ο Ηλιος την έλκει 10 φορές περισσότερο (Tug of War Ratio, αστρονομικός όρος) και έπρεπε να ήταν πιο μακριά, είναι τόσο κοντά όσο χρειάζεται στην ολική έκλειψη Ηλίου η φαινομενική διάμετρος της να είναι όσο του Ηλίου !!! Εύκολα μπορεί λοιπόν να προκαλέσει την εξαφάνιση της ζωής εάν τοποθετηθεί μονίμως σε τροχιά μπροστά από τον Ήλιο, γιατί φυσικά μπορεί. Επίσης ρυθμίζει την αναπαραγωγή των ανθρώπων, ελέγχει απόλυτα την περίοδο των γυναικών. Στις καλοκαιρινές πανσελήνους μην πάτε σαν βλάκες στα αρχαία μνημεία, δεν σας κάνει εντύπωση ότι τα ανοίγουν τότε μόνο το βράδυ κιόλας; Οι συμβασιούχοι δεν κάνουν απεργία αλλά μες την τρελή χαρά σας υποδέχονται; !!! Γιατί άραγε δεν αναρωτιέστε;

Οι Δύο Φατρίες Που Κυβερνούν Τον Πλανήτη !

Οι Δύο Φατρίες Που Κυβερνούν Τον Πλανήτη !
Η Γερμανική ABWHΕR, οι Ναΐτες, οι Βαυαροί Βασιλείς, ο Φον Κανάρης, η Νέα Τάξη, οι Ρότσιλντ, το Federal Reserve Banking System, οι 300 οικογένειες!
Μήπως είμαστε τα πιόνια σε μια παγκόσμια σκακιέρα, στα χέρια άψυχων όντων και μυστικών εταιριών;
Αρχικά θα ήθελα να επισημάνω ότι οι απόψεις που αναφέρονται στο άρθρο αυτό –και να το θυμάστε– είναι αυτούσιες της Raelyan Allan, η οποία ίδρυσε το Rumor Mill News. Αφορούν μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των δυο βασικών φατριών, οι οποίες μάχονται για την κυριαρχία στον πλανήτη. Φυσικά η κατάσταση είναι σημαντικά πιο περίπλοκη και πολύ περισσότερο σοβαρή. Αυτό είναι άλλο ένα άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Άβατον τον Μάη του 2007 και στην miastala.com το 2009, η αναδημοσίευση του επιτρέπεται, με σύνδεσμο ως είθισται. Εμπλέκονται όντα μη ανθρώπινου DNA, πολλών φυλών, πολυδιαστατικά και υβριδικά ανθρώπινα όντα χωρίς ψυχή. Επίσης εμπλέκεται κάθε είδος, σοβαρής και μη, μυστικής εταιρίας. Μην ξεχνάμε και τις μυστικές υπηρεσίες κάθε είδους, εξωτικές τεχνολογίες, υπόγειες βάσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται για μια συνωμοσιολογική σούπα γκουρμέ …
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΦΑΤΡΙΕΣ
Το 1989, η εκδότρια του Rumor Mill News, Raeyan Allan παντρεύτηκε τον –πλοίαρχο τότε και αργότερα ναύαρχο– Gunther K. Russbacher (εικ. 2) αξιωματικό της Υπηρεσίας Πληροφοριών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, αποσπασμένου στη CIA. Ο Gunther K. Russbacher είναι ο πρώτος που παρουσίασε το θέμα των «Φατριών» στον κόσμο. Το Rumor Mill News είναι ο πρώτος ιντερνετικός ιστότοπος μη πολιτικώς ορθών ειδήσεων, που έγραψε γι’ αυτόν το «Μυστικό Πόλεμο Μεταξύ των Φατριών» που διεξάγεται σιωπηλά, στα παρασκήνια. Οι Φατρίες υπάρχουν σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Υπάρχουν σε κάθε πολιτικό κόμμα, σε κάθε Μη Κυβερνητική Οργάνωση (NGOs), σε κάθε κράτος, χώρα και συμβούλιο.
Η Φατρία Ένα (F1) είναι η ομάδα των διεθνών τραπεζιτών και πολυεθνικών εταιρειών που επιθυμούν να ελέγξουν τον πλανήτη. Η Φατρία Δύο (F2) αποτελείται από μια μυστική ομάδα ανδρών και γυναικών, που γνωρίζουν τι θέλει η F1 και σκόπιμα στήνουν εμπόδια στο δρόμο της για να καθυστερήσουν την κατάληψη ολόκληρου του πλανήτη.

Σταφυλοθεραπεία: Ηλίας Πέτρου

Σταφυλοθεραπεία: Ηλίας Πέτρου
«Αν όλα τα σταφύλια που προορίζονται για την παραγωγή των κρασιών και των λοιπών οινοπνευματωδών ποτών καταναλίσκονταν ως τροφή, οι άνθρωποι θα ήσαν γεμάτοι από υγεία». Ηλίας Πέτρου
Σταφυλοθεραπεία και Φυσιοθεραπεία (Ηλίας Πέτρου 1938)
Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες κι οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Τ΄ αμέτρητα κύτταρα που αποτελούν τον οργανισμό προμηθεύονται τα θρεπτικότερα συστατικά από τα σταφύλια που τ΄ ανανεώνουν και τα ζωογονούν σύντομα.
Τα καινούργια δε κύτταρα που με την εναλλαγή της ύλης αντικαθιστούν τα γερασμένα και φθαρμένα, αποκτούν νέα ζωτικότητα, ελαστικότητα κι ακμή κι επομένως οι ίνες και οι ιστοί απαλλάσσονται από την τραχύτητα, οι αρτηρίες και τα νεύρα ελευθερώνονται από τη σκλήρωση, οι μυς ξαναποκτούν την ευλυγισία τους – με δύο λόγια το σώμα πραγματικά ξανανιώνει. Όση θρεπτική αξία έχει μια οκά σταφύλια δεν βρίσκεται σε δέκα μεγάλες μπριζόλες ή σε είκοσι αβγά. Εκτός που σ΄αυτά βρίσκονται οι αναγκαιότερες βιταμίνες, περιέχουν ως 20% ζάχαρη, που είναι τόσο ωφέλιμη. Το δε άφθονο νερό τους είναι υγιεινότατο, είναι το μόνο αποτελεσματικό αντιφάρμακο υγρό κατά της αυτοδηλητηριάσεως που μπορεί να βρει κανείς.
Αν θέλετε να δείτε βελτίωση στην υγεία σας, 25- 30 ημέρες τρώτε μόνον σταφύλια και τίποτε άλλο. Για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, να τρέφονται με σταφύλια μόνο 1-2 ημέρες. Οι άρρωστοι όμως είναι απόλυτη ανάγκη να υποβληθούν σε συστηματική σταφυλοθεραπεία. Με τον όρο σταφυλοθεραπεία εννοούμε την απόλυτη μονοδίαιτα από σταφύλια. Τίποτε άλλο. Ούτε γάλα, (ποτέ γάλα είναι δηλητήριο ναρκωτικό) ούτε καφέ, τσάι ή λεμονάδα. Μόνο και μόνο σταφύλια για 25-30 ημέρες αναλόγως τις περιπτώσεις. Νερό, καθαρό, αν υπάρχει δίψα, επιτρέπεται.

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τις φραγμένες αρτηρίες και τα λιπίδια του αίματος!

Ο κύριος σκοπός του ροφήματος είναι η θεραπεία και η πρόληψη των φραγμένων αρτηριών (αθηροσκλήρυνση), η ρύθμιση των αυξημένων επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα, η πρόληψη της κόπωσης του οργανισμού, η πρόληψη και θεραπεία λοιμώξεων και κρυολογημάτων, η εντατική ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος,ο  καθαρισμός του ήπατος και της βελτίωσης των ηπατικών ενζύμων, η παρεμπόδιση των ελεύθερων ριζών στο σώμα που προκαλούν τις πιο σοβαρές ασθένειες και ενός αριθμού άλλων καταστάσεων που σχετίζονται με την καρδιά και τα νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος.
Αυτός είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε την αρτηρία μπλοκαρίσματα και τα λιπίδια του αίματος!

Δείτε πώς μπορείτε να νικήσετε τον καρκίνο! 4 κουταλιές την ημέρα και είστε υγιείς!

λεμόνι και μικρόβια

Μια συνταγή από έναν Ρώσο επιστήμονα, τον καθηγητή Hristo Mermerski παρουσιάζεται ευρέως ως μια επαναστατική θεραπεία που θεράπευσε χιλιάδες ανθρώπους από καρκίνο.

"Είναι ένα είδος τροφών που θεραπεύει ολόκληρο τον οργανισμό, και ο καρκίνος από τον οργανισμό που θεραπεύεται, απλά αποσύρετε», υποστηρίζει ο καθηγ. Mermerski στις μελέτες του.

Το μυστικό είναι ότι αυτό το μείγμα καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία, θεραπεύει την καρδιά, επαναφέρει την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος, καθαρίζει το συκώτι και τα νεφρά. Βελτιώνει επίσης την λειτουργία του εγκεφάλου και της μνήμης σας, αποτρέπει την καρδιακή προσβολή και οδηγεί στην ανάκαμψη από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος ενάντια σε κάθε είδος καρκίνου!

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ...ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...ΕΚΕΙΝΗ...ΕΚΕΙΝΟΣ...

Μια φορα κι εναν καιρο ηταν το νησι των λεξεων...
και ηταν κι εκεινη εκει...


Μη με ρωτατε πως βρεθηκε εκει...δεν ξερω να σας πω...

Εκεινη ξεκινησε να πιστευει στις λεξεις και στα παραμυθια απο την γιαγια Αναστασια...
η γιαγια αυτη λοιπον ειχε το συνηθειο να την βαζει για υπνο λεγοντας της ιστοριες για το Βασιλοπουλο που αγαπουσε τοσο πολυ την πριγκιπισσα που σκοτωνε τεραστιους δρακους και υπερνικουσε πολλα εμποδια για να ζησει τελικα μαζι της καλα κι εμεις καλυτερα...!
οι ιστοριες αυτες ειχαν παντα το ηθικο διδαγμα πως η αγαπη ολα τα νικα και παντα βγαινει νικητρια...!

Εκεινη λοιπον δεν χρειαστηκε κατι περισσοτερο...αυτο ηταν!αυτο ηταν το νοημα της ζωης...αυτο ηταν που εκανε την καρδια της να σκιρτησει...αυτο εκανε τα ματια της να λαμψουν και να κοιμαται με ονειρα γλυκα...η αγαπη!η αγαπη στις καρδιες των ανθρωπων...αυτο που τους κανει να πιστευουν οτι μπορει να νικησουν θερια αρκει να τη ζησουν...!

Και καπως ετσι μεγαλωνε...και καπως ετσι οριζε τη ζωη της ή η ζωη της οριζε αυτη...
με γνωμονα παντα την αγαπη γνωριζε ανθρωπους...καταστασεις...με γνωμονα την αγαπη και την δοτικοτητα επελεξε το επαγγελμα της...τους φιλους της...ακομα και τους εχθρους της...
Αν λενε πως ολοι ερχομαστε σε αυτη τη ζωη γιατι εχουμε εναν σκοπο να εκπληρωσουμε τοτε εκεινης ηταν αυτος...να δωσει αγαπη!ή εστω να προσπαθησει...ή εστω να μαθει γι'αυτην...ή να διδαχθει απο αυτην...

Λοιπον τα χρονια περνουσαν και εκεινη δεν εβλεπε τιποτα απο τα παραμυθια να εκπληρωνεται στην πραγματικη ζωη...
οσο αυτη προσπαθουσε να τα εξηγησει ολα με βαση την καρδια και την αγαπη τοσο κοντρα της ερχοταν η λογικη και κατι αλλες "λεξεις" που σιγουρα δεν ειχαν να κανουν με αγαπη...
οι ανθρωποι διπλα της και γυρω της λεγανε ποσο πολυ θελουν να ζησουν το "παραμυθι" αλλα κανεις δεν ηταν διαθετημενος να παλεψει με θηρια...
αδικα προσπαθουσε να τους εξηγησει εκεινη πως το παραμυθι δεν ειναι ετσι...εχει συγκεκριμενη σειρα για να φτασεις στο "ζησανε αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα"...
ερχονταν παλι μπροστα της ολες αυτες οι λεξεις...
"βλακειες"..."πετας στα συννεφα"..."δεν εχεις καμια επαφη με την πραγματικοτητα"..."ονειροπολα"...
"αλλες εποχες"...

Δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς


Πώς ανοίγεσαι;
Σε έναν άγγελο με κόκκινα φτερά,
διαβόλου αξιώματα


Πόσο εύκολο είναι να αφεθείς;
Στον ξένο που απρόσμενα σου προσφέρει θαλπωρή
Σε κείνον που στο βλέμμα του αντανακλάσε μόνο εσύ.
Ούτε ίχνος της δικής του ζωής, ψυχής.


Πόσο εύκολο είναι;
Πόσο σωστό είναι;


Δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς.

Κι αν το κάνεις;
Πώς; πώς κάνεις πίσω
όταν τα φτερά μαυρίσουν
και ανοίξουν πιο μεγάλα και σε τυλίξουν,
σε πνίξουν.



Στα συναισθήματα που πέθαναν στη γέννα...

Αποτέλεσμα εικόνας για Στα συναισθήματα που πέθαναν στη γέννα...

Γνωρίζεις, ελπίζεις... Μαθαίνεις και λανθάνεις... Νομίζεις ότι το μέλλον είναι πιο όμορφο απο ότι ελπίζεις ότι μπορεί να είναι... (ψιτ, Ζωή, για σένα το λέω που με κοιτάς και γελάς...)

Σχέδια... Σήμερα θες, αύριο δε μπορείς και μεθαύριο δεν ήταν αυτό που νόμιζες... Ποιός έκανε την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία... Έπρεπε να πεθαίνει πρώτη... Ηρωικά στη μάχη... Και όχι να μένει ζωντανή σε συντρίμια ενός πολέμιου μυαλού... Γιατί μας κάνει κακό...

Ποιός μας έμαθε να ελπίζουμε; Να έχουμε όνειρα; Είναι ένα ένστικτο που δε μπορούμε να αποβάλλουμε... Και είναι τόσο ωραίο... Σε κρατάει τόσο ζωντανό, σα να το ζεις... Δεν είναι άδικο...;

Εγώ, η απαισιόδοξη

Οι "σκληρές" (άσχημες) στιγμές στην ζωή μας δεν έχουν διάρκεια και κάποια στιγμή τελειώνουν. Οι "σκληροί" (δυνατοί) άνθρωποι όμως είναι αυτοί που θα αντέξουν για πάντα. 
Το ομολογώ. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον πιο αισιόδοξο άνθρωπο. To αναγνωρίζω και το αποδέχομαι. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν προσπαθώ να γίνω. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, από τότε δηλάδή που μπορώ να θυμηθώ σαν αρχή.

Όλη μου την εφηβική ηλικία την πέρασα με χαμόγελο. Σίγουρα στεναχώριες υπήρχαν, καθώς δεν μεγάλωσα και σε περιβάλλον που έλειπαν οι τσακωμοί και τα κατσαδιάσματα, αλλά όπως έλεγε πάντα η μητέρα μου εμένα «δεν ίδρωνε το αυτί μου». 

Ποτέ δεν στεναχωρήθηκα ιδιαιτέρως για τον πρώτο μου «ανεκπλήρωτο» έρωτα, ούτε καν για τον δεύτερο και όσους ακολούθησαν κατά τα σχολικά χρόνια. Ποτέ δεν με άγχωσαν τα μαθήματα και οι εξετάσεις αλλά ούτε και ο επαγγελματικός μου προσανατολισμός που στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ καθορισμένος στο μυαλό μου. 

Ήθελα πολλά, μου άρεσαν πολλά, ήλπιζα σε πολλά. Ποτέ δεν αφοσιώθηκα σε κάτι συγκεκριμένο, ποτέ δεν έθεσα στόχο. Πάντα έλεγα πως όλα μια χαρά θα πάνε και μια χαρά θα έρθουν. Διάβαζα τόσο όσο, χωρίς φροντιστήρια, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και πάντα αφήνοντας χρόνο για τις παρέες μου και την διασκέδασή μου. 

Κάτω από τα ανοιχτά βιβλία είχα σκίτσα που ετοίμαζα όταν η μητέρα μου γυρνούσε την πλάτη ή έβαζα μουσική να παίζει ή άνοιγα την τηλεόραση ώστε να ρίχνω ματιές στις αγαπημένες μου εκπομπές. 

«Ο κόσμος είναι κακός»



« Ο κόσμος είναι κακός, φίλη μου!» λέω στη φίλη μου Π.
« Ο κόσμος είναι κακός, Αλς!» μου επιβεβαιώνει και συνεχίζει:
« Και ξέρεις γιατί είναι κακός; γιατί όταν σε ρωτάει τι κάνεις στη ζωή σου, δεν το κάνει από ενδιαφέρον...»
« Το κάνει για κουτσομπολιό και για να σου πει εν τέλει ότι κάτι κάνεις λάθος...» βιάζομαι να την κόψω.
« Όχι μόνο! Το κάνει και για να παρηγορηθεί...» μου λέει και με βάζει σε σκέψεις.

Ο κόσμος φίλε αναγνώστη, είναι κακός! Ναι! κι όταν σε ρωτάει τι κάνεις στη ζωή σου το κάνει για κουτσομπολιό αλλά και για να παρηγορηθεί. Δεν περιμένει από σένα να του πεις τα ευχάριστα νέα της ζωής σου, ότι όλα βαίνουν καλώς κι ότι δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα. Αυτό που αναμένει διακαώς είναι να ακούσει πως δεν αντέχεις την κατάσταση αυτή, ότι όλα σου φαίνονται ανόητα κι ανούσια. Αυτό που περιμένει ο κόσμος είναι να γκρινιάξεις για όλους και για όλα!

Πρόσεχε λοιπόν! Μη δημοσιοποιείς τις ευτυχίες και τις θλίψες σου, στον καθένα. Οι άνθρωποι που σ΄ αγαπούν κι αγαπάς, τις ξέρουν ήδη αφού πρώτα μαζί τους θα τις μοιράστηκες, οπότε από πού προκύπτει η ανάγκη σου να τις μάθουν κι άλλοι; Αναφέρομαι τόσο στις δημοσιεύσεις μέσω των διάφορων κοινωνικών δικτύων όσο και στις απαντήσεις που δίνεις όταν σε ρωτούν «τι κάνεις στη ζωή σου;» ή ακόμη κι όταν δε σε ρωτούν αλλά τα λες από μόνος σου.

Και τι ζητάω;


«Το ζήτημα είναι από πού βλέπει κανείς τον ουρανό»
Οδ, Ελύτης


Μια αλλαγή που θα έρθει και τα ταράξει ανεπανόρθωτα τη λιμνάζουσα καθημερινότητα. Αυτό ζητούν οι περισσότεροι. Κι ύστερα ξαναβολεύονται στη ρουτίνα, ίσως γιατί μπροστά στις αλλαγές δεσπόζουν οι πιο κρυφοί μας φόβοι. Ωστόσο, καθώς οι μέρες περνούν όλο και κάτι ανακαλύπτουμε ότι μας λείπει. Άλλοι πιο επιπόλαιοι αναζητούν τα ασήμαντα μα για εκείνους σημαντικά κι άλλοι ψάχνουν κάτι βαθύτερο μα απροσδιόριστο που θα δώσει νόημα στη ζωή τους.
Από την άλλη, είναι αχαριστία να ζητάς αλλαγές όταν κάποιοι στερούνται αυτά που εσύ θεωρείς αυτονόητα. Με λίγες τύψεις κλείνουν πάντα οι κουβέντες μας με ένα "κανείς δε χάνεται..." μα η σκέψη συνεχίζει να ανακυκλώνεται στο μυαλό σου.

51.508622, -0.096421

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΡΟΝΟς

Λένε πως ο χρόνος που χρειάζεται κανείς για να διαλύσει ή να βάλει σε τάξη τα πάντα είναι δύο μήνες.
Πάντα πίστευα πως είναι πολύ, πολύ λιγότερο. Δευτερόλεπτα χρειάζονται μόνο για να σπάσεις σε χίλια κομμάτια το παζλ που έχεις στο κεφάλι σου και δευτερόλεπτα μόνο χρειάζονται για να το φτιάξεις απ’ την αρχή. 
Το κάτι-δευτερόλεπτα-λιγότερο-από-δύο-μήνες που μένει είναι η αδράνεια. Είναι, φαντάσου, σχεδόν νεκρός χρόνος, μιας και δεν κάνεις τίποτα μέσα σε αυτόν. (η αυτοτιμωρία δεν θεωρείται δράση) Αυτό που εσείς ονομάζετε “μεταβατικό στάδιο” είναι η αδράνειά μου.

[ Ξεκινά να βρέχει. Δεν βιάζονται. Συνεχίζουν να περπατούν με τον ίδιο αργό ρυθμό. ]

«Προτιμώ αυτά τα δευτερόλεπτα που το μυαλό λειτουργεί τόσο γρήγορα, τόσο σπασμωδικά/ που το σώμα πια δεν ελέγχεται και γίνεται ξέχωρη οντότητα/ που δρα μόνη της, βίαια, χωρίς καμία μεθοδικότητα. Τα δευτερόλεπτα αυτά, το σώμα μουδιάζει/ η ελευθερία είναι συνώνυμη/ το σώμα όταν είναι ελεύθερο, μουδιάζει.», είπε.

Τάση φυγής

Αποτέλεσμα εικόνας για Τάση φυγής


Θέλω να φύγω... 
να φύγω μακριά απ όλους και απ όλα
απ όσους με ξέρουν καλά
αλλά και από κείνους που με κρίνουν χωρίς να με γνωρίζουν ούτε στο ελάχιστο.
 να φύγω μακριά από εκείνους που ενδιαφέρονται (ψεύτικα ή αληθινά)...

Θέλω να βγω μια μεγάλη βόλτα
με κάποιον που θα με κάνει να χαμογελώ,
να μη χρειαστώ υλικές ζαχαρένιες δημιουργίες

Θέλω να βγω μια μεγάλη βόλτα
με κάποιον που θα με κάνει να ξεχαστώ
να μη χρειαστώ αλκοόλ για να σταματήσω να σκέφτομαι

Ο Νόμος της ζωής


Βγήκα θαρρώντας θα χαθώ
στη μαύρη νύχτα.
Δεν υπολόγισα όμως
τους κατασκόπους του ουρανού.

Μύρια αστέρια, προβολείς,
να λούζουν φως την ενοχή μου,
και το φεγγάρι δικαστής
να φυλακίζει μια για πάντα την ψυχή μου.

Βρεγμένη συνείδηση...



Βραδιά συνείδησης και η σημερινή. "Τοκ τοκ", χτύπησε με τη γνωστή της διακριτικότητα. Δε θέλω να περάσει, ποτέ όμως δε μου κάνει το χατίρι. Ανοίγω και μπουκάρει μέσα... Άλλη μια δύσκολη βραδιά...

Τα λέει... Καλά τα λέει... Δυσχεραίνει η ατμόσφαιρα. Το περίμενα. Στρώθηκε και μιλάει ακατάπαυστα. Τίποτα δεν κράτησε για τον εαυτό της... Δεν της το ζήτησα. Ήλπιζα σε λίγη συμπόνια. Μάταια... Τι σού είναι το υποσυνείδητο... Οι σκέψεις σου και μόνο σε προβληματίζουν, Όχι τίποτα σοβαρό, για να περάσουν οι στιγμές... Να γεμίζει το μυαλό ανόητες συζητήσεις, σε ένα διάλογο με ένα πρόσωπο και δύο προσωπεία... Και όλα, ενώ ήδη γνωρίζεις τι υφίσταται ή όχι... Είναι καθορισμένο...

Σκέψη και όρια δε βαδίζουν πλάι - πλάι. Το ένα πετάει, το άλλο πατάει στη γή... Και 'συ, σαν ένα μπαλόνι με ήλιο, Μπορείς να πετάξεις, αλλά είσαι για πάντα δεμένο στη γη... Αν είχες χέρια, θα έλυνες τον κόμπο; Πιστεύω πως όχι... Τι λέω, σίγουρα όχι...

«Το χαρμόσυνο και οδυνηρό πρόβλημα της γέννησης και του θανάτου»

Αποτέλεσμα εικόνας για «Το χαρμόσυνο και οδυνηρό πρόβλημα της γέννησης και του θανάτου»
Η  Ρ. ήταν πάρα πολύ και βαριά αναστατωμένη από την απώλεια του γιου της στον πόλεμο. Το ερώτημά της ήταν αν ο γιος της θα «συνεχιστεί» με κάποιο τρόπο, αν η μετενσάρκωση είναι αλήθεια.

       Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς με σύνεση το πρόβλημα του θανάτου όταν έχει σχεδόν παραλύσει από τη θλίψη. 


Την ρώτησα: «Ποιο είναι το κύριο θέμα σας; Ο γιος σας ή η δική σας απώλειά του; Ο κάθε άνθρωπος στον κόσμο αντιμετωπίζει αυτό το γενικό πρόβλημα της γέννησης και του θανάτου, της χαράς και της θλίψης. 

Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει απ’ αυτό· μπορεί να του ξεφεύγει με τη φαντασία του μέσα από κάποια θεωρία ή πίστη ξεχάσματος του εαυτού, όμως η ζωή και ο θάνατος παραμένουν ένα μυστήριο για να λυθεί όχι μέσα από εκλογικεύσεις, αλλά από το ζήσιμο, από την εμπειρία εκείνου που είναι αιώνιο και δεν έχει αρχή και τέλος. 

Μίσος εναντίον εκείνων που συμμετείχαν στο θάνατο του γιού σας, δεν δημιουργεί την αναγκαία κατάσταση του νου που μόνο μ’ αυτήν μπορεί να υπάρξει η εμπειρία της αιωνιότητας. 

Αντιθέτως, το μίσος, η θλίψη και η κτητικότητα εμποδίζουν την κατανόηση και το ζήσιμο της αιωνιότητας. 

Στο ξεπέρασμα του μίσους, της αγανάκτησης και του θυμού υπάρχει η αυγή της συμπόνιας που θα εξαγνίσει τον βασανισμένο νου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα