Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΣΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

iran_turkiye_sinirini_kapatti_1438670094_7079Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οξύνονται οι σχέσεις Τουρκίας Ιράν ένεκα των τελευταίων κινήσεων της τούρκικης πλευράς να αρχίσει βομβαρδισμούς μέσα στην Συρία και κατά των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, το Ιράν προχώρησε στο κλείσιμο των συνόρων του με την Τουρκία προκαλώντας μεγάλο χάος στα τουρκικά φορτηγά που κατευθύνονταν στην κεντρική Ασία και όχι μόνο, μεταφέροντας τις τουρκικέ εξαγωγές, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα γέρο χτύπημα στην τουρκική οικονομία.
Όπως αναφέρεται, μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν ο αρχηγός της ιρανικής στρατοχωροφυλακής στρατηγός Hüseyin Aştari, διάταξε το κλείσιμο των συνόρων Ιράν Τουρκίας σε όλο το μήκος του βορειοδυτικού Ιράν.

Αντιμετωπίστε την ντροπαλότητα


shy1Το να είσαι ντροπαλός σημαίνει να νιώθεις σχεδόν πάντα άσχημα με τον εαυτό σου, να άγχεσαι διότι φοβάσαι ότι ο άλλος θα σε κρίνει αρνητικά, να νιώθεις άβολα και να είσαι συνεσταλμένος στις διαπροσωπικές σου σχέσεις.
Η σκέψη και μόνο ότι πρόκειται να βρεθείς κάπου όπου υπάρχει πολύς κόσμος σού προκαλεί πανικό. Ο φόβος που νιώθεις και σε εμποδίζει να μιλήσεις μήπως και εκτεθείς, η πιθανότητα να καταστείς αντικείμενο εμπαιγμό κάνουν το σώμα σου να τρέμει· η καρδιά σου είναι έτοιμη να… εκραγεί, κοκκινίζεις, φοβάσαι ότι θα λιποθυμήσεις.
Είναι σαν να είσαι διαρκώς εκτεθειμένος στο βλέμμα ενός «άλλου», στα μάτια ενός βασανιστικού κριτή. Εκείνος έτοιμος να σε κοροϊδέψει, να αποκαλύψει σε όλους την κρυμμένη αδυναμία σου, το ποιος πραγματικά είσαι. Τον εαυτό σου δεν τον εκτιμάς πολύ και εκεί έγκειται κυρίως το πρόβλημα.
Ο φόβος της απόρριψης

Ποια ζωή;


Image
Ποιά ζωή, ρε καρντάσια;
Η ζωή μας μια φορά μάς δίνεται, άπαξ, που λένε, σα μια μοναδική ευκαιρία.  Τουλάχιστον μ’αυτήν την αυτόνομη μορφή της δεν πρόκειται να ξαναυπάρξουμε ποτέ.
Και μείς τι την κάνουμε, ρε αντί να την ζήσουμε;
Τι την κάνουμε;Τη σέρνουμε από δω κι από κει δολοφονώντας την…
Οργανωμένη κοινωνία,οργανωμένες ανθρώπινες σχέσεις.
Μα αφού είναι οργανωμένες, πώς είναι σχέσεις;
Σχέση σημαίνει συνάντηση, σημαίνει έκπληξη ,σημαίνει γέννα συναισθήματος, πώς να οργανώσεις τα συναισθήματα…
Έτσι, μ’αυτήν την κωλοεφεύρεση που τη λένε ρολόι, σπρώχνουμε τις ώρες και τις μέρες σα να μας είναι βάρος, και μας είναι βάρος, γιατί δε ζούμε, κατάλαβες;

Η εκτέλεση (ένα παραμύθι για το ψέμα!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Σε μια μακρινή χώρα ζούσε ένας άρχοντας, ένας φεουδάρχης τόσο ισχυρός όσο και απάνθρωπος.
Στα εδάφη του ίσχυε ο νόμος του και δεν επιτρεπόταν στους χωρικούς ούτε καν ν’ αναφέρουν το όνομα του άρχοντα. Ο λαός ζούσε καταπιεσμένος από στρατιώτες που διόριζε ο φεουδάρχης, ενώ τον έπνιγαν οι φοροεισπράκτορες που άρπαζαν και τα λιγοστά χρήματα από την πώληση της σοδειάς, του κρασιού ή των χειροτεχνημάτων.
Ο Νολάβ, όπως λεγόταν ο άρχοντας, είχε έναν πανίσχυρο στρατό από τον οποίο, μερικές φορές, έβγαιναν νεαροί αξιωματικοί που έκαναν απόπειρες ανατροπής του… Όμως, ο τύραννος κατέπνιγε τις απόπειρες με αίμα και φωτιά.
Ο ιερέας του χωριού ήταν τόσο καλός, όσο κακός ήταν ο άρχοντας. Όλοι τον σέβονταν για την πίστη του, κι αυτός αφιέρωνε τη ζωή του για να βοηθά τους άλλους και να διδάσκει τις βαθιές του γνώσεις.
Ζούσαν μαζί του στο σπίτι δεκαπέντε ή είκοσι μαθητές που ακολουθούσαν το δρόμο του κι αντλούσαν γνώσεις από κάθε χειρονομία κι από κάθε λέξη του.
Μια μέρα, ύστερα από την πρωινή προσευχή, συγκέντρωσε τους μαθητές του και τους είπε:

Αγάπη και εγωισμός

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
…Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς που του άρεσε να θεωρεί τον εαυτό του ισχυρό και ήθελε όλοι γύρω του να τον θαυμάζουν για τη δύναμή του. Καλεί μια μέρα τον σοφό της αυλής και τον ρωτάει αν υπάρχει άλλος στον κόσμο πιο ισχυρός απ’ αυτόν, και ο σοφός τού απαντά πως έχει ακούσει να λένε ότι στο χωριό ζει ένας μάγος που τη δύναμή του δεν μπορεί κανείς να ξεπεράσει: ξέρει τα μελλούμενα.Ζεματίζεται απ’ τη ζήλια ο βασιλιά και αρχίζει τις ερωτήσεις γι’ αυτόν τον μάγο. Μια μέρα, επειδή είχε βαρεθεί πια ν’ ακούει πόσο δυνατός και αγαπητός ήταν ο μάγος, μηχανεύεται ένα σχέδιο: θα καλούσε τον μάγο σε δείπνο, και μπροστά σε ολόκληρη την αυλή, θα τον ρωτούσε πότε θα πέθαινε ο μάγος που είχε έρθει στο βασίλειό του. Τη στιγμή που θα απαντούσε θα τον σκότωνε ο ίδιος με το σπαθί του για ν’ αποδείξει πως ο μάγος έκανε λάθος στην πρόβλεψη του θανάτου του. Έτσι, σ’ ένα βράδυ θα τέλειωναν όλα: και ο μάγος και ο μύθος για τη δύναμή του…Έρχεται η μέρα της γιορτής και, μετά το μεγαλοπρεπές δείπνο, ο βασιλιάς κάνει στο μάγο την κρίσιμη ερώτηση:
«Είναι σίγουρο ότι μπορείς να διαβάζεις το μέλλον;»
«Λίγο» απαντάει ο μάγος.
«Πότε θα πεθάνει ο μάγος του βασιλείου;»
Ο μάγος χαμογελάει, τον κοιτάζει στα μάτια και λέει:

Ο δρόμος της πνευματικότητας

xorxe-bukai

του Χόρχε Μπουκάι

Ταξιδεύουμε σε δρόμους πιο ανοιχτούς…
με μυαλά όλο και πιο στενά.
Έχουμε περισσότερες ανέσεις…
αλλά ζούμε πιο στενάχωρα.
Έχουμε περισσότερες γνώσεις…
και λιγότερη επίγνωση.
Περισσότερους ειδικούς… και λιγότερες λύσεις.
Περισσότερα φάρμακα… και λιγότερη υγεία.
Είναι η εποχή του γρήγορου φαγητού…
και της αργής χώνευσης.
Των φανταστικών σπιτιών… με διαλυμένες οικογένειες.
Που θυμώνουμε πολύ γρήγορα…
αλλά αργούμε να συγχωρήσουμε.
Που φεύγουμε πολύ νωρίς…
και γυρίζουμε πάντα αργά.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ


Κάνω σουλάτσο στο ίντερνετ, ο ένας τίτλος κοντά στον άλλον. Το ένα θέμα, ας το πούμε πολιτικό, κοινωνικό, καπάκι με το επόμενο, που είναι, ας το πούμε αθλητικό, κινηματογραφικό, οικονομικό. Πακεταρισμένα όλα κουτουρού μπουγάτσα, σημαντικά και ασήμαντα, ενδιαφέροντα και αδιάφορα.
Διαλέγεις και παίρνεις. Σουρτούκα γκόμενα γίνεσαι, γυρίζεις απ’εδώ και απ’εκεί, και όποιον βρεις μπροστά σου, αρκεί να σε κεράσει ένα σφηνάκι, ενώ εσύ για να φτιαχτείς θες ένα γαλόνι ουϊσκυ.

Σαβούρα η δουλειά. Και στα καλά τα μαγαζιά. Βάλε πράμα να’χει ο άλλος. Και όπου δαγκώσει. Σκαρταδούρα η πελατεία τρώει αμάσητο και με τη σέσουλα φαγητό που είναι μέρες εκτός ψυγείου.

ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΛΙΑ


Μπαίνεις στο φαρμακείο και η κακάσχημη φαρμακοποιός καπνίζει. Τι κάνεις; Αυτό που σου επιβάλλεται. Σηκώνεσαι και φεύγεις. Έκανες λάθος. Διορθώνεις το δικό σου λάθος, όχι της κακάσχημης φαρμακοποιού. Δεν θα της πεις τίποτα. Κανένα σχόλιο. Καμμία παρατήρηση, που σ' ένα χώρο αποκλειστικά για προσωπική της χρήση, εκείνη τον δηλητηριάζει.
Καμμία κουβέντα δεν αξίζει να ξοδέψεις στην κακάσχημη και άρρωστη. Βεβαίως είναι άσχημη, κακάσχημη είναι διότι έτσι την βλέπανε τα μάτια μου. Δεν έχω να δω τίποτα άλλο σ' αυτήν παρά μόνον την ασχήμια της, όταν κρατάει τσιγάρο, όταν φουμάρει σε κλειστό χώρο κι όταν η συχαμένη, κακάσχημη, άρρωστη και συχαμένη μαζύ, έχει μπροστά της ένα τασάκι τόσο μεγάλο όσο το κεφάλι της με σβησμένα αποτσίγαρα.
Αυτή είναι η πράξη. Αποχωρείς. Καμμία διαμαρτυρία απέναντι στο λάθος. Καμμία αντίσταση στην αθλιότητα. Καμμία διεκδίκηση στα δικαιώματά μας. Οι διαδηλώσεις, οι κινητοποιήσεις, οι κάθε είδους και μορφής αγωνιστικές εκδηλώσεις είναι γραφικότητες. Γραφικές αποδράσεις.

«Βασίσου πάνω μου»

anemostrovilos



Απόσπασμα από το βιβλίο του Χορχέ Μπουκάι «Βασίσου πάνω μου».
Στον κήπο ενός παλιού, εγκαταλελειμμένου σπιτιού, φύτρωσαν την ίδια μέρα ένας κισσός και μια βελανιδιά. Ο πρώτος κατάλαβε αμέσως πως ο δρόμος του ήταν ο ουρανός και προορισμός του ο ήλιος, χάρη στον οποίο γεννήθηκε. Έπρεπε να αφιερώσει όλο του το είναι για να στραφεί προς το φως. Και, πιστός στην απόφασή του, σύρθηκε με λίγη αηδία μέχρι τον τοίχο, τον μοναδικό τοίχο του παλιού σπιτιού που στεκόταν όρθιος, κι άρχισε να σκαρφαλώνει πάνω του.
Ο δεύτερος βλαστός, της βελανιδιάς, αισθάνθηκε πως χρώσταγε την ύπαρξή του στη γη, το νερό και τα ορυκτά που τον είχαν θρέψει στις πιο σκοτεινές του μέρες. Ήξερε πως χρειαζόταν τον ήλιο, αλλά, για να μπορέσει να στρέψει τα κλαδιά του προς αυτόν, έπρεπε πρώτα να φτιάξει ένα σταθερό κορμό, που πάνω του θα αναπτύσσονταν τα κλαδιά. Η διαίσθησή του, του έλεγε πως πρώτα χρειαζόταν σταθερές ρίζες.
Για κάποιον καιρό, οι δύο νεοφερμένοι κάτοικοι του κήπου αφιερώθηκαν ο καθένας με τον τρόπο του στην ανάπτυξή τους. Μια μέρα, ο κισσός ανακάλυψε από ψηλά την κουρασμένη βελανιδιά, που μόλις ξεχώριζε ανάμεσα στα χόρτα.
«Γειά σου νάνε» είπε κοροϊδέυοντας, «είναι κρίμα που δεν μπορείς να απολαύσεις το τοπίο που φαίνεται από ΄δω»
«Ναι» είπε η βελανιδιά. «Αλλά πρέπει να φροντίσω τις ρίζες μου, για να αποκτήσω γερό κορμό πάνω στον οποίο θα μεγαλώσω».

Αναγνώρισε το στρες και αντιμετώπισε το

Το στρες βρίσκεται στην καθημερινότητα μας. Όλοι το έχουμε βιώσει και θυμόμαστε τις καταστάσεις που το πυροδότησαν, σε μια συνέντευξη για δουλειά, σε κάποιο αγώνισμα. Σε αυτές τις καταστάσεις το στρες θεωρείται μια θετική αντίδραση καθώς ενδέχεται να αποτελέσει παράγοντα για αύξηση της απόδοσης.
Μπορούμε να θυμηθούμε βέβαια και μια κατάσταση πιο έντονου στρες που μας επηρέασε ψυχοσωματικά όπως για παράδειγμα όταν κολλήσαμε στην κίνηση. Σε αυτή την περίπτωση το άγχος είναι μη παραγωγικό και εάν διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελεί μια χρόνια δυσλειτουργία που επηρεάζει την καθημερινότητα μας.
Φυσικό Στρες
Έχετε νιώσει στο πρώτο σας ραντεβού τα χέρια σας να ιδρώνουν ή να χτυπάει έντονα η καρδιά σας βλέποντας ένα τρομακτικό συμβάν; Τότε σίγουρα γνωρίζεται τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις του στρες.
Ίσως θα έχετε αναρωτηθεί γιατί εμφανίζεται σε όλους και γιατί αφού έχετε καταβάλει κάποιες προσπάθειες για την καταπολέμηση του αυτό ξανά εμφανίζεται. Η απάντηση προέρχεται από ένα ταξίδι στο χρόνο τον καιρό που άνθρωπος χρειαζόταν να προστατέψει τον εαυτό του από τους κινδύνους της φύσης. Αυτό ονομάζεται Πάλη ή Φυγή. Όταν δηλαδή ο άνθρωπος βρίσκεται σε κίνδυνο, το ανθρώπινο σώμα εκκρίνει ορμόνες αυξάνοντας τον καρδιακό παλμό, την αρτηριακή πίεση και τα ποσοστά της παραγόμενης ενέργειας τον προετοιμάζουν για να αντιμετωπίσει την δοκιμασία. Στη σημερινή εποχή δεν απειλούμαστε από κάποιο άγριο ζώο αλλά από τις άγριες συνθήκες της καθημερινότητας (λογαριασμοί, οικονομική κρίση, φροντίδα παιδιών).

Μετατραυματικό στρες και οικονομική κρίση: πώς να προστατέψουμε την ψυχική υγεία των παιδιών μας;

Μετά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων πολλοί άνθρωποι φτάνουν στο γραφείο ειδικών με έντονα συναισθήματα φόβου, απελπισίας, τρόμου. Περιγράφουν εικόνες, σκέψεις ή ακόμα και όνειρα τα οποία δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους, ενώ πολύ συχνά παρατηρούνται στον άνθρωπο προσπάθειες αποφυγής συγκεκριμένων δραστηριοτήτων (πχ. να πάει στην αγορά ή σε μία ουρά για εισιτήρια),
αποστασιοποίηση ή αποξένωση από άλλα άτομα (πχ. φίλους ή και μέλη οικογένειας), αδυναμία εκδήλωσης συναισθημάτων αγάπης (πχ. προς τον εαυτό του ή ακόμα και τα παιδιά), ένα αίσθημα ότι το μέλλον του ατόμου είναι αμφίβολο και πρόσκαιρο χωρίς δυνατότητα δεσμεύσεων-όπως καριέρα ή παιδιά. Επιπλέον, παρατηρείται δυσκολία του ατόμου να αποκοιμηθεί ή να κοιμηθεί για αρκετές συναπτές ώρες, ευθιξία και θυμός, δυσκολία συγκέντρωσης και άλλα. Όλα τα παραπάνω αποτελούν καθαρή συμπτωματολογία μίας αγχώδους διαταραχής που ονομάζεται Μετατραυματικό Στρες.
Η διαταραχή του Μετατραυματικού Στρες (PosttraumaticStressDisorder-PTSD) ή η Διαταραχή Μετατραυματικού Άγχους (ΔΜΤΑ), κατά τη βιβλιογραφία ανά τους καιρούς παρουσιάζεται ως μία εκδήλωση στρες που σχετίζεται με την έκθεση έμμεσα ή κυρίως άμεσα του ατόμου σε μία βίαιη και τραυματική εμπειρία, ή ακόμα και ως «ψυχιατρική διαταραχή». Η αλήθεια είναι ότι οι έρευνες μας λένε ότι όσο πιο μικρός (νεαρός) ένας άνθρωπος εκτεθεί σε παράγοντες ικανούς για Μ.Σ. τόσο πιο βαθιές και άμεσες είναι οι συνέπειες στην «βιολογία του» (μειωμένο μέγεθος ιππόκαμπου και αμυγδαλής) και στην ψυχολογία του.

Επιπτώσεις & Όρια κατανάλωσης Αλκοόλ

Η αύξηση της εβδομαδιαίας κατανάλωσης οινοπνευματωδών αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας, μεταξύ άλλων και ηπατικών νόσων, νόσων του παγκρέατος και διαταραχών του νευρικού συστήματος.
Αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνων του αναπνευστικού και του πεπτικού, του ήπατος, του παχέος εντέρου και του μαστού.
Ο κίνδυνος εκδήλωσης των παραπάνω προβλημάτων υγείας αυξάνεται όσο αυξάνεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών, ενώ όσοι δεν πίνουν καθόλου διατρέχουν ελάχιστον κίνδυνο να τα εκδηλώσουν.
Η κατανάλωση οινοπνευματωδών μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών ισχαιμικών επεισοδίων όταν δεν ξεπερνά τα 14 ποτά την εβδομάδα για τους άνδρες και τα 9 για τις γυναίκες.
Ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου αυξάνεται όταν η εβδομαδιαία κατανάλωση ξεπερνά τα 14 ποτά για τους άνδρες και τα 9 για τις γυναίκες.  Επομένως, η μέση εβδομαδιαία κατανάλωση 14 ποτών για τους άνδρες και 9 για τις γυναίκες θεωρητικά δεν αυξάνει μακροπρόθεσμα τα προβλήματα υγείας.
Η ημερήσια κατανάλωση ποτών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό της σχετικά ακίνδυνης κατανάλωσης οινοπνευματωδών

Deutsche Welle: Λόγια του αέρα η ανάπτυξη στην Ισπανία…

spainok2610

Ο Ισπανός πρωθυπουργός τους τελευταίους μήνες Μαριάνο Ραχόι ποζάρει όλο περηφάνια μπροστά από τις κάμερες, λέγοντας πως η Ισπανία τα έκανε όλα σωστά.
«Η Ισπανία ήδη το 2012 έκανε μεγάλες θυσίες για να αποφύγει τον Μηχανισμό Σταθερότητας και τα καταφέραμε. Και βλέπουμε φυσικά ότι οι μεταρρυθμίσεις που κάναμε ήταν σκληρές και δυσάρεστες, αλλά σήμερα που παρακολουθούμε μια πιο δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα βλέπουμε ότι η Ισπανία αναπτύσσεται με 3%. Σήμερα μπορούμε να πούμε πως οι θυσίες άξιζαν τον κόπο», δηλώνει ο Ραχόι.
Αλλαγή σκηνικού. Η Μπριβιέσκα είναι μια μικρή ισπανική πόλη με 7.000 κατοίκους. 
Σχεδόν τρεις ώρες μακριά με το αυτοκίνητο από τη Μαδρίτη, βρισκόμαστε στηνΚαστίλλη, κεντρική ισπανική επαρχία. Εδώ ζούσαν 10.000 άνθρωποι πριν από την κρίση. Αυτοί που έφυγαν, έφυγαν γιατί έχασαν τη δουλειά τους. Οι συνταξιούχοι που είναι καθισμένοι στην κεντρική πλατεία, κοντά στον καθεδρικό ναό και το δημαρχείο, γελούν ακούγοντας αυτά που λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Όσοι μπορούσαν να φύγουν έφυγαν…

Υποσυνείδητες διαφημίσεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ μας λένε να προσέχουμε για τον Nibiru στις 23/9/2015;

ανώνυμος (6) (7)

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μέσω υποσυνείδητων διαφημίσεων μας λέει ότι πρέπει να προσέχουμε για τον Nibiru στις 23/9!
Παρακολουθήστε προσεκτικά το παρακάτω βίντεο:

Κοκκινίλες στο σώμα με ή χωρίς φαγούρα. Αιτίες και μέτρα πρόληψης


της Θάλειας Γούτου, κοσμετολόγος
Το δέρμα αποτελεί τον καθρέπτη της υγείας, καθώς μέσω των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων του (λέγονται τριχοειδή αγγεία) και των νευρικών απολήξεων (δηλαδή των ακροτελευταίων τμημάτων των νεύρων) γίνεται αποδέκτης μηνυμάτων που αφορούν ό,τι συμβαίνει βαθιά μέσα στο σώμα.

Ο κνησμός (φαγούρα) μπορεί να αποτελεί ένδειξη σοβαρού προβλήματος βαθιά μέσα στο σώμα. Όταν ο κνησμός είναι έντονος και παρατεταμένος, και δεν οφείλεται σε δερματοπάθεια, μόλυνση με κάποιο παράσιτο ή σε ψυχογενή αίτια, μπορεί να υποδηλώνει ασθένεια του ήπατος όπως η απόφραξη των χοληφόρων πόρων ή πρόβλημα στο αιμοποιητικό σύστημα όπως η αναιμία, η λευχαιμία και η νόσος του Χότζκιν.

Μεγάλες προσδοκίες = Μεγάλες απογοητεύσεις

Μεγάλες προσδοκίες = Μεγάλες απογοητεύσειςΟι άνθρωποι που είναι απογοητευμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σωματικών και συναισθηματικών δυσκολιών. Αυτά τα άτομα φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη συχνότητα πονοκεφάλων, γαστρεντερικών δυσκολιών, ενώ οι παλάμες τους είναι συχνά υγρές. Κάποιοι που είναι απογοητευμένοι για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγηθούν σε χρόνια προβλήματα άγχους.
Η απογοήτευση προκύπτει από τις σκέψεις και τις προσδοκίες που είναι δυσανάλογες με την πραγματικότητα. Οι προσδοκίες σας για τους άλλους μπορεί να είναι πολύ υψηλές. Ακόμα και αν νομίζετε ότι οι προσδοκίες σας είναι ρεαλιστικές, μπορεί να μην είναι τελικά. Μία λύση, λοιπόν, είναι να αλλάξετε τις προσδοκίες σας σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.
Οι απογοητεύσεις είναι στην πραγματικότητα προβλέψιμες και μπορούν να προληφθούν. Άλλες είναι εντελώς αναπόφευκτες. Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ των δύο, έτσι ώστε να ανταποκριθείτε καταλλήλως.
Η επαναλαμβανόμενη απογοήτευση μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης ή παράλογης σκέψης. Αν είστε συχνά απογοητευμένοι, αξιολογήστε τι σκέφτεστε και προσπαθήστε να αλλάξετε τον ελαττωματικό τρόπο σκέψης.
Απομακρύνετε την απογοήτευση
Μετατοπίστε τις προσδοκίες σας

Επιστήμονες «σφάζονται» για… την βιταμίνη D


Η υψηλή κατανάλωση συμπληρώματος βιταμίνης D δεν βοηθάει τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, υποστηρίζει νέα μελέτη που έγινε στην Αμερική. Αντίθετα, στην Βρετανία οι επιστήμονες έχουν… σαφώς διαφορετική άποψη αφού συνιστούν να παίρνουν όλοι συμπλήρωμα βιταμίνης D, αφού τους λείπει ο ήλιος. 
Άλλα λένε οι μεν, άλλα λένε οι δε, όμως οι μετρήσεις δεν μπορεί να είναι τόσο λάθος. Στην Αμερική, στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin η Δρ. Karen Hansen και η ομάδα της χώρισαν 230 γυναίκες που είχαν περάσει την εμμηνόπαυση αλλά ήταν κάτω από 75 ετών και δεν είχαν οστεοπόρωση, σε τρείς ομάδες. Στην πρώτη έδιναν κάθε 15 μέρες επί ένα χρόνο πολύ μεγάλες ποσότητες βιταμίνης D, στην δεύτερη συνηθισμένη πρόσθετη ποσότητα και στην τρίτη χάπια placebo. 
 
Στο τέλος του χρόνου, η πρώτη ομάδα είχε αυξήσει τα επίπεδα βιταμίνης D κατά 1%, η δεύτερη έδειξε μείωση κατά 2% και η τρίτη που δεν έπαιρνε καθόλου παρουσίασε μείωση κατά 1,3%. Το συμπέρασμα ήταν ότι δεν έχει αποτέλεσμα να παίρνει κανείς χάπια της εν λόγω βιταμίνης διότι δεν περνά με αυτόν τον τρόπο η βιταμίνη στο αίμα. 

Τα δραματικά γεγονότα από την είσοδό μας στην Εποχή του Υδροχόου και η Ομηρική Λύση!

Φωτογραφία του Basil Lykiardopoulos.

Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΛΥΣΗ
Μερικά από τα παγκόσμια γεγονότα που έλαβαν χώρα από την είσοδο μας στην τελευταία εποχή του υδροχόου [2000 μ.χ.] και που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.
1].- Το 2000 μ.χ. , η έτος [0] μηδέν, λογω αλλαγής των εποχών Ιχθύων με Υδροχόου , τελειώνει η μέτρηση των 6.000.000.000 «γραμμάτων» του ανθρωπινου γενετικού κωδικα , από τη παγκόσμια ομάδα επιστημόνων που είχε συσταθεί 10 χρόνια πριν.
Ο λόγος του πρόεδρου Κλίντον για την παγκόσμια αυτή επιστημονική επιτυχία έχει μείνει στην Ιστορία.
Η θεά Αθηνά μας επισημαίνει την ιδιαίτερης σημασίας αλλαγή των εποχών και την είσοδο μας στην τρίτη και τελευταία εποχή του Υδροχόου, με την καταγραφή της συγκεκριμένης ημερομηνίας στις διαστάσεις του μεγαλιθικού ,ταφικού μνημειου του Αλέξανδρου στην Αμφίπολη.
45 X 72 =3240 χρόνια .
3240 χρόνια μετά την εμφάνιση των Δωριέων στην Πελοπόννησο, το ανθρώπινο γένος μέτρησε τα 6.000.000.000 «γράμματα» του γονιδιωματος του. Ακριβώς επάνω στην αλλαγή των εποχών Ιχθύων και Υδροχόου.
1240 π.χ. + 2000 μ.χ. = 3240 χρόνια .
Η σύμφωνα με την θεωρία της Μετάπτωσης των Ισημεριών .
1080 της εποχής του Κριού + 2160 χρόνια η τελευταία Εποχή των Ιχθύων = 3240 χρόνια.
Το μεγαλιθικό ταφικό μνημείο του Αλέξανδρου ανακαλύπτεται 15 χρόνια μετά την ιστορική ανακάλυψη της Γήινης ανθρωπότητας [Αύγουστος του 2014] και στο εσωτερικό του κρύβει κωδικοποιημένα επιστημονικά στοιχεία που αφορούν, την διττή υπόσταση του ανθρώπου [σφίγγες] ,το ανθρώπινο γονιδιωμα [καρυάτιδες], το ταξίδι της ψυχής του στο Αδη [ψηφιδωτό], στοιχεία της απόλυτης ταύτισης του με το Ομηρικό κείμενο της Οδύσσειας [τρίτος θάλαμος ],το αθάνατο γενετικό υλικό Εξωγήινης οντότητας [Αθηνά –Αλέξανδρος], ένα Ιπτάμενο δίσκο θαμμένο [10] δέκα μέτρα κάτω από το πάτωμα του τρίτου θαλάμου και οδηγίες για την μετάβαση μας στον κοντινό γαλαξία Ελλάδα [Ανδρομέδα], μέσω της μαύρης τρύπας του γαλαξία μας , που δεν είναι τίποτα άλλο παρα η είσοδος ενός τεράστιου ουράνιου ποταμού που ενώνει τους δυο γαλαξίες [ΟΙ] .
Αποτελεί το τρίτο και τελευταίο δωρο της θεάς Αθηνάς στην αγαπημένη της , ολιγάριθμη γενιά των Δωριέων.
Αποτελεί την λυση όλων των προβλημάτων της Γήινης ανθρωπότητας ,όμως βρίσκει τα Ελληνόπουλα ανέτοιμα να σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος της παγκόσμιας σωτηρίας.
Χωρίς οικονομικούς πόρους το ταφικό μνημείο είναι έτοιμο να καταρρεύσει το χειμώνα που έρχεται , 2310 χρόνια μετά την κατασκευή του. Ντροπή Έλληνες .
Λυπάμαι για το μέλλον που θα έχουν οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας, αλλα το δικαιούνται.

Ο άνθρωπος που βρήκε τη "θεραπεία για όλες τις ασθένειες", οδηγήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο και κέρδισε!

Πριν αποφασίσετε αυθόρμητα να απορρίψετε τις πληροφορίες αυτές που βασίζονται αποκλειστικά στην προσωπική προδιάθεση, η ιστορία αυτού του ανθρώπου αξίζει μια πιο προσεκτική ματιά. 





Γεννήθηκε στις 26 Nοεμβρίου 1933, στο χωριό Ilanga, στις ισπανικές Ονδούρες, ο Δρ Sebi ή Alfredo Bowman έχει θεραπεύσει μερικές από τις πιο γνωστές, θανατηφόρες ασθένειες στον άνθρωπο συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και του ιού HIV / AIDS. 

Έχει θεραπεύσει διάσημους ασθενείς, όπως την καλλιτέχνη Lisa 'Left Eye' Lopes και τον ποπ θρύλο Michael Jackson, που υπεραμύνθηκαν για την αποτελεσματικότητα της πρακτικής του. 

Επίσης, παρείχε την βοήθειά του στον Steven Seagal και στην μητέρα του Έντι Μέρφι, μεταξύ άλλων. 

ΤΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ, ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ «ΣΑΧΜΑΤ» ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Που βαδίζει η ανθρωπότητα και πως ολοκληρώνεται το σατανικό σχέδιο της Νέας Τάξης ;  Πως μπορούμε να αντισταθούμε έχοντας την δύναμη της ενημέρωσης και την δύναμη της Ορθόδοξης πίστης μας, παρά του ότι οι περισσότερο ποιμένες μας μας έχουν εγκαταλείψει και έχουν συνταχτεί με τον νεοταξικό όλεθρο ;
Αυτό το βιντεο κυκλοφορεί σε πάρα πολλά γερμανόφωνα μπλογκ και ο λόγος που θελήσαμε να το παρουσιάσουμε είναι ότι αυτός που το έκανε θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό να το διαδώσουμε σε όλους για να είμαστε ενημερωμένοι και να ενημερώσουμε και άλλους για κάποια σημαντικά πράγματα. Μόνο ο καλά πληροφορημένος πολίτης παίρνει σωστές αποφάσεις. Δυστυχώς κάποιοι Γέροντες μας, (από πρόσφατη επαφή με ένα γνωστό γέροντα), λένε να κάνουμε μόνο προσευχή και να τα αφήνουμε όλα στον Θεό. Άρα γεννηθήκαμε και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Θα τα κάνει όλα ο Θεός για εμάς. Αυτό βολεύει μια χαρά την ελίτ του Διαβόλου που προχωρεί στο σατανικό της σχέδιο.
Και σας ερωτώ φίλοι μου: Οι προφητείες γράφτηκαν και εμείς πρέπει να τις έχουμε δεδομένες και να μην κάνουμε τίποτα αφού έτσι και αλλιώς θα συμβούν ;
Θα σας κάνω μια μικρή περίληψη του βίντεο αν και μόνο από τις εικόνες που θα βλέπετε θα καταλάβετε το περιεχόμενο και το μήνυμα του βίντεο. Η ελληνική «περίπτωση» άλλωστε είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα