Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ : Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ… ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Συνεχίζοντας τον παγκοσμιοποιητικό και πανθρησκευτικο του κατήφορο ο Πάπας της Ρώμης και τα τελευταία χρόνια επίτιμος… συνπροσευχητής του πατριάρχη Βαρθολομαίου, δήλωσε σε δημόσια συγκέντρωση ότι ο Ιησούς δεν ήταν τίποτα παραπάνω από… ένας απλός άνθρωπος!
Πλέκοντας το εγκώμιο του Ιησού, στον οποίο απέδωσε την παράδοση της προσευχής στην ανθρωπότητα, δήλωσε το καταληκτικό ότι ο Ιησούς δεν.. ήταν πνεύμα. Ο Ιησούς ήταν ένα πρόσωπο, ένας άνθρωπος με τις πληγές του Σταυρού που προσεύχεται για εμάς.

Η Ύψιστη Μορφή Αναρχίας Είναι Η Τρέλα


«Ψυχικά ασθενής είναι κάποιος που δεν μπορεί ή δεν θέλει να αναλάβει έναν καθιερωμένο κοινωνικό ρόλο».
Τόμας Σας
«Ο ψυχασθενής είναι ένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα, που μπορείς να τον κάνεις ό,τι θέλεις».
Φράνκο Μπαζάλια
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η ετικέτα του «ψυχασθενή» δίνεται στους ανθρώπους όχι επειδή κάνουν κάτι (όπως ο κλέφτης επειδή έκλεψε), αλλά επειδή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να παίξουν έναν απ” τους καθιερωμένους κοινωνικούς ρόλους.
Ο άνθρωπος που καταπιέζεται κοινωνικά για να συμμετέχει αναγκαστικά στον Μηχανισμό, στο Παιχνίδι, χρειάζεται να εκφοβιστεί, ώστε να συνεχίσει.
Ο καλύτερος τρόπος εκφοβισμού είναι ο «τρελός».
«Αν δεν θες να καταντήσεις σαν κι αυτόν συνέχιζε να μηρυκάζεις τη μιζέρια σου».
Η ύψιστη μορφή αναρχίας είναι η τρέλα.
Ο τρελός δεν αποδέχεται κανέναν τρόπο διακυβέρνησης, αφού βιώνει στον κόσμο ως παρέκκλιση. Κι αυτό είναι εξαιρετικά τρομαχτικό για την κοινωνία, γιατί υποδηλώνει ότι κάθε άνθρωπος έχει και μπορεί να εμφανίσει την απόλυτη άρνηση.

Η Γιορτή των Γενεθλίων είναι η Γιορτή του Θανάτου


adbusters_120_model_S
Γράφει ο Ραφαήλ-Νίκος Μπελενιώτης
Κάθε 12 Ιουνίου, ξυπνάω το πρωί και τρέχω να κλείσω κινητά και τηλέφωνα. Η ημέρα που μέχρι και η τελευταία θεία από το τελευταίο χωριό θα πιάσει το ακουστικό για να μου ευχηθεί «Χρόνια Πολλά». Σίγουρα (εκτός από το ότι πρέπει να απαντάς συνεχώς σε αμέτρητα τηλεφωνήματα από θείες που δεν ακούνε και πολύ καλά..) τα γενέθλια είναι μια γιορτή χαράς και ευτυχίας και για αυτόν που γιορτάζει αλλά και για τους συγγενείς του. Αλλά πόσο πολύ στέκει το να χαιρόμαστε με τα χρόνια που φεύγουν; Πόσο μακάβριο είναι να σβήνουμε τα χρόνια μας; Συμμετέχουμε σε μια γιορτή της γέννησης μας ή και του θανάτου μας; Mήπως τελικά δεν είναι τόσο επιφανειακή αυτή η γιορτή και πλέον έχει χαθεί το νόημα της καταλήγοντας σε κάτι το εθιμοτυπικό;
Η γιορτή των γενεθλίων (γενεά + -θλον) ορίζεται ως η επέτειος της γέννησης κάποιου, σύμφωνα με την ημερομηνία και η γιορτή της. Εκτός όμως από την γιορτή για την γέννηση αν προσέξουμε την «ιεροτελεστία» και τα σύμβολα που χρησιμοποιούμε θα εκπλαγούμε από τα συμπεράσματα που μπορούμε να καταλήξουμε για την γιορτή αυτή. Αντίθετα με αυτό που νομίζουμε (ή επιπρόσθετα) δεν είναι γιορτή χαράς. Η δεν είναι μόνο αυτό.

SUPERAntiSpyware Free : Σαρώστε τον υπολογιστή σας για κακόβουλα προγράμματα


Σαρώστε τον υπολογιστή σας για γνωστά spyware, adware, κακόβουλα προγράμματα, ιούς τύπου Trojan, τηλεφωνικών κλήσεων, Worms, KeyLoggers, HiJackers και πολλούς άλλους τύπους απειλών με δυνατότητα να τα αφαιρέσετε ή να τα απομονώσετε, στην σχεδίαση της εφαρμογής έχει δωθεί ιδιαίτερη σημασία ώστε να μην επιβαρύνει τους διαθέσιμους πόρους στον υπολογιστή σας, να μην τον επιβραδύνει αλλά και να μην έρχεται σε σύγκρουση με άλλες εφαρμογές anti-spyware ή anti-virus.  

ΠΩΣ «ΠΡΟΔΙΔΕΙ» Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΣΕΞ


Την βλέπω με τη σούπερ μίνι φούστα. Αν με ρωτάς δεν θα πω ότι είναι υποψήφια καλόγρια, ότι το τελευταίο που σκέπτεται είναι πότε θα χάσει την παρθενιά της. Αν δεν την έχει χάσει εδώ και κάποια χρονάκια.
Βλέπω και μια άλλη με σουτιέν που απλά συγκρατεί το στήθος της ενώ το αφήνει ακάλυπτο κατά 66% και το κουσουμάρεις εύκολα διότι έχει αφήσει ξεκούμπωτο το μισό πουκάμισό της. Το πρώτο που θα πω είναι η κυρία στέλνει το μήνυμα πως είναι διαθέσιμη.
Όχι, σου λένε, μη κρίνεις την γυναίκαι με κοινωνικά στερεότυπα σχετικά με το ρουχισμό της. Θα φορέσει αυτό που την ευχαριστεί, που την κάνει να αισθάνεται άνετα, ευχάριστα αδιαφορώντας για τα σχόλια που προκαλεί. Μπορεί να 'ναι κι έτσι.
Μια γυναίκα να ψοφάει να πηδηχθεί, να μην έχει κάτι άλλο στη σκέψη, κι όμως να κυκλοφορεί με ντύσιμο που δίνει την εντύπωση της σεμνότυφης. Όπως μια άλλη με ρούχο προκλητικό να μη θέλει με τίποτα να κερατώσει το σύντροφό της.

ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΤΟΛΗ


Δεν θα βρεις άνθρωπο να έχει στο στόμα του κακή κουβέντα για τον Τόλη Βοσκόπουλο. Η ψυχούλα. Θα σου πω μια αληθινή ιστορία. Με την ευκαιρία βιάζομαι γι' αυτό που ήρθε στη σκέψη μου, αν το κρατήσω για αργότερα μήπως το ξεχάσω.
Να, ένας άνθρωπος που θα είχε να πει πολλά για την Αθήνα της κραιπάλης και της αθωότητας, της νύχτας και στης διασκέδασης. Ο Τόλης Βοσκόπουλος, η επικυρίαρχη βεντέτα στις δεκαετίες '70 και '80. Να γράψει ένα βιβλίο με τις προσωπικές του εμπειρίες.
Λέγαμε ότι είναι καλός άνθρωπος. Δεν κρατούσε κακία. Μια φορά, ένα μεγάλο όνομα, συνάδελφος τραγουδιστής, του ζήτησε να δουλέψουν μαζύ το προσεχές καλοκαίρι. Συμφώνησε. Έδωσαν τα χέρια. Ο Τόλης δεν έκανε κανένα άλλο σχέδιο για τη συγκεκριμένη περίοδο.

ΟΤΑΝ Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΕΚΑΨΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΛΟ!


Ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος μετά την Επανάσταση του 1821 είναι ο αριστοκράτης και συντηρητικός πρώην υπουργός εξωτερικών της τσαρικής Ρωσίας Ιωάννης Καποδίστριας, Κερκυραίος. Ο αποδυτηριάκιας, βέβαια, είναι με τον Καποδίστρια, όχι με τα χαμένα κορμιά τους κοτζαμπάσηδες, ούτε με τους Άγγλους που με τους πράκτορές τους δουλεύουν φανερά και παρασκηνιακά για τα συμφέροντα τους στην Ελλάδα.
Δεν είναι ακριβώς με τον Καποδίστρια ο αποδυτηριάκιας, απλά τον θεωρεί τον κατάλληλο εκείνη την εποχή για να στήσει αφετηριακά τις βάσεις της στοιχειώδους οργάνωσης κράτους στην πατρίδα μας. Τετρακόσα χρόνια ο Τούρκος είχε την εξουσία χωρίς συνειδητά να επιδιώξει να γίνει κράτος, να έχουμε αστυνομία, δικαιοσύνη, σχολεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, ταχυδρομεία, ληξιαρχεία, τράπεζες.
Ελέγχεται ιστορικά ο Καποδίστριας γιατί δεν μοίρασε τη γη στους αγρότες, γιατί δεν πρόσεξε τους αγωνιστές του '21, γιατί έκανε κατάχρηση κρατικής εξουσίας, γιατί επί των ημερών του αναπτύχθηκε ο λαμογισμός. Ε, δεν μπορούσε ο άνθρωπος να τα βάλει όλα σ' ένα δρόμο. Αξεπέραστο εμπόδιο οι τοπικοί άρχοντες αυτά τα καθάρματα οι κοτζαμπάσηδες.

Ο Αιώνιος Άνθρωπος

Αποτέλεσμα εικόνας για πλατωνας

Αν θέλουμε να Κατανοήσουμε τι υπήρξε πραγματικά ο Πλάτωνας, τι «Είναι», σαν Καθαρή Ουσία, σαν Ζωντανή Ψυχή, που εκδηλώνεται πέρα από τον χρόνο, στην Αιωνιότητα, κι ετούτη την στιγμή, για όσα όντα ζουν μέσα στον χρόνο, θα πρέπει να Κατανοήσουμε τι συνέβη την Στιγμή της Αφύπνισής του, κατά την «Μύησή» του. Αυτό που Βίωσε εκείνη την στιγμή που καταργούσε τον χρόνο κι οδηγούσε πέρα από τον χρόνο, μεταμόρφωσε όλη την ύπαρξή του, την επίγνωση που είχε για την ύπαρξή του (και για την Ύπαρξη γενικά), Ελευθέρωσε την Ψυχή του και την Ανύψωσε Ως την Άχρονη Πηγή της, την Αληθινή Φύση κάθε Ψυχής, όλων των Ψυχών.

Πως συνέβη; Τι συνέβη; Κάτω από ποιες συνθήκες; Και «συνέβη»; Ή προκλήθηκε με «εξωτερική» βοήθεια; Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι πολύ σημαντικά. Είπαμε ήδη ότι αυτός που Πραγματικά Μύησε στην Πραγματικότητα τον Πλάτωνα ήταν ο Σωκράτης. Και ήδη διατυπώσαμε κάποια ερωτήματα. Ποιος ήταν ο Σωκράτης; Τι ήταν; Τι δίδασκε; Δίδασκε «κάτι»; Ή απλά δίδασκε τον Δρόμο για να περάσει ο άνθρωπος «Πέραν»; Και πόσοι γύρω του, ακόμα κι οι «μαθητές» του, τον καταλάβαιναν; Μπορούμε να Κατανοήσουμε τον Σωκράτη μονάχα από τις συνέπειες της δράσης του. Ο Σωκράτης υπήρξε «εμπνευστής» όλων των φιλοσοφικών σχολών που δημιουργήθηκαν στις αρχές του 4ου π.Χ. αιώνα.

Ο Σωκράτης υπήρξε Σημαντικός επειδή έζησε με Ορθό Τρόπο, όχι επειδή δίδαξε «κάτι». Υπήρξε ο ίδιος Υπόδειγμα Ανθρώπου. Κι αυτό που Δίδασκε (στις ζωντανές συζητήσεις του) ήταν «πώς να είναι κάποιος Πραγματικός Άνθρωπος», πώς να έχει Πραγματική Αυτογνωσία, πώς να Γνωρίσει την Αληθινή Φύση του. Δεν δίδασκε «κάτι» γιατί δεν υπάρχει τίποτα να διδαχθεί, ούτε έγραψε κάτι γιατί δεν υπάρχει τίποτα να «περιγραφεί» Μπορεί όμως να υποδειχθεί άμεσα, σε πραγματικό χρόνο (στην διάρκεια της ζωντανής συζήτησης) πώς να Ζήσουμε Ορθά, πώς να έχουμε Αυτογνωσία, κι Ορθή Δράση. Η «διδασκαλία» του Σωκράτη ήταν άμεση, ζωντανή και «πρακτική», δεν είχε τίποτα θεωρητικό.

Έρωτας με την πρώτη ματιά….


Πιστεύετε ότι μπορεί κανείς να ερωτευθεί με την πρώτη ματιά;
Ναι
Όχι



Υπολογίζεται ότι περί τα 2/3  των αμερικάνων πιστεύουν στον έρωτα με την πρώτη ματιά, ενώ από αυτούς, πάνω από τους μισούς δηλώνουν ότι έχουν βιώσει αυτή την εμπειρία…..


Τι είναι όμως αυτό που κάνει το θεό Έρωτα να σημαδέψει με το βέλος του με την πρώτη ματιά;
Τι αντικρίζουν τα μάτια του ερωτευμένου όταν πρωτοβλέπουν το ‘αντικείμενο του πόθου’ τους για πρώτη φορά;


Σε πρώτη φάση: όταν ένα άτομο βρίσκεται σε έναν χώρο (είτε πρόκειται για γραφείο, είτε για το χώρο ενός πάρτι), ελέγχει και ‘σκανάρει’ οπτικά το πεδίο για να δει ποιος/ά βρίσκεται εκεί.  Με αυτή την πρώτη ματιά γίνεται ένα πρώτο ‘ξεσκαρτάρισμα’, ώστε τα άτομα που είναι εμφανώς ακατάλληλα –εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον-, να αποκλειστούν ως πιθανοί ερωτικοί σύντροφοι.  Ένα πρώτο ‘φίλτρο’ ή κριτήριο είναι η εξωτερική εμφάνιση του ‘άλλου’: το ύψος, το βάρος, η φυλή, το ντύσιμο, και άλλα εξωτερικά χαρακτηριστικά περνούν από έναν γρήγορο έλεγχο προκειμένου οι υποψήφιοι να περάσουν τον αρχικό έλεγχο ή να απορριφθούν. 

Οι Γερμανοί ήξεραν τα σχέδια Τσίπρα-Βαρουφάκη, οι Έλληνες όχι!



Οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν τα ΜΜΕ για προπαγάνδα. Η σημερινή κάνει κάτι καλύτερο: έχει αφήσει όλα τα ΜΜΕ -δικά τους και αντίπαλα- εκτός κάθε πληροφόρησης

Έτσι τον τελευταίο καιρό (το προσέξατε;) από τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία μαθαίνουμε τα γεγονότα, ανάμικτα με τη δική τους προπαγάνδα. Εν ολίγοις… πιάσε το αυγό και κούρεψ’ το!

Στα μέσα Μαΐου, ο γερμανικός τύπος είχε επαναφέρει τα σενάρια περί εισαγωγής ενός παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα, αποκαλύπτοντας αναλυτικά στοιχεία για τη συνάντηση ενός ειδικού με τον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη.
Σε πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ τους, τόσο η Bild όσο και η Welt, επικαλούνταν τη σχετική πρόταση του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank Thomas Mayer, ο οποίος θεωρείται ο εμπνευστής του Geuro.
Πρόκειται δηλαδή για ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι θα πληρώνονται με μιας μορφής ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία θα γίνονται δεκτά και για συναλλαγές με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Μυστική συνάντηση στις 28 Απριλίου 

Είμαστε όλοι Βαρουφάκης


Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει την Ελλάδα ένα απέραντο μπάχαλο και αντιμετωπίζει τους πολίτες της σαν καθυστερημένους, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, o Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει απτόητος να κλέβει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, όποτε κι αν εμφανίζεται.

Επίσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει να είναι το αγαπημένο θέμα των χρεοκοπημένων - από κάθε άποψη -  καναλιών, τα οποία έχουν βάλει στόχο να τον κάνουν πρωθυπουργό, αλλιώς δεν εξηγείται τόση λάσπη που του ρίχνουν καθημερινά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αν και εκτός κυβερνητικής ομάδας, μονοπωλεί το ενδιαφέρον αλλά αυτό είναι πολύ λογικό, αφού ακόμα και ένας γυμνοσάλιαγκας παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από θλιβερούς τύπους, όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Παππάς και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η μιζέρια που αποπνέει ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται εν πολλοίς στην απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από το Υπουργείο Οικονομικών για μια σειρά από λόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με τις στυλιστικές επιλογές του.

ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΠΗΓΗ!! ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!!! Χωρίς τέλος και αρχή!! (Βίντεο)


Εμφανίζονται, αρχικά  πίσω του δυο πεταλούδες πριν το άνοιγμα της Πύλης που μετατρέπονται  στην συνέχεια σε δυο φωτεινές μπάλες και,  εξαφανίζονται σαν σφαίρες στο άνοιγμα της Πύλης...

ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΝΙΚ. ΑΛ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ  ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΣΤΙΣ 21-05-2015 ΑΝΕΒΑΖΕΙ  ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΠΥΛΩΝ ... 


ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ... 
ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ. 

"Επιστολές από την Ανδρομέδα".. ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

The Moon Conspiracy Fully Exposed: Reptilian & Grey Enslavers, Moon Bases and the Secret Space Program

- Οι Γκρίζοι μετέφεραν κρυφά Αμερικανούς αστροναύτες της NSA στην Σελήνη και εξερεύνησαν τις κατεστραμμένες δομές που υπάρχουν μέσα στον κρατήρα του Ιουλίου Βερν!
Ένας επαφικός, ο Alex Collier, στο βιβλίο του "Επιστολές από την Ανδρομέδα", περιγράφει λεπτομερώς τις τηλεπαθητικές συνομιλίες που είχε με εξωγήινα όντα από τον Γαλαξία της Ανδρομέδας (Μ-31). Ένας από τους συνομιλητές του λεγόταν Moraney, ο οποίος προέρχεται από ένα σύστημα αστέρων το οποίο απεκάλεσε Zenetae.
Ο Moraney παρουσίασε στον Collier μια εικόνα πολύ διαφορετική από αυτήν που μας διδάσκει η ιστορία για το παρελθόν της Γης.
Ο Ανδρομέδιος αποκάλυψε ότι το παρόν μας διέπεται από ψέματα και εξαπάτηση και ότι ο πληθυσμός γνωρίζει ελάχιστα ή τίποτα για το τι πραγματικά συμβαίνει στο Ηλιακό μας Σύστημα.
Ο δορυφόρος της Γης δεν ανήκε στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά μεταφέρθηκε εδώ πριν από εκατομμύρια χρόνια χρόνια. Η Σελήνη είχε χρησιμοποιηθεί ως ένα πλοίο μεταφοράς ερπετοειδών και ανθρώπινων-ερπετοειδών υβριδίων

Θα ταξιδέψετε; Ποια φάρμακα και τι άλλο πρέπει να έχετε, μαζί σας, καλού - κακού;




του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Πριν από κάθε ταξίδι, πολυήμερη εκδρομή μακρυά από το σπίτι πρέπει να προσέξουμε να έχουμε μαζί μας ορισμένα απαραίτητα φάρμακα που λόγω των αργιών ή πολύ περισσότερο αν βρισκόμαστε μακρυά από φαρμακείο μπορεί να τα έχουμε ανάγκη και να μην τα βρίσκουμε. Τα πιο πολλά φάρμακα από αυτά είναι γνωστά σε όλους. Για ευνόητους λόγους δεν τα κατονομάζω. Στην ανάγκη μπορεί να σας βοηθήσει ο οικογενειακός γιατρός σας ή ο φαρμακοποιός, αφού τα πιο πολλά δεν είναι συνταγογραφούμενα.



Πρωτίστως αν παίρνουμε ήδη καθημερινά φάρμακα είτε γιατί ακολουθούμε κάποια θεραπεία, ή πάσχουμε και πρέπει να παίρνουμε καθημερινά την αγωγή μας (πχ αντιπηκτικά φάρμακα) πρέπει να θυμηθούμε να τα πάρουμε μαζί μας. 

Επίσης καλό είναι να θυμηθούν οι γυναίκες να έχουν μαζί τους, έστω προληπτικά, τα παυσίπονα που παίρνουν για κοιλιακά άλγη κατά την διάρκεια της έμμηνου ρήσεως και ότι άλλο είναι απαραίτητο.


Ο ταξιδιώτης συνιστάται να έχει μαζί του ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστεί μόνος του πιθανά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και επιπλοκές αν πάσχει από κάποιο χρόνιο νόσημα. Το περιεχόμενο του φαρμακείου εξαρτάται από τον προορισμό, τη διάρκεια του ταξιδιού, το σκοπό του ταξιδιού και την κατάσταση υγείας του ταξιδιώτη.

Πρόληψη και προληπτικές εξετάσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρόληψη και προληπτικές εξετάσεις
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή για την πρόθεση να καθιερωθεί υποχρεωτικός προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον καρκίνο και με δεδομένο ότι καρκίνος και καρδιοπάθειες έχουν σε μεγάλο βαθμό κοινούς προδιαθεσικούς παράγοντες, θα ήθελα να κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις:
1. Είναι γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη η τεράστια σημασία της πρόληψης στην ιατρική, που εκφράστηκε με την ρήση «καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις».
2. Η πρόληψη διακρίνεται σε προληπτικά μέτρα και προληπτικές εξετάσεις, με πολύ διαφορετική όμως βαρύτητα και αξία ως προς το αναμενόμενο όφελος από την εφαρμογή τους.
3. Τα προληπτικά μέτρα, όπως η διακοπή του καπνίσματος, η σωματική άσκηση, η καταπολέμηση της παχυσαρκίας και ο περιορισμός του αλκοόλ, έχουν δείξει σε πλήθος μελετών τεράστια ευεργετική επίδραση στην πρόληψη τόσο των καρδιοπαθειών, όσο και του καρκίνου.
4. Οι προληπτικές εξετάσεις έχουν αποδείξει την αξία τους όταν γίνονται στοχευμένα, με βάση το ιστορικό, τους προδιαθεσικούς παράγοντες, τα συμπτώματα και την κλινική εξέταση του συγκεκριμένου ασθενή.

Ανδρική εμμηνόπαυση: Μύθος ή πραγματικότητα;

male-menopause

Οι ορμονικές αλλαγές είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης.

 Σε αντίθεση με την εντυπωσιακή βουτιά των αναπαραγωγικών ορμονών των γυναικών, οι ορμονικές αλλαγές στους άνδρες συμβαίνουν βαθμιαία.

Απλώνονται, μάλιστα, σε μια περίοδο πολλών ετών. Εδώ θα διαβάσετε τι πρέπει να περιμένετε και τι μπορείτε να κάνετε γι αυτό.

Διαλύοντας τον μύθο της ανδρικής εμμηνόπαυσης

Ο όρος «ανδρική εμμηνόπαυση» χρησιμοποιείται μερικές φορές για να περιγράψει τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης ή μια μείωση της βιοδιαθεσιμότητας της τεστοστερόνης που σχετίζονται με τη γήρανση.

 Η γυναικεία εμμηνόπαυση και η λεγόμενη ανδρική εμμηνόπαυση είναι, ωστόσο, δύο διαφορετικές καταστάσεις. Στις γυναίκες, η ωορρηξία τελειώνει και η παραγωγή ορμονών πέφτει κατά τη διάρκεια ενός σχετικά σύντομου χρονικού διαστήματος. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα