Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Τουρκική λίρα: Υποχώρησε σε νέο χαμηλό ρεκόρ, μετά τις επιθέσεις της Άγκυρας


Σε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ υποχώρησε η τουρκική λίρα, ενώ πτώση σημείωσαν και οι τιμές των τουρκικών ομολόγων, λόγω ανησυχιών ότι η εμπλοκή της Άγκυρας σε περιφερειακές συγκρούσεις και η απειλή τρομοκρατικών υποθέσεων στη χώρα μπορεί να περιπλέξει τις προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Θύμωνε ο Διόνυσος όταν δεν τιμούσαν την γιορτή του;



Άσχημα παιχνίδια έπαιζε όμως ο Διόνυσος σε όσους δεν τον τιμούσαν ή ξεχνούσαν ή παρέλειπαν να το κάνουν στη γιορτή του. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η τραγωδία που ξέσπασε μια μέρα του φθινοπώρου του 328 π.Χ., όταν ο Μ. Αλέξανδρος στη γιορτή του Διόνυσου προτίμησε να τιμήσει τους Διόσκουρους, τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη, που θεωρούνταν γιοι του Δία. 

Η πολιτική αρχαία ελλάδα

Πολίτες «ενεργοί» και πολίτες «παθητικοί» στην Αρχαία Ελλάδα

1. Η ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, δηλαδή του δικαιώματος συμμετοχής στην πολιτική ζωή και στη λήψη των αποφάσεων, μπορούσε να είναι αποτέλεσμα είτε δικαστικής απόφασης είτε μιας στάσης.
1.1 Η ατιμία: Ο όρος ατιμία φαίνεται ότι κάλυπτε δύο είδη αποκλεισμού από τη συμμετοχή στην πολιτική ζωή. Σύμφωνα με την παλαιότερη χρήση του. ο όρος υποδήλωνε ότι ο πολίτης που υποβλήθηκε στην ποινή αυτή αποτελούσε πλέον ένα είδος παρανόμου τον οποίο μπορούσαν και να θανατώσουν, χωρίς επακόλουθη τιμωρία και να κατασχέσουν τη περιουσία του. Πολύ γρήγορα όμως, ήδη από το τέλος του 6ου  αιώνα, και τουλάχιστον στην Αθήνα, η ατιμία απόκτησε λιγότερο ριζοσπαστική σημασία: η επιβολή της ατιμίας σε έναν πολίτη σήμαινε την αφαίρεση των πολιτικών του δικαιωμάτων και τον αποκλεισμό από τα ιερά της πόλης.
Ο άτιμος δεν είχε πλέον το δικαίωμα συμμετοχής στην εκκλησία του δήμου, στα δικαστήρια και δεν μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για καμία αρχή. Δεν έπαυε όμως να ανήκει στο πολιτικό σώμα, συνεπώς η ένωσή του με μία Αθηναία ήταν νόμιμη, όπως και η Ιδιοκτησία των αγαθών που του ανήκαν. Τίθενται δύο προβλήματα αναφορικά με την ατιμία: πρώτον, ήταν κληρονομική, και δεύτερον, ποια ήταν τα σφάλματα που μπορούσαν να επισύρουν την επιβολή της;
Ως προς το πρώτο σημείο, φαίνεται ότι η ατιμία αποτελούσε ισόβια καταδίκη, δεν αφορούσε όμως παρά μόνο στον ένοχο, και όχι στους απογόνους του. Σε μία μόνο περίπτωση, όμως, η ατιμία μπορούσε να είναι κληρονομική, αν επρόκειτο για κάποιον που χρωστούσε στο δημόσιο, κάποιον πολίτη που δεν είχε εξοφλήσει κάποιο πρόστιμο που του είχε επιβληθεί από δικαστήριο ή που δεν είχε, ως γεωργός υπεύθυνος για έναν φόρο, αποδώσει τα ποσά που είχε συγκεντρώσει.

DIY θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις φακίδες

DIY θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις φακίδεςΚαφέ κηλίδες στο δέρμα, κάποιες μικρές σε μέγεθος και μερικές μεγάλες είναι οι λεγόμενες φακίδες που δεν παραλείπουν να πλαισιώνουν το δέρμα σας και να αυξάνονται κάθε καλοκαίρι. Δεν είναι ιατρικώς απειλητικές, αλλά για πολλές γυναίκες είναι εφιάλτης καθώς έρχονται σε αντίθεση με την άψογη εμφάνιση και ομορφιά. Λοιπόν, μην ανησυχείτε. Εφαρμόστε τις ακόλουθες φυσικές DIY θεραπείες για να μειώσετε την εμφάνισή τους εύκολα και ανέξοδα.
Σάκε (Το κρασί του ρυζιού)
Το οξύ κότζικ είναι ένα σημαντικό συστατικό το οποίο και βρίσκεται σε πολλά προϊόντα λεύκανσης. Αυτό είναι ένα υποπροϊόν που λαμβάνεται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης του κρασιού ρυζιού. Το οξύ μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την εμφάνιση των φακίδων στο δέρμα σας, καθώς ελαχιστοποιεί την παραγωγή της μελανίνης στο δέρμα σας. Ως εκ τούτου, μπορείτε να το προσθέσετε σε μάσκες προσώπου για τη λεύκανση του προσώπου σας αφήνοντάς το καλά ενυδατωμένο.

Δεν είναι δική σου δουλειά!

Δεν είναι δική σου δουλειά!Είναι μεγάλος ο πειρασμός να ανακατευτούμε σε υποθέσεις άλλων, δήθεν για να τους βοηθήσουμε, στην πραγματικότητα απλώς και μόνο για να ικανοποιήσουμε το «εγώ» μας και να επιβάλλουμε τις δικές μας απόψεις και ιδέες στη ζωή άλλων ανθρώπων.
Πότε και πώς μπορούμε να καταλάβουμε πως πρέπει να σταματήσουμε και πως ό,τι διαδραματίζεται γύρω μας δεν είναι απαραίτητα και δική μας δουλειά;
Η οικογένεια
Οι καλύτερες δικαιολογίες για όσους αγαπούν να ανακατεύονται σε δουλειές άλλων έρχονται από συγγενείς μας, όταν τους ρωτήσουμε γιατί δε μας αφήνουν να κάνουμε αυτό που θέλουμε: θεωρούν πως δεν ανακατεύονται στη ζωή μας, αλλά μας δίνουν τις γνώσεις τους και θέλουν να μας βοηθήσουν, πως μας νοιάζονται, πως αυτοί ξέρουν πώς μεγαλώσαμε και μπορούν να βοηθήσουν. Σε περίπτωση που και εσείς ανακατεύεστε σε υποθέσεις συγγενών σας σκεφτείτε εάν πραγματικά τους γνωρίζετε σε βάθος. Ξέρετε ποιοι είναι όντως οι άνθρωποι αυτοί, ποιες είναι οι αξίες και οι στόχοι τους; Ή μήπως χρησιμοποιείτε την οικογένεια και τους συγγενικούς δεσμούς ως δικαιολογία για να δείξετε το ενδιαφέρον σας;

Ο Σκοτεινός Ιππότης

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας, σχετικά με το σκοτεινό σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη να βγάλει από το ευρώ όσους Έλληνες δεν έχουν βγει οικειοθελώς από αυτό λόγω φτώχειας.

Δηλαδή το Βαρδινογιάννη κι άλλους 3-4.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες της εφημερίδας "Η Καθυστερινή", ο Γιάνης Βαρουφάκης σχεδίαζε να χακάρει τους λογαριασμούς facebook όλων των Ελλήνων για να στέλνει δωρεάν ζωές Candy Crash Saga στον δραχμολάγνο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μάλιστα, κυκλοφόρησε σήμερα ηχητικό απόσπασμα, στο οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχεται σε επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds πως ο Αλέξης Τσίπρας, προτού γίνει πρωθυπουργός, του είχε αναθέσει την κατασκευή ενός ιού που θα γέμιζε τα γερμανικά social media με τραγούδια του Θηβαίου και το πουλί του Σπαλιάρα σε στύση.

Όπως ήταν φυσικό, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας που επισύρει ποινή δημόσιου λιθοβολισμού στο Σύνταγμα, αφού όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ευρωπαϊστής, ο Νίκος Βούτσης φιλελεύθερος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου θατσερικιά αλλά μετά γνώρισαν τον Γιάνη Βαρουφάκη που τους έκανε φανατικούς κομμουνιστές.

Πάντως, είναι πολύ αστείο που ζητάνε ειδικά δικαστήρια για τον Γιάνη Βαρουφάκη, τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι οι Αλογοσκούφης, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος και Στουρνάρας.

Προδότης ο Γιάνης Βαρουφάκης, άρα πατριώτες όλοι οι προηγούμενοι.

15 σημαντικά πράγματα που είπε ο Φρόιντ


Ο Σίγκμουντ Φρόυντ είναι ο θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής σχολής στον τομέα της ψυχολογίας.

Μέχρι σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον βαθυστόχαστους αναλυτές του 20ου αιώνα, που μελέτησε και προσδιόρισε έννοιες όπως το ασυνείδητο, η απώθηση και η παιδική σεξουαλικότητα.

Η επίδραση του Φρόυντ δεν περιορίστηκε μόνο στην ψυχολογία και την ψυχιατρική, αλλά απλώθηκε σε πολλούς τομείς της επιστήμης (ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία) και της τέχνης.

Τα 15 γνωμικά του, ίσως σας κάνουν να σκεφτείτε διαφορετικά.

Γιατί βαρέθηκες να ζεις;

anapnoes.gr : mana21 Γιατί βαρέθηκες να ζεις;
Έχεις βρεθεί ποτέ σε δρόμο που το αυτοκίνητο οδηγεί μόνο του;
Έχεις γυρίσει το βλέμμα σου να δεις πού βρίσκεσαι, χωρίς να μπορείς να συνειδητοποιήσεις αν πας ή αν έρχεσαι;
Έχασες ποτέ κάποια πολύτιμα λεπτά από τη ζωή σου, χωρίς να ξέρεις αν πέρασαν απλώς ή αν μέσα σε αυτά έκανες κάτι το εξαιρετικό που μπορεί να αλλάξει την πορεία σου;
Ένιωσες ποτέ ότι ζεις από συνήθεια;
Απαντήσεις δεν χρειάζονται. Δεν είναι τα δικά μου αυτιά που πρέπει να ακούσουν, είναι τα δικά σου.
Αυτά πρέπει να παρακαλέσεις να ανοίξουν, να ακούσουν και να κρατήσουν αυτά που άκουσαν.
Τέρας η συνήθεια. Δόση ναρκωτικού που δεν το βρίσκεις στην αγορά.
Το αναπαράγει ο οργανισμός σου και σε τρέφει μέρα με τη μέρα περισσότερο.

Ιδού η λύση για την λευτεριά της Ελλάδας!!!!

Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Είναι πλέον καιρός να αναρωτηθεί ο κάθε νοήμων Έλληνας, που δεν έχει μείνει απαθής έως τώρα, τι ενέργειες έκανε, τι ακόμη έπρεπε να κάνει, ποιοι τον πρόδωσαν και γιατί;;;

Προσωπικά, δεν άφησα καμία προσπάθεια που να φαινόνταν ότι είχε ως σκοπό  το καλό των ΕΛΛΗΝΩΝ, την ΕΝΩΣΗ  ΤΟΥΣ και, να μην την ανέδειξα με τις δυνάμεις μου.

Πολλοί από  αυτούς τους δήθεν ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ, που  κατά καιρούς πίστεψα, στην πορεία διαπίστωνα πως πρόδιδαν τον αγώνα, ενώ κέρδισαν προσωπικά οφέλη με αντάλαγμα να ενεργούν προς την διάσπαση των λίγων αφυπνισμένων Ελλήνων.

Το απότελεσμά τους αυτό είναι προσωρινό και, δυστυχώς για αυτούς τα αφεντικά τους τώρα πλέον θα τους αφήσουν μόνα τους στην μοίρα τους....

Έτσι πάντα γίνεται αργά ή γρήγορα σε αυτές τις περιπτώσεις....

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΙΚΟ…..[ Κυμβάλειον ]

<< Το σύμπαν είναι νοητικό >> ……….μας λέει η πρώτη αρχή του κυμβάλειου* .
Τι εννοεί όμως νοητικό?,  τι μπορεί να σημαίνει νοητικό ? ….και τι σχέση μπορεί να έχει η λέξη νοητικό που αναφέρετε στο κυμβάλειον , με το νοητικό που εμείς μπορούμε να καταλαβαίνουμαε  σαν διανοητικά όντα ?
Κάποιες απαντήσεις μπορούμε να έχουμε από ….την θρησκευτική , φιλοσοφική, αλλά και επιστημονική  ιδέα και άποψη,  ότι δηλαδή …Ο  άνθρωπος είναι… μια μικρογραφία του ιδίου  σύμπαντος,  ή του δημιουργού.
  Έτσι διαβάζουμε στη γένεση κεφ. α 26 όπου ο δημιουργός, δημιουργεί τον άνθρωπο….<<  κατά εικόνα  και καθ ομοίωση >>.


Επίσης στη   φράση του Πλάτωνα  [ ή του Χειλωνα ]  …<< Γνώθι σ ,αυτόν >>, αφήνοντας να εννοηθεί  ότι   γνωρίζοντας τον εαυτό μας…….γνωρίζουμε  το σύμπαν και τους θεούς .

Και επιστημονικά [ κβαντική φυσική ] που λέει ότι << ο εαυτός>> είναι…. ένα στροβίλισμα υποατομικής διάνοιας , και την ονομάζει …. η διάνοια του κβαντικού πεδίου.
 Ότι αποκαλούμε…. σώμα, νου,  ψυχή , είναι δημιούργημα του κβαντικού πεδίου.

Οι επτά αρχές έχουν μεγάλη  ομοιότητα με τις επτά ημέρες της δημιουργίας του κόσμου

Το ΜΥΘΙΚΟ πουλί ΦΟΙΝΙΚΑΣ και η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ τ ων ΘΕΩΝ


ΠΛΑΤΩΝΟΣ: ΑΞΙΟΧΟΣ Η’ ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ Η ΦΘΑΡΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ.

ΠΛΑΤΩΝΟΣ: ΑΞΙΟΧΟΣ Η’ ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ Η ΦΘΑΡΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ.



ΠΛΑΤΩΝΟΣ: ΑΞΙΟΧΟΣ Η’ ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.
Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ Η ΦΘΑΡΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ.

(Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ)

«ΣΩΚΡΑΤΗΣ: ΠΑΝΤΑ ΤΟΙΓΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΙΟΝΔΕ ΦΛΥΑΡΟΝ ΑΠΟΣΚΕΔΑΣΑΙ, ΤΟΥΤΟ ΕΝΝΟΗΣΑΣ, ΟΤΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΩΣ ΑΠΑΞ ΔΙΑΛΥΘΕΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΙΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΘΕΙΣΗΣ ΤΟΠΟΝ, ΤΟ ΥΠΟΛΕΙΦΘΕΝ ΣΩΜΑ ΓΕΩΔΕΣ ΟΝ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΝ, ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΗΜΕΙΣ ΜΕΝ ΓΑΡ ΕΣΜΕΝ ΨΥΧΗ, ΖΩΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΕΝ ΘΝΗΤΩ ΚΑΘΕΙΡΓΜΕΝΟΝ ΦΡΟΥΡΙΩ.
ΤΟ ΔΕ ΣΚΗΝΟΣ ΤΟΥΤΙ ΠΡΟΣ ΚΑΚΟΥ ΠΕΡΙΗΡΜΟΣΕΝ Η ΦΥΣΙΣ, Ω ΤΑ ΜΕΝ ΗΔΟΝΤΑ ΑΜΥΧΙΑΙΑ ΚΑΙ ΠΤΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΛΕΙΟΥΣ ΟΔΥΝΑΣ ΑΝΑΚΕΚΡΑΜΜΕΝΑ, ΤΑ ΔΕ ΑΛΓΕΙΝΑ ΑΚΡΑΙΦΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΩ ΗΔΟΝΤΩΝ ΑΜΟΙΡΑ. ΝΟΣΟΥΣ ΔΕ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ, ΕΤΙ ΔΕ ΤΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΚΟΤΗΤΟΣ, ΟΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩΣ, ΑΤΕ ΠΑΡΕΡΣΠΑΡΜΕΝΗ ΤΟΙΣ ΠΟΡΟΙΣ, Η ΨΥΧΗ ΣΥΝΑΛΓΟΥΣΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΠΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΥΛΟΝ ΑΙΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΨΑ ΤΗΣ ΕΚΕΙΣΕ ΔΙΑΙΤΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΙΑΣ ΟΡΙΓΝΩΜΕΝΗ, ΩΣΤΕ Η ΤΟΥ ΖΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΚΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΣΤΙΝ ΕΙΣ ΑΓΑΘΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗΝ.»

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ:

Η 4η ΔΙΑΣΤΑΣΗ


Για να αντιληφθούμε τη διάσταση αυτή θα πρέπει οι πλανήτες και το ηλιακό μας σύστημα να κινούνται με την ταχύτητα του φωτός. 

Τότε, καθώς η ταχύτητα μας θα επιταχύνεται, θα αρχίσουμε να περνάμε από τις συχνότητες του φάσματος του λευκού φωτός. 

Οι πραγματικότητες παίρνουν τα χρώματα της ίριδος (φαινόμενο Doppler) και καθώς περνάμε μέσα από αυτές, βλέπουμε γύρω μας μόνον κόκκινα, κίτρινα, πράσινα, γαλάζια και τα άλλα χρώματα και πάντα μόνον ένα χρώμα, αυτό της συχνότητας μέσα από την οποία κινούμαστε.

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΚΥΜΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ


Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του Γαλαξιακού Παλμού, είναι ένα κύμα κοσμικής αγάπης, η ενέργεια της οποίας είναι η βάση της καθολικής κοσμικής πραγματικότητας και η οποία φθάνει τώρα στην περιοχή μας. Αυτή η ενέργεια έχει τέτοιες κοσμικές αναλογίες, που δεν μπορεί η Cabal να την σταματήσει, ότι και να κάνει.

Ισχυρές Γαλαξιακές Δυνάμεις του Φωτός θα ευρίσκονται στην περιοχή του Ηλιακού Συστήματος φροντίζοντας αυτή η διαδικασία να γίνει με αρμονικό τρόπο.

Οι αντιδράσεις των ανθρωπίνων όντων θα αρχίσουν να καταστέλλονται. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους ανθρώπους να μάθουν πώς να συζητούν εποικοδομητικά και να σταματήσουν επιτίθενται ο ένας στον άλλο.

Ανάγκη ανωτερότητας: Κίνητρο ή τροχοπέδη στην ευτυχία μας;



Για πολλούς ανθρώπους η αίσθηση ανωτερότητας αποτελεί αυτοσκοπό στη ζωή τους. Πασχίζουν να γίνουν καλύτεροι από τους γύρω τους σε όποιον τομέα θεωρούν σημαντικό για αυτούς: εμφάνιση, πλούτο, προσόντα, πτυχία, οικονομικές απολαβές κτλ. Η πρωτιά αποτελεί τόσο ισχυρή ανάγκη που επιδιώκουν την κάλυψη της με κόπους και θυσίες. Η ανάγκη για ανωτερότητα είναι κάτι σχεδόν έμφυτο στην ανθρώπινη φύση και ενισχύεται συχνά και από την διαπαιδαγώγηση μας η οποία μας παροτρύνει στην επιτυχία, στην πρωτιά, στην καλύτερη επίδοση.  
 

Οι άνθρωποι επιδιώκουν την ανωτερότητα καθώς θεωρούν ότι είναι ένας τρόπος να κερδίσουν την αποδοχή των άλλων, να καταξιωθούν κοινωνικά αλλά και να εξελιχθούν στην ζωή τους. Βάζοντας όλο και πιο υψηλούς στόχους και πετυχαίνοντας τους, αισθανόμαστε συχνά πετυχημένοι και ανώτεροι, τουλάχιστον βάσει των ισχυόντων κοινωνικών κριτηρίων. Επίσης κυριαρχεί η πεποίθηση πως η επιδίωξη της ανωτερότητας λειτουργεί ως κίνητρο στην επίτευξη των σημαντικών στόχων της ζωής μας. Αν θέλουμε δηλαδή να καταξιωθούμε στον κλάδο μας και να πετύχουμε, χρειάζεται να έχουμε την κινητήρια δύναμη της ανωτερότητας για να μας ωθεί σε όλο και υψηλότερους στόχους.
 

Ωστόσο, πλήθος ερευνητικών αποτελεσμάτων συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι η επιδίωξη της ανωτερότητας έχει μάλλον έναν αρνητικό αντίκτυπο στην συνολική ευτυχία μας και στην επιτυχία των στόχων μας, παρά θετικό. Οι λόγοι παρατίθενται παρακάτω:

Λήψη αποφάσεων


Λήψη αποφάσεων

Η ζωή είναι μία μεγάλη σειρά παρουσιαζόμενων ευκαιριών-ευκαιριών για την λήψη αποφάσεων. 

Ο κάθε άνθρωπος βρίσκεται ακριβώς μέσα στο περιβάλλον εκείνο που δημιούργησε με τις αποφάσεις που έλαβε στο παρελθόν (ατομικές και ομαδικές) και συνεχίζει να δομεί διαρκώς, με τις αποφάσεις του στο τώρα, το περιβάλλον που θα βρεθεί στο μέλλον. 

Όμως για να δομήσει ένα νέο περιβάλλον, δηλαδή ένα κόσμο που να του παρέχει ακόμα καλύτερες δυνατότητες προόδου για όλες τις εκφράσεις της ζωής του θα πρέπει, για τις αποφάσεις του τώρα, να αναγνωρίσει να ανασύρει και τελικά να βρει το θάρρος να χρησιμοποιήσει από το δικό του θησαυροφυλάκιο, νέες ποιότητες ανώτερης αξίας από αυτές που μέχρι σήμερα με ευχέρεια χρησιμοποιούσε και εκδήλωνε στη ζωή του.

Κάθε κρίση μας παρέχει πρωτίστως αυτή την δυνατότητα, που αν χρησιμοποιηθεί ορθά, οδηγεί τον κάθε ένα ατομικά μέσα σε μια πιο διευρυμένη αντίληψη της ζωής μας ή ομαδικά μέσα στην κοινωνία εκείνη που θα μας επιτρέψει να κοινωνούμε τις νέες ποιότητες και αξίες που ομαδικά επικαλεστήκαμε και με θάρρος σταθήκαμε στην μάχη της εφαρμογής τους. 

Η Λεοντή


Last Lion ,Parkes, Michael 

Ο πρώτος Άθλος του Ηρακλή ξεκινάει από την Ασπίδα Λεοντή, τον  Λέοντα  τον Απολλώνιο σαϊτευτή και όχι από τον Κριό τον πολιορκητή.

Γιατί;

Διότι ο Ηρακλής είναι άλλη οκτάβα ανώτερη του Οδυσσέα του  ταξιδευτή.

Ο Ηρακλής είναι ημίθεος και ο Οδυσσέας άνθρωπος.

Ο Ηρακλής  είναι στο αιθερικό  πεδίο της  ενέργειας  και  την υλοποιεί. Ο Οδυσσέας την εξερευνά στην άγνωστη πλευρά και  την κατανοεί συνδέοντας με γέφυρες σταθμούς  τα σημεία τα κομβικά.

Αντιστοιχεί στου Ήλιου το νησί στην οδυσσειακή διαδρομή.


Στον  Άθλο αυτό εδραιώνεται η Θέληση που ανήκει   στον αρχετυπικό χώρο της Ενέργειας  των Ιδεών αφού πρώτα αντιμετωπιστεί σωστά ο εγωισμός, το ΕΓΩ και ΕΓΩ.

Ορκίζομαι… μαζί!


Φ έργκιουσον Μαίριλυν

Η συνωμοσία του Υδροχόου.

Συνωμοτώ¨σημαίνει «ορκίζομαι μαζί»
Στους δύσκολους καιρούς των μεγάλων αλλαγών και κρίσεων, σαν αυτούς που διερχόμαστε σήμερα, οι άνθρωποι υποχρεώνονται να αναζητήσουν κάποια νέα δομή, ένα νέο νόημα, ένα αλλιώτικο σύστημα άξιων την ελπίδα και την υπέρβαση των συνθηκών και του ορίζοντα που προκάλεσε την κρίση.

Μέσα στο χάος της ανάστατης εποχής μας, ένα πανίσχυρο ρεύμα, «κίνημα»? «συνωμοσία «? «άμυνα»?,- εξελίσσεται στις ανεπτυγμένες χώρες και στρώνει πάλι το τραπέζι για τον καινούργιο μυστικό δείπνο του πολιτισμού.

Κάτι σημαντικό βρίσκεται εν εξελίξει.

Κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αλλά δεν έχει όνομα και δεν μπορεί να περιγράφει.

“Το λάθος των ΗΠΑ με την Αλβανία”

"Το λάθος των ΗΠΑ με την Αλβανία, εξακολουθεί να έχει συνέπειες", γράφει το δημοσίευμα


Ιούλιος 27, 2015.

Το βιβλίο «Η σύγχρονη Αλβανία» [ ‘Shqipëria Moderne’ ]- Από τη δικτατορία στη Δημοκρατία»,  συνεχίζει να έλκει την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης.


Ο συγγραφέας του βιβλίου ο Fred Abrahams, σύμβουλος του Human Rights Watch, δήλωσε στην «Huffington Post», ότι οι ΗΠΑ έκαναν ένα μεγάλο λάθος στην Αλβανία στις αρχές της δημοκρατίας- αρχές του ’90.

«Ένα μεγάλο λάθος της δυτικής πολιτικής ήταν ότι πίστευαν ότι η δημοκρατία έρχεται μόνο με εκλογές και μεταρρυθμίσεις στην ελεύθερη αγορά. Στην Αλβανία αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ισχύει. Η δημοκρατία έρχεται με τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη δημοκρατική κουλτούρα και αυτά τα πράγματα σήμερα δεν υπάρχουν στην Αλβανία».

Ο πιο σκληρός ποδοσφαιρικός αγώνας στην ιστορία!

Ο πιο σκληρός ποδοσφαιρικός αγώνας στην ιστορία!

Τον χαρακτήρισαν «η μάχη του Σαντιάγο». Κάποιοι μίλησαν για το πιο ντροπιαστικό παιχνίδι στην ιστορία του ποδοσφαίρου και δεν βρίσκονται μακριά από την αλήθεια. Τα πλάνα από τον αγώνα, λίγο πιο κάτω, θα σας πείσουν.
Ο πιο σκληρός ποδοσφαιρικός αγώνας στην ιστορία!
Χιλή – Ιταλία λοιπόν από το μακρινό 1962 που αποτέλεσε την βασικότερη αιτία για να αρχίσει να γίνεται η συζήτηση για την εισαγωγή πειθαρχικών μέτρων στο ποδόσφαιρο. Η κίτρινη και η κόκκινη κάρτα δηλαδή.
Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Χιλής. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν στον 2ο Όμιλο. Το πρώτο φάουλ του αγώνα έγινε στο... 12ο δευτερόλεπτο! Τα σκληρά και αντιαθλητικά φάουλ, τα κτυπήματα εκτός φάσεις, οι κλωτσιές, οι μπουνιές και οι αποβολές έπεφταν βροχή. Το τελικό 2-0 για την Χιλή πανηγυρίστηκε έντονα από τους Χιλιανούς, όμως η αλήθεια είναι ότι εκείνη την ημέρα το ποδόσφαιρο κινδύνευσε πραγματικά.

Όταν οι Αμερικανοί... ταχυδρομούσαν τα παιδιά τους ως δέματα!

Όταν οι Αμερικανοί... ταχυδρομούσαν τα παιδιά τους ως δέματα!

Και όμως δε διαβάσατε λάθος. Ούτε ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Υπήρχε μια εποχή, που οι Αμερικανοί έστελναν τα παιδιά τους σε παππούδες και συγγενείς χρησιμοποιώντας την υπηρεσία αποστολής δεμάτων των ταχυδρομείων. Φυσικά για να φύγει το “δέμα” πλήρωναν και γραμματόσημο!
Όταν οι Αμερικανοί... ταχυδρομούσαν τα παιδιά τους ως δέματα!
Στις 19 Φεβρουαρίου 1914, η 6χρονη May Pierstorff, “ταχυδρομήθηκε” από τους γονείς της, οι οποίοι έμεναν στην πόλη Grangeville της πολιτείας Idaho, στο σπίτι των παππούδων της που βρισκόταν 73 μίλια μακριά. Το κόστος της αποστολής ανήλθε στα 53 σεντς. Όσο δηλαδή κόστιζαν τα γραμματόσημα. Οι γονείς της μικρής May δεν έκαναν τίποτα το παράνομο. Η υπηρεσία αποστολής δεμάτων της ταχυδρομικής υπηρεσίας των ΗΠΑ που είχε ιδρυθεί ένα χρόνο πριν, προέβλεπε στους κανονισμούς της αυτού του είδους την υπηρεσία.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΛΑΘΟΣ... "ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΩ ΠΡΟΦΗΤΗΣ"


ΠΡΟ - ΦΗΤΕΙΑ
ΠΡΟ - ΦΗΤΕΥΩ
ΠΡΟ - ΦΗΤΗΣ

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟ-ΚΑΛΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ  ΣΚΕΨΕΙΣ.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ "ΠΡΟ - ΤΡΕΧΕΙ"  ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ποιος είναι αυτός που έχει "εξουσία" να μιλά μέσα στο μυαλό μέσα στις σκέψεις μας μέσα στα όνειρα μας;


Υπάρχουν δύο ειδών φωνές, η μία προέρχεται από το σάρκινο σώμα, και η άλλη από το φωτεινό πνεύμα της ψυχής.

Και οι δύο φωνές είναι νους, όπου ο μεν νους της ψυχής ακούει το φωτεινό νου του πνεύματος, ο δε άλλος νους ακούει τον νου του σάρκινου σώματος.

«Το Σύμπαν πάντοτε επιφυλάσσει εκπλήξεις»

ΑΣΠΑΣΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥΗ φωτεινότητα του Σουπερνόβα αποκαλύπτει την ηλικία του. Oσο πιο αχνό είναι το φως του, τόσο πιο μακριά μας βρίσκεται και τόσο πιο παλιά πραγματοποιήθηκε η έκρηξη. Το φως αυτό ταξιδεύει σε εμάς μέσα σε ένα διαστελλόμενο Σύμπαν. Το πόσο έχει διασταλεί αυτό το φως μαρτυρά το πόσο έχει διασταλεί και το Σύμπαν.
Η φωτεινότητα του Σουπερνόβα αποκαλύπτει την ηλικία του. Oσο πιο αχνό είναι το φως του, τόσο πιο μακριά μας βρίσκεται και τόσο πιο παλιά πραγματοποιήθηκε η έκρηξη. Το φως αυτό ταξιδεύει σε εμάς μέσα σε ένα διαστελλόμενο Σύμπαν. Το πόσο έχει διασταλεί αυτό το φως μαρτυρά το πόσο έχει διασταλεί και το Σύμπαν.
Εχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από τότε που οι αστρονόμοι, μέσα από τις παρατηρήσεις τους, υποστήριζαν ότι το Σύμπαν που μας φιλοξενεί διαστέλλεται, και ότι ξεκίνησε ως... ένα μοναδικό και εξαιρετικά πυκνό σημείο. Ετσι γεννήθηκε η θεωρία της Μεγάλης Εκρηξης, παρότι ο συγκεκριμένος όρος επινοήθηκε δύο δεκαετίες αργότερα. Για τον επόμενο μισό αιώνα, η συμβατική θεωρία για το «τι συνέβη μετά» τη Μεγάλη Εκρηξη υπαγόρευε ότι το Σύμπαν συνέχισε να διαστέλλεται με επιβραδυνόμενο ρυθμό, κάτι που εξηγούνταν από την επίδραση της δύναμης της βαρύτητας.
To 1988 ο Αμερικανός αστροφυσικός Σολ Περλμάτερ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, ξεκίνησε μία έρευνα με σκοπό να μετρήσει τον ρυθμό με τον οποίο επιβραδύνεται η διαστολή του Σύμπαντος. Δεν ήταν ο μόνος. Μία δεύτερη ομάδα με επικεφαλής τον Αυστραλό Μπράιαν Σμιντ, μετά λίγα χρόνια, έβαλε το ίδιο στοίχημα, χρησιμοποιώντας μάλιστα και την ίδια μέθοδο: την παρατήρηση του φωτός αστέρων που εκρήγνυνται, γνωστoί ως Υπερκαινοφανείς αστέρες ή Σουπερνόβα.

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ( τί θα έκανα )




1) Πρώτα- πρώτα θα έλεγα στους "θεσμούς" πως αν θέλουν να πάρουν απο εμάς κάτι ( χρήμα) θα πρέπει να ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ . Αλλά προϋπόθεση για να συζητήσουμε είναι να μας δώσουν τον Χριστοφοράκο που του παρέχουν άσυλο οι "αδιάφθοροι" Γερμανοί .
2) Εάν και εφ' όσον μας τον έδιναν , μετά θα έλεγα οτι δεν κάθομαι στο ίδιο τραπέζι με έναν μισέλληνα και μισάνθρωπο σαν τον Σόϊμπλε . Να τον αντικαταστήσουν . Με τέτοια και άλλα κόλπα θα καθυστερούσα ώστε να κερδίσω χρόνο . Αυτό το πεντάμηνο ( που άφησε ανεκμετάλλευτο ο Τσιπράκος ) ιδού πώς θα το αξιοποιούσα :
3) Θα ενίσχυα τον Στρατό με εθελοντές και ανέργους και θα σφράγιζα τα σύνορα .
4) Για αυτούς τους "φτωχούς" και "δυστυχείς" με τα τάμπλετ και τα κινητά που μας έρχονται απο Τουρκία μεριά κάτι θα έκανα αλλά είναι απόρρητο ( μην τα πούμε και όλα στους αντιπάλους μας ! )
5) Θα έδιωχνα τον κόσμο απο τις πόλεις να πάει στα χωριά καταγωγής του . Αναδιανομή της γής με αναδασμούς - εξπρές . Όσοι χάσουν κομμάτια γής θα αποζημιωθούν στο μέλλον ( άν τα απέκτησαν με τίμια μέσα ) .
6) Θα έλεγα σε κάθε χωριό ( όχι Δήμο ) να εκλέξει μια Διοικούσα Επιτροπή από τίμιους και ικανούς να διαχειριστούν μια εμπόλεμη κατάσταση
7 ) Κάθε χωριό θα δέσμευε όλα τα καύσιμα , τα  φάρμακα  και τα τρόφιμα που υπάρχουν στην επικράτειά του . Διανομή τροφίμων δωρεάν με δελτίο .
8 ) Θα μάντρωνα τους λάθρο που βρίσκονται στην χώρα . Και άλλα θα έκανα αλλά είναι απόρρητο .

ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για entropy art


Ακούω σε συζητήσεις οτι δήθεν η Νέα τάξη δεν μπορεί να νικηθεί διότι κατέχει το χρήμα . Και λοιπόν ; Και η Ρώμη είχε χρήμα και λεγεώνες αλλά πού είναι τώρα ; Μετά απο 1000 χρόνια θα κυβερνά ακόμη η συμμορία των τραπεζιτών ; Όχι βέβαια . Το καθεστώς των τραπεζιτών έχει αδύνατα σημεία ( καταστρέφει το περιβάλλον πάνω στο οποίο ζεί ) και αυτά θα το οδηγήσουν στην πτώση .

Εισηγούμε οτι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΜΑ για να γκρεμίσουμε την Νέα Τάξη ! Χρειαζόμαστε ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΡΟΠΙΑ . Οι τραπεζίτες διοικούν διότι διαθέτουν ( προς το παρόν ) χαμηλότερη εντροπία απο οποιαδήποτε άλλη αντίπαλη ομάδα .

Ιδού γιατί :

α. ΥΠΟΜΟΝΗ . Οι 10 τραπεζίτες που διοικούν τον κόσμο αφήνουν τον καναπέ τους και αφιερώνουν χρόνο για να συναντηθούν και να συζητήσουν το πώς θα διατηρήσουν ( ή αυξήσουν ) την εξουσία τους .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα