Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

“Η ταυτότητα”

Ο Άτλας επαναστάτησε (τόμος Α΄: Η αντίφαση)

ΑΥΝ ΡΑΝΤ!!!!”Ο Άτλας επαναστάτησε” τόμος 3ος 
“Η ταυτότητα” σελ.626-7

"Απευθύνομαι σε όλους εσάς που παρά την σύγχυση που επικρατεί στο μυαλό σας, διαθέτετε ακόμα την ειλικρίνεια και την ορθολογική επιθυμία να μάθετε τι δεν πάει καλά στον κόσμο σας. 
Σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες του κώδικα μου, οφείλει κανείς μια ορθολογική εξήγηση σ' αυτούς που ενδιαφέρονται και προσπαθούν να καταλάβουν. 
Όσοι αρνούνται να καταλάβουν δεν με αφορούν. Απευθύνομαι σε όσους θέλουν να ζήσουν και να ξαναβρούν την χαμένη τους αυτοεκτίμηση.
 Τώρα που ξέρετε την αλήθεια για τον κόσμο τους, σταματήστε να στηρίζετε τους καταστροφείς σας. 
Το κακό που λυμαίνεται τον κόσμο σας, αντλεί την δύναμη του από την δική σας συγκατάθεση. 
Αποσύρετε την συγκατάθεση, αποσύρετε την στήριξη σας . 
Μην προσπαθείτε να ζήσετε με τους όρους των εχθρών σας. 
Μην προσπαθείτε να κερδίσετε σε ένα παιχνίδι όπου οι κανόνες επιβάλλονται από τους άρπαγες. 

Γεύσεις ζωής

‘Η ζωή είναι μια ανηφόρα
Αλλά η θέα της είναι πανέμορφη…’
Αλκυόνη Παπαδάκη
Της Αγγελικής Μπολουδάκη
  • Η ζωή μας είναι ένα πολύτιμο δώρο και χρειάζεται να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για κάθε εμπειρία ζωής που βιώνουμε, γιατί, αν την αξιοποιήσουμε θετικά, μας οδηγεί σε βαθύτερη γνώση του εαυτού μας.
  • Η αποδοχή του εαυτού μας, χωρίς να ζητάμε την επιβεβαίωση από τους άλλους για τις πράξεις μας και τα συναισθήματά μας, είναι το υπέρτατο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.
  • Αν συμβαδίζουμε με τις επιθυμίες μας, χωρίς να μας επηρεάζουν οι προσδοκίες των άλλων για μας, είναι πιο εύκολο να αγαπήσουμε την αλήθεια μας.
  • Όσο πιο αληθινοί είμαστε, τόσο πιο εύκολα σχετιζόμαστε με εκείνους όπου αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αλήθεια των συναισθημάτων μας για και όχι η τέλεια εικόνα μας που θα τους αποφέρει όφελος.
  • Οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους αποτελούν ένα πολύτιμο μάθημα για μας. Αυτά που αγαπάμε στους άλλους είναι μια αντανάκλαση όσων αγαπάμε στον εαυτό μας. Αν αποδεχτούμε την αγάπη μας για εκείνους, ο χώρος της καρδιάς μας διευρύνεται για να χωρέσει καθετί που αξίζει να αγαπηθεί.

Αλλαγές στην καθημερινότητα: πόσο δυσκολευόμαστε;

550_334_189383
Πολλές φορές καλούμαστε να κάνουμε αλλαγές στην καθημερινότητα μας, οι οποίες μας δυσκολεύουν. Οι συνήθειες είναι συνήθως παγιωμένες και δύσκολα αλλάζουν, αλλά όταν έχουμε ένα ισχυρό κίνητρο ο βαθμός δυσκολίας μειώνεται. Συχνά έχουμε παρατηρήσει, ότι ενώ θέλουμε διακαώς να κάνουμε κάποιες αλλαγές στη ζωή μας, είτε δεν το επιχειρούμε καν, είτε αν το επιχειρήσουμε τελικά τα παρατάμε γρήγορα.
Για παράδειγμα, όταν ξεκινάμε μια προσπάθεια ( δίαιτα, διακοπή καπνίσματος κλπ) και έχουμε αποφασίσει ότι θα αλλάξουμε κάποια πράγματα στη συμπεριφορά μας ή στον τρόπο σκέψης μας, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι η προσπάθεια που κάνουμε μπορεί να έχει και σκαμπανεβάσματα.
Μοιάζει με το όταν έχουμε πάει σε ένα ταξίδι σε μια ξένη χώρα. Μας αρέσουν πολύ τα ταξίδια, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε GPS νέας τεχνολογίας. Οπότε, ξέρουμε ότι θα έχουμε ένα χάρτη μαζί μας και ξεκινάμε να πάμε σε μια πόλη που μας έχουν πει ότι είναι παραδεισένια, με υπέροχο τοπίο, πολύ ήρεμα κ γαλήνια. Στη διαδρομή χανόμαστε και συνειδητοποιούμε ότι κάνουμε κύκλους και πρέπει να ρωτήσουμε κάποιον.

Συντροφικές σχέσεις. Τα 3 επίπεδα της αγάπης



Σε κάθε σχέση το ζητούμενο είναι η αγάπη. Για κάποια ζευγάρια οι διαφωνίες μπορούν να είναι πολύ σέξι, ενώ για άλλους σημαίνουν μόνο πόνο και μίσος. 
Αν αναρωτιέστε γιατί υπάρχει αυτή η διαφορετική αντίδραση στο ίδιο θέμα, η απάντηση είναι μία: Ηεμπιστοσύνη.
«Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη στο ζευγάρι, κάθε πρόβλημα μπορεί να συζητηθεί. Δεν υπάρχει τίποτα που να αποτελεί θέμα – ταμπού. Οποιοδήποτε ζήτημα μπορεί να έρθει στο φως, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει να είναι. Οι σύντροφοι που εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον, όσο κι αν διαφωνήσουν, μαλώσουν ή θυμώσουν, μόλις κοπάσει η «καταιγίδα» των συναισθημάτων τους, θα αισθανθούν και πάλι δυνατοί, ίσως περισσότερο και από πριν, στη σχέση τους. Θα βρεθούν για μία ακόμα φορά σε στενή επαφή ο ένας με τον άλλον, θα νοιώσουν μεγαλύτερη δέσμευση στη σχέση και ανανεωμένο πάθος για τον σύντροφό τους» εξηγεί η Relationship Coach κα Μάρεα Λαουτάρη.
Υπάρχουν τομείς στη ζωή μας, όπως ίσως η δουλειά μας ή οι φίλοι μας, όπου νοιώθουμε ότι έχουμε τον απόλυτο έλεγχο. Στις σχέσεις, όμως, δεν έχει κανείς ποτέ τον απόλυτο έλεγχο, λένε οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων. Το καλύτερο που μπορείς να έχεις στη σχέση είναι επιρροή, υπογραμμίζουν.

Η εκκαθάριση που αναβάλλεις


Όταν αποφασίζεις ότι πρέπει να μετακομίσεις ή ότι θέλεις να ανανεώσεις το σπίτι σου, τότε αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι έχεις μαζέψει πολλά άχρηστα ή αχρείαστα πράγματα. Αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι είναι εκπληκτικά λίγα, πράγμα που κατανοείς μόνο όταν ασχοληθείς με όλα αυτά. Συνήθως το κάνεις μόνο όταν κάτι απροσδόκητο σε αναγκάζει να βγεις από την άνεση στην οποία έχεις χρόνια βολευτεί.

Το μυστικό είναι να σκέφτεσαι ότι σκέφτεσαι αυτή την εκκαθάριση προτού το αναπάντεχο σου χτυπήσει την πόρτα και σε αναγκάσει, εν ατμό ψυχής, να τη σκεφτείς. Τι αλήθεια θα έπαιρνες μαζί σου αν ήξερες ότι σήμερα ήταν η τελευταία σου μέρα εδώ και ότι από αύριο θα βρισκόσουν σε ένα εντελώς νέο χώρο και χρόνο, που τίποτα δεν θα θύμιζε την τωρινή πραγματικότητα σου;

Ο λογικός νους σε πείθει ότι αυτές είναι θεωρητικές, αόριστες σκέψεις, αντίθετες με το ρεαλισμό της ζωής και όλα αυτά που έχεις ορίσει ως σημαντικά. Θα το κάνεις αργότερα, όταν θα έχεις περισσότερο χρόνο, όταν θα έχεις φροντίσει τις υποχρεώσεις σου, όταν θα έχεις την «πολυτέλεια» να ξεκουραστείς. Θα διαβάσεις το άρθρο αργότερα (ποτέ δηλαδή), ή θα το διαβάσεις μηχανικά και θα το κλείσεις σε κάποιο ντουλάπι του νου σου, όπως τόσα άλλα που σε βγάζουν από τις καθημερινές συνήθειες.

Δες τι ωραία δραχμούλα σου ετοιμάζουν!

    Πριν λίγες μέρες βγήκε στο φως της δημοσιότητας το κρυφό σχέδιο για την κυκλοφορία ενός παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα με την ονομασία «Ευρωδραχμή»

    Το σχέδιο υπέβαλε πολυεθνική εταιρεία σε εξωτερικούς συμβούλους του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος, φυσικά, αρνήθηκε κάθε ανάμιξη, όπως και κάθε άλλος στου Μαξίμου. Όμως το σχέδιο έχει τόσο “άρωμα” Βαρουφάκη, εξ άλλου δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι μια εταιρεία ξεκινά μελέτες και κάνει προτάσεις χωρίς πρώτα να έρθει σε επαφή.
    Το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα από την Αγορά της περασμένης Κυριακής το οποίο δημοσιεύσαμε κι εμείς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τι είδους θα ήταν ακριβώς αυτό το παράλληλο νόμισμα, η ευρωδραχμή, που σιγά σιγά θα αντικαθιστούσε το ευρώ σε περίπτωση Grexit.
    Τελικά το νέο νόμισμα θα ήταν ηλεκτρονικό: Κάρτα! Πλαστικό χρήμα! Και τώρα που το καλοσκεφτόμαστε, μήπως είναι τυχαίο ότι ΜΌΛΙΣ κυκλοφόρησαν οι κάρτες των απόρων με τις οποίες θα μπορούν να αγοράζουν τρόφιμα σε περιορισμένο αριθμό; Πριν λίγες μέρες τα ΚΕΠ κατακλύστηκαν από κόσμο που πήγαινε να τις παραλάβει.

    Χαμένη γενιά…


    Γράφει ο Γιάννης Μαντούσης
    Πρέπει να ήταν καλοκαίρι του 2004. Λίγο πριν την Ολυμπιάδα. Ναι τότε που έπρεπε όλοι οι Έλληνες να νοιώθουμε περήφανοι. 
    Έχοντας μπει για τα καλά στη μέση εφηβεία συμμετείχα πλέον ενεργά (πίνοντας ένα-δυο ποτηράκια ρετσίνα) στα οικογενειακά τραπέζια. Όχι απλά σαν ένας μάρτυρας πολιτικών συζητήσεων αλλά πλέον ως συμμέτοχος έστω με τα λίγα επικοινωνιακά μέσα που διέθετα φυσιολογικά λόγω της ηλικίας μου. Όντας τότε μαθητής του 19-20, η συζήτηση όποτε έφτανε σε μένα περιελάμβανε τις εξής λέξεις: Δημόσιο, Στρατιωτικός Γιατρός, Αξιωματικός της Αστυνομίας…
    Ήταν πραγματικά απίθανος ο ελιγμός που γινόταν στο συγκεκριμένο τραπέζι και από τον Λένιν πηγαίναμε στα 1200 ευρώ βασικό μισθό και στα 45 χρονών σύνταξη. 
    Οι γονείς μου έχοντας ζήσει τις ταλαιπωρίες που επιβάλλει ο καπιταλισμός, παρότι θεωρητικά αριστεροί, λόγω της έγνοιας τους προς τον μοναχογιό τους, με προέτρεπαν να ακολουθήσω την ασφαλή οδό.  Όχι δεν με προέτρεπαν να κάθομαι και να παίρνω λεφτά όπως ήταν διαδεδομένο τότε… 
    Στο μυαλό τους είχαν ότι απλά ότι έτσι θα διασφάλιζα μια ζωή χωρίς την αγωνία του πως θα ταΐσω στην κυριολεξία το παιδί μου. Κάτι που οι γονείς μου έζησαν και εύχομαι να μην ζήσω ποτέ εγώ. 

    Εξωπλανήτης σαν τη Γη εντοπίστηκε στον αστερισμό του Κύκνου

    Η Γη και ο Kepler-452Ο Kepler 452b περιφέρεται γύρω από ένα άστρο με χαρακτηριστικά επίσης παρόμοια με του Ήλιου: είναι μόνο 4% μεγαλύτερο και 10% φωτεινότερο από αυτόν | NASA/Ames/JPL-Caltech/T. Pyle via AP
    Ο εξωπλανήτης βαφτίστηκε Kepler 452b και περιφέρεται γύρω από ένα άστρο με χαρακτηριστικά επίσης παρόμοια με του Ήλιου: είναι μόνο 4% μεγαλύτερο και 10% φωτεινότερο από τον Ήλιο, αλλά και 1,5 δισεκατομμύριο χρόνια γηραιότερο από αυτόν. Μια πλήρης περιφορά του Kepler 452b γύρω από το άστρο του διαρκεί 385 ημέρες. Ο Kepler 452b έχει ακτίνα 60% μεγαλύτερη από εκείνην της Γης και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πρόκειται για βραχώδη πλανήτη με πυκνή ατμόσφαιρα και μεγάλη ποσότητα νερού. Ενδέχεται επίσης, σύμφωνα πάντα με τους αστρονόμους, να έχει και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

    Έχετε πίστη, θάρρος και δημιουργική δράση. Η Ιστορία, έχει πολλά βόλια στο τσεπάκι της.



    ΕΛΛΑΔΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1827

    Η Ελληνική επανάσταση, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Σχεδόν σε όλα τα μέτωπα, οι επαναστάτες χάνουν τις μάχες. Στην Πελοπόννησο, ο Ιμπραήμ πασάς με τους Αιγυπτίους του κατασφάζει στο όνομα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας όλον τον Μοριά. Οι Έλληνες λιμοκτονούν και αποδεκατίζονται. Χωρίς καμιά φαινομενική πιθανότητα κάτι να αλλάξει!


    Οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις, στέλνουν το στόλο τους για να επιβλέψει μια συνθήκη παύσης πυρός, αλλά ο Ιμπραήμ πασάς συνεχίζει το έργο της γενοκτονίας. Ο συμμαχικός στόλος, αποτελούμενος από Άγγλους, Γάλλους και Ρώσους, καταφτάνει στον κόλπο του Ναυαρίνου με 27 πλοία, απέναντι στον τουρκοαιγυπτιακό στόλο που είχε 89 πλοία. Η αποστολή τους ήταν, απλά να πούνε στον Ιμπραήμ να φύγει από εκεί!


    Ένας πυροβολισμός που έπεσε από την Αιγυπτιακή μεριά, σκοτώνοντας έναν Άγγλο αξιωματικό, ήταν η αιτία μιας ναυμαχίας που ακολούθησε, στην οποία κατατροπώθηκαν οι Τουρκοαιγύπτιοι.


    Τα τέσσερα πιάτα που ενεργοποιούν το μεταβολισμό

    grigorakis tatianaΟ Δημήτρης Γρηγοράκης Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc λατρεύει τους σωστούς συνδυασμούς στο φαγητό.
    Με τέσσερα απλά πιάτα που θα ετοιμάσεις σε ελάχιστα λεπτά, σου αποδεικνύει πως η σωστή διατροφή και οι τροφές που επιταχύνουν το μεταβολισμό είναι πιο απλή υπόθεση από ό, τι ίσως πίστευες.

    ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΡΟΝΟΣ ΑΤΙΑ ΣΤΟΝ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!!;!!

     Ευρύτερα γνωστός είναι ο Red Baron ( Ρεντ Μπάρον – ή το κανονικό του όνομα Μάνφρεντ Άλμπρεχτ Φράιχερρ φον Ριχτχόφεν https://el.wikipedia.org) , ο Γερμανός πιλότος που φημιζόταν για τις εντυπωσιακές  ικανότητές του στο πιλοτήριο!!!! Σύμφωνα με τους συναδέλφους τους ο Peter Waitzrick ( Πήτερ Βάητζρικ ωστόσο, ο ίδιος και ο βαρόνος αντιμετώπισε κάτι περισσότερο από μαχητές του εχθρού, ενώ περιπολούσαν τους ουρανούς πάνω από την Ευρώπη!!!!  Μια μέρα, την άνοιξη του 1917 ο μαχητής άσσος είδε σε ένα μεγάλο μεταλλικό δισκοειδές αντικείμενο πάνω από το Βέλγιο το οποίο καλύφθηκε σε μια σειρά από φώτα που αναβόσβηναν σε χρώμα πορτοκαλί!!!!

    red baron 1
    Ο Βάητζρικ, ο οποίος παρακράτησε λεπτομέρειες της εμπειρίας του, μέχρι το 1999, όταν ήταν 105 ετών, περιγράφει πώς ο βαρόνος είχε ανοίξει πυρ κατά το μυστηριώδη σκάφος σχεδόν αμέσως!!!!
    << Ήμασταν τρομοκρατημένοι γιατί; Γιατί δεν είχαμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν >>, είπε!!!!
    Στη συνέχεια, ο Βάητζρικ συνέχισε, κοίταξε με δυσπιστία δύο μελανιασμένους και κακοποιημένους επιβαίνοντες στο σκάφος πέταξε πάνω από το διαστημόπλοιο τους καθώς έπεφτε  στο δάσος…συνεχίζει!!!!
    Ο Βαρόνος και γω δώσαμε μια πλήρη αναφορά για το συμβάν στην βάση μας και μας είπαν να μην το αναφέρουμε ποτέ ξανά, νευρικά, 105-χρονων πιλότος είπε πρόσφατα σε έναν δημοσιογράφο!!!!
    << Και εκτός από τη σύζυγο και τα εγγόνια μου, εγώ ποτέ δεν είπα σε κανέναν τίποτα. Αλλά έχουν περάσει ήδη πάνω από 80 χρόνια, έτσι τι θα μπορούσαν ενδεχομένως να μου κάνουν τώρα; >>  Συνέχισε λέγοντας ….
    << Ήμασταν τρομοκρατημένοι γιατί ποτέ δεν είχα δει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, οι ΗΠΑ είχαν μόλις μπει στον πόλεμο, για αυτό υποτίθεται ότι ήταν κάτι που πιστέψαμε ότι το είχαν στείλει αυτοί. >>
    << Ο Βαρόνος άνοιξε αμέσως πυρ όπως σας είπα και ποιο πριν και το πράγμα αυτό που έμοιαζε σαν δίσκος έπεσε από τον ουρανό φλεγόμενο και συνετρίβη στο δάσος. Στη συνέχεια, κάτι σαν δύο μικρά παιδιά αναρριχήθηκαν έξω από τον φλεγόμενο δίσκο και έτρεξαν μακριά >>. Συνέχισε να λέει…

    Η "Συμμαχία των Σφαιρών"

    Σύμφωνα με τις περιγραφές του Αμερικανού πεζοναύτη Corey Goody που υπηρέτησε για 20 χρόνια στο μυστικό διαστημικό πρόγραμμα "Solar Warden" και τώρα συνεργάτες μαζί με τον David Wilcock της "Sphere Being Alliance":
    - ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΝΤΑ ΤΗΣ "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ"!
    Depiction of a Blue Avian by Android Jones, as directed by Corey (click to enlarge a bit)
    Η "Συμμαχία των Σφαιρών" έχει αποκλείσει το Ηλιακό μας Σύστημα με πέραν των εκατό σφαιρών*, μερικές μεγαλύτερες από την Γη, μη επιτρέποντας την είσοδο ή την έξοδο οποιουδήποτε σκάφους. Ο αποκλεισμός αυτός ισχύει μέχρι την 5η διάσταση!

    ΤΟ ΝΕΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ»

    fotoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
    Παρ’ όλη την ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την επιβολή του νέου ακόμα πιο καταστροφικού μνημονίου, θα πρέπει να δούμε κάποιες αλήθειες που σκόπιμα μας αναγκάζουν να τις αγνοούμε. Μια από αυτές είναι το νέο Αμερικανικό Δόγμα και ο συσχετισμός του με την γεωπολιτική διάσταση της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.
    Τα πρώτα συμπεράσματα από την διατύπωση του νέου Αμερικανικού Δόγματος ασφαλείας του 2015 που συντάχτηκε από το αμερικανικό πεντάγωνο και το οποίο σηματοδοτεί τις παγκόσμιες εξελίξεις στο εγγύς μέλλον είναι εκ πρώτης όψεως πολύ εντυπωσιακά.
    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «America Not Safe Unless It Conquers The World», δηλαδή, «η Αμερική δεν είναι ασφαλής εκτός αν νικήσει (υποτάξει) όλο τον κόσμο».

    Ναρκισσισμός ή εξιδανίκευση;

    Κάποιος δυσκολεύεται να ερωτευτεί ακριβώς επειδή δυσκολεύεται να εξιδανικεύσει.
    Κάποιος δυσκολεύεται να ερωτευτεί ακριβώς επειδή δυσκολεύεται να εξιδανικεύσει.
    Από τη Μάρω Μπέλλου, Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια, Msc στην Ιατρική Ψυχολογία
    Ο μύθος του Νάρκισσου περιγράφει την τραγική ιστορία ενός όμορφου νέου που ερωτεύεται το είδωλό του. Η ομορφιά του είναι τόσο εκθαμβωτική που συναντά τόσο τον θαυμασμό, όσο και την περιφρόνηση. Όσες νέες τον ερωτεύτηκαν παράφορα δεν γεύτηκαν παρά μόνο την απογοήτευση, καθώς ο Νάρκισσος έδειχνε πάντα αδιαφορία ώστε να ανταποκριθεί στο ερωτικό τους κάλεσμα. Σε μία προσπάθεια να πάρουν το αίμα τους πίσω ζήτησαν από τη Νέμεση, την θεότητα που προσωποποιούσε την θεία δίκη, να ερωτευτεί όμοια και εκείνος, αλλά να μην κατακτήσει ποτέ το αντικείμενο του πόθου του. Η έκκλησή τους αυτή πραγματοποιείται όταν μία μέρα ο νέος γονατίζει πάνω από μία λίμνη με σκοπό να ξεδιψάσει κατά την διάρκεια ενός κυνηγιού. Καθώς όμως το κάνει αυτό κυριεύεται από μία άλλη δίψα. Ο Νάρκισσος εκστασιάζεται από την ομορφιά του που αντανακλάται στην επιφάνεια της λίμνης. Ερωτεύεται την ίδια του την εικόνα σε τέτοιο βαθμό που υποκύπτει στον πειρασμό να χαϊδέψει το είδωλό του, πέφτει στο νερό και πνίγεται. Ο έρωτάς του δεν είναι παρά μία οφθαλμαπάτη. Ενδίδει στη ζάλη ενός έρωτα που αναδύεται από έναν κατοπτρισμό.
    Αν και ο μύθος έχει τις απαρχές του αρκετούς αιώνες πίσω, η φιγούρα του Νάρκισσου παραμένει πολύ κοντά στον μοντέρνο άνθρωπο του δυτικού πολιτισμού. Το νόημά του δεν αφορά τόσο τις παρενέργειες της φιλαυτίας, όσο τα θολά σύνορα ανάμεσα στον εαυτό και σε ό,τι υπάρχει πέρα από αυτόν, τον κόσμο των αντικειμένων.

    Τρόμος στον αέρα: Λιποθυμούσαν οι επιβάτες

    Τρόμος στον αέρα: Λιποθυμούσαν οι επιβάτες

    Δραματικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες πτήσης της United Airbus που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ντένβερ - Λος Άντζελες.

    Ο πιλότος προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση όταν αναφέρθηκε καπνός στην καμπίνα και άρχισαν να λιποθυμούν οι επιβάτες.

    "Ένας άντρας λιποθύμησε. Του έδωσαν οξυγόνο με τη μάσκα και στη συνέχεια λιποθύμησαν 3 ακόμα επιβάτες. 

    Άλλοι έκλαιγαν, άλλοι ήταν ταραγμένοι. Κανείς δεν καταλάβαινε τι είχε συμβεί. 

    Γιατί δεν πρέπει να βράζετε δεύτερη φορά το ήδη βρασμένο νερό



    Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να βάλουμε λίγο νερό να βράσει για να φτιάξουμε κάτι (τσάι, μακαρόνια κλπ) και αφότου είναι έτοιμο να το ξεχάσουμε και να κρυώσει το νερό χωρίς να το χρησιμοποιήσουμε. Αμέσως, μπορεί να σκεφτούμε ότι μπορούμε απλά να ξαναβράσουμε το νερό. Αυτό όμως είναι λάθος.
    Όταν βράσει το νερό, η χημεία του αλλάζει, το οποίο είναι συνήθως ένα καλό πράγμα, αφού σκοτώνονται τυχόν μικρόβια, αποβάλλονται οι πτητικές ενώσεις και διαλύονται επιβλαβή αέρια. Αυτός είναι ο λόγος που το βρασμένο νερό είναι πάντα ασφαλές για κατανάλωση.
     
    Εάν, όμως, το νερό βράσει πάρα πολύ ή το ήδη βρασμένο νερό το βράσουμε ξανά, οι χημικές ενώσεις αλλάζουν προς το χειρότερο αυτήν τη φορά. Αν αφήσετε το νερό να βράσει πάρα πολύ, τότε στην ποσότητα που απομένει στο σκεύος συγκεντρώνονται περισσότερες βλαβερές χημικές ουσίες, από ό,τι αν σταματήσετε την βράση εγκαίρως.
     
    Αυτές οι χημικές ουσίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αρσενικό, νιτρικά άλατα και φθόριο. Ακόμη και τα μέταλλα που είναι υγιή για τον οργανισμό μπορεί να γίνουν επικίνδυνα όταν τα καταναλώσουμε σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις.Τέτοιο για παράδειγμα είναι το άλας ασβεστίου το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πέτρες στα νεφρά και χολόλιθους, όταν καταναλωθεί σε μεγάλη συγκέντρωση.

    Γιατί να πεις «ευχαριστώ» σε όσους σε πλήγωσαν…

    Γράφει η Τσαχουρίδη Ειρήνη

    Χωρίς αμφιβολία οι περισσότεροι από εμάς (αν όχι όλοι) έχουμε αισθανθεί μία ή και περισσότερες φορές στη ζωή μας πως κάποιοι άνθρωποι μας πλήγωσαν ή μας απογοήτευσαν. Συνήθεις αντιδράσεις σε αυτήν την αίσθηση προδοσίας ή απογοήτευσης ήταν ο θυμός, η στεναχώρια και η  αναπόφευκτη ¨πικρία¨ που μας άφησε όλη αυτή η εμπειρία. Αναρωτιέμαι όμως αν μπορεί να προκύψει και κάτι θετικό μέσα από την αρνητική εμπειρία της προδοσίας και της απογοήτευσης. Αναρωτιέμαι αν οι άνθρωποι που μας πλήγωσαν (ηθελημένα ή άθελά τους) μας ωφέλησαν σε βάθος χρόνου και μας έκαναν και κάποιο καλό, πέραν φυσικά του κακού που μας προκάλεσαν.
    Προσωπικά πιστεύω πως όσοι μας πληγώνουν μας ωφελούν με τους εξής τρόπους:

    Η δύναμη της ευαισθησίας!

    Η Brene Brown μελετάει τις ανθρώπινες σχέσεις...


    Η Brene Brown μελετάει τις ανθρώπινες σχέσεις – την ικανότητά μας να συμπάσχουμε, να εντασσόμαστε, να αγαπάμε. Σε μια συγκινητική, αστεία ομιλία, μοιράζεται μια βαθιά γνώση από την έρευνά της, η οποία την ώθησε σε μια προσωπική αναζήτηση για γνωριμία με τον εαυτό της, καθώς και στην κατανόηση της ανθρωπότητας…
    Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να καταλάβετε τη τεράστια δύναμη που έχουν τα τρωτά σας σημεία…

    Γιατί καταρρέουν οι τιμές πετρελαίου, χρυσού και χαλκού;

    gold oil copper

    Πώς η μαζική πτώση των τιμών των πολύτιμων αγαθών είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.


    Αυτή την περίοδο παρατηρείται μια μαζική υποχώρηση των πρώτων υλών, όπως ο χαλκός, το αλουμίνιο, ο χρυσός και το πετρέλαιο, εγείροντας ανησυχίες για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.
    Ο δείκτης τιμών σποτ βιομηχανικών πρώτων υλών CRB βρίσκεται τώρα στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2009. Ο δείκτης Bloomberg Commodities άγγιξε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τον Ιούνιο του 2002.
    Μόλις αυτή την εβδομάδα, οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν στα 50 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός έπεσε κάτω από τα 1.100 δολάρια την ουγγιά, σε ιστορικό χαμηλό πενταετίας.
    Και οι μετοχές εξορυκτικών εταιρειών όπως η Newmont Mining, η Barrick Gold και η Coeur Mining έχουν υποχωρήσει από 20% έως 25% μόνο αυτόν το μήνα.

    Θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το μεταβολισμό


    threptika-sustatika-enisxuoun-metavolismo
    Έρευνες και κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με την μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο με τη σειρά του απορυθμίζει τη μεταβολική ικανότητα. Διάφορα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν την καλή λειτουργία του ανοσιακού και κατά συνέπεια δρουν ευεργετικά στο μεταβολισμό.
    Συγκεκριμένα:
    Καφεΐνη 
    Η καφεΐνη επιφέρει σημαντική αύξηση του βασικού μεταβολισμού. Έρευνα έχει δείξει ότι 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα αυξάνουν το βασικό μεταβολισμό κατά 10-12%. (Gregory 2002).
    Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα
    Η κατανάλωση καλών λιπαρών οξέων στην καθημερινή διατροφή μας, όπως είναι τα ωμέγα 3, είναι απαραίτητη. Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην απώλεια βάρους βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη και ενεργοποιώντας συγκεκριμένα γονίδια που συμβάλλουν στην οξείδωση του λίπους (Newman 2002).

    Μαγικα Ονοματα των Βοτανων





    Σε μερικα βότανα γράφω και τις άλλες ονομασίες τους με τις οποίες είναι γνωστά. 

    A Bone of an Ibis: Buckthorn --------------------------------------------------------- Λευκαγκαθια 

    Adders Tongue: Dogstooth Violet ----------------------------------------------------- Φιδογλωσσο 

    A Titan's Blood: Wild Lettuce -------------------------------------------------------- Αγριομαρουλο 

    A Lion's Hairs: Tongue of a Turnip [i.e., the leaves of the taproot] --------------------- Γογγυλι 

    A Man's Bile: Turnip Sap --------------------------------------------------------- Χυμος Γογγυλιου 

    A Pig's Tail: Leopard's Bane ---------------------------------------------------------------- Ακονιτο 

    A Hawk's Heart: Heart of Wormwood ----------------------------------------- Καρδια της Αψιθιας 

    An Eagle: Wild Garlic ----------------------------------------------------------------- Αγριο Σκορδο 

    Ass's Foot or Bull's Foot: Coltsfoot ----------------------------- Βηχάνι /Χαμολευκι/ Γλυκομανα 

    Blood: Elder sap or another tree sap --------- Χυμος Κουφοξυλιας / Σαμπουκου / Αφροξυλιας 

    Πώς να απαλλαγείτε από τον πυρετό φυσικά!

    Η κανονική θερμοκρασία του σώματος ενός υγιούς ατόμου είναι περίπου 37 ° C. Αυτή μπορεί να ποικίλει κατά τη διάρκεια της ημέρας και εξαρτάται από τις σωματικές δραστηριότητες που κάνουμε. Ωστόσο, όταν ανεβαίνει υψηλότερα από 37 ° C ξέρουμε ότι είμαστε άρρωστοι. Εφ 'όσον η θερμοκρασία παραμένει κάτω από 40 ° C δεν χρειάζεται να την κατεβάσουμε επειδή βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει τη νόσο. Η θερμοκρασία των 40 ° C μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και επομένως είναι αναγκαίο να μειωθεί μια τόσο υψηλή θερμοκρασία. Όταν η θερμοκρασία του σώματος ενός παιδιού αυξάνεται σε 38C θα πρέπει να αναλάβουμε δράση για να μειώσουμε τον πυρετό.
    Πώς να απαλλαγείτε από πυρετό Φυσικά
    Μειώστε τον πυρετό φυσικά

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο COBRA;




    Compression Breakthrough
    Το όνομα του είναι κωδικό και βγαίνει από το πρώτο και το δεύτερο γράμμα της λέξης Compression και από το πρώτο, το δεύτερο και το τέταρτο γράμμα της λέξης Breakthrough. Ο ίδιος δεν είναι γνωστός με το πραγματικό του όνομα, επέλεξε όμως αυτό το όνομα αν και παραπέμπει σε όνομα ερπετού.

    Ο Cobra δίδει αυτήν την εξήγηση: Η Γη συμπιέζεται εκ των άνω από τις Φωτεινές Γαλαξιακές Δυνάμεις και από τα κάτω και προς τον ουρανό ελαφριά από τις δυνάμεις του Κινήματος Αντίστασης.

    Η περιοχή υπόκειται συνεπώς στην πίεση του Φωτός και οι σκοτεινές δυνάμεις δεν έχουν καμμιά δυνατότητα διαφυγής. Δεν μπορούν να ξεφύγουν μέσα από σκουληκότρυπες, αστρικές πύλες (stargates) ή με θαλάμους τηλεμεταφοράς στο διάστημα. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν διαστημικά οχήματα οποιουδήποτε μυστικού διαστημικού προγράμματος. Δεν μπορούν να σκάψουν υπόγειες τρύπες για να κρυφτούν εκεί. Δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε στο χαμηλότερο αστρικό επίπεδο!

    Έρχεται το πρόσωπο που ακυρώνει τα μνημόνια και απονέμει δίκαιον!!!



    ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ Ο ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

    ΕΝΑ ΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

    Μα τι χαζός που είναι τελικά ο άνθρωπος να παγιδεύεται στους ίδιους του τους εφιάλτες μεγαλώνοντας, ενώ σαν παιδί μπορούσε να χτίσει τα πιο αξιοθαύμαστα όνειρα... ''



    '' Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι έχουν αποξενωθεί μεταξύ τους, είναι επειδή φοβούνται να γνωρίσουν και να πειθαρχήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. 

    Επιτρέπουν στις σκοτεινές υποσυνείδητες επιθυμίες τους να κυβερνούν παρασκηνιακά τη ζωή τους. 

    Αφήνονται έρμαια κατώτερων ζωωδών δυνάμεων που διαφθείρουν την ανθρώπινη φύση και εμπνέουν ακόμα περισσότερο την αντίστοιχη ξεπεσμένη πλευρά της.

     Επιτρέπουν σε δυνάμεις, που υποβιβάζουν το όραμα της καρδιάς και αποχαλινώνουν τη χυδαία φαντασία, να κατευθύνουν συνείδηση και πνεύμα παγιδεύοντας τον εαυτό τους σε έναν κλοιό ψευδαισθήσεων που ονομάζουν αλήθεια. 

    Ο άνθρωπος σύρει συνεχώς την ανώτερη φύση του προς τα κάτω γιατί ξέχασε πώς να ανακαλύπτει και να εξελίσσεται, πώς να διδάσκεται το θαύμα της θέλησης. 

    Ξέχασε πώς να ξυπνά την κρυμμένη του δύναμη, όταν χάνει όλα του τα όπλα και στέκει μονάχος και αβοήθητος στο προσωπικό πεδίο μάχης του. 

    Πώς να προσεγγίζει και να κυβερνά τη διάνοια του πάνω φόβους, πάθη, φθόνους και τρόμους και να ορίζει εκείνος την αλήθεια που θα χαράζει τη μοίρα του. 

    Πώς θα καθαρίσεις τη λεκάνη της τουαλέτας με μία κίνηση;



    Είναι γεγονός πως η λεκάνη είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του λουτρού και απαιτεί συχνό καθαρισμό. Όμως, όταν ο χρόνος δεν περισσεύει και τα κατάλληλα απορρυπαντικά δεν είναι διαθέσιμα, υπάρχει ένας πανεύκολος και οικολογικός τρόπος για ένα δραστικό καθάρισμα: Ένα φρουτώδες αναψυκτικό από το ψυγείο σου είναι αρκετό. Μάλιστα, αν έχει γεύση λεμονιού ή πορτοκαλιού, ακόμα καλύτερα!

    Με πορτοκαλάδα και λεμονίτα…

    Ποιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό; Ούτε που φαντάζεσαι…



    Πολλοί πιστεύουν ότι το πιο αποτελεσματικό αφροδισιακό είναι κρυμμένο κάπου μέσα στην κουζίνα. Τώρα βότανο είναι, λαχανικό, φρούτο ή ξηρός καρπός, δεν έχει σημασία. Κάποιο θα πιάσει, τελικά. Άλλοι πάλι ορκίζονται στα προκλητικά εσώρουχα, τη ρομαντική ατμόσφαιρα ή την αγωνία της αδρεναλίνης. Όμως οι ψυχολόγοι εκφράζουν μια διαφορετική γνώμη, η οποία ανατρέπει τα γνωστά δεδομένα.

    Χωρίς ταμπού

    Πώς θα προχωρήσω παρακάτω όταν περνάω μια δύσκολη κατάσταση στη ζωή μου; Πώς μπορώ να φτιάξω την ψυχολογία μου και να το ξεπεράσω;


     
    Πολλές φορές τα προβλήματα στην ψυχολογια μας, μας φαίνονται «βουνό» και φαίνονται εντελώς αξεπέραστα.

    Όταν βρισκόμαστε μέσα στο πρόβλημα είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε διέξοδο και νομίζουμε πως αυτή η δύσκολη κατάσταση θα είναι εκεί για πάντα.

    Έτσι μειώνεται η ψυχολογια μας κατά πολύ. Πέφτει η αυτοπεποίθησή μας. Και νιώθουμε πως δεν υπάρχει έξοδος το μαύρο τούνελ της ζωής μας.

    Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση, αρκεί να το πιστέψετε.

    Αρκεί να αρχίσετε και πάλι να πιστεύετε σε σας.
     Όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους

    Αλλά και ακόμα αν δεν τη βλέπετε τώρα, θα πρέπει να κάνετε πράγματα ώστε να καθαρίσει το μυαλό σας και να τη δείτε.


    Προσπαθήστε να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις αρνητικές σκέψεις 

    Δεν ωφελεί σε τίποτα με το να σκέφτεστε συνεχώς τα προβλήματά σας.

    Η Δυσπεψία Του Θεού Και Η Αναπόφευκτη Τίγρη

    Ο Σιντάρτα ήταν γιος ενός μικρού μονάρχη του γένους Σάκυα, στη βορειοδυτική Ινδία. Οι χρονολογίες της γέννησης του ποικίλλουν από το 624 ως το 448 π.Χ. Πολλοί όμως πιστεύουν ότι γεννήθηκε την ίδια χρονιά με έναν άλλο «μυστικό», τον Πυθαγόρα, γύρω στο 580 π.Χ.
    Ο πρίγκηπας μεγάλωσε προστατευμένος μέσα στο παλάτι. Δεκάξι χρονών παντρεύτηκε δυο πριγκίπισσες. Παρότι του απαγορευόταν να τριγυρνά ανάμεσα στους κατώτερους εκείνος μεταμφιεσμένος βγήκε στην αγορά, τέσσερις φορές.
    Τις τρεις πρώτες είδε έναν γέρο, έναν άρρωστο κι έναν νεκρό. Τότε αντιλήφθηκε τα τρία κακά που αναπόφευκτα προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη: Τα γηρατειά, την αρρώστια και τον θάνατο.
    Την τέταρτη φορά είδε έναν ασκητή.
    Τότε αποφάσισε να εγκαταλείψει το παλάτι και τα προνόμια του. Έζησε ως ασκητής, αλλάζοντας το όνομα του σε Γκαουτάμα.
    Είχε δύο δασκάλους, που του δίδαξαν τη φιλοσοφία και τις τεχνικές της γιόγκας, όμως σύντομα τους εγκατέλειψε κι αυτούς, αφού κατάλαβε ότι δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν.
    Έπειτα υποβλήθηκε σε μια σειρά αυστηρότατων πειθαναγκασμών, προσπαθώντας να φωτιστεί, προσπαθώντας να καταλάβει τι είναι αυτό που προκαλεί τον Πόνο.
    Κάποια μέρα, λιπόσαρκος πια, δέχτηκε μια προσφορά ρυζιού. Οι μαθητές του τον εγκατέλειψαν γι” αυτή την ένδειξη αδυναμίας.

    Είστε Έτοιμοι για Νέα Σχέση μετά το Χωρισμό;

    7 Σημάδια που Πρέπει να Γνωρίζετε πριν Ξεκινήσετε Νέα Σχέση μετά το Χωρισμό


    Όταν τελειώνει μια μακροχρόνια σχέση ή ένας γάμος, η φυσιολογική διαδικασία είναι να περάσει το άτομο μια περίοδο πένθους: πένθος για το άλλο άτομο, πένθος για τη σχέση που χάθηκε, πένθος για τα όνειρα που καταστράφηκαν, αλλά και πένθος για τα χρόνια που χάθηκαν και τα αρνητικά συναισθήματα ή την προδοσία που βίωσε το άτομο. 
    Πολλοί άνθρωποι μετά το χωρισμό δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παντρευτούν ή να ξανακάνουν σχέση, αλλά αυτό δείχνει περισσότερο το φόβο τους απέναντι στην προδοσία, την απιστία, την δική τους έλλειψη αυτοπεποίθησης παρά μια ξεκάθαρη, πραγματική επιθυμία.
    Όταν περάσει ο συναισθηματικός τυφώνας που ακολουθεί έναν χωρισμό και το άτομο καταλαγιάσει μέσα του, αρχίζει να βλέπει γύρω του διάφορες πιθανότητες…  Πώς όμως θα καταλάβετε ότι είστε έτοιμοι να ξαναρχίσετε να βλέπετε άλλα άτομα και να κάνετε μια νέα σχέση;

    Τα Σημάδια ότι Είστε Έτοιμοι να Κάνετε μια Νέα Σχέση
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα