Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πού Πηγαίνει Μια Φωτιά Σβησμένη;


Ο μοναχός Μαλουνκγιαπούτα πήγε να συναντήσει τον Βούδα, γιατί προβληματιζόταν με τη διδασκαλία του. Ξεκίνησε να τον ρωτάει και δεν φαινόταν να καταλήγει πουθενά.
Τότε ο Βούδας του είπε:
«Είσαι σαν τον άνθρωπο που έχει τραυματιστεί από ένα δηλητηριώδες βέλος κι αντί να βιαστεί να βγάλει το βέλος και να βρει το αντίδοτο, λες: Δεν μ” ενδιαφέρει να βγει το βέλος πριν μάθω αν εκείνος που με πλήγωσε ήταν πολεμιστής, βραχμάνος, βαϊσύα ή σούντρα… Ποιο είναι το όνομα του και σε ποιο γένος ανήκει… Αν είναι ψηλός ή κοντός… Αν είναι μαύρος, λευκός ή κίτρινος.»

Η δύναμη της συγγνώμης


Πόσο ψυχικό σθένος χρειάζεται η συγχώρεση και τι κρύβεται πίσω από μια συγγνώμη; Tι σημαίνουν και οι δύο αυτές λέξεις; Γιατί και στις δύο περιπτώσεις κάτι μας κρατάει πίσω;
syxoresiΤον 18ο αιώνα ο άγγλος ποιητής Alexander Pope έλεγε ότι «το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο, το να συγχωρείς θεϊκό».
Τρεις αιώνες μετά, ο Elton John τραγουδάει «η συγγνώμη είναι η πιο δύσκολη λέξη» (sorry seems to be the hardest word). Μπορεί οι δεκαετίες να περνούν, ωστόσο, όπως φαίνεται, η συγχώρεση και η συγγνώμη παραμένουν ακόμα κάτι δύσκολο. Τόσο μικρές λέξεις που μπορούμε με ευκολία να προφέρουμε όταν σκουντάμε κατά λάθος κάποιον στο δρόμο, αλλά την κρίσιμη ώρα «βγαίνουν» με δυσκολία. Τι σημαίνει, λοιπόν, η συγχώρεση και τι η συγγνώμη; Γιατί και στις δύο περιπτώσεις κάτι μας κρατάει πίσω;

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΑΣ


φοτο111Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο κυριότερος λόγος που η κυβέρνηση του Σύριζα έκανε πίσω στις διαπραγματεύσεις της με τους εταίρους την τελευταία στιγμή αφού είχε εγκαταλείψει όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις, και δέχτηκε τους όρους τους, ήταν για να «ηρεμήσει» η χώρα μέσα στο… νεκροταφείο που την έχωναν ζητωκραυγάζοντας οι δανειστές της!
Είναι καταπληκτικό να διαβάζει κανείς όλα τα μεγαλύτερα ξένα ειδησεογραφικά μπλογκς που ασχολούνται εδώ και καιρό με την Ελλάδα, για να διαπιστώσει ότι όλοι συμφωνούν πως ένας Δούρειος Ίππος, «Trojan Horse», κατάφερε να αλώσει κάθε αντίσταση στην πολιορκία, κάτι που κανένας άλλος δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά και τελικά να αφήσει τους εισβολείς να μπουν μέσα, να λεηλατήσουν και να κατακάψουν όλη την χώρα.
Δεν υπάρχει καμία λογική σε μια διαπραγμάτευση που παίζεται το μέλλον της χώρας σου, να πηγαίνεις ξυπόλητος στα αγκάθια και να κάνεις και τον νταή πιστεύοντας πως οι άλλοι θα σκύψουν το κεφάλι γιατί υποτίθεται ότι έχεις το δίκαιο με το μέρος σου. Είναι σαν να πηγαίνεις στο λάκκο των λεόντων με ένα απλό νυχοκόπτη, με την πεποίθηση ότι μόλις σε δουν τα άγρια θηρία θα… το βάλλουν στα πόδια!

Κυβέρνηση Εθνικής Κατάθλιψης


Ενώ η πιο υπέροχη κυβέρνηση όλων των εποχών οδεύει πρόσω ολοταχώς μαζί με την αντιπολίτευση στην ψήφιση του τρίτου - και μακρύτερου- μνημονίου της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας - έχουμε υπογράψει καμιά 800αριά άλλα στο παρελθόν -, διακρίνω μια ανεξήγητη αμηχανία στις τάξεις του περήφανου ελληνικού λαού.

Τί πάθατε, καλά μου; Πάλι πάτε να σπρώξετε τις κουράδες σας κάτω από το χαλάκι; Δε χωράει άλλες το γαμημένο. Στούμπωσε. Έχουν γίνει βουνό.

Πάρτε το χαμπάρι. Ο Αλέξης σάς δούλεψε ψιλό γαζί. Έρωτας ήταν αλλά τελείωσε. Καπούτ. Πάμε παρακάτω. Έχει κι άλλα όμορφα αγόρια η Αριστερά.

Διαβάζω κάτι ψωραλαίους που δεν έχουν ούτε 2 ευρώ να πάρουν ένα σουβλάκι, να τσακώνονται για το αν η μάνα της Νάντιας Βαλαβάνη - που 6 μήνες το είχε ματώσει από το ξύσιμο στο υπουργείο - έβγαλε τα 200 χιλιάρικα πριν ή μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Το έχετε κάψει τελείως, έτσι;

Άτομα άνω των 10 ετών με δικαίωμα ψήφου, παίρνουν στα σοβαρά δημοσιεύματα που λένε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα σχεδίαζε να μπουκάρει στο Νομισματοκοπείο και να βουτήξει 20κάτι δις. Ποιο Νομισματοκοπείο, ρε καμένες; Ούτε για ριφιφί σε περίπτερο δεν κάνει ο Λαφαζάνης. Αυτός είναι πιο γατάκι κι από τον Κουβέλη.

Ελληνικά νησιά βγαίνουν στο σφυρί για μερικά ευρώ και κάτι μεθύστακες αγχώνονται μήπως το χύμα τσίπουρο που μπεκροπίνουν χωρίς απόδειξη, διακινείται αποκλειστικά και μόνο στη μαύρη αγορά. Μα στη μαύρη αγορά διακινείται και τώρα ρε τούβλα. Τί περιμένατε; Αλ Καπόνε και μαφία;

Το πιο τρομακτικό βίντεο με φάντασμα που είδατε ποτέ (επίθεση πραγματικού φαντάσματος σε ξενοδοχείο)


Φάντασμα επιτίθεται σε ξενοδοχείο στη Μαλαισία!
Εσείς αποφασίζετε...

Ενα τολμηρό πρότζεκτ -Οι βαθύτερες ανασφάλειες ανθρώπων ζωγραφισμένες στο μέτωπό τους [εικόνες]

ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑΡΑΚΟΥΝΟΥΝ

Ενα τολμηρό πρότζεκτ -Οι βαθύτερες ανασφάλειες ανθρώπων ζωγραφισμένες στο μέτωπό τους [εικόνες]
«Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό» έγραψε ένας άντρας στο μέτωπό του δείχνοντας το ακρωτηριασμένο αριστερό του χέρι και δηλώνοντας ότι «Δεν είμαι η αναπηρία μου».
Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα του κοινωνικού πειράματος που έκανε ο φωτογράφος Steve Rosenfield που ζήτησε από μια σειρά εθελοντών να συμπληρώσουν τη φράση: «Δεν είμαι το…».
Στη συνέχεια ζήτησε από τους συμμετέχοντες να βγάλουν από μέσα τους και να γράψουν στο μέτωπό τους την πιο καλά κρυμμένη ανασφάλειά τους.
Τα βαθύτερα τους θέματα είχαν να κάνουν με τη σεξουαλικότητα, την κατάχτηση ουσιών, τις ψυχικές ασθένειες και τη φυλή.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ;



Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΤΟ ΟΛΟΝ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ

Σήμερα ζούμε σε έναν διαδικό κόσμο, άρα ζούμε στην πλάνη της σκιάς του Όλον φως!


Όσο περισσότερο φως τόσο περισσότερο αποβάλλουμε τις αρνητικές αλλά και τις θετικές σκέψεις.

Ο Θνητός Νους ενός ανθρώπου  σκέφτεται διαδικά.


Ο Πνευματικός Νους ενός ανθρώπου σκέφτεται μόνον θετικά

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !

DOC.20140715_.1181383_Στις 10/02/2015 εκδικάσθηκε η πρώτη αγωγή Ομολογιούχου Ελληνικού Δημοσίου – πελάτη του γραφείου μας «Κυριακόπουλος, Σκιαδιώτη & Συνεργάτες» (KYROS LAW OFFICES”, κατά Τράπεζας με αίτημα την καταβολή αποζημίωσης από το «κούρεμα» των Ομολόγων, το γνωστό «PSI» και εκδόθηκε ήδη η πρώτη απόφαση για το θέμα αυτό από τα Ελληνικά Πολιτικά Δικαστήρια των Αθηνών.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και συγκίνηση, ανακοινώνουμε στους πελάτες του γραφείου μας, αλλά και δι’ αυτών σε όλους τους Έλληνες οι οποίοι είτε ως φυσικά πρόσωπα, είτε ως απολυμένοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας, είτε ως Εταιρείες – Πάροχοι Υγείας, είτε ακόμη ως Ασφαλιστικά Ταμεία & Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, υπέστησαν την άδικη καθ’ όλα περιουσιακή σφαγή από το περιβόητο PSI («κούρεμα ομολόγων»), ότι το Δικαστήριο ΔΙΚΑΙΩΣΕ τον πελάτη μας και καταδίκασε την αντίδικο Τράπεζα να του  καταβάλλει αποζημίωση για την ζημία που υπέστη εξ αιτίας της αλλά και ηθική βλάβη για την ταλαιπωρία του.
Αυτή είναι Η ΠΡΩΤΗ -ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΣΤΑΘΜΟΣ της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που
ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Αντί αποσμητικού



Τα αποσμητικά, όπως και τα περισσότερα καλλυντικά είναι γεμάτα χημικά

Οι μασχάλες είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο κι εύκολο στην απορρόφηση των χημικών ουσιών.
Μην χρησιμοποιείτε καθόλου αποσμητικά. Πλένετε καλά τις μασχάλες με σαπούνι, κρατείστε τις καθαρές από τριχούλες και αν έχετε πρόβλημα οσμής του ιδρώτα, περάστε τις μασχάλες σας τακτικά με καθαρό οινόπνευμα.
Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε αποσμητικά, τόσο περισσότερο θα τα χρειάζεστε.

Πως λοιπόν να αποδεχτεί ένας άνθρωπος, ότι το σάρκινο σώμα του που έχει ερωτευτεί, είναι ο ίδιος ο πνευματικός θάνατος της ψυχής του.


Ο άνθρωπος..τι είναι ο άνθρωπος;

Είναι ένα μη νοήμων ον, που έχει πολλές ανάγκες, ανάγκες για τα πάντα γύρω του, είτε όταν είναι πλούσιος και έχει όλα τα υλικά αγαθά, είτε όταν είναι φτωχός και τρώγεται με τα πίτουρα.

Όταν πάλι αρρωσταίνει ξεχνά όλες του τις ανάγκες και θέλει απλά να είναι καλά στην υγεία του, και όταν γίνεται καλά πάλι αρχίζει και επιθυμεί τα πάντα λόγω της ασυγκράτητης επιθυμίας του να του ανήκουν όλα γύρω του.

Επιθυμεί όλα όσα δεν μπορεί να αποκτήσει, η απλά όσα δεν μπορεί να έχει, και όταν τα αποκτήσει θα επιθυμήσει άλλα καινούρια, η ακόμη περισσότερα, πράγμα που κάνει τον άνθρωπο να φαίνεται πως είναι ένα θνητό πλάσμα εξαρτώμενο συνεχώς από τις επιθυμίες και τις ανάγκες του.

Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται πνευματικά, γιατί κουράζονται μ'αυτό, αλλά προτιμούν την καλοπέραση ικανοποιώντας τις ανάγκες τους.

Συχνότητα, DNA, και ανθρώπινο σώμα - Μέρος Πρώτο

Συχνότητα, DNA, και του ανθρώπινου σώματος


 Josh Richardson,  PreventDisease ,
Ολόκληρη η ύπαρξή σας ... όλη η ύλη, όλη η ζωή, όλες οι εμπειρίες, τα πάντα οφείλουν την ύπαρξή τους στον φυσικό κόσμο σε συχνότητα . Απολύτως όλα είναι συχνότητα. Δεν μπορείτε να έχετε μια εμπειρία σε αυτόν τον πλανήτη χωρίς να προκληθεί μέσω της συχνότητας. Κάθε συναίσθημα, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης και του μίσους συντονίζονται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Η υγεία έχει μια συχνότητα. Η αρρώστια έχει συχνότητα. Το κάθε σας όργανο είναι συντονισμένο σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, όπως είναι ολόκληρο το σώμα σας, το οποίο συντονίζεται σε δική του συχνότητα. 

Είστε μια συμφωνία συχνοτήτων, καθώς εσείς προβάλλετε το εαυτό σας μέσα από αυτό το σύμπαν και δημιουργείται τη φυσική πραγματικότητά σας. Είστε το αφεντικό της ενέργειάς σας, και έτσι είστε σε θέση να ελέγχετε τα πάντα, ό, τι κάνετε, ό, τι εμπειρία βιώνετε. Από την ημέρα που γεννιέστε μέχρι την ημέρα που πεθαίνετε, τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ το γεγονός ότι είστε τόσο πομπός όσο και δέκτης συγχρονισμένοι σε ροή με το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον σας.
Το DNA έχει δύο δομικά χαρακτηριστικά των κεραιών φράκταλ, ηλεκτρονική αγωγιμότητα και αυτο συμμετρία. Η ηλεκτρική αγωγιμότητα επιτρέπει την κίνηση των ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων μέσα στο σώμα και των οποίων η ροή παράγει τη δύναμη της ζωής μας.

"Είμαστε φτιαγμένοι απ' το υλικό που είναι φτιαγμένα τα όνειρα και τα άστρα".


ΕΝΘΕΟΓΕΝΗ & ΝΗΠΕΝΘΗ
[ΥΠΕΡΒΑΣΗ & ΕΚΣΤΑΣΗ]
Άποψη στηριγμένη στην απλή λογική και στην παρατήρηση της φυσικής λειτουργίας του κόσμου. Αφήνω μόνος μου το ενδεχόμενο να μην ισχύει.
Μια φορά κι ένα καιρό, πολύ πολύ παλιά, οι άνθρωποι δεν είχαν το τεχνολογικό και γνωσιολογικό υπόβαθρο σε σχέση με σήμερα.
Άρχισαν σιγά σιγά να παρατηρούν τον κόσμο, την φύση, τον ουρανό, τα άστρα, τους άλλους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά, τα βότανα και να μαθαίνουν για τις λειτουργίες τους μέσα στους αιώνες.
Μαζί με τις πρώτες υποτυπώδεις μορφές κοινωνικής οργάνωσης,
δημιουργήθηκαν και τα πρώτα αρχέτυπα, τοτέμ και άβαταρ που συμβόλιζαν κάποια πράγματα και αποτύπωναν σχηματισμούς άστρων, ζώων κτλ.
Αυτή ήταν η πρώτη μορφή Τέχνης αλλά και "γνώσης", γιατί από εκεί ξεκίνησε ο άνθρωπος να ψάχνει και να βρίσκει.
Μέχρι τότε, ο άνθρωπος ήταν κενός και πεζός, δεν είχε κάτι να τον γεμίζει, ούτε κάτι να ελπίζει.
Η ανασφάλειά του σε σχέση με την αδυναμία του μέσα στον κόσμο, του γέννησε την ανάγκη του "Επέκεινα", ότι δηλαδή υπάρχει κάτι πέρα από την καθημερινότητα του βίου. Έτσι άρχισε να κοιτά τα άστρα με "νοσταλγία" και να πιστεύει βαθιά μέσα του ότι έχει κάποια άμεση σχέση με αυτά.

ΑΡΧΕΓΟΝΟ


Καθοδεύουμε προς έναν άγνωστο τόπο έξω απ’ τον χωρόχρονο ακολουθώντας τα χνάρια του Αρχέγονου¹, με προορισμό τον κυκεώνα² της μνημοσύνης³ μέσα στον οποίο περιδινίζονται οι εγκόσμιες μορφές⁴. Σμίγουμε εγερθέντες⁵ στο βαθύ ενύπνιο, εκεί όπου το νυκτιφαές φως⁶ αγκαλιάζει εκστατικά το αισθητό⁷ σκότος, ξετυλίγοντας τον ιστό⁸ ενός έξυπνου⁹ αινίγματος. Είμαστε φευγαλέες σκιές που νοσταλγούν να αντικρίσουν ολόκληρα τα απλά, ατρεμή και ευδαίμονα φάσματα¹⁰ του νου, μέσα από τις μορφοπλασματικές εικόνες που χορεύουν μέσα στην ορχήστρα¹¹ του ενκεφάλου¹² μας. Είμαστε ειδωλικές¹³ αντανακλάσεις του αυτόζωου¹⁴ που ενορχηστρώνει το υποσελάνιο¹⁵ ολόγραμμα¹⁶ μέσα στο οποίο βυθιζόμαστε και μέσα από το οποίο αναδυόμαστε, εκλάμψεις¹⁷ που συνθέτουν την μεγάλη φωτιά¹⁸. Χορονοούμε¹⁹ σαν τέκμορες²⁰ το άπειρο περιφερόμενοι γύρω από τον κρατήρα²¹ των ψυχών, λησμονώντας πως όλα όσα υπάρχουν είναι οι νοήσεις ενός νου που νοεί τον εαυτό²² του. Όλοι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν, που γεννιούνται και που θα γεννηθούν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά διαφορετικές όψεις του αρχέγονου. Το Αρχέγονο είναι το αιώνιο παιδί²³, που πίσω από τα πύρινα μάτια²⁴ του εποπτεύει την άρρητη ακεραιότητα της Νύχτας²⁵. 

Αμέτρητοι καθρέφτες αντανακλούν την νόησή του στην αέναη περιφορά τους, καθώς άπειροι συνδυασμοί αριθμών τρέχουν πίσω από τα μάτια του. Ατάραχο ατενίζει τον μορφογενετικό²⁶ Ωκεανό να κινείται, αναδύοντας μέσα από τους αφρούς²⁷ της εφήμερες μορφές που επιστρέφουν²⁸ στον αρχέγονο εαυτό τους, στο άχρονο και άχωρο σημείο όπου το ουδέν αγκαλιάζει εκστατικά το άπειρο. Μέσα από ένα παράλληλο διάκοσμο²⁹ προβάλλονται σαν θέατρο σκιών οι κόσμοι μαζί με τις εκδηλωμένες υπάρξεις τους, στο μεταίχμιο³⁰ που σμίγουν η ματαιότητα και η πληρότητα, μέσα στα σπλάχνα της μέλανας μήτρας του σύμπαντος. Εισχωρούμε νοερά μέσα στην μητρική κι ερωτική αγκαλιά του αρχέγονου, η οποία έλκει τις επιμέρους υπάρξεις στην αδιαίτερη ενότητά του, εκεί όπου κάθε είδωλο ομορφιάς χάνει την αξία του μπροστά στην εκτυφλωτική Ιδέα του αρχέτυπου Κάλλους³¹. Η πρωταρχική ομορφιά δεν εκδηλώθηκε και δεν απωλέσθηκε ποτέ, παραμένοντας αείζωη μέσα στο ανέγγιχτο άβατο του απείρου, μέσα απ’ το οποίο εκπορεύεται η κάθε δυνατότητα³² και η κάθε ετερότητα³³,
στο αισθητό σκότος³⁴. 

7 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα ινομυώματα της μήτρας με φυσικό τρόπο

Άρθρο της Δρος Marianna Pochelli
Περίπου το 70% των γυναικών θα εμφανίσουν ινομυώματα κάποια στιγμή στη ζωή τους, όμως για την πλειοψηφία των γυναικών υπάρχει μία μόνο επιλογή θεραπείας μέσω της συμβατικής οδού, δηλαδή την υστερεκτομή. Μερικές γυναίκες δεν παρουσιάζουν ποτέ κανένα σύμπτωμα, ενώ άλλες έχουν πολύ έντονα συμπτώματα. Το θετικό είναι ότι τα περισσότερα ινομυώματα δεν προκαλούν συμπτώματα και πολλές φορές δεν απαιτούν καμία ιδιαίτερη θεραπεία.
Τα ινομυώματα της μήτρας ή λειομυώματα είναι μη καρκινικοί όγκοι που αναπτύσσονται μέσα στη μήτρα της γυναίκας. Αν και τις περισσότερες φορές τα ινομυώματα συρρικνώνονται μόνα τους, δυστυχώς,  αποτελούν τη νούμερο ένα αιτία υστερεκτομής σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Τις περισσότερες φορές οι ωοθήκες, οι οποίες παράγουν τεστοστερόνη, αφαιρούνται μαζί με τη μήτρα προκαλώντας έτσι μια σειρά από πολλά άλλα προβλήματα.
Πληροφορίες για τα ινομυώματα της μήτρας

Γιατί κοκκινίζουν τα μάτια στην πισίνα!

red eyes pool
Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές τα μάτια σας κοκκινίζουν μετά το μπάνιο στην πισίνα. Και πιθανότατα υπεύθυνο γι’ αυτό θεωρείτε το υπερβολικό χλώριο στο νερό!
Λάθος! Στην πραγματικότητα ο λόγος που κοκκινίζουν τα μάτια είναι περισσότερο αηδιαστικός!

COBRA: - Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CABAL!

THE PORTAL


Η τελευταία συνέντευξη του Cobra..
- Ο Βαρουφάκης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης απειλήθηκαν, τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειες τους! Η Ανατολική Συμμαχία (BRICS) πρότεινε βοήθεια στην Ελλάδα αλλά αυτό εξαγρίωσε την Cabal με αποτέλεσμα να ενταθεί η διαμάχη μεταξύ των.
- Η JP Morgan ελέγχει με δικό της λογισμικό το Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, αλλά πριν λίγες μέρες οι Φωτεινές Δυνάμεις κάνοντας μια πρόβα τζενεράλε, το ξεπέρασαν!
- Η Αμερικανική κυβέρνηση προχωρεί σε νομοθετική ρύθμιση υποχρεωτικών εμβολιασμών σε παιδιά, γεγονός που έχει άμεση σχέση με τους "ξαφνικούς" θανάτους 8 ολιστικών ιατρών στις ΗΠΑ.

Τα αντιβιοτικά σε παιδιά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο νεανικής αρθρίτιδας



Παιδιά στα οποία είχαν συνταγογραφηθεί αντιβιοτικές θεραπείες είχαν και διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν νεανική αρθρίτιδα απ’ ότι παιδιά που δεν ελάμβαναν αντιβιοτικά, υποστηρίζει τώρα νέα μελέτη.
Περίπου το ένα τέταρτο των αντιβιοτικών που χορηγούνται σε παιδιά είναι περιττό, εκτιμούν ειδικοί επιστήμονες. Η εκτίμηση δε αυτή είναι υψηλότερη για τα αντιβιοτικά που συνήθως συνταγογραφούνται για την αντιμετώπιση οξέων λοιμώξεων του αναπνευστικού. 
 
Η νέα μελέτη που δημοσιεύει η επιθεώρηση Pediatrics δείχνει ότι όσο περισσότερα αντιβιοτικά παίρνουν τα παιδιά, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν να αναπτύξουν νεανική αρθρίτιδα. Συγκεκριμένα, παιδιά που έπασχαν από λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν με αντιβιοτικά, έδειξαν να έχουν υψηλότερο κίνδυνο αρθρίτιδας σε σύγκριση με όσα είχαν αντίστοιχες λοιμώξεις αλλά δεν έλαβαν θεραπεία. 

Η πολλή τηλεόραση και η λίγη άσκηση «χτυπούν» στο μυαλό αργότερα!



Αν βλέπει κανείς πολλές ώρες τηλεόραση –τουλάχιστον 4 ώρες ημερησίως– από τα 18 του χρόνια μέχρι τα 30 του κινδυνεύει ως μεσήλικας να έχει μειωμένη γνωστική λειτουργία, υποστηρίζει νέα έρευνα. 
Ατελείωτες ώρες σε έναν καναπέ μπροστά σε μια οθόνη τηλεόρασης μπορούν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της γνωστικής λειτουργίας στην μέση ηλικία καθώς η σχέση της φυσικής δραστηριότητας σε νεαρή ηλικία φαίνεται να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο αργότερα, επισημαίνουν ερευνητές του Northern California Institute of Research and Education στο Σαν Φρανσίσκο. Παρουσιάζοντας τα σχετικά ευρήματα σε διεθνές συνέδριο για το Αλτσχάϊμερ στην Ουάσινγκτον, οι ερευνητές του NCIRE επιβεβαιώνουν την θεωρία των σημαντικών επιπτώσεων που έχει για την υγεία η καθιστική ζωή προσθέτοντας το στοιχείο της επιδείνωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας καθώς η 25ετής μελέτη 3.200 ενηλίκων ατόμων ηλικίας 18-30 ετών ήταν αποκαλυπτική. 

5 μύθοι για την ενυδάτωση ξεσκεπάζονται σε πέντε γουλιές!



Μεγάλο μέρος της έρευνας για την ανθρώπινη ενυδάτωση χρηματοδοτείται εν μέρει από την βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού. Τι ισχύει όμως πραγματικά απ’ όσα ξέρουμε;  
Πίνετε όταν διψάτε. Σταματείστε να πίνετε όταν κορέσετε την δίψα σας. Ακολουθείστε αυτόν τον απλό κανόνα και δεν κινδυνεύετε από αφυδάτωση, λέει ο Δρ. Stanley Goldfarb, νεφρολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ο οποίος δεν καταλαβαίνει την… ψύχωση που υπάρχει στον Δυτικό κόσμο με το νερό και την ενυδάτωση γενικότερα. 
 
Καταλαβαίνει όμως ότι εν μέρει αυτό οφείλεται σε διάφορες έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, χρηματοδοτούμενες στην πλειονότητά τους από τους άμεσα ενδιαφερόμενους –την βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού. Αμφισβητώντας την «ανάγκη» να κυκλοφορεί κανείς όλη μέρα με ένα μπουκάλι νερό πάντα διαθέσιμο για να σιγουρευτεί ότι… δεν θα διψάσει –δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να δείχνει ότι αυτό είναι ωφέλιμο, λέει χαρακτηριστικά– ο Αμερικανός ειδικός καταρρίπτει τους πέντε κυρίαρχους «μύθους της ενυδάτωσης».   

Αν έφυγε ο σεβασμός από τη σχέση, φύγε κι εσύ…

Έχεις θράσος να μην αγαπάς και να μένεις δίπλα σε έναν άνθρωπο που σε λατρεύει. Γιατί αν υπήρχε αγάπη θα έμενες κοντά του ανεξαρτήτως συγκυριών και δυσκολιών, ψυχή τε και σώματι.

Δε θα χρειαζόταν να παίξεις με την καρδιά του, δε θα μοίραζες την αγάπη του για να φτάσει και για τους δυο σας, δε θα χρησιμοποιούσες λόγια όμορφα για να πείσεις, θα κρατούσες την ψυχή σου καθαρή, θα μπορούσες να πεις «αντίο» κοιτώντας τον άλλον στα μάτια.

Λένε ότι οι άνθρωποι εκτιμούν την αξία του άλλου στην απουσία του.

Αυτό είναι άδικο για όσους δίνουν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη με την ελπίδα ότι κάτι, κάποτε, θα αλλάξει. Αναρωτήσου αν τα δίνουν όλα απλόχερα, πόσο δίκιο θα είναι γι? αυτούς όταν δε θα τους έχει μείνει ούτε ψυχή; Τι να κάνουν την εκτίμηση στο τέλος αν μέσα στη σχέση δεν την έχουν; Τι να την κάνουν τη δικαίωση μετά την ήττα; Μα είναι όντως ήττα;

Προχθές μια φίλη δασκάλα μού έδειχνε κάτι κατασκευές που φτιάχνουν τα παιδιά στο σχολείο με Lego. Ένα φυλλάδιο είχε οδηγίες για τις διαστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν, τα χρώματα που θα τοποθετηθούν σε κάθε σημείο και πώς θα τεθεί ο μηχανισμός σε λειτουργία για να κινήσει την κατασκευή. Η σχέση δεν έχει οδηγίες χρήσης. Έχει χρώματα και μηχανισμούς λειτουργίας που το κάθε μέλος της τοποθετεί μικρά-μικρά κομματάκια Lego ή που αφαιρεί. Όσα κομματάκια κι αν προσθέσεις εσύ η κατασκευή δε θα κινηθεί αν ο άλλος τα αφαιρεί γιατί δεν θα είναι ποτέ άρτια εξοπλισμένη.

Διαφορές ανάμεσα στην αληθινή και την τοξική αγάπη


Όλοι σε κάποιο βαθμό είμαστε διατεθειμένοι και πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις, να ανεχόμαστε και να συγχωρούμε.

Σε μερικές περιπτώσεις όμως η ανεκτικότητα και οι υποχωρήσεις που κάνουμε μας εξουθενώνουν, θίγουν την αξιοπρέπειά μας, ανατρέπουν την ισορροπία μας και μας κάνουν να νιώθουμε αποτυχημένοι και δυστυχείς.

Παρακάπτω μπορούμε να διαπιστώσουμε αν και σε ποιο βαθμό τα συναισθήματα που βιώνουμε απέναντι στον σύντροφό μας είναι αληθινή αγάπη ή η έκφραση νευρωσικών αδυναμιών που μας δεσμεύουν και εμείς τις καλύπτουμε κάτω από το πρόσχημα της αγάπης.

Αληθινή αγάπη: κύρια προτεραιότητα είναι η εξέλιξη του εαυτού σας.
Τοξική αγάπη: υπάρχει εμμονή με τη σχέση.

Αληθινή Αγάπη: υπάρχει χώρος για ανάπτυξη και επέκταση αλλά και επιθυμία για τους άλλους να αναπτυχθούν εξίσου.
Τοξική αγάπη: αίσθημα ασφάλειας και άνεσης μόνο στην ομοιότητα. Η ανάγκη θεωρείται απόδειξη αγάπης – στην πραγματικότητα ίσως είναι φόβος, ανασφάλεια, μοναξιά.

Λόγοι που οι γυναίκες συγχωρούν τους άντρες όταν απιστούν


Φοβάται να μείνει μόνη της, πιστεύει ότι θ? αλλάξεις ή απλά σ? αγαπάει. Είναι μόνο μερικοί από τους λόγους θα την κάνουν να συγχωρήσει την απιστία σου.

Στατιστικά και μόνο να το…
δεις οι γυναίκες συγχωρούν πιο εύκολα την απιστία. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι συμβαίνει στο μυαλό της και την ωθεί να μην σ? αφήσει;

Αποτυχία
Είναι μια λέξη που δεν θέλει να υπάρχει στη ζωή της και πόσο μάλλον στα ερωτικά της. Το να μην σε δεχτεί θα είναι σαν να παραδέχεται ότι η σχέση σας και η αγάπη σας απέτυχε. Έτσι προτιμά να ξαναπροσπαθήσει και μάλιστα να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να κολλήσει το γυαλί.

Ο φόβος του αγνώστου
Είναι μαζί σου πολύ καιρό, έχει δεθεί και έχει μάθει να ζει μέσα στη σχέση σας. Το να σε αφήσει και να επιστρέψει σε μια κατάσταση πολύ μακρινή για εκείνη την φοβίζει. Και αυτό που τη φοβίζει ακόμα περισσότερο είναι το πώς θα είναι να ζει χωρίς εσένα. Έτσι προτιμά να μείνει σε κάτι που γνωρίζει, έστω κι αν είναι λάθος, από το να αντιμετωπίσει το άγνωστο.

Σαν κι αυτούς

san ki autous
Κάποτε από το μπαλκόνι του μπορούσε και έβλεπε μέχρι την θάλασσα, τις μέρες που ο ουρανός ήταν καθαρός έβλεπε ακόμα πιο μακριά. Εδώ και μερικά χρόνια είχε χτιστεί μπροστά του ένα επταώροφο κτήριο που καθόλου σίγουρος δεν ήταν για την νομιμότητά του αλλά και έτσι να ήταν, δεν είχε ούτε τις γνώσεις, ούτε το χρήμα για να κάνει κάτι γι’ αυτο.
Χρόνο όμως είχε, από χρόνο άλλο τίποτα.
Κάθε πρωί έφτιαχνε τον καφέ του και έβγαινε στο μπαλκόνι μόνος, πάντα μόνος και σιγά σιγά συμφιλιώθηκε με την ιδέα πως για το υπόλοιπο της όχι και τόσο μνημειώδους ζωής του θα κλέβει από τις ζωές των άλλων.

Οι μικρές ιστορίες πίσω από τις στάσεις του Μετρό

Στο τέλος τoυ Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τo δίκτυo συγκoιvωvιώv της Αθήvας, όπως και αυτό τωv περισσoτέρωv Ευρωπαϊκώv πόλεωv, ήταv oλoκληρωτικά κατεστραμμέvo. Στo κέvτρo της Αθήvας υπήρχαv τα υπoλείμματα εvός απαρχαιωμέvoυ συστήματoς τραμ και η μovαδική γραμμή Μετρό ξεκιvoύσε από τo λιμάvι τoυ Πειραιά και συvέχιζε βόρεια, μέσω της Πλατείας Ομovoίας, – τηv καρδιά τoυ εμπoρικoύ κέvτρoυ της Αθήvας – μέχρι τηv πλατεία Αττικής.
AM_Mesa_Metaforas_Athina_freeminds
H ελληvική Κυβέρvηση, για vα αvτιμετωπίσει αυτή τηv κατάσταση, απευθύvθηκε σε ιδιώτες έτσι τα έργα για τις πρώτες υπόγειες γραμμές στην Αθήνα άρχισαν το 1992 και ολοκληρώθηκαν το 2000. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν στη διάθεσή μας 61 σταθμοί του Μετρό με ορισμένους από αυτούς να μας έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον για τις μικρές ιστορίες που «κουβαλάν».

Γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε;

Γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε;

Τι είναι αυτό που μας οδηγεί να αισθανόμαστε μονίμως ανικανοποίητοι;


«Όλο ατυχίες μού συμβαίνουν», «Αν είχα καλύτερη δουλειά, περισσότερα χρήματα, μεγαλύτερο σπίτι, όλα θα ήταν διαφορετικά».

Παράπονο, ζήλια, αδικία. Αυτά είναι τα συναισθήματα που «κρύβονται» πίσω από τις παραπάνω φράσεις και ίσως να τα έχουμε αισθανθεί και εμείς οι ίδιοι.

Πράγματι, συχνά νιώθουμε αδικημένοι από τη ζωή, τη μοίρα, πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι γύρω μας έχουν μεγαλύτερη εύνοια, περισσότερη τύχη, επιπλέον ευκαιρίες.

Γιατί να μην μπορούμε να απολαύσουμε τη ζωή και να δαπανάμε χρόνο και φαιά ουσία ζηλεύοντας όσα απολαμβάνουν οι άλλοι;

Πώς κατάφερα να θεραπεύσω τον καρκίνο του δέρματος της μητέρας μου στο σπίτι!

coconutoil_baking_soda-597x400
Τα τελευταία 3 χρόνια, η μητέρα μου  υποφέρει από έναν τύπο καρκίνου του δέρματος που ονομάζεται βασικοκυτταρικό καρκίνωμα. Αυτή είναι η λιγότερο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, θεωρείται ως μη-απειλητική για τη ζωή από τον ιατρικό κλάδο, σε αντίθεση με την πιο κακοήθη μορφή καρκίνου του δέρματος που είναι γνωστή ως μελάνωμα.
Το βασικοκυτταρικό ξεκίνησε ως μία μικρή κόκκινη βλάβη στην κορυφή του κεφαλιού της μητέρας μου. Άρχισε να αιμορραγεί, στη συνέχεια έκανε πληγή (κρούστα), κατόπιν αιμορραγία και πάλι και στη συνέχεια πάλι κρούστα.
Η πληγή συνέχισε να αναπτύσσεται και κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων σχεδόν τετραπλασιάστηκε σε μέγεθος. Όχι μόνο μεγάλωσε σε πλάτος, αλλά και σε μέγεθος. Δυστυχώς, χρειάστηκε πολύ πριν η μητέρα μου τελικά αποφασίσει να πάει στο γιατρό.
Πήγαμε σε έναν δερματολόγο που μας συστήθηκε από το γιατρό της. Μια βιοψία έγινε και η αλλοίωση επιβεβαιώθηκε ως καρκινική.Κατά την αρχική διαβούλευση ο δερματολόγος είπε ότι λέει κάθε γιατρός: "Δεν υπάρχει θεραπεία για το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, αλλά μπορούμε να το αφαιρέσουμε χειρουργικά" 
Εκείνος δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι δεν θα επιστρέψει. Παρ'όλ'αυτά,  προγραμματίστηκε ένα ραντεβού για να αφαιρεθεί.
Όχι πολύ καιρό μετά την επέμβαση, το βασικοκυτταρικό  επέστρεψε - αυτή τη φορά χειρότερο. Φάνηκε να αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα, και μέσα σε δύο εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση η αιμορραγία και η εφελκιδοποίηση (αποξηραμένες κρούστες) ήταν πάλι πίσω. Ήταν εξαιρετικά απογοητευτικό το θέαμα αυτό, και πραγματικά αισθάνθηκα αδύναμος επί του θέματος. Πήρα την απόφαση να πάω στο δερματολόγο με τη μητέρα μου για την επόμενη επίσκεψή της, και ήμουν διατεθειμένος να τον ρωτήσω μια πληθώρα ερωτημάτων, με πρώτη μου ερώτηση, "Τι στο καλό είναι αυτό το πράγμα ???" 
Τότε έμαθα τον ιατρικό όρο για αυτό το είδος του καρκίνου του δέρματος.
Παίρνοντας τα πράγματα στα χέρια μας

Πρωτοφανής απώλεια κυριαρχίας



Γροθιά στο στομάχι ο εξάστηλος, πέρα πέρα τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» για κάθε Ελληνα: «Μια πρωτόγνωρη στην Ευρώπη απώλεια κυριαρχίας»! Μία ακόμη μαχαιριά στον υπότιτλο: «Για να αποφύγει το Grexit, η Αθήνα δέχτηκε να τεθεί υπό κηδεμονία χωρίς προηγούμενο στη ζώνη του ευρώ»! Η πικρή αλήθεια είναι πως η γαλλική εφημερίδα δεν έχει καθόλου άδικο. Αυτά που υπέγραψε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα το πρωί στις Βρυξέλλες υπερβαίνουν κάθε φαντασία.
Πάει περίπατο κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Κατεξευτελίζονται τόσο η κυβέρνηση όσο και η Βουλή της Ελλάδας, αφού οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι της Ευρωζώνης αποφάσισαν να υπόκεινται τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και το ελληνικό Kοινοβούλιο στις εντολές της... τρόικας! Βάσει των οδηγιών που θα έχει η τρόικα από την καγκελαρία του Βερολίνου, θα ανακοινώνει στους Ελληνες υπουργούς και βουλευτές τι... επιτρέπεται να νομοθετήσουν και τι απαγορεύεται!
Ρητή η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για την Αθήνα: «Η κυβέρνηση οφείλει να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλη τη νομοθεσία στους σχετικούς τομείς, με επαρκή χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή» ανα­φέ­ρει επί λέξει.

Είπαν ή έγραψαν... - Σοφά λόγια, ευφυολογήματα, ιστορικές ρήσεις κι αποφθέγματα


Λεξικό όρων:
Αρχιτέκτονας: Κάποιος που είτε δεν έχει τα αρχίδια για να γίνει μηχανικός είτε δεν είναι αρκετά πούστης για να γίνει σχεδιαστής.
Διπλωμάτης: Κάποιος που σου λέει να πας στον διάολο, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ανυπομονείς να ξεκινήσεις το ταξίδι.
Σύμβουλος: Κάποιος που χρησιμοποιεί το ρολόι της γυναίκας σου, σου λέει την ώρα, και μετά σε χρεώνει για αυτό.
Τραπεζίτης: Αυτός που σου δανείζει την ομπρέλα του όταν έχει λιακάδα και την παίρνει πίσω όταν αρχίζει να βρέχει.
Ψυχολόγος: Κάποιος που κοιτάει κάπου αλλού, όταν μία όμορφη γυναίκα μπαίνει μέσα στο δωμάτιο.
Νυμφομανής: Όρος που χρησιμοποιεί ο άντρας για την γυναίκα που θέλει σεξ περισσότερο από ότι αυτός.
Απαισιόδοξος: Αισιόδοξος με εμπειρία.
Γλώσσα: Σεξουαλικό όργανο, το οποίο μερικοί εκφυλιστικά το χρησιμοποιούν για την ομιλία
Δέκατο του δευτερολέπτου: Χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του ανάμματος του πράσινου φαναριού και του κορναρίσματος του μαλάκα του πίσω αυτοκινήτου.
Μονογαμία: Καταπιεσμένη πολυγαμία.
Ομαδική δουλειά: Η δυνατότητα να ρίχνουμε το φταίξιμο για τα λάθη στους άλλους.
Διακοπές: Μια περίοδος ταξιδιού και χαλάρωσης όπου παίρνεις τα διπλάσια ρούχα και τα μισά λεφτά απ’ ότι χρειάζεσαι.
«Ανακεφαλαιώνοντας»: η φράση που ξυπνάει το ακροατήριο.
Φεμινισμός: Όταν στα ελαττώματα των γυναικών προστίθενται τα ελαττώματα των ανδρών.
Πονοκέφαλος: Μέθοδος αντισύλληψης, χρησιμοποιούμενη κυρίως από γυναίκες.
Ανώνυμος
Αν ο Χριστός σας είναι Εβραίος, το αυτοκίνητό σας ιαπωνικό, η πίτσα που τρώτε ιταλική, η δημοκρατία σας ελληνική, οι αριθμοί σας αραβικοί, τα γράμματά σας λατινικά, τότε γιατί ο γείτονάς σας είναι ξένος;
Διαφημιστική εκστρατεία στη Γερμανία

Πώς να χωρίσετε έναν άνδρα

Το θέμα είναι όταν ο άνδρας δεν είναι προετοιμασμένος για αυτή την εξέλιξη, υπάρχουν κάποια μυστικά για να «πληγωθεί» λιγότερο
annulment-divorceΚάθε χωρισμός είναι επίπονος, ανεξάρτητα ποιός τον αποφασίζει και για ποιούς λόγους και οι δύο πλευρές υποφέρουν. Το θέμα είναι όταν ο άνδρας δεν είναι προετοιμασμένος για αυτή την εξέλιξη, υπάρχουν κάποια μυστικά για να «πληγωθεί» λιγότερο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα