Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η ζωή είναι τόσο σύντομη, που πρέπει να κινείσαι αργά


Τρέχεις, όλο τρέχεις.
Κουράστηκα πια να σε βλέπω να τρέχεις.
Και να ήξερες τί τρέχεις να προλάβεις ή τί ψάχνεις να βρεις; Αλήθεια σου λέω, δεν έχεις ιδέα.

Ψάχνω την ευτυχία, σου λέει ο ένας, τρέχω να προλάβω τις ευκαιρίες, ακούς από τον άλλον, θέλω να έχω χρόνο όταν μεγαλώσω να απολαύσω τη ζωή, λέει ο παράλλος, να μην τα κάνω όλα τώρα που είμαι νέος; -ακούς παραδίπλα...

Ας τρέξουμε. Αλλά να το ξέρετε, χάνουμε χρόνο, δεν κερδίζουμε.
Ναι, έτσι όπως το λέω είναι.
Κάτσε μια στιγμή, να ξαποστάσεις και να συλλογιστείς. Από το τρέξιμο δεν προλαβαίνεις να απολαύσεις τις στιγμές. Από αυτές, που και επιτυχία έχουν, και ευτυχία.

Βυθίζεις τις αισθήσεις σου σε συνεχή χειμερία νάρκη και ακροβατείς με το σώμα στο τεντωμένο σχοινί που δεν έχει προορισμό ούτε τέλος. Ξοδεύεις τον πολύτιμο όπως λες χρόνο σου, προσπαθώντας να τιθασεύσεις τις άγνωστες και αβέβαιες εμπειρίες του μέλλοντος.
Σταμάτα να αναλώνεσαι, ζήσε τις στιγμές σου μία, μία. Αυτό ονομάζεται ευτυχία. Νόμιζες κάτι άλλο εσύ;

Τσίπρας: «Ψυχραιμία Έλληνες! Τουλάχιστον καταργήσαμε την Τρόικα!»

Αλεξης-Τσιπρας-1
Για πρωτοφανή θρίαμβο της διαπραγματευτικής τακτικής της ελληνικής κυβέρνησης που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αλλοιωθεί από το τρίτο μνημόνιο που συμφωνήθηκε, έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ακολουθεί το πανηγυρικό διάγγελμα στο οποίο προέβη ο Αλέξης Τσίπρας, λίγα μόλις λεπτά μετά την άισια λήξη της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής:
«Ελληνίδες και Έλληνες, σήμερα είναι μια μεγάλη και ιστορική μέρα χαράς για τον λαό μας.
Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση πέντε μηνών καταφέραμε να βγάλουμε επιτέλους την χώρα από το τέλμα οδηγώντας την -για πρώτη φορά- σε ένα φιλολαϊκής υφής μνημόνιο.
Ένα μνημόνιο ελπίδας, ένα μνημόνιο αξιοπρέπειας.

5 δραστηριότητες που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Η επιστήμη μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους, αφού σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι ειδικοί ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότερους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να έχουμε καλύτερη διάθεση.
drastiriotita1. Κάντε σχέδια: Σύμφωνα με έρευνα του 2007 (Van Boven & Ashworth) η ικανοποίηση που παίρνουμε από την αναμονή μιας όμορφης βόλτας που σχεδιάζουμε, των διακοπών ή μιας επετείου ή γιορτής, μπορεί να γεννήσει ένα πολύ μεγάλο θετικό συναίσθημα που άμεσα μας φτιάχνει τη διάθεση.

Όλα παλεύονται. Ακόμη κι ο καρκίνος κι ας μην το πιστεύεις…

anapnoes.gr : ehlers  Maris Ehlers Photography IMG8558 low Όλα παλεύονται. Ακόμη κι ο καρκίνος κι ας μην το πιστεύεις...
Tην παρατηρώ καθώς κάθεται δίπλα μου στην ξαπλώστρα.
Δυο βαθιές τομές ψηλά στο στήθος, επουλωμένες αλλά μεγάλες, σε σημείο που και να θέλει το μάτι σου να πέσει αλλού, σαν να το τραβάνε.
Διακριτική, δεν τη ρωτάω κουβέντα. Τα πέρασα κι εγώ με δυο τρεις τρόπους και δεν μ’ άρεσε να ανοίγω τέτοιες συζητήσεις.
Συνεχίζω να την παρατηρώ.
Μια κούκλα με αλαβάστρινο δέρμα και ξανθά μαλλιά. Από εκείνα τα κορίτσια που το πρόσωπό τους κάνει για διαφημίσεις. Ατάραχη για αυτό που φαίνεται στο σώμα της, με ένα μόνιμο χαμόγελο, ομορφιά που δείχνει σαν να μη γνωρίζει ότι την έχει, προσωπικότητα που σε κάνει να τη συμπαθήσεις με την πρώτη ματιά.
Ένα κορίτσι από εκείνα που διαθέτουν πηγαίο χιούμορ, ατάκες κοφτερές, άνθρωπος που μπορείς να κάνεις συζήτηση μαζί του, ακόμα και αν δεν έχεις ένα κοινό σημείο.
Με τρώει να μάθω όμως. Να μάθω την ιστορία της. Όχι από διάθεση κουτσομπολιού. Από καθαρό ενδιαφέρον και μόνο.

Διαδικασία γήρανσης στην ευαίσθητη περιοχή

Είναι πιθανό να παρατηρήσατε στο σώμα σας μερικές από τις επιπτώσεις της γήρανσης, όπως ρυτίδες, μειωμένο μεταβολισμό και απώλεια μνήμης. Όσον αφορά τη γήρανση του κόλπου σας έχετε ασχοληθεί; Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από αλλαγές που συμβαίνουν εκεί κάτω ξεκινώντας στην ηλικία των 40 ετών. Από αύξηση της ξηρότητας του κόλπου, ακράτεια έως στένωση του κόλπου.
Πρόπτωση
Μια κατάσταση σχετιζόμενη με την ηλικία που μπορεί να προκύψει στην περιοχή είναι η πρόπτωση (η ουροδόχος κύστη, είτε το παχύ έντερο είτε η μήτρα, είτε συνδυασμός των παραπάνω πέφτουν» μέσα στον κόλπο) λέει ο γυναικολόγος Timothy Ryntz από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Για τις γυναίκες με ήπια πρόπτωση, οιασκήσεις Kegel μπορεί να είναι χρήσιμες. Παράλληλα με την υγεία του ασθενούς, μπορεί να εισαχθεί μια αφαιρούμενη συσκευή στον κόλπο για να κρατήσει τα πράγματα στη θέση τους. Μια άλλη επιλογή είναι η χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένων της επισκευής της κυστεοκήληςορθοκήλης και η υστερεκτομή (αφαίρεση της μήτρας και, ενδεχομένως, τον τράχηλο της μήτρας), επισημαίνει η γυναικολόγος Alyssa Dweck, MD.
Ο κόλπος σας αρχίζει πραγματικά να γερνά

ΠΟΙΟΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Τις στημένες δημοσκοπήσεις που λένε «ευρώ πάση θυσία» πίστεψε ο Αλέξης Τσίπρας – και αυτό ήταν το ολέθριο λάθος του. Ενώ πριν από επτά μόλις μέρες ο κόσμος τού είχε πει«όχι άλλα μέτρα, ό,τι κι αν γίνει», εκείνος αποσιώπησε το «ό,τι κι αν γίνει», που σαφώς αποδεχόταν τη ρήξη παρά την παράδοση άνευ όρων.
Το Facebook και το Twitter, όπως οι συζητήσεις στο μετρό και μία κουβέντα στο περίπτερο ή στην ουρά των ΑΤΜ, είναι καθρέφτες της κοινωνίας. Μπορεί να δείχνουν την εικόνα λίγο λοξά, λίγο μεγεθυμένα, αλλά είναι καθρέφτες. Δείχνουν μία αλήθεια, εννοώ. Σε αντίθεση με τις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις του ψεύδους, που έδειχναν ότι ο κόσμος ήταν διατεθειμένος να δεχτεί ασμένως το πακέτο Γιουνκέρ (αυτό που απορρίφθηκε με το βροντερό 61,3%).
ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΞΩ έπεσαν τα γκάλοπ στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος και είναι τα ίδια γκάλοπ που αναμασούσαν επί μήνες ότι ο κόσμος ήθελε κατά 80% ευρώ και προέκρινε ακόμη και μία κακή συμφωνία από τη ρήξη. Αυτά τα γκάλοπ εξαπάτησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Τις στημένες δημοσκοπήσεις που λένε «ευρώ πάση θυσία» πίστεψε ο Αλέξης Τσίπρας – και αυτό ήταν το ολέθριο (διαισθητικό, αν όχι πολιτικό) λάθος του.

Κρούγκμαν στους NYT: Η Ευρώπη έχει δεχτεί θανάσιμο πλήγμα και δεν φταίνε οι Έλληνες γι' αυτό

SCHAEUBLE

Με ένα νέο κείμενο στους New York Times που τιτλοφορείται «Σκοτώνοντας την Ευρωπαϊκή Ιδέα», ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν τονίζει πως η λίστα των απαιτήσεων που παρουσιάστηκαν στους Έλληνες πολιτικούς κατά την διάρκεια του Eurogroup ήταν άκρως υπερβολικές, γεγονός που κάνει το hashtag #ThisIsACoup (Αυτό είναι ένα Πραξικόπημα) να ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα.
«Ενδεχομένως νοείται ως μια προσφορά που η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί. Όμως ακόμα και αν είναι έτσι, πρόκειται για μια αποκρουστική προδοσία όλων όσων η Ευρωπαϊκή Ιδέα υποτίθεται πως εκφράζει», εξηγεί ο Κρούγκμαν.
Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως είναι δύσκολο να εμπιστευθεί τις προθέσεις της Γερμανίας μετά από όλα αυτά. Ο Μάριο Ντράγκι προσπαθεί να εκλογικεύσει την όλη κατάσταση, ο Ολάντ δείχνει επιτέλους να αντιστέκεται στις γερμανικές οικονομικές πολιτικές που έχουν αποτύχει στο παρελθόν, όμως το κακό έχει ήδη γίνει.

Ο Τσίπρας έχει εξουσιοδότηση μόνο να τις φάει κι όχι να φύγει.


Να φύγει ή να μη φύγει τελικά; Λέω για τον Τσίπρα από τη σύνοδο. Να δεχθεί ή όχι αυτά που του προτείνουν; Ευρώ ή δραχμή; Ασάλιωτο ή σαλιωμένο; Τρομερά διλήμματα, έτσι δεν είναι; Θόλωσες φίλε. Ανησυχείς. Σου έχει φύγει το τσερβέλο. Γιατί; Δεν καθορίζεις τις εξελίξεις. Δεν είσαι ο κυρίαρχος λαός. Το παραμύθι!
Αυτή είναι μια εξήγηση. Μπορεί να ανησυχείς επειδή κάτι ευρουλάκια που είχες δεν τα έβγαλες από την τράπεζα. Το θέμα είναι ότι ανησυχεί κι ο άλλος που τα έχει στείλει στην Ελβετία, εδώ και μήνες. Διαφορετική η δική του ανησυχία. Εχει την ίδια ένταση με τη δική σου. Ξεκινάτε από άλλη αφετηρία.
Οι γιάπηδες της Ευρώπης δίνουν την πιο διδακτική παράσταση που έχει δοθεί ποτέ. Βαράνε στο ψαχνό και παραδειγματικά. Πολύ δε περισσότερο τώρα που έχουν απέναντί τους αριστερή στην ταμπέλα κυβέρνηση.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ


Κίνηση ματ κύριοι. Κόλπο γκρόσο. Δεν μιλάω για το χαμόγελο και την ανακούφιση του κόσμου για τη συμφωνία που βέβαια σημαίνει ότι σκληρά και ασάλιωτα θα υποστεί τις συνέπειες. Πού το πάω; Δεν είναι φως φανάρι;
Μάλλον όχι. Να το κάνω λιανά. Μιλάω για το ταμείο δημόσιας περιουσίας, όπου κλήθηκε η Ελλάδα να υποθηκεύσει περιουσιακά στοιχεία της αξίας περισσοτέρων των 50 δις ευρώ. Το πέταξαν οι Ευρωπαίοι στο τραπέζι και το διέρρευσαν οι παρατρεχάμενοι.
Μετά από ατελείωτες ώρες ενημερωθήκαμε για τετραμερή συνάντηση Τσίπρα, Ολάντ, Μέρκελ, Τουσκ, όπου υπήρξε διαπραγμάτευση εναλλατικής πρότασης και αποσύρθηκε η αρχική ιδέα του ταμείου δημόσιας περιουσίας, το οποίο παρεμπιπτόντως υφίσταται στο Λουξεμβούργο εδώ και δυο χρόνια για παν ενδεχόμενο. Με επικεφαλής τον Σόιμπλε. «Μεταφέρθηκε» στην Ελλάδα ως ενα ταμείο ανάπτυξης, ιδιωτικοποιήσεων που θα το χειρίζονται Ελληνες, με τη «διακριτική» παρουσία των θεσμών. Το ΤΑΙΠΕΔ δηλαδή με συχνό έλεγχο.

Η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2015


Κανένας δεν το σκέπτεται αυτό. Κανένας δεν το λέει. Κανένας δεν το είπε απ' όλους αυτούς που αλλάζουν περισσσότερα κανάλια την ίδια ημέρα από τα πουκάμισα όταν ιδρώσουν λόγω της ζέστης. Εγώ το σκέπτομαι και το λέω.
Αυτοί οι εργαζόμενοι, 25χρονοι και 30χρονοι που πληρώνουν εισφορές για τη συνταξιοδότησή τους είναι ο ορισμός του απόλυτου θύματος. Φοβερό. Ανατριχιαστικό. Πέρα για πέρα φασιστικό. Να είσαι υποχρεωμένος να προπληρώνεις σε μια εποχή που περισσότερο από κάθε άλλη έχει σημασία αληθινής επιβίωσης το ταμείο συντάξεως, όταν δεν γνωρίζεις ότι μετά από 30 και 40 χρόνια θα σου δώσει σύνταξη.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ KOΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ


Γράφει η Amodini Κωστάκη
Aθλητής που διακρίθηκε σε Ολυμπιακούς Αγώνες έστησε κομπίνα για να παίρνει ευρωπαικές επιδοτήσεις, τον αντιλήφθηκαν και άρχισαν να το ψάχνουν οι Συριζαίοι ιθύνοντες επειδή είχε γίνει ...ΑΠΛΗΣΤΟΣ! Σαν και αυτόν υπάρχουν χιλιάδες....
Καθηγήτρια ψάχνεται και διαβάζει αναλύσεις προσπαθώντας να κατανοήσει πως φτάσαμε ως εδώ. Οτιδήποτε μοιάζει με ...συνωμοσία και πολιτικό σχεδιασμό απο think tanks άλλων χωρών, την φρικάρει τόσο,που βαζει τις φωνές: " αν είναι αλήθεια ότι ολα αυτά που ζούμε ήταν σχεδιασμένα από καιρό...ΝΙΩΘΩ ΑΝΗΜΠΟΡΗ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ ΕΤΣΙ!
Χτες η παραλιακή ήταν γεμάτη, από την Αναβυσσο ως την Βούλα... ή οι Ελληνες έχουν άγνοια κινδύνου ή είμαστε απλά τυχεροί που ζούμε πλάι στη θάλασσα και έχουμε ήλιο...

Μην κλείνεις τα μάτια σου στο φόβο, άνοιξέ τα περισσότερο


Το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό στον κόσμο είναι ότι, από την άλλη πλευρά του φόβου σας, υπάρχει κάτι ασφαλές και ωφέλιμο που σας περιμένει.

Αν περάσετε μέσα από έστω και μια λεπτή κουρτίνα φόβου, θα αυξήσετε την εμπιστοσύνη που έχετε στην ικανότητά σας να δημιουργήσετε τη ζωή σας.

Ο στρατηγός Τζορτζ Πάτον είπε: «Ο φόβος σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από το θάνατο».


Ο θάνατος μας σκοτώνει μόνο μια φορά και συνήθως ούτε καν το ξέρουμε. Ο φόβος όμως μας σκοτώνει ξανά και ξανά, άλλες φορές απαλά και άλλες κτηνωδώς.

Ωστόσο, αν συνεχώς προσπαθούμε να αποφύγουμε τους φόβους μας, θα μας κυνηγήσουν σαν επίμονα σκυλιά. Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε τα μάτια μας και να προσποιηθούμε ότι δεν υπάρχουν.

Το ραγισμένο δοχείο



Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας υπηρέτης που δούλευε σ' ένα πλούσιο σπίτι. Μία από τις καθημερινές του υποχρεώσεις ήταν να φέρνει νερό από την πηγή. Για να το κάνει αυτό, είχε δύο δοχεία κρεμασμένα στις άκρες ενός χοντρού ξύλου, που το έβαζε στους ώμους του. Το ένα από τα δύο δοχεία είχε ένα ράγισμα και, μέχρι ο υπηρέτης να φτάσει στο σπίτι, η μισή ποσότητα του νερού χυνόταν κατά τη διαδρομή. Το άλλο όμως ήταν ακέραιο, κι έτσι κατάφερνε να μεταφέρει πάντα όλο το νερό χωρίς να χυθεί.


Αυτό γινόταν καθημερινά για δύο ολόκληρα χρόνια. Έτσι ο υπηρέτης μετέφερε μόνο ενάμισι δοχείο νερού στο σπίτι. Το ακέραιο δοχείο ήταν πολύ περήφανο για την επιτυχία του, καθώς έφερνε εις πέρας την αποστολή του. Το ραγισμένο δοχείο όμως ντρεπόταν για την ατέλειά του και ήταν πολύ λυπημένο που μπορούσε να φέρει εις πέρας μόνο το μισό του έργο. Μια μέρα, πολύ πικραμένο για την αποτυχία του, το ραγισμένο δοχείο είπε στον υπηρέτη την ώρα που βρίσκονταν δίπλα στο ποτάμι:

"Ντρέπομαι για τον εαυτό μου και θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη".
"Γιατί;" ρώτησε ο υπηρέτης. "Για ποιο πράγμα ντρέπεσαι;"

ΕΥΘΥΝΗ!



ΕΥΘΥΝΗ!

Χρέος βαρύ και ασήκωτο.


Όποιος την αναλαμβάνει, λυγάνε τα πόδια του από το βάρος της, και τσούζουν τα μάτια του από τον πόνο ψυχής που εμπεριέχει.


Χρέος όμως αναπόσπαστο της ευγενούς δημιουργίας και του ύψιστου ιδανικού. 


Των καθαρών ματιών. 

Του επαναπροσδιορισμού. 

Στο κατώφλι της εφηβείας

Από την Αλεξάνδρα Καππάτου Ψυχολόγο - Παιδοψυχολόγο- Συγγραφέας
Aναρίθμητες είναι οι περιπτώσεις των γονιών που αναφέρουν ότι τους ανησυχεί η στάση των παιδιών τους τελειώνοντας το Δημοτικό. Tο μέχρι πρότινος υπάκουο παιδί σας σταδιακά αλλάζει συμπεριφορά. Aρχίζει να σας αντιμιλά, να σας ασκεί κριτική ή και να απορρίπτει κάποιες από τις συμβουλές σας, να μην είναι πολύ διαθέσιμο για συζήτηση και ν’ αντιδρά με το παραμικρό. Φαίνεται δύσκολο να συνεννοηθείτε μαζί του. Tι του συμβαίνει;
Πράγματι, το παιδί σας ίσως βρίσκεται στο κατώφλι της εφηβείας, αυτής της συνταρακτικής περιόδου, που σταδιακά θα βάλει τα λιθαράκια για τη μετέπειτα ανάπτυξή του ως ενηλίκου.
Τα παιδιά αρχίζουν να διαφοροποιούνται από το ρόλο που είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν την τάση να απορρίπτουν συχνά ό,τι προέρχεται από τους γονείς, απαντούν μονολεκτικά, ενώ δείχνουν αδιαλλαξία σε πολλές περιπτώσεις. Στην ηλικία των δώδεκα και δεκατριών χρόνων, οι απόψεις τους συχνά είναι ακραίες, δεν υπάρχει μέτρο, όλα είναι μαύρα ή άσπρα. Aργότερα, από τα δεκατέσσερα με δεκαπέντε χρόνια, οι έφηβοι παραδέχονται πια τη σχετικότητα των εννοιών και ο τρόπος σκέψης τους γίνεται πιο ευέλικτος.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι – Εμείς δεν υπογράψαμε

Alexis Tsipras2Ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε σε μια άθλια συμφωνία και αποδείχτηκε ένας πολιτικός απατεώνας. Ζήτησε το ΟΧΙ των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα, οι πολίτες ψήφισαν ΟΧΙ σε ποσοστό 61,3% πριν από οκτώ ημέρες, και ο Αλέξης Τσίπρας τους πούλησε. Ο Αλέξης Τσίπρας νοιάζεται μόνο για την πολιτική του επιβίωση και νομίζει πως έχει μέλλον. Δεν έχει.
Αν υπάρχει η παραμικρή αίσθηση τιμιότητας στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί.
Διαφορετικά, θα αποδειχτεί ένα ακόμα χαρτί του συστήματος των ολιγαρχών που θα διέλυε αλλά τώρα είναι αγκαλιά μαζί τους και πανηγυρίζουν το νέο Μνημόνιο.
Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει αυτή την άθλια συμφωνία.
Πρέπει να παραιτηθεί πριν υπογράψει.
Διαφορετικά, θα είναι όλοι τους πολιτικοί απατεώνες.

O Guardian αναρωτιέται αν θα απολυθούν και οι καθαρίστριες

O Guardian αναρωτιέται αν θα απολυθούν και οι καθαρίστριες

Εντόπισε ο Guardian το σημείο της συμφωνίας που επιβάλλει να ακυρωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και θεωρούνται μονομερείς ενέργειες από τους δανειστές.
Σύμφωνα με ένα tweet που αναπαράγει η βρετανική εφημερίδα, αυτό το σημείο είναι εξόχως ταπεινωτικό.

“Έκανες την Ελλάδα να κλάψει, να ελπίσει, να αναθαρρήσει να νιώσει όμορφα και…”




προς αλεξη τσιπρα πρωθυπουργο της ελλαδος,
αξιοτιμε αλεξη,
ειμαι ισως απο τους λιγους που εκανε εναν απιστευτο προσωπικο αγωνα εδω μεσα αποκλειστικα για εσενα…
ετσι αυθορμητα γιατι ειδα την αληθεια και την εντιμοτητα για πρωτη φορα στο προσωπο σου.
δεν ανηκω πουθενα πολιτικα,ειμαι ανενταχτος αριστερος στη σκεψη και την καρδια..
και αυτο διαπιστωσα και για εσενα…
τον τελευταιο μηνα δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα εγραψες ιστορια στα μεταπολιτευτικα δρωμενα της ελλαδος αλλα και στα ευρωπαικα κεκτημενα.
πραγματικα δεν θα ηθελα να ειμαι στη θεση σου και καταλαβαινω απολυτα τι ειχες και εχεις στην πλατη σου.
εισαι νεος και πανεξυπνος ανθρωπος και αληθινος…
χτες το βραδυ αλεξη ειχες ολη τη ευρωπη και την πορεια της στα χερια σου.
εσυ ησουν ο αρχηγος αλεξη χθες και μπορουσες να αλλαξεις το ρου της ιστοριας αρδην και το ονομα σου να περασει στα ενδοξα χρονικα της παγκοσμιας πολιτικης ιστοριας.
ισως η πιεση των μηνων,ισως ο φοβος,ισως οι εκβιασμοι και οι απειλες,ισως η κουραση σε θολωσε και σε κολωσε….
πηγες στην καισαριανη αλεξη οταν εκλεχτηκες που κανενας αλλος πρωθυπουργος δεν το εχει κανει…
και σε ερωτω τι φοβηθηκες απο να φυγεις χτες απο εκει και να μην δεχτεις τιποτα???

Πώς τη στρώνεις τη γυναίκα



Βαρέθηκα να βλέπω άντρες που μυξοκλαίνε. Την έχουμε ακούσει όλοι αυτήν την ιστορία που ο τύπος τα έδωσε όλα, δεν κράτησε τίποτα καβάτζα και στο τέλος πήρε (να το πω ευγενικά) το Πούλιτζερ.

Βγαίνεις και διαλαλείς πως είναι μια κακιά μάγισσα που πλάνεψε την καρδιά σου, δεν εκτίμησε εσένα, το καλύτερο παιδί, σε έλιωσε σαν πασχαλιάτικη λαμπάδα, κι άλλες τέτοιες φανφάρες. Πήγαινε επιτέλους και σβήσε όλες τις καψούρικες αναρτήσεις από το προφίλ σου και κάτσε μετά να τα πούμε.
Σε βλέπω, τελείωνε.Τα έκανες; Ωραία, συνεχίζω.
Η γυναίκα στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ ευκολονόητο ον. Φτάνει να ξέρεις λίγα Σανσκριτικά, μια ιδέα κβαντομηχανικής άντε και λίγη Γραμμική Β. Εφόσον τα συνδυάσεις όλα μαζί, θα μπορέσεις να μπεις στο μυαλό της και να την έχεις μονίμως του χεριού σου. Τώρα σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τίποτα από τα παραπάνω, συνέχισε να διαβάζεις.
Αρχικά πρέπει να αποδεχτούμε πως καμιά δεν είναι εύκολη. Δεν υπάρχουν εύκολες, αδελφέ. Υπάρχουν μάγκες που ξέρουν να προβλέπουν τις κινήσεις τους, και τύποι πιο προβλέψιμοι κι από δελτίο της ΕΜΥ σε επανάληψη. Να παίζεις με όλες στα ίσα λες και είναι τελικός. Είτε είναι σχέση σου, είτε τραβιέστε, είτε απλά την ψήνεις.

Αυτή είναι η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές - Τι προβλέπει

Αυτή είναι η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές - Τι προβλέπει

- Η συμφωνία προβλέπει τριετές δάνειο από 82 έως 86 δισ
- Μεταφορά κρατικής περιουσίας σε ειδικό ταμείο στην Ελλάδα ύψους 50 δισ
- Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από 17 ώρες διαβουλεύσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους ευρωπαίους ηγέτες
- Ποιά μέτρα πρέπει να ψηφιστούν έως τις 15 και ποιά έως τις 22 Ιουλίου
- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Η Σύνοδος Κορυφής, τονίζει την απόλυτη ανάγκη να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη της με τις ελληνικές αρχές ως προαπαιτούμενο για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία σε ένα νέο πρόγραμμα του ESM.
Στο πλαίσιο αυτό, η υιοθέτηση της της συμφωνίας από τις ελληνικές αρχές είναι το κλειδί και η επιτυχής εφαρμογή της να ακολουθήσει τις πολιτικές δεσμεύσεις.
Μια χώρα μέλος του ευρώ που ζητεί οικονομική βοήθεια από τον ESM μπορεί να ζητήσει ανάλογη βοήθεια όποτε είναι δυνατόν και από το ΔΝΤ. Αυτό είναι προυπόθεση για να συμφωνήσει το Eurogroup σε ένα νέο πρόγραμμα από τον ESM. Γι' αυτό η Ελλάδα θα ζητήσει συνεχή υποστήριξη από το ΔΝΤ (επίβλεψη και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016.
Λόγω της ανάγκης να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη με την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής καλοσωρίζει τις δεσμεύσεις των ελληνικών αρχών να νομοθετήσουν χωρίς καθυστέρηση το πρώτο πακέτο μέτρων.

Αυτά τα μέτρα λαμβάνονται σε πλήρη εκ των προτέρων συμφωνία με τα θεσμικά όργανα και θα περιλαμβάνουν:

Αμφισβητεί η S&P το στόχο των 50 δισ. για ιδιωτικοποιήσεις

Αμφισβητεί η S&P το στόχο των 50 δισ. για ιδιωτικοποιήσεις
Το παρελθόν μας διδάσκει ότι η Ελλάδα έχει πολύ κακές επιδόσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, αναφέρει η Standard and Poor's αμφισβητώντας ευθέως το στόχο των 50 δισ. ευρώ του ταμείου στο οποίο θα συγκεντρωθούν περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος για πώληση.
Υποστηρίζει ότι δεν είναι δυνατό να οικοδομηθεί σοβαρό πρόγραμμα για 50 δισ. ευρώ με πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Το σκίτσο του Αρκά για τη συμφωνία Ελλάδας - δανειστών

Το σκίτσο του Αρκά για τη συμφωνία Ελλάδας - δανειστών (Photo) - Media

Με ένα καινούργιο σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ο Αρκάς σχολίασε με τον δικό του τρόπο την επίτευξη συμφωνίας.
Στο σκίτσο ο ήρωας γλιτώνει στο τσακ από ένα φορτηγό και ξεφυσά ανακουφισμένος, την ώρα που ένα σεντούκι πέφτει πάνω στο κεφάλι του…

Μπερντ Ρίξινγκερ: Η Ελλάδα δεν θα είναι υγιής με αυτή τη συμφωνία...Αντίδραση της γαλλικής Ακροδεξιάς για την συμφωνία

Μπερντ Ρίξινγκερ: Η Ελλάδα δεν θα είναι υγιής με αυτή τη συμφωνία

Mε τη συμφωνία αυτή, η Ελλάδα δεν θα είναι υγιής , επισημαίνει ο επικεφαλής του κόμματος "Die Linke" της Γερμανίας.

"Απ΄ότι ακούω, φοβάμαι ότι με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα δεν θα είναι υγιής. Είναι προφανές ότι η λιτότητα εξακολουθεί να υπάρχει", δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο "NTV" ο πρόεδρος του κόμματος "Die Linke", Μπερντ Ρίξινγκερ και πρόσθεσε:

"Το ερώτημα είναι τώρα τι θα γίνει με το ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων το οποίο είναι θα πράγματι μία συνολική υποταγή της Ελλάδας εάν δεν γίνει με το σωστό τρόπο. Η Αριστερά της Γερμανίας δεν πρόκειται να υποστηρίξει ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα εφόσον αυτό δεν συνεπάγεται προοπτική για κούρεμα", τόνισε ο Ρίξινγκερ.

V I S I T G E R M A N Y

ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ...



Είναι φανερό ότι τελειώνει μια εποχή αλλά και  ξεκινάει μια καινούρια, αυτό φαίνεται με πολλούς και διαφόρους τρόπους , οι αλλαγές είναι ραγδαίες και αναπόφευκτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλο το κόσμο .
Η οικονομική κρίση είναι μια όψη μοναχά αυτής της αλλαγής , μια άλλη όψη είναι η πολιτική κρίση , οι κοινωνίες που αλλάζουν, επαναστατούν, και  μετατοπίζονται , οι θρησκείες που καλούνται  να αλλάξουν πλέον τον δογματικό τους χαρακτήρα, και να βγάλουν της παρωπίδες τους, η γη, η  φύση επίσης αλλάζει , η επιστήμη,
η τεχνολογία, η  ενέργεια και πολλά άλλα ακόμα  βρίσκονται σε μια φάση αλλαγής .
Ο πυρήνας αυτής της αλλαγής είναι ο ίδιος ο άνθρωπος .
 Ο άνθρωπος καλείτε πλέον  να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που ο ίδιος  έχει δημιουργήσει συλλογικά, και  να βρει το δρόμο του,  ή να χαράξει ένα καινούριο.
Φυσικά καμιά κοινωνία δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο αν οι άνθρωποι που την αποτελούν δεν αλλάζουν νοοτροπία, τρόπο δράσης και συμπεριφοράς , δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη του εαυτού τους , και να  σταματήσουν να ρίχνουν τις ευθύνες για κάθε στραβό και ανάποδο  ο ένας στον άλλον .

Αυτή είναι περίπου μια εικόνα του κόσμου σήμερα , βρισκόμαστε στο μεταίχμιο αυτής της αλλαγής και είναι φυσικό ο περισσότερος κόσμος να τρομάζει βλέποντας και ακούγοντας όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του.
Αυτό όμως που τον τρομάζει ίσως περισσότερο θα έλεγα ότι είναι η υγεία του,!! Πάντα λέμε .....πρώτα από όλα η υγεία !
Άλλωστε είναι ένα από τα ζητήματα που μας << φωνάζει >>  εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αλλάξει.

Και στο ζήτημα της υγείας λοιπόν  θα πρέπει ο κάθε άνθρωπος να αναλάβει τις ευθύνες του 

Η δύναμη της σκέψης είναι το κλειδί στη δημιουργία της πραγματικότητάς σας!





Ο υποσυνείδητος Νους σας είναι η αποθήκη των βαθιών πεποιθήσεων και των προγραμμάτων σας. 
Για να αλλάξετε τις περιστάσεις σας και να προσελκύσετε αυτά που επιθυμείτε, πρέπει να μάθετε να προγραμματίζετε και να επαναπρογραμματίζετε τον υποσυνείδητο Νου σας. 
Δεδομένου ότι το Νους σας είναι ένα με τον παντοδύναμο Οικουμενικό Νου, το δυναμικό της δύναμης του υποσυνείδητου μυαλού σας είναι επίσης απεριόριστο. 
Ο αποτελεσματικότερος και πρακτικός τρόπος να προγραμματιστεί το υποσυνείδητο μυαλό σας για επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σας είναι να μάθει την απλή διαδικασία της Δημιουργικής Απεικόνισης.
Είναι η τεχνική που ελλοχεύει τη δημιουργία της πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας τη Δύναμη της Σκέψης για να φανταστείτε συνειδητά, να δημιουργήσετε και να προσελκύσετε αυτά που επιθυμείτε.
 Η φαντασία σας είναι η μηχανή των σκέψεών σας. 
Μετατρέπει τη Δύναμη της Σκέψης σας σε νοητικές εικόνες.
Όσα αντιλαμβάνεστε στο φυσικό κόσμο έχουν την προέλευσή τους στον αόρατο, εσωτερικό κόσμο των σκέψεων και των πεποιθήσεών σας. Για να γίνετε ο κύριος του πεπρωμένου σας, πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τη φύση των κυρίαρχων, συνήθων σκέψεών σας. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να προσελκύσετε στη ζωής σας οτιδήποτε επιθυμείτε, με την ίδια ακρίβεια που γνωρίζετε ότι οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας.

Για κάθε εξωτερική επίδραση υπάρχει μια εσωτερική αιτία:

ΥΛΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ




Ύλη και ο χρόνος δεν γίνεται να μην συνυπάρχουν.
Oι αδιάκοπες μεταμορφώσεις της ύλης δεν είναι παρά οι μορφές του χωροχρόνου.
Tα όντα που αυτοκλείουν από τη σύλληψή τους στη φύση τους την αιτία θανάτου τους,μπαίνουν στο σκηνικό του χρόνου και ζούν για λίγο αποτελώντας μορφή του.
Σύμπαν και νοημοσύνη είναι αλληλένδετα .
H κατεύθυνση της κίνησης της ζωής προς το θάνατο προσφέρει στο χρόνο σάρκωση, σώμα και ευφυία.

Πόλεμος και ανακωχή




Σ’ αρέσει το μακρινό, το άπιαστο, το ιδεατό, το απλησίαστο. Έτσι τρέφονται οι ψευδαισθήσεις σου, απ’ ότι έχεις ονομάσει αληθινό και ψεύτικο.

Έχεις ιδέες, επιθυμίες, ουτοπικές εικόνες, που ζωντανεύουν μέσα σου, δίνοντάς σου κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση που δεν γνωρίζεις πως είναι πλάνη. 


Κανείς δεν θέλει να καταστρέψει. Όλοι θέλουν μόνο να χτίσουν, να διατηρήσουν, όλ’ αυτά που θεωρούν πολύτιμα, αναγκαία και αδύνατον να εξαφανιστούν. 


Ο πόλεμος συνεχίζεται εσωτερικά, αδυσώπητος και συνεχόμενος. Δεν γίνεται αντιληπτός, όμως κάποιες φορές εκρήγνυται και προβάλλεται στη ζωή. Και πάλι όμως, δεν γίνεται η σύνδεση. Φαίνεται να είναι εξωτερικός, να αφορά άλλους, να παρασύρεται από γεγονότα. 


Η ολοκληρωτική αλλαγή εστίασης της προσοχής είναι σχεδόν αδύνατη. Δεν την αντέχεις! Είναι τόσα πολλά τα μυστικά που δεν γίνεται να βγουν στην επιφάνεια. Δεν έχει τέτοια ικανότητα ο νους και το σώμα σου. Πρέπει να γίνει σταδιακά.

Πώς μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας μία... καρέκλα;

Πώς μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας μία... καρέκλα;
Ίσως σκεφτείτε να αλλάξετε μερικά από τα έπιπλα του σπιτιού σας αφού διαβάσετε αυτή τη νέα έρευνα!
Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Psychological Science, τα έπιπλα του σπιτιού μπορούν να επηρεάσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας σχετικά με την ερωτική σχέση που διατηρούμε αυτό το διάστημα.
Αν σας ακούγεται τραβηγμένο, διαβάστε παρακάτω και θα πειστείτε!
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπεργκ και το Πανεπιστήμιο του Γουότερλου ζήτησαν από 54 φοιτητές που διατηρούσαν σοβαρή σχέση να χρησιμοποιήσουν μια καρέκλα ή ένα τραπέζι που είτε πατούσε πολύ σταθερά στο έδαφος είτε παρουσίαζε δομικές αστάθειες. Στη συνέχεια, χορηγήθηκαν στους συμμετέχοντες ερωτηματολόγια σχετικά με την ικανοποίησή τους από τη σχέση. Όσοι εκ των συμμετεχόντων είχαν χρησιμοποιήσει τα ασταθή έπιπλα συγκέντρωσαν χαμηλότερες βαθμολογίες όσον αφορά την παράμετρο της ασφάλειας στη σχέση τους.
Ένα ακόμη παρόμοιο πείραμα στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας οδήγησε σε παρόμοια αποτελέσματα. Οι ερευνητές ζήτησαν από 174 άτομα που διατηρούσαν μονογαμική σχέση να σταθούν είτε στο ένα τους πόδι είτε και στα δύο τους πόδια. Όσοι εκ των συμμετεχόντων είχαν σταθεί στο ένα τους πόδι στη συνέχεια δήλωσαν ότι δεν νιώθουν ότι η σχέση τους είναι ιδιαίτερα σταθερή.

Politico: Εχει τη δυνατότητα η Ζωή να μπλοκάρει τη συμφωνία;

Μπορεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιβραδύνει τις συζητήσεις στη Βουλή και αν το κάνει, πόσο γρήγορα θα μπορούσε να αντικατασταθεί, αναρωτιέται το δημοσίευμα.
politico-exei-ti-dunatotita-i-zwi-na-mplokarei-ti-sumfwnia
Με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και για το αν είναι δυνατόν να μπλοκάρει τη συμφωνία και τις μεταρρυθμίσεις θα κληθεί να υπογράψει η Ελλάδα για να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση από την Ευρώπη, ασχολείται δημοσίευμα του Politico.
Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα το Politico, είναι οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου πριν από 2 μέρες στη Βουλή, όπου δήλωσε ότι «ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται... Δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω το περιεχόμενο της συμφωνίας». 

Αρα προκύπτουν δύο ερωτήματα:

Αληθινές Κοινότητες Ανθρώπων


Δεν έχουμε δημιουργήσει ακόμα αληθινές κοινότητες… Εξακολουθούμε να δημιουργούμε ομάδες, με κοινά ενδιαφέροντα, με κοινές πεποιθήσεις και στόχους. Χώροι ασφαλείας, όπου μπορούμε να συνεχίζουμε να είμαστε αυτό που πιστεύουμε, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουμε, να μετακινηθούμε, να αισθανθούμε οποιαδήποτε συναισθηματική και νοητική ανασφάλεια.

Οι συνήθεις προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιων ομάδων έχουν να κάνουν με επιφανειακά κοινά χαραχτηριστικά: χρώμα, φυλή, πεποιθήσεις – ιδέες… όλα όσα δηλαδή, φτιάχνουν τις επιφανειακές μας προσωπικότητες. Έτσι έχουμε ομάδες οπαδών περισσότερο παρά ελεύθερων ανθρώπων, όπου μπορούμε «ελεύθερα» όχι μόνο να εκφράζουμε αλλά και να ενισχύουμε ό,τι μας κρατά εσωτερικά διασπασμένους από το Είναι μας και εξωτερικά «ασφαλείς» από τους αντιπάλους μας: όσους έχουμε αποκλείσει από τις «ομάδες» μας και όσους έχουμε ορίσει απέναντι.
Πώς να δημιουργήσουμε αληθινές, πραγματικές Κοινότητες Ανθρώπων όταν ακόμα δεν επικοινωνούμε μεταξύ μας αληθινά, δημιουργικά; Είναι το πρώτο απαραίτητο στοιχείο μας Κοινότητες και το τελευταίο που αναγνωρίζεται ή εκτιμείται.
Η πραγματική επικοινωνία βασίζεται στην ειλικρίνεια, στην ταπεινότητα, στην ενοποίηση του εαυτού μας… έννοιες ξένες και περίεργες για το εκπαιδευμένο εγώ μας, που εστιάζεται στην άμυνα και στην επίθεση.

Αγαπητέ κύριε Ντάισελμπλουμ


ntaiselbloom.jpg

Γερούν ΝτάισελμπλουμΕπιστολή προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ | EUROKINISSI

Μας χωρίζουν μόλις 50 χιλιόμετρα. Εγώ στην Ουτρέχτη, εσείς στο Βάχενινγκεν. Σαν να λέμε Αθήνα - Πόρτο Ράφτη. Με χαροποίησαν ιδιαίτερα οι καινούργιες νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την κυβέρνησή σας πριν από δέκα μέρες, στη χώρα που και εγώ και εσείς ζούμε, εργαζόμαστε και απολαμβάνουμε τα προνόμια ενός άρτια οργανωμένου ευρωπαϊκού κράτους.
Είδαμε τους εργαζόμενους να ισχυροποιούν τη θέση τους απέναντι στους εργοδότες. Η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να προσφέρει στον υπάλληλο μόνιμο συμβόλαιο έπειτα από δύο χρόνια αντί τριών όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Και αν ακόμα επιλέξει να μην τον κρατήσει, είναι υποχρεωμένη να του πληρώσει αποζημίωση έως και δώδεκα μηνών, ενώ εκείνος με τη σειρά του θα παίρνει το επίδομα ανεργίας.
Είδαμε ακόμα, κύριε Ντάισελμπουμ, τον κατώτατο μισθό να αυξάνεται στα 1.507,80 ευρώ. Καλοδεχούμενη, φυσικά, και αυτή η αλλαγή. Αλλά, την ίδια στιγμή, βλέπουμε εσάς τον ίδιο, που με δυο χέρια ψηφίσατε αυτά τα μέτρα, να απαιτείτε την περαιτέρω μείωση του μισθού στη δική μου χώρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα