Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Le Monde: “Η τύχη της Ευρώπης περνάει μέσα από την Αθήνα”

Le Monde: “Η τύχη της Ευρώπης περνάει μέσα από την Αθήνα”
Υποστηρικτές του «Όχι» στο δημοψήφισμα, για το αν η κυβέρνηση θα δεχτεί τους όρους της δανειακής σύμβασης, καίνε σημαία της ΕΕ, μετά τα πρώτα αποτελέσματα, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Της Νατάσας Θωμά
Με τον τίτλο «Η τύχη της Ευρώπης περνάει μέσα από την Αθήνα» σε ένα 16σελιδο αφιέρωμα που ετοιμάζει για την Ελλάδα θα κυκλοφορήσει αύριο η γαλλική εφημερίδα «Μοντ», σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανταποκριτής γαλλικών μέσων στην Αθήνα Θανάσης Κάλφας.
Ο δημοσιογράφος που βρίσκεται στο κέντρο Τύπου του Ζαππείου και καλύπτει το δημοψήφισμα μετέφερε το κλίμα της «μεγάλης έκπληξης» αλλά και «της ανησυχίας που επικρατεί» στην Ευρώπη. «Αυτό που περίμεναν ήταν μια διαφορά 3-4 μονάδων. Με τίποτα δε μπορούσαν να φανταστούν αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Κάλφας.

ΕΡΩΤΑΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ



Ο έρωτας στο πρόσωπο ενός ανθρώπου του αντίθετου φύλου, δεν μπορεί να κατανοηθεί γιατί δεν υπάρχουν λόγια να τον περιγράψουν. Μόνο τα αποτελέσματα του είμαστε σε θέση να περιγράψουμε.



Αυτά του ενθουσιασμού, της χαράς, της ανεξήγητης δύναμης που μας δίνει τεράστια αντοχή ώστε να αγωνιστούμε για έναν σκοπό, όπως και της βαθιάς αίσθησης που μας κάνει να ξεχνάμε τα πάντα τόσο, που το αντικείμενο του έρωτα μας γίνεται για μας, το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή...



Ο έρωτας είναι δυνατός, γιατί μας βάζει απευθείας σε κατάσταση διαλογισμού. Αυτό είναι το δώρο του!



Είμαστε ήρεμοι στην αγκαλιά του, χωρίς την οποιαδήποτε σκέψη, συνοδευόμενη από εκστατικές καταστάσεις, που μας «βουλιάζουν» ολοκληρωτικά σε αυτό που αισθανόμαστε.

Νιώθουμε, ότι έχουμε τα πάντα…..

Και έτσι είναι……

ΕΡΩΤΑΣ. ΤΟ ΑΛΦΑ & ΤΟ ΩΜΕΓΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ


«ΕΡΩΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΟΚΑΡΕΙ!»
Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί; Από πού έρχεται όλο αυτό και μας συνταράσσει;
 

Η Αλήθεια είναι, πως μόνο με τον Έρωτα ερχόμαστε αντιμέτωποι με το κάθε ψέμα αυτού που νομίζουμε ότι είμαστε. Και γι’ αυτό, ο έρωτας είναι ανατροπή….. Διότι μας δείχνει κατάματα, πως δεν υπάρχουν όροι και όρια σε τίποτα, παρά μονάχα αυτά που οι ίδιοι βάζουμε……

Και πως το διαπιστώνουμε αυτό; Μόνο όταν «τολμάμε» να περάσουμε «μέσα» απ’ όλα όσα μας ήταν αδύνατον πως θα μπορούσαν να μας συμβούν, (δηλαδή να νιώσουμε), ώστε να καταλάβουμε πως ακόμα και το κάθε χαρακτηριζόμενο αδύνατο, είναι απλά μια δική μας θεώρηση.

Μας «ξεμπροστιάζει» ο έρωτας. Καταστρέφει το κάθε μας ψέμα, το κάθε κουκούλωμα, και την κάθε «ταχτοποιημένη κατάσταση» έξω, (στο εξωτερικό σκηνικό της ζωής μας), και μέσα μας, (στο πως βλέπουμε, νιώθουμε, και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα).

Αν τολμήσουμε να αντικρίσουμε σ’ έναν έρωτα πραγματικά τον Εαυτό μας, (και ότι «μας βγάζει»), ποτέ πια δεν θα είμαστε οι ίδιοι……

Σάλος από δήλωση του Δελαστίκ ότι το 40% του ελληνικού λαού είναι «σκυλιά»

Σάλος από δήλωση του Δελαστίκ ότι το 40% του ελληνικού λαού είναι «σκυλιά»
Σάλος από τη βαθύτατα αντιδημοκρατική δήλωση του Γιώργου Δελαστίκ, ο οποίος χαρακτήρισε τους οπαδούς του ΝΑΙ «σκυλιά» και «γερμανοτσολιάδες».
Ο Γιώργος Δελαστίκ έκανε τη δήλωση από το Star Channel και την ειδική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για το δημοψήφισμα.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου ζήτησε από τον Γιώργο Δελαστίκ να ανακαλέσει αλλά εκείνος δεν το έκανε.

Οι πρώτες γερμανικές αντιδράσεις μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος

Οι πρώτες γερμανικές αντιδράσεις μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος

Στο Παρίσι μεταβαίνει τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος, προκειμένου να αξιολογήσει από κοινού με τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα εκπρόσωπός της στο Βερολίνο.

Λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων για το αποτέλεσμα τοποθετήθηκε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ. Μιλώντας στην εκπομπή «Bericht aus Berlin» του ARD, o Κάρστεν Σνάιντερ είπε ότι, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και επικρατήσει όντως το όχι, τότε θα ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο αποτέλεσμα: «Διερωτώμαι εάν στην περίπτωση αυτή θα μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση».

Σαμαράς το πρώτο θύμα του "ΟΧΙ"



Την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς στον απόηχο του ηχηρού ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα.

Μιλώντας από τα γραφεία της Λεωφ. Συγγρού ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως προσωρινά υπεύθυνος της παράταξης αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Παγιώνεται στις 20 μονάδες η διαφορά υπέρ του #ΟΧΙ σε πανελλήνιο επίπεδο

Παγιώνεται στις 20 μονάδες η διαφορά υπέρ του #ΟΧΙ σε πανελλήνιο επίπεδο


Σε 20 ποσοστιαίες μονάδες παγιώνεται η διαφορά μεταξύ του ΟΧΙ και του ΝΑΙ με βάση τα αποτελέσματα στο 23,60% των τμημάτων σε όλη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, στα 4.522 τμήματα απ όλους τους νομούς της χώρας, το αποτέλεσμα καταγράφεται ως εξής:

Πάνω απο 60% το ΟΧΙ στα Δωδεκάνησα

Πάνω απο 60% το ΟΧΙ στα Δωδεκάνησα

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, η κατάσταση στα Δωδεκάνησα σε σύνολο 19 εκλογικών τμημάτων απο όλο το Νομό (απο τα 327 που υπάρχουν), διαμορφώνεται ως εξής: 

Η Μέρκελ πάει στο Παρίσι για τον Ολάντ, Παππάς, Τσακαλώτος στις Βρυξέλλες

Η Μέρκελ πάει στο Παρίσι για τον Ολάντ, Παππάς, Τσακαλώτος στις Βρυξέλλες
Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοίνωσε ότι η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ θα μεταβεί αύριο το απόγευμα στο Παρίσι για να συζητήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
“Οι συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο από τις 18.30 τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδος) και κατά τη διάρκεια του δείπνου θα έχουν ως θέμα την κοινή αποτίμηση της κατάστασης μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και τη συνέχιση της στενής γαλλο-γερμανικής συνεργασίας για το θέμα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Ξεκίνησε το κούρεμα ΕΞΩ από τις τράπεζες (εικόνες)


Bank-3
Ξεκίνησε το ‪#‎ΚΟΥΡΕΜΑ‬ στις έξω ‪#‎ΤΡΑΠΕΖΕΣ‬.

Τι δηλώνουν σήμερα Ολάντ, Ρέντσι και Σουλτς

Την κρίσιμη ημέρα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα οι Ολάντ, Ρέντσι και Σουλτς στέλνουν τα δικά τους μηνύματα μέσα από τις δηλώσεις τους.
Συγκεκριμένα ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως "Είτε οι Έλληνες ψηφίσουν 'ναι', είτε 'όχι', θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εντός της ζώνης του ευρώ".
Σύμφωνα με πηγές από το στενό περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, ο Ολάντ θα τοποθετηθεί αύριο επί του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και έπειτα σκοπεύει να ξεκινήσει επαφές με τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Γιατροσόφι για την κούραση

γιατροσόφια για την κούραση
Αν νιώθεις αδυναμία και κόπωση, υπάρχει ένα κλασικό  γιατροσόφι που θα σου δώσει άμεσα την χαμένη σου ενέργεια:
  • Χτύπησε τον κρόκο ενός αβγού με όση ζάχαρη θέλεις  και με μία κουταλιά ρούμι
  • Χτυπάς μέχρι να ασπρίσει και να αφρίσει

Η Σούτρα του Βάθρου του Χούι-Νεγκ


Την Εποχή του Χούι-Νεγκ η Ταοϊστική Παράδοση μετρούσε ήδη πάνω από μία χιλιετία κι είχε διαποτίσει την αντίληψη των ανθρώπων που Ακολουθούσαν τον Δρόμο. Τι δίδασκε η Ταοϊστική Παράδοση; Δίδασκε ότι Υπάρχει Μία Φύση, που Στηρίζεται στον Εαυτό Της, που Εκδηλώνεται Αυθόρμητα, κι Ακολουθεί τον Δρόμο της με Φυσικό Τρόπο, και Πάλι Επιστρέφει στην Αρχή. Αυτή η Φύση Περιλαμβάνει (στην Πραγματικότητά Της) όχι μόνο την «Ουσία» Της αλλά και τις Εκδηλώσεις Της, όλα τα «Φαινόμενα»… δεν περιλαμβάνει όμως τις διαστρεβλώσεις, την «λανθασμένη αντίληψη, την λανθασμένη δράση…
Σοφία είναι να Ζεις σε Αρμονία με Αυτή την Φύση, να Ακολουθείς Αυτή την Αγνή Φύση (σε Ό,τι σου Παρουσιάζει), και να μην παρεμβαίνεις στην Δράση Της. Να την Ακολουθείς Παντού, στην Δράση της, στα Φαινόμενα, στην αντίληψη, στην σκέψη, στην ζωή, στην υλική ύπαρξη, χωρίς όμως να παρεμβαίνεις (όταν, για παράδειγμα, εκδηλώνεται η σκέψη, να την αφήνεις χωρίς να «σκέφτεσαι» πρόσθετα…). Αυτή η Εσωτερική «Μη-Συμμετοχή», η Απόσπαση από τα Φαινόμενα, αυτή η Μη-Δράση, είναι η Πραγματική Δράση, η Μόνη Αληθινή Δράση, που Οδηγεί στην Πλήρη Κατανόηση, στην Ελευθερία, στην Ζωή.

Τα πρώτα EXIT POLL δείχνουν την υπεροχή του ''ΟΧΙ'' σε ποσοστά του 60-70%




Τα πρώτα EXIT POLL δείχνουν την υπεροχή του ''ΟΧΙ'' στην ερώτηση του δημοψηφίσματος : 

Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους). 

Ελλάδα: Μετά το τούνελ θα υπάρχει ένα άλλο τούνελ…

Ελλάδα: Μετά το τούνελ θα υπάρχει  ένα άλλο τούνελ…
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Πλήθος κόσμου κρατώντας σημαίες της Ελλάδας, συμμετείχε στη συγκέντρωση υπέρ του "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ ΙΓΚΟΡ
Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Οι “μπούκηδες” της Αγγλίας έχουν ήδη αποφανθεί: οι Έλληνες την Κυριακή θα ψηφίσουν ΝΑΙ. Την ίδια πληροφόρηση φαίνεται να έχει και το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόϊμπλε, πληροφόρηση που προφανώς προκύπτει από ιδιωτικές δημοσκοπήσεις της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Και γι’ αυτό οι Γερμανοί είπαν το δικό τους NIEN στη  συνέχιση των συνομιλίων, μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.  Περιμένουν την κυβέρνηση Τσίπρα να βγάλει μόνη της τον εαυτό της νόκ άουτ. Ουσιαστικά η “αλλαγή καθεστώτος”, (“regime change”), στην Ελλάδα παραμένει  ο ανομολόγητος στόχος των Γερμανών και όχι μόνο. Το ευρωπαϊκό ιερατείο επιδιώκει την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρας για τιμωρητικούς λόγους, για παραδειγματισμό, και για λόγους ιδεολογικής πειθαρχίας. Ο οικονομικός φονταμενταλισμός του νεοφιλελευθερισμού – η κυρίαρχη οικονομική ορθοδοξία στην ΕΕ σήμερα-δεν μπορεί, κατά αυτούς, να αμφισβητείται. Είναι μονόδρομος.
Είτε όμως οι ´Ελληνες ψηφίσουν έτσι, είτε ψηφίσουν αλλιώς, από την Δεύτερα  θα ανακαλύψουν, ξανά, πως στο τέλος του τούνελ δεν θα υπάρχει φως. Θα υπάρχει ένα άλλο τούνελ. Και στο τέλος του ένα άλλο…´Οπως ακριβώς συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια με τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις της δεξιάς και την μία της αριστεράς.
Με τα υφιστάμενα δεδομένα ο φαύλος κύκλος είναι αναπόφευκτος διότι το χρέος, επονείδιστο ή μη, δεν είναι βιώσιμο. Η Ελλάδα είναι ήδη μια αποικία χρέους. Τελεία και παύλα. Χωρίς ριζική αναδιάρθρωση του χρέους ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται…

Συγκλονιστικό αφιέρωμα Γερμανικού καναλιού αποδομεί τα ψέματα Σόιμπλε- εγχώριας τρόικας - Πώς οι μνημονιακοί έστησαν ψυχολογικές επιχειρήσεις εναντίον του λαού



ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ - ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΕΧΙΤ POLL TA KANAΛΙΑ

Σε ένα συγκλονιστκό αφιέρωμα το γερμανικό κανάλι ARD αποδομεί τα ψεύδη του Β.Σόιμπλε και της εγχώριας τρόικας η οποία σε αγαστή συνεργασία με τα διαπλεκόμενα συστημικά ΜΜΕ προχώρησαν σε εκτεταμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά του λαού με σκοπό να γύρουν την κοινή γνώμη υπέρ του "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα. Με ένα απίστευτο ντοκουμέντο αποδεικνύεται περίτρανα οι "μαύρες επιχειρήσεις" που έστησαν οι μνημονιακοί  και δικαιώνονται όποι έκαναν λόγο για δημοσκοπήσεις που δεν επαληθευόνται. 
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά θα διεξαχθεί μια τόσο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση χωρίς οι τηλεοπτικοί σταθμοί να μεταδώσουν exit poll. Επί σειρά ετών κάθε κανάλι έκανε τη δική του δημοσκοπική πρόβλεψη, με την εταιρία που συνεργαζόταν.
 
Από το 2009 και μετά, όμως, υπήρχε ένα exit poll για όλους -με τη συνεργασία του συνόλου των εταιρειών.
 
Τώρα οι δημοσκόποι σήκωσαν τα χέρια ψηλά και δε δυσκολεύτηκαν να πείσουν τους σταθμούς να μην το αποτολμήσουν. Ο λόγος ήταν απλός: φοβήθηκαν το ενδεχόμενο λάθους....

Μικρά μυστικά για την ενίσχυση της μνήμης σε μια ώρα

Υπάρχουν φορές που δεν μπορούμε να θυμηθούμε το όνομα κάποιου. Είμαστε σίγουροι ότι έχει συμβεί το ίδιο και σε σας. Οι δυνατότητες της μνήμης αρχίζουν να εξασθενούν λίγο μετά τα 30, αλλά δεν είναι ποτέ αργά να ακονίσετε τη δική σας! Τι μπορείτε να κάνετε:
postmemory* 1. Κάντε μια… μουντζούρα
Μη νιώθετε ένοχοι όταν μουντζουρώνετε την ώρα των βαρετών συσκέψεων. Σας βοηθά να συγκεντρωθείτε και να συγκρατήσετε σημαντικές πληροφορίες. Μια πρόσφατη μελέτη που διάβασα, διαπίστωσε ότι οι εθελοντές που μουντζούρωναν κάτι ενώ τους ανέφεραν μια σειρά από γεγονότα μπόρεσαν να συγκρατήσουν 29% περισσότερες πληροφορίες από αυτούς που απλώς άκουγαν.

Πιόνια στη μεγάλη γεωπολιτική σκακιέρα;

Κρίσιμες οι στιγμές για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Κρίσιμες οι στιγμές για την Ευρώπη και τον κόσμο. Κρίσιμη στιγμή και για την αριστερά της κοινωνικής ισότητας και της άμεσης κοινωνικής δημοκρατίας. Καμιά δικαιολογία για σιωπή, γιατί υπάρχουν στιγμές που η σιωπή δεν είναι χρυσός, αλλά συνενοχή.

 Γράφει ο Κώστας Λάμπος
Ο συγγραφέας Κώστας Λάμπος
Η καλπάζουσα καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση με πρωτεργάτη τον αμερικανισμό[1] οικοδομεί ‘δια πυρός και σιδήρου’ τη Νέα Τάξη Πραγμάτων της ‘μιάς παγκόσμιας κυβέρνησης’ και της μιας και μοναδικής αλήθειας, με στόχο έναν μονοπολικό καπιταλιστικό κόσμο, στον οποίο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ελέγχει, με τη βοήθεια τω σκοταδιστικών μύθων και των εξουσιαστικών ιδεολογιών, την παγκόσμια οικονομία και θα ασκεί απόλυτη εξουσία πάνω στο υπόλοιπο 99% της ανθρωπότητας.
Για την επιτυχία αυτού του σχεδίου ο αμερικανισμός  έπρεπε να βγάλει από τη μέση τον
βασικό ανταγωνιστή του, την Σοβιετική Ένωση, πράγμα που το κατάφερε οικοδομώντας την αμερικανοκινεζική προσέγγιση και συνεργασία με πρωτεργάτες τον Κίσινγκερ και τον Μπρεζίνσκι[2] που όξυναν τις σινοσοβιετικές σχέσεις, διέφθειραν και αποδυνάμωσαν την αστική κρατικοκαπιταλιστική άρχουσα τάξη και τη σοβιετική νομενκλατούρα, με αποτέλεσμα αντί αυτή να κάνει από τον λεγόμενο ‘υπαρκτό σοσιαλισμό’ ένα βήμα μπροστά προς τον σοσιαλισμό της άμεσης κοινωνικής δημοκρατίας, έκανε ένα βήμα πίσω προς τον υπαρκτό καπιταλισμό. Αυτές οι εξελίξεις γιορτάστηκαν ως ο θρίαμβος της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και του αμερικανισμού και ως θάνατος του σοσιαλιστικού οράματος με την έννοια ενός αντικαπιταλιστικού κόσμου της κοινωνικής ισότητας και της αταξικής κοινωνίας. Πολλοί πίστεψαν πως μετά την κατάρρευση του σοβιετικού πόλου του διπολισμού, ο επόμενος, ο 21ος, αιώνας θα ήταν ο αιώνας του αμερικανισμού και της οικοδόμησης ενός μονοπολικού κόσμου, αλλά τα γεγονότα τους διέψευσαν, γιατί:

Η ώρα της μάχης έφτασε…

Η μάχη αυτή υπήρχε, υπάρχει και καλά κρατεί ακόμη.
Η μάχη είναι, μεταξύ της Πίστης και της ανασφάλειας.


Ως συνήθως, η πίστη είναι πολύ όμορφα γραμμένη, με υπέροχα χρυσά γράμματα δομημένη. Την αναμασάμε εύκολα και μάλιστα κάποιες φορές κάνουμε και υποδείξεις. Όταν όμως έρθει η ώρα του πράττω και του είμαι η πίστη, τότε στρίβουμε ή σκύβουμε το κεφάλι μας.  
Για την  ανασφάλεια λέμε και ξανά λέμε φράσεις και ατάκες, πάλι μόνο ως προς τον λόγο. Πάλι κάνουμε υποδείξεις πως την αποφεύγουμε, γιατί δεν την χρειαζόμαστε. Πάλι ο λόγος είναι όμορφα στολισμένος.
«Τα λόγια κομμάτια, καπνός οι στιγμές, τα λόγια θα μείνουνε λόγια, άλλα λόγια μη λες» ( όπως λέει και το άσμα ….. )  αλλά όπως λέει και ο λαός μας «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».. Είναι η ώρα της ανασφάλειας για άλλη μία φορά, να την δαφνοστεφανώσουμε και να της δώσουμε τα σκήπτρα της νίκης.

Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ «ΟΧΙ»


Το «Ναι» είναι ξενέρωτο. Παραπέμπει σε υποταγή. Σκύβεις το κεφάλι. Υπακούς σ’ αυτό που σου λένε. Με το «Ναι» αισθάνεσαι να σε περιορίζουν, να σου αφαιρούν χώρο. Καμμία σχέση με την καύλα του «Όχι».
Έτσι είναι. Το «Ναι» είναι παντρεμένο με την… άρνηση ζωής. Με τη θλίψη. Ψυχρό, καρπαζωτικό το «Ναι». Αντίθετα το πυρετικό, το θερμό, το ερωτικό «Όχι» βγάζει ελευθερία, επανάσταση, αντίσταση, διαμαρτυρία, καταγγελία, πράγματα χιλιοτραγουδισμένα.
Κανένας μαλάκας ποιητής δεν ύμνησε το «Ναι». Όλοι υποκλίθηκαν στο «Όχι», με το οποίο ο άλλος θαρρεί, ελπίζει να δραπετεύσει από τη μιζέρια. Το «Όχι» μαγνητίζει, όχι το «Ναι» που τον κάνει κότα στο ορνιθοτροφείο.
Δεν το συζητάω. Η μαγνητική δύναμη της λέξης «Όχι» είναι ο βασικός λόγος που θα κρίνει αποφασιστικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Επειδή το «Όχι», μιλάω για τη λέξη «Όχι», σ’ ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων, συνειδητά και ασυνείδητα, εκφράζει υπαρξιακή αγωνία. Συναισθηματική ταυτότητα.

ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ «ΝΑΙ»


Δεν ξέρει τι του γίνεται όποιος δεν αντιλαμβάνεται τη δύναμη που έχουν τα ΜΜΕ. Μια κουβέντα αρκεί για να σου τα πω όλα:
Δεν μπορεί να σταθεί κυβέρνηση στην Ελλάδα αν την βάλουν στο σημάδι τα μήντια. Εκείνα τα κανάλια συγκεκριμένα με τις υψηλές θεαματικότητες και τα «δημοσιογραφικά» δελτία ειδήσεων.
Εκτός από μια περίπτωση. Θα επιβιώσει μια κυβέρνηση που την πολεμούν τα κανάλια αν διαθέτει παικταράδες, όχι Σκουρλέτηδες Β' εθνικής ή, Βαρουφάκηδες που καίγονται γρήγορα. Ο κόσμος δεν συμπαθεί τους δημοσιογράφους, γενικώς. Τι σημαίνει αυτό;

O ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ


Γράφει η Amodini Κωστάκη
Eδώ και μια εβδομάδα γυρίζει στο μυαλό μου ΑΥΤΟ: O Αριστείδης την ημέρα του εξοστρακισμού του συνάντησε τυχαία έναν αγράμματο χωριάτη. Αυτός χωρίς να γνωρίζει τον Αριστείδη του ζήτησε να γράψει το όνομά του στο όστρακο.
Ο Αριστείδης τότε χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ρώτησε τον συμπολίτη του αν του έχει κάνει κάτι και θέλει να εξοστρακίσει τον Αριστείδη. 

ΝΑΙ Ή ΟΧΙ, Με Φόβο Και Με Πάθος

«Σοφός δεν είναι αυτός που δεν θυμώνει. Σοφός είναι αυτός που θυμώνει τη σωστή στιγμή, με το σωστό πρόσωπο και στο σωστό βαθμό».
Αριστοτέλης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μία απ” τις αυταπάτες των ανθρώπων είναι ότι αποφασίζουμε με βάση τη λογική. Το συναίσθημα θεωρείται κακός συμβουλάτορας -αν όχι κάτι το επικίνδυνο, που πρέπει να τιθασεύσουμε.
Όμως ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί έτσι. Το συναίσθημα δεν μπορεί να διαχωριστεί απ” τη λογική. Ακόμα και οι συλλαβές χωρίς νόημα (και Α και ΟΥ) έχουν συναισθηματικό βάρος, κάθε μας κίνηση εμπεριέχει συναίσθημα.
Τίποτα δεν είναι ουδέτερο.
Στην πραγματικότητα ένας συναισθηματικά κενός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να πάρει καμία απόφαση!

Σιγά Μη Φοβηθώ

Ναι, το ξέρω, το είδα.Οι έκπτωτοι πρίγκηπες κι οι μεγιστάνες, οι καναλάρχες και οι υπάλληλοι τους, οι πολιτικάντηδες και οι διανοούμενοι που καταπίνουν την κάμηλο, οι καλλιτέχνες των σκυλάδικων, οι Πατέρες της Εκκλησίας που ποτέ δεν αποχωρίστηκαν τα χρυσοποίκιλτα αμφία τους, όλοι μας τρομοκρατούν να ψηφίσουμε ναι.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Οι γύπες του ΔΝΤ και οι ύαινες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι μεγαλύτεροι γενοκτόνοι, που στηρίζουν τους ναζί της Ουκρανίας και τον Χίλτερ θα τον χειροκροτούσαν, μας εκβιάζουν να ψηφίσουμε ναι.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Κάθε Bloomberg και κάθε Financial Times και κάθε τραπεζίτης και κάθε χρηματιστής, μας προειδοποιούν για τα δεινά που θα μας συμβούν αν δεν ψηφίσουμε ναι.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Όλα τα ανδρείκελα που παριστάνουν τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, επιμένουν να ψηφίσουμε ναι.
Ναι, το ξέρω, το είδα.
Όλοι εκείνοι με τους εξαψήφιους λογαριασμούς στις τράπεζες, εκείνοι που ξοδεύουν σε μια μέρα το μηνιάτικο όλων των υπαλλήλων τους, όλοι συμφωνούν να ψηφίσουμε ναι.

Όλοι μίλησαν για το δημοψήφισμα εκτός από… αυτόν!

    Το δημοψήφισμα έδωσε την ευκαιρία να εκφραστούν οι πάντες, με τον ένα ή άλλο τρόπο – ΝΑΙ ή ΟΧΙ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εκτός από…

    Επώνυμοι, καλλιτέχνες, πολιτικά φαντάσματα, μίντια ξένα, μίντια Ελληνικά, αρχηγοί κομμάτων και κρατών στο εξωτερικό, τραπεζίτες, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, ακτιβιστές, ΜΚΟ και συνδικαλιστικές οργανώσεις – ξέχασα κάτι; Ο πλανήτης όλος για πρώτη φορά ξέχασε το αγαπημένο του θέμα, την κλιματική αλλαγή, και ασχολείται με την ελληνική αλλαγή.
    Κι αυτός που πάντα κάτι έχει να πει και να σχολιάσει, πάντα κάτι έχει να “συμβουλέψει” τους άλλους προς ίδιον συμφέρον, δεν ακούστηκε καθόλου τους τελευταίους μήνες.
    Άκρα του τάφου σιωπή βασιλεύει από πλευράς του μέγα «φιλάνθρωπου» και κερδοσκόπου George Soros. Απίστευτη σιωπή και εντελώς “ανεξήγητη”.
    Η τελευταία φορά που το παιδί μίλησε, ήταν τον Μάρτιο κι από τότε έχασε τη λαλιά του:

    Ένα αρχαίο «φως» που μας στραβώνει εδώ και αιώνες…

       Οι Αρχαίοι Έλληνες που έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού τους σε όλον τον πλανήτη, χάρισαν μαζί και ένα προβολέα που στραβώνει με έναν επικίνδυνο διακόπτη…

      Μετά τη συναυλία του Ρόμπι Γουίλιαμς, ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής του αμερικανοσιωνιστικού στερεώματος δήλωσε έκπληκτος που οι Έλληνες ήξεραν όλα τα τραγούδια του απέξω κι ανακατωτά.
      Αν ρωτούσε κανείς τον κόσμο τον μαζεμένο στην συναυλία ποιοι ήταν οι Σοφιστές και η Σοφιστική Κίνηση, το πιο πιθανό ήταν να μην πάρει απάντηση ή στην καλύτερη (?) περίπτωση να πάρει την απάντηση των σχολικών κειμένων και της σύγχρονης εκπαίδευσης.
      Οι σοφιστές (5ου π.χ. αιώνα) ήταν διδάσκαλοι και παιδαγωγοί προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ταξίδευαν σε όλες τις πόλεις, αλλά η φήμη τους ήκμασε κυρίως στην Αθήνα που ήταν και το πνευματικό κέντρο της εποχής. Σκοπός της διδασκαλίας τους ήταν να διδάξουν τους νέους και γενικά τους πολίτες της δημοκρατικής Αθήνας την πολιτική τέχνη, την Ρητορική, τηνφιλοσοφία και την ηθική. Οι κυριότεροι σοφιστές για τους οποίους έχουμε και τις περισσότερες πληροφορίες είναι: ο Πρωταγόρας, ο Αντιφών, ο Θρασύμαχος, ο Κριτίας, ο Λυκόφρων, ο Γοργίας, ο Πρόδικος και ο Ιππίας.
      Ως παρεξηγημένο και ανατρεπτικό κίνημα παρουσιάζεται στη σύγχρονη εποχή και τα τελευταία χρόνια γίνεται η “αποκατάσταση” του.

      Υπερ-καταναλώνοντας συναισθήματα

      Άρθρο: Ειρήνη Κωνσταντοπούλου
      Ειδική παιδαγωγός
      Επιμέλεια: Μαρία Κασσεροπούλου
      Φιλόλογος
      Φωτογραφία: David Colin Onze
      Φωτογραφία: David Colin Onze
      Υπερκαταναλωτισμός: η ακραία τάση των ανθρώπων για απόκτηση υλικών αγαθών, πιστεύοντας πως με αυτόν τον τρόπο καλύπτουν τα κενά που νιώθουν.
      Τι γίνεται όμως με τον “υπερκαταναλωτισμό” που κάνουμε στις σχέσεις μας; Δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα; Η διαφορά είναι πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αγοράζουμε υλικά αγαθά. Αντιθέτως, ερχόμαστε αντιμέτωποι με συναισθήματα ανθρώπων, βιώνουμε καταστάσεις κι επιλέγουμε εάν θα ‘’αγοράσουμε’’ το συγκεκριμένο προϊόν ή όχι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είμαστε σίγουροι εάν το συγκεκριμένο προϊόν είναι το κατάλληλο για εμάς κι έτσι το κρατάμε, το δοκιμάζουμε για να βεβαιωθούμε εάν καλύπτει τις ανάγκες μας και εκ του αποτελέσματος κρίνουμε. Η κρίση βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι αντικειμενική κι αν βασίζεται κάπου.
      Υπερακαναλωτισμός στις σχέσεις, υπερκαταναλωτισμός στους ανθρώπους και στα συναισθήματα. Γιατί όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση το κενό δεν καλύπτεται; Γιατί υπάρχει συνεχόμενη αναζήτηση για το διαφορετικό; Ο καθένας είναι διαφορετικός, οπότε πώς γίνεται να μην μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση και να καλύψει εκείνον το χώρο που έχουμε βαθιά μέσα μας, που η πρόσβαση ναι μεν είναι δύσκολη αλλά όχι και ακατόρθωτη;
      Ο φόβος ότι κάποιος θα δει την κενότητα που έχουμε μέσα μας και δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει είναι τόσο μεγάλος ώστε να μας κάνει να λειτουργούμε με στρατηγικές. Να βιώνουμε καταστάσεις λίγων ημερών και μετά να αναζητούμε καινούριες εμπειρίες.
      Φόβος: Mας κρατάει πίσω.
      Φοβόμαστε να μην απογοητεύσουμε ή ίσως και να μην μπορέσουμε να φτάσουμε τις προσδοκίες που έχει ο άλλος για εμάς. Αυτό όμως δεν μας δημιουργεί ένα μόνιμο άγχος;

      Πόσο φυσιολογικός είμαι;

      Άρθρο: Βασίλειος Ν. Κιοσσές
      Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
      Φωτογραφία: David Colin Onze
      Φωτογραφία: David Colin Onze
      Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί εάν αυτό που νιώθουμε, αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε, πράττουμε είναι φυσιολογικό ή όχι; Πόσες ακόμα φορές έχουμε δεχτεί κριτική για τις συμπεριφορές μας, τις οποίες σπεύδουμε να τις κατατάξουμε σε κατηγορίες που διέπονται από κοινωνικούς κανόνες και ορίζουν τη φυσιολογικότητα; Μάλιστα αρκετές φορές ακούγονται σχόλια που εξηγούν μια συμπεριφορά ή μια σκέψη ως λογική ή μη.
      Τη στιγμή λοιπόν που λαχταράμε να κατατάξουμε τον τρόπο που υπάρχουμε ως φυσιολογικό ή μη, είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα δύσκολο να προσδιορίσουμε τι εμπίπτει στη μία ή την άλλη κατηγορία. Ο ορισμός του φυσιολογικού θα έπρεπε να είναι εύκολος, και το να είναι κάποιος φυσιολογικός, δεν θα έπρεπε να συνιστά μια τόσο σπουδαία φιλοδοξία. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι.
      Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ φυσιολογικού και διαταραγμένου είναι τόσο λεπτή, καθώς το φυσιολογικό και το διαταραγμένο δεν διαθέτουν κανένα καθολικό νόημα και δεν μπορούν- και δεν θα μπορέσουν ποτέ- να οριστούν επακριβώς. Πρόκειται σαφώς για ένα σοβαρά υποκειμενικό ζήτημα και σαφώς διαφοροποιείται ανάλογα με τον πολιτισμό, τον τόπο, το χρόνο.

      Όταν ήσουνα παιδί ανέβαινες στα δέντρα

      Κείμενο: Ρίκα Πανόργιου
      tumblr_m4rmytOCY11qmyoe7o1_1280
      Όταν ήσουνα παιδί ανέβαινες στα δέντρα.
      Το Θυμάσαι?
      Θυμάσαι που αγνάντευες από ψηλά και χαμογελούσες στο άπειρο?
      Θυμάσαι που χάζευες με βλέφαρα γαλήνια τα λιβάδια των σωθικών σου?
      Θυμάσαι που έγνεφες στα όνειρα σου και τους φώναζες:
      Έρχομαι να σας συναντήσω?
      Βρίσκομαι πάνω σ’ ένα από αυτά τα δέντρα και θέλω να σου θυμίσω κείνες τις στιγμές..
      Εκείνες τις στιγμές που τίποτα δε θόλωνε το βλέμμα σου.
      Εκείνες τις στιγμές που σε έλουζε με ζεστασιά και φως ο ήλιος.

      Εγωιστής δεν είναι εκείνος που αγαπάει τον εαυτό του.

      Αποτέλεσμα εικόνας για Εγωιστής δεν είναι εκείνος που αγαπάει τον εαυτό του.

      Εγωιστής είναι τελικά ένας δειλός, τόσο δειλός που δεν μπορεί να κάνει τίποτα ουσιαστικό, ούτε να αγαπάει τον εαυτό του.

      Και εγωιστής δεν είναι εκείνος που αγαπάει τον εαυτό του, όπως επιπόλαια νομίζουμε.
      Εγωιστής είναι εκείνος που δεν αγαπάει τον εαυτό του.
      Που γι? αυτό ακριβώς προσπαθεί να πείσει τους άλλους πως αξίζει, πως είναι σπουδαίος.
      Επειδή δεν το πιστεύει ο ίδιος.
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      1

      Το Ενατο Κυμα