Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η φωτιά πέρασε… αλλά τι άφησε πίσω της ?


Κάθε τι στη ζωή μας μοιάζει ότι πέρασε ? Πέρασε σίγουρα, είναι ως ένα σημείο παρελθόν και ως ένα σημείο ανήκει στο χθες ? Αλλά μέχρι πιο σημείο ? Πόσο ρόλο παίζει όλο αυτό το σενάριο στην ατομική πραγματικότητα ? Μήπως ναι μεν κάποια πράγματα περνούν αλλά παραμένουν μέσα μας στάχτες και αποκαΐδια ?


Που είναι αυτά ? Πόσο μπορεί να μας επηρεάζουν ? Πόσο μας φθείρουν σε σημεία που δεν φαίνονται ? Μήπως εμείς απλώς μάθαμε να εθελοτυφλούμε, νομίζουμε ότι αλλάξαμε σελίδα, αλλά τελικά δεν είναι έτσι ?
Μήπως όλο αυτό, το ότι νομίζουμε ότι θα περάσει, είναι μία παγίδα, η οποία μας οδηγεί να μην αναζητούμε τη ζημιά ?
Ναι ο σεισμός πέρασε, ναι η φωτιά πέρασε, ναι η πλημμύρα πέρασε, ναι μπορεί ο πόλεμος να πέρασε. 

Δεν πειράζει Ελληνάκο… «Μένεις Ευρώπη…»

Δεν πειράζει Ελληνάκο… «Μένεις Ευρώπη…»

Αγαπημένη Δευτέρα... Ξυπνάς και πάλι όλα στη θεσούλα τους… Ζωούλα… Δουλίτσα… Σπιτάκι…

...Το σπίτι κρύο, τα καύσιμα πανάκριβα, δουλειά δυο ώρες την ημέρα, αλλά δεν πειράζει… Μένεις Ευρώπη.
...Φοράς ανάποδα το τρύπιο σώβρακο, το μπαλωμένο σου παντελόνι, το περσυνό πουκάμισο, αλλά δεν πειράζει… Μένεις Ευρώπη…
...Κατεβαίνεις τις σκάλες, απλήρωτα τα κοινόχρηστα, κομμένο το ρεύμα, αλλά δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη.
…Σκέφτεσαι για μια στιγμή το πατρικό σου που στο πήρε ο Ενφιας και τους παππούδες γονείς σου που τη βγάζουν ζόρικα στο χωριό, αλλά δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη…
...Θα μπεις στον κουβά σου, θα πας για καύσιμα, θα βάλεις ένα δεκάρικο για να σου βγάλει την απόσταση μέχρι τη δουλειά… Εχεις ακόμα εσύ κι άλλοι κάποιοι, όσοι δεν έχουν κρίμα… Δεν πειράζει, μένεις Ευρώπη.

Για δες καιρό που διάλεξε να χρεοκοπήσει το Πουέρτο Ρίκο!

    Μπορεί η Ελλάδα να είναι το κέντρο της Γης, αλλά η Γη δεν είναι. Και μια ματιά γύρω από τον άξονα μας ίσως μας κάνει να κατανοήσουμε γιατί γίνονται όλα αυτά που γίνονται στο κέντρο της Γης…

    dsc03333Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Αλεχάντρο Γκαρσία Παντίγια, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα χρεοκόπησε και δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος της, που ανέρχεται σε 72 δισ. δολάρια – μόνο συγκριτικά με το δικό μας.
    Εκτός από την επίσημη ανακοίνωση του κυβερνήτη, ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα New York Times και ανέφερε: «Το χρέος της χώρας δεν είναι πληρωτέο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα ήθελα πολύ να είχα μια άλλη επιλογή, αλλά αυτό δεν είναι πολιτική, είναι μαθηματικά».
    Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, που αποτελεί υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ, ανέφερε ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται μέσα σε έναν φαύλο κύκλοκαι θα πρέπει είτε να αναβληθούν οι πληρωμές του χρέους για χρονικό διάστημα πέντε ετών είτε να γίνουν παραχωρήσεις από τους πιστωτές ή να γίνει ένας συνδυασμός και των δύο προτάσεων.

    Η σημασία του να ξέρεις να διαφωνείς! – Μια ιστορία για «παιδιά»

    Σε ένα μακρινό χωριό, κάπου στην Φαρφαλία, είχε πέσει ένας μεγάλος τσακωμός.
    Οι χωρικοί όλοι είχαν χωριστεί στα δύο, και είχαν κάνει δύο αντίπαλα στρατόπεδα μέσα στο ίδιο το χωριό.
    i-simasia-tou-na-ksereis-na-diafoneis-ingolden.gr-Gautier-velissaris
    Ο λόγος ήταν, ότι ο βασιλιάς τους, τους είχε ρωτήσει ποιό χρώμα ήταν το καλύτερο. Το χαμαιλεοντί ή το ροζγρυλί.
    Αυτή η ερώτηση τούς είχε διχάσει όλους. Η πολεμική ήταν μεγάλη, γιατί μια τέτοια ερώτηση θα καθόριζε πολλά για το χωριό τους, τούς είχαν πει, και σίγουρα επίσης η απάντηση έλεγε πολλά για το ποιόν του κάθε χωρικού!
    Οι υπέρμαχοι του χαμαιλεοντί, ήταν προδότες σύμφωνα με τους υποστηρικτές του ροζγρυλί.
    Από την άλλη, οι υπέρμαχοι του ροζγρυλί, ήταν απατεώνες σύμφωνα με τους υποστηρικτές του χαμαιλεοντί.

    Wikileaks: Η Γερμανία ήθελε κούρεμα καταθέσεων των Ελλήνων



    Αποκαλύψεις του Wikileaks που είδαν το φως της δημοσιότητας αργά το βράδυ της Τετάρτης, αποκαλύπτουν ότι  η Γερμανία ήθελε το κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων.
    Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Γερμανική Καγκελαρία και συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Nicolaus Mayer-Landrut αντιστεκόταν στην έκδοση τραπεζικής άδειας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και αντί αυτού υποστήριζε ειδικό ταμείο του ΔΝΤ, μέσω του οποίου τα κράτη που συμμετέχουν στο BRICS θα μπορούσαν να συμβάλουν στα προγράμματα διάσωσης της Ευρώπης. Ο Mayer-Landnut στην συνομιλία που έχει υποκλαπεί ανέφερε ότι η επίλυση της ελληνικής κρίσης θα απαιτήσει μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (κούρεμα καταθέσεων) και για το λόγο αυτό πρότεινε την εγκαθίδρυση ειδικού επιτελείου στην Αθήνα.

    ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΗΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ

    Κόλαφο για όσους επιχειρούν να αποτρέψουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα αποτελεί μήνυμα εμπειρογνωμόνων του OHE, που χαιρετίζουν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ ασκούν ιδιαίτερα σκληρή κριτική στο ΔΝΤ και την ΕΕ.
    Εμμέσως πλην σαφώς γίνεται λόγος για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από τα τελεσίγραφα της τρόικας και τους πιστωτές αλλά και αναφορές στο δικαίωμα που προσφέρει το διεθνές δίκαιο σε μια χώρα να μην πληρώσει τα χρέη της, εάν αυτό οδηγεί σε καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.
    “Είναι απογοητευτικό ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ απέτυχαν να βρουν μια λύση η οποία να μην απαιτεί επιπλέον μέτρα επιστροφής στη λιτότητα” σημειώνουν και συμπληρώνουν:¨Κάποιοι ηγέτες εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Γιατί; Τα δημοψηφίσματα εντάσσονται στις καλύτερες παραδόσεις της δημοκρατικής διακυβέρνησης”.

    Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών για το δημοψήφισμα και τη σημασία του

    Καλλιτέχνες και συγγραφείς τοποθετούνται γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
    Με το κρίσιμο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου να πλησιάζει, όλο και περισσότεροι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών εκφράζουν τη θέση τους για το «Ναι» ή το «Όχι». Κοινωνικά μέσα δικτύωσης, προσωπικές σελίδες, αλλά και αρκετά ηλεκτρονικά μέσα φιλοξενούν τις προσωπικές τοποθετήσεις τους γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
    «Εδώ και πολλά χρόνια, περισσότερο όμως την τελευταία πενταετία, ζούμε την πλήρη αποτυχία του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, που έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής δοκιμασίας, ένα μόνο βήμα πριν από μια καταστροφή ιστορικών διαστάσεων.
    Ζήσαμε πρόσφατα την προσπάθεια κάποιων ξένων δυνάμεων (ανεξάρτητα από τις όποιες δικές μας ευθύνες) να σχεδιάσουν μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας μας από κάθε άποψη, εθνική, ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και τη μετατροπή του λαού μας σε λαό ραγιάδων, που θα επαιτεί για ένα κομμάτι ψωμί.
    Τους είδαμε να προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως το Σύστημα Εξουσίας της χώρας και να το καταστήσουν όργανο για την εφαρμογή του σχεδίου τους σε όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο όπλο της οικονομίας, για να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία σε όλους τους τομείς: της εργασίας, της μόρφωσης, της ανάπτυξης, του εμπορίου, της παραγωγής, του Πολιτισμού.
    Τους είδαμε να προσπαθούν να ελέγξουν απόλυτα τους κρίσιμους τομείς των διεθνών σχέσεων και της εθνικής μας άμυνας.
    Τους είδαμε με τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις να αποκλείουν κάθε σχέση μας με άλλη χώρα εκτός από τους ίδιους, για να έχουν αυτοί την αποκλειστικότητα στον πλήρη έλεγχο της χώρας μας και παράλληλα να διεκδικούν τον δημόσιο πλούτο μας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, την ηλιακή ενέργεια, το νερό, τα δημόσια ακίνητα, τα ιστορικά μας μνημεία, καθώς και τον έλεγχο της Παιδείας και του Πολιτισμού.
    Και είδαμε τις τότε Κυβερνήσεις μας να υπογράφουν συμφωνίες και κείμενα που όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε και ο Καθηγητής Γ. Κασιμάτης δεν ήταν δυνατόν να υπογραφούν «ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο».
    Μπροστά σ' αυτή τη λαίλαπα που μας αιφνιδίασε όλους, ο Λαός μας βρέθηκε γυμνός.
    Το μόνο του όπλο ήταν η Ενότητα. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε.
    Παράλληλα είδαμε τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση.

    Πώς η Ελλάδα κόστισε 70 δισ. δολάρια στους 400 πλουσιότερους επενδυτές σε μία ημέρα!


    eyro

    Το ποσό των 70 δισ. δολαρίων απώλεσαν τη Δευτέρα, οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου – βάσει ειδικού δείκτηπου έχει δημιουργήσει το Bloomberg – καθώς οι φόβοι για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες τα κορυφαία χρηματιστήρια του κόσμου.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό αντιστοιχεί στην κεφαλαιοποίηση της Ford Motor ή της Twenty-First Century Fox. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,1%, ο Nasdaq κατά 2,4%, ενώ ο κινεζικός Shenzhen Stock Exchange Composite υποχώρησε άνω του 6%.
    Τις μεγαλύτερες απώλειες στις περιουσίες τους αντιμετώπισαν ο Ισπανός Amancio Ortega (ιδιοκτήτης της Inditex), ο οποίος έχασε 2,2 δισ. δολάρια,

    Η ηχηρή σιωπή της αντιπολίτευσης...

    Photo: Paleologos Nick / SOOC
    Aυτό που συμβαίνει στις Βρυξέλλες ξεπερνάει τα όρια του θρίλερ. Δεν παίζεται μόνο το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας, αλλά πολύ περισσότερα. Δεν πρόκειται απλά για μια υπόθεση που αφορά την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, το διακύβευμα είναι ευρύτερο. Οι έντονες ανησυχίες και παροτρύνσεις σχεδόν όλων των διεθνών παραγόντων -με πιο ενδεικτικές τις συνεχείς παρεμβάσεις των Αμερικανών- για άμεση λύση του ζητήματος, δείχνει πως μια «μη λύση» θα έχει παρενέργειες πολύ ευρύτερες από την φτωχωποίηση μιας χώρας.
    Είναι σίγουρο πως η ελληνική κυβέρνηση ήταν ανέτοιμη να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση. Θέλετε να προσθέσουμε αρκετούς ακόμα αρνητικούς χαρακτηρισμούς; Ας τους προσθέσουμε, ας μιλήσουμε για ανεπάρκεια, για ιδεοληψίες,  για ό,τι άλλο θέλετε. Εξίσου σίγουρο ωστόσο είναι πως δεν είναι η σημερινή κυβέρνηση αυτή που οδήγησε την χώρα στην πτώχευση πριν περίπου πέντε χρόνια. Δεν κυβερνούσαν οι ίδιοι στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Έπαιξαν με έμμεσο τρόπο ρόλο στην διαμόρφωση αυτής της κατάστασης; Ναι. Αλλά έχουν και την βασική ευθύνη για όσα μας συμβαίνουν; Φαντάζομαι δεν θα συμφωνήσει κάποιος εύκολα.
    Τις τύχες της χώρας τις διαχειρίστηκαν δυο κόμματα. Το ένα από αυτά εξακολουθεί να θεωρείται μεγάλο, το δεύτερο έχει συρρικνωθεί. Υπάρχουν και τα δυο όμως. Και εξακολουθούν να υπάρχουν και όσοι διετέλεσαν (μέσα από αυτά τα κόμματα) σε καίριες θέσεις ευθύνης. Πρωθυπουργοί, υπουργοί κ.ο.κ.. Φαντάζομαι πως όλοι αυτοί θα έχουν αντιληφθεί πως οι νέες απαιτήσεις των δανειστών δεν θα γινόντουσαν δεκτές ούτε καν από τους ίδιους στην περίπτωση που σήμερα βρισκόντουσαν στην εξουσία.

    Πόλεμος παντού



    Πόλεμος παντού


    Ανόητοι καπιταλιστές, έχετε κατακλείσει τα media, τα χαζοκούτια και κάθε μέσο που περνάει σαν ταινία, αναγκαστικά, φασιστικά, απ’ τα κεφάλια και τις αισθήσεις μας, τρυπώνεται σαν ριφιφί στα σπίτια, σαν σκουλήκια στα μυαλά, με τις καταναλωτικές άχρηστες «ευκαιρίες» σας, τις ελκυστικές εμετικές προσφορές σας, «αγοράστε, αγοράστε, πάρτε 2 στην τιμή του ενός, 10 στην τιμή των 5»… «ψωνίστε, καταναλώστε, ψωνίστε, καταναλώστε…καταστραφείτε, καταστρέψτε» με εικόνες από κατενθουσιασμένες καταναλωτικές μισόγυμνες «πόρνες» με εκστασιασμένες φωνές χαζοχαρούμενων, που δεν έχουν ιδέα τι διαφημίζουν και το κάνουν απλά για τα φράγκα.
    Διεφθαρμένοι καπιταλιστές, στοχεύετε στα παιδιά μας και στους ανόητους, μα και στα δικά σας παιδιά. I phones, tablets, gadgets, laptops, games, tv’s, ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά, είδη για το σπίτι, τον κήπο, το στομάχι, παιχνίδια για τα παιδιά, για να γίνουν σίγουρα ηλίθια, να έχουν μηχανικό μυαλό, νέα μοντέλα αυτοκινήτων, πιο γρήγορα, πιο άνετα, πιο ωραία από του διπλανού… καλοκαιρινή μόδα, ανοιξιάτικη, χειμερινή, φθινοπωρινή όλα με τη μόδα, τα κέφια των καπιταλιστών… το μόνο που νοιάζει όλους είναι «πόσο κάνει», «τι έκπτωση θα έχω»…

    Φόβος: ένα τέρας να αγνοήσεις

    YES Yes2
    Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ ταλανίζει την κοινωνία μας αυτές τις μέρες. Δύο απαντήσεις που κρύβουν από πίσω τους συνέπειες και φόβο. Τον φόβο του αγνώστου. Και παρά το ότι το δηλητηριώδες συναίσθημα του φόβου φαίνεται να μεγεθύνεται στο ΟΧΙ, στην πραγματικότητα ούτε το ΝΑΙ αφήνει εντελώς αλώβητο τον άνθρωπο που το επιλέγει ως απάντηση. Τί λένε οι ειδικοί; 
    Το πρώτο που χρειάζεται να ξεπεράσει και ελέγξει ένας πολεμιστής στο μονοπάτι του να γίνει ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ, είναι ο φόβος. Ο φόβος για το άγνωστο, για την ελευθερία, για την δύναμη. Ο φόβος είναι το πρώτο μεγάλο εμπόδιο που χρειάζεται να νικηθεί. Ο φόβος είναι μια ανθρώπινη φυσιολογική ενέργεια, ούτε καλός ούτε κακός. Το τι τον θεωρείς και πως τον αντιμετωπίζεις, τον κάνει ή το ένα ή το άλλο.
    Ο Φόβος είναι εφαλτήριο ή τάφος, οι δειλοί φοβούνται, οι πολεμιστές τον αγνοούν και οι ηλίθιοι τον προκαλούν.
    fear.jpg15>Ο πολεμιστής δεν σημαίνει πως δεν φοβάται όταν αντιμετωπίζει το άγνωστο, απλώς το αγνοεί, δεν αφήνει τον φόβο να τον επηρεάσει, ΔΡΑ σαν να μην υπάρχει ο φόβος γι αυτό και τα επιτεύγματα του πολεμιστή μοιάζουν θεϊκά.
    >Ο ηλίθιος προκαλεί τον φόβο και πάντα στην μεταξύ τους μάχη, χάνει, αυτοί είναι οι ήρωες, οι πατριώτες που οι δειλοί τους θαυμάζουν.
    >Οι δειλοί, τι να πω; Είναι η μάζα ό όχλος, οι ομάδες και κάθε –ισμός, ο φόβος είναι ο μόνος τρόπος που ξέρουν για να ζουν.

    Θέλετε να κάνετε εσωτερική κάθαρση σώματος; Παρασκευάστε αυτό το ρόφημα!

    σας-want-to-do-εσωτερική-σώμα-καθαρισμού-κάνει-αυτό-ποτών


    Τα θετικά αποτελέσματα της Aloe Vera είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό.
    Εκτός από το ότι το φυτό αυτό θεραπεύει το δέρμα, είναι ο τέλειος σύμμαχος στον αγώνα κατά των εγκαυμάτων και λειτουργεί ως καθαριστικό του σώματος.
    Αν το σώμα σας χρειάζεται ποιοτική αποτοξίνωση, ή απλά θέλετε να εξαγνίσετε το σώμα από τις τοξίνες, τότε αυτό το ρόφημα Aloe Vera είναι η σωστή λύση για εσάς.
    Συστατικά που απαιτούνται:
    - Αλόη
    - Λεμόνι
    - Νερό

    Τα 4 βότανα που καταπολεμούν την φλεγμονή των δοντιών

    ασχολείται-με-δόντια-φλεγμονή αυτά-4-βότανα-είναι-το-λύση-να-σας-πρόβλημα

    Τα παρακάτω βότανα διατηρούν την υγεία των δοντιών σας:

    - Μέντα
    - Τσουκνίδα
    - Χαμομήλι
    - Φασκόμηλο
    Έχετε προβλήματα με ερυθρότητα, οίδημα ή αιμορραγία στα δόντια; Έρχεστε συχνά αντιμέτωποι με φλεγμονή των ουλών; 
    Χρησιμοποιήστε το δώρο της φύσης και απαλλαγείτε από τον πόνο. 
    Λοιπόν, η ουλίτιδα συμβαίνει όταν τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και δημιουργούν κολλώδη πλάκα στα δόντια. 
    Αν αποφεύγετε να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο, δεν πλένετε τα δόντια σας συχνά και δεν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τότε ανήκετε στην κατηγορία υψηλού κινδύνου.
     Αλλά μην ανησυχείτε, βρήκαμε εξαιρετικά βότανα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον πόνο.

    Μάθετε ποιο τσάι σας ταιριάζει σύμφωνα με την ομάδα αίματός σας!

    μάθουν-τι-είδος-του-τσαγιού-κοστούμια-που-σύμφωνα-με-σας-αίμα-ομάδα


    Κάθε ομάδα αίματος έχει διαφορετικές ανάγκες, έτσι ώστε ανάλογα να μπορείτε να καθορίσετε ποιο τσάι είναι καλύτερο για σας.
    Ομάδα αίματος 0
    Οι άνθρωποι που έχουν αυτόν τον τύπο αίματος λαχταρούν το κρέας και αποφεύγουν το γάλα και τη γλουτένη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν συνήθως προβλήματα με τα οξέα του στομάχου και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το άγχος.
    Συνιστάται: πράσινο τσάι, πιπερόριζα, καθώς και τσάι μέντας.
    Ομάδα αίματος Α
    Λόγω της αύξησης της ορμόνης κορτιζόλης, τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι υπό διαρκή απειλή από το άγχος. Ο καφές δεν βλάπτει τους ανθρώπους αυτούς, αλλά θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, να διαλογίζονται και να εξασκούν την πρακτική της γιόγκα.
    Συνιστάται: Γιασεμί σε συνδυασμό με πράσινο τσάι, τσάι καλέντουλας σε συνδυασμό με θυμάρι.

    Ξέρετε γιατί ο καφές αδειάζει το στομάχι μας;

    do-you-know-γιατί-καφέ-αδειάζει-μας-στομάχι


    Ο καφές έχει ιδιότητες που επιταχύνουν την έκκριση ούρων και δρα ως καθαρτικό δηλαδή επιταχύνει την αποβολή κοπράνων. 
    Ξέρετε γιατί?

    Υγιεινό Ρόφημα από Βασιλικό και Κύτρο!

    υγιής-αναψυκτήριο-βασιλικό-και-ασβέστη-ποτών


    Θα παρουσιάσουμε τώρα ένα εξαιρετικό υγιεινό ρόφημα που θα σας ξεδιψάσει τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
    Συστατικά που απαιτούνται:
    - 200 ml μεταλλικό νερό ή φυσικό χυμό μήλου
    - 20 φύλλα βασιλικού
    - Ο χυμός από 2 κύτρα (λάιμ)
    - Μισό κουταλάκι του γλυκού στέβια ή 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι αγαύης
    - Πάγο
    - Μια πρέζα αλάτι

    Νευρώσεις, αγχώδεις διαταραχές, συμπτώματα, αιτίες και αντιμετώπιση



    της Βικτωρίας Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια

    Οι νευρώσεις συνίστανται σε ήπιας μορφής διαταραχές και αποτελούν μία από τις τρεις γενικές κατηγορίες των διαταραχών αυτών. Οι άλλες δύο όπως αυτές προσδιορίζονται από τη γενικότερη ψυχιατρική προσέγγιση είναι οι διαταραχές προσωπικότητας και οι αγχώσεις. 

    Θεωρητικά με τον όρο νεύρωση μπορεί να νοηθεί μια ελαφριάς μορφής διαταραχή που διαφοροποιείται από τη δυσλειτουργικότητα της ψύχωσης τόσο από την παθολογία της έκφρασης της όσο και από την ευκολία πρόγνωσής της. Ένα άλλο στοιχείο της νεύρωσης είναι η επαφή του ατόμου με την πραγματικότητα

    H νεύρωση είναι μια πάθηση με ψυχογενετικά αίτια, όπου τα συμπτώματα εκφράζουν συμβολικά μια ψυχική σύγκρουση, που έχει τις ρίζες της στην ιστορία των παιδικών χρόνων του ατόμου.

    Συμπτώματα όπως ένταση, φοβίες, ανησυχία, πανικός ή φόβος που πηγάζουν από άσχημες σκέψεις και δυσκολία συγκέντρωσης έχουν οι άνθρωποι που νοσούν από τις Αγχώδεις Διαταραχές.

    Δεν θα μας ξεφτιλίσουν, εκτός...

    Το δύσκολο τριήμερο της Ελλάδας, από το γήπεδο μιας ροκ συναυλίας

    Ο Νίκος Παπαδογιάννης βρισκόταν στις Βρυξέλλες όταν μαθεύτηκε η είδηση του δημοψηφίσματος. Και ανίχνευσε το τοπίο εξ αποστάσεως.      
    Η κατακεφαλιά μάς βρήκε μέσα στο στόμα του λύκου: στις Βρυξέλλες. Αφού περπατούσαμε στους δρόμους και περιμέναμε να συναντήσουμε από στιγμή σε στιγμή τον Βαρουφάκη και τον Τσακαλώτο.
    "Καλού κακού κρατάτε κρυμμένο το διαβατήριό σας", μας είχε προειδοποιήσει φίλος, βετεράνος του Werchter: "Oι Ντάισελμπλουμ των Κάτω Χωρών δεν πολυχωνεύουν τους Ελληνες".
    Σιγά μη φοβηθώ, κιόλας. Φορέσαμε τη σημαία μας για πανωφόρι και ξεκινήσαμε για το φεστιβάλ. Ήμασταν πολλοί, άλλωστε, οι Έλληνες. Δεκάδες. Και με πρόσφατη λαϊκή εντολή.
    Δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα μέσα στο πολύβουο πλήθος, όπως δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα το 2010, όταν κυκλοφορούσαμε σημαιοστολισμένοι στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης, για τη συναυλία των U2.
    Ίσα ίσα, μας αντιμετώπισαν -τότε οι Σελτζούκοι και τώρα οι Βησιγότθοι- με συμπάθεια και με εκτίμηση. "Συγχαρητήρια", μας έδωσε κάποιος που μας χτύπησε τον ώμο. "Μπράβο για το θάρρος με το οποίο αντιμετωπίζετε την κρίση".
    "Να ξέρετε ότι σας υποστηρίζουμε", είπε ένας γενειοφόρος Βέλγος. "Προχωρήστε και μη φοβάστε τίποτε. Έχουμε περάσει κι εμείς δυσκολίες και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να τα βάλεις με τους μεγάλους". Στο υπόλοιπο της συναυλίας στάθηκε δίπλα μας και χαμογελούσε με συμπάθεια όποτε κοιτάζαμε προς το μέρος του.
    Επαναστάτης του καναπέ, θα πείτε. Όπως και όλοι μας.
    Η τοπική εφημερίδα "De Morgen" μοίραζε λευκά ταμπλό και μαύρους μαρκαδόρους, για να γράψει ο καθένας το μήνυμά του και να το σηκώσει ψηλά την ώρα της συναυλίας.
    Μία κοπέλα έγραψε "Free Hugs" και βάλθηκε να μοιράζει αγκαλιές. Μια παρέα πανηγύρισε γραπτώς για την υπερψήφιση του γάμου των ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ.
    Άλλοι προτίμησαν τις παραγγελιές ή θέλησαν να δώσουν το στίγμα τους: "Ηρθαμε από την Κορνουάλη για να σας δούμε". Σιγά το ταξίδι. Εμείς ήρθαμε από την κόλαση.
    "Unfuck Greece", γράψαμε στο δικό μας πλακάτ. Και σταθήκαμε δίπλα σε κάτι Ιρλανδούς, μπροστά μπροστά, για να μας πιάσουν οι κάμερες.

    Με τρομάζεις εσύ

    Ο Θάνος Σαρρής θυμάται το δίλημμα για το κλειστό ή μισάνοιχτο εργοστάσιο και το τέλος της ντροπής.

    Θυμάμαι σε ένα μάθημα πολιτικής οικονομίας στο μεταπτυχιακό μου πρόγραμμα, έχοντας κουραστεί να ακούω πως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα έφεραν την ευημερία στις πρώην κομμουνιστικές χώρες, τόλμησα να ρωτήσω για τον κοινωνικό παράγοντα. Η απάντηση ήταν: «Προτιμάς να κλείσει όλο το εργοστάσιο, ή να μείνει ανοιχτό με το μισό εργατικό δυναμικό;». Λοιπόν, προτιμώ να μην φτάσω στο σημείο να μου τεθεί εκβιαστικά ένα τέτοιο ερώτημα.
    Τις τελευταίες μέρες βλέπω τριγύρω αντιδράσεις που φανερώνουν ότι δεν υπάρχει αύριο. Τοποθετήσεις, ξεσπάσματα, εκρήξεις, απειλές, διχαστικές πρακτικές. Αλήθεια, πιστεύατε ότι θα βγει ο Τσίπρας στην κυβέρνηση, θα πάει στην Μέρκελ και θα της πει σκίζουμε τα μνημόνια και θα είναι όλα cool; 
    Μετά τις εκλογές, ο Νίκος Παπαδογιάννης είχε γράψει ένα κείμενο που είχε αγκαλιαστεί όσο λίγα, περιγράφοντας με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση με έναν τίτλο που τα έλεγε όλα: Το τέλος της ντροπής. Χωρίς αυτό να σημαίνει προφανώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πανάκεια. Και κωλοτούμπες θα έκανε και συμβιβασμούς και λάθη. Δεν νομίζω ότι εκτός από τους λίγους αφελείς ή προσκολλημένους πίστευε κανείς το αντίθετο. Ο κόσμος όμως είδε μια διαφορετική προοπτική που θα έβαζε τέλος στην σιωπή και την συνακόλουθη ντροπή.

    Τα 10 πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους

    Επιστήμονες από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι στη Νέα Ζηλανδία ομαδοποίησαν 10 απλά καθημερινά πράγματα που υπόσχονται ευτυχία.selfies
    1. Το σεξ
    2. Τα πάρτυ
    3. Ο εθελοντισμός και να φροντίζουμε τους άλλους
    4. Η προσευχή και ο διαλογισμός
    5. Η φροντίδα των παιδιών μας και το παιχνίδι μαζί τους 

    Από τι κινδυνεύετε αν έχετε παλιά τάπερ που βάζετε ακόμα φαγητό



    Σε κάθε σπίτι υπάρχουν τα γνωστά σε όλους δοχεία τύπου “τάπερ”, στα οποία αποθηκεύουμε τροφές και συνήθως τα βάζουμε στο ψυγείο.
    Αν, όμως, τα τάπερ που χρησιμοποιείτε τα έχετε πολλά χρόνια, τότε μπορεί να διατρέχετε έναν σοβαρό κίνδυνο.
     
    Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές αυτών των πλαστικών δοχείων έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν την ουσία δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ). Είναι μια χημική ουσία που βρίσκεται στα πολυκαρβονικά πλαστικά και τις εποξικές ρητίνες.
     
    Το πολυανθρακικό πλαστικό χρησιμοποιείται συχνά σε δοχεία που αποθηκεύουν τρόφιμα και ποτά, όπως μπουκάλια νερού. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η BPA μπορεί να “διεισδύσει” στις τροφές ή τα ποτά στα δοχεία που είναι φτιαγμένα με αυτήν. Η έκθεση του ανθρώπου στην BPA είναι επικίνδυνη, λόγω των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία του εγκεφάλου και τον προστάτη των εμβρύων, των βρεφών και των παιδιών.

    Κοιτάξτε τα νύχια σας και μάθετε αν κινδυνεύετε από σοβαρές νόσους



    Ρίξτε μια καλή ματιά στα νύχια σας και μπορεί να παρατηρήσετε ανεπαίσθητες μεταβολές στην υφή ή το χρώμα. Αυτές οι ατέλειες μπορεί να μην μοιάζουν πολύ ανησυχητικές σε σας, αλλά στο εκπαιδευμένο μάτι ενός γιατρού μπορούν να παρέχουν πολύτιμες ενδείξεις για τη γενική υγεία σας.
    Τα νύχια, αποτελούν μαζί με τη γλώσσα, δύο μέρη του σώματος τα οποία παρέχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για την υγεία του ατόμου από όσες νομίζετε.
     
    Δείτε ποια πιθανή ασθένεια συνδέεται με τον εκάστοτε χρωματισμό ή γενικότερη όψη των νυχιών σας:
     
    Λευκά νύχια: Ασθένειες του ήπατος, όπως η ηπατίτιδα
     
    Κιτρινωπά, παχιά νύχια, τα οποία μεγαλώνουν με πολύ αργό ρυθμό: Ασθένειες των πνευμόνων, όπως το εμφύσημα.
     
    Κιτρινωπά νύχια, τα οποία είναι ελαφρώς μπλε στην βάση τους: Διαβήτης

    SOS: Τα σημάδια που δείχνουν συσσώρευση υγρού στον πνεύμονα



    Πνευμονικό οίδημα είναι μια κατάσταση που προκαλείται από την περίσσεια υγρού στους πνεύμονες. Αυτό το υγρό συλλέγεται στους πολυάριθμους θύλακες αέρα στους πνεύμονες, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή.
    Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πνευμονικό οίδημα μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα. Αλλά υγρό στον πνεύμονα μπορεί να συσσωρευθεί και για άλλους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας, της έκθεσης σε ορισμένες τοξίνες, τραύματος στο θωρακικό τοίχωμα και την έντονη σωματική άσκηση ή ζουν σε μεγάλα υψόμετρα.
     
    Το πνευμονικό οίδημα που αναπτύσσεται ξαφνικά (οξύ πνευμονικό οίδημα) είναι μια επείγουσα ιατρική κατάσταση που απαιτεί άμεση περίθαλψη. Αν και το πνευμονικό οίδημα μερικές φορές μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο, οι πιθανότητες πλήρους ίασης βελτιώνονται, όταν λάβετε άμεση θεραπεία για σε συνδυασμό με θεραπεία για τον υποκείμενο πρόβλημα, το οποίο προκάλεσε εξ' αρχής την συσσώρευση υγρού στον πνεύμονα.

    • Το τρίτο μάτι •

      

    • Το τρίτο μάτι •


    Εμπιστέψου την αγάπη,
    εμπιστέψου το συναίσθημα που δημιουργεί η αγάπη,
    κι ύστερα δες..

    •   Δες αυτά που ποτέ δεν θα δείξουν τα μάτια που κοιτούν το φανερό,
    εμπιστέψου τα μάτια που κοιτάζουν,
    όταν η καρδιά βλέπει !!

    •  Ναι, αλήθεια, η καρδιά βλέπει,
    αλήθεια, η καρδιά έχει μάτια,
    αλήθεια λέω,
    το Τρίτο μάτι είναι το μάτι που κρύβεται πίσω από τα δυο μάτια..

    •  Το Τρίτο μάτι είναι το αιώνια ανοιχτό,
    τα άλλα δυο το κλείνουν όταν τα εμπιστευόμαστε,
    πως θα μας πουν την αλήθεια..

    •  Εμπιστέψου την καρδιά,
    εμπιστέψου τη φωνή της,
    εμπιστέψου την κραυγή της,
    εμπιστέψου τη φωνή που τραγουδά η κάθε πανσέληνος,
    το κάθε φεγγάρι
    κι όλοι οι ήλιοι μαζί σαν λάμπουν
    και νυχτώνουν την ίδια στιγμή..

    •  Εμπιστέψου αυτό που νομίζεις ότι υπάρχει,
    εμπιστέψου αυτό που η καρδιά σου λέει πως ζει,
    εμπιστέψου το όραμα που γεννιέται μόνο του
    τις στιγμές του πόνου
    και τις στιγμές μιας ανείπωτης χαράς.!!
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα