Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Το ΝΑΙ είναι θηλυκό. Γεννάει κι άλλα ΝΑΙ!!!


Ένας σοφός άνθρωπος μου είπε πριν μερικές ημέρες:

Το ΝΑΙ είναι θηλυκό. Γεννάει κι άλλα ΝΑΙ!!!

Αν πούμε ΝΑΙ θα είμαστε υποχρεωμένοι στην αιωνιότητα να λέμε πάντα, και μόνο, ΝΑΙ.

Αν πούμε ΟΧΙ, δεν μας εμποδίζει κανείς να πούμε, όποτε πιστεύουμε ότι ικανοποιούμαστε, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΑΙ!!!

Γιατί μας επηρεάζουν οι κακές πράξεις μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί μας επηρεάζουν οι κακές πράξεις μας;



Οι κακές πράξεις λειτουργούν εις βάρος των φυσικών νόμων. 

Ας υποθέσουμε ότι έχω ένα μαχαίρι στο χέρι μου και βάζω αυτό το μαχαίρι σε κάποιον. 

Στην πραγματική αιθερική όραση, έχω βάλει αυτό το μαχαίρι στο δικό μου αιθερικό σώμα, γιατί ταυτίστηκα με αυτόν ή αυτήν την ίδια στιγμή του εγκλήματος.

 Η πληγή που έδωσα είναι ήδη στα λεπτοφυή σώματά μου. 

Όταν πεθαίνουν τα ζώα

Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν πεθαίνουν τα ζώα


Ερ: Είπατε ότι τα ζώα [μετά το θάνατό τους] επανενσαρκώνονται μετά από λίγες μόνο μέρες. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που μπορούμε να κάνουμε γι 'αυτά;

Α: Απλά στείλτε την αγάπη σας. Θα σας ακολουθούν αστρικά για τρεις ή τέσσερις ημέρες· μπορείτε να πείτε, "Poochy, σ 'αγαπώ. Είσαι εδώ, σε νιώθω," και να βάλετε λίγο φαγητό γι' αυτόν. Πολλά εξελιγμένα ζώα επανέρχονται σε διάφορες μορφές.

Ερ: Πιστεύετε ότι υποφέρουν όταν πεθαίνουν;

Η γενοκτονία των Ελλήνων

Η ιστορία μας διδάσκει να μην ξεχνάμε τους φίλους μας, είναι οι ΙΔΙΟΙ που ΣΗΜΕΡΑ καθορίζουν την ζωή μας.
Ο ξεριζωμός και η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Η γενοκτονία των Ποντίων (1916 – 1923) με 353.000 νεκρούς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του αιώνα μας. Τον Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου, ημέρα που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα, ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923.
Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Γιατί η ήττα του 1922, η «νέα τάξη πραγμάτων» που επικράτησε τότε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά όχι μόνο τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού αλλά και τα διανοητικά. Ο περιορισμός των πνευματικών νεοελληνικών οριζόντων είχε άμεση αντανάκλαση στη ελλειμματική ιστορική μνήμη των σύγχρονων Ελλήνων.
Πριν από τον όρο «Γενοκτονία» υπήρχε ο όρος «Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας». Η γενοκτονία ως όρος διαμορφώθηκε κυρίως στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945, όπου δικάστηκε η ηγεσία των ναζιστών εγκληματιών του πολέμου. Συγκεκριμένα ο όρος σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας.
Πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις.
Ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι. Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, επειδή ήταν Έλληνες.

Αποσυμβολισμός των Άθλων του Ηρακλή




Ένας από τους πιο αρχετυπικούς ήρωες είναι ο Ηρακλής. Ο μαθητής που στέκει μόνος στις δοκιμασίες του. Συμβολίζει την καθαρή εκδήλωση της αρχέγονης δύναμης και είναι δεμένος περισσότερο με τη στοιχειακή όψη του, θυμίζοντας εποχές κατά τις οποίες η λειτουργία του εγκεφάλου δεν είχε ακόμη ενεργό δράση στην καλλιέργεια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Είναι ημίθεος, με πατέρα το Δία και μητέρα τη θνητή Αλκμήνη. Ο Δίας είναι σύμβολο της πνευματικής του φύσης. Η Αλκμήνη, η γήινη μάνα, υποδηλώνει τις ρίζες του και το σπόρο της μεγάλης περιπέτειας που τον περιμένει, στην πορεία του προς τον Θείο Πατέρα. Το αρχικό του όνομα ήταν Αλκείδης και σημαίνει το θάρρος του ήρωα. Ονομάστηκε, επίσης, τρισέληνος, γιατί το φεγγάρι έκανε τρεις φορές τον κύκλο του ουρανού κατά το ζευγάρωμα του Δία και της Αλκμήνης. Στην περιπέτειά του θα σχετιστεί με τις τρεις όψεις του φεγγαριού: Τη Σελήνη, την Εκάτη και την Αρτεμη. Αυτό το τριπλό σύμβολο υποδηλώνει με τον καλύτερο τρόπο την ευμετάβλητη συναισθηματική φύση του, που τον ακολουθεί σε όλη την αναζήτηση.

Η θεά Ήρα, η ζηλότυπη σύζυγος του Δία, αντιπροσωπεύει τα εμπόδια και τις αντιθέσεις που θα παρουσιαστούν στο δρόμο του ήρωα. Ουσιαστικά συμβολίζει την ψυχή του Ηρακλή, τον ενδιάμεσο κρίκο ανάμεσα στο πνεύμα και την προσωπικότητα. Είναι ο εχθρός της προσωπικότητάς του που τον ωθεί μέσα από ποικίλες δοκιμασίες στην αναζήτηση της θεϊκής του καταγωγής.

Πρωταρχική του δοκιμασία τα δύο φίδια της σοφίας. Με γνώμονα την αρχέγονη δύναμη καταπνίγει το στοιχείο της σοφίας, προκαθορίζοντας έτσι τη μελλοντική του ατραπό, που χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία του παρορμητικού στοιχείου πάνω στο νου και την έλλειψη διάκρισης. 

Πώς να διατηρήσετε για περισσότερο χρόνο κατεψυγμένα προϊόντα εγώ απο το ψυγείο (Χρήσιμο για ταξίδια)

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ όταν επιστρέφω από το αγαπημένο μου νησί την όμορφη Ζάκυνθο πάντα η μαμά μου με φορτώνει με διάφορα καλούδια, απο ζαρζαβατικά, μέχρι μαρμελάδες και από χωριάτικα ψωμιά μέχρι κατεψυγμένα κρέατα και ψάρια. Και εδώ είναι που θα σταθώ, στα κατεψυγμένα είδη.

Το ξέρατε ότι το μυστικό για να παραμείνουν για περισσότερες ώρες παγωμένα μέσα στο αυτοκίνητο είναι οι εφημερίδες; Ναι καλά ακούτε οι εφημερίδες.

Από πότε (και γιατί) λέμε: «Κάτι τρέχει στα γύφτικα»;


Όταν χρησιμοποιούμε τη φράση «Κάτι τρέχει στα γύφτικα», εννοούμε ότι κάτι είναι ασήμαντο ή εντελώς αδιάφορο.

Η συγκεκριμένη φράση – όπως αναφέρει ο Τάκης Νατσούλης στο βιβλίο του «Λέξεις και φράσεις παροιμιώδεις» – προέρχεται από ένα γεγονός που συνέβη στα τέλη του 19ου αιώνα:
Όπως είναι γνωστό οι τσιγγάνοι είναι νομαδικός λαός, που σημαίνει ότι ταξιδεύουν συνέχεια από τόπο σε τόπο. Κάπου στα 1830 ένα μεγάλο καραβάνι κατέβηκε από τη Θράκη στον Θεσσαλικό κάμπο, όπου και έστησε τσαντίρια.

Πού κρύβεται το νόημα στις δυσκολίες που μας συμβαίνουν;


Γίνεται οι δυσκολίες, που λίγο ως πολύ περνάμε όλοι μας αυτή την εποχή, να κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα; Η Συμβουλευτική ψυχολόγος – NLP Practitioner Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon επιστρατεύει μια ιστορία σαν… παραμύθι ζωής και το αποδεικνύει:

Μια μέρα το μοναδικό άλογο ενός φτωχού αγρότη δραπέτευσε από το λιβάδι και έφυγε μακριά. Όταν το άκουσαν οι υπόλοιποι χωρικοί, συνειδητοποίησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και σκέφτηκαν πόσο δύσκολο θα ήταν τώρα για τον φτωχό χωρικό να καλλιεργήσει τη γη του. Φυσικά, αν δεν μπορούσε να καλλιεργήσει τη γη του, δεν θα μπορούσε να θρέψει την οικογένειά του. Τον βοήθησαν να ψάξει για το άλογο κι όταν τελικά δεν μπόρεσαν να το βρουν πουθενά, απλώς εξέφρασαν τη λύπη τους γι΄ αυτό που είχε συμβεί. «Τι κακοτυχία!», είπαν στον αγρότη. Ο αγρότης απάντησε: «Κακοτυχία, καλοτυχία, ποιος ξέρει;».

Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

lifehub-apopseis-51

Λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους υποχρεώνονται να την ξαναζήσουν.

Όσον αφορά την πατρίδα μου αυτό σίγουρα ισχύει !
Αυτές τις μέρες συνειδητοποιώ την βαθιά αγωνία του πιο αγνού πολεμιστή του 1821 Κολοκοτρώνη, ο οποίος με κάθε τρόπο  έφερε στην Ελλάδα και στήριζε τον κομουνιστή Καποδίστρια ενάντια στις λυσσαλέες επιθέσεις των Αγγλογάλλων  δούλων, Μαυροκορδάτου, Κωλέττη, Κουντουριώτη κλπ.
Το συμβόλαιο θανάτου του  Καποδίστρια συντάχθηκε στο Λονδίνο με την σύμφωνη γνώμη των Γάλλων και υπεγράφη στην Ύδρα. Οι Μαυρομιχαλαίοι ήταν τα εκτελεστικά όργανα. Οι “προστάτιδες” δυνάμεις Αγγλία –Γαλλία δεν μπορούσαν να συγχωρέσουν το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να αποδεχθούν ως κυβερνήτη της Ελλάδος έναν ΄π ρ ά κ τ ο ρ α του τσάρου, όπως τον αποκαλούσαν που δεν ήταν διατεθειμένος να λέει «  ναι» σ’ όλα !!
Ο Καποδίστριας, την επόμενη μέρα κιόλας της άφιξης του στη Ελλάδα είχε δηλώσει στον μελλοντικό δολοφόνο του, Γιώργο Μαυρομιχάλη, ότι ο < ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης >
Γράφει ο Θ . Παναγόπουλος στο έργο του ΄΄όλα στο φως΄ :

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τις ψεύτικες βλεφαρίδες;



Οι γυναίκες κάνουν τα πάντα για να δείχνουν όμορφες και θελκτικές. Για να τονίσουν τα μάτια τους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ψεύτικες βλεφαρίδες αγνοώντας τους τυχόν  κινδύνους 
Η χημική ουσία φορμαλδεΰδη που χρησιμοποιείται  για να κολλήσουν οι τεχνητές βλεφαρίδες μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις φυσικές βλεφαρίδες. Η πίεση που εφαρμόζεται, οδηγεί σε κατεστραμμένα θυλάκια βλεφαρίδων και κάνει τις βλεφαρίδες τόσο εύθραυστες που μπορούν εύκολα να σπάσουν. Οι ερεθιστικές αυτές ουσίες προκαλούν επίσης αποβολή των φυσικών βλεφαρίδων, πολύ πριν έρθει η φυσιολογική στιγμή για να πέσουν.

Tips για να απαλλαγείτε από το διπλοσάγονο



Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους στην πλειοψηφία γυναίκες. Το λίπος κάτω από το πηγούνι είναι ενοχλητικό και αντιαισθητικό. Οι ένοχες αιτίες είναι η παχυσαρκία και η γήρανση.
Δείτε πως να το εξαφανίσετε ή έστω να το μειώσετε.

Ποια είναι τα smoothie που καίνε λίπος;



Μπορεί να σας δροσίζουν αλλά η μπύρα και άλλα καλοκαιρινά κοκτέιλ έχουν πολλές θερμίδες. 
Μάθετε ποια είναι τα smoothie του καλοκαιριού  που αδυνατίζουν. 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ

Tην Κυριακή ο "ελληνικός" λαός καλείται ν' αποφασίσει αν, μπαίνοντας στον τάφο του, θα βάλει μόνος του την ταφόπλακα ή θ' αφήσει να τη βάλουν άλλοι. Η επόμενη μέρα θα είναι Δευτέρα κι όχι μια διαφορετική -καλύτερη ή χειρότερη- μέρα. Είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ, έχουμε μπει στον τάφο, ας πω από το 2010-για να μην πάω στο 1827- και το πραγματικό δίλημμα είναι αυτό που προανέφερα. Το ΟΧΙ δεν θ' αλλάξει κάτι από τη ροή των πραγμάτων, έτσι όπως αυτά μπήκαν στην τελική τους φάση, από το 2010.
Κάποιοι που νομίζουν ότι απέφυγαν τη ζωή εν τάφω και νιώθουν να βρίσκονται μακριά από την επικίνδυνη ζώνη με τις αυτοκτονίες, τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα της κατάθλιψης, -αυτά που έστειλαν συνανθρώπους στον χωρίς ζωή τάφο- έχουν αποφασίσει ένα ναί ή μια αποχή, αδιαφορώντας για τον πάσχοντα διπλανό τους και νομίζοντας ότι, τελικά, θ' αποφύγουν τον τάφο. Γι' αυτούς δεν έχει κανένα νόημα η παροιμία "όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου, να περιμένεις να καεί και το δικό σου". Η τύφλα του νεωτερικού ατομικισμού δεν τους αφήνει να δουν. Νομίζουν τους εαυτούς τους ασφαλείς και στα παλιά τους τα παπούτσια, αν το πρόγραμμα "διάσωσης" έστειλε το χρέος από το 129% το 2009 στο 179% του ΑΕΠ το 2014. Στα παλιά τους τα παπούτσια, αν το ΑΕΠ, με το πρόγραμμα "διάσωσης", μειώθηκε κατά 25%, κατατάσσοντας την Ελλάδα τρίτη σε μέγεθος μείωσης ΑΕΠ μέσα στον 21ο αιώνα, μετά τη Ζιμπάμπουε-λόγω υπερπληθωρισμού- και τη Συρία- λόγω εμφυλίου. Στα παλιά τους τα παπούτσια –για να μην πω την άλλη φράση- και ο πεσμένος ή ο νεκρός συμπατριώτης. Έτσι κι αλλιώς, οι έννοιες "πατρίδα", "έλληνας", και τα παράγωγα, "ελληνικός" και "συμπατριώτης", που επικαλέστηκα, τη Δευτέρα θα επισημοποιηθεί ότι δεν έχουν νόημα.

Γιούνκερ: Σημασία δεν έχει τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες, αλλά τι θα καταλάβουν οι Ευρωπαίοι


jucnkerΣε μια επιβεβαίωση του ποιος φοβάται ποιον, ο πρωθυπουργός της Ευρώπης* πήρε σήμερα το πιο μειλίχιο ύφος του, επιστράτευσε τα πιο φιλελληνικά του επιχειρήματα, και… αφού δεν παρέλειψε να απειλήσει τους Έλληνες που τολμούν να εφαρμόζουν τα διδάγματα του Ρουσσώ, είπε ό,τι και τα εγχώρια παπαγαλάκια (από Μπάμπη Παπαδημητρίου και Αλέξη Παπαχελά μέχρι Γιώργο Κούρο και Έλλη Στάη). Τι;
Ότι αφού δεν τίθεται στο δημοψήφισμα το ερώτημα που οι αγνοί ευρωαμερικανοί αξιωματούχοι επιθυμούν, τότε, αυτοί έχουν το δικαίωμα να διαβάσουν την απάντηση σ’ ένα δικό τους ερώτημα: «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ε.Ε.;». «Εμείς θα καταλάβουμε αυτό που θέλουμε, ανεξάρτητα με το τι εσείς λέτε«. Έτσι γίνεται κουβέντα στην Ευρώπη μας λέει ο ευρωπρωθυπουργός.
Χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για να κατανοήσουμε το ποιος φοβάται ποιον, ποιος εκβιάζει ποιον, τι είδους διαπραγμάτευση γίνεται στις Βρυξέλλες και το ποιος έχει διαπραγματευτική ισχύ που ουδέποτε χρησιμοποίησε;
Το ερώτημα, από την άλλη πλευρά, είναι, τι εννούσε ο Τσίπρας όταν στην Αγ. Πετρούπολη έλεγε πριν λίγες μέρες για «νέα και πιο ασφαλή λιμάνια».

Αν το ευρώ αποτύχει, αποτυγχάνει η Ευρώπη, τόνισε η Μέρκελ

Αν το ευρώ αποτύχει, αποτυγχάνει η Ευρώπη, τόνισε η Μέρκελ
German Vice Chancellor Sigmar Gabriel (L) and German Chancellor Angela Merkel deliver a press conference after a special meeting of the party and parliamentary group leaders on the Greek debt crisis in the Chancellery in Berlin, Germany, 29 June 2015. German Chancellor Angela Merkel said she is prepared to hold talks with Athens even after Greece's planned referendum next weekend. "We have to find a compromise," Merkel insists, but says Greece did not want a reach a compromise. But she added that no one from outside Greece should try to influence the outcome of the July 5 referendum on the terms of the country's bailout. EPA/BRITTA PEDERSEN

Η έκβαση του δημοψηφίσματος έχει να κάνει με το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους.
Από την πλευρά του, για το ίδιο θέμα ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ευθέως ότι εάν αποτύχει το δημοψήφισμα, θα πρόκειται για καθαρή απόφαση εναντίον του ευρώ.

Η επίθεση της Ευρώπης στην Ελληνική Δημοκρατία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η επίθεση της Ευρώπης στην Ελληνική Δημοκρατία.
Το αυξανόμενο κρεσέντο των διαπληκτισμών και η πικρία στην Ευρώπη μπορεί να φαίνεται στους ξένους ότι είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα του πικρού φινάλε του παιχνιδιού ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
Στην πραγματικότητα, όμως οι Ευρωπαίοι ηγέτες αρχίζουν επιτέλουςνα αποκαλύπτουν την αληθινή φύση της συνεχιζόμενης διαφοράς για  το χρέος, και η αλήθεια δεν είναι καθόλου ευχάριστη: πρόκειται για ωμή επέμβαση στην εξουσία και τη δημοκρατία της Ελλάδας πολύ περισσότερο από ότι στα χρήματα και τα οικονομικά της.
Φυσικά, τα οικονομικά πίσω από το πρόγραμμα που η “τρόικα” (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) πλάσσαρε στην Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια υπήρξε αβυσσαλέο, με αποτέλεσμα τη μείωση κατά 25% του ΑΕΠ της χώρας. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμμία συρρίκνωση, ποτέ, που έγινε τόσο σκόπιμα και είχε τέτοιες καταστροφικές συνέπειες: το ποσοστό στην Ελλάδα της ανεργίας των νέων, για παράδειγμα, υπερβαίνει πλέον το 60%.

Είστε συνέχεια άρρωστοι; Μήπως φταίει η ψυχολογία σας;


Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι με το παραμικρό έχουν πονοκεφάλους ή κρυώνουν πολύ εύκολα ή ακόμα και να παθαίνουν γρίπη. Είναι πλέον γνωστό και αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ότι ψυχή και σώμα, συναισθήματα, σκέψεις και αισθήσεις είναι συγκοινωνσύντα δοχεία. Όταν η ψυχή μας νοσεί επηρεάζει και το σώμα μας. Η κακή ψυχολογία μπορεί να είναι η αιτία πολλών παθήσεων μην απορείτε λοιπόν που μπορεί συνέχεια να έχετε μικροενοχλήσεις ή άλλα προβλήματα οργανικά, αν η διάθεσή σας είναι συνέχεια πεσμένη.

Οι εγκεφαλικές δομές εκείνες δηλαδή που δημιουργούν τα συναισθήματά μας επηρεάζουν το ανοσοποιητικό, το νευρικό, το ορμονικό ακόμα και το γαστρεντερικό σύστημα. Πολλοί επιστήμονες συμφωνούν με την άποψη ότι αφού βέβαια πρώτα από όλα εξεταστούν οι οργανικοί παράγοντες μιας ασθένειας είναι καλό να συμβουλεύονται και έναν ειδικό ψυχικής υγείας όταν κάποια συμπτώματα επιμένουν και εμφανίζονται συχνά. Αν δεν εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, το θυμό μας, δεν αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας, αφήνουμε τον εαυτό μας έρμαιο του στρες, κάνουμε πολύ μεγάλο κακό στην υγεία μας.

Ας δούμε λοιπόν κάποια σημάδια της κακής ψυχολογίας στο σώμα και τον οργανισμό μας σύμφωνα με την εναλλακτική ιατρική.

Τα κρυολογήματα και οι άλλες φλεγμονές του αναπνευστικού συστήματος συσχετίζονται με την έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Τι θα έκανες διαφορετικά αν ήξερες ότι κανείς δεν θα σε κρίνει;



Κακά τα ψέματα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε κρίνει. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν ακούσει ιστορίες για εσένα, αλλά δεν μπορούν να αισθανθούν τι περνάς, δεν ζουν τη ζωή σου. Για αυτό ξέχνα τι λένε για σένα. Εστίασε στο πως αισθάνεσαι για τον εαυτό σου και κάνε αυτό που η καρδιά σου λέει ότι είναι σωστό.

Ορίστε δέκα πράγματα που πρέπει να κάνεις ακόμα και αν οι άλλοι σε κρίνουν για αυτό:
1. Φρόντισε τον εαυτό σου.
Η σχέση σου με τον εαυτό σου είναι η πιο στενή και πιο σημαντική σχέση που θα έχεις ποτέ. Αν δεν παρέχεις καλή φροντίδα στον εαυτό σου, τότε δεν μπορείς να φροντίσεις τίποτα άλλο καλά, το οποίο και είναι ο λόγος που η φροντίδα του εαυτού σου είναι το καλύτερο εγωιστικό πράγμα που μπορείς να κάνεις.

2. Κάνε αυτό που ξέρεις ότι είναι σωστό για εσένα.
Μην φοβάσαι να περπατήσεις μόνος σου και μην φοβηθείς να σου αρέσει. Μην αφήσεις κανενός την άγνοια, το δράμα ή την αρνητικότητα να σε σταματήσουν από το να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Συνέχισε να κάνεις αυτό που η καρδιά σου ξέρει ότι είναι σωστό να κάνεις, για εσένα. Γιατί όταν είσαι τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, τίποτα δεν μπορεί να σε ταρακουνήσει.

Global Research: "Στοιχήματα σε παράγωγα ύψους 54 τρισ. δολ. της Deutsche Bank κινδυνεύουν από την ελληνική κρίση"



ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Ανοικτή σε περίπου 54 τρισεκ. δολάρια είναι στα παράγωγα FWMD η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω φόβου από την ελληνική αναταραχή γράφει το Global Research (διαβάστε σχετικά εδώ).
 
Oι διευθύνοντες σύμβουλοι της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, της Deutsche Bank,και της δωδέκατης μεγαλύτερης τράπεζας παγκοσμίως από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, ανακοίνωσαν ξαφνικά την παραίτησή τους πριν είκοσι ημέρες όταν στο ΔΣ της τράπεζας μια έκθεση του ρίσκου αποκάλυψε ότι ήταν απολύτως εκτεθειμένη σε μια "ελληνική κρίση"
 
H Anshu Jain θα παραιτηθεί στο τέλος αυτού του μήνα, σχεδόν δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, ενώ o Juergan Fitschen λίγους μήνες ακόμα, αλλά πρακτικά έχει ήδη αντικατασταθεί.

Μανιτάρι "επιβραδύνει" την αύξηση βάρους



manitari-epivradinei-auksisi-varous
Σύμφωνα με έρευνα στην Ταϊβάν, οι ερευνητές αναφέρουν ότι ένα μανιτάρι που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην κινεζική ιατρική μπορεί να μειώσει την αύξηση βάρους στα ζώα.
Σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications, αναφέρει ότι το Ganoderma lucidum επιβραδύνει την αύξηση του βάρους, χάρη στην ικανότητα του να βελτιώνει την εντερική χλωρίδα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Chang Gung Πανεπιστήμιο αναφέρουν ότι το G. Lucidumπαραδοσιακά έχει πωληθεί για "την υγεία και τη μακροζωία». Έτσι, ανέλυσαν τις επιπτώσεις του μύκητα σε ποντίκια τα οποία τρέφονταν με δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Τα αποτελέσματα μετά τους 2 πρώτους μήνες, έδειξαν ότι το βάρος των ποντικιών που τρέφονταν με δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είχε φτάσει 42g, ενώ τα ποντίκια που είχαν τροφοδοτηθεί και με μια υψηλή δόση εκχυλίσματος μανιταριού είχαν φθάσει μόλις τα 35g.

Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ «ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ» ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ «ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ» ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για άλλη μια φορά δυστυχώς ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ Άνθιμος, προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα όταν πάνω στο ιερό έκανε προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ για το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, αγνοώντας την δυστυχία του ελληνικού λαού που επέφεραν όλα αυτά τα χρόνια τα μνημόνια των δοσιλογικών πολιτικών.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και κάποιους από τους πιστούς, με αφορμή το δημοψήφισμα. Συγκεκριμένα όταν κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο θέμα του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές, κάποιοι από τους πιστούς άρχισαν να φωνάζουν δυνατά «όχι» προκαλώντας τα χειροκροτήματα αρκετών από τους παρισταμένους και αναγκάζοντας τον μητροπολίτη να αποχωρήσει εσπευσμένα προς το ιερό

Κρούγκμαν: Γιατί θα ψήφιζα «όχι» στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα



Η πρόταση της τόϊκας είχε ως στόχο της την πτώση και την αλλαγή της κυβέρνησης Τσίπρα τονίζει σε ανάρτησήμ του στο προσωπικό του blog ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Πόλ Κρούγκμαν ο οποίος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τάσσεται υπέρ του «όχι».
Ολόκληρο το άρθρο του Κρούγκμαν έχει ως εξής:
ΟΚ, είναι πραγματικότητα: Οι ελληνικές τράπεζες έκλεισαν, τα capital controls επιβλήθηκαν. To Grexit δεν είναι πια πάρα πολύ μακριά από εδώ – η μητέρα όλων των bank runs που πολλοί φοβόντουσαν ήδη άρχισε, άρα η ανάλυση κόστους – οφέλους που πλέον ξεκινά ευνοεί την έξοδο από το ευρώ πολύ περισσότερο από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.
Παρ’ όλα αυτά, είναι καθαρό ότι κάποιες αποφάσεις πρέπει να περιμένουν το δημοψήφισμα.
Εγώ θα ψήφιζα «όχι» για δύο λόγους:

Κρίμα, κρίμα, κρίμα!!!

Γιούνκερ 1

Του Μιχάλη Τζανάκη

Μας αγαπά βρε κουτά ο Γιούγκερ και μας καλεί να ψηφίσουμε το «ΝΑΙ»! Μας αγαπά τόσο όσο κι ο … κινηματογραφικός Αρτέμης Μάτσας! Ψηφίστε «ΝΑΙ» ραγιαδάκια , σας δίνει «γραμμή» ο Γιούγκερ, τι άλλο θέλετε; Δε σας αρκεί που η Ευρώπη δεν κάνει προπαγάνδα μέσω εκπροσώπων, πχ. Γκέμπελς, αλλά την κάνει αυτοπροσώπως ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Άλλωστε ο Γιουνγκέρ αγαπά πολύ περισσότερο την Ελλάδα απ’ ό,τι ο Τσίπρας και ο Καμμένος.
Για να μην πλατειάζουμε όμως σ’ ένα περιβάλλον που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γεμίσει «γερμανο-τσολιαδάκια» νιώθω πραγματική ναυτία για το γεγονός ότι σα δάσκαλος πρέπει να εξηγήσουμε στα ελληνόπουλα πως τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς τα διαδέχτηκαν διακόσια χρόνια υποτέλειας και στην παρούσα στιγμή η χώρα παίρνει «γραμμή» από τους νέο-γκεμπελίσκους Ευρωπαίους φασίστες – τεχνοκράτες!!!

Ο Καραγκιόζης Και Το Capital Control

Τάδε έφη Καραγκιόζης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Καθόμουν, που λέτε, έξω απ” την παράγκα και κοιτούσα τ” άστρα, μπας και με πάρει ο ύπνος να ξεχάσω την πείνα μου. Και πάνω που μ” έπαιρνε πέφτει πάνω μου και με πατάει ο Χατζηαβάτης.
«Τι κάνεις, βρε αθεόφοβε; Κοιμάσαι;»
«Τι να κάνω, ρε Χατζατζάρη; Να παίζω μπιρίμπα;»
«Μα καλά, δεν άκουσες τι λέει η τηλεόραση;»
«Χατζατζάρη την τηλεόραση την έκανα ενυδρείο. Δεν μπορούσα να βλέπω, με πείραζε στο στομάχι.»
«Βρε ανεπρόκοπε, βρε χαραμοφάη, σήκω πάνω γρήγορα. Δεν έμαθες τι έγινε;»
«Σεισμός;»
«Χειρότερα.»
«Πόλεμος;»
«Χειρότερα.»
«Ήρθε ο Αντίχριστος;»
«Χειρότερα σου λέω.»
«Ε, τι έγινε ρε Χατζατζάρη, και μ” έσκασες.»
«Κλείνουν οι τράπεζες.»
«Γιατί; Διακοπές θα πάνε;»
«Όχι, βρε αχαΐρευτε. Capital control.»

ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «GAME», ΤΩΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ


ΦοτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Είναι σίγουρο ότι σε πολλές ιστορικές περιπτώσεις αυτά που είναι ορατά στην επιφάνεια των γεγονότων δεν είναι η πραγματική αλήθεια και πίσω από το παρασκήνιο κρύβονται πολλά στοιχεία που σκοπίμως αποκρύπτονται για να μην μπορεί ο πολύς λαός να καταλαβαίνει τι συμβαίνει και έτσι να σέρνεται εν είδος αμνού, σύμφωνα με τα σχέδια, (απάνθρωπα), της παγκόσμιας ελίτ.

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ;


Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης
Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού θα φανεί την Κυριακή. Δηλαδή, δεν είχε φανεί όταν γκρέμιζε η λαϊκή ψήφος τον Σαμαρά και τους λοιπούς μνημονιακούς; Δεν είχε φανεί όταν ψήφιζε τον Τσίπρα και τους λοιπούς της παρέας του; Φυσικά και είχε φανεί, όπως φάνηκε κι όταν στήθηκε ο λαός στις ουρές των ΑΤΜ.
Είναι πολύ βασικό σε ένα λαό κάργα μαλάκα, να διατηρεί την αξιοπρέπεια του. Μπορεί και να την φάει. Όπως τρώει κάθε τέσσερα περίπου χρόνια την ψήφο του, με την οποίαν διεκδικεί τα εξής απλά : ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ.
Εγώ φυσικά, παραμένω στα κουτόχορτα που μας ταϊζει το σύστημα γενικώς. Ο Τσίπρας είναι προϊόν του συστήματος ΚΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ με τους Ευρωπαίους κτηνοβάτες, βάσει της παρέμβασης του ΔΝΤ. Άρα ζούμε ένα καλοστημένο έργο, με τελείως αδιάφορο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αφού είτε αυτό δεν θα γίνει, είτε αν γίνει, δεν θα έχει συγκεριμένο θέμα ψήφου. Όπως το ίδιο δεν έχει η διαδικασία εκλογής κόμματος για την διακυβέρνηση της χώρας. Τα πάντα είναι στο οικόπεδο της Αμερικής κι εκεί δεν κάνουν κουμάντο οι έπαρχοι Σόιμπλε.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ NEW YORK TIMES


Αν δεις τα πλάνα από την κινηματογραφική μηχανή λήψεως της εποχής θα σκεφθείς ότι το παιχνίδι έγινε 200 με 230 χρόνια πριν. Το γήπεδο, η στολή του διαιτητή, τα βαρειά και αγύμναστα και ατρομπάριστα κορμιά των ποδοσφαιριστών, που δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου από εκείνα των.. θεατών, φτιάχνουν εικόνες εντελώς ξένες με το Σήμερα.
Στις 29 Ιουνίου, σα σήμερα, το 1950 στο στάδιο Ιντεπεντέντσια του Μπέλο Οριζόντε στην Βραζιλία έγινε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις από καταβολής ποδοσφαίρου. Τελική φάση του μουντιάλ, ματς ομίλου ανάμεσα στην Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανάμεσα στους καθηγητές του ποδοσφαίρου, τους γεννήτορες και ιεραπόστολους της μπάλλας σε κάθε σημείο του πλανήτη, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, και στους άσχετους Αμερικανούς.
Το ποδόσφαιρο είναι άγνωστο στις ΗΠΑ. Δεν το ξέρουν, δεν το παίζουν. Δεν υπάρχει στην καθημερινότητά τους. Δεν έχει θέση στα μήντια. Κι όμως! Οι ΗΠΑ κέρδισαν 1-0 σε παιχνίδι που ακόμα οι Βρετανοί δεν το ξεχνούν. Παραμένει η πιο μεγάλη τους ποδοσφαιρική ντροπή.

Ο Σουλτς τηλεφώνησε στον Αλέξη και υποσχέθηκε πρωτοβουλίες…

Ο Σουλτς τηλεφώνησε στον Αλέξη και υποσχέθηκε πρωτοβουλίες…

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση, ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

10 εχθροί της προσωπικής ανάπτυξης

10 εχθροί της προσωπικής ανάπτυξης

Προσοχή! Αυτά οι δέκα εσωτερικοί εχθροί μπορούν να διαβρώσουν γρήγορα τα μεγαλεπήβολα σχέδια σου και τις ευσεβείς προθέσεις σου. Μπορούν να στραγγίξουν τη από τη ζωή σου το πάθος και τις δυνατότητες και να γεμίσουν το πνεύμα σου με μια δια βίου λύπη.
1. Επιλέγοντας το εύκολο μονοπάτι. – Ακριβώς επειδή αγωνίζεσαι δεν σημαίνει ότι θα αποτύχεις. Κάθε μεγάλη επιτυχία απαιτεί κάποιο είδος αγώνα για να φτάσεις εκεί. Τα καλά πράγματα δεν έρχονται σε αυτούς που περιμένουν. Τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που δουλεύουν σκληρά και κυνηγάνε τους στόχους και τα όνειρα στα οποία πιστεύουν.
2. Συγκρίνοντας τον εαυτό σου με όλους τους άλλους. – Ποτέ δεν θα πιστέψεις πλήρως στον εαυτό σου αν συνεχίσεις να τον συγκρίνεις με όλους τους άλλους. Το να είσαι αληθινός στον εαυτό σου στις σκέψεις, αυτά που λες και τις δράσεις σου είναι εξίσου σημαντικό με το να είσαι ευγενικός και αληθινός στους άλλους.
3. Ανησυχώντας υπερβολικά για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. – Όσο ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα, τους ανήκεις. Μόνο όταν σταματήσεις να ζητάς την έγκριση από οποιονδήποτε άλλο εκτός του εαυτού σου μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Αν είσαι αληθινός στον εαυτό σου και δεν είναι αρκετό για τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν, άλλαξε τους ανθρώπους γύρω σου.

Αυτή είναι η επιστολή Τσίπρα στους ηγέτες της Ευρωζώνης για παράταση του προγράμματος [εικόνα] Πηγή: Αυτή είναι η επιστολή Τσίπρα στους ηγέτες της Ευρωζώνης για παράταση του προγράμματος [εικόνα]

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES
 
 Dimitri Messinis / SOOC
Με επιστολή του προς την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και τους 18 ηγέτες της Ευρωζώνης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ανατραπεί η απόφαση του Eurogroup και να δοθεί η ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, την οποία αιτήθηκε η Αθήνα, μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Οι Financial Times και ο Πίτερ Σπίγκελ φέρνουν τη δημοσιότητα την επιστολή του πρωθυπουργού προς του ηγέτες της Ευρωζώνης και συγκεκριμένα την επιστολή προς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Σαβιέ Μπετέλ.

Μίνι κραχ στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστήριων

Ντόμινο

 


Με μεγάλη πτώση άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό τον αυξημένο φόβο ενός Grexit, μετά και την επιβολή capital controls στις τραπεζικές συναλλαγές. 

Ο γερμανικός DAΧ άνοιξε με απώλειες 4,4% στις 10.985 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται 4,76% χαμηλότερα στις 4.821 μονάδες, με τις τράπεζες να δέχονται βαρύ πλήγμα με απώλειες έως 10%. 

Στο - 2,2% οι απώλειες για τον FTSE 100 στο Λονδίνο με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 2% στο άνοιγμα. Ο PSI 20 στην Πορτογαλία υποχωρεί 6%, στις 5.498 μονάδες, με ισχυρές απώλειες για τις τράπεζες.

Νωρίτερα, με πτώση σχεδόν 2% στο ευρώ και «βουτιά» στις τιμές των μετοχών υποδέχτηκαν τις εξελίξεις στην Ελλάδα οι ασιατικές αγορές. 

Δραματική έκκληση Φρ. Ολάντ για άμεση συμφωνία Ελλάδας και δανειστών…

Δραματική έκκληση Φρ. Ολάντ για άμεση συμφωνία Ελλάδας και δανειστών…
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ (Δ) κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ε. Ε., την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EUROPEAN COUNCIL/Christos DOGAS 


Εμειναν λίγες ώρες για να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διαμηνύοντας ότι είναι στο χέρι της Αθήνας να αποφασίσει και προειδοποιώντας ότι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι σε κίνδυνο. 



Μετά το μίνι υπουργικό συμβούλιο στη Γαλλία με θέμα την ελληνική κρίση, ο Ολάντ τόνισε πως Ελλάδα και δανειστές ήταν πολύ κοντά σε μία συμφωνία, η οποία – όπως δήλωσε – είναι ακόμα πιθανή, ενώ πρόσθεσε πως αυτό που διακυβεύεται είναι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ισχυρές πιέσεις στα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα...Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις στα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα 


Πιέσεις δέχονται τα ομόλογα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου με το άνοιγμα της αγοράς χρέους, εξαιτίας των κινδύνων που προέρχονται από μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

ΤΩΡΑ!!!ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!! Σε εξέλιξη μίνι υπουργικό συμβούλιο του Ολάντ για την Ελλάδα

olant

Μίνι συμβούλιο έχει συγκαλέσει στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ με αποκλειστικό αντικείμενο το θέμα της ελληνικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του προεδρικού περιβάλλοντος, η συζήτηση θα στραφεί κυρίως στις συνέπειες για τη Γαλλία.

27 εικόνες που δείχνουν πως η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κίνδυνο

b520a0b45b84c583d36361f20f96792f-1200x600 


Μερικές φορές οι λέξεις είναι περιττές. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Άποψη από ψηλά της υπερβολικά κατοικημένης μητρόπολης του Μεξικού( με πάνω από 20 εκατομμύρια κατοίκους).

tilestwra.com | 27 εικόνες που δείχνουν πως η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κίνδυνο.
Ένας ελέφαντας που κάποιος λαθροκυνηγός άφησε να σαπίσει.
tilestwra.com | 27 εικόνες που δείχνουν πως η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κίνδυνο.

«ΌXI» και ξανά «ΌXI» και πάλι «OXI»!



    Ερώτηση 1η: Μόλις πριν από 5 μήνες δόθηκε μια καθαρή λαϊκή εντολή: Να μπει τέλος στη λιτότητα, να καταργηθούν τα Μνημόνια. Γιατί λοιπόν χρειάζεται δημοψήφισμα η Κυβέρνηση για να εφαρμόσει μια λαϊκή εντολή η οποία της έχει δοθεί ήδη με τις εκλογές και μάλιστα ξεκάθαρα; Εκτός εάν το δημοψήφισμα γίνεται για άλλο λόγο. Αλλά για ποιόν;
    Ερώτηση 2η: Ο κ. Τσίπρας λέει ότι είναι άλλο πράγμα να έχεις την κυβέρνηση και είναι άλλο πράγμα να έχεις την εξουσία. Σωστά. Η κυβέρνηση επίσης καταγγέλλει ότι στο εσωτερικό της χώρας πολιτικοί της αντίπαλοι, μιντιακά συγκροτήματα κ.λπ. δρουν με όρους «πέμπτης φάλαγγας» και σαν «εσωτερική τρόικα». Γιατί λοιπόν η Κυβέρνηση δίνει περιθώριο κινήσεων σε αυτή την «πέμπτη φάλαγγα»; Γιατί, αντί να εφαρμόσει την πολιτική της κατάργησης των Μνημονίων για την οποία ψηφίστηκε στις εκλογές επιτρέπει σε αυτήν την «πέμπτη φάλαγγα» - όπως η ίδια την χαρακτηρίζει - να μετατρέψει τις απειλές, την κινδυνολογία, τους εκβιασμούς σε σκηνικό απόλυτης τρομοκράτησης του λαού με κίνδυνο την υφαρπαγή του «ναι» από λαϊκά στρώματα;
   Τι μέτρα, τι προετοιμασία, υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα ή ακόμα και τώρα από την κυβέρνηση για να αποτραπούν παιχνίδια πανικού όπως αυτά με τις τράπεζες, τα βενζινάδικα, τα σούπερ μάρκετ; Και τελικά αυτή η τακτική τι ενισχύει; Είναι ή δεν είναι εργαλείο στα χέρια εκείνων που σπρώχνουν ανθρώπους στο «ναι» με κίνδυνο αυτό να υπερισχύσει δίνοντας τη δυνατότητα στους δυνάστες εντός και εκτός των τειχών να λένε ότι ο ελληνικός λαός «θέλει Μνημόνια» (!) και καλλιεργώντας στο εσωτερικό της χώρας τη λογική του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», υπονομεύοντας για μακρύ διάστημα το αίτημα μιας άλλης προοπτικής για τον τόπο;

ELA αθλιότητα στον τόπο σου …

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής μας έλεγαν ότι ο Ντράγκι θα κλείσει την κάνουλα. Θα κόψει  έλεγαν (και εύχονταν) τον ELA, θα βγάλει από την πρίζα τις ελληνικές τράπεζες και ζήτω η σπέκουλα και η τρομοκρατία… 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική  Τράπεζα όμως έδωσε παράταση. Και όπως λένε ανεπίσημες πλην εγκυρότατες πηγές, είναι υποχρεωμένη να δώσει και την Τετάρτη ακόμη και αν δεν υπάρξει πρόγραμμα, ακόμη και αν δεν υπάρξει παράταση. Ο λόγος είναι απλός: Εάν η Ελλάδα  βγει από το ευρώ, μέσα στο καλοκαίρι δεν θα υπάρχει ούτε ευρώ, ούτε Ευρωζώνη…

Αλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τη μαύρη προπαγάνδα. Μόλις συνήλθαν από την ανακοίνωση της ΕΚΤ, οι΄»Μπάμπηδες» σε όλα τα ΜΜΕ , έδιναν την είδηση σαν να επρόκειτο η  ΕΚΤ να αποφασίσει αύξηση και όχι διακοπή της χρηματοδότησης, όπως οι ίδιοι διακινούσαν. » Δεν αυξάνει τη χρηματοδότηση η ΕΚΤ» πρότασσαν στους τίτλους τους, παραποιώντας έτσι την αλήθεια.

Στο παιχνίδι έχουν μπει όχι μόνο τα εγχώρια όργανα του Μαύρου Μετώπου αλλά και το BBC !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα